Last news in Fakti

14 Септември, 2021 16:00 2 295 54

Политолог: Изборите за парламент на Русия във временно окупираните територии в Украйна са нелегитимни

  • русия-
  • избори-
  • парламент-
  • държавна дума-
  • украйна

Партньорите на Украйна трябва да потвърдят принципите на политиката на непризнаване на опита за анексиране и временна окупация на Крим

Политолог: Изборите за парламент на Русия във временно окупираните територии в Украйна са нелегитимни - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 17 септември 2021 г. в Руската федерация ще започнат избори за депутати в Държавната дума на Руската федерация. Те ще продължат до 19 септември 2021 г.

В тази връзка, пълномощните администрации на Автономна република Крим и град Севастопол работят активно за организиране на избори на тези временно окупирани територии на Украйна. Освен това руският управляващ елит планира да включи в изборния процес граждани на Украйна с незаконно издадени паспорти от Руската федерация, живеещи в Донецка и Луганска области.

Следващите нарушения на международното право от Руската федерация трябва да получат недвусмислена и негативна реакция от международната общност.

За това призова политологът Владимир Ростоцки.

Партньорите на Украйна трябва да потвърдят принципите на политиката на непризнаване на опита за анексиране и временна окупация на Крим, да разширят международните санкции и ограничения срещу Русия.

Чрез организиране на избори за Държавна дума на Руската федерация на временно окупираната територия на Автономна република Крим и град Севастопол руската страна действа в противоречие с принципите и нормите на международното право, резолюциите на Общото събрание на ООН и съществуващите двустранни и многостранни договори.

Изборите в окупирания Крим, организирани от окупиращата държава, са нелегитимни и резултатите от тях са правно нищожни, тъй като Автономна република Крим и град Севастопол остават неразделна част от суверенната територия на Украйна, която е предмет към Конституцията и законите на Украйна.

Включването на гражданите на Украйна, живеещи във временно окупираните райони на Донецка и Луганска област, както и почти 1,5 милиона избиратели, които сега живеят в окупираната Автономна Република Крим и град Севастопол, ще изкривят значително резултатите от изборите за държавата Думата на Руската федерация и като цяло ще ги постави под въпрос.

Заслужава да се отбележи, че управляващата партия „Единна Русия“ няма реална популярност в руското общество. Включването на „популярните“ С. Шойгу и С. Лавров, които са ключовите идеолози и изпълнители на агресивната политика на Путин за дипломация на властта, също не допринася за укрепване на доверието към нея.

Предвид ниското ниво на доверие в властите, Кремъл прибягва до най-простия метод - организиране на кампания за подкупване на избирателите непосредствено преди изборите. Според някои оценки това ще засегне почти половината от руските избиратели, което ще направи продължаващата кампания за подкуп в Руската федерация една от най-големите мръсни кампании в света. В същото време материалните преференции ще бъдат предоставяни главно на представители на основния избирател на Путин под формата на еднократни плащания на семейства с деца, пенсионери и служители по сигурността. Подобни манипулативни стъпки бяха предприети от руските власти в навечерието на миналогодишното гласуване за изменения на Конституцията на Руската федерация.

Необходимостта от провеждане на мащабни кампании за подкупване на избирателите показва, че „моралната подкрепа на управляващата партия“ само от страна на В. Путин не е достатъчна за постигане на достатъчни изборни резултати. Това поставя под съмнение реалното ниво на доверие в самия президент на Руската федерация, развенчава митовете за неговата лична популярност или за подкрепата на руското общество за престъпленията, извършени от Кремъл в Украйна и други страни по света.

Дори в контекста на цялостно „изчистване“ на избирателното поле и медийното пространство от плурализъм на мненията, криминализиране на дейността на противниците на руското правителство, затваряне на опозиционни медии и обществени организации, Кремъл не е в състояние да предложи на руското общество платформа и конструктивни идеи за развитие и модернизация на държавата, които бяха подкрепени от избирателите, и разчита само на сплашване, мащабен подкуп и фалшификация.

Като се има предвид голямата вероятност за дестабилизиране на социално-политическата обстановка в Руската федерация и разгръщането на гражданска конфронтация в резултат на очакваните мащабни фалшификации на предстоящите избори в Руската федерация, се отпускат значителни средства за нуждите на „охранители“ на режима на Кремъл - заплатите на военнослужещите и отделите на „силовия блок“ са увеличени. Значителни финансови инжекции и други стимули се дължат и на критичното отношение на „силовиците“ към миналогодишната „конституционна реформа“ в Руската федерация и режима на Кремъл като цяло.

Партньорите на Украйна, по-специално от ЕС, трябва да осъдят провеждането на нелегитимни избори за депутати от Държавната дума на Руската федерация на временно окупираните територии на Автономна република Крим и град Севастопол, както и незаконното участие на граждани на Украйна в изборния процес и гласуването на граждани на временно окупираните територии на Донецка и Луганска области, които са били принудително документирани паспорти на Руската федерация, и не признават резултатите от гласуването.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спец

    64 2 Отговор
    На Петин му дреме на шмайзера за мнението на този набеден политолог
  • 2 Повелителят

    61 2 Отговор
    Международната демократична общност да пръцне тихо в знак на протест
  • 3 ТаУмВзе

    34 3 Отговор
    1во Донецк! И хайде кравари, Намесете се!
  • 4 До политолога

    38 1 Отговор
    Защо никой не се съобразява с наставленията на международната общност?

    Коментиран от #21, #37

  • 5 Путин

    34 3 Отговор
    Боли мафуя
  • 6 Временна

    49 3 Отговор
    Държава е Украина щото никога не е имало Украински Царе, все са били Московски или Петрохрадски, преди това са били Князе

    Коментиран от #10

  • 7 И кое

    53 1 Отговор
    международно право е нарушено при референдума за Крим? Присъединяването му към Русия е в пълно съответствие както с основния закон на Украйна и Русия, така и със законите на Кримската република. А че не е "временно окупирана" и не е украинска тази територия, го знае и този "политолог". Истината е, че този акт - референдумът - развали плановете за създаване на военна украино-американска база в Севастопол. Я да си спомним как едни военни кораби обърнаха курса...
  • 8 123

    41 0 Отговор
    Леле! Вовата е получил инфаркт от полета на мисълта на поредната издънка на Сорос, но въпреки това е намерил сили да си направи харакуо и да си го премести от единият крачол в другия :)
  • 9 ПараШут

    51 2 Отговор
    Смешни и жалки опити на автора да внуши, че Крим е окупиран, а Донецк и Луганск са временно окупирани. Избийте си го от главите, манипулатори! Крим е руски, а двете области ще станат също руски, каквито са си били ! Няма да е очудващо, ако скоро време Одеса и Киев станат също отново руски!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 фен на сидеров

    34 2 Отговор
    е, нали уж бяхме за "човешки права" и "демокрация" !? всеки с руски паспорт трябва да има право на глас от всяка точка на света ! защо не и в размирни и непризнати територии !?
  • 13 народът

    46 2 Отговор
    Стига с тия глупости "временно окупирани територии" .
    Временно окупирано е Косово.
    А на Укрите главите са пълни с бръмбари .
  • 14 проститолог

    41 0 Отговор
    Хахахаха, най-много ме изкефи израза на този „политолог“:
    „временно окупираните територии“! Ей, това либерастията и евро-атлантическите ценности нямали спирка. Тук обаче става въпрос за обикновена оли-го-френия. Та драги ми политолозе до кога ще са временно окупирани тези територии? Какъв е периода на времена окупация? И как така са окупирани, като е имало референдум и населението там е решило какви са, а имено над 90% се определят, като руснаци. Така, че такива, като теб и приятелчетата ти джендъри от запада, можете спокойно да правите, както вятъра...
  • 15 Неделчо

    35 0 Отговор
    Хохлите нали щяха да маршируват на Червения площад ? Какво става , за кога да го очакваме ?
  • 16 сорос плаче

    35 0 Отговор
    Соросоиден рев. "Временно окупирани", и за колко време са "окупирани"?

    Коментиран от #17

  • 17 ВсеДС

    32 0 Отговор

    До коментар #16 от "сорос плаче":

    Окупирани за малко, но завинаги.

    Ако мога така да перефразирам едно мото на родните седерасти.
  • 18 будна ера

    32 0 Отговор
    Краварите да връщат временно окупираните територии Тексас , Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта - на Мексико.
  • 19 101010

    40 0 Отговор
    Какво спорите за Крим бе? Да, бил е окупиран и анексиран. От Украйна. На 20 януари 1991 г. в Крим и в Севастопол е проведен референдум с който се възстановява статута на полуострова като самостоятелен субект (република) в състава на СССР. Излиза от състава и юрисдикцията на Украйна. Става самостоятелен субект в състава на СССР. Приема се конституция, парламент се избира, правителство и т.н. След разпадането на СССР (26 декември 1991 г.) Украйна окупира с военни сили Крим. Елцин си трае - защо, това е друга тема. Киевската Рада разпуска кримския парламет, обявява конституцията на Крим за невалидна и обявява Крим за част от Украйна. Това е. Окупация и анексиране. Станалото през 2014 г. отделяне и присъединяване към Русия е естествено последствие от насилствената окупация на Крим от Украйна през 1992 г.
  • 20 Добре де

    39 0 Отговор
    ако крим е окупиран при условие, че е имало референдум, то се питам Косово какво е при условие, че там дори и референдум не е имало? Значи да влезеш в една държава, да я избомбиш, да избиеш хиляди души мирно населени и да отцепиш територии създавайки изкуствена държава на престъпници, ислямисти и трафиканти на дрога, оръжие, хора и органи е законно, а когато по мирен начин направиш референдум е окупация? аз ли нещо не разбирам или някой се опитва да ни прави на глупави?
  • 21 Ана

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "До политолога":

    Политолог да си гледа негова работа крим русия
  • 22 Павел пенев

    24 0 Отговор
    Кой ви е казал че Крим е временно окупирана от Русия бе ненормалници? Може да дрънкате колкото си искате. С това показвате само колко сте жалки. Какво признавате или не, има българска поговорка- и без петльо ще се съмне.
  • 23 Jiv

    20 0 Отговор
    СМЕШНИК
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Седесарят.

    23 1 Отговор
    Русия е велика сила,,!!..Преврата в Киев ,легитимен ли е???.Хрушчов е нелигитимен..!!.Не се признава!!подаръчето на УССР..!!.
  • 26 Седесарят.

    17 0 Отговор
    На Украйна ,най големия партньор ,е РФ!!.
  • 27 Крим е бил винаги Част от Русия, и като

    20 0 Отговор
    Такъв ще си остане!!
  • 28 отан

    18 0 Отговор
    как да са нелигитимни украйна е част от Русия бе отворковци
  • 29 В.В.П.

    23 1 Отговор
    Силната Дружба,на САЩ с Киев ,доведе до излизане на 60,000,кв.км територия от състава на Нелигитимната Украйна., Референдум в Украйна1991,е нелигитимен. Още ,малка доза приятелство,и ще замине още 60000 км. Янките ,да се разкарат базите от България...!!!Не искаме таквиз приятели.!..Фалш!

    Коментиран от #34

  • 30 Меги

    14 0 Отговор
    Този политолог да потанцува "Севастополски валс"!
  • 31 100perа

    15 0 Отговор
    Ми американците нали вече потвърдиха подкрепата си за Украйна - заявиха, че ако Русия нападне Украйна, щели да й наложат нови санции. С друго няма да помогнат, но и това всъщност е проблематично. щото санкциите ще бъдат наложени и върху Окраината, която вече ще е в състава на РФ. Само тези нейни части, които ще се влеят в Унгария и Полша ще останат без санкции.

    Коментиран от #32

  • 32 ттт

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "100perа":

    Подкрепата от САЩ най-добре я усеща Навални. На тримата затворници - двамата, които го държат, докато третият го обича, няма да дадат визи за Америка. И така, той се радва на морална победа.
  • 33 заеничарите

    11 0 Отговор
    Ако глупостта имаше криле тоз набеден политдраскач вече да е излетял!Иначе писанието му е пореден бълвоч.Да светнем драскачот да се вледа по добре в снимката за илюстрация към излиянието му-тувинецът в средата ще е новият президент на Русия!Малко истори-при срещата с тувинците в сражения през ВСВ нацистите са бягали през глава крещеъки черната смърт иде!Виж картата на Русия къде е ТАР!

    Коментиран от #39

  • 34 Бамбука

    0 11 Отговор

    До коментар #29 от "В.В.П.":

    И защо Русия е признала териториалната цялост на Украйна ? САЩ са ги ръгали с остен ли ? Стига простотии.

    Коментиран от #47

  • 35 Димитров

    14 0 Отговор
    Да говориш вече за Крим и Украйна е пълна фанатазия и глупост!
  • 36 Мухаа,хаа!

    10 0 Отговор
    Смешко си ти,а не политически анализатор.И за платен трол не ставаш. Та " Смешко" с категоричен апломб е надраскал: Временно окупираните Крим и Севастопол!? Смеех! Знаеш ли,кога Мечока ще върне най големия ,непотопяем самолетоносач в света- полуостров Крим и Севастопол- готова супер база за всякакъв вид кораби и подводен флот? На 31 Февруари 2999 година.Да те б,@ в недораслата джинка.Само лаеш- по скоро джавкаш!
  • 37 6A13TT

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "До политолога":

    "думите на политик, зад който няма силен меч, приличат на блеенето на овца" (c)
  • 38 Бесен Язовец

    9 0 Отговор
    Някакви басни,, временно окупирани" дано само временно са се заблудили укрите, че ще си върнат някога полустров Крим!

    Коментиран от #42

  • 39 Посетител

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "заеничарите":

    Ха-ха, това ми е познато! Имаше навремето един чехословашки сериал "Болница на края на града". И, един от главните герои, д-р Щросмайер направи следния "комплимент"на една медсестра - Ако глупостта можеше да лети, Вие щяхте да пърхате наоколо като гълъбица!
  • 40 Рико

    0 6 Отговор
    Тези "избори"там могат да предизвикат мащабна експолозия. Експлозия в поведението на Киев и експлозия в деиствията на украйнския народ. Москва после други ще обвини.
  • 41 Българин а не политик

    7 0 Отговор
    Ало политолога ми по тази твоя логика съединението на България какво е бе.... срама нямаш само и само да угодиш
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Заспи такива убити

    3 0 Отговор
    Я ДА ВИ ПИТАМ ДРАГИ БУЛГАРОПИТЕЦИ КОЛКО ЛЕГИТИМНИ И ЗАКОННИ СА ИЗБОРИТЕ В ТУРЦИЯ ЗА БГ ПАРЛАМЕНТ А???

    Коментиран от #49, #50

  • 44 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 0 Отговор
    "временно окупираните територии в Украйна" -
    Тази територия е на Русия,
    пък всеки да пише каквото си иска...
  • 45 Жек

    8 0 Отговор
    ЗАЩО В БГ НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА СЕНАТА В САЩ КАТ СМЕ ГУБЕРНИЯ
  • 46 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Има един въпрос -тези които приказват подобни приказки,като тези в статията не се ли отвращават от себе си!?Не виждат ли каква гнусна кампания се води против Путин и РФ,като потърпевши от тази кампания са съвършено невинни хора!?..."За гнусния човек даже добротата и мъдростта са гнусни,само калта е по вкуса му"-Шекспир
  • 47 В.В.П.

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бамбука":

    А,това колега ,не го знам!!..Призна ги ,зомбирания Горби.1991,..И последва пуча ,Август 91..ва.И още повече ,ако е признала волята на Укрите,,после не трябваше да убиват руснаци..В Одеса, случая! Укрите са фашисти ,и нацисти ..Познавам ги..Не са стока..
  • 48 Баба Вуна

    5 0 Отговор
    Опсс, Крим не е анексиран, нито е временно окупиран! Това трябва да е ясно на всички видове политолози и чужди политици, особено украински! Ако имат дори и най-малка надежда, че Русия ще им даде отново Крим, то лично аз ги съветвам да се откажат от подобна идея! Все пак жителите ДВА ПЪТИ изразяват желание да не са зависими от Украйна, а втория път гласуват за присъединяване към Руската Федерация като Република Крим, което е и желанието на над 95% от населението на полуострова...Така че изборите за Държавната дума на Руската Федерация са си напълно законни в тази република...Пък нека онези да си говорят каквото си искат, В.В.Путин рече, че въпросът с банята е решен - баня вече няма да има...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 М а н а ф оглу

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Заспи такива убити":

    Толкова са законни колкото и тези в територията наречена България.
    От 30.07.1992г. няма действаща легитимно приета конституция. Всички актове, закони и сделки след тази дата са незаконни, включително и изборите.Така е във всички подмандатни територии.
  • 51 реалист

    4 1 Отговор
    Истината е една Крим е бил, Е и ще бъде руски. 90% от населението са руснаци. Всичко останало са глупости на хора с комплекси. Насочете енергията си да защитавате правата на баски, каталунци, ирландци, уелсци, шотландци и др.
  • 52 top

    1 0 Отговор
    А когато има избори в Косово и Македония легитимни ли са.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    КРИМ СИ БЕШЕ!!!!И Е!!!!АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА!!!!!!!Така , че за какво анексиране говорите ,СЛЕД ПРОВЕДЕН РЕФЕРЕНДУМ!!!!!!!!!...