Last news in Fakti

20 Септември, 2021 12:32 8 300 68

Емил Соколов за ФАКТИ: Изчегъртването на ГЕРБ никога не е целяло да успее

  • емил соколов-
  • 46-то народно събрание-
  • парламентарни избори-
  • президентски избори-
  • избори-
  • 47-мо народно събрание-
  • герб-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • румен радев

"46-тото НС беше кампания срещу парламентарната република. Тя беше омаскарена и превърната в цирк. ГЕРБ, ИТН и ДПС работиха в синхрон", каза още Соколов

Емил Соколов за ФАКТИ: Изчегъртването на ГЕРБ никога не е целяло да успее - 1
Емил Соколов: Кадър: Денят с Веселин Дремджиев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"ГЕРБ не само оцелява, но започва да си връща позиции. Изчегъртването не успя. То никога не е целяло да успее. Това беше пиар кампания, стартирана от Радев, на чиито криле в момента се носят Кирил Петков и Асен Василев".

Това каза в интервю за ФАКТИ политическият анализатор Емил Соколов.

Той коментира и самия проект на Петков и Василев - "Продължаваме промяната", като посочи, че двамата залагат на "опасен и вреден популизъм".

"За два месеца Кирил Петков и Асен Василев няма как да се наложат с друго и затова са решили да заложат на популизма. В текущата политическа криза това е опасна игра", каза Соколов.

Според него победата на Румен Радев на президентските избори е почти сигурна. Относно възможността да се появи сериозен опонент на Радев, той каза: "Няма как силна личност и професионалист да позволи кандидатурата му/ѝ да се издигне в последния момент, така между другото". Соколов посочи още, че "липсата на съревнование между партиите в надпреварата за Президентството е най-малкото странна, а някои биха казали дори притеснителна".

Емил Соколов предупреди за опасна тенденция - воденето на кампания срещу парламентарната република от ГЕРБ, ИТН и ДПС, които работят в синхрон. "Цели се по-малко демокрация и повече авторитаризъм", посочи той.

Политическият анализатор прогнозира победа на ГЕРБ на парламентарните избори на 14 ноември, което ще отключи ново напрежение в обществото, както и спад от между 25% и 30% в подкрепата за ИТН. "Това е напълно заслужено, като се има предвид как се държат от ИТН през последните месеци. Наглостта им надмина тази на ГЕРБ", каза той.

"Докато Гешев е главен прокурор, последствия няма да има за никого", коментира още той и посочи, че Борисов и Гешев са извършили покушение срещу демокрацията през третия мандат на ГЕРБ.

Целия разговор с Емил Соколов четете в следващите редове:

- Г-н Соколов, от днешна гледна точка, предстоящите парламентарни избори ще променят ли по някакъв начин картината в парламента?

- Голямата промяна ще е, че проектът - не партия, на Кирил Петков и Асен Василев ще влезе в парламента на следващите избори. Двамата свършиха доста работа като служебни министри, което е добре. Остава обаче проблемът, че протестният вот ще се разцепи вече не на 3, а на 4. ДБ, ИТН, ИБГНИ и ПП (“Продължаваме промяната”) са все протестни партии, или поне така претендират. Това ще направи преговорите за бъдещ кабинет още по-сложни.

- Сигурна ли е според Вас победата на Румен Радев на президентския вот?

- Почти сигурна е. Два месеца преди изборите той е единственият кандидат, който е обявил кандидатурата си. Това е абсурдна ситуация. Най-абсурдно е, че опонентите му в ГЕРБ продължават да не правят нищо по въпроса. Липсата на съревнование между партиите в надпреварата за Президентството е най-малкото странна, а някои биха казали дори притеснителна.

- Ако се се появи силна дясна кандидатура, дали тя би имала шанс срещу Радев?

- Не мисля, че такава ще се появи. Ако имаше такава кандидатура, досега щяхме да чуем за нея. Които и да са другите кандидати, не очаквам сред тях да има особено запомнящи се личности. Може да звучи грубо, но е така. Няма как силна личност и професионалист да позволи кандидатурата му/ѝ да се издигне в последния момент, така между другото.

- Какво смятате за проекта на Кирил Петков и Асен Василев - заговори се, че това е поредният политически инженеринг?

- В някаква степен това е политически инженеринг. Харесвам работата им като служебни министри, но съм скептичен към проекта им. Проекти, които се появяват в последния момент и за тях не се знае много, няма как да будят доверие. Видяхме какво стана със Слави и ИТН. Мълчаха в продължение на две кампании, а когато най-сетне проговориха, на всички, включително и голяма част от хората, гласували за тях, им се прииска да бяха продължили да мълчат. Но да се върнем на Кирил Петков и Асен Василев.

При тях има един голям проблем, който става все по-типичен и характерен за протестните партии. На вчерашната пресконференция, където беше представен проекта “Продължаваме промяната“ чухме как всичко в България е супер, стига да ги няма ГЕРБ и корупцията, която те създават. Тоест няма какво толкова да променяме, а просто трябва да накажем Борисов и хората му. Добрите и почтените трябва да изчегъртат лошите и корумпираните. Добре, но това няма да оправи промените в образованието, здравеопазването и един куп други сектори. Там трябва програма и политики. Там не може да казваш “няма ляво, няма дясно”. Нужна е ясна визия и задълбочен прочит на проблемите в България, а не приказки колко ще сме добре, ако ги няма няколко човека да мътят водата. Това е опасен и вреден популизъм. За два месеца Кирил Петков и Асен Василев няма как да се наложат с друго и затова са решили да заложат на популизма. В текущата политическа криза това е опасна игра.

- Нередностите в управлението на ГЕРБ се констатират, но не виждаме те да понасят наказателна отговорност. В тази връзка - успява ли ГЕРБ да оцелее извън властта?

- ГЕРБ не само оцелява, но започва да си връща позиции. Изчегъртването не успя. То никога не е целяло да успее. Това беше пиар кампания, стартирана от Радев, на чиито крила в момента се носят Кирил Петков и Асен Василев. Дори да си затворим очите за това как институциите бяха употребени, остава проблемът, че виновни за системното безхаберие няма. Борисов продължава да обикаля страната. Сега не е в джипка, а в Шкода, но всичко останало е същото. ГЕРБ и опонентите им действат по един и същ начин до този момент – използват силна реторика, но нещата остават само на реторично ниво.

- Колко дълго ще продължи това?

- Ще продължи, докато някой не започне да разследва нередностите, извършени от ГЕРБ. Гешев няма да започне такова разследване. Докато прокуратурата е под негов контрол, Борисов и ГЕРБ няма от какво да се притесняват.

- Възможно ли е с изборите на 14 ноември ГЕРБ да претърпят още един крах - и по отношение на парламентарни, и по отношение на президентски избори?

- ГЕРБ няма как да спечелят президентските избори. Това е сигурно. Ще спечелят обаче парламентарните избори. Да, вероятно пак няма да могат да управляват, защото няма с кого да се коалират, но ако успеят да изместят ИТН от първото място, това ще е голяма победа за тях. Ще бъде и голям шамар за хората, които протестира през 2020 година. Неспособността енергията им да бъде канализирана ще създаде силна вълна от недоволство, която не е ясно къде ще избие. По всичко личи, че напрежението в обществото само ще расте.

- Говорейки за крах, ще усетят ли според Вас ИТН негативите от действията си чрез спад в подкрепата за тях?

- Със сигурност ще ги усетят. Ще изгубят между 25% и 30% от подкрепата си. Това е напълно заслужено, като се има предвид как се държат от ИТН през последните месеци. Наглостта им надмина тази на ГЕРБ.

- Кои техни действия предизвикват този спад?

- Много са причините. Например, номинацията на Петър Илиев за министър на вътрешните работи беше абсурден акт. След много приказки, включително и уверения от самия Слави Трифонов, че той ще се погрижи за Петър Илиев, сега стана ясно, че Илиев вече няма нищо общо с ИТН. Тази непоследователност е причината ИТН да губи подкрепа. Казват едно, после второ, а накрая правят трето.

- Каква е Вашата оценка за работата на 46-тото НС - откроиха ли се разумни политици с ясни позитивни идеи?

- 46-тото НС беше фарс. Почти невъзможно е да се говори за някакви позитивни тенденции. Христо Иванов имаше няколко силни речи, но ДБ също пострадаха от токсичната среда, която ГЕРБ, ИТН и ДПС заедно създадоха в парламента.

- Видяхме, че главният прокурор и пиарът на Борисов Севдалина Арнаудова комуникират непринудено по време да парламентарна комисия. Доказва ли това връзката между Борисов и Гешев?

- Да, за тези връзки се знаеше още преди това, но снимките, на които Гешев си “пише” със Севдалина Арнаудова потвърждават това. При нас разделението на властите е нарушено. Бившият министър-председател, Бойко Борисов, и настоящият главен прокурор, Иван Гешев, са извършили покушение срещу демокрацията. Това е станало през третия мандат на ГЕРБ. Докато Гешев е главен прокурор, последствия няма да има за никого.

- Виждаме, че партиите не спират да се обвиняват една друга в различни грехове - къде според Вас е вината за втория неуспех да се състави управление?

- Липса на консенсус. Неразбиране какво е това консенсус. Консенсусът не е трик, договорка, сделка. Консенсусът е способността да приоритизираш проблемите според важността им и да ги разрешаваш, като за момент оставиш егото си настрана. Това се оказа невъзможно за българските политици. Те не могат да се разберат вътре в партиите си, а какво остава за някакъв смислен диалог между отделните партии.

- Мислите ли, че с тези неуспехи да се състави редовно правителство е възможно да наблюдаваме кампания, която цели да ни убеди колко несъвършена е парламентарната република?

- Да, 46-тото НС беше точно кампания срещу парламентарната република. Тя беше омаскарена и превърната в цирк. ГЕРБ, ИТН и ДПС работиха в синхрон, за да покажат колко безсмислен е парламентаризмът и как трябва твърда ръка, ако искаме нещо да се случи.

- Но защо е това - президентска република ли се цели?

- Цели се по-малко демокрация и повече авторитаризъм. Единият от възможните варианти е президентска република. Дали това ще се осъществи посредством промени в конституцията или пък ще се появи “президентска партия”, която номинално ще запази парламентарната република, но ще я подчини изцяло на волята на президента, предстои да видим.

- Кой провежда тази кампания според Вас?

- Това е въпрос, чийто отговор, опасявам се, ще открием твърде късно. Обикновено обаче виновникът за такива сценарии е някогашната Държавна сигурност. Няма причини да смятаме, че сега ще е различно.

- Как смятате - след 14 ноември ще видим ли редовен кабинет?

- Би могло да има, но ще са нужни повече от три партии. Например ДБ, ПП, ИТН и още някой. Всякакви такива съюзи обаче ще са временни. Партиите на протеста, макар и да се наричат по един и същ начин, са твърде разнородни. Единственото, което ги обединява е, че не харесват Борисов. Това не е достатъчно за съставяне на стабилно правителство. Докато партиите на протеста на открият още допирни точки помежду си, политическата криза ще продължава. Или ще се обединят, или ще се провалят заедно.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анализи

    39 11 Отговор
    извадени из под ноктите !!!

    Коментиран от #52, #66

  • 2 ужасен

    44 16 Отговор
    Позициите ще са за по добра килия в затвора.Шайката уби държава и народ.
  • 3 Българка

    60 21 Отговор
    "Дoкaтo Гeшeв e глaвeн прoкурoр, пocлeдcтвия нямa дa имa зa никoгo", кoмeнтирa oщe тoй и пocoчи, чe Бoриcoв и Гeшeв ca извършили пoкушeниe cрeщу дeмoкрaциятa прeз трeтия мaндaт нa ГEРБ."
    Една от най-важните задачи на следващо НС е съдебна реформа, отстраняване на Гешев и неговото съдене като съучастник в ОПГ. Прокуратурата трябва изцяло да се преоснове.
    И трябва да или корумпиран, крадец, зависим, за да гласуваш за ГЕРБ, ДПС, ИТН. Те са едно цяло. Имат еднакви- диктаторски похвати. За тях членовете на корпоративните организации са крепостни роби без право на мнение

    Коментиран от #6, #49, #60

  • 4 Последния Софиянец

    50 21 Отговор
    Змията Бойко надигна глава,но Кирил Петков ще я смачка.Не се бойте!Ние работим за края на ГРОБ.

    Коментиран от #20, #26

  • 5 Стойко

    46 19 Отговор
    Политическия наблюдател Емил Соколов досега няма грешна политическа прогноза! Винаги е бил независим. Досега имах минимално съмнение че ИТН правят всичко това от гордост и мнимо чувство за величие а не че работят в синхрон с Герб и ДПС. И че заявката им че ще изчeгъртат Герб са напълно искрени. Но след като Соколов потвърди че са тяхна патерица, че думите за изчегъртването са били само да подведат гласоподавателите и никога са нямали намерение да го изпълнят...Вече 100% съм убеден че Слави и партията му съвсем умишлено и целенасочено връщат Герб и ДПС във властта.

    Коментиран от #7, #9, #48

  • 6 МАФИЯ

    10 11 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    вземете се с ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ

    Коментиран от #10

  • 7 Мето

    48 5 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    СЛАВУЦА си получи пая от олигархията и вече му е все тая че са били разочаровани избирателите му. Вие му мислете как ще преживявате!!! Него не го мислете!

    Коментиран от #11

  • 8 КЛЕК ШОП ПРОДЖЕКТ

    5 3 Отговор
    НЕ БОЙТЕ СЕ ДЕЦА ....
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    прав си ПРИЯТЕЛЮ СТОЙКО

    Коментиран от #12

  • 10 Българка

    15 13 Отговор

    До коментар #6 от "МАФИЯ":

    ник Последния Софиянец ми е политически симпатизант! Активисти сме с него в новата формация на Петков и Василев! Млади , богати, образовани и начетени граждани сме активистите на формацията!

    Коментиран от #19

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 5 Отговор

    До коментар #7 от "Мето":

    МЕТО ПРИЯТЕЛ
    ИТН зо загубиха ДОВЕРИЕТО на много ХОРА

    Коментиран от #16

  • 12 Стойко

    26 11 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    НЕ дай боже замисъла на статуквото и олигархията в лицето на ГЕРБ, ДПС и ИТН да успее и пак са измамят нас гражданите !!!! Тогава приятелю отново започват мутрите да вилнеят и колапса ще е тотален. Гражданите малко се усетиха за Слави и го напускат, но парите са в статуквото и няма лесно да се откажат!
  • 13 Гешо Иванов

    32 8 Отговор
    Да, няма как ГЕРБ да се изчегърка, защото имат много пари, бизнеси, поръчки, медии, мисирки и т.н. Идеята на ДС - началниците е са приберат колкото може повече от краденото, от текущия бизнес и от идващите от ЕС пари. Борисов не пуска аванта и настоява да е посредник до живот, но вече никой не го бръсне за слива! Проблема за шефовете е, че Бойковите хора може да се разбягат и да не могат нищо да вземат от тях! Търси се елегантен начин да се направи връзка между предстоящото захранване и задължителното отнемане на заграбеното. Бойко е задържал по 30% парса, което прави работата с него скъпа, невъзможна и отделно е нарцис с наклонности на Великия диктатор…
  • 14 дедо Герчо

    9 22 Отговор
    ЕМЧО,НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ОТ МАНЕВРИ.АКО КИРО НАПРАВИ КОАЛИЦИЯ С ХРИСТО,ВСИЧКИ ОТИВАТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ.АКО ДБ ИЗДИГНЕ ПЕТЪР СТОЯНОВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,РАДЕВ ОТВА ПО ДЯВОЛИТЕ. ТАКА,ЧЕ КИРЧО И РУМЕН ДА ВНИМАВАТ !!!

    Коментиран от #18

  • 15 Бамбука

    20 6 Отговор
    Няма как да не се залага на популизъм в този толкова кратък срок, но това не е лошо за момента. Що се касае до икономическа и финансова стратегия с далечен поглед за следващите 10-15 години, то няма как преди да влезеш в управлението на страната, да предложиш подобна доктрина. Трябва време да се разчисти обора, да се приеме електронно правителство, после програма за образованието, здравеопазването и преди всичко промяна в съдебната система. Корупцията е заложила толкова капани, че първо трябва да се стигне до дъното на проблемите. Сложно, при тази така окопала се вредна за здравето на България раздута администрация.
  • 16 Мето

    25 4 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Загубиха го колега , но за съжаление късно. Когато каруцата се обърна! Спасиха Борисов от възмездие, провалиха създаването на демократично правителство което да им потърси сметка и върнаха Герб отново на първо място.
  • 17 ДАААААА....

    8 24 Отговор
    ТРАНС-ДЖЕНДЪРЛЯЦИТЕ , ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ,РОЗОВИТЕ ЖАРТИЕРИ, ,ПРЕВРАТАДЖИИТЕ ФИНАНСИРАНИ ОТ ЕЛ ЧАПО ДУБАЙСКИ И ДС-БОКЛУЦИТЕ ОТ ДУНДУРКОВ 2 ...ШЕ ...ИЗЧЕГЪРТАТ...НА БАЦЕ, ..ОГРОМНИЯТ МУР..
    СКОРО ШЕ ЛИГАВИТЕ....САЛАМО,... СКООООРООО
  • 18 чичо Мичо

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "дедо Герчо":

    ЛОГИЧНО.
  • 19 Българка

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Защо пишеш от моя ник?

    Коментиран от #43

  • 20 ЮМЕР

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Верно работиш убаво Сладур. Земи другия път и Радка бе ШЕКЕР
    😚
  • 21 Факт

    22 3 Отговор
    Калинките на ГЕРБ са навсякъде, последните назначиха скоро като директори на детски градини!
  • 22 Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер

    9 26 Отговор
    Приятели! Не се карайте! И Славуца , и червените комуняги и галева и Хаджигена и джендърите ДБ и ПП си отиват! Бойко победителя , генерал - лейтенант , избиран за мъж, футболист и гимнастик и художник на годината се връща съвсем скоро! А за всички тук които се тръшкат от злоба ще ви дам един пример - очаква ви съдбата на един клошар, един самотен пазарджишки изтърсак който за 12 години управление на нашата партия ГЕРБ бе докаран до кофите за смет! Подвизаваше се в БЛИЦ защото отвсякъде другаде е прогонен! Този клошар бе с ник АТИЛА изнасиилвааан в МВР-Пазарджик!!!

    Коментиран от #25, #28, #35

  • 23 pepi 52

    7 5 Отговор
    К"ъв си ти бе Mърльо !
  • 24 ????

    13 4 Отговор
    Пълни глупости! Тоя да не би да живее в гората, та смята, че туристическите разходки на Толупа и камарилата му сред села и паланки е показател за връщането на Простаков и повишаване на електората му? Ма защо не се прави анализ след проучване на мнението сред хората от големите градове? Ако все пак, за да докаже тезата си може да сондира мнение сред калинките в администрацията.
  • 25 Стойко

    22 5 Отговор

    До коментар #22 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    Борисов е най върлия комунист! Станал член на БКП още на 18-годишна възраст! Отказал да се деполитизира за да остане в БКП. Комунистите му били опорочили детството . Така го oпорочили че после не искал да напусне БКП

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер

    9 8 Отговор

    До коментар #25 от "Стойко":

    Отговор в реално време: АТИЛЯКА клошар е беден изтормозен и смазан физически и психически несретник!!!! Докаран до кофите за смет и физически насилван от Български полицаи вършещи своята работа! После бе захвърлен в безсъзнание в близката канавка! А дали Генерал Борисов е комунист , всички в сегашния политически елит са бивши членове на БКП С изключение на тези под 50 години. Да, Бойко бе член на БКП но не бе кариерист а истински вярваше в светлите комунистически идеи!!! Затова 1990 година напусна пожарната като отказа да се деполитизира с думите " За мен партията майка която обичам е по важна от моята служба"

    Коментиран от #29, #30, #31

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    ЗДРАВЕЙ МАРТИНЧО радвам се да те видя в ФАКТИ БГ с поздрав по ЧОВЕШКИ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    Коментиран от #32

  • 29 Антитрол

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    Този така наречен Атила ли е къв е кой не го знае?? За всички е за присмех а и съм забелязвал в Блица че обиждаше и Слави Трифонов ! Досещахме се че е клошар и с психични отклонения. За гавра на всички е! А слуховете за политическата смърт на ИТН и на Слави са силно преувеличени !!!,. Ще се уверите на изборите !!! А за оня психо гaврения Атила знаем че е болен но заизнacилван сега разбираме! Затова явно е толкова зле
  • 30 Хуарбуса

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    Приятел лидер КУРТИ...Ко ни интересува тоз Атила...засичал съм го в Блица и толкоз. Наистина не е добре и сега дори малко го съжалявам как го подигравате и тук. От години убива виртуално БАРЕТИ, качулки, полицаи ...Нека си убива така до естествената си смърт нещастничето . Ко ни засяга нас читателите?
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 7 Отговор

    До коментар #27 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    БОЛНИЦАТА в ГРАД ВИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО носи името на ДОКТОР вадел и спасявал ХОРА от горящ автобус това беше преди 89 година един от ПОЖАРНИКАРИТЕ беше БОЙКО БОРИСОВ

    Коментиран от #33, #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Доктора знаеш ли как се казва ? Стефан Черкезов !!!

    Коментиран от #37

  • 34 МАКЕДОНСКИТЕ МЕДИИ В ЕКСТАЗ:

    8 11 Отговор
    ...." БОЙКО ВЪЗКРЕСЕ, ..ВО ИСТИНА..ВОСКРЕСЕ" !!!
    СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ Е НАИСТИНА...ВЕЛИК!!!
    ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА И СВЕТА....ПОКЛОН !!!!
    БОГ С НАМИ.....

    Коментиран от #56

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    МАРТИНЕ къде е КАЛОЯН С НИК пидирунгела от БУРГАС

    Коментиран от #38

  • 36 Стойко

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Малко си се объркал. Доктор Стефан Черкезов загива през август 1963 година когато помага на пътници в горящ автобус. Тогава Борисов е бил на 4 годинки. Затова областната болница във Велико Търново се казва- д-р Стефан Черкезов

    Коментиран от #39, #44

  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    БЛАГОДАРЯ знаеш последните думи на ДОКТОРА КЪМ СЪПРУГАТА МУ какво да предаде на баща му
  • 38 Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Отговор в реално време: Клошара АТИЛЯК за 12 години наше управление бе докаран до кофите за смет. После насилван многократно от Български полицаи които при Бойко бяха на почит и си вършеха работата! Оттогава е повреден психически а и физически. Или както каза Дончева за Слави - " Слаб физически и е слаб психически"

    Коментиран от #40

  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Стойко":

    СТОЙКО това го прочетох в24 часа пишеше друго
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    МАРТИН КЪД Е калоян пидерунгела
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    МАРТИНЕ не така не е хубаво така като е болен помогнетему по ЧСТО ЧЖ ЧОВЕШКИ ти казвам
  • 42 Адекватно

    4 3 Отговор
    МНОГО АДЕКВАТНО МИСЛЕНЕ И РАЗСЪЖДЕНИЯ ВЪРХУ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА!

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Стойко":

    да15 АВГУСТ 1963 ГОДИНА поср
    последните думи на ДОКТОРА към СЪПРУГАТА МУ БИЛИ КАЖИ НА татко защото не е харчил напразно парида ме изучи за ЛЕКАР ДОКТОР
    ТОВА Е ИСТИНСКИ ДОКТОР И ЧОВЕК

    СТОЙКО ИЗВИНЯВАМ СЕ сгреших в инфото отодеве
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Морски":

    господин ник МОРСКИ
    ПОСЛЕДНИА софиянец също копира никове егаври болни ХОРА

    Коментиран от #46

  • 46 Морски

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз несъм забелязал такова нещо
  • 47 кой кого

    8 7 Отговор
    Поредния смешко, който не вижда гредата в собственото си око. Хайде пак им бил виновен ГЕРБ и дежурно трябва да е ДПС, но е учудващо, че и и ИТН постави, обърках се, ами че нали вие Демократичната демокрация свалихте гащите още преди да сте видели какво прави ИТН и заявихте, че с тях може да правите правителство, после дори и около ДПС се умилквахте, първо Малкия Лилипут в прав текст каза, че очаква от тях подкрепа, после ментора ви Прокопиев хвали ДПС в две, три статии. А, чакай сега се сетих и БСП не ви се видя толкова лоша. И защо в това цялото сваляне на гащи ви е виновен Герб? Може би той трябваше да ви изненада... отзад? Или какво?
  • 48 LOSHIA

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    СЪНУВАНЕ.......БЛЯНОВЕ В МЕЧТИ .......БЪЛНУВАНЕ....И ЯКИ КОШМАРИ.......
  • 49 LOSHIA

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    ДБ СА РЕТРОГРАДНА,МУХЛЯСАЛА И ПЛЕСЕНЯСАЛА ПАРТИЯ,КОЯТО БАВНО,НО СИГУРНО СЕ ОТИЧА В КАНАЛА!!

    Коментиран от #57

  • 50 LOSHIA

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Адекватно":

    Но нямащи нищо общо С РЕАЛНОСТИТЕ!!!!!!!!!!!!!!
  • 51 lupi67

    6 9 Отговор
    Голям рев срещу ИТН. Явно на ДБ много им убива това камъче в обувката. Абе хора давате ли си сметка че без ИТН щяхме да сме не на прага на 47-мия Парламент а щяхе да сме още в 45-тия Парламент пак с водещо правителвтво на ГЕРБ за следващите 4 години. Давате ли си сметка че именно ИТН провали ГЕРБ да има правителство отново. ДБ колкото и да се напъваха имаха половината от депутатите на ИТН.

    Коментиран от #54

  • 52 TтТ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анализи":

    Тоя сокол е голям льольо!
  • 53 Тредстоун

    5 4 Отговор
    На калпавия .... вълната му пречи ... , за какво говори тоя , какъв ГЕРБ , синхрон , бля бля бля ... Новите варвари са толкоз неадекватни че не им трябва друг който да им пречи , те са си самодостатъчни. Това че зеления чорап и орките се бяха заели да чагъртат до дъно няма спор , колкото и да мучат сега всякакви глашатаи на прерцидента , просто са олигофрени а и суверенна предпочита ГЕРБ вместо глупаци , пчелички , чалга и мишки маджовски. Сега и тия мошета с езиците и дипломите от люпилнята на бай прокопи ще продължат подмяната , пъпеши.
  • 54 Копейкин

    6 9 Отговор

    До коментар #51 от "lupi67":

    Сметката си я даваме , дори сега я и плащаме , месеци безвремие , по скъп ток , вода , горива , парно , храна за каквото се сетиш все е нагоре. Да не говорим за два пъти по ниски инвестиции , за проваления план за инвестиции , ступора в строежи и ремонти , стачки и протести , задълбочаване на ковид кризата , цяла Европа се затваря за нас.
  • 55 Косьо

    3 7 Отговор
    Много добър анализ. Тъжно, но вярно, както казват Металика.
  • 56 изрод от ГЕРБ

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "МАКЕДОНСКИТЕ МЕДИИ В ЕКСТАЗ:":

    Македонските медии в захлас,НО БЪЛГАРСКИТЕ НЕ СА!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Стрелцов®

    2 3 Отговор
    Ох!!....на тати комунистчето....за БСП ништо!???...абе като гъби след дъжд никнете...няма отърване от Вас.
  • 59 Смърфиета

    2 0 Отговор
    В Класификатора има ли професия "ааналлизатор"?
  • 60 Шменти капели

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    И какво като преосновем прокурата.След това и съдът да преосновем.Стига се изказваха хора неподготвени.Основните актове по които работи прокуратурата са НК и НПК.Те са кърпени толкова много че вече почти нищо не е останало от първообраза.Кърпени са от различни парламенти и всеки е бутал в определена посока тип Ванко 1 .Не прокуратурата а тези два закона следва да се направят наново.През 1968 г са писани години и после 2 г по късно влизат в сила.ЗСВ също го променяха и обезглавяваха.Кучето е заровено в детайлите а те са експертизите.Вучков имаше идея за бюро за експертизите която досега не е реализирана.Гешев ще си отиде тогава пък другият ще бъде пък прекалено мек и ще му викат адвоката или нещо друго.Забравиха за Лозан Панов а негово решение всъщност е в основата на увеличаване броя на пътните катастрофи от която и той пострада Само че то беше обусловено от фиш за превишена скорост на бивш зам.минисър на правосъдието която мина със110 км.в час на камера в Старо Оряхово при ограничение 50.Ако ще реформиране да се направи преглед на цялата съдебна система Наказателата част е малка
  • 61 Кръндела

    2 0 Отговор
    Добре де, какво излиза накрая, че всичкия този цирк с избори през 3 месеца си го организираха досегашните властимащи, за да може да си заметат следите от поразиите, така ли да го разбираме?
  • 62 НЯКОЙ

    5 0 Отговор
    Заключенията на автора са на лаик, не на професионалист!
    Много думи - малко мисъл!
  • 63 ЧОБАН

    1 4 Отговор
    ГЕРБ ВИ ПРЕДЛОЖИ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И НОВА КОНСТИТУЦИЯ ПОМНИТЕ ЛИ АЛО АНАЛИЗАТОРИТЕ АМА ТОГАВА РАДЕВ НЕ БЕШЕ ГОТОВ ДА ЯХНЕ ПРОТЕСТА НЕ БЕШЕ ПИТАЛ МУСТАФАТА И СЕГА КВО МИ РЕВЕТЕ ТРЯБВА ТОВА ТРЯБВА ОНОВА ЩОМ ТРЯБВА ИЗЛЕЗ НА ПЛОЩАДА И ДЕЙСТВАЙ АМА НЯМА ПАРИ ВЕЧЕ В ТАЯ РАБОТА
  • 64 МОЖЕ МОЖЕ

    2 3 Отговор
    И КВО ПРЕДЛАГАШ ГЕРБ ДА СЕ САМОИЗЧЕГЪРКАТ ЗА ДА ВИ НАПРАВЯТ КЕФА А КВО ШИ КАЙШ ПРОСТО ДА ВИ ИЗРИТАТ
  • 65 В името на БГ

    3 1 Отговор
    Проектът на Петков/Василев е краят на ГЕРБ и ДПС. Това е краят на Борисов, Доган, Пеевски и свързаните с тях лица.
  • 66 Jacques Yves Moineau

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анализи":

    Има ли смисъл да я чета тази статия?
  • 67 Наблюдател

    4 0 Отговор
    За да започне някаква положителна промяна в България НЯКОЙ/И/ първо трябва да тикне в затвора Б.Борисов и И.Гешев, където им е мястото а на първия отдавна!
  • 68 Ъхъъ

    2 2 Отговор
    Хайде и този ГЕРБерастки анализатор се пробва да прехвърли калта върху президвнта. Не ви ли писна да правите опити да не успявате ????
    Нещастници