Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 16:00 7 067 111

Асен Василев: У нас се крадат около 8 милиарда лева годишно

  • асен василев-
  • адфи-
  • продължаваме промяната

Най-прагматично е да удължим срока на реакторите в Козлодуй, каза Асен Василев

Асен Василев: У нас се крадат около 8 милиарда лева годишно - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Резюме от интервю на Асен Василев в новия брой на седмичника "Уикенд":

Политиката е мръсотия. И за мен не е лесно да знам, че вкарвам това в живота си и живота на семейството си. През последните дни основно се занимаваме с реденето на листите за парламентарните избори. Има достатъчно смислени хора, които по една или друга причина досега не са пожелали да се включат в политиката. Избираме хора, които имат своята кариера извън политиката и могат да се върнат към нея по всяко време.

Хората имаха възможност да видят как работим и какво правим в продължение на 4 месеца. Видяха и екипите ни. Предлагаме да продължим този тип действия и през следващите 4 години. Водачите на листите ни ще бъдат познати лица в градовете, които представляват. Не "крадем" знакови лица от други партии, професионалните политици изобщо не са хора, които бихме поканили да работят с нас, нито бихме припознали.

Най-вероятно ще създадем партия "Продължаваме промяната" след вота на 14 ноември. Градим мрежа от съмишленици, а не пирамида. Няма някой отгоре, който спуска инструкции, а другите изпълняват. Трябва ново поколение да започне да взима решенията каква да бъде България.

Пенсиите ще се увеличават и занапред, след влизането в сила на преизчислението на пенсиите чрез коефициента за отработено време от 25 декември и няма да има пенсионер под линията на бедността.

Грешно е с Кирил да ни сравняват с тандема от времето на царя Милен Велчев-Николай Василев. Ние се върнахме отдавна в България. Аз през 2007-ма, Кирил на следващата година. Живеем тук, България не е спирка по пътя ни.

Една голяма част от еврофондовете, предвидени да помагат на страната ни, бяха отклонявани - или заради неефективно изпълнение, или отиваха в нечии джобове. Всичко това доведе до миналото лято, когато хората казаха: "Писна ни".

В момента ме е страх, да не се наложи родителите ми да влязат в болница. Промяната в здравеопазването е належаща. В основата на икономиката е спирането на кражбите. Това е условието да се случи каквото и да било в държавата. Докато бях служебен министър, подадохме на прокуратурата папка с конкретни нарушения на АПИ за милиарди левове. Това стана през юли. Сега е октомври. Няма повдигнато обвинение. Миналата година започна следствие по хазарта. Откри се, че има 700 милиона лева невнесени данъци.

Докато бях министър бе завършен и докладът на АДФИ, която казва, че има умишлени действия на Комисията по хазарта, с които това е допуснато. Не само е проспано, но има умишлени действия. Този доклад на АДФИ също е в прокуратурата. Да сте чули да е повдигнато обвинение на член от въпросната комисия? Това трябва да се пормени. Да имаме качествено следствие, което да издържи в съда и такива хора да отиват в затвора. У нас се крадат около 8 милиарда лева годишно. Догодина биха се откраднали 2 милиарда само от магистрала "Хемус", ако този теч не бъде спрян и прокуратурата не заработи.

С г-н Петков вярваме в подхода да не се пипат данъците, но да си ги събираме. Хората трябва да имат избор - по-вляво или по-вдясно. Ние предлагаме център. Лансираните от Николай Василев възгледи бяха по-десни и от тези на Демократична България. И ясно заявихме, че нашите са по-различни. Има големи разлики между предлаганото от нас, ДБ, ИБГНИ или ИТН. Голям е въпросът накъде ще тръгнем след спирането на кражбите. България е член на НАТО и ЕС, но трябва да стане пълноправен член. Реално да отстояваме позициите в наша полза.

АЕЦ "Белене" беше спряна, когато влязох като министър в служебното правителство през 2013 г. Дали ще си купим или не реакторите няма никакво значение, защото след случая във Фукушима площадката няма как да бъде сертифицирана по новите критерии. Точка. Най-прагматично е да удължим срока на реакторите в Козлодуй, а след това да продължим да изграждаме нови мощности там. Това, което се говори от "Козяк" за малки модулни реактори и такива щуротии, това няма как да се случи. Такива реактори никъде по света не произвеждат електроенергия, само в подводници. Не ме интересува кой ще се сърди. Американците се сърдят за едно, руснаците за друго, турците и гърците за трето и четвърто. Най-важно е да защитаваме националния си интерес.

Изборът ни с Кирил да подкрепим Румен Радев е много естествен. Той ни даде шанс да работим, не ни оказа натиск, развърза ръцете ни за свобода, каквато никой финансов и икономически министър не са имали преди това. Подкрепи ни за посоката и спази неговата част от уговорката. Решението ни да направим "Продължаваме промяната" дойде в седмицата, в която стана ясно, че 46-я парламент няма да може да излъчи редовен кабинет. Наясно сме, че ще продължават да хвърлят кофи с мръсотия, защото, за съжаление, кампанията е негативна. Можеше и да е друга, както ние не ходим да плюем по никого. Ние не сме спасители, не мисля, че такива изобщо има. Но ще направим всичко възможно страната да стане по-хубаво място.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просветен илюминат

    85 7 Отговор
    И как ще се докаже това?
    А и как така се краде?Къде спи Гешев?

    Коментиран от #7, #78, #80

  • 2 КОТарАК

    25 72 Отговор
    АРЕ БЯГАЙ БЕ ...бягай и ти бе../ под похлупака на ЕС помощите си джафкате тука всички-буря в чаша вода
  • 3 Мария

    81 6 Отговор
    То нали затова се борят партиите кой колко ще може да открадне - БГ реалност ?
  • 4 Муахаха

    27 30 Отговор
    "Такива реактори никъде по света не произвеждат електроенергия, само в подводници"
    Ми да направим от държавата една подводница, бе?
    Жълта.
    С модулен реактор.
    И се потапяме

    Коментиран от #87

  • 5 Баба Тонка

    103 16 Отговор
    Асен Василев в този конкретен случай е прав.
    Бързо отворете затворените реактори в Козлодуй, иначе ще станат бунтове в страната заради високите цени на тока и оттам на всичко останало. Мислете, какви варианти още съществуват.

    Коментиран от #39

  • 6 Просветен илюминат

    46 9 Отговор
    Много ми е интересно как ще вдигнат пенсиите като сега след затруднения в бизнеса от това,което предстои ще спират работа фирми и като няма пари за пенсиите и държавните служители искат и си вдигат заплатите от къде ще дойдат парите за по-високи пенсиите след като ще намаляват приходите,а и до сега никой не прави сравнение какъв брой хора работят и изкарват на какъв брой хора пенсиите и осигуровките?
    Дайте цифри и да смятаме,така с голи приказки не става.

    Коментиран от #34

  • 7 Ама ти си

    67 19 Отговор

    До коментар #1 от "Просветен илюминат":

    много наивен.
    Че то толкова данни за престъпления гербаджийски, ако Гешев беше прокурор щеше да работи извънредно и затворите да са пълни.
    Ама Гешев не е прокурор.

    Коментиран от #12, #46

  • 8 Dinero

    72 15 Отговор
    Поне 2 милиарда си разпределят ГЕРБ и ДПС "законно"

    Коментиран от #42

  • 9 Рашков

    27 8 Отговор
    Такава е модата в България - национална традиция в политиката
  • 10 Това

    54 8 Отговор
    е минимума ! За това в прав текст многоуважаван политик от ЕП каза , че парите от ЕС за България и народа ѝ , отиват в ръцете на мафията !
  • 11 Абе

    39 6 Отговор
    на много хора ще им светне лампата за поголовните кражби и то най-вече от хората на които им гласуваме доверие!
  • 12 Просветен илюминат

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ама ти си":

    А ти от майтап не разбираш.
  • 13 Фатих

    15 3 Отговор
    Това са 2 магистрали !
  • 14 Светица

    34 3 Отговор
    При студ и глад, дори българите ще станат революционери! Мислете му! Прошка няма да има за никого. И без предсказаната от врачките блондинка ще намерим начин да ви ритнем по задните части, но толкова яко, че ще ви се завие свят и ще ви изкочат звезди пред очите!
  • 15 Тошко

    41 2 Отговор
    Затова няма нито един беден депутат
  • 16 Чичо дядко

    45 15 Отговор
    Всичко което казва е истина
  • 17 Бойко

    34 12 Отговор
    Българите сме си крадливо семе
  • 18 Швейк

    23 36 Отговор
    Браво Асанчо - важно е да се вдига гюрултия, за да върви алъш-вериша
    Крадеца вика - "Дръжте крадеца"
  • 19 1945 2021

    28 32 Отговор
    Комунизма нанесе непоправими щети в България а русо-филията ни закопа !

    Коментиран от #29

  • 20 Матей

    23 32 Отговор
    и КАКВО,ти ли ще спреш разграбването на милиарди,крад-лив американски емисар такъв!?Предлагам да се направи нещо изкарващо от релсите радевата и боковската управляваща клика,ВСИЧКИ НЕГЛАСУВАЩИ,А ТЕ СА КЪМ 70%,МОЖЕ БИ 3 МИЛИОНА ЧОВЕКА,ДА ИЗЛЯЗАТ НА МИРЕН ПРОТЕСТ В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ,И НА ЕДИНИЯ И НА ДРУГИЯ ИЗБОР ,И ДА ПОКАЖАТ своята неприязън или нетърпимост,или омраза,кой както го разбира ,към управляващата клика.
  • 21 Бай Ганьо

    36 4 Отговор
    Благодарение на тези крадливи политици скоро няма да има българи в България
  • 22 XYZ

    38 23 Отговор
    Браво младежи! На вас се надяваме! Ние ще ви подкрепим!
  • 23 📌🇧🇬

    22 10 Отговор
    Точно!
  • 24 Рашавия

    12 16 Отговор
    Това трябва да са откраднатите пари без данък Русия който е около 20 милиарда евро.
  • 25 Просветен илюминат

    23 5 Отговор
    - Защо в Психиатрията болните ги държат разделени?
    - За да не направят правителство!

    Коментиран от #37, #79

  • 26 две плюс две

    18 28 Отговор
    Защо Асенчо да не се включи в краденето? 1 милиард за него, един за Петков и сметката излиза. Останалите ще разпределят на съзаклятниците.
  • 27 Българка

    41 17 Отговор
    ГЕРБ узакониха беззаконието! Те и ДПС са ОПГ, което разеуши енергетиката, правосъдието, икономиката, образованието, социалното подпомагане, пенсионно дело, земедели. Накратко попиляха България и българите
    На 14.11. нека масово гласуваме за промяна, която да освободи България от мафията, а виновноцоте за разрухата след конфискация изгният в затворите

    Коментиран от #33, #51

  • 28 спас

    17 22 Отговор
    И той иска да се включи,да крадне
  • 29 иво

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "1945 2021":

    а твойта тъпотия е пословична

    Коментиран от #109

  • 30 Ехаа

    6 7 Отговор
    Така като каже някой, все едно ги обещава ..... Де Жа Вю
  • 31 популист

    14 19 Отговор
    Кукорко, ти затова ли иска да станеш министър.
  • 32 тъпа тиква

    16 11 Отговор
    тиквата ги озакони тези кражби ,да пекне дано скоро
  • 33 Просветен илюминат

    13 4 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Ти досега като гласува видя ли промяна освен подмяна на играчите,но си продължаваш да живееш по старите правила или греша?
    Та кой е промяната на избори според теб?
    Промяната за мен почва от самия мен,а ако чакам промяна от отвън ставам зависим и това означава,че някой друг е нужно да поеме отговорност за живота ми
    Ти би ли поела отговорност за моя живот да е такъв какъвто искаш и да го направиш за мен като гласувам за теб?
    А ако в един момент се окаже друго,аз не съм получил от теб промяната какво правим?

    Коментиран от #36

  • 34 Фалконети

    29 4 Отговор

    До коментар #6 от "Просветен илюминат":

    Я сметни тия 8 милиарда крадени годишно , за какво увеличение на пенсиите стигат !
    А неплатените данъци и още една камара други нарушения ?

    Коментиран от #40

  • 35 vip

    17 11 Отговор
    Как точно ги изчисли тези пари. От 5-6 месеца са на къде са власт къде са 3-4милиарда тогава в + - а тръгнаха да търсят кредити от пазара...
  • 36 Саманта

    9 4 Отговор

    До коментар #33 от "Просветен илюминат":

    Ами промени се бе готин . Какво смяташ да направиш ? Да минеш на моркови и зеле ? Или да откажеш бананите ?

    Коментиран от #45, #49

  • 37 Само питам

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Просветен илюминат":

    Още смешни вицове Къци ?

    Коментиран от #53, #55

  • 38 Българка

    24 17 Отговор
    Кокорчо, ти лично какво направи за да спре това отклоняване на средства? Говориш много, подхвърляш ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ не подкрепени с факти, но харесващи се на простолюдието. Това драги ми Кокорчо е дефиниция на ПОПУЛИЗЪМ. Такива, като теб, драги ми Кокорчо се появяват перманентно, грабят като бесни и изчезват с "белия автобус" под съпровода на камъни. Не, писна ми, няма да гласувам за вас!
  • 39 Психо от Курило

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Баба Тонка":

    Бабе, то туй не е като да отвориш курника.
  • 40 Просветен илюминат

    13 1 Отговор

    До коментар #34 от "Фалконети":

    Дай черно на бяло и да смятаме.
    От къде идват тези пари и къде отиват за да се обявяват за крадени?
    Ти пак си смятай,не ми пречиш.
    То и Ковид не вида света да е изолиран вируса,но всеки говори какво ли не и света сега на къде отиде заради една лъжа?
    А парите са най голямата измама с която правят всички на маймуни.
    Ако ти печаташ пари и даваш определена сума срещу лихва от къде идват парите за лихвите като ти не си ги напечатал?
    До кога ще дължи света пари и на кого всъщност ги дължи?
    Идеята на живота ни се осмисля да работим и някой все да ни краде и ние да нямаме пари ли е?

    Коментиран от #62

  • 41 Асен

    13 5 Отговор
    Ама и при служебното ли???? Ужас а уж щеше моралът да е нов!!!
  • 42 Йохохо

    16 8 Отговор

    До коментар #8 от "Dinero":

    Ти бързо забрави как винаги в едно изречение се казваше бспидпс. По герб нямаше министри от ДПС. Но в правителствата на БСП да. Защо тогава пришиват ДПС към герб? Ще ти отговоря: да да вземат с лъжа гласовете на лумпените.
  • 43 Прост народ слаба държава

    17 8 Отговор
    Сигурно толкова открадна служебното правителство и сега крадеца вика дръжте крадеца
  • 44 НРБ

    17 12 Отговор
    Ако е истина, дайте доказателства, внесете ги в прокуратурата , иначе са празни приказки и лъжи....не вярваме на кьорфишеци !! Достатъчно месеци наред Киро Харварда и ти Асене лъгахте народа с канадското гражданство, силно защитени от Радев...подло и неморално поведение имахте !!!
  • 45 Просветен илюминат

    9 3 Отговор

    До коментар #36 от "Саманта":

    Пич,над 25г не разчитам на държавата.
    Нося отговорност за живота си,не ходя на доктор и не ползвам лекарства.
    Това за мен е промяна за които много тук пишещи са далеч и не е нужно да спирам нищо.
    Между другото храната е също наркотик,но това е друга тема.

    Коментиран от #76

  • 46 Българка

    14 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ама ти си":

    Данни публикувани в разни сайтове, не са ДОКАЗАТЕЛСТВА. По почти всички публично оповестени уж далавери, прокуратурата се е самосезирала и резултата е - "Няма данни за престъпление". Ако има и капка истина в помията която се хвърля по сайтовете, доста независими адвокатски кантори биха се захванали и разпердушинили тези истории, но няма доказателства.
  • 47 Хаха

    12 10 Отговор
    Мн.обвинения от новите, а цените фърчат спрямо преди. Май само думи ще ни предлагат от сега нататък. Затова и вестника им се казва"Дума".
  • 48 Избирател на герб

    12 11 Отговор
    Много лъжат тия двамата,нямало да крадът,дрън,дрън..Няма такъв виц...

    Коментиран от #91

  • 49 Просветен илюминат

    10 4 Отговор

    До коментар #36 от "Саманта":

    Факта,че се разделя народа заради партии,това води ли до промяна след като на НС пише-Съединието право силата?
    За един приятел питам.

    Коментиран от #68

  • 50 Васил

    10 3 Отговор
    Ами върнете парите иначе това са празни приказки.
  • 51 Психо от Курило

    9 6 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Пропусна да ни агитираш да гласуваме за Да Бе. Платен трол такъв. Раков спиш ли, гониш ромите гласуващи за пари , а платените тролове кога?
  • 52 иван иванов

    8 3 Отговор
    Имена и факти дай почтенни !
  • 53 Просветен илюминат

    12 4 Отговор

    До коментар #37 от "Само питам":

    Никога не се подигравайте на глупав човек. Някой ден може да стане министър.

    Коментиран от #65

  • 54 Иван

    10 0 Отговор
    Като чета коментарите и се вижда защо сме на това дередже българите са такива в главата им е че всички крадат нали избраха Слави и Ко стана едно нищо тука така е по добре не се опитвайте терминала и по далече от тук тука винаги ще бъде лай.на няма смисъл
  • 55 Просветен илюминат

    7 7 Отговор

    До коментар #37 от "Само питам":

    Още два служебни кабинета и е Коледа.
  • 56 Просветен илюминат

    15 3 Отговор
    - Как се наричат хората, които едва си взимат изпитите?
    - "Мини-с-три!"

    Коментиран от #64

  • 57 Legal

    12 10 Отговор
    Крадецът вика "Дръжте крадеца". Назначи и доказан крадец да ни пази от крадците😂
  • 58 Енергията не се губи само преминава от

    6 0 Отговор
    Едно състояние в друго парите не се крадат само преминават от една сметка в друга
  • 59 Бамбука

    20 8 Отговор
    След толкова години на опростачване на нацията, идват едни образовани и умни и ти казват, стига. За народа това е нещо непознато. Само преди няколко месеца всички се кланяха на "валията" на България, джиткал си с джипката, ръка са му целували само и само да оцелеят. После може и да си си трили ръцете със сапун, за да изчене срама, но така се е действало. Трудно е да повярваш, че все още има стойнсотни хора межу жабите в блатото в което ни набутаха особено през последните 12 години. Все пак надежда, защото народа ни е умен.

    Коментиран от #69, #84

  • 60 ОСЪДИ КРАДЦИТЕ

    7 2 Отговор
    ИНАЧЕ С ТАКИВА КОНСТАТАТОРИ КАТО ТЕБ Е ПЪЛНО В ПОЛИТИКАТА И МЕДИИТЕ
  • 61 Гласуващ

    9 4 Отговор
    Не знам тия тролещите как ни мислят за неграмотни ли? Ясно е и се каза и преди - събраните материали по крадене и други нередности са подадени към прокуратурата. Може и да не гласувам за тях, но определено статуквото го е страх че този път гласуващите срещу него ще са повече. И от различни посоки!
  • 62 макематик

    9 4 Отговор

    До коментар #40 от "Просветен илюминат":

    Човека е изброил една част от нещата които е пратил до Прокуратурата, но те си траят . Щом го казва като Министър , явно има достъп до информация.

    Коментиран от #73

  • 63 Иво🇧🇬

    10 17 Отговор
    Кокорчо с меката китка му се привиждат милиарди които ще крадат с неговия приятел Кирчо. Само че Кирчо може да гостува на бай Ставри. хаха🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🐷🐷🐷

    Коментиран от #99

  • 64 калинка

    5 2 Отговор

    До коментар #56 от "Просветен илюминат":

    Браво Къци , изтрепа рибата с тъпи вицове .
  • 65 Само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Просветен илюминат":

    Себе си ли визираш - учен ?
  • 66 Гандалф

    8 6 Отговор
    Като знам как преувеличавате...ббр по ваши думи беше раздала близо тридесет и колко милиарда...при условие, че има около 400 милиона и още колко примера...не казвам, че не се краде...и аз мога да кажа или напиша, че имаш седем милиарда на влог...

    Коментиран от #70

  • 67 Тома

    10 3 Отговор
    Асене повече са за това сме най бедни.Въпроса е кога крадците ще ги вкарат при бай Ставри
  • 68 Саманта

    7 3 Отговор

    До коментар #49 от "Просветен илюминат":

    За тебе обединението само около една тиква ли съществува ?
  • 69 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 11 Отговор

    До коментар #59 от "Бамбука":

    Я , пак!!?? Киро и гаджето му почтени??!! Ти сигурно си бил в хибернация. Последните 12г се разминават с представите ми за развитие, но ако ги съпоставим с годините преди тях си е направо скок в развитието. Купоните на Луканов, празните рафтове на Виденов, тройната коалиция изгонена с камъни, Царо, Управлението на ГЕРБ е всичко друго, но не и провал, на фона на предишните. В момента се прави опит да се създаде нова тройна коалиция с кумуването на фигуранта, Трябва твърд отпор сега, за да не се повтори историята. Хора събудете се, фатмака ни готви страхотен упадък.
  • 70 Коста

    18 3 Отговор

    До коментар #66 от "Гандалф":

    Къде отидоха заемите изтеглени от тиквата ? А парите от КТБ ? А от приватизацията ?

    Коментиран от #77

  • 71 Гандалф

    9 0 Отговор
    Добре , приемам че е истина...спри тези кражби...това означава,, че ще можете да увеличите заплатите и пенсийте на всички и да стигнат средноевропейските...
    .
  • 72 Мощно Герб

    12 20 Отговор
    Президент - проф. Герджиков и Герб мощна победа. Да се спасим от глада и радева зима факти
  • 73 Българка

    10 9 Отговор

    До коментар #62 от "макематик":

    Точно като министър може да заведе дела, без да сезира прокуратурата. Не е завел нито едно - факт.

    Коментиран от #75

  • 74 ПЛЕВНЬО

    7 3 Отговор
    Е нормално Те само шефовете ти от Вашингтон Асене крадат легално по 7,5 милиарда!
  • 75 грешка си

    8 4 Отговор

    До коментар #73 от "Българка":

    Няма такъв закон министър да изземе функциите на Прокуратурата.
    Даже тиквата не го е правил.

    Коментиран от #81

  • 76 Саманта

    7 2 Отговор

    До коментар #45 от "Просветен илюминат":

    Пич - в някоя пещера ли живееш ? Отшелник ли си ? Няма човек който да съществува извън държава и система !

    Коментиран от #89

  • 77 Гандалф

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "Коста":

    Как къде, в политическата върхушка и мастити бизнесмени които не спират да ни дават акъл как да живеем...в цялата палитра от партий управлявали ни досега...
  • 78 То и аз и всеки

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Просветен илюминат":

    В българия ги казва тия приказки!! Нищо не се прави от новите крадци управляващи всеки път,и така ще е до победата !! Затвор за ин витро и клониране на мутрите!!
  • 79 asd

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Просветен илюминат":

    - Защо пожарникарите не стават за премиери?
    - Защото в сградата на Министерски съвет няма противопожарна стълба.
  • 80 Асан да

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Просветен илюминат":

    Каже колко открадна от 2013 до сега 58 милиона за 28 дни. Летище София терминал 2.защо ли всички сайтове го пишат само тук никога няма нищо.

    Коментиран от #83

  • 81 Българка

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "грешка си":

    За да заведа дело срещу теб за кражба, кой прокурор ми е необходим?
  • 82 Ха ха ха

    3 2 Отговор
    То тая кражба е като оная с извън съдебни решения по разни НЕказуси!
  • 83 qwerty

    2 2 Отговор

    До коментар #80 от "Асан да":

    Сигурно щото не е вярно.
  • 84 Хи хи

    11 6 Отговор

    До коментар #59 от "Бамбука":

    Стойностни хора са Кирчо и Кокорчо ? Див популизъм се носи от двамата мошеници. За 4 месеца трябваше да са вкарали в бюджета около 2,5 милиарда лева повече, нали се краде 8 на година.Къде ги тия пари, защо ги няма ,защо бюджетът е празен, защо не могат да платят заплати на пътищарите ? Вярвай им , но не ги натрапвай, мошеници са !
  • 85 БРАВОС

    6 9 Отговор
    ЗА 6 МЕСЕЦА ВАШЕ УПРАВЛЕНИЕ 4 МИЛИРДА КЪДЕ СА /АБЕ ТИ ЗА ИДИОТИ ЛИ НИ ИМАШ НЕ ЧЕ НЕ СЕ КРАДЕ КРДЕ СЕ ОБАЧЕ ТАКАВА ЦИФРА ПОКАЗВА ЧЕ МОМЧЕТО СИ НЯМА ПРЕДСТАВА ОТ КОГО И КОЛКО А КАМО ЛИ КАК ЩЕ СПРЕ КРАДЦИТЕ /ЗА 4 МИЛИАРДА АКО НЕ Е С МНОГО ЯК ГРЪБ Е МЪРТАВ ЗА СЕДМИЦА
  • 86 ВЕРНО ЛИ

    10 11 Отговор
    КОКОРЧО ДОБРЕ ЧЕ БОРИСОВ ВИ ОСТАВИ ПЪЛНА ХАЗНА /САМИ ГО ЗАЯВИХТЕ КАТО ВСТЪПИХТЕ В ДЛЪЖНОСТ ПОМНИШ ЛИ/ НА НЕГО ПРЕДИ 13 Г МУ ОСТАВИХА ПРАЗНА ОСВЕН ТОВА ИМАШЕ И ОТЛОЖЕНО ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ ЗАРАДИ КОВИД И ОЩЕ 500 000 ОТ ХЕМУС КОЙТО ПОХАРЧИХТЕ ЗА ДИВОТИИ АМИ СИГА КО ШИ КАЙШ ДЕКА СА ПАРИТЕ БЕ МУШМУРОК ИЛИ СЕ КРАДЕ ПОВЕЧЕ
  • 87 розово

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Муахаха":

    Ще акостира на Доган в пристанището.
  • 88 жжжжжж

    5 5 Отговор
    направо мед и масло ....този лъже , киро маже.
  • 89 Просветен илюминат

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от "Саманта":

    Представи си колко е яко да живееш в пещера с Интернет?
  • 90 Дедо

    6 5 Отговор
    Асенчо и Кирето да кажат, срещу колко са ги мотивирали колегите на Херо, та така яко напинят да управляват
  • 91 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Избирател на герб":

    То повече от вас гербавите никой не краде
  • 92 121 дупитата

    2 3 Отговор
    смешник крадлив кви 8 милиарда 😠?
    смело умножава по 10
  • 93 Нема НУжда

    7 3 Отговор
    Василев, Василев, щом си бил в кабинета на Плевенлиев, и няма да строиш Белене-държавна. ББР отпуска пари за частни фотоволтаици-мизерията на този народ продължава. За еврото си-още повече мизерия.
    Не ставаш! България няма нужда от поредния слуга на САЩ и ЕС.
    32 години стигат-ето докъде ни докарахте.
    С геотермали щял да ни топли. Ама ЕС бил срещу Белене-лиценз площадка.
    Ходи в ЕС и САЩ, там прави партия.
  • 94 Анонимен

    3 4 Отговор
    Не мога да разбера защо прокоратурата спи, защото кокорчо сам си признава колко ще гепи.
  • 95 sbs no КОМУНИСТ

    5 3 Отговор
    КОКОРЧО --Н КТЕ ЗНАМ КАКВИ ДАНЪЦИ СИ ПЛАЩАЛ -НО ДОКАТО РАБОТЕХ -В ЛУКОЙЛ ---ЕДНА ТРЕТА ОТ ЗАПЛАТАТА МИ ОТИВАШЕ ЗА .ДАНЪЦИ ПЕНСИОННИ И ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ---СЕГА СЪМ ПЕНСИОНЕР И ЧАСТ ОТ ПЕНСИОННАТА ОСИГУРОВКА МИ С ВРЪЩА -0-----ПИТАМ ---КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНАТА ОСИГУРОВКА ----ПР ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЗА 33год СТАЖ СЪЛ БИЛ В БОЛНИЦА ЗА НЕ-ПОВЕЧЕ ОТ 3 МЕСЕЦА ---КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ -КОКОРЧО
  • 96 Белене Белене

    6 1 Отговор
    "AEЦ "Бeлeнe" бeшe cпрянa, кoгaтo влязoх кaтo миниcтър в cлужeбнoтo прaвитeлcтвo прeз 2013 г. Дaли щe cи купим или нe рeaктoритe нямa никaквo знaчeниe, зaщoтo cлeд cлучaя във Фукушимa плoщaдкaтa нямa кaк дa бъдe ceртифицирaнa пo нoвитe критeрии. Тoчкa"
    НЕ Е ТОЧКА-доста безпардонно изказване.
    Фукушима -проблем-охлаждане реактори, а не площадка.
    Второ България е платила лиценза на площадката.
    3-то РЕАКТОРИТЕ СА ПЛАТЕНИ плюс 3 милиарда.
    4-удължаването на живот реактори може да стане- НЕ Е дългосрочно РЕШЕНИЕ.истинските политици мислят с 50 години напред.
    Лигите ти текат за 3 милиарда План възстановяване-Зелена Сделка, и още няколко милиарда за въвеждане евро-тази е истината-не ти дреме за хората.
    5-то ТИ от името на КОЙ затваряш въпросът, след като на 2-два РЕФЕРЕНДУМА България със 68% реши за Белене.
    Ще затвориш ТЕЦовете, няма да имаме ЯДРЕНА Енергия.
    Със какво ще ни топлиш, "икономиката, Глупако"-със скъпа енергия частни фотоволтаици и "геотермали" осъждаш България на мизерия и студ.
    Като не можеш да остояваш интересите на България махай се, отивай при господарите си в ЕС, и САЩ.
    Ще съсипеш Икономиката и Българите, и не ти дреме, Точка ще ми вика-СМЕШНИК, Плевенлиев 2.
  • 97 достойнство

    6 3 Отговор
    НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ИЗМАМНИК.ЗАЩО НЕ КАЖЕ НЕЩО ЗА НЕГОВАТА ОФШОРНА ФИРМА.
  • 98 питам

    3 2 Отговор
    В тях включваш ли продадената фирма със задължения от спецов
  • 99 неее

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Иво🇧🇬":

    Бай Ставри предпочита влаинки като теб.
  • 100 Каскетко

    0 0 Отговор
    Ааааа, няма такова нещо! У нас не се краде.
  • 101 ДА ТА ЕББАА

    2 0 Отговор
    В МИКИ МАУСА Ти като крадеш ще си признаеш ли ББЕЕЕЕ
  • 102 Знаещ

    3 0 Отговор
    Доказателства, съд, присъда! Всичко друго е лаф да падне, нали Кокорчо?
  • 103 Бай Гошо

    5 0 Отговор
    Брей, много милиарди се крадяли, а за Кокорчо - нищо! Той, горкият, само собствената си фирма окраде. А сега дайте му 121 депутати, че пипне и той някой милиард.
  • 104 Фаро

    2 0 Отговор
    Като прибавим и природните богатства,които американски и канадски компании ограбват от земята българска по-добре да си теглим въжето или да грабваме оръживто
  • 105 ФродоСоросоидов

    5 0 Отговор
    Фродо, я обясни откъде ще докараш евтин ток, като нямаш слънце зимата, и вятър фотоволтаици.
    А не искаш Белене.
    Ти кво искаш 2050 да изгониш всички българи от България с непоносимите цени на ток и парно.
    Ти не вдяваш ли, че бъдещето е в ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА бе Кокорчо Фродов Плевенлиев2.
  • 106 патриот

    4 0 Отговор
    Тоя съвсем сериозно се стреми да ни убеди, че е най загрижения пазител на българските финанси и то, в навечерието, когато очакваме многомилиардната помощ от ЕС. Как обаче на него и на партньора му Кирил Петков да им имаш доверие, след като не е трудно да се досетиш, кои са тия, които ги лансират, въпреки факта, че имената им не са съвсем чисти? Освен тях обаче, сигурно и други проявяват апетити за "охраняване" на българските финанси, като ни убеждават с доводи, че безобразно се краде, а когато ефекта е слаб, преминават, към посочване на фрапираща цифра.
  • 107 Вожда

    2 0 Отговор
    Алоооо Василев, не съм те наемал да ми правиш одит на чекмеджето!
  • 108 младенов

    2 0 Отговор
    и как ще стане Асенчо ? ще влезеш ти в кацата с мед и няма да си оближеш пръстите ? А ?
  • 109 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "иво":

    До 29 ком -А ти другарю кумунис -с какво доказваш че си много умен-с това че можеш да обиждаш по компа
  • 110 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Ако не бъде променен статута на Гл, прокурор след което задължително Гешев и Цацаров да поемат за там където им е мястото Централния затвор като основни закрилници на организирана престъпност и тоталното крадене в държавата , същата и краденето няма да бъдат сериозно ограничени! Ще продължат да ни "въртят филма - Стражари арестуват апаши", а на другия ден ги освобождават поради липса на смислени обвинения!
  • 111 Дан Вел

    0 0 Отговор
    Като се крадат 8, ти защо нямаш сега 4 неоткраднати, м?