Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 13:00 8 439 23

Радио ЦРУ описа профила на бизнесмена, изнесъл 21 милиона от България в Дубай

  • цру-
  • българия-
  • бизнесмен-
  • дубай

Дали се шегуваме? Преценете сами

 Радио ЦРУ описа профила на бизнесмена, изнесъл 21 милиона от България в Дубай - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Попитали радио Ереван: Кой е бизнесменът, за когото вътрешният министър Рашков обяви, че е изнесъл 21 милиона в Дубай? От радиото отговорили: Знаем кой е и не са 21 милиона, а много повече, но за подробности питайте колегите от радио ЦРУ.
И ние попитахме. Оттам любезно ни информираха следното:

Въпросният бизнесмен е бял мъж, около 56-годишен, висок около 173-177 см, 81 кг при последното измерване от спътник след бизнес вечеря, алчен, мноооого близък на доскорошен премиер, на когото подарил и златен валяк освен много други играчки, символ на честно спечелените обществени поръчки. Прави дослук (думата е взаимствана от подотдела на радио ЦРУ в Турция) с всички партии, но най-много с ГЕРБ. И Борисов, подчертаваме.

След това с ДПС и БСП, според интереса. Обича да накисва другарчетата си от морската столица, от няколко години го прави успешно и с играчи, ситуирани в сухопътната столица на страната. В комбина с Борисов - вече го казахме, но е важно. Превърнал е строителната си фирма и дейност в империя. Познава АПИ отвътре, защото е бил шеф там. Работил, другарувал и делил с министри на регионалното развитие от всякакъв политически десен, но най-много с Борисов. Да, казахме го вече, но са си адски близки.

От централната редакция на радио ЦРУ в Лангли, Виржиния, заявиха, че това засега е всичко, което могат да съобщят за българските читатели. Името на бизнесмена е известно, но не го казват, за да не се освети източникът на информация и да не се изкуши обектът на внимание да реагира емоционално... Освен това се страхуват Иван Гешев да им спретне едно ОПГ и да ги влачи по съдилищата десетина години.

Ако още не сте се сетили за кого става дума, ето ви жокер:

Черно море, много е добре,

слънце пече, още по-добре,

на морето дупка чака рака дей (х2)

Дали се шегуваме? Преценете сами.

Фрог нюз


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Пилето

    42 7 Отговор
    Разкрит съм!

    Коментиран от #5

  • 2 КДС

    24 50 Отговор
    Огнянчо ,Огнянчо ,защо ли ти дадохме агентурно име агент "Академик" ,защооо? За да пишеш такива простотии ли ,бе?! Тъп си беше ,тъп си остана.
  • 3 Снайперист

    12 9 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #10

  • 4 Човечец от Северозапада

    12 10 Отговор
    И как така се очаква първа политическа сила да е ГЕРБ? То това ако стане, няма да има протести 300дни(визирам платените протести), защото нормалния Българин не може да си го позволи, а ще бъде един път.
  • 5 Поглед от близкото минало

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иван Пилето":

    Пилето работи за него + един червен политически лидер с прякор на мекотело хищник от червения спектър.А пък шефът им има хора на ключови места във всички партии от жълтия през лилав син червен спектър.Има приятели в земите от другия край на Черно море в земите на бившите империиА Борисов не го харесват ама парите не миришат
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Биби Кинг

    16 4 Отговор
    Чаклака бей, у Барцелона дей! Чикирлака,чикитака,думптата, бумпитата! Изпростяхте ей, будалясахте се од глад!
  • 9 Цирк

    6 1 Отговор
    Той е,името му е Велико!!!!
  • 10 Патето Яки

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Снайперист":

    Твоя фюрер го тръшна ковида още през 1945 и сега живее умрял в казана в ада и гьобелс туря дърва на огъня. Ха ха ха.
  • 11 Потурко

    13 2 Отговор
    Велико Желев се казва! Описанието пасва идеално, но това всяко дете го знае!
  • 12 Потурко

    18 3 Отговор
    За две години неформалният холдинг / бившето "Водстрой 98", Пътстрой Бургас, Хидрострой / на Велико Желев е получил плащания за над 300 млн. лв. от държавни и обществени поръчки за строителни дейности в цялата страна!
  • 13 Истината

    19 1 Отговор
    Неговата компания "Хидрострой" е една от най-големите в страната, той притежава и "Пътстрой Бургас", а от близо пет години е собственик и на ВДХ (бившето "Водстрой 98"). Той е и акционер в "Пътни строежи - Велико Търново". Освен тях обаче има три компании, за които той е сочен като скрит собственик - "Битумина Гмбх", хасковската АБ и "Инфра експерт". Самият Велико Желев категорично отрича да притежава тези фирми пред "Капитал" и обяснява писмените връзки, останали в Търговския регистър, като грешка. Неговата свързаност обаче се потвърждава освен от имената, изплуващи в регистъра, също и от няколко независими източника от строителния бранш.

    РЕКЛАМА
    Официалният консолидиран отчет на холдинга на Велико Желев показва приходи почти 300 млн. лв. за 2019 г. Ако към това число се добавят и свързаните три сателита, бизнесът расте с близо 150 млн. лв. (виж таблицата). А общият оборот от малко под половин милиард лева изстрелва съзвездието до №1 в българското строителство (следвано на малка дистанция от групата на ГБС). Приходи, дошли основно от държавни и общински поръчки. Изброените компании са любими и на нашумялата с договори за над 4.6 млрд. лв. държавна компания "Автомагистрали" - за две години неформалният холдинг на Желев е получил плащания за над 300 млн. лв.

    Коментиран от #23

  • 14 Професор

    8 13 Отговор
    Ние нямаме нужда да питаме нито Радио Ереван, нито ЦРУ нищо, понеже г-жа Ризова вече попита от наше име вътрешния министър законно ли са изнесени тези пари в рамките на напълно легитимен бизнес, или не. Отговор НЕ получихме. Със същия успех, вътрешният министър, при следващото си интервю, може да декларира, че друг пък бизнесмен е забелязан да ходи 43 пъти до тоалетната в рамките на 4 часа. На въпрос дали това е законно, вътрешният министър многозначително може пак да се усмихне и да си замълчи...
  • 15 ГанюБалкански

    13 2 Отговор
    златен джип да му подари, че тиквун тъгува по времената с джипката !!
  • 16 ТИКВА

    5 0 Отговор
    Не е ли фирмата Хидро.................
  • 17 Иво

    4 0 Отговор
    И за кой "бизнескрадец" става въпрос,,за какво ни е ЦРУ, нашия ДАНС пак ли спи
  • 18 ПКП Я

    1 0 Отговор
    Друго си е да си имаш и крепост на плажа и фар...
  • 19 Ако са законно изнесени тези Пари,

    9 1 Отговор
    Нямаше да са в тази посока!! Не дават по високи лихви, там!! Тези фирми са най силно "Протестиращите," дали е Случайно?? Едвали!! Тази където щеше да става Еврокомисарка и се издъни Желева, дали е съвпадение на фамилии, и тя беше от Бургас?? Ще се чуе!!
  • 20 ВЕЛИКО Е ПИОНКАТА

    8 0 Отговор
    А НАД НЕГО Е ЧАЛМАТА БИИИИИИИГ БОООС...
  • 21 дядо бг

    5 0 Отговор
    не мошенникът в емиратите да върне на българския народ парите, а също тези боклуци на езерото маджо и доган!!!!всички мошенници , изнесли парите на работливия бълг народ да върнат парите на България!!!!
  • 22 баба ти от Пловдив

    5 0 Отговор
    башибозуците да върнат милиардите на Българския народ и 3, 5 тона злато 1997 от Вълчев!!! Дали има достатъчно места в затворите? Или ще правим частни затвори като швейцария !
  • 23 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    ще си каже всичко някой ден