Last news in Fakti

24 Декември, 2021 07:49 12 943 62

Дали можеш да наречеш един човек "уважаеми", до голяма степен зависи и от самия него

  • любен дилов-син-
  • слави трифонов-
  • тошко йорданов-
  • гергьовден

Изоставих Слави, защото той ме постави пред избора "Шоуто на Слави" или "Гергьовден"

Дали можеш да наречеш един човек "уважаеми", до голяма степен зависи и от самия него - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не мога да не споделя този пост по няколко причини:

- За пръв път след 2003-а, когато се разделихме, Слави споменава името ми лично. Обидата у него, че изоставих общото ни начинание тогава, беше голяма и в известна степен разбираема. Тази особена травмичност той лекуваше, превръщайки ме в Онзи, чието име не трябва да се споменава. Изоставих го, защото Той ме постави пред избора Шоуто на Слави или Гергьовден. Вероятно изборът ми е бил труден за разбиране. Да изоставиш славата и парите в името на една доста грапава политическа съдба, наистина изглежда налудно...

- От тук и втория повод да споделя поста: никога не съм бил член на друга политическа организация, освен на Движение Гергьовден. На което и Слави, и Тошко са основатели. Химнът на Движението е написан от прекрасния Ивайло Вълчев... През годините, вследствие на различни обсотятелства, Движение Гергьовден, което малък и жилав политически клуб (никога не си е поставяло за цел да се превръща в голяма партия)участваше в различни коалиции. Някои успешни - "Дядо, баба и внуче" с Демократите и Земеделците на г-ж Мозер, например. Други - да кажем - по-скоро комични. Заедно с ВМРО (коалицията ЕТО КАК!) взехме над 160 хил.гласа срещу свръхмобилизирания Иван Костов и дебюта на Симеон Втори през 2001. Имахме светли моменти, имаме и падения повече от 25 години. Най-важното - ще продължаваме да ги имаме. Последните три години имаме подписано споразумение само със СДС. Винаги сме търсели съюзници в десния и консервативния спектър. Подкрепихме СДС и на европейските избори, подкрепяме ги и сега, както и в миналото, защото - въпреки всичко - смятаме, че това е по-добрата приказка за България. С ГЕРБ нямаме споразумение, но се присъединихме към коалицията, когато те имаха нужда от нас, а не ние от тях, за да се облажим от управлението. Т.е. пак сме опозиция - обичайното агрегатно състояние на Гергьовден.

- Иронията на историята е непобедима. Сега Слави превръща шоуто и телевизията си в партия. Т.е. той е поставен пред същия избор, както през 2003-а, но от самия себе си. И понеже все още не е много ясно какво окончателно ще избере, желая му кураж. Знам, че не е леко.

- Глупавите хора обсъждат други хора, умните хора обсъждат идеи. Това и казах от трибуната в парламента. Идеята за такъв председател на комисията е несъвместима с моите идеи. Не съм обсъждал Тошко Йорданов и нямам нищо против Тошко Йорданов - в крайна сметка всички състояния на народа е редно да бъдат представени в Народното събрание. Още повече, че именно аз съм го избирал за сценарист на Ку-ку на конкурс, заедно с Росен Петров и Николай Русакиев.

- Дали можеш да наречеш един човек "уважаеми" или не можеш, до голяма степен зависи и от самия него. Присъствието и изявите в 45-ото и 46-ото народни събрания на новия председател на комисията по култура предпоставиха това ми решение. Горещо защитавах Слави Бинев, когато беше предложен за същия пост, защото в моите очи той е УВАЖАЕМИ с големи букви. И щеше да бъде свръхполезен като председател на Комисията по култура и медии, защото е страхотен мениджър и разбира от това, което имаше да се прави. И продължава да е така, независимо от протестите на приятелите ми от артистичните гилдии тогава. Днес гилдиите мълчат. Явно те сега нямат проблем. Като нечлен на комисията и аз нямам.

- Присъединявам се към поздравленията и благопожеланията на Слави за Светло Рождество и щастлива нова година. Съдбата на Богочовека, чието Рождение ще честваме само след часове идва да ни каже, че Бог ни е дарил с най-голямото изпитание: избора. Но и Бог не ни подлага на изпитания, с които да не можем да се справим! Дори на Сина си е дал правото на избор и точно този избор е Великия символ, който една голяма част от човечество чества в нощта на 24 декември. Светла да ви е тази нощ, след която денят непрекъсанто нараства. Светли, здрави и щастливи да са ви идващите дни!


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 95 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    76 64 Отговор
    Егати и културата, щом Тошко и е председател! Тоз по - зле и от Минеков!
  • 2 То пък голямото "движение"

    78 14 Отговор
    Прекара един началник през жълтите павета и сякаш си се бил с Наполеон на Ватерло,пфъ пфъ пфъ пфъ
  • 3 Alex

    79 4 Отговор
    Само лакардии по цял ден, я кораба си потъва бавно...но то е ясно че спасението на даващите се,демек нашето, си е наша работа...
  • 4 гадно

    129 23 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил като прислуга на еднокнижник .
  • 5 фен на сидеров

    101 19 Отговор
    това кекеме е позор за българския парламентаризъм
  • 6 Орел

    103 20 Отговор
    Ще го запомнят само с това, че е син. И в двата смисъла.
  • 7 СПРЕТЕ ГРАБЕНЕТО НА ХОРАТА !!!

    88 10 Отговор
    Е на такива нагаждачи като тоя любен дилов им сплете ВЕИ-тата, Вятърните централи и Соларните панели дето са се закачили към АЕЦ
    Козлодуй и му продават тлкиловата по 80-90 стотинки! На такива трябва да им се спре грабенето за нящолко месеца и цената на тока ще падне ДРАСТИЧНО !! В момента е застрашена НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, заради високата цена на тока и хиляди фирми и предприятия ка пред фалит, а тия на държавна хранилка контролира !!
  • 8 Жан Клод ( с двата ножа)

    33 3 Отговор
    И така до кога?
  • 9 един от многото

    97 10 Отговор
    Нагледен пример как някои хора наричат борбата за кокала , партийна кауза , и от обикновени ибрикчии се изкарват най големите патриоти!
  • 10 Този фъфлек е най големият дупелижец,

    80 16 Отговор
    обиколи всички партии за да лиже за пари. Сега ще се прехвърли в някоя нова, защото Боко вече не е на власт. Но сега ще лапа като за последно в парламента.

    Коментиран от #62

  • 11 Далеч

    59 10 Отговор
    си от етика , морал и междучовешки норми и отношения ! Ехидност и зле изиграна "мъдрост" - като същността ти !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хах

    74 14 Отговор
    Тоя фъфлек продажен не ни го навирайте по тези светли празници! Моля!
  • 14 РЕАЛИСТ

    41 45 Отговор
    Ама той човекът ясно е казал за коментиращите по горе" Глупавите хора обсъждат други хора, умните хора обсъждат идеи."

    Коментиран от #17, #29, #48

  • 15 Пучо Капучо

    56 4 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил. Така и с Дилов-син. Славчо пък изобщо няма да го коментирам, той отдавна се разкри що за човек е.
  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    60 13 Отговор
    МЛЪКНИ БЕ ПОМИЯР, ЦЕЛУВАЩ РЪКАТА НА ТЪПА МУТРА ЗА ПАНИЦА ЧОРБА
  • 17 ббб

    42 7 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Обсъждаме го, защото заради такива като него " токо производители" цената на тока е космическа !! Половината депутати в парламента се уредиха с " зелена " енергия и " произвеждат" елекричество от соларни панели дори и през нощта!! Имат гарантирано изкупуване от АЕЦ Козлодуй на левче киловата, а ти си плащай колкото можеш !!!!

    Коментиран от #19

  • 18 Георги v.

    49 6 Отговор
    И ти и Слави сте един дол дренки. Само дето си по-лустросан и заблуждаваш, че не си като него. Когато опростачвахте заедно народа с долнопробна чалга и безвкусни скечове (между другото ти беше вдъхновител на простотиите) всичко беше наред. Когато мутрите ви наливаха пари, мълчеше. Сега се правиш на много честен и принципен. Еднакво вредни сте и ти Дилов, и Слави и такива като Тошко.
  • 19 РЕАЛИСТ

    25 9 Отговор

    До коментар #17 от "ббб":

    А, не така. Що не гласувахте за изграждане на АЕЦ Белене на референдума. Що вярвахте на експерти, че на България и трябва ток само за електрически крушки? Това, че някой е намерил пазарна ниша, не го прави престъпник. Нали знаеш поговорката за баницата. Затворихте си блоковете на Козлодуй без да гъкнете, захвърлихте два реактора в " гьола" Белене, а сега квичите" Токът е скъп". Едно време само слушахме Бай Тошо, а сега сами си ги избираме.

    Коментиран от #27

  • 20 3333

    38 8 Отговор
    Не харесвам Дилов, но и аз немога да кажа на Тошко африкански уважаеми. Да му дадат комисията по-култура, това означава чалгарите да съсипят още едно поколение.
  • 21 Лукреция

    27 6 Отговор
    Големия идеалист дълги години на хранилка при Цв. Василев?! От всякъде прозира келепир при всичките му коалиционни игри. Рисков играч с голяма уста от който нищо не зависи и не произтича!
  • 22 Служител на МВР

    26 6 Отговор
    На маймуна като Дилов , който за нищо не става, друго не може да се очааква. Пълен теметуд и нищо повече. Маймуна долна.
  • 23 ТаУмВзе

    27 5 Отговор
    Тоя изгучлек гербераст, защо го пикликувате?
  • 24 Pilot

    27 8 Отговор
    Поредния книжовен мръшляк продал се на тиквата !
  • 25 Харесвам 🎃, само сготвени

    29 6 Отговор
    Не можеш да кажеш "Уважаеми" на Тошко Йорданов, но можеш да целуваш ръка на крадливия простак в зайчарника...
  • 26 101010

    23 2 Отговор
    Сам си признава че се е прилепвал към коя ли не партия
  • 27 ий сикт..

    18 7 Отговор

    До коментар #19 от "РЕАЛИСТ":

    Прав си не така ! Кой наряза предприятията бе СИН СИН (сине майчин ) от кого дойде приватизацията бе СИН СИН посинял ! Реакторите биле руски .... и не можеше .....нали така бе СИН морав ! Проблемът е че важни за страната визирам икономически а не политически сектори трябваше да си останат държавни :Какво 7млн. бонака ли жевеят на територията че трябваше да вземаме търсим ОТ Чехия и Германия "на 2 магарета сеното да разделят" .
  • 28 Бамбука

    24 6 Отговор
    Поредния човечец не създал нищо през целия си животец, но желаещ да бъде забелязван като син на баща си.

    Коментиран от #31

  • 29 Психo от Курило

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Точно тук да кажеш това на 80% те е предпоставка да бъдеш оплют . Иначе си прав.
  • 30 Неуважаеми Дилов

    17 8 Отговор
    Наборе, никакво уважение за теб. Кажи за чекмеджетата, за Мата Хари, за пищова до главата, за кражбите по Хемус. Нула уважение за вас. Всьщност- уважаване в затвора. Всяка вечер
  • 31 Харесвам 🎃, само сготвени

    16 5 Отговор

    До коментар #28 от "Бамбука":

    Как "не създал нищо"? "Писателят" е написал една!!! книга за целия си живот и то в съавторство... "Написалият" една книга (по-вероятно да си е написал само името), целува ... на започналия да чете една книга (но на втора страница заспал и на следващия ден ѝ е скъсал кориците и я е окачил на пирона във външната тоалетна)
  • 32 JEFF

    14 6 Отговор
    Донякъде е прав . Аз лично , никога не бих нарекъл Любен Дилов уважаеми .
  • 33 Ъщъров

    11 5 Отговор
    Стана фафладжия г-н Дилов син!
  • 34 достойно

    29 18 Отговор
    Аз пък харесвам Любен Дилов, заради остроумието му, заради изказа му, заради интелигентността му. Обичам да го слушам и понякога от сърце се смея на хрумките му, или пък се замислям много сериозно над думите му. В същото време сменям "канала" щом чуя, че думата има Тошко, заради арогантността му, заради неоправданото му самочувствие, заради липсата му на елементарно възпитание и култура. И се чудя /не гледах/, кой се е изгаврил така жестоко и го е предложил, точно в тази комисия и то за председател. Дотам ли стигнахме ? Тошко да отговаря за културата.....?!!!! Аз изпитвам срам и неудобство. Поради това - браво на Любен Дилов, че е застанал , оттегляйки се, срещу тази нелепост. Беше добре Слави изобщо да оттегли Тошко, защото той просто вреди на ИТН.
  • 35 Неуважаеми Дилов

    16 8 Отговор
    Наборе, никакво уважение за теб. Кажи за чекмеджетата, за Мата Хари, за пищова до главата, за кражбите по Хемус. Нула уважение за вас. Всьщност- уважаване в затвора. Всяка вечер
  • 36 Подлога

    12 5 Отговор
    На неук простак крадец

    Коментиран от #37

  • 37 Къде са

    24 1 Отговор

    До коментар #36 от "Подлога":

    Калин Вельов, Симеон Колев, Христо Мутафчийски, Карин Сърменов и интелектуалеца Стъки? Ето ви състав на комисията по култура
  • 38 Фъфел

    7 6 Отговор
    Угербаеми! Не е за уважение.
  • 39 НЯКОЙ

    5 5 Отговор
    Да четеш синият "син" е загуба на време!
  • 40 siroko

    8 5 Отговор
    наведен, наведен на Герб, малеееее
  • 41 Извън себеусещането

    1 3 Отговор
    Светла Да ви е, Здрави Да са ви...! А дали Дилов не е Дио и да е слезнал на Земята.
  • 42 Алфа Вълкът

    6 4 Отговор
    Интересно ми е, че партията им е от 2-3 човека и Славчо и Тошко Рошко са я основали! Да не станете като Левски и Динамо да се карате и накрая да станете Лафчис 1992г!
  • 43 Behemoth

    7 4 Отговор
    Га.лош си ти ...а не уважаеми...жалко менте...
  • 44 Деньо Йолов

    5 2 Отговор
    Измокрен, гладен, уморен,без отдих би се ден и нощ . . . :D
  • 45 Стига лъга де

    8 2 Отговор
    Преди това подкрепяше Веждю ага. Абе твоя си работа. Такива като теб много.
  • 46 ТОЯ ПРОСТАК СКОРО

    6 1 Отговор
    ЩЕ ГУШНЕ ДЖИНДЖИФИЛА ЗА КОРЕНИТЕ !
  • 47 Защо

    10 0 Отговор
    Зощо ни занимавате с този комплексиран клоун от който нишо не зависи освен да се прилепва и да цица.й
  • 48 Реалност Библиотекарският

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Каква е реалността, наскоро проф.Стоян Денчев заместник по финансовите въпроси на Мултигруп написа, как Слави и Дилов син са били при него 2005 да молят за финансиране Илия Павлов,Мулти груп, с което да създадат ПАРТИЯ Гергьовден,Тошко Йорданов, също е участвал в създаването на Гергьовден,никой не дава милиони без да има гаранции,сигорни ли сме,тези тримата,че не са подписали документи с които все още да са зависими.това е реалността после,защо Слави пронали две правителства,той ще провали и третото,заедно с Дилов син.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 раптър

    7 0 Отговор
    Този шареноочилат и шаренодреховат "интелектуалец" Любен Дилов- дъщеря, / предвид жадуваната от него истанбулска конвенция, мисля че е подходящо/, е такъв политически слънчоглед , че чак ми се гади. /
    Тъй като съм от по-старото поколение , спомням си с какво удоволствие четях и слушах баща му , и не доумявам за тази чутовна грешка- недоразумение сега. Депутат от Герб, това маи изчерпва всичко . Ама това значи и че приемаш всичко , което сътвори ББ за нормално ! А тоя го и защитава!!!! Гнус....Няма да продължавам ,санитарния ми минимум сработи....
  • 51 Гост

    2 0 Отговор
    Боклук мръсен.
  • 52 Точка

    5 0 Отговор
    Вече на всички им стана ясно,че клоуните нямат място в политиката, особенно когато са чалга клоуни. И двамата за нищо не стават.
  • 53 Цецка Ц

    4 0 Отговор
    Гад ме да слушам от трибуната това фъфлещо чучело, облечено в парцали като клошар.
  • 54 Marinov

    2 0 Отговор
    Когато една ПЕРСОНА
    си Въобрази че е ВЕЛИК
    и УМНИК на Умниците и не изпуска да се САМОИЗТЪКВА,
    той май си е пътник за Карлуково.
  • 55 ТОДОРАН

    1 0 Отговор
    Кой сте Вие Л.Д.- син?
    Имате едно предимство, че сте "син", а не "червен". Останалото е несъществено!
    Животът е пред Вас! Бъдете здрав!
  • 56 Дядо Йоцо

    1 0 Отговор
    Дилов, ти си по анализите!
    Искам да те питам на кого му викат курса?

    Коментиран от #57, #58, #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дядо Йоцо

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Дядо Йоцо":

    Клошар е по гадно от "лека жена" !

    Коментиран от #60

  • 60 Дядо Йоцо

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Дядо Йоцо":

    Браво fatigue.bg, най-после ме разбрахте за леката жена.
  • 61 Спас безделника

    0 1 Отговор
    Я ГО ПА ТОЯ СЛАВЧО! ПРЕВЪРНАЛ БИЛ ФЪФЛЬОТО В "ОНЗИ, ЧИЕТО ИМЕ НЕ БИВА ДА СЕ СПОМЕНАВА" Т.Е. В ГОСПОД! СЛАВЧО, ТИ СИ ТОЗИ, КОЙТО СИ! СЛАВЧО, СЛЕД КАТО СИ ГО ПРЕВЪРНАЛ В БОГ, ВЗЕМИ МУ БЕЛОТО И ПЪРЦУЦАТА И ГО ВЪРНИ ОБРАТНО! ПИСНА МИ ДА РЪСИ ДИВОТИИ!
  • 62 Джо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Този фъфлек е най големият дупелижец,":

    Използвай и буквата З