Last news in Fakti

26 Декември, 2021 19:00 20 734 476

За да не сме само територия, трябва да имаме категорична позиция срещу Русия

  • украйна-
  • българия-
  • територия-
  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • отбрана-
  • студена война-
  • сигурност-
  • европа-
  • детелин димитров-
  • кремъл-
  • владимир путин

Желанието на Кремъл да прекрои Европа пряко засяга България

За да не сме само територия, трябва да имаме категорична позиция срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България трябва да се отърси от недоверието и ироничния стереотип на "троянски кон" на Кремъл в ЕС, като заеме ясни и категорични позиции в пълен унисон с политиката на НАТО и ЕС и да ги отстоява на всяка цена. Желанието на Кремъл за прекрояване на Европа на нови сфери на влияние касае пряко и нашата територия. А за да не сме само територия, трябва да развиваме способностите на своите въоръжените сили, за да ги превърнем в модерна армия, която може да респектира. Това се казва в анализ на външнополитическия наблюдател Детелин Димитров, написан специално за БГНЕС.

Само това ни трябваше. Не стига, че се измъчихме със здравната, политическа и икономическа криза, та сега и военна ни чука на вратата. Можем ли да се снишим и да чакаме бурята да отмине, както сме го правили векове наред или да покажем лице и достойнство?! Дори и нищо да не правим, или да се правим, че не ни засяга, пак ще трябва да участваме. Като нямаме развита икономика и високи технологии, силна армия и международен авторитет, остава ни единствено територията. Такава е орисията на геополитическото ни положение между два важни континента.

Геополитически вопли

Кремъл настоява на всяка цена да бъде чут, поставя неприемливи искания, дава ултиматуми, като че ли е спечелил световен конфликт и може да пренарежда картата на Европа, както си поиска. Народите от Източна Европа, напоследък и в Украйна, са обвинявани от глашатаите на Кремъл в неблагодарност и предателство, а се пропуска неспособността на Горбачова Русия да задържи бившите си сателити в своя орбита. Не че Русия на Путин не възстанови голяма част от влиянието си чрез приватизация, енергетика, финанси или пазаруване на политици. Но ревизионизмът на събитията от края на 80-те години на миналия век и политиката на реваншизъм предварително са обречени на неуспех. Кремъл бърза, защо? На какво се дължи тази припряност, примесена с войнстваща реторика и военна подготовка с непосредствена заплаха за агресия към независима държава? Дали предизвестеният неуспех на енергийната дипломация, която някои наричат изнудване, дали донесенията на задграничните представителства за предстоящи промени в глобалната среда, дали неблагоприятни подробности във военновременните разчети или всичко това е вдигане на мизата, поради желанието на Вашингтон да отдалечи Москва от по-тесен съюз с Пекин?!

Място в пъзела

Желанието на Кремъл за прекрояване на Европа на нови сфери на влияние касае пряко и нашата територия. Нека си припомним, че през 1989 тогавашният политически елит, а през 1997 година народът взеха единствено правилното решение и цивилизационен избор, подкрепено с двата "свещени печата" през 2004 и 2007 г. От там насетне няма дилема, лутане и колебание. Ние принадлежим на демократичното семейство на западната християнска и либерална цивилизация, ние сме съюзници в НАТО, заедно с останалите 29 държави членки на алианса и лоялни партньори на засега 27-членния Европейски съюз. България трябва да се отърси от недоверието и ироничния стереотип на "троянски кон" на Кремъл в ЕС, като заеме ясни и категорични позиции в пълен унисон с политиката на НАТО и ЕС и да ги отстоява на всяка цена. А за да не сме само територия, наистина трябва да развиваме способностите на своите въоръжените сили, за да ги превърнем в модерна армия, която може да респектира. Тези способности зависят, както от модернизацията на видовете и родове войски, които да бъдат абсолютно съвместими с тези на останалите съюзници в НАТО, така и от определящия човешки фактор. Не ми се иска да правя съпоставка колко офицери са завършили висши военни училища и академии в Съветския съюз в периода 1944/1989 и колко в периода 1989/2021 г. са завършилите в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Турция, Гърция или други съюзнически държави...

Строителството на въоръжените сили е основополагаща част от държавното строителство и икономиите в образование и иновации водят до дефицити в качеството на управление, а обучените по стандартите на НАТО кадри също са елемент от оперативната съвместимост. Когато говорим за нея, на този етап може би не изглежда логично на наша територия да бъдат дислоцирани ударни тактически групи от сухопътни войски на НАТО, въоръжени с тежка бронетанкова техника. От друга страна, предстои превъоръжаване на родните ВВС с ескадрили F-16, а това ще наложи и модернизиране на противовъздушната отбрана, което е доста скъпо. В този контекст напълно логично идва въпросът за разполагане на елементи на противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО на наша територия, подобно на Румъния, която закупи 32 многоцелеви самолета F-16 от Норвегия, а със същия тип самолети се превъоръжават и хърватските ВВС.

Какво да се прави

Градусът на политическото напрежение в международната обстановка не трябва да бъде подценяван и изисква висока степен на отговорност и мобилизация от страна на политическия ни елит и преди всичко от започващото мандата си ново правителство. Наред с решаването на кризите в здравната, социалната и икономическата сфера, реформата на съдебната система с цел изграждане на правова държава въз основа на върховенство на закона, важни решения предстои да бъдат взети и във външнополитическата област. Там разполагаме с добра експертиза на изпълнителско ниво, но е необходимо подсилването на такава на управленско ниво. Назначаването на съветници експерти няма да бъде достатъчно за посрещане на големите предизвикателства пред страната по отношение на необходимостта от засилване ролята и мястото на България в ЕС и НАТО, както и в предстоящите преговори с Република Северна Македония. Не трябва да забравяме, че България първа призна Босна и Херцеговина и сегашната РСМ под името FYROM (бившата югославска република Македония), с което носим отговорност, макар и символична, за съдбата на тези държави, а и за Западните Балкани, като цяло.

България има потенциал да се превърне в пример за подражание и двигател за развитие и просперитет на Балканите. Понастоящем международната обстановка е твърде сложна, а държавата ни няма право на грешки. Идва време на политическото лидерство, примери на единство, превъзмогване на личните политически предпочитания и икономически интереси. В този контекст би било добре да се мисли и в посока за създаване на съветодавно тяло към министър-председателя, в което да бъдат поканени бивши президенти, премиери, министри на външните работи и отбраната, с мандати след 1997 г. Самият акт на тяхното ангажиране би допринесъл за създаването на стабилност, а познанията и опита им могат да бъдат само от полза.

Очаквания

Москва започна игра на политически покер. Русия има най-мотивираната армия в света, но понастоящем Кремъл не разполага със силни карти. С цел деескалиране на напрежението около Украйна и Европа, Вашингтон се съгласи на разговори. Очаква се да продължат дълго и по всяка вероятност ще завършат с договорености за ограничаване разпространението на някои видове нападателни оръжия и ракети с ядрени бойни глави, но е малко вероятно да се стигне до нови Ялта или Малта, каквато е една от крайните цели на сегашната офанзива на Кремъл. Часовникът вече отброява обратно. Губи този, който мигне пръв. Търпеливият ще вземе всичко. Но дали пък не е възможно да се постави началото на взаимно изгодно военно-политическо сътрудничество, подобно на това в космическата област, което би удовлетворило и двете страни. А и сибирската мечка трябва да внимава да не запали кожуха си от огнената прегръдка на поднебесния дракон?! Така, че спете спокойно. Война няма да има. Поне не тук и сега. Весели празници!


Поставете оценка:
Оценка 2 от 358 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    603 119 Отговор
    Мачкай, Владимир, мачкай Путин!!!!!

    Коментиран от #216, #337, #419

  • 2 С нашето знаме напред

    732 75 Отговор
    Все едно чувам пасито или поптодоровица или цеко асансьора. Ужас...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пожелание

    654 58 Отговор
    Вкарайте американски войници в България , и чакайте Русия да ни бомбардира с рози , водка и шампанско !!!

    Коментиран от #107

  • 5 Курд Околянов

    640 50 Отговор
    "Желанието на Кремъл за прекрояване на Европа ..." По какво и как разбрахте това желание ?

    Коментиран от #36, #122

  • 6 Тате каза

    528 34 Отговор
    Едно време тате ми каза : " Сине не си мушкай пръста там където скърца ! "
  • 7 Някой

    551 32 Отговор
    Стига с тая пропаганда..... бе

    Коментиран от #247

  • 8 Ххохълът...

    467 39 Отговор
    Ооох ,,Джамбазов ,наливай омраза,наливай ,татарче..Ела в аДонбас,да се бием рамо до рамо.
  • 9 СмЕх

    499 24 Отговор
    След 30+ години демократичен преход и 45 години комунизъм....Позицията ни е ясна-ОСТАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ НАМИРА!
  • 10 БПФ

    589 45 Отговор
    Абе джамбазов - кeлeшчeнце, ти пушка не си държал в ръка, бе - а ако ти дадат - ще се разплачеш и ще избягаш при мама !!! Аре у лево !!! Ще ти кажаа само, че ние бяхме държава със закони и силна армия, когато бяхме с руснаците, а не срещу тях - тогава мъжете бяха мъже, дори майка ти умее да стрeля с шмайзер, за разлика от тебе !!!

    Коментиран от #111, #145

  • 11 Пловдив

    519 33 Отговор
    За автора на статията има само едно определение и то е същото, както за онова нещо, дето специализираната цистерна го изпомпва от септичната яма!
  • 12 Деймос

    515 32 Отговор
    Очаквам този малоумна СОРОС мисирка да бъде премахната от факти...Не може да се дава място на диваци които нямат елементарни познания ..
  • 13 Пацо

    58 419 Отговор
    За рашастан важи ,,когато змията умира,хапе най злобно,,

    Коментиран от #20

  • 14 Владимир

    363 24 Отговор
    Денис Джамбазов.... името ти говори достатъчно кой си .... какъв си....логовете остават, един ден тази информация ще ние много полезна!

    Коментиран от #395

  • 15 Комон Сенс

    184 17 Отговор
    Не съм съгласен.
    Отърсването от стереотипа на клонинг, троаянски кон и нечий чужд аватар няма да стане като от най-верен безволеви аателит на едного се превърнем в абсолютно същотото на другиго.
    Няма нужда да се биеме с гербаджийски ентусиазъм по гърдите и да кряскаме какви сме крайни адепти на нови политически уклони, такак както сме го правили за други "праведни" външнополитически позиции.... (надявам се сте на ясно, че говоря за нас като общество, не за себе си - типичният нонконформист :))
    А как става ли? Много просто - тов3а че НЕ си троянски кон се разбира на Видов ден - по определени ясни и недвусмилени решения лакмуси. И точ1но по тези лакмуси ние знаем , че няй кресливите и сервилни към запада гербаджии дефакто са троянски коне.......
  • 16 Смешник

    390 31 Отговор
    Автори които са си продали вярата някога на турците,нямат място в българските вестници.Но поне е ясно този автор защо е така настроен срещу братска Русия,искал е явно да си ходи още с потури и чалма.

    Коментиран от #76

  • 17 Иван Грозни

    360 26 Отговор
    Денизчо, мама ние отдавна сме територия защото имаме военни бази, но не руски. Ти май можеж да пишеш, но неможеш да четеж. Тотално си объркал посоките на света.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДжО1984

    319 27 Отговор
    "Кремъл настоява на всяка цена да бъде чут, поставя неприемливи искания, дава ултиматуми, като че ли е спечелил световен конфликт". А не е ли, какво става в Афганистан тази година, Либия и Сирия? САЩ, Нато и колективния запад се Н.А.С.Р.А.
  • 20 Огнян

    300 18 Отговор

    До коментар #13 от "Пацо":

    Мен не ме интересува колко бързо можеш да се озъбиш и да създадеш врагове. Мен ме интересува колко бързо и ефективно може да създаваш приятели.
    Искам да видя американска, британска, германска и френска подкрепа за България.
    Можеш ли да го уредиш? Ако не, излишен си.
    В момента България няма врагове. Трябва само да се пази от тарикати, които я мислят за разграден двор.
  • 21 9689

    179 17 Отговор
    Доктор Гълъбова намеси се........
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 СНиколов

    245 17 Отговор
    Аз пък симислех че "За да не сме само територия" трябва да имаме собствено независимо мнение.
    И да си гоним нашия интерес.
    Не, че много ми харесва "имперската политика на Руското управление"
    Но нека направим един истински референдум за или против участиетони в НАТО пък да видим.
    Това че хипотетично не ми харесва червения цвят неозначава автоматично че ми харесва синия цвят.
    Изключете си телевизорите и си включете критичното мислене.
  • 24 В.В.П.

    204 26 Отговор
    Войната ,си върви,Дениз,,!.Крим и Донбас ,се върнаха при мама..Сляп ли си.??.След 15 дни почва операция,Диагонал,т.е.се реже Украйна на две.За РФ и ,за сащ.Не всички в Украйна са от десен сектор..Не всички са от Атлантика.Едните отиват при мама,другите при тати..

    Коментиран от #114

  • 25 гошо

    273 22 Отговор
    джамбазов, няма дори да ти чета пасквилчето. достатъчно ми е заглавието, което си изпуснал. да знаеш едно - територия сме, именно защото ни карат да имаме "категорична" позиция срещу държава, която не ни е направила нищо. срещу държава, с която имаме исторически, културни, религиозни и пр. връзки. а "искането" за това се лансира от безродници. кои са те - това си отговори сам. толкоз.

    Коментиран от #309

  • 26 Айдааа

    27 251 Отговор
    Неколкото ошанки , с многобройни никове , на амбразурата ...🤭

    Коментиран от #432

  • 27 Оптимист

    188 16 Отговор
    Призовавам този Детелин , да отиде в Украйна да повоюва срещу Донбас и да е въоръжен до зъби .
  • 28 Руснак

    192 18 Отговор
    Това е тъпоумно написани от някой си , много по голям ум от този го каза преди много време когато Райха беше като нато С, Германия да -и никога срещу РУСИЯ, ама то не е за тъпи кратуни да го разберат! Ами този все по могъщ КИТАЙ какво ще каже по въпроса за нато, май не ги долюбва много ,и винаги ще са с ВЕЛИКА РУСИЯ!!!
  • 29 нннн

    226 20 Отговор
    Абе, кога ще правим референдум за НАТО? Глас народен - глас Божи.

    Коментиран от #119

  • 30 КОЙ

    210 19 Отговор
    Тоз турски псевдо журналист не се спира.
  • 31 Строто

    31 238 Отговор
    Алкашките претенции край нямат.Вън на руските слуги от Натовска България.
  • 32 Перо

    207 20 Отговор
    Статия на олигофрен!
  • 33 Отношенията ни с Русия

    29 198 Отговор
    И другите изостанали страни са минало. Никога повече няма да бъдем от губещата страна. В Русия имат поне ресурси, а ние не. Винаги сме чакали да ни подхвърлят трохи, заради които сме им целували краката. Нашият път е друг. Като страна без ресурси, трябва да развиваме технологии, транспорт и качествен туризъм. Да разчитаме на зелена енергия или на атомна. Но никаква подчиненост или обвързаност и задължаване заради гориво. В това им е силата. Да изнудват, да страхуват. С тях не можеш нормални отношения да имаш. Трябва да са отгоре и да те притискат. Трябва да се чувстваш задължен и зависим. Рова им е идеологията

    Коментиран от #38, #71

  • 34 ПараШут

    182 16 Отговор
    А така, така те искам денисчо! С предишната статия много слабо се представи и руснаците много добри ги
    беше изкарал! Явно твоят любовен партньор петър здравков те е обладавал по-късно през деня и ти е дошло вдъхновението. Сега наистина изглеждат много лоши, но можеше още малко черни щрихи да вкараш и да ги обрисуваш поне като човекоядци. Знам, знам, другият път ще бъде още по-добре, знам. Отивай сега да си похарчиш нещастните доларчета, че бързо девалвират! Утре пак пиши или кажи на петърчо, не искам нито един ден да мине без да сте наплюли братята руси!
  • 35 Алигатор

    203 18 Отговор
    Абе сополанко, ти още малко ще отидеш и ще изтрепеш руснаците с голи ръце бе пъдпъдък. Много е лесно да се репчиш на няколко бирички. Я хващай лопатата да бачкаш. От търтеи да разтягат локуми файда няма. Хаха.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ПО ТОЧНО

    168 9 Отговор
    ДЕНИСЧО, НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ ,ЗА ДА НЕ СМЕ ТЕРИТОРИЯ ВАСАЛНА , ТЯБВА ДА ИМАМЕ КАТЕГОРИЧНА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ ВСЕКИ КОЙТО НИ "ПОКАЗВА ПРАВИЯ ПЪТ" .......СПОРЕД НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСИ !!!!!
  • 38 БПФ

    162 13 Отговор

    До коментар #33 от "Отношенията ни с Русия":

    Че то и атомът е от Русия бе - пaляk !!! Такива като тебе никога няма да разберат,че без ресурси нищо не е възможно - дори и да умрат от глад !!!

    Коментиран от #40

  • 39 30 сребърника

    163 13 Отговор
    "Автора" ако е нормален и има някакви претенции, да се прегледа и да научи какво означава "за 30 сребърника". А, и още по интересното как завършва всичко с този взел сребърниците. А мислещите бъдете живи и здрави и весели празници !
  • 40 Не само

    20 76 Отговор

    До коментар #38 от "БПФ":

    Просто Русия е най близо. А транспортирането е скъпо. Искаш ли да скъсаш синджира обаче, има начини, ЧЕКИДЖИ Петкоо.

    Коментиран от #54

  • 41 Не ви ли

    156 13 Отговор
    омръзна да пишете подобни простотии? На мен ми омръзна да ги чета... "Вашингтон се съгласил на разговори с цел намаляване на напрежението..." - тцъ, не е така. Вашингтон преговаря само с по-силни от него. Към по-слабите -ами вижте историята...

    Коментиран от #117

  • 42 ЕВРО НЮЗ

    210 17 Отговор
    ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ..... Вън от бандата НАТО занимаваща се с държавен тероризъм въвлякла и България в Ирак и Афганистан......... МОЛЯ ГЛАСУВАЙТЕ..
  • 43 Гост

    176 16 Отговор
    И как заставането срещу братята ни ще ни направи по-добра нация? Продажничеството никога не е водело до нещо добро.

    Коментиран от #120

  • 44 Писач

    92 10 Отговор
    И аз за едни пари ще напиша едни работи ...
  • 45 Помните ли

    107 16 Отговор

    До коментар #36 от "Сган докан":

    един поет - "Тази земя...простете, е чужда" .Тя е на НАТО и ЕС, "тази земя не е моя земя"... Поетите са пророци.

    Коментиран от #268

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ПАК ГЛУПОСТИ!!😜😜😜

    191 17 Отговор
    Ако се направи референдум в България. 90%ОТ българите. Ще са против да се разполагат войски на нато в България. И българите Ще са на страната на Русия. Шматки..командват ви от сащ и Израел

    Коментиран от #58

  • 48 mi6osp

    151 16 Отговор
    Категоричната ни позиция срещу Русия е сигурния път да се превърнем само в територия.
  • 49 Сандо

    150 13 Отговор
    Допреди 30-тина години бяхме държава,водеща сила на Балканите.Вярно,тжгава бяхме в един съюз с другите соц. страни,в един икономически съюз-СИВ /за който не знам по какви причини изобщо не се пише и говори,а и въобще не се сравнява с ЕС/,и в един военен,който успяваше да подържа динамично равновесие с агресивния и алчен Запад с челния му юмлук-НАТО.След 30 години гореща дружба и служба с най-демократичната част на света сме едно нищо,при това бавно и незабелижимо умиращо в заблудите си.А колкото до територията,която все още остатъците от някога гордото и свободолюбиво племе населяваме и наивно си мислим че управляваме,то за нея отдавна има мераклии,които чакат изгнилия плод сам да падне.
  • 50 ЕвроGEI

    110 17 Отговор
    Денис Джамбазов да не е съпруг или съпруга на Ангел Джамбазки?

    Коментиран от #88

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Денис Дежурния лъжец и Маниполатор!!

    114 15 Отговор
    Да не се чете, няма смисъл, цял ден лъжи!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ЧЕПА

    71 10 Отговор

    До коментар #40 от "Не само":

    Не го мисли за синджира ,а до чик..те гледам че си специалист .Не е лошо да направиш и на нас по една ,не само на твоя ментор СОРОС
  • 55 Хххх

    103 17 Отговор
    Денис ходи на психиатър , Путин ти е взел акъла !! Не дрънкай глупости !!¡
  • 56 Коментар

    134 14 Отговор
    Цитат от статията:
    “Като нямаме развита икономика и високи технологии, силна армия и международен авторитет, остава ни единствено територията. Такава е орисията на геополитическото ни положение между два важни континента.”

    Всъщност преди 30 години имахме и развита икономика, и високи технологии (за времето), най-силната армия на Балканския полуостров и международен авторитет.

    Коментиран от #134

  • 57 Не го отваряте Денис, той е гнида!!

    113 12 Отговор
    Денис боклука!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Русофил

    74 7 Отговор
    За да не сме само територия, трябва да излизаме всички кръвопийци. Американци, британци, канадци.
  • 60 Горски

    93 6 Отговор
    Това от наръчник на агитотора ли го преписа? Каква армия, какви ф 16, каква боеспособност? Тя швейцарската армия сигурен е по-боеспособна от нашата.
  • 61 Русофил

    72 8 Отговор
    Изритаме имах впредвид. Д-ба тъпия редактор
  • 62 РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ СА БРАТЯ 😇

    119 17 Отговор

    До коментар #58 от "Аман":

    ПО ЕЗИК. ПО КУЛТУРА. ПО ИСТОРИЯ. НАЦИОНАЛНОСТ..ТАЗИ ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е НАЛОЖЕНА ОТВЪН....ТЕ СА ПРОДАЖНИ КУКЛИ НА КОНЦИ!
  • 63 Пешко

    103 10 Отговор
    Дениска, колко ти плащат за подобни изаквания...извинете, изказвания?
    Или си платен, или не си много интелигентен. Избери си едно от двете!

    Коментиран от #72

  • 64 Ти да видиш

    92 13 Отговор
    Кат Русия няма тъ могъщана света,
    Тя е нашата опора , Тя е наша висота!!!!!
  • 65 Ха Ха Ха

    91 5 Отговор
    ПЛАТЕН ДРАСКАЧ!
  • 66 Боби

    102 8 Отговор
    Хърбавия Митко се зъби на дядо си Иван докато се крие зад гърба на чичо си Сам. Няма мъже в България всички са мекотели и нагаждачи. Ботев и Левски се въртят в гробовете си като пумпали заради такива Българи.

    Коментиран от #137

  • 67 666

    114 10 Отговор
    Когато Америка си скъса отношенията с Англия, може и ние да забравим руснаците, независимо какви отношения сме имали с тях след Освобождението. Повече неща ни свързват от колкото ни разделят. А в америка 99% не знаят къде е България. Трябва да имаме ясна позиция на неутрална нация до колкото е възможно в дадената ситуация, защото на американците изобщо не им пука за нас на 100% са го доказали.
  • 68 Стругар

    62 5 Отговор
    Това със свещенните печати, направо уби коча с лопатата.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 XXL

    105 7 Отговор
    Абе кога бяха изборите за цивилизационен избор, че не мога да си спомня някога да съм избирал нито НАТО нито ЕЦ.
  • 71 Божееее

    101 7 Отговор

    До коментар #33 от "Отношенията ни с Русия":

    Ти прочете ли какво си написал? Ако можеше без ресурси, то лешоядите няма да са обградили Русия със зейнала уста за тези ресурси.

    Коментиран от #142

  • 72 твой приятел съм

    35 3 Отговор

    До коментар #63 от "Пешко":

    и двете съм Пешко, и затова като се върнех от училище мама най-напред ми удряше шамар да си раздвижа мозъка и после ме питаше имам ли поне една тройка след двойките.
  • 73 Морето свърши

    32 5 Отговор
    Морският Крадец пак се напъна.
  • 74 Кочо

    80 9 Отговор
    Денис пак плюе по Русия. Плюва кат Плюввалиав.
  • 75 Бабугер

    63 8 Отговор
    Жалки вопли на недоволен човечец на фона на промените в държави като Чехия, Словакия, Словения и Хъраватска. Вече не ни вярват и на изток и на запад! Вина имат православното християнство и традиционните ежби от стотин години между русофили и фоби. Съответните служби "четат нагласите в соц мрежите" на българите в "територията" и правят нужните анализи, заключения и ориентират последващи действия и политики. Переспективата е не благоприятна за нас- не разполагаме с лидерски- управленски ресурс. Така е от 100 години- царе от Кобургите, "управители" на територията назначени от Кремъл за "вярна служба" до ден днешен всеки "нов" тича на Козяк да прави "презентация" на новото управление. Всички "отговорни чужди люде" знаят, че кривиме, буриме, мамиме и не си държим на думата във времето до сега. Така се отнасят и с нас- рая, задунайска губерния или шести картофен пояс на ЕС. Но за тази ситуация не е виновен Макрон, Байдън или Путин- продажниците тук първо трябва да бъдат съдени и наказани!
  • 76 хихи

    23 3 Отговор

    До коментар #16 от "Смешник":

    И с резана цев на пушката.
  • 77 Болшевик

    52 7 Отговор
    Това малко ми напомня на тезисите на Априлския пленум, само че е подменена основната идея. Идейно е добре издържано, има заряд и послание. Абе с една дума, въздействащо и възпитателно! Молодец, е другарят Джамбазов, просълзих се докато го четох!
  • 78 Тра-ла-ла

    53 4 Отговор
    Добре,че си ти, че да ни обясниш какво трябва и не трябва!
  • 79 нормален

    97 8 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ РУСИЯ. НАРОДА Е С РУСИЯ!!!!!!
  • 80 Хммм

    117 6 Отговор
    България никога не е била в такова унизително състояние. ЕС ни презира, САЩ ни използва а Русия ни се смее! Това е толкова унизително!
    Не се срамувам, че сме бедни, срамувам се от унизителното положение в което сме!
  • 81 Viewer

    84 6 Отговор
    А какво правят САЩисаните в Европа.
  • 82 знаещ

    84 10 Отговор
    Дерзай Русия, ти си номер Едно. Да живеят братушките!
  • 83 В.В.П.

    64 7 Отговор
    И най вече ,България ,първо ,трябва да се отърси от тюркофили татари,,дето си мислят ,че пишат нещо .Аналитици и антрополози .Хващай лопатата,и мотиката ,Джамбаз.!!.Кой те лансира,с тая фобия дето рисуваш по три пъти на ден .аКой е господаря ти ,??
  • 84 В.В.П.

    40 5 Отговор
    И най вече ,България ,първо ,трябва да се отърси от тюркофили татари,,дето си мислят ,че пишат нещо .Аналитици и антрополози .Хващай лопатата,и мотиката ,Джамбаз.!!.Кой те лансира,с тая фобия дето рисуваш по три пъти на ден .аКой е господаря ти ,??
  • 85 Денис!

    57 4 Отговор
    Ти си просто куришка. .....двукрако без памет....което от злоба и простотия всеки ден насажда омраза!
  • 86 ха ха хааа

    11 51 Отговор
    Русоснята опять зажигает ...
  • 87 ДаЗдраПерМа

    49 3 Отговор
    Европейска комисия преди няколко години излезе с доклад че южен поток е отговарял на тогавашната енергийна харта но твърдата и суверенна позиция на България за по модерна и диверсифицирана енергетика са стопирали проекта.
  • 88 Дениз

    36 2 Отговор

    До коментар #50 от "ЕвроGEI":

    Още не съм му пристанала, на Козяк ми приготвят чеиза, Пасето ще ни бъде кум.
  • 89 На драскача

    73 4 Отговор
    на тоя пасквил пак са му натиснали копчето от Козяк .Интересно с какво можем да се противопоставим на Русия и главния въпрос ЗАЩО??? Заради параноидната шизофрения на джендърите да повтарят ежедневно като надрусани папагали за митичната руска заплаха и как злия Путин провеждал военни учения на руска територия, на 150 км. от горката бандеровска Украйна.
  • 90 Анализатори

    66 4 Отговор
    Тази статия е пълна глупост. Нито знаеш какво се разиграва на политическия шах, нито знаеш за какво става дума. Това с Украйна е балон, разменната монета. Явно Путин не е глупак и както изглежда ще спечели отново в тази игра.
  • 91 Оня

    63 4 Отговор
    Какво НАТО бе Баце.Ако руснаците кихнат незнам какво ще стане с нас,а ако пръснат и територия няма да има.Гледай парад на бай Тошо,какво въоръжение имахме Дадено а сега дето армия Ами незнам и парашути дали има?

    Коментиран от #95

  • 92 ще дойде време когато ще се разбере....

    41 1 Отговор
    не казвайте неистини и неща които противоречат на християнските ценности и морал на православните държави
  • 93 Дилдо

    40 4 Отговор
    Трябва да си защитаваме интересите, това е. Не би трябвало да има каквато и да е намеса във външната ни политика от външни лица
  • 94 Boris

    71 4 Отговор
    Какво,?????!!!!!!! Та ти имаш 3 самолета и половин хиликоптер.ония ще пратят техните трудоваци и за 2ч. България е руска.по добре не се излагай така ,земи се скрий.междо другото това да нямаме нито войска нито техника пак вие го направихте,всичко разпродадох те и открадохте,мрасници и пак търсите виновни!!!!!!!! ЗАТВОР ВЕДНАГА!!!!!!!!!
  • 95 Абе ,

    6 4 Отговор

    До коментар #91 от "Оня":

    Само с Ако и Ще , не става ..
  • 96 Грульо

    56 4 Отговор
    Влезнах само да видя коя е таз евроатлантическа подлога дето е написала туй. :D
  • 97 666

    59 5 Отговор
    За да не сме територия слабоумник такъв, трябва някой да ни позволи да не сме такива. А определено нашите сегашни господари не го правят. Какво производство (експорто) имаме ние за да забогатеем, така се забогатява. Всичките ни парични ресурси излизат извън страната 30 години. А сега трябва и на руснаците да се опълчим. Ами аз лично не искам
  • 98 Песков

    68 6 Отговор
    На г-н Денис Джамбазов трябва да му се отговори сериозно, защото явно не разбира от глобална политика и на този фон и от позицията на България в дадената сложна ситуация. Какво направи Путин след края на Студената война и разпадането на СССР? Първо: Оправи грешките на Елцин, направени основно в прекрояване на границите между отделните републики, които не спазваха моедла на етническо самоопределение. Не трябва да се забравя, че бившият СССР беше уникална многонационална държава. Второ: Възроди силата на руската армия, включително нейната ядрена мощ като първа в света ядрена държава. Целта бе постигната. Днес Руската Федерация (РФ) е една независима и суверенна държава. И уж победена в Студената война, а на практика непобедена. Ето това най-много дразни Запада: "Как е възможно РФ да ни се опълчва?". И винаги се забравя, че ядрената мощ на нейната армия може да разцепи и унищожи един път завинаги живота на света.
    Какво иска в момента Путин? Ни най-малко да преразпределя Европа! Той се стреми да опази с 145 милионното си население най-голямата по площ в света държава с най-големите природни ресурси (и най-вече злато, което й грантира финансова независимост). Това се разбира от Запада и той всячески се стреми да предизика РФ да раегира първа. Това, разбира се няма да се случи. Русия ще изчака някой пръв да я атакува, ще понесе пъроначални загуби, и чак тогава ще стовари цялата си мощ срещу тези, които са се осмелили първи да я атакуват. Но и при този сценарий,

    Коментиран от #101, #161

  • 99 Мечката нетърпеливо бърза

    9 45 Отговор
    Защото прекрасно разбира, че ще е първата плячка на дракона 🤣🤣🤣🤣
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Песков

    65 5 Отговор

    До коментар #98 от "Песков":

    / Продължение на коментар 98 /
    Но и при този сценарий, губещи ще будем всички. И като хуманист, достоен за Нобелова награда за мир, Путин зове Запада да се опомни и да спре със своите провокации и агресивна политика спрамо Русия. Защото много лесно може да се прекрачи прага на допустимото равновесия и всичко да се развие с мигновенна скорост.

    Коментиран от #139

  • 102 ха ха хааа

    6 51 Отговор
    Абе , май мечока ше си подпали кожуха , от "огнената прегръдка с поднебесният дракон" ...
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 само

    8 22 Отговор
    дебили около празниците , един свестен няма.
  • 105 nord

    15 68 Отговор
    Руският трол си пише опорките за неква любов към русия,каквато много отдавна няма ! Всеки си гледа
    интереса ,а последния на русия е да краде и разрушава. Факти безчет и няма да се разпростирам.
    Само напомням,че златните ни резерви и държавния ни архив на два пyти са крадени от ватенките!
    Някой ако напише за нещо смислено ,направено от азиатците ще съм учуден.

    Коментиран от #169

  • 106 Стършел

    49 4 Отговор
    Това е най-дългият виц, който съм чел, развесели ме този Денис
  • 107 Айде бе

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "пожелание":

    И какво като вкараме? Ако те не нападнат Раша, тя какво- първа ли ще стреля? Защо? И защо това ви кефи, комплексари?
  • 108 101010

    68 7 Отговор
    Много лъжи има в тази статия
    Ето една от тях:
    "през 1997 година народът взеха единствено правилното решение и цивилизационен избор, подкрепено с двата "свещени печата" през 2004 и 2007 г."
    Няма място да ги изредя всичките. Та да си дойдем на думата народът въобще не е пожелал нито едното нито другото имам предвид НАТО и Европейския съюз. Това беше решение на така нареченият политически Елит който се продаде за жълти стотинки тогава. Дори след толкова години народът бие против тези два съюза и е за съюз с Русия

    Коментиран от #116

  • 109 детелин денис

    54 5 Отговор
    не са много български имена.По темата:политиката на това жуналистче не е силната му страна.Не веднъж сме коментирали това че България в нато не е решение на Българския народ а на една шепа родоотстъпници.Така че каквото и да решава нато България не може да го приема постфактум.
  • 110 Териториите

    33 3 Отговор
    Са робски недодържави, подчинени на Чичо Сем.
  • 111 Луди всякакви

    10 51 Отговор

    До коментар #10 от "БПФ":

    Сега стрелят от дрона, така че уменията на майка ти с шмайзера и на повечето войнолюбци, дето получавате ерек.ция като се заговори за руско оръжие, са напълно безполезни!

    Коментиран от #133

  • 112 Анонимен

    49 5 Отговор
    Публикувано във ФАКТИ : За да не сме само територия, трябва да имаме категорична позиция срещу Русия
    Ами, че как няма да е така, както Денис Джамбазов го раздува! Само дето като загърмят пиратките Денис ще е завит върху два дюшека и с два юргана завит до кацата със зелето!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Вярвай си

    12 44 Отговор

    До коментар #24 от "В.В.П.":

    Е, то се видя като срязаха Германия, Корея и Виетнам какво стана и коя половина е по-успешна, къде бягат хората с риск за живота! Стига ми за един живот- не желая повече да съм от страната на неуспешния експеримент! Който е мераклия- в Куба, Сев.Корея, Раша, Китай!

    Коментиран от #140

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Роко

    14 58 Отговор

    До коментар #108 от "101010":

    Народът е против Русия. Защо мисля така? Ми на избори от година на година руските партии в България стават все по - зле (БСП удари дъното, Атака въобще изчезна само Възраждане отсрами предателите като влезна в парламента на то е защото се заиграха с антиваксърите а и народът беше отвратен партиите и не гласува). Най - сигурния начин да загубиш изборите е да демонстрираш любов към Русия. Хубаво е да коментираш събития които са се случили след като си се родил щото за такива от преди раждането ти пишеш небивалици.
  • 117 Ами ...

    11 2 Отговор

    До коментар #41 от "Не ви ли":

    Всъщност Вашингтон не е съобщават за никакви преговори. 😀
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Ами ...

    14 2 Отговор

    До коментар #29 от "нннн":

    Направихме го на изборите. Колко процента взехте? 😀
  • 120 И аз да кажа

    14 38 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Аз не се чувствам брат с азиатските пиандури, нито с други- изобщо това за братството е пълна дивотия- вижте криминалната статистика- най- много посегателства са между роднини или интимни партньори. Така че- всяка жаба да си знае гьола и да зачита другите! Щото, както знаем, при братята има "голям брат" или "първороден син" и изкушението да си в тази роля е голямо, особено за големите държави.

    Коментиран от #232

  • 121 Ясен

    49 5 Отговор
    На тая територия за 32 години не чух ни един от набедените ни номенклатурчици за политици ясно да заяви , че България не се нуждае от никакви военни съюзи или икономически такива. Само на думи разни недодялници плямпаха , че България щяла да стане Швейцария на Балканите и до там .

    Коментиран от #428, #445

  • 122 Роко

    12 55 Отговор

    До коментар #5 от "Курд Околянов":

    Ми по изказванията на В.В.Путин, Захарова, Песков, Лавров,Шоигу, и въобще всеки знаен и незнаен руски пропангандист които постоянно заплашват всички с война. Единствената държава която иска война е Русия или поне вождовете й.

    Коментиран от #178

  • 123 Кккк

    30 7 Отговор
    Тоя пък, само плюе Русия
  • 124 БОРИС 2 РИ

    38 5 Отговор
    ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ НИКОГА ПРОТИВ РУСИЯ АЛО КОКОШКАРИТЕ ЗАПОМНЕТЕ ГО
  • 125 Аааа , не така

    14 36 Отговор

    До коментар #113 от "Добре че":

    Нали руските ибрикчии сте "целия народ" .
  • 126 В.В.П.

    31 7 Отговор
    Украйна ще се раздели като Югославия.Така е честно.!
  • 127 ясно да азб $

    4 6 Отговор
    Де факти! Уса мишки.
  • 128 Да попитам нещо язе!

    28 7 Отговор
    Денис.... Имам 3 въпроса към теб!
    1-ви. Къде е ударението в името ти Дèнис, Денѝс или си ДéниЗ?
    2-ти. Препуциума ти, дали е в анатомо - физиологическа цялост ли е?
    и 3-ти. Имаш ли нещо общо с Карададахфбкскрйй че не мойм и името чак да му изрисувам?!

    Коментиран от #136

  • 129 А бе Факти

    44 7 Отговор
    защо разваляте празника на Българите с подобни долнопробни и неверни драсканици.Весели празници източноправославни християни.Весели празници ФАКТИ.

    Коментиран от #175

  • 130 jingle balls,jingke balls

    9 27 Отговор
    русофила е уврел !
  • 131 no name no face no number

    30 5 Отговор
    Тоя пак е прекалил с подаръците от Козяк.
  • 132 да ама не

    47 6 Отговор
    В момента сме територия на НАТО и ЕС да не кажа на САЩ :) Много глупава статия!
  • 133 Ама то...

    15 4 Отговор

    До коментар #111 от "Луди всякакви":

    ...шмайзера не е руско оръжие...!?!?

    Коментиран от #146

  • 134 И аз да кажа

    18 7 Отговор

    До коментар #56 от "Коментар":

    Божеее, високи технологии- крадена и ембаргова, амортизирани сгради, заборчляла икономика и армия, напълно безсилна срещу 1- милионната на Турция! А стига сте лъгали! Да не сме живяли в паралелна реалност?
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 По всичко

    8 2 Отговор

    До коментар #128 от "Да попитам нещо язе!":

    личи че на въпрос №2 отговорът е че там има големи и малки устни. Знаеш кви.
  • 137 Вярвай си

    12 27 Отговор

    До коментар #66 от "Боби":

    Ама Ботев и Левски не са били русофили, нито са искали друг да ни освобождава! Има категорични документи.
  • 138 ПРОСТО

    27 2 Отговор
    ГОСПОДА НАТОВСКИ БИЗНЕСМЕНИ АКО ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА ВИ ПОДКРЕПИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИТЕ НА 6 000 000 000 ПО 100 000 ОБЩО 600 МИЛЯРДА НЕ Е СКЪПО НАЕМА Е ЗА ДЕСЕТ ГОДИШЕН ПЕРИОД КАКТО С ИЗРАЕЛ АМИ ОФЕРТАТА ВАЖИ 6 МЕСЕЦА А ЗА ПУТИН С 50% ОТСТЪПКА ЗАРАДИ СТАРАТА ДРУЖБА ИНАЧЕ ТЪРГОВИЯТА СТАВА НА ПАРЧЕ
  • 139 Роко

    10 48 Отговор

    До коментар #101 от "Песков":

    Ха ха егати вица масовия убиец и крадец Путин бил хуманист достоен за нобелова награда. Човекът лично заповядал убийството на десетки хиляди християни, човекът който не се посвени да наема мюсюлмански главорези и да ги праща да избиват мирно християнско население само защото му паднал рейтинга. Човекът на когото принадлежат думите: "Сложете отпред жените и децата им и да видим дали ще стрелят".

    Коментиран от #144, #148

  • 140 В.В.П.

    23 3 Отговор

    До коментар #114 от "Вярвай си":

    Аз си стоя на село ..Никъде не отивам .Ако си мъж иди ,и освободи Донбас.Както ,укрите
    и финландците, те освободиха от Османско иго.
  • 141 незнайко

    42 4 Отговор
    Прекрояването на БЪЛГАРИЯ отдавна го направиха САЩ !!! Вече сме тяхна колония, но това не се споменава а ни заплашват с Русия !!! БЪЛГАРИТЕ ОКОНЧАТЕЛНО СА С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ !!! Нещо да сме получили от САЩ - НЕ !!!

    Коментиран от #150

  • 142 Иде ми да те убия!

    9 8 Отговор

    До коментар #71 от "Божееее":

    Що повтаряте безкритично руските пропагандни тези- за Запада е по-изгодно руснаците да си източват и продават ресурсите срещу ниски заплати, отколкото да плащат европейски/американски заплати и да берат грижата и на останалата част от населението, ако ги завладеят
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Край

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "БПФ":

    Майка му не знам как е с шмайзера ама с картечницата беше ... огън
  • 146 Роко

    5 9 Отговор

    До коментар #133 от "Ама то...":

    Е това са подробности. Човекът е чул едно име сторило му се готино и старо като от соца (нали е на 15 откъде ще знае кво е Шмайзер) и почнал да стреля и майка му даже стреляла.
  • 147 анализ

    12 44 Отговор
    Първо трябва да изясним няколко истини: 1. Русия е икономическо джудже. 2. В Русия се живее зле във всички аспекти. 3. Путин прекрасно знае, че не се справя, хората са бедни и това е причината да се опитва да предизвиква всякакви кризи за да отвлече вниманието от проблемите. Това е класически подход, който накрая никога не сработва.
    Извод: Мястото на България е в Европа, а не в Евразия, затова предпочитам ВАТО в България. Русия няма да бомбардира нищо, нито ще има смелост да направи каквото и да е. Русия с Путин няма място в Европа, нито в свободния свят. Докато не се промени, мястото й е до Северна Корея. Това може да не се харесва на някои "пенсионирани другари", но това е положението.

    Коментиран от #447

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Христо Крушков

    29 4 Отговор
    Добре е да знаете ,че руските ракети ще стрелят към България тук имаме бази на НАТО та тогава ще ни се да видя както тъпотия ще напишете ако бяхме важни за Европа и съюза нямаше да сме на това дередже малко по спокойно пишете срещу цивилизация която има повече от половината ядрен арсенал на света и много нови ракети който не могат да бъдат прехванати от нищо дори щатите си го признаха и други назначете по умни журналисти че тия страдат от тежка русофобия а нещата трябва да се кажат обективно не знам дали човека който е писал то знае че от Украйна до Москва ракета лети близо 5 минути време не по-силно да бъде свалена както трябва да направят руснаците да легна да кажат заколете ни та да се харесат на запада тоя филм от 90 години мина и най вероятно няма да се повтори повече хората умеят да спират в Париж я Берлин я във Варшава че тука да минават тогава да видя какво ще напишете

    Коментиран от #154, #159

  • 150 Роко

    8 31 Отговор

    До коментар #141 от "незнайко":

    А от Русия кво сме получили освен РСМ де?

    Коментиран от #172, #258, #323

  • 151 ХАН КРУМ

    34 7 Отговор
    ДЖАМБАЗОВ,НА ЗАПЛАТА ПРИ ПАСИ ЛИ СИ, ИЛИ ТИ ДАВАТ МАТЕРИАЛИТЕ ГОТОВИ ЗА ПОБЛИКУВАНЕ. И КАКВО ТОЧНО ТРЯБВАДА ИМАМЕ СРЕЩУ РУСИЯ , ИЛИ ПРОСТО ДА ПЕЕМ В ХОРА НА ПАСИ ,СЪБЕВ И ШАЛАМАНОВ–ПРЕДАТЕЛЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ .... КЪДЕ НИ Е АРМИЯТА ,КЪДЕ СА ЛЕТИЩАТА, АВИАЦИЯТА ,СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ,РАКЕТНИТЕ ВОЙСКИ И ВМФ–КЪДЕ СА БЕ ПРЕДАТЕЛИ ШАЛАМАНОВ, СЪБЕВ И ПАСИ? ЗА КОЛКО ПРОДАДОХТЕ И ПРЕДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ??ЗА КАКВИ СПОСОБНОСТИ ГОВОРИМ –НАШИ ИЛИ ЧУЖДИ НА НАША ТЕРИТОРИЯ?ТА ТОЧНО ВИЕ ПРЕДАТЕЛИ ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ И Я ПРЕВЪРНАХТЕ В КОЛОНИЯ. И НАКОЙ ТОЧНО РЕФЕРЕНДУМ БЪЛГАРИТЕ ПОИСКАХА НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ИЛИО РЕШЕНИЯТА ГИ ВЗЕХА ШАЙКА ПЛАТЕНИ ПОЛИТИЦИ,НА КОИТО ИМ ПЛАЩАМЕ БЕЗУМИЯТА,ПРЕДАТЕЛСТВАТА И ПРОДАЖНОСТТА.ХАЙДЕ НАПРАВЕТЕ РЕФЕРАЕНДУМ ,НАРОДА ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ. А СЛЕД ТОВА НА ВСЕКИ МУ СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ.
  • 152 д-р Куков - психиатър

    29 4 Отговор
    Денис, искам да ти помогна. Ти очевидно имаш тежка форма на маниакално-депресивна психоза, придружена с биполярно афективно разстройство. Лечението е трудно и продължително, лошото е че не винаги е успешно. Препоръчвам ти най-настоятелно - ела на "4-ти километър" да те прегледам, ще те настаня на четвъртия етаж в самостоятелна стая с решетки и ще приложим интензивно лечение. Побързай, защото с всеки изминат ден шансовете намаляват.
  • 153 ВАРНА

    33 2 Отговор
    ПОЗИЦИЯТА Е ЯСНА. ВАРНА НЕ ИСКА ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ КАРТАТА ПЪРВА . ЗАРАДИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ.
  • 154 Тов. Членин

    1 4 Отговор

    До коментар #149 от "Христо Крушков":

    Правилно си написал , таваришч - половината ядрен арсенал .. А другата половина ще стигне за цялата планета Земя ...

    Коментиран от #155

  • 155 Тов. Членин

    2 1 Отговор

    До коментар #154 от "Тов. Членин":

    " заедно с другата половина"
  • 156 стефан

    25 5 Отговор
    С Русия навеки!
  • 157 Слави Славов

    35 2 Отговор
    Всичко е дрън-дрън в тази статия,а ние пак сме на грешната страна!Бог да пази и вразуми България!
  • 158 Аз Българин

    24 3 Отговор
    Единствено правилен е заветът на Н. Ц. В. Борист трети - винаги с Европа, никога срещу Русия!!!
  • 159 Роко

    7 38 Отговор

    До коментар #149 от "Христо Крушков":

    Ице новите ракети никой не ги е виждал и няма и да ги види защото не съществуват в природата, ядрения арсенал е на има няма 80 години 80% е негоден за употреба. А стигат до Париж и Берлин само когато са съюзници на англетата (при това не всеки път дори съюза с англетата не осигурява победа на 100% пример ПСВ). Виж с Варшава имат малък проблем последния път като се пробваха ядоха такъв бой че после 20 години не посмяха да си покажат муцуните от кочината. Едва когато съюзника им Хитлер стигна Варшава посмяха да нападнат поляците в гръб. На три пъти пробваха да стигнат и до Хелзинки и трите пъти неуспешно. А да от Вилнюс или Талин ракетата стига за минута до Москва (за времето което и трябва да стигне до Питер няма да говоря сети се сам) така че оправданието на агресията срещу Украйна е смешно. Насила превърнаха един относително приятелски народ в крайни русофоби само за да не им позволят да живеят по - добре от тях
  • 160 Заявление

    31 3 Отговор
    Денис Джамбазов е платен трол това всички го разбрахме. Дайте адреса на редакцията да изпратя и моят пост който ще е проруски или такива постове не публикувате? Така ще насърчите диалога защото с Джамбазов само монолог се получава.
  • 161 The Pest

    6 18 Отговор

    До коментар #98 от "Песков":

    Приятел , май си мислиш че много я разбираш геополитиката ? Ако искаш да е така не се вдъхновявай толкова от личности като царя на вся и всьо и се постарай да се абстрахираш от тях . Следя кариерата на Путин от 2000-ната и мога да ти кажа че каквото и да говори и колкото и логично и разумно да изглежда от неговата уста , обикновенно действията му нямат нищо общо с това , което е наговорил . В момента единствените му истински цели са фа задържи територията от която той и обкръжението му цоцат и по възможност да присъедини и околните територии под предлог че защитава Русия , което пък води до екстаз сред поданиците му . Функцията на НАТО естествено не е изначално формулирана като дефанзивна , но всички знаем че страните в алианса са толкова разединени че за каквато и да е мащабна операция срещу Русия дори не може и да се мечтае . През 2014-та САЩ , Франция и Германия имаха прекрасна възможност за действие като страни по споразумението от Будапеща и просто не направиха нищо , какво да кажем за някаква агресия срещу Русия

    Коментиран от #197

  • 162 Смях

    14 1 Отговор
    Май те е опънал сибирския мечок....
  • 163 Гал

    23 0 Отговор
    Още един платен боклук. Под достойнството ми е да пиша повече.
  • 164 Ще настъпим ли мотиката 2-ри пъти

    26 2 Отговор
    "...на 13.12.1941 г.България обявява война на САЩ и Англия и над 200 "народни избранници" приемат този акт с аплаузи и овации ставане на крака и т.н. По гласувалите против 7-8 човека хвърлят разни обиди, плюят ги и т-н.“
    - Приемат войната тогава щото Xитлер е близо, а САЩ далеко. Отделно че българина по природа е "тарикат", гледа келипира - вярвали са че Германия ще спечели войната и в България ще потекат реки от злато като съюзник на Германия.
    Потекоха тpънки и глoгинkи, а резултата го знаем - разбомбиха ни …. и ако продължаваме в тоя слагачески дух виждам същия бабаитлък и пpocтотия по отношени на Русия от kpасавчиците на ДъeБъ .... -обиди,високомерие ...и неграмотност.....абе искат да обявим война на Русия и за това има пак вероятност както преди и kръв да cepeм и kpъв да потече и да пикaeм в един личен спор между САЩ и Русия.“
  • 165 Роко

    4 21 Отговор

    До коментар #148 от "ВЕРНО Е":

    Приятелю за кое лъжа бе за това че е масов убиец и че пращаше чеченски главорези (всъщност всякаква измет готова да се продаде за наш срам имаше и един българин).
  • 166 Az2021

    32 3 Отговор
    Идиот! Трябва да имаме категорична национална позиция! Без бази на нато, на американци и всякакви чужди войски. И май вече без лизачи и безродници, които да ни казват какво да правим.
  • 167 Роко

    6 5 Отговор

    До коментар #144 от "БОРИС 2 РИ":

    Приятелю по времето на Борис 2-ри не е съществувала Рассия Иван Грозни ще я създаде 600 години по късно. Така че не му приписвай думи които не е казал.
  • 168 ганев

    36 4 Отговор
    АЛОООО НЕ ДОУЧИЛ НЕГРАМОТНИК АКО НЕ БЯХА ТЕЗИ СКАПАНИ ПРОСТИ НЕОБРАЗОВАНИ Р У С Н А Ц Ц ти СЕГА ЩЕШЕ ДА НОСИШ ЧАЛМА И ЩЕШЕ ДА ГОВОРИШ НА Т У Р С КИ И ЩЕШЕ ДА СЕ МОЛИШ ПО 3 ПЪТИ НА ДЕН В ДЖАМИЯ И ЩЕШЕ ДА СИ 10 ПЪТИ ПО П СТ И ЩЕШЕ ДА СИ НИКОИ НЯМАШЕЕ ДА МОЖЕШ И ДА ПИШЕШ УЧИ ИСТОРИЯ БЕЕЕЕ НЕБЛАГОДАРНИК

    Коментиран от #171, #176

  • 169 Роки

    29 3 Отговор

    До коментар #105 от "nord":

    Ти не знаеш къде се намираш! Празнодумен пропагандатор или нещо такова си на издръжка на някой голям от запада, който има влияние над лесноманипулируеми гласовити и нехайни отличници,само да то спомена, че преди 40 -тина години според излезлите после данни България беше фалирала три пъти!!! Но през това време същата тази наша Родина притежаваше армия огромна силна и напълно окомплектована за продължителен бой,силна развита и технологично напред за времето си промишленост, безплатно образование и здравеопазване,умно и работливо население, транспорт железопътен интензивен товарен и пътнически и какво ли още не... Всичко това от 30 години се краде и разграбва неспирно,и все има още много за крадене от такива като теб,та всичко това защото някой преди това е откраднал златния ни резерв! Че тоя златен резерв дали не е бил голям колкото Стара планина! Като не знаеш какво говориш- ще си траеш! Защото златния резерв бяха златните ръце на милиони българи, които години наред се трудеха в името на общото благо,и точно ТО беше откраднато през тези глухи 30 години!!!

    Коментиран от #208

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Оак

    11 1 Отговор

    До коментар #168 от "ганев":

    Той може и да говори на турски, по името и фамилията му е напълно възможно
  • 172 Виталия

    7 2 Отговор

    До коментар #150 от "Роко":

    РСМакедония е американо-германски проект! Кюлчетата злато открити 2020 са на Сърбия, откраднати от Хитлер. Така че СУВЕРЕННА БЪЛГАРИЯ и Балкански политически клуб от 26.05.2001 създаден тук.

    Коментиран от #184

  • 173 Sion

    28 0 Отговор
    Авторчето, дай пример и нарамвай пушката ..Оди се бий с руснаците... Останалите предпочитаме да имаме нормални отношение със съседите си.И да не забравиш да си вземеш гранта...Грант даден, грант приет!
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Роко

    3 13 Отговор

    До коментар #129 от "А бе Факти":

    За източно православните днес не е празник те празнуват Рождество на 6 януари.
  • 176 По спокойно

    7 33 Отговор

    До коментар #168 от "ганев":

    Откачалке....като то са ти толкова мили руските пияни ушанки бегай при тях. Освободили го били... наивник

    Коментиран от #181, #196

  • 177 Спас

    33 3 Отговор
    Само ще попитам автора на този панксвил. Не мислите ли г-не, че USA от доста време прекрояват света по тяхно желание? Посочете ми точка от глобуса където не са се намесили и не са извършили агресия! Да ви припомня последния случай на зверство в Либия! Или пък майдана в Киев! Жалки сте в слугинажа си!
  • 178 Сивата чапла

    36 4 Отговор

    До коментар #122 от "Роко":

    Отпуши си ушите. Кога се случи Крим, след какви събития? Кое предизвика това? Дали не американската наглост? .......................... Либия, Югославия, Косово, Ирак, Афганистан, Сирия, Йемен, цяла Южна Америка, от кого пищят? ........................ Американците решиха, че след като няма СИВ, няма Варшавски договор, могат да си развяват байрака навсякъде. По-кротко!
  • 179 antinato

    37 3 Отговор
    Най-любезно ви напомням,че членството ни в алианса е незаконно тъй като не беше проведен референдум за одобрението му от народа.Защо трябва да се притесняваме толкова че сме троянски кон в НАТО,американците са световен агресор и държава терорист,но не им пука от нищо.Това,от което трябва да ни пука е,че сме в обсега на руските ядрени оръжия и на първа линия при война с Русия.

    Коментиран от #204

  • 180 Спас

    6 0 Отговор
    Беше пределно ясно, че ще го изтриете! Вие не търпите различното мнение!
  • 181 Виталия

    2 13 Отговор

    До коментар #176 от "По спокойно":

    Абсолютно! Черноморска база, училища и прочее са си построили с дадените български пари за "освобождението"
  • 182 Реалиста

    17 3 Отговор
    Толкова много глупости е написал този Денис Джамбазов.Имал е закъсал много с парите .
  • 183 Другия един

    18 4 Отговор
    Всичко е много лесно РЕФЕРЕНДУМ
  • 184 Роко

    6 18 Отговор

    До коментар #172 от "Виталия":

    Не приятелю РСМ е създадена в Москва това е факт който няма да се промени колкото и да лъжете.

    Коментиран от #200

  • 185 gggw

    11 2 Отговор
    жалка работа.. първо се научи да не паркираш по тротоара, тогава гледай външните работи
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Дихател

    17 4 Отговор
    Този е някакъв недоучил дебил! Той не се договежа дори какво пише!
  • 188 хъмммм

    26 5 Отговор
    А защо срещу Русия? Тя е огромен пазар. Само глупак ще се натиска за ЕС, за да му се съсипе икономиката.

    Коментиран от #193

  • 189 БАЩАТА НА ДЕНИС

    29 4 Отговор
    ХОРА МОЛЯ ВИ НЕ ПЛЮИТЕ сина ми денисчо не можах да го изуча по цял ден риташе ТОПКА и слушаше ЧАЛГА НЕ ЗАВЪРШИ И 8 клас какво искате от него А ПРЕДИ 21 ДЕКЕМВРИ ИЗЛЕЗЕ ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА РАЗБРАХТЕ ЛИ ИЗОБЩО НЕ МУ ОБРЪЩАИТЕ ВНИМАНИЕ
  • 190 Нали

    21 3 Отговор
    Денис Джамбазов ще бъде шървия който ше мигне.
    Надявам се ,че ще бъде и първия на който няма да му се размине!!!!!!
  • 191 Славянин

    32 7 Отговор
    Автора няма връзка с реалността! Що за мисирка може да напише такава глупост!
    Българският народ винаги е бил и ще бъде с братска Русия! За съжаление предатели и лизачи в нашата държава много!

    Коментиран от #313

  • 192 Объркано Атлантиче

    38 2 Отговор
    За Русия не знам, но Запада прекроява Европа доста пъти, и най-вече България на два пъти - Берлинския конгрес и Ньойския договор. Факт .

    Коментиран от #194

  • 193 Роко

    8 31 Отговор

    До коментар #188 от "хъмммм":

    Приятелю Русия не е огромен пазар. Голям пазар е този който има много платежоспособни потребители не този които има много пустее ще а земя. Да видим какво има Русия 140 милиона от бедни до много бедни потребители които не могат да си позволят да купуват европейски стоки.

    Коментиран от #211

  • 194 Роко

    4 22 Отговор

    До коментар #192 от "Объркано Атлантиче":

    На берлинския конгрес е приет планът на Русия за България договорен в Райхщад през юни 1876 година. Така че запада не ти е виновен за него.

    Коментиран от #201

  • 195 ДДТ

    18 2 Отговор
    И на тая швестуга майката родина е на юго-изток пък заплатата отвъд атлантика. Те такива саполи виреят в БГ!
  • 196 Роки

    6 9 Отговор

    До коментар #176 от "По спокойно":

    Бъди си покорен роб, не се считай за свободен,коленичи и се моли в близката джамия,и не се натрапвай никога повече,неблагодарник нископлатен,нали знаеш, че религията ти забранява да ползваш алкохол, затова и всички за теб са пияници, просто различна ценностна система, това няма как ,за жалост,да разбереш !

    Коментиран от #203

  • 197 Песков

    25 4 Отговор

    До коментар #161 от "The Pest":

    Нищо не разбираш от геополитика. Руската федерация (РФ) няма нубда от развиряване. Това, което е искал Хитлер, и се преписва на Путин е пълна глупост. Горбачов направи голяма грешка при разпадане на СССР. Тогава трябваше да се подпише споразумение (черно на бяло), че НАТО няма да се разширява на изток. Ако това беше направено, сега всичко щеше да бъде мирно и спокойно. Путин, ако искаше територии, след Крим, още през 2014 (или 2015) година, щеше да си вземе и Донбас (Луганската и Донецката Република). И дори можеше да си осигури и сухопътна връзка с Крим. Но той не го направи, защото той не е АГРЕСОР. За разлика от нашите политици той е на власт единствено да осигури пълна НЕЗАВИМОСТ и пълен СУВЕРИНИТЕТ на РФ. С това не може да се похвали никоя друга държава освен Китай, негов верен съюзник, който му пази "гърба". Още много трябва да четеш, а освен това и да мислиш.

    Коментиран от #248, #340

  • 198 стив

    25 6 Отговор
    нещасстници ,не се опитвайте да карате българи и руснаци.Ние винаги сме били братски държави и всички руснаци ни обичат.Какво общо имаме с ония , които имат 100 легални пола? Искате и тук да няма вече господин и госпожа,за да може да сме в унисон със западните ценности?На 1во място е българския интерес ,а дипломатическа и всяка друга война с Русия не го обслужва,в никакъв случай.Пишете си за коронагрипа и не подавайте дупе ,където мъжете си мерят пилетата
  • 199 1453

    0 0 Отговор
    Вие сте бита карта.
  • 200 Виталия

    3 0 Отговор

    До коментар #184 от "Роко":

    Първо съм жена! И второ, ако беше в Москва, защчо Ангела Меркел настояваше!!! РСМ да бъде приета в ЕС. И защо Федеративната Република Югославия бе разделена на няколко държави и в същото време СССР се нарече Руска Федерация със знаме подобно на Югославия. Е, звездата си я имат - Кремъл ? Съжалявам, но мисля, че не сте прав в случая

    Коментиран от #335

  • 201 Объркано Атлантиче

    16 4 Отговор

    До коментар #194 от "Роко":

    И я осветли ,къф е тоя план на Русия за България договорен в Райхщад??
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 В.В.П.

    0 1 Отговор

    До коментар #196 от "Роки":

    Писах ти минус,щото помислих че е ,Роко .Него не го чета,пиша му минус.директно.Не че нещо амааа!
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Патриот,но не от обединените патриоти

    21 3 Отговор
    Господин по,вземи се гръмни,за да не четем повече глупостите ти.Ако толкова Мишел за Украйна,САЩ,и НАТО,заминавай за Украйна,но не давай съвети да предоставяме територията си.
  • 206 Петкан

    17 4 Отговор
    Статия "бълвоч"
  • 207 Тъпчо

    19 3 Отговор
    Краварите на кому х.я търсят до Русия . Едно обещават ,Абе лъжат като дърт циганин.

    Коментиран от #209, #220

  • 208 dron

    7 19 Отговор

    До коментар #169 от "Роки":

    По принцип не коментирам опорки на руснаци,написани неграмотно и несвързано, но все пак да
    ти напомня ,че скоро при вас ще има купони за хр. продукти и че вождът ви се занимава с цените
    на морковите !!! Ще сте гладни ,но горди ,че "Крим наш". Е тез от "единна русия" може и да не
    останат гладни но останалите 80% ще страдат.

    Коментиран от #217, #252, #263

  • 209 Виталия

    19 1 Отговор

    До коментар #207 от "Тъпчо":

    Веднага ти казвам в последователност! Байдън се вял из Украйна някога си. Месец 11.2019 се появява в предизборната му кампания Covid19. По време на нея съобщава, че приоритет ако стане Президент ще са му Западни Балкани - страни включени заедно с България и Украйна в САЩ проекта "ЕС на 3 морета". 2020 стартира в Естония с участието на Р.Радев, който явно не е учил че БЪЛГАРИЯ Е БИЛА НА 3 МОРЕТА цели 2 пъти !!! Асен Василев и Кирил Петков въобще няма да ги коментирам. На фона на световната политика са бай никои!!! Значи по пътя на логиката, за да има ЕС на 3 морета, не трябва да има Република България или нещо като военно положение е създадено.
  • 210 Рой

    28 1 Отговор
    1989г. в Источна Европа има 14 милиона бедни,
    през 1996г. (само след 7 години) има вече 160 милиона! !! Защо ?

    Коментиран от #214

  • 211 Кекса

    21 1 Отговор

    До коментар #193 от "Роко":

    Хм интересно откъде имаш информацията ,че Русия не е пазар.А и друго да попитам.Каквиса тези митични европейски стоки,че аз нещо не ги виждам в магазините.

    Коментиран от #219

  • 212 Миро

    20 2 Отговор
    За кво го дундуркате цяла година тоя фашист?! Да взима пушката и да бега да воюва в донбас, Сирия и да стреля по Китай!
  • 213 Територия

    27 2 Отговор
    ни направи ес и нато.А категоричната позиция за Русия е- давай Русия ние Българите сме с Вас.
  • 214 Вой

    1 3 Отговор

    До коментар #210 от "Рой":

    За ИСточна-ясно...!А нещо да кажеш за ИЗточна...?!
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Методий

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    Може единствено да мачка м@кя ти безродна с малката си мека пръчица...
  • 217 ей смеш ник

    18 3 Отговор

    До коментар #208 от "dron":

    ес ембаргото направи Русия десет пъти посилна икономически.Така че не се притеснявай,ще има какво да ядат.По добреда се притесняваш за ашия пазар че как е тръгнало ще бием цените на целия ес.Все на чужди гробища плачете амерски под ло ги
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Много си тъп

    4 2 Отговор

    До коментар #211 от "Кекса":

    Без значение къде са произведени, повечето стоки по магазините са на европейски и американски концерни. Това, че са направили заводи където е по евтино, не значи че са чужди.Ако кадилак направи завод в България това български коли ли ще са?

    Коментиран от #394

  • 220 Абе ,

    1 1 Отговор

    До коментар #207 от "Тъпчо":

    Само Ника ти е верен ..
  • 221 Механик

    29 7 Отговор
    НИЕ, българите си имаме мнение по въпроса. Ние сме ТВЪРДО с Русия, а това че нашето мнение не съвпада с това на дойчевеле, нас не ни интерсува!
  • 222 Не разбрах

    12 3 Отговор
    Кой написа тоя пасквил?
  • 223 Стига!

    8 8 Отговор
    Русия и Путин са различни неща! Много хора го бъркат!
  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Интересно

    18 5 Отговор
    Много хора живеят в друг свят и не разбират, какво става около тях.
    Да поясня ситуацията .
    Свърши се тая с Джандара САЩ.
    Или сядат САЩ и НАТО да преговарят с Русия ,която представлява и останалите Китай,Индия ,Северна Корея,Иран ит.н. или ще изчезнат от картата.
    Това беше ултиматум и сащисаните го разбраха.

    Коментиран от #235, #237, #238

  • 226 Виталия

    0 2 Отговор
    Вижте, конспирацията е страшна! Решението за РСМакедония е взето в Лайпциг. Първоначално е щяла да се нарича Демократична Република Македония. 1944-1948 понеже Сталин и Тито не се разбират, влиза в състава на Югославия. Нашият Георги Димитров 32-ия министър-председател е от семейство бежанци от Македония роден в Ковачевци 1882 (бира Шуменско). 1933 Лайпцигски процес и прочее...
  • 227 Ха-ха

    22 0 Отговор
    За да не сме територия, трябва здраво да защитаваме националните си интереси, а това изключва както блюдолизството пред Русия, така и сляпото подгъзуване на американците, да не говорим за политкоректното поведение пред Брюксел и мълчаливото подлизурство пред Ердоган. Политиците ни нямат ни акъл, ни топки, ни желание да го направят. Искат единствено да си пълнят гушите и го правят като ни продават на господарите си вече над 30 години. Когото и да избираме, все ще е тая. Онези, които им дърпат конците, винаги ще бъдат в сянка, пък вие се джафкайте по форумите на кого сме съюзници и кой крив - кой прав. На онези не им пука. Както се казва, кучетата си лаят, керванът си върви.

    Коментиран от #230

  • 228 099

    20 7 Отговор
    България НЕ Е "срещу" Русия, не е била и никога няма да бъде, кога ще го разберете, антибългари?
  • 229 Свобода

    13 8 Отговор
    Завинаги с Братска Русия този сайт е на ДПС и ГЕРБ ххахахаВън НАТО .
  • 230 Виталия

    2 3 Отговор

    До коментар #227 от "Ха-ха":

    А би трябвало да им пука, защото в личните документи пише българин/ка на абсолютно всички. България ?!
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Стругар

    17 5 Отговор

    До коментар #120 от "И аз да кажа":

    По-добре брат на дядо Иван, отколкото сестра на чичо Сам.
  • 233 Vaskes

    14 5 Отговор
    Тоя където го е писал да хване да се гръмне, марионетка на америка.България на българите,не ни трябва непоискана помощ,.Америка носи със себе си само война и смърт.Вън американците от страната.
  • 234 чекист

    11 17 Отговор
    Тези, които пишат "ние българите сме с Русия", да изтрият думичката "българи" от изречението. А после е добре да подобрят знанията си по история или по-добре да не се опитват да пишат по форумите простотии.

    Коментиран от #239

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 тигара

    7 0 Отговор
    Що не видите откъде духа вятъра преди да говорите глупости
  • 237 Роко

    6 20 Отговор

    До коментар #225 от "Интересно":

    Приятелю има едно условие за да поставяш ултиматуми и то е да си по - силен от този на когото го поставяш. Иначе се получава както в случая Путин поставя ултиматуми а целия свят му се смее. И още нещо Китай не се нуждае от джуджето да му защитава интересите достатъчно силен е да го прави сам. Индия също е достатъчно силна да се оправя сама.Иран е съюзник на Иран там управляват фанатици мюсюлмани и те не биха приели да ги представлява християнин (пък бил той и фалшив като гнома). Кой остана? А да великата Северна Корея ма и тя няма да позволи Путин да я защитава щото от 1953 година е китайска колония и прави каквото нареди Китай (да те спасяват китайците си има цена). Кой остана да го представлява Путин? А да Армения но както научиха преди няколко месеца арменците няма по - лош защитник от Русия. Достатъчно е султана да скръцне със зъби и гнома напълва памперса и изоставя съюзника си.
  • 238 🐘🐘🐘

    3 5 Отговор

    До коментар #225 от "Интересно":

    Русия представлява Китай , Индия и Иран !!!🤣😂🤣 Хилядолетните цивилизации разчитат на 200 годишният голям брат , бовш васал на Монголия , да им посредничи с другата 200 годишна свръх сила , бивш васал на Британия
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Роко

    8 12 Отговор

    До коментар #231 от "111":

    Приятелю знаеш ли какво мислеха в Москва тази голяма въоръжена и обучена армия? Давали са й 8 часа съществуване срещу гръцката и малка част от турската армия. Програма максимум идващите на осмия час съветски войски спират гърците и турците на Стара планина. Програма минимум на Дунав. И в двата случая съществуването на българската армия на осмия час се е смятало за невъзможно. Така че сори да пишеш врели некипели

    Коментиран от #293

  • 241 Роко

    1 8 Отговор

    До коментар #239 от "тигара":

    Хубава опорка но за съжаление не е вярна.
  • 242 Виталия

    3 1 Отговор

    До коментар #239 от "тигара":

    😂 знаеш ли какво е чекист?🙊
  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Смех

    12 4 Отговор
    А не може ли да имаме категорична позиция срещу АМЕРИКА а или срещу тия пумяри от ЕС все сме някакви подлоги на чуждо влияние...
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Дипломат

    16 6 Отговор
    Толкова глупав и безмислен коментар не бях чел в последните години! България след 10.11.1989 година постоянно и методично се превръщаше в територия и в момента това понятие е на сто процента вярно. България, като член на НАТО и ЕС, е загубила напълно своята независимост. Тя сега и да иска не може да има никаква категорична позиция не само срещу Русия, но и за всеки друг глобален въпрос. Тя трябва да слуша раболепно своите господари и като папагал да повтаря това, което ѝ се нареди "отгоре". Между впрочем, засега само Германия се опитва да възрази доста "меко" на "чичо Сам". И то защо? Защото горката Германия е без всакакви ресурси и нейната икономика изцяло зависи от природните доставки на миналия ѝ враг новмер едно. Но за разлика от българските политици, все пак немските политици мислят с главите си. Надявам се новите Хардварски възпитаници да заемат разумна изчаквателна позиция и да не преиграват и избързват за да не станат за подиграване не само от българския народ, но и тот трезвомилещите европейци. А те не са малко вече и ще стават все повече.

    Коментиран от #251

  • 247 мдааа

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Точно пропаганда. Преди ни учеха да мразим и да се страхуваме от капиталистическите страни, а сега обратно.
  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Да еааа!

    4 6 Отговор
    Денизчо, тая детелина да не би да получава хонорара си на база площ изписана хартия? А ти, може би, получаваш процент? Ако не е така, защо не резюмираш материала до следното: за да не се бъркате в Украйна, ще ви създадем проблем на Балканите - да си чепкате вашата вълна, а ние нашата! От там идва македонския език, писмеността на Св. Зайо Македонски, Климент Охридски и християнството. Ако нещо се обърка, идва ред на Косово, макар че сърбите много много няма да са доволни!
  • 251 Виталия

    9 4 Отговор

    До коментар #246 от "Дипломат":

    хардвардски възпитаници?! тия мъгли са още по-елементарни за манипулация и послушание
  • 252 Роки

    5 8 Отговор

    До коментар #208 от "dron":

    Няма да ти пиша минус, защото си невеж, затова първо трябва да си подредиш бръмбарите в главата,та после да коментираш! Никога не съм бил в Русия нито СССР,пък и не смятам скоро да ходя, много съм зает с други работи. Но ако имам възможност бих отишъл като турист, поне има какво да се види там, европейската история ми се вижда малко куха и прекалено напудрена, като се върна от там,ако въобще ходя някога ще ти разкажа за купоните, обещавам, колкото и невзрачна личност да си, все пак може би си хуманоиди или нещо такова.Но това не значи и че ще ти дам плюс, предпочитам да подмина
  • 253 Статия бълвоч,

    10 7 Отговор
    поредна антируска пропаганда,творение на Денис!
  • 254 Този стожер

    11 8 Отговор
    на русофобията, що лъже, че Русия иска да прекроява граници? Не иска разни наглеци да я заплашват с бази и оръжие до границата ѝ. Фактът, че ни настройва срещу една братска страна разкрива евтина подмолност, явно непознаване на историята и услужливост към кръгове, които не ни зачитат за хора.
  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Ха ха

    12 6 Отговор

    До коментар #150 от "Роко":

    Само свободата от османлиите ни стига за да сме длъжници за векове напред.Анадънму,еничарю?

    Коментиран от #338

  • 259 Hoho Boho

    13 4 Отговор
    Прочетох САМО заглавието.
    Подразни ме: ..."трябва да имаме категорична позиция срещу Русия"... СРЕЩУ... СРЕЩУ Русия... Защо?
  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Ха ха

    12 0 Отговор

    До коментар #208 от "dron":

    "ЕС оценил на 290 млрд.евро загубите от Руското контраембарго и политиката му на собствено производство на вносни стоки и селскостоп.продукция."Информацията е от днес.Ембаргото и санкциите попилеха ЕС.

    Коментиран от #271

  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 265 Виталия

    9 1 Отговор

    До коментар #256 от "Факторшит":

    Имам позната рускиня и си е съвсем наред жената. Та не бъдете злословен !
  • 266 Референдум за излизане от НАТО

    21 9 Отговор
    До г-на автор на статията, ако е убеден в това което пише да предизвика референдум за или против НАТО и да се убеди в уникалното тъпата си теза че е безсмислен на! Правото да определя правилата е на по-силния , ние и сила - Ха ха армията над 32 години не е модернизирана само виж с каква основна военна техника сме
    Ако САЩ искаше и се отнасаше като партньор с нас през последните 15-20 години щеше да помогне да имаме военния ресурс, сега връщам лентата 35-37 години назад когато СССР ни възприемаха за партньори имахме по голям военен ресурс от сега като доказателство няма да изброявам с колко техника и т.н, давам пример 1984 до 1989 имаше възродителен процес в България и имаше гонидба на много турци, но на Турция не и стискаше да ни нападне както го направи в Кипър преди това, но сега Турция си прави планове да напада Гърция през България като че е нейна територия !
    Накрая ще цитира един руснак който в чужбина ми помогна без да ме позна и той каза - Ние сме Славяни и трябва да си помагаме

    Коментиран от #427, #444

  • 267 Георги

    10 3 Отговор
    Пак Денисчо. Момче, бягай при падишаха си, какво стоиш в България.
  • 268 Помним , помним

    5 3 Отговор

    До коментар #45 от "Помните ли":

    "Сутрин тръгвам . Фабричният път . го задръства с рубашки . безброя .... Тази земя не е моя ..
  • 269 1943

    10 4 Отговор
    Бързу заборавихте Кои хвърляхъ детски играчки
    пълни скакво!???? и над КОИ ГРАДОВЕ!??!!
  • 270 Libre comment air

    13 5 Отговор
    Някои станаха големи външнополитически наблюдатели.....и все се правят на велики снедотам умни фрази....Русия искала да прекрои Европа....по скоро НАТО иска да я
    прекрои ...и защопък изобщо сме в НАТО....САЩ и Западна европа са далече но ние смепод носа на Москва...и няма смисъл да изостряме нещата с Русия...да не говорим че за запоследните 15 години и НАТО и ЕС гледат на нас като на някакви бедни неканени гости на тяхната маса....
  • 271 изперкали

    6 4 Отговор

    До коментар #263 от "Ха ха":

    какво да ги правиш? Европата е разсърдена, че в отговор на санкциите Русия предприе контрасанкции и започна програма за замяна на вносни стоки с такива, собствено производство( импортозамещение му викат руснаците), та по тази причина предявяват иск пред СТО спрямо Русия, че им попречила с тази програма да им "гепят" 290 млрд. евро. Кой на кого пречеше и на кого акъла му е пречил, всеки сам да си обясни. ( Впрочем, не малко европейски компании си отвориха производства в самата Русия, за да заобиколят санкциите.)
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 оня с коня

    11 11 Отговор
    От Коментарите тук излиза,че Над 80% от Населението ни иска да напустем НАТО и ЕС.Няма да изказвам Мнение че тука Няколко Трола на руска ясла пишат почти 90% от Постовете,ще Анализирам ЛОГИЧНО Нещата:Единствената Партия в НС която иска да излезем от НАТО и ЕС е "Възраждане" и тя има малко над 4%,толкова би трябвало да са и Българите искащи референдум по Въпроса.Ако някой ми опонира че е гласумал за Друга парния и все пак идса да излезем от пакта,ще го питам КАК ТАКА ще гласува за Партия одобряваща Членството ни.Ако пък каже че не е гласувал изобщо, то такива Хора без Мнение и Полит. Воля ще изваждат БГ от НАТО и ЕС?А каква пък е гаранцията че ако се налеят едни Десетки милиони в организиране на Референдум,те "по навик" пак няма да гласуват?И да е ясно:Референдумът намя Некаква Полит. Стойност и никакви Правни последици- той е само Предложение за Разглеждане в НС.А там "ЗА" ще гласува само "Възраждане"!
  • 274 Алекс

    8 3 Отговор
    Интересна статия почти в заповедна форма.Итересно ми е какво мислят хората по казуса "Кога сме били по добре?През времето,когато сме били съюзници с Русия или сега съюзници с Америка ?"
  • 275 Алекс

    8 3 Отговор
    Интересно ми е каво мисли народа по въпроса "Кога сме били по добре -когато бяхме съюзници с Русия или сега съюзници с Америка?
  • 276 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 илия

    18 9 Отговор
    Нищо добро не видяхме от ЕС и Нато . Абе хора не виждате ли , че след 40-50 години България ще изчезне.
    А сега сме васали на СаЩ .
    Пътя за България е един , излизане от Нато и Ес .
  • 279 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 280 илия

    19 5 Отговор
    И не съм трол .
    Кажете ми в коя страна в която са отишли Американците е цъфнала и вързала .

    Коментиран от #365

  • 281 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 282 ССС

    15 5 Отговор
    Не заставай в спора между двама, особено ако този който защитаваш не е близо до теб!!! Защо България в Световната политики избира късата клечка!? Или политиците са и корумпирани, корупцията изяжда държавата отвътре! Виждам че да съществува НАТО, на него му трябва враг! Ако няма, трябва да се намери такъв! НАТО е "демократична отбранителна отбранителна военна организация" и тези войни които направи в арабския свят с много жертви, са за демокрация! Не можа да я постигне там, само смърта на невинни и разорението на държавите!
  • 283 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 284 александър йорданов

    10 11 Отговор
    най-добре да си нямаме взимане -даване с тях ,тъкмо се отървахме от тех и айде пак искат да ни поробят
  • 285 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 286 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 287 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 288 Владимир

    5 1 Отговор
    Абе ей , ИДИОТ !!!!!!
  • 289 Иван

    5 1 Отговор
    Пълен глупак
  • 290 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 291 Blackthorn

    0 0 Отговор
    Иветисъ!!!
  • 292 hmhmhm

    10 4 Отговор
    Само като видях , че Дениз е писача и си викам - "Той пак само е превеждал" и те така , даже не захванах да чета ...

    Коментиран от #308

  • 293 Един от миманса

    13 3 Отговор

    До коментар #240 от "Роко":

    Приятел, понамали малко злобата , защото тя ти замъглява съзнанието и плещиш глупости по отношение на възможностите на Българската народна армия. В периода 1976-1988 г. съм участвал в почти всички фронтови щабни тренировки,учения и такива с частично привличане на воиски. В началото, като обучем (играеш) в щаба на фронта,а в последствие в планирането, подготовката и провеждането на тези учения, в т.ч. и най-голямото, провеждано някога в България - "Щит-82". Та тези рубежи Стара планина и р. Дунав никога, ама никога не са били актуални, да не говорим за тези измислени 8 часа. Най-дълбокото вкливане което е отрбовано, в резултат на настъплението на противника в продължение на 5-10 дни е 20 км. Източно от Пловдив, южно от Ст. Загора, Карнобат и Бургас. След това следва прегрупране и заедно с пристигналите усиления, контраудар за обкръжаванениразгрою на противника, формиране на два фронта и преминаване е настъпление в направление на Дарданелите и Босфора. Всяко учение се планираше на базата на реалните възможности по време и място. При планирането на ученията, се създаваше сложна обстановка за БНА, като въпросните две армии на южните ни съседи се усилваха с до 5-6 дивзии , от други направления, 1-2 американски (в т.ч.и най-мощната 101 вщд ) , авиация от 6-ти флот и националната гвардия на САЩ.

    Коментиран от #321

  • 294 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 295 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 296 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 297 Тинтява Димитров, може да

    4 3 Отговор
    Продължи лечението си в Украина или Турция ! Там имат по-ясни престави до къде може да ТИ ЛОПА ДЪСКАТА !
  • 298 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 299 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 300 историята

    10 4 Отговор
    Ей такива влюбени за чуждоземното направиха Символичната война през 40-те години на 20-те век. А Американци и Англичани разказаха играта на София и Пловдив. Този иска това да се повтори и да има черни Български забрадки.
  • 301 Киро "Кисинджъра"

    14 5 Отговор
    Авторчето е ясно,че е грантаджия,но дори и в този случай излагацията му е пълна! Да пишеш,че Кремъл се опитва да пренарежда картата на Европа при положение,че с цветни революции,марионетни правителства,натиск и какво ли още не обръча на НАТО около Русия постоянно се затяга е безочлива манипулация и пропаганда. Това което Русия прави е да отговаря реципрочно на провокациите на НАТО и е най-нормалната реакция. Всяко действие има противодействие,но автора не е внимавал в часовете по физика.

    Коментиран от #306

  • 302 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 303 Фин

    3 0 Отговор
    Мноо тъпо, ве!
  • 304 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 305 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 306 руска подлого

    7 10 Отговор

    До коментар #301 от "Киро "Кисинджъра"":

    Кремъл и кремълският къс цар търсят реванш за разгрома на СССР и целят създаване на нов такъв.Затова е целия тая напън нефелен!!!!!!!!!!Нов затвор на народите няма да има за жалост на отпадъци комурунгелски, като теб!!!!!!!!!
  • 307 Категорично

    1 2 Отговор
    Хляб и сол за "окупатора"
  • 308 Ха хо

    5 7 Отговор

    До коментар #292 от "hmhmhm":

    глей си там руските буквари, това тук не е на МАГАРЕТО РАБОТА.
  • 309 Божеее

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "гошо":

    Държава,която не ти е направила нищо ли?!Лошо е когато си неграмотен, да изказваш мнение!Чети чадо,ограмотявай се!Няма да ти навреди!
  • 310 Един друг

    3 0 Отговор
    нЕМОЖЕ ИНАМ






















    Не може иначе.Това е съдбата на плиткоумните и глупави народи.Лесно биват превземани от добре организирани и по- богати служби и държави.Първо ти вземат промишлеността ,после територията.И всичко това чрез свои хора наредени от горе до долу които самите народи си избират.Когтато настъпи голяма криза някои от тях най- важните продажници започват да им прозират пагонните.Но и всичко това нямаше да се случи ако хората в БГ не бяха изоставени от онези които се бореха за свобода,демокрация и справедливост преди.Оказа се се че не им пука освен за евтини работници,умни млади българи и далаверите през държавата на кръстопът.
  • 311 аз и вие

    10 1 Отговор
    спирам да ви чета след като публикувате статии от този тиквеник
  • 312 Нане

    11 3 Отговор
    Армия, армия имаше преди 10.10. и то истинска и материално подкована с каквото трябва и колкото трябва и кадри. Дойдоха едни платени келемета съсипаха (разбирай ограбиха) и икономика, разузнаване и армия.
  • 313 Божеее

    3 2 Отговор

    До коментар #191 от "Славянин":

    Държава,която не ти е направила нищо ли?!Лошо е когато си неграмотен, да изказваш мнение!Чети чадо,ограмотявай се!Няма да ти навреди!
  • 314 Браво Денис

    6 16 Отговор
    Мачкай ушанките,само от бой разбират.
  • 315 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 316 хахяхх

    7 1 Отговор
    Джамбаза сериозно захлебва:-) не става само с работа в сайт, трябва и от другаде...
  • 317 АНТИКОМУНИСТ

    9 3 Отговор
    д€ни$чо И$КА ДА НИ КАЖ€,Ч€ ТРЯБВА ДА $М€ ПО-натовци и от ам€ринацит€ И В$ИЧКО Щ€ € ОК! ЯВНО $ЛАГАЧИТ€-ПРОДАЖНИЦИТ€ НИКОГА НЯМА ДА $ВЪРШАТ В БЪЛГАРИЯ! Т€ЗИ индивиди И ПРЕЗ ум Н€ ИМ МИНАВА,ЧЕ МОЖЕ ДА ВОДИМ НЯКАКВА НЕЗАВИСИМА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА ПОЛИТИКА !!!
    ФАКТ €,Ч€ БОЛШИН$ТВОТО натовци в РБ $А БИВШИ КОМУНЯГИ(ПАРТИЙЦИ) ИЛИ РОЖБИ НА такива-ПРОДАЖНИЦИ И НАГАЖДАЧИ!
  • 318 Нормален

    13 3 Отговор
    Тоя сайт е тотално пропаднало НПО на Сорос и е нормално да се изявяват разни русофобскиОтрепки
  • 319 Възрожденец

    12 4 Отговор
    Авторе, ти ако принадлежиш към западната либерална християнска цивилизация, то 95% от българите принадлежат към източно-православната кирилска цивилизация.Абсолютно аматьорски и танденционно - манипулативен коментар.
  • 320 Тома Неверни

    13 6 Отговор
    Въоръжени сили и суверинитет имахме, когато бях ме С, а не СРЕЩУ Русия. "Територия" станахме покрай членството си в НАТО. По този случай ни забраниха да имаме редовна войска и вкараха в България чужди окупационни сили.

    Коментиран от #333

  • 321 Роко

    5 8 Отговор

    До коментар #293 от "Един от миманса":

    Незнам в кви учения си участвал и кво са те лъгали но аз съм чел документи (служил съм в елитно поделение имаше архив и в него имаше доста интересни четива за за любознателните). Това че си гледал "Спасяването на редник Райън" и си научил няколко имена като 101 вщд и националната гвардия на САЩ (леле колко страшно звучи а всъщност са обикновенни резервисти на доброволен принцип или с други думи дебелаци който от време на време си играят на войници колкото да избягат от жените си) не те прави специалист по темата дори да приемем че си участвал в някакви щабни учения ( в което силно се съмнявам, но и великите настъпления на карта нямат нищо общо с реалността)

    Коментиран от #408

  • 322 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 323 незнайко

    14 3 Отговор

    До коментар #150 от "Роко":

    Явно сте много малък и не знаете какво е ЗАВОД !!! Почти всички крупни заводи в БЪЛГАРИЯ са построени с помощ от СССР !!! Сега тези заводи ги затвориха ограбиха и затова сме зависими отвсякъде !!! Ако желаете мога да Ви ги изброя поименно .

    Коментиран от #339

  • 324 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 325 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 326 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 327 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 328 ????

    7 0 Отговор
    А, не е ли по-добре, за да не сме само територия да РАЗКРИЕМ ИСТИНАТА за:НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,.......... и т. н.,........ и т. н., "Хемус", избягалото шофьорче с колата от Калотина,....... и т. н., СЕГА, ВЕДНАГА, НЕЗАБАВНО!!!
  • 329 абвгдежзийклмнопрстуфхцчшщъьюя

    2 3 Отговор
    СССР, Руска федерация или както, ще да се наричат, никога не са били и никога няма да бъдат третия Рим. ако залагат на използването на фашификации и опити за промна на историята. Азбуката е изкована по българското нареждане, на българска земя, да обслужва българското население. Азбуката е българска. И това, че я използват за четмо и писмо от различни народи, не правят създадената от Клиент Охридски и учениците азбука нещо различно от само и единствено българска азбука! Една разгадана мистерия от България. За неразгаданите мистерии на България, Андрей Кудин.

    Българската азбука е третия Рим. И където и да има написана книга на българската азбука, там е третия Рим.
  • 330 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 331 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 332 Я си е те ма ката

    8 3 Отговор
    Краварски мекерета продажни
  • 333 Подлого

    3 5 Отговор

    До коментар #320 от "Тома Неверни":

    никога не си бил с Русия, със СССР да , но ЗОРЛЕМ, НАСИЛА, ПОД КОМУНИСГИЧЕСКИ ДИКТАТ!
  • 334 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 335 Роко

    7 2 Отговор

    До коментар #200 от "Виталия":

    Не РФ има знаме подобно на сръбското а Сърбия има знаме подобно на руското но когато си блондинка е простено да незнаеш

    Коментиран от #343

  • 336 СССР

    5 2 Отговор
    Трябва ни национална външна политика в ЕС.Няма лошо да сме в добри отношения с Русия
    Все пак сме на балканите.и агресивна Турция.

    Коментиран от #344

  • 337 абвгдежзийклмнопрстуфхцчшщъьюя

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    СССР, Руска федерация или както, ще да се наричат, никога не са били и никога няма да бъдат третия Рим. ако залагат на използването на фашификации и опити за промна на историята. Азбуката е изкована по българското нареждане, на българска земя, да обслужва българското население. Азбуката е българска. И това, че я използват за четмо и писмо от различни народи, не правят създадената от Клиент Охридски и учениците азбука нещо различно от само и единствено българска азбука! Една разгадана мистерия от България. За неразгаданите мистерии на България, Андрей Кудин.

    Българската азбука е третия Рим. И където и да има написана книга на българската азбука, там е третия Рим.
  • 338 Роко

    3 6 Отговор

    До коментар #258 от "Ха ха":

    Приятелю само прочитането на Райхшадското съглашение изтрива тази благодарност. А ако говорим за благодарност то ние сме научили рассияните да говорят, пишат и да се молят на бог. Или сме направили от дивото угро-финско племе мокши народ за което трябва да са ни вечно благодарни. Но виждаме ли благодарност. Не
  • 339 Роко

    5 6 Отговор

    До коментар #323 от "незнайко":

    Хайде да ги видим тези заводи. Кремиковци разположен в най - плодородната земя на софийското поле от първия ден работи на загуба, близнакът му Стомана Перник и той винаги е работил на загуба, Оловницинковия в Пловдив отново разположен в най - плодородните земи (зеленчуковата градина на България) които отрови също както Кремиковци софийското поле. Да продължавам ли или ти стига?

    Коментиран от #349, #379

  • 340 Kresi

    4 6 Отговор

    До коментар #197 от "Песков":

    Ами след ВСВ да е имало референдум дали всички бивши соц.страни да се присъединят към съветската територия на влияние.Защо след разпада на СССР никоя от тях не пожела да се присъедини към руската федерация.
    И руските тролове да не бъркат обичта на българите към руския народ и омразата към техните управници и начина и формата им на управление

    Коментиран от #346, #434

  • 341 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 342 Нойков

    6 2 Отговор
    Що за глупости пишете!? Путин спаси Русия от заграбване от мечтата на
    англосаксонците,които мразят сла
    вянските народи. Русия е в Европа и
    не им е нужна война. Взаимното зачи
    тане и разбирателство е бъдещето на
    Европа и светът. Загниващият амери
    канци не разбират, че това ще ги до
    веде до разпад. Тях ги хранят войни
    те и грабежите. Те не искат силна
    Европа. Сега подбутват нещастните
    украинци, които много приличат на
    така наречените македонци.

    Коментиран от #350

  • 343 Виталия

    0 0 Отговор

    До коментар #335 от "Роко":

    Ти не знаеш😂 Социалостическа ФЕДЕРАТИВНА Република Югославия когато имате, онези бяха СССР. Дали жената е върху мъжа или под него все еднакво ли е ?

    Коментиран от #345

  • 344 Роко

    3 8 Отговор

    До коментар #336 от "СССР":

    Приятелю в сравнение с Русия Турция не е агресивна. А ако трябва да те спасяват Русия от Турция много си го закъсал. Това го разбраха арменците наскоро по трудния начин. А и никой не е против да е в добри отношения с Русия освен самата Русия.

    Коментиран от #436

  • 345 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #343 от "Виталия":

    Може ли да обясниш какво точно си написала щото нещо не го схващам прекалено ми е сложно 🤣🤣😭🤣 не мога да хвана смисъла

    Коментиран от #357

  • 346 За креси

    5 0 Отговор

    До коментар #340 от "Kresi":

    Ако беше чел повече щеше да знна
    еш, че разпределението на източни
    те държави не само от СССР. Това е
    наложено и от така наречените "съюз
    ници-победители". Да пишеш за не
    ща които не познаваш, а само да зло
    словиш е глупаво и тъжно.
  • 347 ГруЮ

    10 0 Отговор
    Хубавото е, че повече от 30 г. всякакви Иво Инджовци, Ал.Йордановци, Петър Здравковци и Джамбази, вкупом с умните и красиви градски идиоти се опитват да ни втълпят едно и също …и никой не се връзва. Първите остаряха, следващите ще се пенсионират, а резултат -никакъв.
  • 348 Конник

    5 0 Отговор
    Трябва да сме като Швейцария! Детелине, агент си на ЦРУ. Искаш да купуваме оръжия и да съсипем още повече бедния българин. Колко сребърника получи за Великден.
  • 349 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 350 Роко

    3 7 Отговор

    До коментар #342 от "Нойков":

    Пич англосаксите не искат воина имат си уреден живот нямат нужда от нея. Положението ги устройва. Имат срещу себе си жадни за пари бандити които са готови на всичко за някое евро в повече (примерно тази зима спряха газта на няколко руски региона за да има за износ за Гейропата щото еврогейовете плащат в евраци не в тоалетна хартия). Путин също не иска воина но трябва да дрънка оръжие щото иначе руснаците може да се сетят че той е виновен да живеят като скотове и да му потърсят сметка. Путин се готви за такъв сценарии през 2020-та разходите в бюджета на РФ за образование, социални грижи, и здравеопазване (на фона на ширещата се пандемия) са съкратени на половина, а двойно са увеличени разходите за силовите структори.

    Коментиран от #360

  • 351 За роко

    4 0 Отговор
    Както винаги пишеш глупости.! Зна
    еш ли колко струваше, примерно,
    лист ламарина и колко струва се
    га и не ми обяснявай че сега е много
    различно. Бих ти го обяснил, но ще е
    много дълго няма да искаш да го
    разбереш. Това което произвеждаха
    тези заводи беше полезно за иконо
    миката!

    Коментиран от #359

  • 352 stan40

    6 0 Отговор
    Държава имат умните народи. Авторът на статията е показателен пример защо сега сме само територия.
  • 353 Гръм

    3 1 Отговор
    Автора е явно недоразумение на фона на масовото отхвърляне на либералните политики лобирани и осъществявани от чужди НПО-та и зависими от грантове политици.
  • 354 Роко

    1 5 Отговор

    До коментар #349 от "За роко":

    Приятелю знаеш ли колко беше себестойността на този лист ламарина? Знаеш ли какво е изобщо себестойност? Да те светна как са построени безумията Кремиковци и Стомана. Отговорен другар отива на посещение в СССР там му показват два стоманодобивни завода при първия копат въглища при втория копат желязо влаковете карат желязо към първия и въглища към втория. Решава другаря да копира съветския опит и почва да търси къде в България има въглища и желязо и намира Кремиковци и Перник (сигурно си е казал са ще ги надминем руснаците нашите находища са близо). Речено сторено срещу буховския уран (СССР никога не прави нищо безплатно) добиван от концлагеристи с помощта на СССР са построени да завода. Само че изникнало едно малко проблемче желязото в Кремиковци не става за металургия както и въглищата в Перник (никой не проверил) и ся кво праим. Ще караме суровини от Бургас нищо че себестойността на продукцията е неконкурентноспособна важното е че имаме завод. Ура другаре

    Коментиран от #362

  • 355 Ебтер

    7 1 Отговор
    Абе умник, що за статия си ни изсипал??? Русия в османско време даде независимост на България! През 1944 г. изгони фашистите и главорезите от България и помогна на нашата родина да се превърне в "райска" градина, а не като сега да внасяме от Египет и Израел домати и картофи!??? А що се отнася до Украйна-това винаги е било и ще бъде руска територия и винаги под руско влияние!!! А ти колко долара получи за тази глупава статия? Жалко е че България винаги застава на страната на победените и ...джендарите!!!??? Не нормални и! То така като ни управляват от ...Вашингтон.

    Коментиран от #375

  • 356 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 357 Виталия

    0 2 Отговор

    До коментар #345 от "Роко":

    Цветовете в знамето на Социалистическа Федератовна Република Югославия са в Русия наследница на СССР. Или му написах, че са взети от Югославия, СССР беше червено със сърп и чук, а не както той твърди

    Коментиран от #361

  • 358 Пламен Тотков

    6 2 Отговор
    От къде се пръкнаха толкова ястребчета?Явно искат да изправят българската армия срещу Русия. Но те ще се скрият в миша дупка за да гледат как загива българската народност. Позор
  • 359 Роко

    5 2 Отговор

    До коментар #351 от "За роко":

    Приятелю предприятие което не може да се самоиздържа НЕ Е ПОЛЕЗНО за икономиката
  • 360 За Роко

    5 1 Отговор

    До коментар #350 от "Роко":

    Пет са държавите при които животът
    е този за който мечтаехме.За жалост
    щатите не могат да бъдат пример. Тях ги спасяват войните, грабенето
    на ресурси и държаните при тях
    златни ресурси на много държави. Там животът на много американци
    не е много цветущ! Русия много хора
    живеят мизерно, това си има и много
    външнополитически причини. Ако
    ги оставят на спокойствие и не ги
    заклеймяват като врагове, а започ
    нат да се стремят към разговори и
    действия от взаимен интерес, нещата
    ще бъдат други. Да се опитваш да
    им диктуваш, не е добре. Те, руснаци
    те са отворени към такъв диалог. А
    колкото до Крим, той си е бил руски
    но това е друг спор. Заграбване и
    сездаване на държава е Косово, но
    за това пълно мълчание! На кой, как
    вото е изгодно!

    Коментиран от #370

  • 361 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #357 от "Виталия":

    Леле колко сме образовани. Миличка отвори чичко Гугъл и го питай (предполагам че телефончето ти е смарт това значи умно така ще се справи) за знамето на Русия щото се излагаш

    Коментиран от #367

  • 362 За роко

    7 0 Отговор

    До коментар #354 от "Роко":

    Точно така! Много заводи са построени чрез СССР.Знам как се формира себестойност, както и бру
    тен вътрешен продукт. Въпреки нега
    тив ното ти мнение, България беше
    развиваща се индустриална държава
    и ако не бяха дошли отново некадър
    ни управленци-гузни политикани при
    смяна на системата, както през 1944
    г.,България можеше да бъде друга, а
    не опоскана и обезлюдена от много
    кадърни млади хора.

    Коментиран от #377

  • 363 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 364 Ебтер

    7 0 Отговор
    Спомняте ли си съвсем скоро как едни американски джендари бяха нападнали едно наше предприятие и този офицер, който е допуснал видеото в интернет мрежата се ..."самоуби" с чужда помощ и никой не намери виновници!? Хе това е независимата България с тези натовци и хамериканци джендари. Нормално е народа ни да инициира референдум за тая организация НАТО!? Дали са като този който пише като тази статия и Паси ще подкрепят натовците в България, на които бащите и дедите им бомбардираха НАРОЧНО мирните хорица от Марино поле Карловско и София за да избият колкото се може невинни хорица, пък после искат такива като нас и Сърбия да ги обичат!!??? Но предателите у нас първо трябва да бъдат наказани!!!
  • 365 Kresi

    2 6 Отговор

    До коментар #280 от "илия":

    Америка е влязла индустриално в Япония, Южна Корея там вече и военно след като се намесва когато Северна Корея с участие на Китай И СССР напада южняците
    Те са и в Тайван .Хонг Конг наречен златната кокошка на Китай не иска даже да бъде управляван от Китай.Същото важи и за Тайван.Представи си какво би представлявал Китай ако не бяха влезли там американски и западни фирми.Знаеш ли че в момента в Китай има около 6000 американски фирми и около 1600 западни от Япония от Южна корея.Какво би се случило когато те се изтеглят от там.Имай пред вид че всички фундаментални открития са открити в европа.Даже някои от тях в Русия.Н о с октомврийската революция всичко спира.Но с арабите не е така защото те почти не подлежат на цивилизация.А сега кажи ти където е стъпил руснака какво е положението примери колкото искаш.Така не разбрахте че комунизъмъ се срути икономически след като ни огради сбодлива тел

    Коментиран от #369

  • 366 любопитен

    2 0 Отговор
    Това на снимката нашите кърмазъ барети ли са. Ако е така, Боже опази ни!
  • 367 Виталия

    2 1 Отговор

    До коментар #361 от "Роко":

    И 200 пъти да повторя пак не вдяваш. Не говорим за Руската Империя! А говорим за Русия (насшедница на СССР) със знаме като на бившата СФРЮгославия и герб св.Георги. Дано стана по-ясно сега ?!

    Коментиран от #374

  • 368 Nnnnn

    3 1 Отговор
    Да са живи и здрави европейските натовски държави,че иначе кой ще купува американските самолети.
  • 369 Стойчо Караилиев

    2 0 Отговор

    До коментар #365 от "Kresi":

    Много си далече от истината, но ще ти пиша след малко, че сега имам работа.
  • 370 Роко

    3 4 Отговор

    До коментар #360 от "За Роко":

    Приятелю причините за бедността на руснаците са вътрешнополитически. Никой не заклеймява Русия като враг тя сама се държи неадекватно и когато някой и го посочи веднага го обявяват за русофоб и че иска да завладее Расиюшката, но изненада никой не иска да завладява Расссия не му трябва може да получи всичко което би поискал от там от бандитите управляващи територията. Колкото до Крим бил е руски има няма 170 години като част от Руската империя. Присъщата логика Турция може да си поиска България щото разбираш ли Османската империя управлявала тук при това не някви си жалки 170 години а цели 500. Сега за Украйна само за 8 години от държава с едни от най ниските доходи в Европа започнаха да взимат значително повече от руснаците (от първи януари МРЗ в Украйна става равна на 17000 рубли докато в Русия се увеличава до умопомрачителните 13390 рубли) за 2020 година Украйна отчита рекорден БВП за цялата си история оказва се че се движат в правилната посока и вместо да умират от глад и студ забогатяват. Което е проблем на Русия ако украинците почнат да живеят по - добре от руснаците, руснаците могат да схванат че нещо в държавата им не е наред. Точно затова е дрънкането на оръжие по границите на Украйна на Путин не му пука за рускоговорящите той просто не иска да позволи на украинците да живеят по - добре.
  • 371 И все пак, тя се върти ...

    1 0 Отговор
    ... и все пак купчината "словесна плява" си остава лично мнение, с предназначение да "разлайва кучетата".
  • 372 Стига

    2 1 Отговор
    Стига сте ни учили какво да правим,
    ние си знаем.Виждаме кой колко прави за България и без ,,учители,,
  • 373 гоце

    4 2 Отговор
    от детето до старика всички срещу болшевика
  • 374 Роко

    4 1 Отговор

    До коментар #367 от "Виталия":

    Миличка РФ беше създадена като наследница на Руската империя (тя и затова се нарича Руска Федерация а не съветска федерация) не на СССР. Флагът които използват е флагът на Руската империя не на Сърбия или на раковото образование Югославия

    Коментиран от #383

  • 375 слепота

    3 3 Отговор

    До коментар #355 от "Ебтер":

    От хора сляпо верни и откъснати от българската принадлежност държава, ще влиза в кръговрат на разпади. Ще се цитирам.

    Това е така, но забравяш едно. Хората по какъв модел са създадени. Кой е спускал заповедите и кой е изпълнявал заповедите. Какви доктрини са следвани? Българската? За Бога не, България колкото и икономически да е във възход, да благодарение на СССР, но тя е под неин ботуш и се движи по модел. Според нейния модел на съществуване и поведение на хората. Няма мърдане встрани от този път. Нямаш право на възражение и опити да преследваш своя доктрина, българска доктрина. И тези хора вече са откъснати на самосъзнание и принадлежност към общи български корени, дори да става въпрос за саможертва за своите, за държавата и народа. И с отказа на СССР от България и продажбата ѝ на запада, с началото на прехода започва и разпад, тези хора нямат принадлежност и стават предатели, излизат на пазара и всеки ги купува, старите комунисти, новите капиталисти. Как се разпада една силна икономически държава толкова лесно, за няколко години? С предатели, с много предатели, хора без българска принадлежност. Китай защо не се разпада? Китай никога няма да се разпадне, дори утре да наложат поредната нова световна политическа идеология. България се разрушава от политически идеологии, защото не следва държавна доктрина.

    Въпрос, хората в Съветска Русия и Руска федерация, едни и същи ли са с хората, когато са съществували по време на войните с османската империя? И

    Коментиран от #376

  • 376 ...

    1 1 Отговор

    До коментар #375 от "слепота":

    И по-скоро управляващите по време на СССР и Руска Федерация? Следват една политика на отрицание на българската идентичност - Македония, българската писменост паднала от марсианските падини? Българите трябва да имате уважение към себе си, за да ви уважават и европа, и Русия. Както поляците, както унгарците.
  • 377 Роко

    6 6 Отговор

    До коментар #362 от "За роко":

    Приятелю годината е 1990 година на власт е все същата БКП развиващата се индустриална държа не може да осигури на народа си дори най - елементарното хляб, мляко, олио, ориз да не говорим за луксове като захар заради което правителството въвежда купони (това е инструмент които се въвежда обикновенно след война), правителството въвежда и мораториум по плащанията по външния дълг (хазната е празна). Та били ми обяснил щото съм малко тъпичък и не схващам ЗАЩО са въведени тези мерки. Нали е течаха реки от мед и масло по времето на соца.

    Коментиран от #384

  • 378 Комон Сенс

    4 0 Отговор
    Ще ви го кажа и по трети начин.
    Това, което ни трябва, е във всеки един момент да имаме свободна разумна пробългарска позиция, която да отговаря на нашия интерес, нашата идентичност, нашият морал (т.е. абсолютния морал).
    Ние сме и винаги ще бъдем съюзници, на които може да се разчита. Уважаваме договорите и дадената дума. Всеки който саботира ролята ни на почтени и предвидими партньори дефакто саботира националният ни интерес и ще вземем мерки срещу него/нея....
    Но в нов период на фанатизъм няма да влизаме. Трябва ни интегритет и единство, за да преодолеем демографската катастрофа, а не разединение и политическ ифанатизъмНе ни трябва и комичната роля на войнолюбци без армия. България заслужава повече, децата ни заслужават повече. Ние сме духовен мост, кръстопът, територия на мира и разбирателството, а също и на деморкацията, просперитета и свободата на мисълта...... Трябва само да се научим да се оттърваме по-бързо и по-лесно от зловредни външни и вътрешни елементи, които ни саботират и нещата ще потръгнат.
  • 379 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #339 от "Роко":

    Аз не съм видял никъде завод построен в планината, но това не е най важното. Нещо за ЗЗУ Стара Загора , за вагоностроителния завод Андрей Жданов в Дряново, За завода за тежко машиностроене в Радомир. за КТА Мадара в Шумен ЗАЩО НЕ СПОМЕНАВАТЕ ??? И те ли са на плодородна земя ??? Не може да отричате и преиначавате фактите . Това го правят вече 30 години !!! Същото се случва и с историята на Северна Македония относно БЪЛГАРИЯ !!!

    Коментиран от #389

  • 380 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 381 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 382 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 383 Виталия

    1 3 Отговор

    До коментар #374 от "Роко":

    😂 РСФСР 30.12.1922, а не днешна Руска Федерация. СФРЮгославия 01.12.1918. Сега разбра ли ме ?

    Коментиран от #386

  • 384 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 385 Дедо Коледа

    7 3 Отговор
    И аз да съм на заплата към,, Отвореното ощество,,ще пиша подобни войнствени апели,за да я оправдая.Русия не ни е враг и не ни заплашва,Заплахата са янките и базите им тук
  • 386 Дани

    4 0 Отговор

    До коментар #383 от "Виталия":

    Миличка Виталия, не те знам колко си умна и красива, но явно има какво още да четеш и учиш. Не са ти достатъчно знанията.
    1. На 20 януари 1705г. Петър | издава указ, според който на всички руски търговски плавателни съдове трябва да се вдигне бяло-синьо-червен флаг.
    2. Знаме с цветовете синьо, бяло и червено е използвано за първи път по време на въстанието срещу Османската империя през 1804 г. Цветовете са заимствани от Руското знаме, но в различен ред Тези цветове са познати като панславянските цветове и са характерните за голяма част от славянските народи.
  • 387 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 388 Виталия

    5 2 Отговор
    Като че си лафим за корони-Империи близо до България, ето : Османска Империя - 1815 Княжество Сърбия, после Кралство Сърбия до 1882. Знамето си е едно и също като на СФРЮгославия 1918. Доста се интересувам от история, хоби ми е

    Коментиран от #392

  • 389 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 390 Роко

    4 7 Отговор
    Мили ми незнайно завода в Радомир никога и не заработи. Останалите заводи които споменаваш имаха един основен дефект произвеждаха никому ненужна продукция при това много скъпа продукция и единствения начин да я продадат е под себестойност. Което ги и ликвидира като заводи не някакъв зъл план на запада

    Коментиран от #459

  • 391 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 392 Роко

    3 4 Отговор

    До коментар #388 от "Виталия":

    Миличка смени си хобито защото историята не е твоето. Примерно нещо свързано с козметика или дрехи може би ще пасне повече

    Коментиран от #417

  • 393 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 394 Ми тъп съм

    2 0 Отговор

    До коментар #219 от "Много си тъп":

    Същата стока ако я произведеш в САЩ ще е буквално непродаваема, неконкурентноспособна и с нелепа цена.Щом се прави от китайци в Китай е китайска.Те понеже са европейските прозводства в Китай сме цъфнали и вързали.
  • 395 Батко

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Владимир":

    Прав си друже, но тогава фекалията сигурно ще драсне със сто в посока западните си чорбаджии, за да си спасява жалката продажна кожа.
  • 396 Пламен

    2 0 Отговор
    Из сред всеки край както винаги да сме на сватбата невестата.При конфлик ние сме близо със спавнение на другите страни( партньори) ние ще го
    поемен.И през Втората Световна Война наще политици са мислили САЩ далеко и Великобритания и ката днес с пародия на авиация са обявили война на тех .От тези действия има в последствие и бонвардировки но наще политици за тех по важно е да ги харесат господарите.Какви партньори сме в НАТО ние армия нямаме партньори са когато са равнопостовени ,но не и към нас , нас по силния ни командва то се вижда не ти трябва много време да го разбереш.Ако са решили на гърба на народа да дуят мускули за да се покажат нашите политици пред господарите си ,но око не народа Господ да ги накаже.Може да са решили с чужда пита на сватба да ходят но наистина ще са невестата.Нямаш ли способна боеспособна армия не ни трябва таралеж в г,щите .
  • 397 Ало горе пишештия.

    5 2 Отговор
    Алооо,господине някой питал ли е Нашия Народ- искаме ли Нато и Ес.Хайде одговори продажник долен.Да се направи референдом нали сте големи демократи.А за Путин ще ти кажа че ако сега не го чуят какво им казва,друг път няма да могат да чуват,защото Ватото Ви ще се разпадне,както и ЕС.
  • 398 Пламен

    6 2 Отговор
    Тоя каде е писал статията ще отива ли при евентуален конфликт доброволец или само пише тук и се прави от офиса или в къщи на мъж.Прави ли си сметка че при конфликт ще умират български момчета но не за наши интереси а за чужди интереси ,интересите на господарите ни.
  • 399 До автора

    5 0 Отговор
    Как те не домързя да напише толкова много глупости..?!
  • 400 Роко

    0 9 Отговор

    До коментар #393 от "Дани":

    Приятелю ако си тренирал нещо по времето на соца (предполага се боен спорт) можех да си правя каквото и да е с тебе щото ти се водиш на отчет в милицията и ако ме пипнеш нямаше да излезеш от затвора, едно от малкото хубави неща при соца беше че електроните мозъци си знаехте мястото. Самото писане на тези показва колко малко знаеш за соца. Ако изобщо си бил в армията то е било малко преди да я закрият (по това време вървяха лафовете на знаеш ли аз кво съм тренирал) По времето на соца ако някой които е тренирал се окажеше в обикновенно поделение той ставаше кучката на поделението. Имахме си едно боксьорче и едно самбистче в ротата и ако знаеш колко пъти бръснаха Ботев бедна ти е фантазията.

    Коментиран от #416

  • 401 По Коледа стават чудеса

    9 4 Отговор
    Категоричната позиция на българския целокупен народ е напред с братска Русия и приказките и клетвите на враговете и мръсниците които са срещу нея ще паднат вурху тях самите. АМИН!!!
  • 402 мици

    5 1 Отговор
    този защо не е в лудницата? какво става с българското здравеопазване?
  • 403 Питащ

    7 3 Отговор
    Никой не иска да е приятел на САЩ дори турците го осъзнаха! Интересно е Джамбазов за какъв се самоопределя? Кажи авторе.

    Коментиран от #405

  • 404 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 405 Роко

    3 7 Отговор

    До коментар #403 от "Питащ":

    Не приятелю през тази година и последния съюзник на Рассия осъзна че не е хубаво да си съюзник на Рассия. Разбра го по трудния начин когато се нуждаеха от помощ Рассия ги изостави. Та така стоят нещата
  • 406 любител

    4 1 Отговор
    имам само една молба тоя малоумн-к пен-с някой си да пише от каква националност е защото от космоса се вижда по написаното че не е българин а от името му не се разбира.малкото име енгланд фамилията турска. като цяло всичките изредени мразят БЪЛГАРИЯ.
  • 407 Джони

    5 3 Отговор
    Аман от простотии и откровени глупости. Например България е била законна държава по отношение на спазване на законите и сме били правова държава. Пълна глупост и гавра с миналото. Висш партиец от забранената Бкп като престъпна организация не можеше да бъде осъден никога, най много да го пратят на друг висок пост или посланик. За един виц срещу партията или Тодор Живков осмокласника можеше да се отиде в Белене, Ножарево или в затвора. Другарите и техните деца и внуци влиза ха с предимство във висшите учебни заведения. А активните борци ползвах много държавни привилегии и взима ха пенсии. Във всеко министерство и важно учреждение имаше руски съветници. Държавата бе под прякото ръководство на Кремъл и Кгб. Икономиката ни бе в плачевно състояние благодарение на руснаците и некадърните неграмотници от Бкп и Дс. Армията ни бе 100 % зависима от Русия, а държавата България бе една безплатна военна база на Русия. Бяхме стигнали до положение след спускане на желязната (руска) завеса по границите със западните страни Турция и Гърция да има минни полета пазещи границите от българи които искат да избягат в "гнилия" запад. За нова година пускаха банани и портокали, а по корекомите човек които имаше долари, марки и друга западна валута можеше да си купи от пиле мляко. България през комунистическия режим бе фалирала на три пъти, а Русия не бе спряла дори за миг да източва страната ни. Беше ни отнет и откаран в Русия важния за тогава стратегически Уран, оловото и други цен

    Коментиран от #410

  • 408 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 409 Капитана

    2 1 Отговор
    Момче, не ти ли идва на ума, че България е по близо до Русия и Сърбия по всеки един показател.
    Защо настройваш народа протов Русия.
    Нали сте демократи и би следвало да
    можем да избираме сами кой да харесваме или не.
  • 410 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 411 Денисчо. ..дете мамино!

    7 1 Отговор
    Войните последните 3 столетия всичките до една са започнати от твоя любим запад.Наполеон го свършиха първо руснаците-с тактика не само с мощ.После стигнаха до Париж.Те освободила от френски гнет Германия, Австрия,Италия.Англичаните чакаха други да свършат мръсната работа.Чак при Ватерлоо се включиха да оберат лаврите. После с Хитлер същата история.Другите чакат руснаците да довършат немците и тогава откриха 2 фронт. За САЩ приоритетите бе по принцип Япония.Но англетата полагала усилия в Африка срещу слабите италианци и някакъв си корпус на Ромел, който бе почти изоставен сам на себе си.Цяла западна и средна Европа работеше за немците. България също-осигуряваше храни,кожи,коне.По същество БГ без да праща армия си помагаше на немците. Благодарение на Димитров и връзките му със Сталин, БГ не бе възприето ляга като държава агресор. Вярно че плащахме компенсации след 2 световна но не загубихме територии.Благодарение на застъпничество то на тая Русия която плюеш от ставане до лягане.Що за човек си бе Денис? Коя майка те и раждала Злобно тъпо човече.

    Коментиран от #421

  • 412 Димитър

    2 7 Отговор
    Удивлява ме невежеството и простотията на тези уж българи които пишат минуси на тези достойни българи които защитават родината си пишейки срещу Русия и нейната агресия и корупция. Нима сте забравили, ако сте българи, че Русия през 1916 г е бомбардирала със военните си кораби Варна и Каварна нима сте забравили военните успехи на генерал Иван Колев разбил казашки те орди на Русия гонейки ги до границата. Нима сте забравили как съветско руските войски са окупирали България и са назначили комунистите на власт през 1944г. Нима сте забравили стотиците хиляди жертви паднали от комунистическия режим и руските им покровители. Нима сте забравили лагера Белене където са хранели свинете с човешки трупове. Нима сте забравили коя държава ни върна 100 години назад и ни вкара във руското блато от което все още не сме се измъкнал. Нима сте забравили, че българската територия бе безплатна военна база на руските мужик. Страната на крепостните селяни. Стига с тези фалшиви соц клишета за славяни и православни, оръжие на комунисти социалисти и руски клишета с които пълнят главите на по глупавите и невежи българи. Отдавна бе доказано от италиански и български учени, че българина е с стар тракийски корен, а ние сме една много по стара нация от ордите на Русия. Бъдете горди българи, а не руски лакей и слуги. Излекувайте се от заразния вирус Русия, ако искате да оцелее те като българи. От Русия и нейната агресивна и корупционна политика полза като нация нямаме. Откъдето минат русна

    Коментиран от #413

  • 413 Мярка и теглилка

    4 0 Отговор

    До коментар #412 от "Димитър":

    Абе за Варна и Каварна знам,че има няколко убити и ранени нооо.... знам ,че флотът англо-френцитепрез Първата световна война срина Дедеагач,Порто Лагос и Кавала,а сухопътната им артилерия срина Битоля и стърка със земята Дойран. Това като материални загуби и човешки жертви е стотина пъти повече от белите на руснаците.
  • 414 vhv

    1 4 Отговор
    Честит празник!
    Но трябва да си преразгледаме отношението към Русия на Путин...
    Да започнем с паметника на Съветската армия - да дойдат и да си го приберат ...
    След това да си предоговорим итърговски отношения ...

    Коментиран от #431

  • 415 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ............джамбазин.....нищо смислено в него.
  • 416 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 417 Виталия

    1 0 Отговор

    До коментар #392 от "Роко":

    Друг път и в друг живот ще се занимавам с маркови дръмкулки, парцалки и козметични мазилца. Пфу досадно !

    Коментиран от #423

  • 418 прощай немитьiя рассьiя

    0 0 Отговор
    страна гаспод,страна рабов - Лермонтов
  • 419 мачкам

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    мачкам м@йк@ ти
  • 420 Наблюдател

    1 0 Отговор
    "Търпеливият ще вземе всичко." , а това е Китай.
  • 421 Роко

    1 4 Отговор

    До коментар #411 от "Денисчо. ..дете мамино!":

    Пич не е хубаво да критикуваш някой ако самият ти си необразован. България е обявена за страна агресор през ВСВ по настояване на съветския представител (някой историци смятат че е станало по лично настояване на Сталин) въпреки хилядите български животи дадени за победата. Не знам що за човек трябва да си за да мразиш толкова родината си.
  • 422 по принцип

    4 0 Отговор
    Съгласен съм, но същото важи и за САЩ. И която и да е друга държава. Дружбата не значи да сме васали.
  • 423 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #417 от "Виталия":

    Тогава чети не е сложно но е хубаво и да осмислиш прочетеното да потърсиш и друг източник на информация. Само за справка Уикипедия не е надежден източник. Там статиите се пишат от хора и всеки представя историята както той я вижда повечето пъти това което е написал не е вярно. Ще дам пример отваряме Уикипедия търсим статия за руско-турската война 1877-78 година когато четеш на български горе долу е добре. Но ако преминеш на руски примерно говорят за 40 000 опълченци, на турски е още по страшно над 2 милиона руснаци и над 50 000 опълченци, сръбските и румънските войски също са силно завишени турската е съкратена значително и само като видиш цифрите ти става ясно защо са загубили.

    Коментиран от #425

  • 424 Крали Марко

    3 1 Отговор
    Ах детелинко детелинко жалка си ! А Денис и ти ли ? За 13 сребърника?!
  • 425 Виталия

    0 0 Отговор

    До коментар #423 от "Роко":

    Благодаря за забележката на място. Това го зная и ползвам и други източници. Не задълбавам чак толкова в участие като бойци. Пп-важно е, че авторът на статията се пробва да играе манипулатор. Значи България следва да има категорична позиция. Тя обаче се гради в развитие, перспектива за Държавата, а не срещу или с еди кои си.

    Коментиран от #442

  • 426 Едуард Петров-Едо

    3 1 Отговор
    Що за човек си ти, Денис Джамбазов? Какъв е твоят Етнически и Духовен произход? Знаем, че на турски ДЕНИЗ Е МОРЕ, а ДЖАМБАЗ е КОНЕКРАДЕЦ! Ние, Българите, сме призвани да бъдем МИРОТВОРЦИ! Там, където тлеят войни, да се опитваме да ги потушим, а нови войни да не предизвикваме с глупави, необмислени думи! Българската мъдрост казва: ,,Езикът кокал няма, но кокал троши!" А е странно и опасно, как ,,факти" е допуснал тази провокация да бъде публикувана и то точно, когато Тържествено честваме Рождество Христово, т.н.Коледа и очакваме една Мирна и Честита Нова Година 2022! ДАЙ, БОЖЕ! АМИН!
  • 427 българин

    1 0 Отговор

    До коментар #266 от "Референдум за излизане от НАТО":

    Кои вие сте славяни? Стига с тези славянска пропаганда и откровени глуспости. Отмина му модата. Аз съм българин.
  • 428 !!!!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "Ясен":

    Поздрави за коментара !!!
  • 429 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 430 ивелин

    2 0 Отговор
    Тоя предател дали когато казва тези неща ги осъзнава ? Само и..т и м...н може да мисли така естествено трябва да предател на националните си интереси.Защото България ще е мишена при военнен конфликт меду Америка-Русия или Китай.Престъпниците а на хиляди км са така,че пука им много за България.Коя страна видяло добро от тая сган?.Ако иска тоя предател да се запише доброволец в Американската армия българските майки не са родили синовете си за да умрат за интересите на тези кавбои убийци.
  • 431 Едуард Петров-Едо

    3 1 Отговор

    До коментар #414 от "vhv":

    Предполагам, че доста български граждани няма да имат против вдигането на Паметника на Съветската Армия! НО, ВСЕ ПАК, СЧИТАМ, ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА ОСТАНЕ! ЗАЩО: България даде над 34 000 убити през Втората фаза на ВСВ, стигайки до Унгария! ТОВА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СВИДНИ БЪЛГАРСКИ СИНОВЕ! А броят на жертвите на Съветския Съюз от ВСВ Е 27000000 ! Това е колосална цифра! Германия дава 10000000 убити, което също е много голяма цифра! Американците - 540000 убити! Но, американците водят 203 локални войни след ВСВ, а Русия - 8! Между другото, в България има около 500 Руски Паметника, някои от които са грандиозни: Шипка, Шейново, Храм-Паметник Св.Александър Невски, Руската църква, на Бунарджика Пловдив в задната част, там Руските космонавти си засаждаха борчета, а на 9 май става Грандиозен Празник! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! АМИН!
  • 432 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 433 прощай вонючая параша

    0 1 Отговор
    страна рабов.и могет за стеньi Кавказа...
  • 434 Песков

    1 0 Отговор

    До коментар #340 от "Kresi":

    Става въпрос за отделните фереативни републики, които изграждаха СССР. А не за държавите от Варашавския договор, т.нар. Източен блок.
  • 435 Бай Стефан

    4 0 Отговор
    Аз и друг път съм го казвал. България и българите са се "венчали" во веке веков с руския народ. Защото за да има сега българска държава, а не като кюрдите да се борят да си създадат такава и да не могат (горките), всичко това дължим на Руската империя и цар Освободител (Алекасандър II), паметник на който е направен и стои величествено пред сградата на Народното събрание. И българите винаги ще се раздвояват. От една страна те трабва да са признателни на Русия, а от друга страна, ще трябва принудително да се "надъхват" против Русия, заради членството си в НАТО и ЕС. Това раздвоение на българите, тази психологическа борба, вечно ще тежи на "плещите" на оцелелия народ, а той е вече около 6,5 милионна. Но историята не може да се заличи. Генаралите Столетов, Гурко, Скобелев, Толбухин, граф Игнатиев и много други видни руски исторически личности вечно ще останат в сърцата на българския народ. И един народ ако не се възпитава в признателност, той ще загине. На младото поколение се крие истината и то расте с либералната западна демокрация, със соросоидите, с джендърите, с това, че не знае да държи автомат в ръка. Ужас!

    Коментиран от #440, #446, #476

  • 436 много умен бе

    0 0 Отговор

    До коментар #344 от "Роко":

    как се роди и как го отчуваха такъв голям умен!?

    Коментиран от #441

  • 437 Бай Манчо

    1 0 Отговор
    Отново словестните полюции на 5енис джамбазов - ние сме територия от както имаме назначени компрадорски правителства охранявани от американците . Ясно е , че война няма да има въпреки постоянното нагнетяване и неистово желание от янките - никой не е луд да се бие за техните интереси - СП2 вече почти се е изплатил и скоро ще тръгне въпреки усилията на фа6истите в украйна и шляхтите

    Коментиран от #438, #439, #443

  • 438 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #437 от "Бай Манчо":

    Ма верно ли Русия е водила 8 войни след ВСВ? А всъщност си прав от както я има РФ са осем. По съветско време са най - малко 500 и са отговорни за още поне 200 както и за всека жертва на бандитите които са въоръжили безплатно. А за жертвите на СССР си в грешка (стара ти е информацията) преди две години когато за последно се интересувах само военните бяха 27 милиона освен военните дават и цивилни 14-15 милиона (това не са окончателни цифри ежедневно към списъците на загиналите се добавят нови имена кво да се прави всеки иска да има загинал роднина още по - добре да са повечко от един).
  • 439 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #437 от "Бай Манчо":

    Опс отговора не беше за тебе но и ти пишеш глупости
  • 440 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #435 от "Бай Стефан":

    Да винаги ще помним големият българомразец граф Игнатиев едва ли дори в Русия ще се намери човек който да е мразил толкова българите и всичко българско.

    Коментиран от #452

  • 441 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #436 от "много умен бе":

    Ми лесно слушал съм и съм папкал много
  • 442 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #425 от "Виталия":

    Е ми не е трудно да се изгради позиция взимаш едно листче хартия или текстови файл на компа правиш таблица с две графи и започваш да изреждаш какво добро и какво лошо е направила въпросната страна на родината ти и взимаш решение как да се отнасяш към нея. Започваме от 1800 година може да си избереш и по ранна година но това само ненужно ще разтегли периода като няма да промени с нищо статистиката. Ако някой направи това и след него още питае топли чувства към Росиюшката то значи е или луд или не българин
  • 443 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #437 от "Бай Манчо":

    Байо я по добре обясни защо МРЗ в Украйна е по - висока от тази в Русия. За тази в Полша изобщо няма да те питам щото тя е няколко пъти по - голяма от българската, а българската е няколко пъти по - голяма от руската. Нищо лично просто факти. А СП2 ще се изплати след има няма 30 години по оптимистични прогнози на руските специалисти, но само ако тръбата работи със 100% от капацитета си (само за справка НИТО ЕДНА РУСКА ТРЪБА НИКОГА НЕ Е РАБОТИЛА СЪС 100% ОТ КАПАЦИТЕТА СИ) така че тези 30 години ще станат най - малко 50.
  • 444 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #266 от "Референдум за излизане от НАТО":

    Приятелю ква техника имахме? За последно досег с БА имах през 1995 година на въоръжение все още се намираха танкове Т-34-85 (легендарен танк ако не бяхме ги нарязали сега можехме да ги шитнем на Путин той ги изкупува от целия свят) и Т-55 (онези същите които подарихме на Македония и те нарязаха за скрап щото ги сметнаха за негодни за употреба един вид по - добре без танкове отколкото с такива антики) за камионите мога да ти пиша много но най - впечатляващи бяха камионите Прага с ръчни чистачки (ако завали дъжд пътника започва да мести едно лостче което движи чистачките). За авиация също мога да ти пиша там кви антики се нарязаха нямам думи. Така че приятелю тези лъжи с модерната армия от времето когато бяхме колония на СССР ги разправям на връстниците си в началното училище може и да ти повярват. Колкото за възродителния процес (едно от най - големите престъпления срещу българския народ на комунистите съпоставимо само с Чернобил и концлагерите) Турция не ни нападна не защото се страхуваше от българската армия (дори по съветски разчети са и давали от 6 до 8 часа живот при война) а защото няма нищо по изгодно за Турция от турско малцинство (макар че в някой региони са вече мнозинство какво примерно в Кърджали или Шумен) мразещо българите е прие и се погрижи за бежанците и те както и роднините им са вечно благодарни на турската държава и ще направят всичко за нея. А и какво трябваше да направи Турция? Да започне трета световна ли? Защото не ставаше дума за во

    Коментиран от #448

  • 445 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 446 Нека да споделя

    0 0 Отговор

    До коментар #435 от "Бай Стефан":

    мнение на един възрастен учител по история от В. Търново: "Едно е руската държава, с нейните амбиции и стремежи, а друго - руският народ..."

    Коментиран от #449

  • 447 Морски

    4 0 Отговор

    До коментар #147 от "анализ":

    Ами хващай пушката и отивай в Украйна,руснаците и теб да те АНАЛизират но ти най вероятно вече си😂

    Коментиран от #453

  • 448 Хи их хи

    1 0 Отговор

    До коментар #444 от "Роко":

    Ти май си заварил и камионите с парни двигатели и черешови топчета теглени от чифт волове!

    Коментиран от #450

  • 449 И аз да споделя

    0 0 Отговор

    До коментар #446 от "Нека да споделя":

    Много обичам руснаците. Големи пичове са. Винаги ще разделят с приятел, което имат. Ама най обичам рускините. Много хубави и чисти жени са. Всяко лято съм спасител по морето, ходя зарад тях. Наште само за деца стават. Рускините са класа. Те са за чувствата. Поздрави от бате ви Резан. Обичам ви.

    Коментиран от #451

  • 450 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #448 от "Хи их хи":

    Е чак толкова не ама почти. То като се замисля такива не сме имали та сигурно затова не бяха на въоръжение в "модерната" БНА.
  • 451 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #449 от "И аз да споделя":

    Рускиня и чувства? Класа били? Приятею явно си слушал много приказки от пияните си приятели които са се хвалели с "постиженията" си но за да не излязат глупаци изкарват рускините нещо кой знае какво. Единственото хубаво на рускинята е че в секса няма задръжки готова е на всичко и като казвам всичко наистина имам предвид всичко.
  • 452 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 453 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #447 от "Морски":

    Приятелю щом толкова обичаш Путин заминавай да умираш за него но само като дойдат байрактарите да не направиш като арменчетата които напълниха памперсите. То и русначетата редовно ги пълнят така че няма да е срамно просто ще си един от многото.
  • 454 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #452 от "Роки":

    Приятелю които има акъл няма нужда да му дават пари сам си ги изкарва. А които няма чака все някой да го оправи.
  • 455 България

    2 0 Отговор
    Аз искам с Русия да имаме само взаимни икономически интереси и нищо друго. И разбира се, те да бъдат безусловни , повтарям да бъдат БЕЗ-УСЛОВИЯ !!!
  • 456 Роки

    0 0 Отговор
    Нямаш ли си друга работа,само пишеш тук,драскач такъв, какво си мислиш слуша като им отвориш очите на всички и те ще скочат срещу Русия ли? Наивен ,но слабо платен си. Дам им някой лев на хората,те акъл си имат, сигурност нямат,от толкова знания у всеки до тук сме я стигнали,и файда няма.

    Коментиран от #458

  • 457 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 458 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #456 от "Роки":

    Както вече ти отговорих ако човек има акъл пари не му трябват той сам ще си ги изкара.
  • 459 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 460 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 461 Hard Worker

    5 0 Отговор
    ....едерастче,Русия е голяма и може да поставя големи ултиматуми-ние изобщо трябва да не си слагаме задника между НАТО и нея,иначе ще сме изплющяни двустранно...
  • 462 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 463 ганев

    2 0 Отговор

    До коментар #462 от "Роко":

    РОКО ТИ МОЖЕШ ЛИ ДА УБИЕШ БАБА ЗА ДА И ВЗЕМЕШ 5 те ЛЕВА АЗ НИКОГА В 45 год СОЦ НЯМАШЕ И 1 СЛУЧАИ СЕГА Е ЕЖЕДНЕВИЕ 468 СЕЛА ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ВБЪЛГАРИЯ ПРЕХВАЛената америка иВЪЛЧИЯТ капитализъм където се говори само за ПАРИ ЗАЩОТО ТЕ ДВИЖЕЛИ СВЕТА ИНЯМА ВЕЧЕ ГРАМ ЧОВЕЩИНА КОГА ЩЕ ИЗХВЪРЛИШ Б А Щ А си и МАИКА си на БОКЛУКА ЗАЩОТО ТЕ ТИ НОСЯТ САМО РАЗХОДИ КОГАТО ГО НАПРАВИШ ЩЕ ТЕ ПРИЗНАЯ ЗА УЧЕН УМЕН МНОГО РАЗТРОПАН ОТВОРКО капиталист ХАИДЕ НАПРАВИ ГО ТАКАВА Е ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА ТЯ ДВИЖИ СВЕТА И РАЖДА ПРОГРЕСА ВСИЧКО КОЕТО НЕ ПРАВИ КИНТИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СТРОШЕНО И УНИЩОЖЕНО ПОМИСЛИ ЗА ТОВА НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ С ТЕБ ПОВЯРВАИ МИ

    Коментиран от #464

  • 464 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #463 от "ганев":

    Приятелю най - духовната страна в света (или поне те твърдят че са такава) държи ПЪРВО МЯСТО в класацията по изоставени деца с двама живи родители. Селата се изпразвали ми отиди на село бе вземи и децата и ще ги напълните. Само да те питам ти на колко човека помогна безвъзмездно миналата седмица колко пъти благодари на майка си че те е родила и отгледала. Сети ли се поне за Бъдни вечер да отидеш да я видиш или се сещаш за нея само когато трябва да прибираш бурканите и прасето от село. Духовността се показва с действия не с високопарни приказки. Поисках да ми кажеш къде плюя България. Ти какво ми отговори Бла Бла духовност, Бла Бла лош капитализъм, Бла Бла колко беше хубаво при соца.
  • 465 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 466 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    "Война няма да има" - каза и написа Денис ефенди. Че ние сме готови - и ризките изпрани, и гащите изсулени.........
    Във форума има много знаещи. Само не знаят,колко точно са насочените към Задунайската губерня и нейните най -големи градове ракети !?!? Дърлите се тука като селски псета - същото правят и партийните избраници в Парламента - и никой не си дава сметка, колко сме малки, колко сме сиромаси, колко сме жалки. И много ни е мъчно,но е така! Един влюбен в У.Чърчил / много е обичал България и всичко българско/ , друг усуква мустака на Джугашвили. Най-вероятно Западът иска да ни изтрие от лицето на Земята - и като народ , и като държава. Последната е създадена от Русия. Щом е руско - аут ! Чаровното е , че го вършат родните политици. Бавно но сигурно. Ами това са 32 години на грабеж и разруха..... И тук ми се пенявят някои юнаци, че ставали за комити. Да, ама като станат трима , вече са "чета со предател"!!! Там е трагедията на Велика България !!!
  • 467 Гъзибаров

    2 2 Отговор
    "Факти", бъдете така добри и спрете коментарите на Денис Джамбазов, че наистина ми е жал за това момче.Направиха го на щайга, и не спират да се гаврят с него.Наистина ми става жал за простоватото момченце, което не спира да се подмазва на новите ни господари.
    Между другото, който е служил в казармата и погледне снимката към материала, буквално ще умре едновременно от смях, срам и тъга. Вижте на какво приличат !!!! УЖАС.
  • 468 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 469 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 470 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 471 Роки

    0 0 Отговор
    Виж последните избори - не повече от 32-33 % гласували,Кире спечели от тях около 27-28%! Че това каква победа е,че да я извисяваш чак пък толкова?значи от тези 32-33 стават около 10%. И как може от едни 10-тина %да вадиш извод и да създаваш мнение? Значи пак създаваш непопулярно мнение,за пореден път! Ходи питай тези около 70%дето си останаха вкъщи вместо да гласуват,и от тях направи извод! всичко друго е несъстоятелно,твърде вероятно е всеки един от тях да те изгони като мр.... ..е и причината за това ще бъде, че на хората им писна от всякакво говорене,вадене на глупави изводи и създаване на погрешно мнение, което пък води до пак същото,за да продължават да са доволни "тия горе" и стария филм да си продължи.хората имат нужда да сложат нещо на трапезата си и въобще не мислят да се кланят нито на американци нито на руси!!! всички плюят "предишните", които и да са те! Не съм редовен писач тук, коментирам по 1-2 мнения на месец,и то само с това име, не ангажирам никой да ми вярва,но съм искрен , защото няма какво да крия,имам си друга съвсем различна работа и не смятам някога да припечелвам от такова мрънкащо писане,изказвам само лични мнения.
  • 472 Роки

    0 0 Отговор
    И пак за пореден път съм бил добре почистен,с което мисля че свикнах, поздрави на Роко, защото само на него му е Ши-Роко ! А на модераторите - Наздраве!
  • 473 Гошо

    1 0 Отговор
    А някой помни ли кой прекрои етническите граници на българите и на Берлинския конгрес създаде орязаната ни държава? Изключително слугуваща публикация!
  • 474 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 475 БорисОFF

    1 0 Отговор
    Мдааам. "България първа призна Босна и Херцеговина и сегашната РСМ под името FYROM", а?! Супер, само дето не е вярно. За това, в документите на международните организации, след това FYROM винаги имаше по една звездичка, указваща, че България признава тази държава под нейното конституционно име - Република Македония.
    Липсата на елементарни политически, дипломатически, военни и най-вече - исторически познания за неща, които са ставали едва преди 2-3 десетилетия е показателно за нивото и качеството на експертната оценка на автора на поредния елементарен материал, пропагандиращ началото на нова война с българско участие в нея. Подобни материали отдавна са ни известни - просто сменете НАТО с Варшавски договор, САЩ със СССР или НАТО с Оста и САЩ с Третия райх...
  • 476 Браво Стефане

    0 0 Отговор

    До коментар #435 от "Бай Стефан":

    Аз нямам синове. А дъщерите, дори и да са като Райна Княгиня, ще пренесат живота си в друг дом, а не в бащиния. Важно е обаче, че твоите, моите, и на много други Българи, децата вече знаят. Знаят, въпреки изкривената информация в новоизмислените учебници, въпреки медийната атака по всички медийни корита, въпреки политическата пропаганда по всички социалки, че имаме държава, защото Пусия е пожелала това. Не зная дали е по добре или е по зле, че не сме част от Турция. Не претендирам за исторически астролог. Може би щяхме да сме нещо като Кушадасъ или някакъв турски курортен или промишлен център. Но не сме. И не сме, заради имперските руски интереси. Така или иначе, можеше и вече да ни няма изобщо като нация. Турските търговци с български произход не са нация. Нация са българите в държава, която е тяхна си. Повечето обикновени българи, до които не стигат едни пари по грантове и НПО та, не си кривят душата пред Мефистофел и не приемат да бъдат манипулирани и мамени и отлично знаят кой направи така, че днес, между европейските знамена да има и българско. Не правете така, че азбуката, която ползвам в момента да бъде преименувана в "македонска". Защото янките и това ще ви стоварят на главите. А руснаците няма да се противопоставят -за тях това няма значение.