Last news in Fakti

27 Декември, 2021 11:53 2 585 13

Събраните от смс-и пари са еквивалентът на това, което НЗОК харчи за около четири часа

  • трайчо трайков-
  • нзок-
  • национална здравноосигурителна каса-
  • българската коледа-
  • бюджет

"Целодневната сладникава реклама в деня след концерта страшно горчи", пише Трайков

Събраните от смс-и пари са еквивалентът на това, което НЗОК харчи за около четири часа - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трайчо Трайков, кмет на столичния район "Средец", Facebook:

"Събрани средства от Българската Коледа за 2021 г.: 2.5 млн. лв.

Бюджет на Националната здравноосигурителна каса за 2021 г.: 5 446 313 900 лв.

Или: събраните от смс-и пари са еквивалентът на това, което само НЗОК харчи за здравеопазване за около четири часа. Реално това е сметката за здравеопазване на българите за час и нещо-два.

Парите са за лечение на деца в критично здравословно състояние.

Ако бях народен представител и разбера, че съм гласувал бюджет, в който точно за това няма пари, щях още по време на концерта да се обадя на председателя и да поискам да се съберем и дружно да обсъдим какво е сбъркано в главите ни.

Иначе хубаво нещо е концертът за Българската Коледа и популярни личности да говорят за деца и съпричастност. Но тази целодневна сладникава реклама в деня след концерта - страшно горчи".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юпи

    10 18 Отговор
    политическо юпи, няма кой да ви разследва
  • 2 Хмм

    31 1 Отговор
    Значи всички знаем че политиците сте мародери когато сте на власт и гледате да съдерете всички кожи от хората. Как едно правителство не гласува 1 милиард примерно за лечение на болни деца. Ще стигнат за 50 години

    Коментиран от #7

  • 3 Иван Грозни

    31 7 Отговор
    Да си го обсъждал когато ти беше времето. След дъжд качулка. Тогава се крихте като мишоци. Сега като го няма Боко е лесно нали?
  • 4 Жоро

    15 1 Отговор
    И ке се откраднат бръзо
  • 5 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    24 3 Отговор
    Аз искам да попитам: Къде е държавата и депутатите и за други неща(кампании за ПРОСЕНЕ НА ПАРИ)? Не я ли е срам държавата и депутатите, да се събират пари за децата на починали по време на работа полицаи, пожарникари ... Искам да попитам, колко са загиналите по време на работа полицаи, пожарникари и техните деца. Предполагам става дума за 20-50-100 деца. И толкова ли не може държовата/МВР/, да отдели няколкостотин лева от огромния бюджет на МВР за тези деца. В бюджета на МВР има пари да се дават по незнам си колко стотици милиони лева за раздаване на двайсет и незнам колко си заплати = 100 000 лева БОНУС на пенсиониращ се началник-милиционер. А няма 100 000-200 000 лева за да се помогне на децата на загинали полицаи. Няма, защото полицейските началници са алчни за БОНУС при пенсиониране. Не бих бил против да има бонус при пенсиониране от 5-10 хил. лева, но да е еднакъв за всички полицаи с над 10-20 години стаж. Независомо дали е началник или редови полицаи. За всички еднакъв да е бонуса. Или пък например да е по 1000 лева за всяка година работа като полицай.
  • 6 Мисля

    17 2 Отговор
    Това защо не го каза като беше министър?И какво манипулираш?Тези средства не са за НЗОК а за ограничен брой деца.И какво предлагаш-да не се събират чрез благотворителност ли?Отворко стана голям.
  • 7 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хмм":

    Аз пък искам да попитам какви са заплатите на лекарите лекуващи деца? Пък и на лекарите лекуващи възрастните. И не трябва ли да се започне оттам, от ЗАПЛАТИТЕ НА РЕКАРИТЕ, а не от даренията? Искам да попитам не ги ли е срам лекари с 20-50 хиляди лева месечна заплата, че и повече. Да взимат тези ГОЛЕМИ ПАРИ събирани чрез дарения/ПРОСИЯ/ от бедни хора с по 1000-2000 лева месечна заплата и 400 лева пенсия. Как пък не се намери един БОГАТ БГ лекар/БОЛНИЦА/, който да направи ДАРЕНИЕ примерно 2 безплатни лечения годишно на БГ деца. Искам да попитам, защо от БГ болниците/ЛЕКАРИТЕ/ не се изисква да връщат стотиците хиляди левове. Взети за лечение от здравната каса за пациенти, които умират на другия ден след операция или на другия ден след като са изписани от болница. Защо здравната каса не иска връщане на пари, когато лечението е НЕКАЧЕСТВЕНО и ПАЦИЕНТ скоро след това УМРЕ. Или поне да върнат част от парите заради НЕКАЧЕСТВЕНО ЛЕЧЕНИЕ. По закон, ако ни продават некачествени обувки, хладилник ... са длъжни са ни върнат парите. Защо, ако ни лекуват некачествено, не са длъжни да връщат парите? Искам да попитам защо българското общество харчи пари за строителство и издръжка на болници и за обучение и заплати на лекари. Когато при нужда не ни лекуват наши лекари в наши болници, а ходим в чужбина да ни лекуват.
  • 8 АзБГ

    16 0 Отговор
    Защо частните болници точат пари от здравната каса?
    Който иска частна болница да се осигурява в частен фонд.
    А когато се откриват допълнително легла за ковид, частните болници не участват.
    Медицинско-фармацевтичната мафия е много силна.
  • 9 Санитар

    12 2 Отговор
    НЗОК да почне да харчи практично и прозрачно като в Българската Коледа. И аз мога да харча с 500 хил в час.
  • 10 дедя

    2 3 Отговор
    И ти беше май беше подсъдим герберски бо---к размина ти се сега се прави на математик,каскета да го няма и в затвора влизайте м---и
  • 11 Българин

    1 4 Отговор
    Пълен Тапир
  • 12 Събраните пари от Българската Коледа

    3 1 Отговор
    са еквивалент на това, което НЗОК харчи или краде за 4 часа?НЗОК е финансов хъб , при който здравето на пациента не струва и пукната пара.Няма ли реформа за тях и докога ще тежат на врата ни?
  • 13 СОДОМИТ

    1 0 Отговор
    АБЕ ТЪ,,ЦИ СТАВА ДУМА ЗА ДВУЛЧНАТА ИЗМЕ...РЩИНА НА ВСЯКАКВИ БЕЗДЕЛНИЦИ РЕКЛАМИРАЩИ СЕБЕ СИ ПРЕД ТЪЛПА ГЛ...ПАЦИ КОЙТО ИМ РЪКОПЛЯСКАТ /АМА КАК ДА ГО СХВАНЕТЕ КОГАТО СТЕ ОТ ПЛЯСКАЩИТЕ