Last news in Fakti

26 Януари, 2022 13:00 24 919 137

Пак се развихри "народното" възмущение срещу цените в Банско

  • банско-
  • цени-
  • храни-
  • море-
  • созопол-
  • слънчев бряг

Но за всеки влак си има пътници

Пак се развихри "народното" възмущение срещу цените в Банско - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гледам пак се развихри "народното" възмущение срещу цените в Банско.

Това коментира във "Фейсбук" Борислав Цеков.

Ама имало супа по 30 лв., ама "греяното бяло вино" било по 15 лв. и пр. Има. И пържоли по 180 лв. има. Но като не смяташ тази цена за нормална, просто не влизаш в съответните ресторанти и не си поръчваш тези неща. Защо си поръчал, пък после "щрак" за фейса и драматургии "как може, а вие знаете ли как е в Алпите". Може, защото такива като вас консумират и купуват.

Като ви е по-евтино в Алпите, какво търсите в Банско?!

Истината е, че през върховия сезон в Банско ценовият стандарт е наистина доста висок не само в най-луксозните ресторанти, които предлагат "супа от младо телешко" по 30 лв. Но за всеки влак си има пътници. Затова отиваш в ресторанти, които имат все пак по-разумни цени, а не в най-скъпия с италиански готвачи и прочие заврънкулки.

Същият синдром, но много по-несправедлив, се проявява лятото за Черноморието. По-несправедлив, защото по нашето море има всякакви цени - от най-народни, до около и малко над софийските, до доста по-високи. А нивото навсякъде е добро.

Но отива Гунчо, примерно на Слънчев бряг, трапосва се на най-скъпия капан за хамбургери, плаща 20 лева и после са оплаква във фейса. А в самия Слънчев бряг има поне 40 други места и ресторанти от много по-висока класа, които предлагат хамбургери на цени около и под софийските.

Или отива в Созопол, сяда в най-скъпия петзвезден ресторант и после се оплаква, че бил платил "200 лева за нищо". Ами какво търсиш там, като има десетки хубави ресторанти в друг ценови диапазон?

Прочее, през последните години, откакто вече има пречиствателни станции и морето се изчисти от фекалните води, а общините навсякъде - поне из населените места от Ахтопол до Варна, инвестираха доста в площади, паркове, морски градини и пр., (и вече го няма прахолякът от строителството), нашето Черноморие отново стана привлекателно.

Има великолепни заведения от всякакъв калибър, плажовете са си страхотни.

Е, ще бъде пренаселено, ако се буташ там, където се бутат най-много - примерно на двата плажа на Созопол, ама изборът си е твой. Но хайде стига, че ще се отклоних от първоначалната тема.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 175 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    60 16 Отговор
    Ами да се щеакнат и с касов бон от Куршавел ‼️

    Коментиран от #11

  • 2 истина е

    158 35 Отговор
    Юлен е най-големият спонсор на тиквата . Какво друго да очаквате от мафиоти!!

    Коментиран от #61, #72

  • 3 Новичок

    168 4 Отговор
    Цеко Минев = Борислав Цеков. А какво стана с ДДС-то ,дето е 9% за храни и напитки ???
  • 4 гост

    80 7 Отговор
    аз нито ям нито спа в пом/шко , ако знаеха българите .... гн/с ...пфу ,
  • 5 мдаааа

    154 4 Отговор
    На някои им е много широко около врата ... Ми ти що се буташ у големите кинти , а не вземеш да работиш примерно , ей така за спорта , на минимална заплата за една година ?!
  • 6 стига бе

    164 11 Отговор
    Тоз човек дали е ходил на българско море последните двайсет години , как мислите ?
  • 7 Абсолютно съм съгласен

    46 129 Отговор
    с написаното. Снимали касова бележка от Банско и от няква бакалия в Алпите. Така са и повечето ни пишман туристи. Сравняват цената на 5 хотел у нас с цената за почивка в квартира и на изхранване тип хладилна чанта, но в Гърция.

    Коментиран от #14, #29, #35

  • 8 сигурно

    85 19 Отговор
    В Банско идват само селяци с малки ишки , защото не знаят езици , и им е трудно да общуват с бели хора !
  • 9 asd

    202 13 Отговор
    Ех, колко противно авторче! Да има пържоли за 180 лв. Но ако ми поискат толкова за свинския врат от кварталната скара ще ми се стори скъпичко. Факт е, че цените в Банско не отговарят нито на храната нито на обслужването което получаваш.

    Коментиран от #21, #54, #80

  • 10 Значи глейте са

    101 16 Отговор
    Ако ще на беге мутроморие или мутропланини да е безплатно и същите тез супички по 100 евро да ми се наливат без пари на корем сатегорично заявявам че няма да отида а ще ида в Турция но почивка повече няма какво да кажа
  • 11 По интересно ше е с бележка от давос😂😂

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Там е страшно
  • 12 Иван

    122 9 Отговор
    Само сноби и глупаци ходят в Банско, така че цените са си нормални (за тях)!
  • 13 Жан Клод ( с двата ножа)

    85 9 Отговор
    То и за морето така говореха- щом ви е скъпо не идвайте! И кво стана после....
  • 14 asd

    115 9 Отговор

    До коментар #7 от "Абсолютно съм съгласен":

    С тая разлика, че квартирата в Алпите е чиста, луксозна и на самата писта. 5 звездните в БГ все още имат намръщени лелки и спукани плочки в банята.
  • 15 Пламен

    72 20 Отговор
    Какъв е проблема.На входа на въпросното заведение са посочени цените.Има ги и в менюто на всяка маса....просто,трябва да се прочете.Не ти изнася,не поръчваш
  • 16 Турист

    36 7 Отговор
    И аз си поръчах синьо Джони ,много скъпо бе

    Коментиран от #17

  • 17 asd

    31 7 Отговор

    До коментар #16 от "Турист":

    Еми като не разбираш - така е. В тая ценова гама синьото Джони е към дъното по качество.
  • 18 Бозо

    109 13 Отговор
    И така ли ще хвърляме прах в очите на хората, вие какво си мислите че никой не излиза от БГ ии не знаят как е зад граница ли.... Еми 5 годни ходя да почивам в Испания, и не е само заради скъпия бургер. Едното отношение вземи за пример.... От там вече и цените.... За 17 дена излиза с 200лв по евтина почивката,слагаме еднакъв клас хотели..... После ще му говориш за Гунчовци.... Айде стига писа глупости.....

    Коментиран от #132

  • 19 Варна

    38 10 Отговор
    Много скъпо по морето и планината.Лятото отивам в най скъпия ресторант на Св.Константин ,няма място ,почаках ме малко и седнах ме уж скъпо а масите наоколо отрупани до пръсване и се поръчва като за световно вина по 60лв и скъпи ичкии .Туристи чужденци нямаше
  • 20 А бе

    107 6 Отговор
    Банско е за мазохисти. Честно.
    Не за ресторанти и хотели говоря.
    Кой нормален човек ще чака 5 часа лифт?

    Коментиран от #106

  • 21 Дааааааааа

    74 6 Отговор

    До коментар #9 от "asd":

    Тарикати ще има ,докато има балъци!
    Последните са болшинството на тази територия.
  • 22 Наркос

    69 4 Отговор
    75% от българите не могат да си позволят да обядват до ски пистите , в 40% от заведенията в страната, 60% от заведенията в курортите или спа в 55% от минералните бани... в собствената си държава...пък какво остава за чужда 🤦‍♂️ Нема такива маниаци!
  • 23 Тома

    33 0 Отговор
    Батко човека каза 80% а като гледам май са 99%
  • 24 шефа

    99 1 Отговор
    Ами не ходете бе абдали и да видим тогава селяндурите на кого ще продават.
  • 25 Ааа

    29 2 Отговор
    Не бе, на вас трябва само да ви мълчат !
  • 26 123

    86 8 Отговор
    който има мозък и малко пари, отдавна не посещава нито морето, нито дупки като банско..
  • 27 hh88

    144 1 Отговор
    Бориславе, бих приел твоите доводи, защото наистина пазарът определя цените. Има обаче едно уточнение. Собственикът на това заведение пищи, че електроенергията му била скъпа и иска държавно подпомагане. Но цената на електроенергията също се определя от пазара и не разбирам защо трябва с обществени средства да се помага на него, след като той явно печели доста добре?

    Коментиран от #135

  • 28 Бацкатаа

    40 1 Отговор
    Цена,а като влачеше бутилките с пропан-бутан ,що не си остана там ами се правиш на банкер!? С тая трижди фалирала банка!?Що се мислиш с ония с изсъхналите топки за хванали Бога за шушлека,и вашият ред ще дойде бъди сигурен!!!
  • 29 Факти

    80 4 Отговор

    До коментар #7 от "Абсолютно съм съгласен":

    Майтапа настрана, наистина ако изключим Германия и след к19 , в Алпите навсякъде беше по-евтино , по-чисто, курортите са шарени като в приказка, обслужването е все едно баба ти се грижи за теб като си бил на 5 годинки, храната винаги на ниво спрямо цената. Мутри, батки, просяци , неадекватни, про-ки и полицаи също не можеш да видиш никъде. Става дума за Швейцария, Лихтенщайн, Австрия,Франция.

    Коментиран от #36

  • 30 туризъм

    93 5 Отговор
    Ето за това няма да имаме развит туризъм! Вместо да привличат клиенти с разнообразни услуги и ниски цени, нашите "бизнесмени" предпочитат да ти одерат кожата веднъж и повече да не те видят! Погледнете как развиват туризма в Турция и Гърция - като отидеш веднъж ти се иска да ходиш всяка година! Тук има само търтеи и кожодери!
  • 31 Гунчо

    100 2 Отговор
    Авторчето, хубаво наричате клиентите Гунчовци, ама после защо ревете, че българите трябвало да помогнат на родния туризъм. Ми, те са Гунчовци, бе! Не ви трябват, не ги търсете! Честно казано, имах голямо желание да си направя една ваканция в Банско. След статията, мога да отида само на една еднодневна разходка до там и няма дори една минерална вода да си купя! Като не ни отърва - не ходим, нали така!
  • 32 Голям Слон

    33 9 Отговор
    Аз, например, вярвам, че всичко само ще си дойде по местата. Значи, след като в Банско ти е скъпо - наистина, какво правиш там? Намери си място, което да съотвества на твоя стандарт. Никой не ти е сложил ножа на гърлото и да те кара да почиваш в Банско или Боровец, нали? Както аз не ходя в ресторанти, където за двама се плащат сметки по 300-400 лева, така ще правите и вие. И или ще станем Швейцария на Балканите, или просто ще бъдем една скъпа и отблъскваща дестинация. Тия пари, които ще похарча в Банско, бих похарчил в Черна гора да кажем. Даже не ми е необходимо да има сняг. Както не се възмущавам на ремонтите по колата от по няколко хиляди лева, защото това е целенасочен избор, така трябва да направят и "възмУтените" граждани с телефони. Нали първо ви дават меню? Не гледате ли? Или просто за спорта сядате някъде на скъпо и после събирате лайкове в мрежите?

    Коментиран от #37, #51

  • 33 ние сме виновни

    44 3 Отговор
    НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ НИЕ СМЕ ВИНОВНИ КАТО ПЛАЩАМЕ ПОДОБНИ СУМИ! БЪЛГАРСКИТЕ ТЪРГОВЦИ , СОБСТВЕНИЦИ НА РЕСТОРАНТИ И СКИ СЪОРЪЖЕНИЯ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НАД ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА РАЗСЕЯНИ, ВМЕСТО ДА СЛОЖАТ ПРАГ НА ЦЕНИ ОТ ТЪРГОВЕЦ НА ЕДРО ДО ТОЗИ НА ДРЕБНО - ПР. 10 %! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАК ИЗЧЕЗНА ОТ ЛИДЛ ГРЪЦКОТО ОВЧЕ СИРЕНЕ НА ЦЕНИ ДВА??? ПЪТИ ПО-НИСКИ ОТ ИЗКУСТВЕНОТО МЛЯКО В БЪЛГАРСКОТО! ДАЛИ ГИ "ПОМОЛИХА" ЗА ДА КУПУВАМЕ НАШИТЕ ОТ СУХО МЛЯКО НА БАСНОСЛОВНИ СУМИ? И ДОКАТО КУПУВАМЕ, ВСЕ ЩЕ Е ТАКА! ХАЙДЕ ДА ПРЕСТАНЕМллллЗА ПРОБА и НЕКА ФАЛИРАТ!
  • 34 Azz

    47 1 Отговор
    Ако не беше ковид простотията,щяха да чакат родните бизнИСменИ и на морето и на планината....Където и в чужбина да отидеш парите ги даваш с кеф....
  • 35 ДиД

    26 3 Отговор

    До коментар #7 от "Абсолютно съм съгласен":

    За информация: Бакалия в Алпите на 3000м - такова животно няма. Сравняват се “дини с дини”, а не “дини с зелени домати”. И двете са кръгли и зелени….но приликата е дотам. И по Черноморието има прекрасни места за почивка….ако целта е да се почива. Разбира се “почивка” се разбира по различен начин от различните хора. Севернато ни Черноморие е прекрасно…
  • 36 Ку ку

    15 27 Отговор

    До коментар #29 от "Факти":

    И твърдиш че в Швейцария е по евтино от Банско?Завивай се добре че си настинал...хахаха
  • 37 asd

    57 5 Отговор

    До коментар #32 от "Голям Слон":

    Виж сега, нямам против сметката да е 200-300лв ако сме се надумкали с морски дарове, хубава пържолка и добро вино. Но ако ми думнат съжата сметка за тройка кебапчета с лютеница, надали ще се върна повече. Точно 2рото се случва в Банско.

    Коментиран от #42

  • 38 Абсурдистан

    66 2 Отговор
    Мда, много се отклони от темата! Банско винаги е бил скъп курорт. Познавам бизнесмени, които го избягват. Той не е просто скъп, а неоправдано скъп, защото на получаваш това, което се очаква според цената. Затова и се превръща в курорт за снобари и новозабогатяли първенюта. Да ви са честити цените!

    Коментиран от #47

  • 39 БАРА САКА БАРА .. ДА БАРА.

    8 2 Отговор
    Мамкаим емрейска. ЩЕ МИ ВУЧИТЕ ПИПТЕЛО ГОЛ.
  • 40 АААААААААа

    18 1 Отговор
    Не съм чел глупостите. Колко е просто: НЕ ХОДЕТЕ! Ей ние сме в ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, ако не Ви изнася се изнасяте?
  • 41 Цеко юристо

    17 4 Отговор
    Аз съм прост ама вие сте по прости! Вервайте ми!
  • 42 Голям Слон

    19 15 Отговор

    До коментар #37 от "asd":

    Аз вече попитах: вие менютата не ги ли четете? Или просто правите поръчка на келнера и чаката да падне мандалото? На нас винаги ни дават първо менюто. Гледаме го и преценяме. Случвало се е да станем, защото е скъпо. Не защото не можем да го платим, а защото е скъпо! Случвало се е на пук да останем. В такъв случай никой нищо не снима и не се оплаква - това е твой личен избор преди всичко. Неслучайно дадох пример с колата. Какво е виновен сервизът, че един интеркулер струва 1400 лева, а едно турбо 7000. Това е мой проблем. А е проблем, защото е следствие на осъзнат избор. Като ти е скъпо, не ходи. Просто е. Ако считаш, че в Банско късат кожи, отиди в Швейцария. Ще останеш много неприятно изненадан. Може и другаде да пробваш. Първо плащаш, после се жалваш. Защо си допуснал това да се случи? Българска му работа.

    Коментиран от #44, #60

  • 43 Банскалията

    6 11 Отговор
    Не е скъпо , цените са си харашо . Ден година храни

    Коментиран от #49

  • 44 asd

    24 5 Отговор

    До коментар #42 от "Голям Слон":

    От Швейцария не съм оставал неприятно изненадан никога. От Банско всеки път. Проблема не е в цената а в КАЧЕСТВОТО. И не само туризма ни е така. Влизам в супер-а чета етикети 1 час и после излизам с почти празна количка. В БГ да не си купиш боклук на висока цена е лесно, но да не си купиш боклук, като цяло не е.

    Коментиран от #57

  • 45 Българка

    60 2 Отговор
    Само питам, за какво са тогава призивите " помогнете на българския бизнес, почивайте във България". В момента няма във Банско цени като в среден софийски ресторант. Няма, обиколила съм го цялото и цените са доста над софийските. Да не говорим, че обстановката в повечето така наречени по-евтини ресторантчета и механи е ужасна. Прогорени покривки, ама битови, миризми от кухнята (недопустимо), но а посмял да кажеш нещо и те овикват разни ниско интелигентни индивиди. Не се сърдете уважаеми хотелиери , че все повече българи предпочитат Гърция.

    Коментиран от #108

  • 46 Чипът

    16 3 Отговор
    Всичко е наред стига да си плащат данъците. А това малко ме съмнява.
  • 47 Турист

    15 0 Отговор

    До коментар #38 от "Абсурдистан":

    Важно е да е скъпо и да има чалгица вечерта.А в БГто колкото е по скъпо толкова е по пълно заведението,и после снимки на сметки и т.н
  • 48 Jacques Yves Moineau

    9 1 Отговор
    Абеее... не е точно така, както е писано в статията....
  • 49 asd

    21 1 Отговор

    До коментар #43 от "Банскалията":

    Дано и за в бъдеще е така. Ако не бяха ковид простотиите кракът ми нямаше да стъпи в Банско. Преди ковида последно бях ходил там, за повече от ден-два, 2005г.
  • 50 ПСР

    40 2 Отговор
    Само по принцип,авторът има право.Може производител или търговец,да продава кило сирене и по 80 лева,напр.
    Гледаш цена-"преценяш" си,така е.
    Ама,уви,брадвата по зимните курорти е тотал и без готвачи от Италия,мистър Цеков.Стана недостъпно за среден клас нашенци.Не съм"Гунчо",но съм далеч от Илон/Мъск/.
    И като си знам,с колко бачкане,с жена ми си вадим паричките...А сме луди скиори и двамата.Карти за влека,гардероб,хотелче,храна...и хоп- яки числа за ден.НЕкакси,явно не е за всеки-елитарно стана.Е,качеството си е тукашно,обаче.
  • 51 Българка

    17 1 Отговор

    До коментар #32 от "Голям Слон":

    Проблема е следния, намираш евтино място, става популярно, хората го харесват и ходят. Разработва се и хоп цените в небето, за същата услуга и същото меню. Пример Слънчев кът в Кюстендил. В момента същата пиза, която преди време беше 6 лв (малка) в момента е 12.

    Коментиран от #55

  • 52 3.14К

    46 1 Отговор
    За този, за който българина е някой си Гунчо, бих споменал само майка му без всякакво извинение и пояснение.
  • 53 Възраждане е герб

    30 1 Отговор
    Добре че е ковид та да имат клиенти тия селяци. Пожелавам им бавен и мъчителен фалит
  • 54 kvy

    35 1 Отговор

    До коментар #9 от "asd":

    Извинявай ,но не само в това отношение в България е по-скъпо. В Швеция кубик дърва нацепени е 80 лв. тук е 150. там киловат електроенергия е 13.5 стотинки, като няма дневна или нощна. А тук колко е? В Исландия не заплащат вода и отопление, не заплащат вода и в Мичиган, щатите. В Чикаго токът е 6 цента киловат. Та да правим ли сравнение между богата България и беден Запад?

    Коментиран от #56

  • 55 Голям Слон

    13 32 Отговор

    До коментар #51 от "Българка":

    Не разбрах какво точно искаш да ми кажеш. Възмущаваш се, че нещо е струвало 6, а сега е 12 лева ли? Защо да не струва? Колко пъти се вдигна токът за фирмите знаеш ли? И ако твоето заведение е плащало 1000 лева месечно ток, а сега сметката е 5000? Били ли сте някога работодатели? Не ми отговаряй. Правописът и изказат ти говорят достатъчно.

    Коментиран от #89, #117

  • 56 asd

    13 2 Отговор

    До коментар #54 от "kvy":

    И не само скапаните и евтини стоки (със сигурност е вярно за храни и инструменти) в БГ са по-скъпи от на Запад. По-скъпите и хубави ги няма на БГ пазара.
  • 57 Голям Слон

    6 10 Отговор

    До коментар #44 от "asd":

    Под изненадан имах друго предвид - за цената. Един гол бургер в Бъргъркинг беше 18 франка преди година и половина в просто село. Какво да говорим за зимните курорти. И да, всичко е цена. Както вече няколко пъти пиша, правете си сметка. Като не ви изнася, или не ходете или ходете другаде.

    Коментиран от #103

  • 58 стоян георгиев

    17 18 Отговор
    цените показват че народа забогатява.кои би купил кафе за два лева преди 10 години?самия факт че българина вече спокоино пътува по света или поне на балканите и пазарува като бесен показва че просперираме въпреки слабото си управление и кризи!евросъюза даде на милиони българи препитание и стандарти.

    Коментиран от #59, #91

  • 59 asd

    18 8 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    Ааа сега разбрах. Кафето, като от 10ст стане 2лв - това е забогатяване. Сега съжалявам, че не учих икономика и финанси! Колко по-ясен щеше да ми е света.

    Коментиран от #74

  • 60 Тцтц

    14 4 Отговор

    До коментар #42 от "Голям Слон":

    Ти осъзнаваш ли , че става дума за ски писта и ако тръгнеш да търсиш алтертативен ресторант деня ще си отмине , както и нещата , които си платил лифт и тн. Второ, че няма да намериш артернатива., защото всимки цени си "настроени" за англичани, германци и тн хопа с по 5000 евро средни заплати
  • 61 Селянин

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    Синове на хора от ДС ще спонсорират борисов а не бсп Да го видя няма да вярвам КакСе става от военен президент
  • 62 Мартин

    10 13 Отговор
    Цялата суматоха около тази бележка с по-високи цени от Банско всъщност намирисва на добре направена анти-реклама, която със сигурност идва от среди около конкурентите на Банско като Пампорово на престъпничката Цветелина Бориславова - леля Цеца Секса или Боровец!
  • 63 така е

    26 1 Отговор
    Това се получава, заради ниското ни самочувствие. Все още не сме преодоляли един погрешен навик в мисленето си на достатъчно масово ниво. А именно онова притеснение "какво ще кажат хората" - в случая "да не би да си помислят, че нямаме пари и да се изложим". Все едно има значение кой какво ще си помисли. Ако изобщо ти обърне внимание. Но дори и хора, които предварително са прочели цените в менюто ги е срам да станат и да потърсят друго място, а остават, поръчват и плащат... Плащат много над възможностите си. Не плащат тройка кебапчета и минерална вода, а плащат, както се казва, "данък обществено мнение". Явно им е важно...
  • 64 психо

    21 3 Отговор
    Тоя писал това някакъв нагъл ресторантьор ли е?
  • 65 Не разбирам

    4 8 Отговор
    Навсякъде има и скъпи, и евтини, не виждам драмата честно......
  • 66 ежко

    32 1 Отговор
    Не ходя на Банско -не ме кефи!Хотелите са ОК, ама манталитета на персонала по заведенията и инфраструктурата -хич я няма.Да не говоря,че ако направя разносметка между удоволствията и ядовете от една такава "почивка", то последните водят убедително в резултата.И за това съмнително удоволствие да плащам двойно и тройно -не мерси!
  • 67 Съдията Дред

    13 1 Отговор
    В Банско наистина е скъпо, но има и кръчми с нормални цени. Те, разбира се, не са на пистите. Затова в раницата ми винаги има сандвич, шоколад и термос с чай. Обаче за много хора е "под достойнството им" да си носят храна. Да си плащат и да не плачат. Отсядам в хотели , където в цената влиза закуска, следобедна закуска и вечеря. На пистата хапвам леко, като се върна към 4, 4 и половина, веднага влизам в ресторанта - супичка, сандвичи, сладки. После в басейна , докато стане време за вечеря. На когото му е под достойнството, да си прави сметката, си е негов проблем. А наистина в Алпите има и по евтини , и то по-добри предложения. 500 евра за една седмица хотел с посоченото изхранване/стандартно е за скиори/ , както и включена лифт карта за три ски зони, писти, каквито няма у нас. От едно и също място можеш на се спуснеш например по черна писта/ако те допуснат/, разстоянието е 3 километра до долната станция, може да се спуснеш и по зелена писта , разстоянието до същата долна станция е над 10 км, но на практика спускането е просто возене на ските. Но като се умориш от каране , е приятно да се спускаш с умерена скорост на чист въздух.

    Коментиран от #75

  • 68 Милен

    7 12 Отговор
    За пореден път от една бележка се прави сензация и всичко се изкарва от контекст. Не се взимат предвид класа на зеведението, местоположението и тем подобни, а се похвърля една снимка от нищото и всички се вдигат на бунт. Ей това не мога да го разбера от много време в манталитета на хората тук. Вземето под внимание и класа на заведението и облужването, което поличават клиентите. Цените отговарят на качеството. Съвсем друг е въпроса, че във всяко заведение, не само в Банско, получаваш меню / а в конкретното дори има табела отвън с ценоразпис /, в което има цените на предлаганите ястия, като не ти харесват и не са ти по джоба отиваш на друго място, в крайна сметка всеки преценя сам за себе си. Честно казано тази снимка на мен ми прилича на скалъпен предварително компромат, за да се отклонят туристите към друг ски курорт.
  • 69 Оги

    4 3 Отговор
    Тва все едно да отида в Маринела примерно, да хапна и после олелел майчице :) Никва логика :)

    Коментиран от #119

  • 70 Просто човек

    1 1 Отговор
    Право, куме, в очите...
  • 71 БАНСКО

    7 1 Отговор
    🚽🚽🚽🚽🚽🚽 НА ТУРИЗЪМА☝
  • 72 То е така

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    И по другите хр магазини са високи цените но на ли са от протижетата на кауна го понасяме Тук мафията не енамесена това са цени народни
  • 73 Бббббббб

    27 1 Отговор
    Мухльото Цеков е прав. Но след като тези си слагат космически надценки и печелят "яко", защо да им вярваме на плача и да им плащаме компенсации- я за ток, я за газ, я за пандемия. Или делят печалбата с народа или не получават компенсации от народа.
  • 74 стоян георгиев

    6 8 Отговор

    До коментар #59 от "asd":

    тва с кафето е за такива като теб.иначе лесно може да отвориш на брутен вътрешен продукт на глава от населението и да смяташ .за последните години се е удвоил,а по паритет на покупателните способности сме направо в космоса,спрямо тва дето бяхме.няма и безработица ,даже напротив има недостиг на работна ръка.всичко тва дава възможност да се предлага кафе на 2 лева или апартаменти на 1500 евро квадрата.без добра покупателна способност и ниски лихви нямаше как да стане.та благодарете на геиропеиците и хамериканците дрогари антиваксъри.едва ли ще го направите ама всички знаем че е така !
  • 75 Гост от Бавария

    31 1 Отговор

    До коментар #67 от "Съдията Дред":

    Сред, така е. 1 седмица в Нойщифт под Щубай-глетчера 500,- евро вкл. 5 дневна карта, стая и храна. Каране на МАКС... 130 км за 5-те дни, падах от завоя директно в 8 седалковият лифт за нагоре...теглеше ме до 3.300 м.н.в. имаш 3 големи високопланински центъра по на 3 етажа с различни цени + безплатни помещения за хора който сами си носят препитание. Удоволствие на N-та степен. И в Бавария и в Швейцария и в Австрия и в Италия и така. Банско го помня като тихо спокойно градче отпреди 30 години. В Боровец бях миналата година, скръб. В Пампорово ни знам. Но за цени и качество на обслужването България е пеленаче
  • 76 Винету

    9 13 Отговор
    Над 90% от българите са неосъзнати комунисти и изобщо не разбират какво е капитализъм.Искат билетчето да е 6 Ст. и да работят възможно най малко.
  • 77 Мунчо

    26 1 Отговор
    Просто неходете в Банско! Гръцкото море не е по-далеч, а е с най-дългата че и разнообразна брегова ивица в Европа ! Със сигурност освен това няма да ви предложат манджи от миналата година, а и в сметката няма да ви излъжат! Препоръката не се отнася за мазохисти - инати.

    Коментиран от #79

  • 78 Тъпигьоз

    7 5 Отговор
    Туй Банско хем по скъпо от Алпите хем по калпаво...че що ходят там тия?Насила ли ги карат?Брей.
  • 79 До мунчо

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Мунчо":

    Ските не ми вървят добре по пясъка
  • 80 Ами

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "asd":

    нали това ти казва човека бе, никой не те кара зорлем да сядаш там!
  • 81 Шоу

    5 14 Отговор
    Давам заведение под наем у Банско,гледам тука има философи...да идат да го взимат и да правят супички по 30 лв да са видят в пари като им се види толкоз лесно.
  • 82 ЦРУ

    2 5 Отговор
    Пак някой лентяй си пуснал касовите бележки в социалните мрежи.
  • 83 пешо

    8 2 Отговор
    да не им се дават ковид помощи
  • 84 Алеко

    1 3 Отговор
    Голяма работа - щото е задължително да седнеш там сигурно
  • 85 абеееееее

    6 2 Отговор
    хора скъпи заведения бол кво ви става просто не влизате
  • 86 Огнян

    11 7 Отговор
    След като сутринта ми попадна и друга подобна бележка от Пампорово, където човека се оплакваше, че една вода е близо 10 лв, се чудя едно: Защо се сяда на места, които не са по джоба или искате се прави това умишлено, за да се снима бележката и после да има публично оплакване? Като се влезе в заведение на масата има меню с цени, а и почти всяко заведение има табела пред него с цени, всеки може да види дали му е поносимо или не и да прецени дали да остане или не. Не е нужно да се правят такива изкуствени сензации.
  • 87 Няма нужда

    21 1 Отговор
    Аз не зная колко трябва да си просТ,да идеш в това село,да им плащаш тези цени,да им търпиш поведението на робовладелци,и на всичкия зор като се оплачеш за нещо,те навикат,и изкарат тебе виновен.Мерси господа,няма да участвам..А и постоянно реват като....за помощи.
  • 88 Запознат

    17 1 Отговор
    Това в Банско се случва защото на Витоша нищо не се случва.Ако държавата развие туризма които е на 10мин. от центъра на София ....тогава Банско друга песен ще пее.Витоша има капацитета на Кицбюел ,но едни хора решиха че там ще е за къщи на богатите ..Бояна и Драгалевци ще стигнат да Тихия кът и Щастливеца след 15години. София да се вдигне на бунт и да си поиска развитието .
  • 89 Българка

    14 2 Отговор

    До коментар #55 от "Голям Слон":

    Не, възмущавам се от факта, че вдигнаха цените заради популярността на заведението. Информацията ми за това заведение е от преди да вдигнат цените на горива и ток, даже тогава цените на горивата отбелязаха най-ниски цени от 10години. Правя аналогия с Банско, стана популярно и цените удариха тавана, без да се е повишило качеството. Мои по-възрастни приятели помнят, когато е било обикновено село, помнят и съотношението цена-качество, което е било на нивото на доста престижни курорти, а сега цените НЕ отговарят на качеството на предлаганите стоки и услуги. Кое не ти е ясно.
  • 90 Биг Деди

    16 4 Отговор
    Последно като ходих на ски в България 2011/2012 на Пампорово, нямаше сняг..,а петзвезния хотел беше егати майтапа.Та отиваме в една кръчма(бялата къща) и като ни донесоха менюто гледам супата 15лв,ставаме от масата и си тръгваме, отиваме в едно кръчме отсреща и поръчваме Агнешко бутче, червено вино, предястия и т. н, на съседната маса сяда Цветелина Бориславова с дъщеря си и някакви мъже с пищови на кръста.. Та след 40мин идва сервитьора и ми вика,-ми то Агнешкото свърши, виното също...,през това време гледам нашето бутче и вино го сервират на съседната маса.... Познай кво се случи, скандали, крясъци, псувни,пред пълно заведение, тоя мендил собственика дето лижеше ботушите на Бориславова цяла вечер, го накарах да ме черпи до сутринта, ям, пия, повръщам и пак се връщам на масата, сигурен съм че още ме помни хахах...
    Та по темата.. Няма смисъл да се вайкате, реалноста е такава в Бг, няма да се промени скоро..., цени, обслужване,уважение

    Коментиран от #92

  • 91 Бай Шиле

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    За колко % от българите ЕС даде просперитет и за колко % отне елементарни нужди?

    Коментиран от #96

  • 92 Бай Шиле

    7 3 Отговор

    До коментар #90 от "Биг Деди":

    Майстор си на т.н. къс разказ.Само че е измислен,де.

    Коментиран от #95

  • 93 Роко Скиавоне

    9 0 Отговор
    Аре стига се прави на националист и да защитаваш другарите.Същите другари които сега твърдят,че име скъп тока и искат помощ от държавата(нашите пари) за да могат да си подържат стандарта
  • 94 Няма значение

    11 0 Отговор
    Кви са тея статии пълни със злоба? Май авторът нито на море е бил, нито на планина скоро.. :D Не е виждал мизерията, в която те настаняват и гнусните гозби, които ти носят за безумни пари.. :D
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #91 от "Бай Шиле":

    отне елементарните нужди само на пияниците ,на всички други даде в огромно количество спрямо предишното време.тва са фактите.в момента няма българин на които да му се работи и да не го прави щото няма къде или му се плаща малко.средната заплата за 15 години се вдигна няколко пъти,а опцията да бачкаш в чужбина вече е много лесна и достъпна.има цели сектори в които българите вземат тук пари квито биха вземали за същото в европа и ситуацията продължава да се подобрява!
  • 97 Косача

    15 0 Отговор
    Банско! Прекрасна природа и условия за ски но, покварено от лакомията на българина! Не ходя там!
  • 98 ComfortablyNumb

    2 9 Отговор
    Ганчо е голям майстор на вицове. Наскоро много се смях на един че в Алпите ( ако ще да са словенските) било по евтино от Банско ама много се смях ... ха-ха-ха
  • 99 Никос

    8 0 Отговор
    Заведенията по плажовете в Гърция имат пределни цени определени от държавата. Можеш да продаваш под тях, но не и над тях

    Коментиран от #101

  • 100 Фур за Цеко

    4 0 Отговор
    Абе бай фой, то в Банско други ценен нема, оти местните че те изгърбят скоростно и резко, че го даваш по-ефтино
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Даааа

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Голям Слон":

    Така е! Аз ядох пица в Люцерн за 30 франка... Ама това е Швейцария. Висок стандарт с високи цени. Мой познат работи там за около 7к франка... 1800 за наем и с другите живее горе - долу прилично...
  • 104 Споко

    3 0 Отговор
    Голфът като спорт е по-евтин, а съответно и обяда!
  • 105 Гонзо

    3 10 Отговор
    Оти си не седите у Софето, ми сте тръгнале по такива места и после акъл да давате. Яжте си на Софийски цени и си мислете, че сте хванали Бога за Рога
  • 106 Гонзо

    2 7 Отговор

    До коментар #20 от "А бе":

    Ми стои си в София и ходи на Витоша
  • 107 Гонзо

    2 5 Отговор
    Ми стой си в София и ходи на Витоша
  • 108 @ лайф

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Българка":

    Стой си в София, какво търсиш в Банско?
  • 109 Банск

    7 0 Отговор
    ли, не благодаря! В Австрия ми е по на сметка!
  • 110 Скиор

    6 2 Отговор
    В Банско не е скъпо да караш ски. Дневната карта е 79 лв. В Швейцария е 55-65 франка. В Австрия 55-60 евро. И в двете държави паркирането до лифтовете е безплатно ако имаш карта за ски. Банско -12 лв за цял ден. Не коментирам пакетни цени или сезонни карти. Пистите в Банско са обработени и обезопасени на много високо ниво. Веднъж качил се в планината опашки няма дори в събота и неделя. Голям минус са тоалетните и обслужването в заведенията. У нас хотелите са относително по-евтини, но пък са зле във всяко отношение. Цените на топлите напитки масово са 8 лв. , вода 500 мл 4 лв. В Швейцария и Австрия цените са същите, но във франкове и евро. Ски зоната в Банско е отлична, Банско обаче е пълна скръб за съжаление.

    Коментиран от #126

  • 111 АУУУУУ

    2 8 Отговор
    БРАВО !!! МНОГО ВЯРНА СТАТИЯ....ТО РЕВАНЕ ТО ЧУДО ......ВСЕ НЕ ИМ СТИГА....... ИСКАТ ДА СЕ ХРАНЯТ В РЕСТОРАНТИ СЪС ЗВЕЗДИ ОТ МИШЛЕН , И ДА ПЛАЩАТ КАТО В КВАРТАЛНОТО ГАРАЖЧЕ .... ИЗВИНЯВАМ СЕ .....КВАРТАЛНАТА ЗАКУСВАЛНЯ , КОЯТО ВОНИ И ХИГИЕНАТА Е ЛОША ДУМА .......

    Коментиран от #136

  • 112 И.а

    5 0 Отговор
    Проблема е че за тези пари получаваш ниско качество.
  • 113 Готин

    10 0 Отговор
    До преди пет години ходих на българските курорти. Не ме притесниха цените. Притесни ме простотията, алчността и отношението към клиента. Лудост е да седнеш в заведение и да се държат към теб, като неканен гост (навлек). Пълна идиотия е да си поръчаш лаврак 400 грама и да получиш 50 грама лаврак, придружен от 300 грама картофи на цена от 35 лева. Драги ми ресторантьори! Няма повече да ползвам вашите продукти, които и "шефовете" ви ме могат да сготвят прилично. "Мерси"!
  • 114 Donzidog

    6 0 Отговор
    Много платена статия!Само за инфо на автора,нито ахтопол нито синеморец и още много курорти имат пречиствателни станций!Останалите са построени с минимален капацитет за да се откраднат едни пари....и когато се напълнят курортите познай дали смогват?Сме.ник!За качество и цени няма да пиша всеки сам си вади изводите!
  • 115 Валери

    8 0 Отговор
    Много се съмнявам в твърдението, че цените съответстват на качеството или обстановката. Типично по нашенски- ще си избием по малкия оборот с по високи цени. Да не да купуват стоките от някакви специални, луксозни места, та да не би това теле да е живяло в Уиндзор ? Затова туризмът ни е на това дередже. Хората ще ходят по чужди дестинации, а нашите ресторантьори и хотелиери се оплакват от мерки, сертификати, ще плащат за помощи от държавата. Нали знаете че на калпавия х.й му пречи вълната...
  • 116 Жоро

    6 0 Отговор
    Никога не съм обичал снега и навалицата,така че не ми пука за Банско.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Черноморски Гларус

    4 2 Отговор
    Борко,Борко ти си бил голям капацитет.Незнам колко плащаш за да ти публикуват тъпотиите.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Ани

    8 1 Отговор
    В презастроеното Банско с абсолютно еднакви сгради, и черни пътища между тях, можеш да се загубиш. Асфалтирана е само мижавата търговска улица. А горе на пистите няма избор от скъпи и по малко скъпи заведения. На Бъндерица има само ресторант и чайна. Едно кафе струва 8 лв. и на двете места. Да не говорим за останалото..... Отидеш ли веднъж, няма да стъпиш втори път.
  • 121 7882

    7 0 Отговор
    А защо тогава хотелиерчетата после ревът и искат субсидия от държавата, за да си спасят бизнеса..... Това не е бизнес, който е отишъл едва ли ще повтори, чак им намалиха ДДС-то за да може да си закръглят печалбата на 170 чисто на пържола
  • 122 Пепи

    2 0 Отговор
    Боже боже тва ли е единственото скъпо заведение че тая касова бележка стана хит? Много смЕХ!
  • 123 Карък

    2 1 Отговор
    Аа@ааа,това е нищо тепърва ще ги ядем жабетата на джендърите във властта. А вие дрънкайте като празни тенекии.
  • 124 ДУ АВТОРА ...

    5 0 Отговор
    МИ ТО ИМА САНДВИЧИ ... ФИЛИЯ С МАРГАРИН ИЛИ МАС... ПО ИЗБОР И СПИРЕД ДЖОБА......ТВА ЛИ ДА ЯДЕМ БЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ РУПОР....
  • 125 Добрин

    1 1 Отговор
    Тази касова бележка стана прословута. Все едно до сега не е имало скъпи заведения и за първи път някое келешче е решило да се прави на велико.
  • 126 ира

    1 0 Отговор

    До коментар #110 от "Скиор":

    Нищо не разбрах от тази лавина разпокъсани мисли. Австрия Швейцария, Банско, много наблюдения. Както би казал героя на Алеко Константинов, Кажи къде е по-хубаво, тука, или в България? ХАха!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Селски тарикатлъц. Да се вдигат данъците

    3 0 Отговор
    Ако не даваха Ковид компенсации на бандата на Али баба, сега всичко щеше да е доста по - евтино, защото печалбата щеше да е на база ОБОРОТ.
  • 129 Истината

    4 0 Отговор
    Борислав Цеков, маймуно. Ако си бил поне един път в дребния си живот в Банско, ще знаеш, че няма къде да седнеш на нормални цени. Подлога.
  • 130 Истината

    3 0 Отговор
    Цеков, отиди със 100 лева със семейството си в Банско да видим какво ще ядете. Леб.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 И аз съм бил

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бозо":

    Аре стига си се фукал и лъгал! И ние съм бил в поне 15 европейски държави и по евтино от България НЯМА! Единствено в Сърбия, Македония и Албания са на същото ценово равнище но не и по евтино!
    Всъщност влизаш в Booking и сравняваш, нощувка за двама в Банско в момента 70лв, със закуска 100- 150, с пансион 200-250. Има и по скъпи и по евтини за всеки джоб плюс зная няколко кръчмата където за 10-15 лв хапваш доволно. Сравнете с коя да е алпийска дестинация дори Словения и ще ви заболи джоба
  • 133 1444

    5 0 Отговор
    Кой ви плати да я напишете тази статия.С тия цени не ги съжалявам да фалират дано, и тия по черноморието.
  • 134 Аз Кочо

    6 0 Отговор
    Тоя келеш дето пише тая статийка искам да го питам, защо в такъв случай държавата ви намали ддс на 9 пр. За да може да лапате още повече ли. Пожелавам на целия ви бранш да фалира и както си мислех преди ги и скоро няма да има мошдивци да ви рабитят
  • 135 Теодор

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "hh88":

    Согласен!!! Никакви помощи !! И ще се научат!!
  • 136 САП

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "АУУУУУ":

    Ти де видя в Банско ресторанти със звезди Мишлен.

    Аз виждам виждам излъскани сгради с качество на обслужване и храна на ниво селски кръчми ( и там може да намериш по качествени) и безбожно надути цени.

    В България става, че броя на звездите е обратно пропорционален на качеството на услугите и храната.

    В Българя ми се случвало в ресторант 5 да ме нагостят със студена скара и накрая да ме напсуват, че не съм оставил бакшиш.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.