Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 10:00 3 777 96

Антикомунист ли е българският президент?

  • антикомунист-
  • румен радев-
  • жертви на комунизма

Много от личностите упоменати в Мемориала в никакъв случай не може да бъдат определени като жертви

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Интересно се получава.

Мемориалът на жертвите на комунизма е място на поклонение за ненавиждащите комунизма, с една дума на хора, които се определят като антикомунисти.

Отивайки там да даде почит на жертвите на комунизма президентът Румен Радев излиза, че също е антикомунист. И аз съм съгласен, казва той на българската общественост, че описаните имена са жертви на комунистически терор. И аз ненавиждам комунизма, казва ни той.

Човек има право на собствени убеждения. Може да са правилни, може да са неправилни, негова работа. Но когато си президент би трябвало да преценяваш действията си, особено по отношение на историята на твоя народ. Да си сигурен, че това, което говориш и правиш е в унисон с историческата истина, която се опира на факти.

А в случай фактите са следните:

Самото словосъчетание „жертви на комунизма” е тенденциозно и исторически неиздържано. Комунизмът е идеализирано илюзорно общество в бъдещето, изградено на принципа „От всекиму според способностите, на всекиму според потребностите”. В България до 1989 г. комунизъм не е имало, имаше социализъм, под ръководството на партията се изграждаше социалистическо общество, което така и не беше изградено.

Много от имената на мемориала са на хора, осъдени от Народния съд. Той се е състоял през 1945 г., когато на власт са не комунистите, а Отечествения фронт. В подкрепа на Народния съд и неговите сурови присъди се е обявил даже Никола Петков, земеделския лидер, несправедливо осъден на смърт и екзекутиран през 1947 г.

Много от личностите упоменати в Мемориала в никакъв случай не може да бъдат определени като жертви. Обратното, в резултат на техните действия жертви са станали много хора.

Богдан Филов и неговите министри вкарват България във Втората световна война, обявяват безразсъдна война на Америка и Великобритания, в резултат на която столицата и българските градове са бомбардирани, разрушенията, убитите и ранените са хиляди. Те приемат антиеврейско законодателство и допускат евреи от окупираните от български войски да бъдат транспортирани на унищожение н нацистките концентрационни лагери. Видна роля в това отношение играе българският комисар по еврейските въпроси Александър Белев, който е подписал с есесовският капитан и пратеник на Айхман- Теодор Данекер споразумение за изселване на 20 000 български евреи без разлика на възраст и пол. Негов непосредствен шеф е вътрешния министър вътрешният министър в две правителство на Богдан Филов- Петър Габровски, който при приемането на антиеврейския Закона за защита на нацията заявява решителността на Министерския съвет за окончателно решение на еврейския въпрос

Министърът на правосъдието Константин Партов е въвел смъртните присъди за малолетни; съществува официално документиран списък на около 60 избити деца и малолетни, с имена, възраст и местоживеене.

На мемориала е изписано името на подпоручик Константин Йорданов палачът на ястребинските деца . Изписани са и имената на военни и жандармеристи, които са рязали глави на ятаци и партизани.

Александър Сталийски, министър на правосъдието в правителството на Иван Багрянов е член на фашистката организация „Съюз българска родна защита“, а по-късно оглавява крайно дясната фашистка „Национална задруга за политическо единство и възраждане“.Той е един от един от идеолозите на фашизма в България, издал още през 1929 г. книгата "Фашисткото учение за държавата", в която пише : " Трябва да се признае, че фашисткото учение за държавата носи спасителната вяра на нациите, изтерзани и обезверени от разрушителната дейност на политическите партии"

Дочо Христов, министър на вътрешните работи през 1943- 1944 г. който нарича евреите „еврейските паразити“ е официален вносител в Народното събрание на проекта за Закона за защита на нацията. Той е отговорен за избиването на стотици български противници на властта, включително и на малолетни.

Крум Митаков, създателят на"Съюза на българските фашисти" в пледоариите в Народното събрание в защита на антисемитския закон заявява : „Ние пазехме в нашата пазва една змия, която се казва еврейство“. Неговият брат и правосъден министър между 1939 и 1942 г. Васил Митаков, носи отговорност и за изселването на българските евреи от окупираните територии.

Ето това са някои от жертвите на комунизма, поклон пред които направи българският президент, който очевидно не познава историята на своя народ. И очевидно съвсем неуместно и глупаво се изяви като антикомунист.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 73 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    54 12 Отговор
    ПЪРВИЯТ КОЙТО ГОВОРИ ЗА СВОБОДА РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, СПРАВЕДЛИВОСТ И ДА НЕ СТРАХУВАШ ДА УМРЕШ ЗА ТИЯ ИДЕАЛИ Е ИСУС ХРИСТОС .... .. .. И ЧОВЕКА УМИРА ЗА ДА НИ СПАСИ .... В ТОЯ СМИСЪЛ ... КОМУНИСТ ЛИ Е ХРИСТОС ???? ....
    .....

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мое мнение

    57 16 Отговор
    32 г нито един Президент не направи нищо за народа .Внос на храни да се трови народа ,ниски пенсии,ниски заплати ,възкарщина ,корумция,мутри ,олигарси .Жалко ,но неоспорима истина .

    Коментиран от #17

  • 5 ЗАГУБА

    36 7 Отговор
    НА ПРОСТРАНСТВЕНА ОРИЕНТАЦИЯ☝
  • 6 Сесесере

    11 28 Отговор
    Тихоооо!!!

    Коментиран от #44

  • 7 уточнение

    45 27 Отговор
    Не , бе - не е анти-комунист . Анти-българин е !

    Коментиран от #26

  • 8 Anonymous

    78 15 Отговор
    Аргументирано!Поздравления за автора! Никога повече фашизъм!
  • 9 Sieg

    25 5 Отговор
    Все някакъв е и в това няма лошо. Все ощетени ще има. Единствено смъртта е безпристрастна!
  • 10 Исус говори за брадство, но

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "САТЪРА НА ХАНА":

    в негово име и заради други кумири и идоли са избити милиарди. Идолопоклонничеството е вредно Войниците са способни на много жестокости под команда. Способни са да извършат неща, които никога тяхната съвест не би им позволила. Но когато слугуваш, на някого си способен на нечовешки злини. Едно е вярата в доброто и злото, друго е радикалния фанатизъм, и идолопоклонничество.
  • 11 САТЪРА НА ХАНА

    33 6 Отговор
    АКО ВСИЧКИ БЯХА ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИ НЯМАШЕ ДА ИМА НУЖДА ОТ НАС КОМУНИСТИТЕ .
    ...... И НАЙ- ГОЛЯМАТА ВИНА Е НА ЦЪРКВАТА,КОЯТО ПРЕВРЪЩА РЕВОЛЮЦИОННОТО УЧЕНИЕ НА ХРИСТОС В ИНСТРУМЕНТ КОЙТО ОПРАВДАВА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ЕЛИТИ ( царе, папи, олигарси и скотове)
  • 12 Българка

    24 39 Отговор
    Не съм съгласна, че мемориалът на жертвите на комунизма е място за поклонение от върли антикомунисти. Да се преклониш пред загиналите, част от които несправедливо без съд , просто трябва да си ЧОВЕК, ЗА КОЙТО СПРАВЕДЛИВОСТ, УВАЖЕНИЕ НЕ СА САМО ДУМИ, А ЦЕННОСТ. Радев винаги е държал на тези простички неща
  • 13 /////

    42 5 Отговор
    Нищо добро не ни чака докато всеки смята само своите за жертви. Колкото до политиците те яхват вълната утре, ако се обърне палачинката ще поднасят цветя на другия паметник.
  • 14 Радев е президент на всички българи

    25 29 Отговор
    И затова присъства на мероприятия.

    Коментиран от #18, #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Президентът в РБ

    35 24 Отговор

    До коментар #4 от "Мое мнение":

    Няма никакви права..Най силното е налагане на вето и то до следващо гласуване. Радев налага вето на крадците хиляда пъти. Обедини народа да ги свалим. Показа ни надеждата. Поведе ни. Повярвахме, че България има шанс и нищо не е тотално изгубено. Радев е най- добрият президент който сме имали.

    Коментиран от #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    28 22 Отговор
    Лошото е, че и самият Радев не знае какъв е и на кой Господ дружи. Той е един дълбоко объркан човек, със сбъркани морални ценности и ориентири, със силно, нарцистично его и огромно желание да отмъщава на всеки, който смята, че е накърнил егото му.
  • 20 Jacques Yves Moineau

    24 31 Отговор
    Аман от комунистически брътвежи.
  • 21 Стругар

    10 15 Отговор
    Не знам, дали е антикомунист, по-важно е да е антиваксър в настоящото безумно време.
  • 22 Немо

    16 20 Отговор

    До коментар #14 от "Радев е президент на всички българи":

    Радев е президент на малкото българи гласували за него (а дали е избран от инат , убеждения или пари - вие си знаете).
  • 23 НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП КОМУНИЗЪМ

    19 35 Отговор
    НИКОГА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ДА УБИВАТ ДРУГИ БЪЛГАРИ....НИЕ ТАЯ ВЛАСТ С КРЪВ СМЕ Я ВЗЕЛИ И С КРЪВ ЩЕ Я ДАДЕМ.......ВЕРУЮ НА БСП КОМУНЯГИТЕ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кую

    10 11 Отговор

    До коментар #7 от "уточнение":

    Слуга на Обора.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 да не пропуснете

    24 16 Отговор
    Президента ни не е антикомунист , ами е чужд агент , предател , лъжец и корумпе .
  • 29 в памет на паметника

    4 12 Отговор
    Ето още един индивид, който ходи по паметници и "прави политика" щото с шоу и музика напоследък е трудно:

    https://fakti.bg/bulgaria/650283-slavi-trifonov-pametnik-trabva-da-e-tova-koeto-si-napravil
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 И то дърто русофилско

    9 16 Отговор

    До коментар #3 от "Автора е русофилскo x.ю м.н.e":

    разпрано x.мне.
  • 33 Тошо

    18 28 Отговор
    Няма начин автора на тази възраст и при това член на СБЖ от онова време, да не е комундел ! Тогава журналистика завършваха само.,, наши хора " и почваха работа само.ако служеха на комунистическата власт ! Тия лакърдии да ги разтяга на внуците си по скайпа , защото сигурно са на запад !!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Браво на Радев

    23 13 Отговор
    Пред жертви, несправедливо тормозени и убивани, е въпрос на морал, на ценностна система, да се преклониш! Тук режим и власт нямат значение! По въпроса за имената които автора дава пример и не трябва да са там, не Президента има вина, нито някой който се прекланя пред неправилно стореното в ония години! Вина имат тези, които са ги наредили там! Просто да се проучат от историците имената които са там и тези които не са достойни да са там, да се премахнат! Няма как обикновен човек да познава историята на хиляди имена!
  • 36 БСП на Бунището

    18 40 Отговор
    Било нямало Комунизъм в България - ,но има Руска Окупация 45 години.Забрана на Частната Собственост...Национализация на цялата Собственост на Народа.....Забрана за Работа и местоживеене освен където си се Родил....Забрана да Пътуваш извън пределите на Държавата....Забрана на всички политически Партии и политически Възгледи освен Комунистическите....Руски съветници във всяко Министерство....И това половин век....45: годни Руска Окупация !!!И само част от Жертвите на Руската Окупация са на този мемориал.....
  • 37 Достоевски

    19 14 Отговор
    Нито е анти , нито е комунист , ми е ИДИОТ.
  • 38 седемте йястрепинчерчета

    4 21 Отговор
    добърия комунист е като тортата
  • 39 Лицемер

    28 15 Отговор
    Сигурно е антикомунист, но сигурно е и страшен лицемер. Бил е член на БКП, президент стана издигнат от наследничката ѝ БСП. Пет години се спотайваше, и чак когато вече гласовете на левите избиратели не са му необходими разкри същността си. Кланя се пред паметника на фашистките убийци, а игнорира техните жертви. Никога не се поклони например пред паметта на невинните деца от Ястребино.
    Кариеризмът, личният интерес, лицемерието явно са негови характерни черти. Иначе с какво лице се пъчеше на събрания на леви избиратели, правейки се на съмишленик. А в пазвата си е държал камъка на антикомунизма и преклонение пред профашисткия режим преди 1944 г.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Локо Сф1956

    28 10 Отговор
    Подкрепям горенаписаната статия. В България не е имало комунизъм, както и описаните върху паметника, че са жертва на комунизма. След месец ще е годишнина от жертвите загинали край Буново. Атентаторите кои бяха и дали ще има поклонение. По кое време се даваха по 50 000 лв за партизанска глава. Може ли да се каже, че България, която беше съюзник на фашистка Германия е имало фашизъм в България. Защо някои истини от историята се подменят

    Коментиран от #58

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ха Ха Ха

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Сесесере":

    Сересерсем ти ли си бре? Пак си се оакал форумо засмърде.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 СОЛОМОН

    8 16 Отговор
    НЕ Е АНТИ КОМУНИСТ А Е -ПЕ.ДЕ.РАСТ. ВСЕ С ТАКЪВИ СЕ Е ОБГРАДИЛ ЕДИН СВЕСТЕН НЯМА !!ТЕ СВЕСТНИТЕ ВСИЧКИ СА В ГЕРБ!!!! ААААААААААА????
  • 47 Биби Долапчиев

    4 3 Отговор
    Престорен преигравач е ма од най долните пемберюги-нагаждачи!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хххх

    22 6 Отговор
    Браво Г-н Гицов ,истината и само истина ,втръсна ни да слушаме и гледам антикомунисти и то от журналисти , които добре платени с пяна на уста отричат съграденото по време на социализма и пълно мълчание за ограбената ни държава ! Хвала на Г- н Кеворкян за статията му във фейсбук.
  • 50 Хмм, пРезидентът ли ?

    4 5 Отговор
    Хабно ножче е !
  • 51 Комуниста

    26 5 Отговор
    На първи конен полк в град София преди 9 Септември на портата от едната страна виси знамето на нацистите със свастика, а от друга бг флага. Иначе в България не е имало фашисти ако ги питаш колабороционистите седесари.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бъди по умерен,

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Емил":

    бялата пръст е техният лек , че те са много чувствителни.
  • 54 Patriot

    15 2 Отговор
    Седесарските боклу.к4ета не познават историята
  • 55 Отряд ",, Чавдар,,"

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "Емил":

    Затова после се оплаквахте бандитите каторжниците от социализма!
  • 56 Октомври

    20 2 Отговор
    Малко бяха ликвидираните от народния съд 1945 трябваше повече!
  • 57 ДО АМУДЖАТА

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "Автора е русофилскo x.ю м.н.e":

    АМУДЖА ВСЕКИ КОЙТО НЕНАВИЖДА ПРАВОСЛАВНИТЕ РУСКИ НАРОДИ Е ИЛИ АМУДЖА ИЛИ ФАШИСТИ НЯМА ДРУГ ВАРИАНТ!

    Коментиран от #61

  • 58 Берое

    5 15 Отговор

    До коментар #41 от "Локо Сф1956":

    Вземи и почети да разбереш , колко много честни хора - партизани са избити от комунистическата мафия, защото са ги разбрали що за предателска партия е БКП, партизаните са имали далеч по разумно виждане за развитието на БЪЛГАРИЯ, но русофилите- неграмотници ни потопили в руското робство за да се облагодетелстват от това !
  • 59 Борците антикомунисти

    18 4 Отговор
    През септември/октомври 1923г. въобще няма съдени въстанници - шайките вършеят по селата,събират на мегдана и разстрелват или на мегдана или уж ги водят към Лом,Фердинанд или Враца и после в първото закътано дере...трепят. Няма и помен от законност. При това Законът за защита на държавата въобще не е приет още. Такива е шайката на черния капитан Монев - над 60 души в т.ч и игумена на Чипровския манастир , на полк. Кузманов в Лопушна избити на мегдана и накарал хората да играят Кървава хоро ,такива са и мародерите в Горна Гноеница - 72 души убити в усое и за по-сигурно хвърлили бомби върху тях. Убийството на дете/деца независимо от обстоятелствата навсякъде по света е престъпление. И не са само Митко Палаузов,Ястребинчетата,Васил и Сава Кокарешкови... До 8,30 ч. на 20 декември 1943г. Ястребино е блокирано. Към 14 ч. подпор. Йорданов звъни по телефона на подполк. Киров, докладва, че е арестувал 18 души, Киров нарежда "Да се разстрелят заедно с децата!". В разстрела участват: фелд. Стойчо Леков, фелд.-школник Никола М. Николов, канд.-подофицерите Минчо Вълков и Никола Б. Николов, ефр. Съби Момчилов и още двама. Йорданов и агентът Узунов отиват на "местопроизшествието" минути след разстрела и доубиват още живите - "да не се мъчат".Плащането на 50 000 лева и снимка с отрязаните глави...не било престъпление! И дете на 10 години може да намери снимките с отрязаните глави на партизани от отряда "Антон Иванов" в Интернет...,но тоя пухкавел явно не може. Над по
  • 60 Борците

    17 4 Отговор
    Над половината партизани от отряда "Антон Иванов" не са убити в бой,а след като са пленени ,са убивани по различни начини и убийците са възнаградени с 8 900 000 лв. делено на 50 000. А и няма случай заловен партизанин да е съден и убит след съд. Изгорените яташки къщи са стотици,но само в няколко случая от тия къщи е водена стрелба по властта. И на какво основание са горени къщи и убивани ятаци ако не са оказвали въоръжена съпротива? И Нюрнбергският процес е само върхът на каскадата от стотици процеси в Европа срещу нацизма/фашизма. В Израел,Германия и Франция още издирват и съдят престъпници от ония времена.
  • 61 Не, чист натурален българин е

    3 16 Отговор

    До коментар #57 от "ДО АМУДЖАТА":

    А вие путипоклонниците, cмyчuте руски rpe.з.д.eu защото сте страхливи мишки.
  • 62 Активен борец

    10 5 Отговор
    Много ниско косиха от ОФ след 1945 трябваше по ниско да се коси!

    Коментиран от #64

  • 63 Кога ли

    13 4 Отговор
    Полковник Васил Симеонов Монев,като капитан и командир на граничен отряд от 2/24 граничен участък в община Чипровци избива над 60 души в селата през 1923г. Като полковник и командир на 25-ти драгомански полк лично или по негова заповед са избити 1500 души в Сливнишко,Драгоманско,Царибродско,Пиротско,Бабушничко и Драмско - две напълно изгорени села. В Сливница отлично го помнят.На стената с имената на "жертвите на комунизма" край НДК името му е под номер 13 450. Думите на Антон Сташимиров" Клаха народа си така,както и турчин не го е клал" се отнасят точно за него. Около с. Горна Лука и с.Превала в местността "Клисура" шпицкомандата му през 1923г. заколва 12 души,като ги кара да легнат по корем и ги мушкат с ножовете на пушките. Спасяват се 2 души - единият не искал да легне и шпицкомандосът го ръгнал в пояса,а човекът хванал ключалката на ножа към пушката,откопчал се и побягнал връз реката. Ако не беше тая кървава вахханалия,щеше и да е комично,защото войникът като видял,че не го улучва с куршуми почнал да вика да хвърли ножа, щото видите ли му се води и ще трябва да го плаща. Другият човек го ръгали,ръгали но не умрял и близките му го намерили и спасили. Не такъв късмет са имали игуменът на Чипровския манастир йеромонах Йосиф Преображенски,убит от шпицкомандата на Монев,както и другите останали над 50 души от селата от община Чипровци. Кога ли гърци и сърби ще заведат дело срещу България в Международния наказателен съд в Хага за този доказан нацистко-ф
  • 64 Софиянец

    2 10 Отговор

    До коментар #62 от "Активен борец":

    Да те окося до кръста
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Тръмб

    6 10 Отговор
    Подарената свобода не е свобода. Българите не си взеха поука от изминалите десетилетия и още се чудят защо живеят в кумунизъма и защо все ДС ги управлява. Да продължават да се чудят, може пък един ден да се сетят.
  • 67 Много ми допаднаха

    2 8 Отговор
    Панегириците на автора за Токаев, Назарбаев и Ким Чен Ун. Так держать, товарищ! Прав си, в Болгария останали много недобити фашисти и дали потомство. На този памятник има ли место за още имена?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Тома неверни

    7 6 Отговор
    Радев не е антикомунист, а жалък джендър!
  • 70 оня с коня

    5 6 Отговор
    Авторът на Статията старателно и в Детайли обяснява що е то "Антикомунист" и възможно ли е да има в такива в БГ,след като не сме имали Комунизъм.Освен това в статията подробно се обяснява как всъщност немалко Имена от Обелиска са станали САМИТЕ ТЕ причина за избиване на сума Народ като например обявяването на Безумна война срещу Америка и Англия от Богдан Филов и министрите му,след което следват Момбардировки и Хиляди убити.Накрая Авторът ГНЕВНО УКОРЯВА Радев че ходи да се кланя на Подобни "съмнителни" Паметници,но ...ДОТАМ.А КЪДЕ Е Призивът на Автора за ПУБЛИЧНО ЗАКЛЕЙМЯВАНЕ НА ДЕЙСТВИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА който "ОЧЕВИДНО НЕ ПОЗНАВА ИСТОРИЯТА НА СВОЯ НАРОД" и "НЕУМЕСНОТО И ГЛУПАВО ПРЕДСТАВЯНЕ ЗА "Антикомунист"?А да призове Автора за Повсеместни Митинги и Протести с искане за ОСТАВКА на Радев,и задействане на Механизъм за ИМПИЙЧМЪНТ?Не може така Авторе - или докарваш нещата докрай и сваляш Президента от който се възмущаваш,или цялата ти Тирада се превръща в голословно Философстване със съмнение за "Платен материал" от КОМУНИСТИЧЕСКИ КРЪГОВЕ...ДОРИ и да сме нямали Комунизъм!
  • 71 другарят

    13 4 Отговор
    Реабилитирането на убийците и фашистите осъдени от Народният съд , е на практика реабилитиране на Хитлеро-фашизма в Европа!Някой главанари и "десни" талибани в държавата ,не си дават ясна сметка за това! Този съд е наблюдаван от страните победители и е щял да се състои независимо, от това дали правителството е било комунистическо или псевдо-демократично! По това време комунистите още не са овладели власта и имат само трима министри! Натовският генерал с поднасянето на този букет отново раздели нацията!
  • 72 9689

    9 2 Отговор
    Господин Президент-лоши ти са съветниците,огледай се.......
  • 73 Научаване няма

    11 4 Отговор
    Не,не Радев не е антикомунист е просто един хитреещ Андрешко. Започва да прилича на бабуина Боко да прави салтоморталета само и само да се хареса на Сульо и Пульо. Карат-варат и все повтарят грешките на бай Тошо. Бай Тошо отлично знаеше,че членовете на БКП не го харесват и затова първо напълни БКП с бивши репресирани,издигна тях и децата им на постове,купуваше артисти,писатели и певци с облаги и награди.... Накрая Тошо беше низвергнат и от тия които ги купуваше,и от най-близкото си обкръжения. Гоцко пък се колаборира с Мадридския комарджия и ДПС. Боко още по-пъргавелно правеше същото - ГЕРБ е тюрлюгювеч от бивши партийци и антикомунисти и по три пъти на ден си променяше мнението да угажда на Сульо и Пульо. Радев уверено върви по същия път - . . й се изтрива, научаване няма.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 КИРО

    7 4 Отговор
    НЕ! ДЕМАГОГ - ЛИЦЕМЕР!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 АНТИКОМУНИСТ

    3 4 Отговор
    -р.р. € БИВШ ЧЛ€Н НА БКП - 6г. ОЩ€ ОТ вУенното училище!
    -р.р. € БИВШ нато г€н€рал!
    -В МОМ€НТА € АНТИКОМУНИ$Т, НО го "избира" Б$П!
    -ТУ € ПРОТИВ МУТРИТ€ ,НО ПИ€ И ЯД€ $ г.г€ргов В ХОТ€ЛА НА в.злат€в!
    -ТУ € ЗА нато И ТРИМОРИ€ТО, ТУ € ЗА РУСИЯ!
    -КЪЛН€ $€ В БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ,А ПОСЛЕ Я ПОГАЗВА БЕЗНАКАЗАНО,НО Е ПРОТИВ БЕЗЗАКОНИЕТО!!!
  • 80 АНТИКОМУНИСТ

    10 3 Отговор
    БСП КАТО ГО НАПРАВИ ПРЕЗИДЕНТ ДВА МАНДАТА, МОЖЕ ВЕЧЕ И СРЕДЕН П£ЪСТ ДА ИМ ПОКАЖЕ. МОРАЛА ЯВНО МУ ЛИПСВА.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 АНТИКОМУНИСТ

    2 2 Отговор
    р.р. :

    -ТРЪБИ МЛАДИТ€ ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ,НО $€ЗИРА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД,ЧЕ разбойкУ ИСКА ДА МАХНЕ " Н€ЗАМ€НИМИТ€" П€Н$ИОН€РИ ОТ ДЪРЖАВНАТА АДМИНИ$ТРАЦИЯ!
    -ПОЧИТА Ж€РТВИТ€ НА НАРОДНИЯ СЪД,НО $€ ЗАИГРАВА НА язовир "КОПРИНКА" С РУСОФИЛИТЕ,КОИТО ПОВЕЧЕТО СА НЕ ТОЧНО РУСОФИЛИ,А ЛЕВИЧАРИ -С НОСТАЛГИЯ ПО МЛАДОСТТА!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Димчо

    1 1 Отговор
    И нима под вражи стяг
    готвил е за нас пощада? -
    Не, той взе, що му се пада,
    мъртвият не ни е враг!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 чико

    6 2 Отговор
    А Н Т И К О М У Н И С Т е ВСЕОТДАЙНИЯ ЧЛЕН на БКП , другаря Бойко Методиев Борисов . Радев НЕ е бил в никоя партия . 80% ГЕРБ - бивши БКП . Урааааааааааааа.
  • 89 Анка Картечарката

    6 8 Отговор
    Скука.Поредното прокомунделско памфлетче от доносника и нещатен сътрудник на ДС Антон Гицов.Старият комундел явно има лична неприязън към Румен Радев.Те комунетата се изпокараха и разцепиха,като СДС навремето.Хранилката не достига за всички и взеха да се ръфат за кокала.
  • 90 Дядо на 68

    12 1 Отговор
    Така е..
    Избититe oт кoмуниcтитe ca нaциcтитe. В цялa Eврoпa ce пoклaнят прeд пaмeттa нa избититe oт нaциcтитe, ниe тук прaвим oбрaтнoтo- пoчитaмe убитите убийци.
    И е нормално когато слушаме ЕС и чужди посолства- политиците да ходят и подкрепят гей паради, да правят паметници на убийците и да се покланят пред тях...
    Някой запитал ли се е, защо нямаме паметник на жертвите от турското робство, които са много повече от измисления холокост, например??
    Ами просто е - от ЕС и чуждите посолства не дават да се прекланяме пред нашите собствени български жертви на нашите прародители , но виж трябва да се прекланяме пред жертвите на холокоста с което нямаме нищо общо. Досещате ли се защо е така?
  • 91 ГЛЕЙ СИГА

    4 2 Отговор
    ЩО ЗА БЕЗСМИСЛЕН ВЪПРОС РАДЕВ Е ОБИКНОВЕН АНДРЕШКО И ЩЕ СЕ ПИШЕ ЗА ТАКЪВ КЪВТО МУ ОТЪРВА / ГРЕШКА ЗА ТАКЪВ КЪВТО МУ НАРЕДЯТ / ОЧАКВАМ СКОРО ДА СТАНЕ И ВЕГЕТАРИАНЕЦ ИЛИ ДА ПРИСЪСТВА НА СЛЕДВАЩИЯ ГЕЙ ПАРАД
  • 92 Моряка

    5 4 Отговор
    Очаквам принцина позиция на БСП,а не замитане под килима.Президента яко се изложи в старанието си да се пише президент на всички българи.Кръвта на ястребинчетата няма ли да му тежи през останалата част от живота.Ако има съвест.Гьонсуратите нямат.
  • 93 Матей преображенски

    4 1 Отговор
    Ккаво има толкова да му мисли,така му нареждат от Козяк и той изпълнява.Нали има зад гърба си продажните медии,те ще се погрижат да изкарат фашистките палачи че са незаконно екзекутирани,да заклеймят народния съд.В цяла Европа е било така,имало е народни съдилища,много отмъщения ,линчуване на хитлеристките сподвижници.Какво трябваше да направят,да ги оставят да си щъкат на воля ли,на хората им е писнало,водела се е война с десетки милиони жертви и справедливостта въпиющо е напирала,както и сега.Тогава в страната са загинали няколко десетки хиляди , а сега сме се стопили с 3 милиона.Как ви се вижда ,де е киро на кирия?
  • 94 Павел пенев

    6 2 Отговор
    Това е най гнусната политическа постъпка на Румен Радев, от която ще черпи само негативи. Тогава остава въпроса,защо го направи? Ако търси помирение,както предположиха някои, как се прави помирение с отявлени фашисти и техните лакеи-демократи? Това не са жертви на комунизма, а палачи- убийци на българския народ. Сега негово задължение е да направи паметник на жертвите на демокрацията и глобализма а те са 3,5 милиона-починали от глад, пандемии и избягали от своята Родина. Срамувам се от тебе г-н Президент,защото моите родители са политзатворници и жертва на тези на които се кланяте и носите цветя. Позор.
  • 95 Тоз

    2 2 Отговор
    Еее..., са разбрахте ли защо Нинова не го диша тоз ?
  • 96 !!!?

    2 2 Отговор
    След 5 години в Президентството изведнаж Радев Лицемера да се сети, че и убитите от комунистическата "диктатура на пролетариата" е абсолютно конюнктурна изцепка - от неговия "стратегически щаб" са му прошепнали, че бързо трябва да си направи селфи пред мемориала на жертвите на комунизма, защото македонците веднага ще го уличат в двоен стандарт - да налагаш "вето" на македонците защото не са осъдили Титовия режим. Колко ясно си личи стриктното изпълнение на кремълските интереси !!!?