Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 12:02 3 120 15

Преглед на печата - Февруари 2022

  • антон гицов-
  • печат-
  • преглед-
  • барселона-
  • щъда бойко борисов-
  • изтребители

Никой не е питал Борисов има ли къща в Барселона. Ясно е само, че са платени над 2 милиарда за американски изтребители, а те ще се забавят поне още 2 години

Преглед на печата - Февруари 2022 - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

................

Украинският посланик в Лондон заяви, че Украйна може и да се откаже от членство в НАТО- предвид неприятните заплахи идващи от Русия.

В една моя публикация със заглавие „Стига дрънкане на оръжие война няма да има”, посочих, че война ще има само ако Зеленски се опита да навлезе и завземе Донбас. И разбира се и , ако Украйна тръгне да влиза в НАТО. На Зеленски това очевидно му е заявено в прав текст. И сега явно се върви към решение на проблема. На думи, САЩ и Украйна няма да се откажат от идеята за присъединяване съм НАТО- за да запазят лице. Но на практика, вероятно е постигнато споразумение това никога да не стане- Украйна повече да не се натиска, защото при първия опит, на границата наново ще се появи стохилядна руска армия, и- за това също Зеленски вероятно е предупреден- Донецката и Луганската република ще бъдат присъединени към Русия.

..................

Вицепремиерът Г-н Василев замина за Америка. Американците изритаха Падишаха и подкрепиха Василев и Румен Петков и сега сметката ще трябва да се плаща. Ще се срещне с „Уестингхауз” за внос от тази компания на ядрено гориво- те от години се натискат да ни продават, но без да прибират изразходваното гориво, както правят руснаците. Ще се преговаря за внос на скъпия американски втечнен газ, също за това да се сторят някакви модулни американски ядрени реактори в Козлодуй- то АЕЦ Белене беше спряно от Бойко Борисов, а тези двамата сега ще му забият окончателно последните пирони в ковчега- и първо Василев, а и сега Петков каза, че няма да се строи АЕЦ Белене. Без да обясняват защо, и както ще правим с двата руски реактора за които са похарчени милиарди. Всичко това в името на диверсификация, а всъщност Америка да измести Русия на българския енергиен пазар.

....................

От Америка долетя новината, че доставката на изтребителите F16 ще се забави с две години. Поради „пандемията”

Ето каква е равносметката от тази сделка с американците:

С еднолично решение не премиера Бойко Борисов през август 2019 г. на компанията Локхийд Мартин бяха преведени авансово 2.1 млрд лева- нечувано в световната търговска практика- за производство и доставка на изтребителите след 4 години. Сега се прибавят още две години.

Ето я сметката- ако бяхме сключили договор за готови самолети, а не за виртуални, и тези заделени пари бяха инвестирани в ценни книжа дори в американски банки, при минимум 4 процента лихва, на година щяхме да имаме начислен приход от 80 млн. лв. За 6 години това прави 480,000 млн. лева. Или сме сключили сделка, от която губим близо половин милиарда лева.

...............

В медиите се появи категорично заявление на бившия премиер Бойко за това, че името му е замесено с къщата за милиони в Барцелона, където живееше една красива секси манекенка- Йовчева, за която се говори, че му е била любовница:

„Аз нямам къща в Барселона, никога не съм имал, и никога няма да имам!”.

Ама никой не го пита дали има къща в Барселона. Въпросът е, има ли той отношение и участие в покупката на тази къща за девойката, и от там, тя негова любовница ли е и нейното дете негово ли е?

Правилният отговор на подобни намеци да ги наречем е: Не я познавам тази Йовчева, никога не съм я срещал в живота си.

И тук е тънкият момент. Като казва- нямам къща в Барселона и не съм купувал такава къща- това е истина. Известно е, че друг я е купил, превъртени са много пари, никой не знае първоначалния източник.

Но ако каже – не познавам тази Йовчева, никога не съм я виждал, а то вземе да се окаже истина, че излезе, че е излъгал. Затова за сетен път повтаря, че няма къща в Барцелона.

.............

В едно интервю нашият знаменит писател и режисьор Анжел Вагенщайн, носител на френското звание „Офицер на Ордена за заслуги към нацията“, със смъртна присъда преди 9-ти септември, по отношение на положението в БСП даде такъв отговор на следния въпрос:

- Как се стигна дотам БСП да се срине до четвъртото място след последните избори, чия е отговорността?

Отговорът на Вагенщайн:

На Корнелия Нинова и на нейния антураж от пажове. Послушни пажове, които не могат да се откъснат от трапезата на властта. Готови са да обслужват всекиго. Нинова я обслужват заинтересованите край нея, вървят с нея, гледат я, пъхат ѝ букети на победителка. Какво побеждава? Тя съсипа една историческа партия, най-старата партия на България, която оказа огромно влияние и в Русия, и на Балканите, и в Сърбия, и където искате. Българската партия на тесните социалисти. Да съсипеш всичко това заради личната си кариера и заради групата послушници около теб... За мен това е драма на българския социализъм.

То и при десните положението на е по- добро. СДС бяха погълнати от ГЕРБ и потънаха заедно с тази партия, а в ДСБ на конгреса генерал Атанасов постъпи по Тодор Живковски- изхвърли от ръководството на партията съперничката за поста му Цецка Бачкова. В това отношения той и Корнелия Нинова са си лика прилика.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    21 2 Отговор
    Баци яко е щипкал.. Хаха
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факти

    8 1 Отговор
    Поздравления за тази статия
  • 4 неук глупак

    11 0 Отговор
    с тия 2 млрд , боко си купи такса спокойствие,предвид това ,че американците знаят много добре,че е русофил/ за справвка-балкански поток/
  • 5 :))

    1 4 Отговор
    ...- Как се стигна дотам БСП да се срине до четвъртото място след последните избори, чия е отговорността?

    Отговорът на Вагенщайн:

    На Корнелия Нинова и на нейния антураж от пажове...".....остарял е и олупял !........и Румен ни ье Киро !:))
  • 6 Моля ви

    9 1 Отговор
    Не го показвайте тоя на снимката.
  • 7 Матей преображенски

    5 0 Отговор
    Той Путин верно не иска да се цапа с една Украйна,но войната може да му бъде и натрапена.Явно американците са си навили на пръста и няма да се откажат.Всъщност по парадоксален начин ще обслужат руския интерес,ще направят така че Русия да се види принудена да настъпи и превземе цяла И.Европа.И тогава американците нека си лаят колкото си искат,да злобеят със санкции като сетни негодяи.
  • 8 Ром ама кубински

    3 0 Отговор
    За пръв път от много време насам Боко не гледа лошо на снимката ,а учудено.И аха,аха дапроговори.
  • 9 Кой е тоя Румен Петков?? Съвпадения на

    4 0 Отговор
    Имена или Алкаша, както го знаеме!!
  • 10 факти

    4 1 Отговор
    стига сте ни занимавали с тоя пожарникар и го правите нац.герой той е само един меркантилен лъжец време е да го уредите с апартамент у врачанският с красив изглед към врачанският балкан
  • 11 ДЪРТ

    0 0 Отговор
    милия на тая фотография е много нещастен ще реве горкия
  • 12 6969

    1 0 Отговор
    НА ПРОСТ ЧОЕК НЕ СЕ ДАВА ВЛАС ОЩЕ ПО МАЛКО ПИАРКА АЕДНА ГОЛЯМА ПАЛАМАРКА СЕЩАТЕ СЕ КЪДЕ НАЛИ ХА ХА
  • 13 пълни глупости

    0 0 Отговор
    Започнах да си мечтая БОКО да се върне 😢
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.