Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 14:05 5 238 34

Заради назначение на Румен Радев имаме сегашната цена на газа

  • румен радев-
  • правителство-
  • енергетика-
  • булгаргаз-
  • цени на газа-
  • евгений кънев

Не е работа на президента да се меси и натоварва с мненията си публичното пространство по теми, които са в обхвата и компетенциите на изпълнителната власт

Заради назначение на Румен Радев имаме сегашната цена на газа - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на икономиста и политически анализатор Евгений Кънев:

В политиката думите са почти всичко, ако не всичко в публичния образ на политика.

Какво иска да ни каже президентът Радев с искането за незабавни резултати в енергетиката, прегърнал словореда и посланията на своя архивраг ББ/ГЕРБ?

Първо, такава припряност за резултати в енергетиката не видяхме през 9 месеца на служебните му кабинети, когато всъщност възникнаха най-явните проблеми сега с тока и газа, защо такава нервност сега?

Второ, заради неговото назначение в Булгаргаз - още в първия му служебен кабинет през 2017 г - имаме сегашната цена на газа с пропуснатите нарочно (стана ясно) възможности за покупка на азерски газ. И чието уволнение изкара президента за първи път срещу уж приятелското правителство.

Трето, невнятният служебен министър на енергетиката не само не намери, а дори отказа да отговаря на въпроси какво е направил за намирането на “изгубената” пътна карта на “Газпром”. Но не разбрахме защо президентът не се ядоса - дали там не се крие причината за некупения азерски газ?

Четвърто, не е работа на президента да се меси и натоварва с мненията си публичното пространство по теми, които са в обхвата и компетенциите на изпълнителната власт. Никой нищо не му дължи - той подкрепи лицата на ПП да влязат в политиката, а сега те са легитимно избрани да управляват не от него, а от избирателите. Както и те не търсят сметка на президента, заради подкрепата си за него на изборите.

Пето, но е работа на президента да заяви ясно какви са рисковете за националната сигурност и в тази връзка той и военният министър да престанат с езоповския език на “неутралитет в НАТО” и комичните сказки за български батальон с българско командване - за да не дразнят путинофилите у нас. Дано само не и други хора извън България.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    73 26 Отговор
    Кънев е върл гербераст и обича много парите.За тях той е готов да заложи и майка си

    Коментиран от #18, #22

  • 2 Русофил

    31 66 Отговор
    Ние, русофилите в територията искаме да купуваме скъпа руска газ, а не евтина азерска.

    Коментиран от #9, #27

  • 3 Реалист

    52 64 Отговор
    Фатмака става вече твърде нагъл! Хората ги е срам вече да си признават, че са гласували за него...ама късно е либе за китка, ще си го търпите и ще гладувате!

    Коментиран от #10

  • 4 Сюн 🌟

    38 35 Отговор
    С теб сме, Киро!

    Коментиран от #8

  • 5 XYZ

    51 10 Отговор
    Още един от кохортата л.....чи, които мечтаят да затрият България, но те да са добре! Съвест, купена с едри банкноти!
  • 6 Теодоро

    48 11 Отговор
    Стига с тия мазни пасквили
  • 7 ГЕРБ

    24 39 Отговор
    Какво трябва да се случи да се разбере че този селски пуч трябва незабавно да се махне
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 asd

    32 19 Отговор
    "не е работа на президента да се меси"

    Ще си се "меси", където си иска, пухляк! Хахахахахахаха
    Необразован слабоумен б@нтускот такъв.
  • 12 Любопитен

    43 13 Отговор
    Ало ,журналиста!Много къса памет.Обадете се на Теменужка за една пътна карта да попиташ и разни други 12 годишни работи.
  • 13 TAKO

    23 37 Отговор
    Най трудно е да обясниш на един прост човек колко е прост .Радев е тази категория и невдява че всичко стана в нашата държава благодарение на него – и скъпо и несигурно и безперспективно.За това калилите се сърдели на камиларя че слагал Магаре да го води.Е тий магаре ние си го сложихме.Още малко му остава
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 kkk

    28 9 Отговор
    Алооооууууу, Кънева- я сега да ни обясниш кой точно промени преди няколко години договора с Газпром (ония дето е неоткриваем в момента) и най-вече кой Козяк 16 ни заповяда да го променим?

    Да, да- КъневА пише щото само гнусна свиня може така да лъже и мами, а "свиня" е онуй животинче дето няма топки... А да лъжат и мамят днес е приоритет на тези без топки...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БОЗА

    20 3 Отговор
    Звуците,които издават хиените в енергетиката означават,че лекарството е правилното и РАБОТИ...да се увеличи дозировката... с Радев лягат,с Радев стават...;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 18 Знам ли

    8 17 Отговор

    До коментар #1 от "Тома":

    По принцип Евгени Кънев се очертава като един отличен макроикономист.
    Но за какъв чепп му е тая политика. И него ли го чепка егото?
  • 19 user

    18 18 Отговор
    Когато Радев натоварваше и се месеше с мненията си на предишните управляващи нямаше проблем, сега не му е било работа. Това правителство колкото и да иска да избяга от него и негативите си е на Радев. Янев е там, Рашков е там, Кирото и другия измамник Хасан са от служебния му кабинет и бяха подкрепени от него. Радев пак се опитва да избяга от отговорност както винаги за поредния провал!

    Коментиран от #30

  • 20 Румпелщилцхен

    15 13 Отговор
    Тоя е гербопитек. От тъпите.
  • 21 Варна

    19 6 Отговор
    Признавам си, че съм учуден как се дава гласност на лица, които идея нямат за какво говорят! - Ако беше наясно поне малко въпросното лице Евгений Кънев щеше да знае, че ЕС налага правилото за контракти на 3 месеца при покупката на газ. За това руснаците предлагат и по- високите цени. Унгария наруши това правило за да получи по- иска цена и за това ще получи съответните санкции от ЕС.
    Така, че въпросния "гений" на икономическа мисъл изглежда буквално смешен предвид на глупостите, които е наговорил.
  • 22 ЕвроАтлантик

    13 16 Отговор

    До коментар #1 от "Тома":

    Браво Кънев, истината ги боли русоробите продажни!!
  • 23 Fakt

    17 5 Отговор
    Това лице нещо насъсква населението и говори лъжи. В цяла Европа има поскъпване на газа. В Германия, където следя новините, даже тия месеци фалираха няколко дребни енергодружества. Готвят населението за студ и тъмнна. Шефовете им говорят че нямат идея дали в близкото бъдеще ще има достатъчно газ и ток. И вместо да търсят решения, обясняват че трябва например да си купят колела с кошове, вместо да товарят колите си с продукти. Да се обличат по-топло и да свикват с режим на тока. И новини по тоя повод почти или направо никак няма, само понякога нещо се споменава. Ама всекичастно им наблъскват Короната и руската инвазия в главите.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да ви светна

    11 14 Отговор
    Скъп, евтин, за нас руския газ е единствената алтернатива. Искаме и АЕЦ - Белене, голяма работа, че щял да струва още 15-20 млрд. лева ! Като дойдат руснаците те ще плащат, а не нашите деца. Межд, впрочем помечето са на Запад, ще ни пр..нат на ....Другари, не ви ли казаха, че ББ е руски човек ! Борисов построи за 4 млрд. лева народни пари цял турецки пАток , даде 1.2 млрд. лева за остарелите руски турбини за АЕЦ- Белене, 15 години изгражда интерконекторна връзка с Гърция, която се бави за да угодим на Путин. Продаде Виваком за 300 млн. евро на шофьора от ДС Спас Русев, а той я продаде веднага за 1.2 млрд. евро на една сръбска фирма, зад която стоят руските другари. Заради неговите "платноходки и лодки" не направихме нищо за нашата отбрана по морето. За благодарност - Кремъл му би шута. Така и на вас ще ви го бият след като Русия влезе в новия си Афганистан - Украйна. Сега сте ревнали за шистовия газ, на студено ще стоите, но ще гледате руския , а не българския интерес. На това какво му се вика, а ! Наивни хора сте другари, да не кажа ... прости.

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 цар Вова I

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Браво, робе мой!
  • 28 Болярин

    5 3 Отговор
    Голям смях - циркаджийте се хванаха за гушиге !!! Ще гледаме нов вариант ... ние сме на всеки километър "
  • 29 Пак съм аз

    0 5 Отговор

    До коментар #25 от "Да ви светна":

    Мама лошо - ПРАВО, КУМЕ, ПА В ОЧИ - на "умните" имах предвид !!!
  • 30 чичо

    5 8 Отговор

    До коментар #19 от "user":

    Не един и два пъти писах,че Радев е престъпник,но той се оказа и завършен подлец.Дакато БСП му беше необходима,не ходеше на паметника на репресираните от БКП-вече ходи.Подло ще постъпи и с Кирчо.А виновник за това което е държавата днес е Радев.Народеее...
  • 31 БанкерЪ

    7 6 Отговор
    Не заради назначение на Румен Радев имаме сегашната цена на газа, а заради проваления от Тулупа проект ЮП. И пак същият тулуп прекрати договора с Газпром на фиксирани цени и ни прати на Лондонската борса.
  • 32 тикви и мисирки

    2 0 Отговор
    Да си лаят ,но извън оградата....
  • 33 закона да се приложи

    2 1 Отговор
    Този президент е вреден за България и трябва да бъде освободен от длъжност. След това следва прокуратурата и подвеждане под отговорност. По-рано, по-малко точки за обвинението. В негов интерес е да се предаде в ръцете на правосъдието час по-скоро.
  • 34 газ до дупка

    0 1 Отговор
    Сега след като взиривиха газопровода в Луганск България ще взема газ по Хъб Балкан и ще лъсне колко безпросветна калинка е лицето Румен Радев.