Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Февруари, 2022 13:30 13 888 157

Калин Димитров за ФАКТИ: Засега няма блицкриг. Руската пропаганда сработи срещу самите руснаци

  • украйна-
  • русия-
  • нападение-
  • война-
  • калин димитров-
  • военен експерт-
  • оръжеен експерт

"Самите руснаци съзнават, че със съпротива от местното население няма да могат да превземат нито един големите градове", каза военният и оръжеен експерт

Калин Димитров за ФАКТИ: Засега няма блицкриг. Руската пропаганда сработи срещу самите руснаци - 1
Калин Димитров
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"За момента не виждаме блицкриг. Дотук по нито едно от стратегическите направления не са постигнати някакви решителни успехи от руския агресор".Това заключи пред ФАКТИ военният и оръжеен експерт Калин Димитров. В периода 2014-2015 той е бил доброволец към Министерството на вътрешните работи на Украйна. Обучавал е подразделения на украинското МВР, доброволческите батальони в Донбас и Днепър. Работил е както със специалните подразделения на Министерството на вътрешните работи на Украйна, така и с такива на Министерството на отбраната на Украйна.

"Единствените по-сериозни руски успехи са на юг, в Херсон, където са успели да завземат няколко относително важни обекта. За момента не се знае дали ще успеят да развият настъплението си, защото те и в Суми до голяма степен бяха успели да влезнат в рамките на града и почти да стигнат до центъра, но вчера вечерта се оказа, че са изоставили града. Включително успехите им на изток не са много впечатляващи. Нито взеха Мариупол, нито успяха да направят пробив", добави той за неуспешния засега характер на руската инвазия в Украйна.

Още новини от Украйна

"Критични са първите 72 часа. Ако в първите 72 часа руската армия не постигне някакви решителни успехи, времето ще започне да тече срещу тях", поясни експертът.

"За всички беше ясно, казвал съм многократно, че украинската армия няма да се бие в полето. Няма смисъл от това. Както и всички бяха наясно с възможностите на Русия по отношение на авиацията - че те в пъти превъзхождат Украйна. И решението на Украйна е много просто - ще изчакат руската армия в градовете, като идеята е руската армия да бъде вкарана в най-неизгодната за нея тактическа ситуация. През последните 20 години всички градски боеве са много по-трудни за постигане на победа, отколкото при среща в полето", коментира развитието на бойните действия Калин Димитров.

"Украйна е ударила военно летище в Русия, в Ростовска област, тъй като им е близо. Тоест и руснаците търпят загуби на територията си. Те трябва да имат предвид, че не е изключено да се започнат терористични атаки на територията на Руската федерация", каза Димитров.

Относно превземането на АЕЦ "Чернобил" от руските части, той заяви следното: "Само идиот ще тръгне да води бойни действия там. Според мен електроцентралата осъзнато е оставена от Украйна, защото да се води бой покрай атомна електроцентрала, не е много умно. Стратегически важен обект е, да, но кой би поел отговорността за втори Чернобил? Нормално е електроцентралата да бъде изоставена. Електроцентралата вече е изцяло проблем на руснаците".

На въпроса на медията ни има ли способности Украйна да издържи на инвазията на руските агресори, военният експерт Калин Димитров отговори така:

"Ако се мобилизира голяма част от украинското население и има тотална съпротива, аз не виждам как руснаците ще завършат операцията си. 200 000 армия звучи много, да, но Украйна е 40 милионна страна. По последни данни 45% от населението на Украйна е готово да се включи в териториалната отбрана на страната. Дори и да приемем, че това е много завишен процент, нека да са 10%. Това са 4 милиона украинци. Второ, Украйна не е никак малка страна, тя е огромна. Наложена върху картата на Европа тя заема почти цяла Централна Европа.

В Харков те се опитаха да влезнат в колона, като на парад, и част от тази колона беше ликвидирана. Самите руснаци съзнават, че със съпротива от местното население няма да могат да превземат нито един големите градове. Сега щели да превземат Киев... Киев е огромен град, той за разлика от София няма ограничението на планините за разрастване. От единия до другия край на Киев може да стигнеш до пътуване от 4 часа в работен ден. И то не в трафика. Ако го има него, може и повече да са часовете. А относно населението - в Киев с предградията живеят приблизително 5 милиона човека. Всичките ми познати казаха, че ще евакуират семействата си, за да не пострадат, но те остават на място, за да защитават страната си".

"Според мен руската пропаганда в случая е сработила и срещу самите руснаци. Защо - съдейки по някои неща, те са очаквали, че в Украйна ще ги посрещнат с хляб и сол, понеже те нали обичат да са "освободители". Такъв елемент обаче няма. Тяхната собствена пропаганда им направи лоша услуга, защото не са посрещнати като освободители", заяви още Калин Димитров.

На въпроса дали обмисля да отиде в Украйна в този момент той отговори, че по всяка вероятност ще го направи, но това зависи от развитието на ситуацията. "Моите контакти в Украйна са на мнение, че е много важно да се работи в Европа, да не се прекратява натискът върху правителствата за максимални санкции и максимална изолация на Русия. Да отидеш и да вземеш автомата е лесно, но въпросът е дали с това решение ще си максимално полезен", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 161 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Айдееее

    214 47 Отговор
    още един "експерт" !
  • 3 Мераклия

    165 37 Отговор
    Сега очаквам Кличко, възседнал някой байрактар да изгони руснаците от Украйна! Ляв-прав байрактар -здрав!
  • 4 АМИ НЯМА НЯМА

    114 25 Отговор
    колко да няма, като са в Чернобил и в устието на Дунав. Па според теб, да те... у специалиста, НЯМА.

    Коментиран от #12

  • 5 Амиии

    152 41 Отговор
    Ти така си обучил укрите, че почти всички свалиха оръжието пред руските военни. Никакъв отпор. Не ставаш за тая работа...

    Коментиран от #73, #124

  • 6 Путин

    169 37 Отговор
    Каскъв военен експерт е тоя ? Вижте го само, едва ли знае от коя страна се хваща автомата. Нямали никакъв военен успех руснаците. Само дето за 24ч влязоха в столицата и я превземат в момента. Баба ми е по-голям военен експерт от тоя.

    Коментиран от #65

  • 7 Грульо

    130 39 Отговор
    Тоз щом доброволно е обучавал убийци, е срам за България.
  • 8 Анонимен

    147 31 Отговор
    Да попитам оръжейния експерт каква е дефиницията когато противниковите части влязат в столицата ти за един ден ? Прав е че това не е блицкриг . Това е супер блицкриг !

    Коментиран от #64

  • 9 Иванушка

    44 74 Отговор
    Ми...блицкриг. Цял ден и половина се мъчат рашките с малка 48млн Украина и все не могат да научат тесните Киевски улички. Егати резила, егати армията. И това ми било Велика Сила ))

    Коментиран от #136

  • 10 Ха ха ха

    29 9 Отговор
    Ха ха ха
  • 11 Пропагандата на русоснята

    26 67 Отговор
    Ние не лъжем, само малко.
  • 12 Грешка

    31 5 Отговор

    До коментар #4 от "АМИ НЯМА НЯМА":

    Днепър!

    Коментиран от #21

  • 13 Асан

    79 15 Отговор
    Теб за слива нете бръсне никой бе клоун 🤣
  • 14 USA f 15

    21 74 Отговор
    Украински миг 29 свали руски СУ 35. Умре… до посл… руси

    Коментиран от #19, #44

  • 15 ХАХАХАХАХАХА

    60 9 Отговор
    Русия забрани летенето и прелитането на малобритански самолети над територията си! ХАХАХАХАХАХАХААХ

    Коментиран от #22

  • 16 Смях

    32 64 Отговор
    Путин лъжливото овчарче
  • 17 Dimitrin Rusev

    81 21 Отговор
    Още един виновник за цивилните жертви и отнетите децки хивоти !
  • 18 А ти кой си бе?

    62 32 Отговор
    Млък срещу братска Русия!

    Коментиран от #61

  • 19 Я па тоя

    56 13 Отговор

    До коментар #14 от "USA f 15":

    това по СНН ли го показаха?
  • 20 Офф

    64 13 Отговор
    Абе, такива не разбраха ли, че палачинката се обърна?!Сами си подписвате смъртната присъда, подлоги!
  • 21 НЯМА ГРЕШКА

    29 4 Отговор

    До коментар #12 от "Грешка":

    Устието на ДУНАВ!!!

    Коментиран от #40

  • 22 ХАХАХАХАХАХ

    7 18 Отговор

    До коментар #15 от "ХАХАХАХАХАХА":

    Като сложиш минус ще отмениш забраната ли? ХАХАХАХАХАХА
  • 23 Българка

    40 74 Отговор
    Подкрепям украинската съпротива срещу руските агресори, които безпричинно по заповед на руския Хитлер нахлуха и обявиха война на независима страна. Дано руските войски осъзнаят, че се бият заради алчност и его на 70-годишен психопат се върнат обратно в Русия.

    Коментиран от #32, #48, #67

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Раша

    63 15 Отговор
    Да бе,елен.
    Руска авиация не работи така,както работаше НАТО по Белград!Тотал бомбардировките по всичку!
    Други въпроси,елен?
  • 26 Абе Експерте Харалампи

    65 17 Отговор
    Те Руските танкове вече са в Киев, а Президента Зеленски избяга с самолет в посока Рим!
  • 27 ЕРДОГАН

    33 7 Отговор
    ТЪП КОМЕНТАР
  • 28 Колев

    65 17 Отговор
    Руснаците са в Киев,бе мишка..Зеленски е в бункера.За какво им е да влизат в градовете,достатъчно е да го изкарат от бункера..
  • 29 Спирате медии

    65 16 Отговор
    Спирате медии г-да диктатори. По-голямо зло от западната цензура няма. Нали разбирате, че отивам при друг оператори и/или купувам сателит и оборудване, и си го настройвам. А българските оператори ще фалирате от верноподаничество към Запада и агресивна пропаганда и цензура. Осъждате хиляди българи на безработица в офиси, оператори, техници. Господ като иска да накаже някой му взима акъла. Мислете за народа си, хЮпита наведени.
  • 30 Колев

    32 14 Отговор
    Руснаците са в Киев,бе мишка..Зеленски е в бункера.За какво им е да влизат в градовете,достатъчно е да го изкарат от бункера..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кой имаш предвид

    40 14 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    мило мое пернато, Бай Даун и синът му ли? Щото печелбата от "нефтогаз" я прибира "великият" художник Ловеца Байдън!
  • 33 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    43 19 Отговор
    И Добро Пожаловать в БОЛГАРИИ !

    Коментиран от #122

  • 34 наблюдател

    43 10 Отговор
    Мечтите и бляновете на "военни експерти" са безплатни!Този ггосподин щи получи полюция-спрете го!
  • 35 Маймуняка

    48 10 Отговор
    Оръжеен експерт !? Ти ли взриви оня от цру с български нефелен гранатомет,предназначен за износ тогава за ислямска държава.Мишко ! Скоро ще храниш червеите.
  • 36 Колев

    30 12 Отговор
    Руснаците са в Киев,бе експерт..Зеленски е в бункера.За какво им е да влизат в градовете,достатъчно е да го изкарат от бункера..
  • 37 Колев

    21 10 Отговор
    Руснаците са в Киев,бе експерт..Зеленски е в бункера.За какво им е да влизат в градовете,достатъчно е да го изкарат от бункера..
  • 38 SAAB

    33 7 Отговор
    шизофреник с базедова болест
  • 39 Механик

    54 11 Отговор
    Самите украинци съобщиха, че руските танкове са в Киев. Съобщиха още, че ще сформират опълчение от цивилните, което означава, че нямат вече армия.
    И всичко това след няма и 24 часа. Ако това не е блицкриг, здраве му кажи.

    Коментиран от #53

  • 40 Българка

    20 18 Отговор

    До коментар #21 от "НЯМА ГРЕШКА":

    Ако това, което пишеш е вярно, то значи че твърдиш , че Путин напада Румъния и България. Устието на Дунав не е в Украйна

    Коментиран от #86, #123, #156

  • 41 КРИС

    50 8 Отговор
    Виж се яйцеглав ...нещо май си се объркал.Я пак прочети сводката.Аз също съм бил в Украйна и да ти кажа че ти глупи с кола не можеш да минеш това растояние за толкова време колкото руснаците с военна техника.Просто с бели ръкавици се върши всичко, за да няма жертви.А бе ....я се самоубий
  • 42 Медведев

    47 13 Отговор
    Този на снимката е наистина идиот!
    Руснаците търсят всички, които са участвали в обучението на фашистите и убийствата в Донбас и Луганск на деца, и най-важното, няма да се измъкнат независимо къде се опитат да избягат.
  • 43 След УКРАИНЕ ще се ДЕМИЛИТАРИЗИРА

    25 11 Отговор
    Източна ЕВРОПА ! Впротивен случай ще има " Танц със Саби " от ХАЧАТУРАН и песенка " Опа , Опа раздевай СВОЯ ЖОПА !" .

    Коментиран от #69

  • 44 вдигни

    17 5 Отговор

    До коментар #14 от "USA f 15":

    си килотите .....шъ съ спънеш......
  • 45 Мародер

    41 6 Отговор
    Калине, лъжите ви нямат край! Един ден и ти ще отговаряш за това което си написал днес - на 25.02.2022 г.!

    Коментиран от #58

  • 46 pol

    40 5 Отговор
    Против войната съм,но съм и против целенасочената манипулация.За по-малко от 24 часа,без да се атакуват едновременно и цивилни обекти руснаците са в Киев!За блицкриг можем да говорим,само ако се действа без оглед на обектите и жертвите.Искам да подчертая,че не съм анализатор,а само човек ползвал определена литература.
  • 47 Груьо

    38 4 Отговор
    ОТ КЪДЕ ГО НАМЕРИХТЕ ТОЯ .ЕЙ ТОВА МЕДИЙТЕ СТЕ ГОЛЯМА РАБОТА ОСОБЕННО КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ. ПЛАЩА ЛИ СОРОС,ДОБРЕ ПЛАЩА. А НА ТОЯ МОЧКОВЕЦ МУ КАЖЕТЕ ,ЧЕ В УКРАЙНА ЦЯЛ ДЕН ДА КАРАШ С ПЪЛНА ГАЗ И ТО ЛЕК АВТОМОБИЛ, НЕ МОЖЕШ ДА Я ПРЕКОСИШ,КАМО ЛИ С ТАНКОВЕ .
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Леле какъв експерт

    39 8 Отговор
    Абе ококорен хунвейбин.От къде ви намират такива неадекватни и псевдоанализатори ,които от разстояние миришете на центовете,за които сте се продали.Такава Блиц операция,която руснаците показаха на света, не е излизала още и в Холивуд на филм.За 24 часа е унищожена цялата инфракструктура на 280 000 армияи я парализираха.Дори в момента да търсиш армейски украински подразделения,няма къде да ги откриеш,защото са си съблекли униформиоте и кой от къде е.Единствено бандеровските фашисти в Киев(а той вече е под контрола на руската армия)се опитват да мобилизират цивилното население за партизанска войн,но няма кой да се върже.

    Коментиран от #68

  • 53 БОЗА

    33 4 Отговор

    До коментар #39 от "Механик":

    Буквално довечера всички си бяха обикновени "вирусолози"...изведнъж се преквалифицираха в "стратези",че и автора на тези смехории...не се връзвай нека се давят САМИ в глупостта си... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 54 ПЪЛЕН Р А З Г Р О М на ВСУ. !

    23 8 Отговор
    ГовНАТО са ГАЩНИЦИ и Сбирщина ! И у нас би било приятно да дойдат , просто так на ДРУЖЕСКА ВИЗИТА руските части , а ние САМИ , ще си ИЗМЕТЕМ БОКЛУКА !

    Коментиран от #62

  • 55 б@ндери

    16 4 Отговор
    Да ви еб..... м@мките, еб e м@мки еб е м@мки м@мките
  • 56 2423

    16 3 Отговор
    блицкриг имаше 41-ва година.
  • 57 БЪЛГАРЧЕ

    33 8 Отговор
    Все още се намират тотално изтрещяли пишман анализатори.Абе за 24 часа руснаците превзеха атомната централа в Чернобил, тотално сринаха цялото ПВО военна авиация и военни летища и след още 24 часа са в Киев, на втори ден 1/3 от украинската армия е елиминирана а нашия пишман убавенкьо "АНАЛ-ЛИЗАТОР" твърди че руснаците се провалили.Остави това ами до такава степен появява неграмотност щот горкия не зна е де се намира устието на Дунав.
  • 58 НКВД

    20 5 Отговор

    До коментар #45 от "Мародер":

    И Калин,и Петър,и Анатоли и почти всички глашатаи на ФАКТИ ще са наредени един до друг.
  • 59 Един Човек

    23 5 Отговор
    Аз пък без да съм експерт,мога да се обзаложа,че до една седмица Украйна е паднала!!
  • 60 Точен

    30 6 Отговор
    Какъв е този психопат на снимката с налудничавия поглед. Обучавал доброволческите батальони в Донбас и Днепър Тоест, инструктор на бандеро-нацитата как да убиват по-ефективно жените и децата на Донбас.
  • 61 F*ck Russia

    10 20 Отговор

    До коментар #18 от "А ти кой си бе?":

    Ти брат на вирягите ли си бе? Нищо общо нямаме с тези викинги, поклонили се на Византия. Ние сме българи, а те диваци!
  • 62 българин

    14 21 Отговор

    До коментар #54 от "ПЪЛЕН Р А З Г Р О М на ВСУ. !":

    Видяхме ви на протеста на Костя Копейката, платени и гладни русороби.😀😀😀
  • 63 ПРИХОДИТЕ в Болгарию ! ПОЖАЛУЙСТА !

    11 3 Отговор
    Ну ! Непропускайте НАС !
  • 64 Miko

    10 25 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Ами точно това обяснява, ама празната ти куха русофилска кратуна не може да го асимилира(разбере) Украйнците няма да се бият в полето не са прости, ще ги чакат в градска среда за да нанесат по големи щети на окупатора

    Коментиран от #81, #87, #155

  • 65 2423

    6 15 Отговор

    До коментар #6 от "Путин":

    баба ти като е голям експерт що има такъв д..ибил за внук

    Коментиран от #75

  • 66 Перо

    26 6 Отговор
    Какъв “военен експерт” може да е тая мутра? Бияч в полицейска униформа! Кой нормален човек ще отиде в Украйна да стане прост полицай! Там сега приемат всеки,физически здрав човек!
  • 67 Хи их хи

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    Ми е през...какво подкрепяш!

    Коментиран от #74

  • 68 Сатана

    23 6 Отговор

    До коментар #52 от "Леле какъв експерт":

    Вчера батальон "Изток" съставен от Чеченски войници на Кадиров са дебаркирали в Мариопул на лов за Укро-Нацисти от Азов,Галичина,Донбасс.Пленници няма да взимат по думите на техния командир.
  • 69 Механик

    14 2 Отговор

    До коментар #43 от "След УКРАИНЕ ще се ДЕМИЛИТАРИЗИРА":

    Предлагам още две песни;
    Народната " Ойся, ты ойся, ты меня не бойся..."
    както и "Велтмайстер акордеон" на Марк Мерман, където се пее ;
    " Помнишь военнопленных строй? Вермахт разрушил, - вермахт строит. Пали знамена новых римлян у мавзолея. "

    Втората песен ще бъде представена нагледно в денят на победата.
  • 70 Иван

    28 5 Отговор
    Още един фашист. А бе факти дайте и други гледни факти стига с тая американска пропаганда
  • 71 Киро Шпека

    25 4 Отговор
    Абе, тоя експерт що тъй се е изкокорил? Запек ли има или усеща че ака навътре и некой му диша у врато?
  • 72 Иван

    16 5 Отговор
    Още един фашист. А бе факти дайте и други гледни факти стига с тая американска пропаганда

    Коментиран от #77

  • 73 Тредстоун

    3 22 Отговор

    До коментар #5 от "Амиии":

    Предали са... , та@аци на рояци ... , пишете за масовите протести в над 50 града в просия , за хилядите арестувани от подчинените на диктатора служби. Стига фалшиви новини и ние не ядем бананите с кората ...
  • 74 Христо Христов

    7 21 Отговор

    До коментар #67 от "Хи их хи":

    И на мене ми е през Буя, че си фен на Путлер и крепостните!
  • 75 Путин

    12 2 Отговор

    До коментар #65 от "2423":

    Отиди да я питаш, тя е на 86г, ама е много повече мъж от тебе. Такъв шамар ще ти отпере, че ще си глътнеш сополите.
  • 76 108

    21 4 Отговор
    Явно е време да си смениш професията, защото от тая НИЩО не разбираш. За 24 ВСРФ стигнаха да площада на Върховната Рада в Киев, завзеха няколко областни града, унищожиха стотици складове с военна техника, превзеха стратегически позиции на нацистите, ако това не е блицкриг, кое е? А кой е агресор явно зависи от гледната точка- осем години тези избиваха мирните хора, деца, жени в ЛДНР, а днес миротворческата мисия на РФ е агресия, без цивилни жертви. Но като ти плащат бандеровците и хамерикците, няма как да го каже как си е, трябва да ползваш тяхната терминология.
  • 77 Цола Драгойчева

    7 23 Отговор

    До коментар #72 от "Иван":

    Че то освен ватнишка пропаганда, подплатена с рублофили по форумите, друга има ли?

    Коментиран от #140

  • 78 Точен

    21 3 Отговор
    Ако бяха тръгнали да гърмят наред, досега от Зеленски меленски, радата, нацитата и ко папер нямаше да има. Но операцията се върши с хирургическа точност, за да се избегнат жертви сред цивилните, затова и нещата понякога стават по-бавно. Подавиха командните украински центрове, повредиха летищата, приземиха им авиацията, тоест основната военна инфраструктура. Влизат в Украйна от всички възможни страни, за да овладеят изходните точки за бягство на бандеро терористите и техните инструктори, трепали цивилни в Киев, Донбас и останалата Източна Украйна. След това ще пуснат главорезите на Кадиров, които няма да пипнат цивилен, но видят ли бандеровче-доброволче ще му скъсат трътката /и не само/. Всичко бе отрепетирано в Сирия, а в Украйна са и на своя земя, 2/3 от държавата е зад тях или най-малко неутрална.
  • 79 Тодор Правешки

    8 18 Отговор
    Абе петолъчниците, Непобедимая и легендарная втори ден не може да измине 75 километра до Киев, що така? 😀

    Коментиран от #98

  • 80 Covid

    16 3 Отговор
    Аз си помислих че е математик.Туй не можаха ли малко да го гримират. Актьорите ли свършиха
  • 81 Българин

    22 5 Отговор

    До коментар #64 от "Miko":

    Напусне ли цивилното население града,ще има дупки вместо градове а нацистите ще тлеят цяла седмица,ако изобщо остане нещо от тях.нацистите на сорос са едни гнусни твари крият се сред цивилните.
  • 82 Rghjj

    7 25 Отговор
    Жалко за украинците но поне сега целия свят видя истинското лице на Путин А той е на сатаната и оттука натам поне ще знаят че не може да се разчита на неговата дума.
  • 83 Walkirie

    21 2 Отговор
    В България експерт до експерта. Мдаа....тъжна картинка.
  • 84 Щсдд

    6 18 Отговор
    Путин като го положат мавзолей ще си купя най-голямата заря и ще си направя кеф.

    Коментиран от #88

  • 85 Калинчо

    23 5 Отговор
    Калично къв експерт си и ти само ти си знаеш. Те им превзеха цялата държава за един ден той го изкара че са им още на границата...
  • 86 Българка,

    13 5 Отговор

    До коментар #40 от "Българка":

    Не се излагай.Става дума за устие на Дунав град Вълкови,населяван от някогашните разколници с брадите руснаци.
  • 87 108

    24 5 Отговор

    До коментар #64 от "Miko":

    Ако руснаците не бяха човеколюбци, този град ще стане на поле за 3-4 часа и пак щяха да се бият в полето. Те не са дошли да рушат и да завземат. Имат мисия да възстановят статуквото отпреди розовата революция на Обама и Клинтън в Киев през 2014, за да не се извършва повече геноцид срещу руското население в ЛДНР. Ако бандеровците смятат да се крият под полите на киевчанки, какво да се направи, ще ги чакат да огладнеят и да излязат.
  • 88 Име

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "Щсдд":

    Надали ще доживееш такива старини.
  • 89 Тоя не е добре у главата

    21 5 Отговор
    Зеленски иска преговори и неутралитет...
    Е защо чак сега бре пиле...
    Значи според притчата: трябва ли да изядете солта и боя и чак после да си дадете "парите" /неутралитета/!!!

    А колко беше простичко решението, запада/НАТО/ и бай0ня да си спазят обещанието да гарантират и да не се разширяват на изток, в частност неутралитет на Украйна!!!!
    Народна мъдрост: Инат глава кине!!!!
  • 90 Gospodа

    17 3 Отговор
    искам да те попитам - ти войник бил ли си ?
    наистина, защо си мислиш, че си голям експерт и голяма работа?
    аман от умници.
  • 91 ССсс

    25 7 Отговор
    Имам чуството,че трите продажни и проамерикански телевизии-БТВ,БНТ и НОВА,заедно с Факти,са пуснали обява в интернет,че се търсят безродници,които да си дадат снимката на готов текст и да станат съавтори на сътворения пасквил.Явно се свършиха продажните лакеи в България(което е добре)та сега започнаха и от чужбина да се внасят такива с готова пропаганда .А този, ако е обучавал цивилни уркофашисти,трябва да опъне въжето.
  • 92 Джо

    19 4 Отговор
    Абе експерте,руснаците да не са луди да влизат в градовете,май не знаеш какво е да водиш уличен бой с редовна армия .ще постоят блокирани ще изгладеят и останат на студено и гледай резултата.
  • 93 Петър

    18 8 Отговор
    На тези които чакат червената армия в България ще кажа, че блиц криха на Путин е успешен защото руските миротворци удариха в гръб Украйна от Беларус. 100 км са от границата до Киев.

    Коментиран от #109, #113

  • 94 Троянски Кон

    20 4 Отговор
    А Чеченски войници от спецназ Восток приканиха украйнските войници добролно да се предадат ,за д не останат вдовици техните жени и децата им сираци .
  • 95 Еееех нещастний комсомолец

    19 1 Отговор
    Колкото и да хибридите и да промивате мозъците Народа знае кой е положителния герой в случая!!!
    Не виждате ли и във форумите....
    А защо не направите референдум за да се уверите!!!
  • 96 ПУТИН ГО ИЗКАРАХТЕ ПО - ГОЛЯМА ТИКВА

    8 1 Отговор
    ОТ БОКО - ТОЙ СИ ИМА ПЛАН И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ ...... ЩЕ СТОИ ТАМ КАТО В СИРИЯ . ОКУПАЦИЯ ДО ДУПКА И ОБМЕН НА ГЕННИ ТЕЧНОСТИ !
  • 97 Пацо

    5 17 Отговор
    Блицкрига е пълна катастрофа.
    Шок и паника в Кремъл
    Броят на доброволците превишава три пъти щабните разчети на батальоните за териториална отбрана !
    Десантчиците спецназовци на летище Антоново са унищожени

    Коментиран от #101

  • 98 Учуден

    14 1 Отговор

    До коментар #79 от "Тодор Правешки":

    Те са в Киев бе, шм. тарок
  • 99 ПРЕВЪЗПИТАНИЕ НА БАНДЕРОВЦИТЕ

    12 1 Отговор
    ПОНЕ 5 ГОДИНИ СЕ ИСКАТ ЗА ДИПЛОМИРАНЕ И ПОСЛЕ СТАЖ ОЩЕ ТОЛКОВА ! ЩЕ ГИ РАЗКАТАЕ !
  • 100 Украинец

    19 1 Отговор
    Хайде стига с тези "експерти" бе

    Тя Украинската армия се предава масово този ще ми обяснява "че със съпротива от местното население" руснаците нямало да могат да превземат никой Украински град - ами те превзеха повечето бе "експерте" и местните ги посрещат с радост.

    До къде може пропагандата да промие мозъците на някои.
  • 101 Ю.Кортес

    6 17 Отговор

    До коментар #97 от "Пацо":

    Същото е и при Харков и Днипро. Всички атаки са отбити.
    Забележително е че рускоезичното население от тези градове оказва най жесток отпор на агресора.

    Коментиран от #112, #117

  • 102 321

    15 1 Отговор
    Хе, личи си, че този напълно отговаря на приказката за воените, които били на учение, когато господ раздавал ъкъл.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Гого

    14 2 Отговор
    Ама от къде ви вадат все екперти бе ??? Абе ей Путин тук требе да влезе с танкове не в Украйна подлоги Американски
  • 106 Дедо

    13 1 Отговор
    Този "експерт" само да провери,дали не е в списъка на Наришкин...
  • 107 Ян Бибиян

    18 2 Отговор
    Тоя пишман, авторът, сам се издаде, че е обучавал в миналото бандеровци в подривна дейност. Гоуем спец, личи му отвсекъде. Абе, нямате ли работа на село...?

    Коментиран от #125

  • 108 Респект за автора

    8 20 Отговор
    Тролове, четете и не бъдете роби на Путин :
    "Никой не очакваше толкова бърза и масирана атака, с толкова много жертви. 1/3 от украинската армия е унищожена. Има броени дни докато видим, че Украйна е паднала", това заяви от Брюксел премиерът Кирил Петков, който участва на срещи с европейските лидери по повод военната инвазия на Русия в Украйна."

    Американците го говорят от месеци, ама света пак изненадан, познато налим, точно като при нас - всичко все ни " изненадва" ! Или, всъщност, всички се правят на изненадани, щото никой не иска да воюва заради украинците ? Така ни е по - лесно да се правим на изненадани, някак си да си замазваме гласът на съвестта - изглеждаме готови да помогнем, изнасяме речи, пишим, инициираме спешни срещи на високо равнище, ама кой да предвиди, въпреки всичко,че руснаците ще направят това, което американците предупреждаваха, пък и да го предвиди кой ще отиде на терен в Украйна или ще прати свои войски там ?
    А за превземането на Украйна - с джувелини и автомати, че дори и картечници, няма как да се воюва срещу ракетни комплекси, че дори и балистични ракети, нали ? Проблемът не е в това да завладеят само Украйна, а как ще я задържат след това руснаците при партизанската война, която ще се води към тях непрекъснато, а и какво ще правят с един напълно враждебен спрямо тях Запад и напълно изолирана от него икономика ! ?
  • 109 108

    16 2 Отговор

    До коментар #93 от "Петър":

    значи все пак е блицкриг и е успешен. Ти си по-експерт от тоя плондир на снимката.
  • 110 Този - експерт ?

    12 1 Отговор
    Шегувате се !
  • 111 Подкрепящ Русия

    18 5 Отговор
    Абе Факти ...от ,къде ги вадите толкова антируски и проукраински долни подлоги бре ? ФАКТИТЕ са съвсем различни ... Русия не е никакъв агресор и не води война с/у обикновените граждани - предимно с проруско съзнание ... Русия воюва с/у укро-фашагите , бандеровците и всякакви про-западни и НАТО-вски измекяри ,които години наред не само издевателстваха ,но и директно заплашваха сигурността на Русия . Това ,което им се случи днес в Украйна ...точно техните политици си го надробиха през годините . Украйна е руска и те това е ... ! Пак сте на грешната страна и ще плащате за това ! Разберете !

    Коментиран от #130

  • 112 Пацо

    4 17 Отговор

    До коментар #101 от "Ю.Кортес":

    Доброволците са за сега повечето от източна и Северна Украйна и са рускоезични. Сражават се за Украйна. Те първи поеха удара на агресора и се справиха отлично.
    Вчера,цял руски взвод с командира си се предава.В ютуб обеснява че са ги излъгали за военно учение
  • 113 Военен

    17 2 Отговор

    До коментар #93 от "Петър":

    Ами бандеровците да бяха отишли да чакат руската армия до Беларус бе соросоидче а не да стоят до Донецк и да стрелят по мирни жители - хайде сега кой ми такова в гащите.
  • 114 шорошпийска кръвопийца

    16 3 Отговор
    хахаххахахаха за два дни се оакза, че и у нас имало много матриал за разчекване скрит по дупките да коментира компетентно в полза на краварските си господари
  • 115 СКОРО БЕШЕ КОГАТО ЧЕЧЕНСКИЯ ГЛАВОРЕЗ

    10 4 Отговор
    МОЛЕШЕ ПУТИН - ...... ДАЙ АЗ ДА ИДА В УКРАЙНА БЕ БРАТИНЬО , НО ПУТИН ЗАМЪЛЧА , СЕГА МОЖЕ ДА ГО ИЗВИКА ДА ОБМЕНЯТ ОПИТ СРЕЩУ ФАШИСТКАТА СГАН , КОЕТО Е ГЛАВНАТА ЗАДАЧА НА ПУТИН !
  • 116 Не отстъпвайте

    7 10 Отговор
    Българи и българки, смели украинци и украинки - защитници на Православната си Родина , създайте в България фонд, отворете банкови сметки , направете организация и за набиране на доброволци и доброволки , за да можем – ние народът на Майка България , независимо от нашите червени комунистически управници да ви подмомагаме лично, по собствена инициатива в храбрата ви борба срещу комунист-сатаниста , бандитина Пукин .

    Пишете как точно да ви подмомагаме ЛИЧНО – в борбата с руските хакери, да ги умо-побъркаме, вземете и вие дейно участие в ДЕ-зиориентацията и ДЕ-морализацията на руските банди , вземайте по-дейно участие в нашите форуми, направете тези призиви към НАРОДИТЕ на различни европейски езици , имате ваши сънародници във всички европейски страни , направете във всяка една от тях същото , не чакайте нашите корумпирани от руската комунистическа мафия правителства да направят нещо решително , храбро и действително вредно за руската комунистическа мафия .
  • 117 108

    9 0 Отговор

    До коментар #101 от "Ю.Кортес":

    Май СНН гУедаш...
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 до Mad dog

    15 2 Отговор
    Сланине,когато продавахте екипировка на Украйна и ти беше изпратен там като инструктор далеч от реалните бойни действия беше голям мъжкар,сега защо не идеш в Киев да защитаваш англо-саксонските мекерета,които предизвикаха конфликта между две братски страни...
  • 120 окраина падна

    11 3 Отговор
    Вече цялата армия се е предала на руските освободители Киев е освободен сега търсят зеленски къде се крие може би вече е избягал на запад
  • 121 Сър Пичук

    7 12 Отговор
    Путин изгуби Украйна, както и уважението и доверието на стотици милиони по света, които все пак имаха някакво.
    При създадената ситуация не виждам как ще има подкрепено от народа правителство, което да стане съюзник на Русия.
  • 122 СССР Добро пожаловат в кладбища

    3 8 Отговор

    До коментар #33 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    СССР и Русия - Добро пожаловат в болгарские кладбища !
  • 123 Антитрол

    10 1 Отговор

    До коментар #40 от "Българка":

    Всички ли соросоиди сте като господарите си скарани с географията - Украйна граничи с устието на Дунав а България няма нищо общо с устието на Дунав.

    Коментиран от #129

  • 124 Сон го лаже

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Амиии":

    Че тоя не е обучавал войници,а нацисти-терористи. Руснаците надали ще влязат в големите градове,а ще ги блокират и ще унищожанат военни бази и ПУ,летища,кораби,самолети. От самото начало заявиха,че ще демилитаризират Украйна,тоест ще им унищожат нападателните и относително модерните оръжия. А спецназ и Вагнер ще издирват и ловят нацистите. Останалите хора ще си живеят и работят. Сон го лаже Зеленски,че руснаците ще тръгнат да се бият сграда за сграда.
  • 125 Ги издирва

    6 1 Отговор

    До коментар #107 от "Ян Бибиян":

    Ми то Вагнер такива ги издирва по списък.
  • 126 Гост 2

    6 1 Отговор
    Верно ли,Калине?Експерт?Ти въобще четеш ли какво пишеш?
  • 127 ИОПЕ

    13 1 Отговор
    руснаците са в КИЕВ Зеленски иска примирие тоя за неуспехи говори
  • 128 Не знам

    5 8 Отговор
    Как е но на Путлер, хич няма да му лесно в Украйна.Най вероятно ще стане, като в Афганистан и Чечня.Позорно бити и изгонени.Нямат никаква работа в суверенна страна.
  • 129 Не всички

    2 3 Отговор

    До коментар #123 от "Антитрол":

    Чета тая сутрин за хеликоптер от Тираспол и от Вълково и ми дойде на ум Змийски остров.В Измаил ходил ли си?Вълково е на канали.Не съм ходил там.Основан е от ония с брадите,дет не искали да ги махат и Петро Първият ги нарекъл разколници,а всъщност той и негова клика направили разкола.Руски историйки.По вест коуста ги има много.
  • 130 От ,какъв

    4 3 Отговор

    До коментар #111 от "Подкрепящ Русия":

    Зор Украйна е руска.Ти въобще правиш ли връзка с главния мозък.Или той ти служи само за равновесие.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 не може да бъде

    10 2 Отговор
    Според мен е полезно да се чуе изказване на експерт,обучавал украинските военни.След като го чух мога да кажа -на украинците им е спукана работата - с такива учители.Който се интересува от военна тактика и стратегия трябва да погледне картата на Украйна и да види какви опорни пунктове завземат руснаците и как се развива тяхната военна операция.Със сигурност ще има оказване на съпротива ,ще има жертви и от руска страна ,понесени щети и т.н.Целта на Русия е рухване на украинската държавност като картонена къщичка -до 3-4 дни ще видим дали тази стратегия ще може да се реализира.А превземането на големите градове сега не е цел и може би няма да бъде-с изключение на Киев!За тях презумцията е сами да се предадат! .
  • 133 УУУУУУУУУУУУУ

    4 2 Отговор
    Войната върви на приключване до дни, но псевдоексперчето предрича фантасмагории. Самото население ще линчува управата си.
  • 134 ха ха

    1 1 Отговор
    ха ха а бре ти на ред ли си те за 24 часа са на Крещатик ако не знаеш виж картата на Киев
  • 135 Айде бе...- уж няма ,,Блицкриг"...?!

    4 2 Отговор
    Пък ,,Биби-си" съобщи- Руски танкове в Киев...!!!
  • 136 ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Иванушка":

    щото американците и техните подлоги победиха ирак за един ден ама той беше велика сила
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ми прав е

    5 4 Отговор
    Наистина няма блицкриг.
    Блицкригът на Германия отнемаше седмици.
    Русия разпердушини само за два дни и при пълна липса на фактора внезапност, армиията подготвяна осем години и захранена с оръжие, инструктори и 50 милиарда долара кредити от половината свят.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 НКВД

    3 4 Отговор

    До коментар #77 от "Цола Драгойчева":

    И вашият ред идва ,БГ Фашисти. Този път няма да се измъкнете като на 9ти
  • 141 Да живее Русия!

    5 5 Отговор
    Чакаме ви и в България с нетърпение!
  • 142 Слава на Православна Русия!

    5 4 Отговор
    Долу фашистите от ЕС, хайде дойде време да се обединят всички православни народи - фашистката пропаганда няма да мине в България!
  • 143 Искаме съюз с Русия!

    4 5 Отговор
    Сега! Нямаме нищо общо с фашистките слуги окупирали парламента в България, народа е с Русия!
  • 144 Дивуй

    3 1 Отговор
    Жив бандеровец и то българин ако не сте виждали.Снимката е показателна че този не добре с главата.
  • 145 Мишков

    3 1 Отговор
    Леле мале, ватенките зор видяха с Украйна бедна и разграбена страна, на НАТО се дръвчат, смях
  • 146 вер

    1 3 Отговор
    Сериозно ли по нито едно от стратегическите направления не са постигнати някакви решителни успехи ? Да не би да гледате някой друг конфликт ? А относно това, че се използват цивилни за щит - това е долно. Зеления ще го съдят май.
  • 147 какво чух

    1 2 Отговор
    един-два вица, какво друго...
    Тръгнал Z да се евакуира,.. гледа на летището военни
    - Абе до къде са стигнали руснаците...
    - Ние сме руснаците...
  • 148 Калбо

    1 2 Отговор
    Този български стратег не разбра ли че хората бомбардират само военни обекти не са тръгнали из цяла Украйна да се бият с украинските войници това се случва само по линията на Донбас те там проблеми нямат те казаха че няма да се бият с украинската армия а ти умнико вземи оръжието и иди защитавай украинските радикали които избиваха осем години двете отцепили се републики место да те е грижа че два братски народа се избиват един между друг а ти си тръгна стратегия да градиш личи си че си бандеровец
  • 149 Мдаааа

    4 2 Отговор
    Верно няма по-тъпо племе от руснаците!
  • 150 Аз Негодника

    1 0 Отговор
    Като ти гледам снимката...ЕКСПЕРТНО КАТИНАРЧЕТО ТИ Е КРИВО...ОБРЪСНИ ГО ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ...КАТО НА ЗЛО КУЧЕ ОКОЛО М.ДИТЕ Е
  • 151 Порно

    0 0 Отговор
    Тесни специалисти по-общия лаф
  • 152 Коко

    2 1 Отговор
    Руснаците имат оръжия със смешните имена Буратино и Солнцепек. Пекат всичко живо по пътя си. Това са точно за градски условия , така че съпротивата е безмислена
  • 153 чекмедже 2

    1 1 Отговор
    гяуров,шаламанов,тагаров,ноев и др. смешници ,като папагали...все едно и също сега и преди войната..кучета лаят , а кервана върви..Мълчанието е злато..господа.
  • 154 Анонимен

    1 0 Отговор
    Пълна боза, ще по живеем ще видим
  • 155 Гоуем

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Miko":

    Да, в градовете да нанесат по-големи щети на, цивилното население.
  • 156 Да ама не

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Българка":

    Учи моме, география и история. Устието на Дунав, е граница на Украйна и Румъния. Твоите господари, подариха Българските, устие и Добруджа на Румъния. Заради господарите ти вече нямаме граница на Устието на Дунава.
  • 157 Този

    0 0 Отговор
    Този е обучавал нацистите и кръволоците точно от "Азов". Дали руснаци,дали евреи но тоя рано или късно ще го изправят на съд.... ако доживее до съд.