Last news in Fakti

4 Март, 2022 10:24 10 920 35

Не оправдавам снежната топка в главата на Петков, но харесвам постигнатата цел- отрезвяване на управляващите

  • снежна топка-
  • кирил петков-
  • постигната цел-
  • отрезвяване-
  • управляващи

Моето лично мнение е, че "Продължаваме промяната" е един ad hoc проект, който няма да издържи на задаващата се икономическа буря и вълна на гражданско недоволство и това е предвидено от политическите инженери на образуванието, коментира Стоян Тончев 

Не оправдавам снежната топка в главата на Петков, но харесвам постигнатата цел- отрезвяване на управляващите - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не оправдавам средството "снежна топка" в главата на премиера, но ми харесва постигната цел - отрезвяване на управляващите и най-вече на министър-председателя.
Считам, че точно в този момент няма парламентарно представена опозиционна партия, нито формация извън Народното събрание, която изгаря от желание да управлява държавата. Кризите са много - както вътрешнополитически и икономически, така и външнополитически, което предполага предизвестен провал. Дори един служебен кабинет на Радев ще стане обект на народния гняв.
В тази връзка смятам, че свалянето на кабинета не стои на дневен ред от никоя страна или политически субект. Относно другото - неговото "клатене", то е донякъде оправдано и дори необходимо.
Това написа на страницата си в социалната мрежа журналистът Стоян Тончев. Той продължи още:

На премиера Кирил Петков и неговото вице Асен Василев трябва постоянно да им бъдат припомняни заявките, с които дойдоха на власт. Те трябва да бъдат държани отговорни във всеки един момент за всяко едно свое действие, което не кореспондира с предизборната им платформа и прокламации за спечелване на доверието на българските граждани, а именно - смяна на главния прокурор, борба с корупцията и осъдителни присъди за корупция по високите етажи на властта. Към този момент действията им в тази посока са с такъв интензитет, че по-скоро изглеждат като с цел печелене на време във властта.
Моето лично мнение е, че "Продължаваме промяната" е един ad hoc проект, който няма да издържи на задаващата се икономическа буря и вълна на гражданско недоволство и това е предвидено от политическите инженери на образуванието. Единственият им пропуск е неотчетената навреме несъстоятелност и некомпетентност на лицата, на които залагат, което скорострелно ускорява процесите със загуба на обществено доверие и това ще доведе по естествен път до предсрочни парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    30 69 Отговор
    Смешник! Мечтай си :)
  • 2 Отрезняване

    33 63 Отговор
    на кратуната ти и тълпата от безродни субекти е напълно невъзможно да се случи ! Грозни действия на черни като катран души !!! Резил и безсилие !
  • 3 Абсолютно.

    107 27 Отговор
    Много точен анализ!

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    92 23 Отговор
    Защо се страда от делюзията, че това е Български парламент? Колонията се владее от козяк. Това може да промени само Официален Крах.
  • 6 Радев

    100 28 Отговор
    УСЕТИ НАРОДНАТА ЛЮБОВ КИРО! БРАВО!

    Коментиран от #10

  • 7 Загрижен

    86 24 Отговор
    Фактът, че до момента няма НИТО ЕДИН арестуван от шайката, дори и малка рибка, говори красноречиво какво се случва! Кирчооо, кирчоо разрешение от козяк ли няма за арест на престъпника от Банкя???
  • 8 Независим

    29 63 Отговор
    Не се прави така!
    Да си на страната на хора,които замерват официални лица е признак за ниска култура.
    А колкото до това,кой и кога ще смени гл,Прокурор,не е работа на някакво момченце,което се прави на журналист.Иначе прокуратурата може да се самосезира и потърси сметка на елементите,които си позволиха хулигански прояви на святото място.Тук даже не става въпрос за високите постове на определени персони,а за прояви ,които могат да застрашат здравето на който и да е гражданин.
  • 9 Механик

    63 22 Отговор
    И аз не оправдавам снежната топка в кривата глава на Киро-шмекера.
    Трябваше да е паве. Така щеше да е правилно.
  • 10 То пък

    22 50 Отговор

    До коментар #6 от "Радев":

    един "народ" от шепа лузери сътвори позора на Шипка, не ти е работа ! Народ били ?!
  • 11 очевидно има обслужване на чужд интерес

    44 4 Отговор
    Що , у малата като детишня така си играехме със снег. Родителите ни викаха " за здраве " . Отрезняване при тези зависимости няма как да настъпи , останалото ще го спестя , защото може да бъде използвано от определени фактори , като " подстрекателство " .
  • 12 3.14К

    48 12 Отговор
    Много навременно попадение със Zнежната топка! В момента трябва хладен ум! Ако го има.
  • 13 Право в десетката

    50 14 Отговор
    Абсолютно точно казано, но за нивото на лицата сложени начело е очаквано, защото интелигентни и независими хора не биха се наели да бъдат кукли в такива времена. Затова ще слушаме и гледаме бензиностанции с ракети, аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме, ще разтуряме седянки и тем подобни, докато не разберем, че никой няма да даде милиони собствени средства, за да ни оправи нас и само нашето поведение може да накара управляващите да работят в полза и на обществото.

    Коментиран от #35

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пух

    65 9 Отговор
    Грозно беше това със снежната топка в главата, но търпението на народа към политиците се изчерпва много бързо вече, след десетилетия на лъжи, кражби и безнаказаност! Напрежението у хората достига точката на кипене и ако няма бързи положителни промени, те ще вземат правосъдието в свои ръце!

    Коментиран от #16

  • 16 Охлаждане

    52 13 Отговор

    До коментар #15 от "Пух":

    Що да е грозно? На Кирчо му трябва охлаждане на главата защото там ври либерастна супа.
  • 17 ДРТ ПРЧ

    53 5 Отговор
    ГОСПОДИН ПРЕМИЕР, ГОСПОДИН ВИЦЕ ПРЕМИЕР ВАСИЛЕВ. СПОМНЯЙТЕ СИ ОБЕЩАНИЯТА, КОИТО ДАВАХТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. СЪГЛАСИХТЕ СЕ ДА ПОЕМЕТЕ ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ И НАРОДА ЩЕ ИЗИСКВА ОТ ВАС, БЕЗ НИКАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ. НА ЛЯГАНЕ И СТАВАНЕ СИ МИСЛЕТЕ ЗА НЕОСЪЩЕСТВЕНИТЕ ДО МОМЕНТА РЕФОРМИ, ЗА НИСКИТЕ ПЕНСИИ, ЗА ЛИПСАТА НА ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИЦИИ, ЗА ФАЛИРАЩАТА ИКОНОМИКА И ЗА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЕТИТЕ, АКО ЩЕ И ЗА ДУПКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА. НИКАК НЯМА ДА Е УДОБНО, АКО И ПЕНСИОНЕРИТЕ ВИ ПОГНАТ С БАСТУНИТЕ. КАНАДА ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЕДИН КРАСИВ СПОМЕН ЗА ВАС
  • 18 Българка

    54 4 Отговор

    До коментар #3 от "Абсолютно.":

    До някъде съм съгласна, само приоритетите не са тия. Първо и най-важно,успокояване на пазарите. Второ външна политика удоволетворяваща мнозинство от хората , т.е. да не скачаме първи , преди основните играчи. Само да си припомним забраната руски самолети да летят над България. Изпреварихме с 3 дни Германия и Франция и какво постигнахме? Настроихме Русия против нас буквално. Можехме да направим това заедно с "големите в ЕС" и да не изпъкваме като въшка на чело. Политиката е за умни и умерени хора, а нас ни управляват мало умници.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АКО ГО БЕШЕ ИЗПРАСКАЛА ТОПКАТА ОЩЕ ПО -

    20 6 Отговор
    ДОБРЕ ЩЕШЕ ДА РАЗБЕРЕ ПОСЛАНИЕТО КЪМ ЛЪЖЦИТЕ
  • 21 Анализатор

    24 20 Отговор
    За съжаление на 3 март на Шипка имаше група от маргинализирани хора, на които или се плащаше или са си тъпи по природа, които опорочиха за празникът. Тези хора са срам за Бг!
    За съжаление путинофилията се бърка с русофилията. Да Александър ІІ ни освободи, но той принадлежи на царска Русия, в която са се родили и Толстой и Чехов и Чайковски и много други.
    путин принадлежи към съветска и постсъветска Русия, в която се раждат само жалки маргинали...
  • 22 Петков,

    22 12 Отговор
    сгреши.Народът си е братски настроен към руснаците.Който се опълчи срещу това,веднага ще е мразен от българите.Никой не може да заповяда на сърцата ни- кого да обичаме и кого да мразим.
  • 23 Антикомунист

    8 19 Отговор
    Тъпо парче си стоенчо тъпооооооо. И аз нито съм го избирал нито съм му фен но само за натовската му позиция и ЕС му казвам: евалла.
  • 24 НЕ ВЯРВАМ ТОПКА СНЯГ ДА ОТРЕЗВИ

    15 4 Отговор
    АЛЧНИТЕ НОВИ КРАДЦИ БАШ В НАЧАЛОТО НА ГРАБЕЖА !
  • 25 РАБОТЕЩ БЕДЕН

    14 4 Отговор
    НА МИН. ЗАПЛАТА ...... С НОВОТО УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ 01 АПРИЛ ЗАПЛАТАТА МИ СЕ ВДИГА С ....... 5 лева !? ....... НЕ ТОПКИ А КАНАРИ ЩЕ ЛЕТЯТ КЪМ ВАС БОКЛУЦИ !

    Коментиран от #27

  • 26 КРОКОДИЛА

    2 6 Отговор
    ТОПКА СЪС КАМАК ЛИ БЕШЕ ---------ИЛИ САМО ЛЕДЕНА ..........................................
  • 27 Промяната идва

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "РАБОТЕЩ БЕДЕН":

    Толкова работиш , бе другар ! Кой мъж работи на минимална заплата ? И за това ти е виновен Министър Председателя г-н Кирил Петков ?

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Боко Тиквата от Банкя

    3 5 Отговор
    Тоя помияр платен Тикве политолог не беше ли онова изхождение от задните части, който облизваше задните части на 🎃🎃🎃Тиквата от Банкя оня с колата който се опита да мине през протестиращите. Май трябва да се поздрави със H2SO4, това е формулата за ново благоденствие на ГРРБердките Калинки лизсчи все още, като ги при вършим тогава ще започне и благоденствието на България
  • 30 Бай Тошо

    11 2 Отговор
    Всичко ескалира, когато накои плахо се опитаха да развеят знамето на ЕС. Кирчо, ако беше повече чел, щеше да знае, че няма как предния ден да казваш за Русия "много мъничка, бензиностанция с ракети...", а после да мрънкаш реч на този свещен връх /мн. студен според него и тотава/. Той заваалията даже не знае, че боевете са се водили лятото. Няма никакви познания по география, история, геоикономика. Няма тежест нито на държавник, нито на политик, нито дипломат...И с това екане и фъфлене...както и употребата на умалителни:"думичката операция", "думичката война", "ще стане гаф" ..като дете в детската градина. Нито речник, нито облекло и поведение по протокол, нито правилно жестикулиране. С една дума: хванат от улицата. СРАМ! Надявах се на по-добро, а то стана по-лошо.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 stan40

    3 1 Отговор
    Българското правителство е длъжно да защитава националните интереси на всички българи. Българското правителство трябва да отговори дали управляващите в Украйна са ограничава ли и забранявали използването на майчиния си език от българското малцинство живеещо на територията на Украйна. Това би определило дали действията на протестиращите със замервянето със снежни топки на Премиера трябва да ги осъдим, или той си го заслужава. Крайно време е да разберем Българската истината за тази война, а не американската, или руската.
  • 33 stan40

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Промяната идва":

    Работя в чужбина. Спрях работещ бизнес заради бизнес обстановката по време на управлението на ГЕРБ. Сега директно ми отказаха работа в държавно предприятие по професията ми, защото съм нямал партийна препоръка. Това ли е промяната? Ако се съмняваш, мога да ти предоставя по-подробна информация. Имам стаж и диплома, но те не важат. Важи партийния билет. Диплом от техникум и партиен билет са с предимство пред диплома за висше образование степен "Магистър". Това ли е промяната господинчо?
  • 34 Влади

    0 0 Отговор
    Той не пие. Просто такова му е нивото.
  • 35 Влади

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Право в десетката":

    Да бе, защо все ни слагат някой, който ръси "" мъдрости?!