Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Март, 2022 09:00 13 447 95

Четирите заблуди на Путин

  • путин-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • руска агресия

Ето защо Путин попадна в капана

Четирите заблуди на Путин - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Путин допусна четири колосални заблуди при неговата военнопрестъпна, брутална агресия срещу Украйна.

Това коментира във "Фейсбук" Николай Слатински.

Още новини от Украйна

Заблуда No. 1.

Руските войски ще сломят украинската армия за броени дни и той ще приеме в началото на март тържествения Парад на победата с маршируващите като завоеватели по булевард "Крешчатик" в Киев руски войски след разгромния техен блицкриг срещу Украйна.

Оказа се , че армията, Териториалната отбрана, доброволците и целия украински народ се бият наистина като лъвове, бранят Земята си, отстояват Отечеството си, защитават Родината си, сражават се за Свободата си.

И макар да има огромна асиметрия в силите и военната мощ, те успяват да устоят на безпрецедентните по жестокостта си и в пълно нарушение на Международното право и на Международното хуманитарно право действия на путинските орди, чеченските башибозуци, а вече и наемниците арабски ислямисти и главорези (при това главорези в прекия смисъл на думата).

Заблуда No. 2.

Руската армия е отлично подготвена, всеотдайно мотивирана, силно дисциплинирана и абсолютно лоялна лично нему.

Жестока заблуда. Макар и въоръжена до зъби, с конвенционални, не-съвсем-коненционални и съвсем-не-конвенционални оръжия, путинската армия действа като сбор от бандитски формирования, бие се само при огромно числено превъзходство, страхува се да излезе не просто на равни с противника, но и в съотношение 2:1 в своя полза, дезориентирана е, демотивирана е, деморализирана е, воюва по стар руски обичай не с умение, а с число и след минимум 100 грама преди акция (а акциите биват и по няколко на ден), на част от солдатите очите им светят съмнително, я от напушване, я от игла, я от шмъркане. При това се воюва като в 20 век – командорене и централизация, „сила есть, ума не надо“, като мастодонт с огромно тяло и малка глава, затова системно руските нашественици са надигравани и разбивани от воюващите в духа на 21 век, на мрежово-центричната война, украински мобилни и гъвкави части, разчитащи на децентрализацията и координацията, налитащи като оси и жилещи свирепо, а после скриващи се в мъглата – в мъглата на войната и в мъглата на късната зима.

Освен всичко друго има пълно разкъсване между тила и снабдяването на руските бойни части - танкове без гориво, техника без резервни части, солдати без храна, трупове без черни чували.

Заблуда No. 3.

Украинците в центъра и по места ще приветстват путинските орки като освободители, с хляб и сол, с венци и цветя, с песни и пляски.

Нищо подобно! Абсолютно нищо подобно! Оказа се, че в Украйна има десетки и стотици пъти по-малко путинофили, отколкото в България; че в Украйна няма Орлов мост, където големи части от народа ни традиционно посрещат поредните освободители.

Путин така и не разбра, че има вече сплотена украинска нация – от украинци, руснаци, украиноезични, рускоезични и различни други етноси и религии и това е ГРАЖДАНСКА нация. Всеки може да има свой етнос, но всички са украинци като граждани на Украйна.
Путин бе дълбоко заблуден от Крим. Но Крим, макар и от десетилетия интегрална част от Украйна, никога не е прекъсвал връзките си с Русия, там летуваха масово руснаците, там мнозинството е от руснаци, затова и те масово бяха за аншлуса с Русия. Но даже те съзнават сега, че жизненият им стандарт е паднал, че в Украйна живееха по-добре - дори и за това, че от Русия летуваха срещу валута, като чужденци, а сега летуват като у дома си и срещу струващи 2 стотинки рубли. Плюс нахълталите като безброй скакалци корупционери от „материка“, които превзеха всички сладки и корупционни висоти в Крим и оскубват и опоскват местното население.

С две думи, путинските убийци на бебета, деца, бременни жени, инвалиди, старци, медицински работници, религиозни дейци, цивилни граждани са посрещани не с викове на прослава, а с крясъци на омраза, до един нецензурни; с венци и букети от залпове, изстрели, снаряди, коктейли «Молотов» и с безпределна омраза към Путин.

Заблуда No. 4.

Западът ще си гледа материалните интереси, келепирите, стомасите, банковите сметки, кефа и удоволствието, рахатлъка и спокойствието, така че няма да си мръдне сериозно ни пръста, ни, с извинение, задника за Украйна.

А се оказа точно обратното. За първи път от няколкото години след края на Студената война, Западът заговори на общ, Западен език. На езика на общите принципи и интереси. Обедини се и се сплоти, консолидира се и стана единен. Никой не възрази срещу санкциите, западните компании до една започнаха да напускат Русия.

Путиностан бе подложен на сурови финансови ограничения и икономическа изолация. Навсякъде из Европа се пробуди съпричастността към украинците и с едно изключение никой никъде не каза и една дума, с която да покаже, че му е досвидяло за тези пари, които държавата отделя за бежанците. Само ние я свършихме като магарето на нивата, за да покажем че наистина путинизмът в България е тежка форма на ценностен кретенизъм!

Свидетели сме на безпрецедентна подкрепа на Запада за Украйна. И тази подкрепа ще бъде дори да се стигне до падане на Киев и Харков, дори президентът и правителството да се препозиционират в Лвов или Варшава. Слуховете за залеза, агонията, раздора и разпада на Запада за сетен път се оказаха силно преувеличени.

...
Ето това са четирите колосални заблуди на Путин.

По мигащите му очички и треперещите му ръчички се вижда, че Путин е нямал План Б.

Самозабравил се в своето патологично Его и психически болен нарцисизъм, Путин си мисли, че понеже държи в ръцете си огромен чук, то всички проблеми, които трябва да разреши, са като гвоздеи.

Само геостратегически мегаломан и геополитически циклофреник може да предприеме такава мръсна и подла завоевателна и поробваща съседна държава война, без да има План Б и с катастрофична убеденост, че той знае най-добре от всички всичко.

Ето защо Путин попадна в капана на своите четири колосални заблуди.

Измъкване от този капан няма. Дори да си прегризе като зъл хищник, попаднал в капан, лапата си, спасение за него няма. Защото с една отхапана лапа, той ще стане лесна плячка на другите край него, в това число на най-близките край него хищници.

Те може и да са изпечени циници и крадливи разбойници, но не са самоубийци.

Няма да му позволят да ги завлече със себе си в ада. Затова ще му видят сметката.

Впрочем, в Перник хората са по-малко деликатни и наричат нещата с истинските им имена, макар понякога това да звучи грубо за изтънчения дипломатически слух. Та перничани не казват Ще му видят сметката, а Ще му светят маслото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 151 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От прочетеното разбрах

    88 104 Отговор
    Николай Слатински и мислещите като него са заблудени.
  • 2 Госあ

    136 90 Отговор
    Много добро описание на руската паплач. Наркомани и пияници. Европа ще се оправи отново, както след двете световни войни, а Украйна ще бъде европейска страна към която руските орки ще гледат със злоба и ще се облизват само.
  • 3 ПУТЛЕРОСТАН

    108 74 Отговор
    ТОЧЕН КОМЕНТАР
  • 4 карамфила

    71 77 Отговор
    Всичко си върви както е планувано и никалай сланински няма да е седмата Ванга.Не знаехме че сланински се телепортира при Путин и научава всичко от извора.Гадатели Сър.
  • 5 ПОДПЛАТЕН С $ АНАЛИз

    81 75 Отговор
    МНОГО РАЗБИРАЧИ, СТРАТЕЗИ И ПЛЯМПАЧИ ОТ СУТРИН ДО ЗДРАЧ !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Чудно ще си живеем

    71 30 Отговор
    Заблудил се е ,че у България нема рано сутринта да се изтрепат за олио.А това е само началото.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Я па го тоя

    71 61 Отговор
    Добре бе"експерте"-като са толкова келяви руските военни-хващайте се с НАТО и ги свършвайте бе...-кво чакате? Сега е момента да размажете Путин и армията му-започвайте с Пасито и Инджов-мачкайте ги колкото си искате...Ама май приказките са ти само за да изкараш пари и да радваш балъците...

    Коментиран от #94

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГУМЕН КРАДЕВ

    34 24 Отговор
    ЛЕЛИН се мъчи да стане ЛЕНИН ама резултата същия !
  • 12 Българка

    70 38 Отговор
    "Измъкване от този капан няма. Дори да си прегризе като зъл хищник, попаднал в капан, лапата си, спасение за него няма. Защото с една отхапана лапа, той ще стане лесна плячка на другите край него, в това число на най-близките край него хищници."
    Е, какво чакат? Светът иска мир! А Русия , начело с Путин е терористична държава

    Коментиран от #14

  • 13 мисира

    35 21 Отговор

    До коментар #8 от "карамфила":

    Цензурата се включи на пълни обороти рано събота сутринта.ZZZ
  • 14 карамфила

    47 42 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Май не сте разбрали какво каза Путин или е от медийното изригване но ако сте го пропуснали ви го напомням "За какво ни е свят без Русия"

    Коментиран от #21, #24, #70, #95

  • 15 Марков

    55 56 Отговор
    Учудвам се колко низко може да падне човек. Издигнат от задкулисието, депутат, съветник на президента Първанов. Пише това изложение, определено в неадекватно състояние. Неговото мнение не интересува аудиторията, а само тези, които постъпват и плащат за такива поданици. Между впрочем, по неговите четири точки може да се коментира, въпреки дълбокото разминаване с действителността в някои от тях. Прочетете внимателно, с какъв език, чувство и самомнение е написал изложението проф. Слатински. И пише, че обучава студенти в 4 ВУЗа.
    Добре заработва професорът. Да е жив и здрав!

    Коментиран от #67

  • 16 Дедо Пене

    37 35 Отговор
    АКО ДЖУ.ДЖЕТО БЪДЕ ПРИТИСНАТО ОЩЕ И СЕ ОТЧАЕ, МОЖЕ ДА ПОСЕГНЕ КЪМ КУФАРЧЕТО И ЧЕРВЕНИ БУТОН! ТОГАВА ИЛИ 3та СВ, ИЛИ АРЕСТ ОТ ВОЕННИТЕ!!!
  • 17 Васил

    35 15 Отговор
    Никакви преговори няма да помогнат това са безсмислени совалки само пращането на войска ще спре това безумие.
  • 18 бв нм,.

    48 22 Отговор
    Проблемът е, че раболепните путину все още се държат за него, защото благодарение на него се обогатяват. Ако изчезне бащицата-цар, те взаимно ще се изядат кой да заеме мястото му и в ожесточението си могат да натворят още цял куп злини на човечеството Това е трагедията на тази империя и много плашещо за бъдещето на света., Да има начин тази империя на злото да изчезне ей така, с абракадабра, светът ще стане по-добро място за живеене. Но КАК, КАААК!?

    Коментиран от #92

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българка

    45 20 Отговор

    До коментар #14 от "карамфила":

    Русия не е Путин и кликата му, а руският народ, който е мачкан по кървавите им ботуши
  • 22 Ами то и Нато се е заблудило

    19 26 Отговор
    да развръщава Украйна с идеята за бази, но дали ще си признае?
  • 23 Локо Сф1956

    35 30 Отговор
    Бившия политик Слатински явно изопачава историята, както от Втората световна война , така и за този подготвен от САЩ военен конфликт между Русия и Украйна. Американския жерналист Лий Смит е написал статията "Как САЩ организира войната между Русия и Украйна" с допълнение от други автори с колко трилиона долари САЩ са задлъжнели на други държави включително на Русия и Китай. А, колкото до руската армия, след като част от коментиращите я виждат като паплач, пияници, наркомани и др. сравнения да отидат като доброволци и да защитават фашисткото управление на Украйна. Може да станат "Герои на Украйна" подобно на Степан Бендер и Роман Шухевич избили хиляди евреи и поляци през Втората световна война, като бивши нацисти.
  • 24 Doni Brasko

    38 6 Отговор

    До коментар #14 от "карамфила":

    Никой не иска свят без Русия. Всички искаме мир и просперитет за човечеството.

    Коментиран от #39

  • 25 бай онзи

    27 31 Отговор
    КОМУНИСТ ,СЕДЕСАР НАКРАЯ ДЖЕНДЪР ПАДЕНИЕТО НА АВТОРА
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Само

    19 8 Отговор
    Браво!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Адолф Путин

    45 20 Отговор
    Кръволока Путин, ще надмине Хитлер!

    Коментиран от #51

  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    33 13 Отговор

    До коментар #29 от "Стефан Петров":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 124

    18 42 Отговор
    Руските интереси да защитят руснаците и сигурността си са над американския неофашизъм, прокарван от престъпния киевски режим!

    Z

    Коментиран от #38

  • 34 Слава на саш и нато

    31 12 Отговор
    Русоробите не верват на тва и за тех сталин е жив и командва😂😂😂😂
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Слатински

    18 23 Отговор
    Спри се вече с твоите пасквили, имай някаква мярка, по-досаден си от конска муха. Ако така си съветвал навремето правителството, не съм учуден, че сме на този хал...
  • 37 Госта

    28 12 Отговор
    Нали знаете,че е прав?!Сега чакам рев на изтривалките на Путин :)

    Коментиран от #41

  • 38 То се видя

    16 3 Отговор

    До коментар #33 от "124":

    То се видя, кой е престъпник.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 🐘🐘🐘

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "Госта":

    Няма да минат и 5 минути и всички ще са на амбразурата с обичайните опорни точки .
  • 42 !!!?

    30 11 Отговор
    Митрофанова сравни войната между Руската и Османската империи при която се освободихме от турско робство с "военната операция" на убиеца Путин и главореза Кадиров в Украйна ! Само безмозъчна КГБ глава може роди такава Перверзия !!!?
  • 43 27 xxL

    8 2 Отговор
    "От твоето перо в божии те очи" , дано да е така
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 не може да бъде

    15 12 Отговор
    Всеки има право на мнение и аз лично се радвам ,че има такава медия като Факти ,които дават право на всякакви мнение!Само така ще разберем къде е истината ,поне нашата истина -защото както се знае всеки народ има своя истина!А на г-н Слатински само мога да препоръчам да запомни какво е казвал и да го обясни след една година!А за сега считам че е най-добре да се успокои малко -има подходящи хапчета за това!

    Коментиран от #65

  • 46 Олга

    15 22 Отговор
    Четири грешки на слатински.
    1) Путин никога не говори, че операцията ще се свърши за няколко дни затова и придприел изпреварващите действия тъй като знаел, че Украйна е била добре подготвена от САЩ, мотивирана с поддръжката на САЩ, натъпкана с голямо количество въоръжение и наемници, с оперативна разузнавателна информация, обучение от инструктори. Било добре известно,че Украина има голяма армия - 140 хилядна.
    Тази война е война на САЩ с чужди ръце и опосредствена и гореща - с Украина.

    2) Руската армия подготвена, мотивирана и успешно стъпка по стъпка без безсмислен юруш се движи към целта си и не прави килимни бомбардировки като САЩ , за да има бърз, но кървав успех с цената на много цивилни жертви.Тя прави до колкото възможно да ги избегне и, което пропагандисти обясняват като слабост.

    3) Украинците не приветстват ли руската войска? Те от години живеят в националистическа истерия, в страх,че ги обявят за руски агенти, и ако Русия (декларира,че не иска да окупира Украйна) после напусне превзетата територия и те останат пак с ужаса на политически репресии, убийства, отвличания на хора, които безследно изчезват и избиения при всяко подозрение на симпатиите към Русия.

    4) Путин предвидил жестоките санкции и бил готов за тях.
    Той направил непредвидимото от Запада - геополитическо землетрясение и не е очаквал, че Запад ще го преживее без загуби и потрясения за себе си и без съпротива. Западът е причина и виновник (Борел го призна) за войната

    Коментиран от #49, #62, #64, #90, #93

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Питин

    10 5 Отговор
    Хуйййло...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Адолф Путин

    19 10 Отговор
    Два свята - цивилизацията и Путландия.
    Вторият е излишен.
  • 51 Адолф Путин

    10 6 Отговор

    До коментар #30 от "Адолф Путин":

    Той го надмина, ама не ми кради ника.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 пьешу

    14 18 Отговор
    никак не мога да разбера поради что това човеченце - слатински се появи от небитието и с такава злост се включи в общия квич срещу мецан. сегашното пасквилче е т.н. пожелателно мислене, иначе казано - бълнувания на сива кобила. друм, николайчо, друм!
  • 55 Хитър Потър

    17 12 Отговор
    Путин няма да доживее до Нова година.Неговите хора ще се погрижат,Кремълботовете ще останат без чорбаджия.
  • 56 Червен позитанец

    13 7 Отговор
    Запада вкара Путин в капан.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хибридна война

    8 11 Отговор

    До коментар #46 от "Олга":

    Папата е виновен, че кремълския изр0д нападна нашите украински братя !
  • 65 злобар

    5 7 Отговор

    До коментар #45 от "не може да бъде":

    За какво мнение говориш ти ве...:) Не виждаш ли че бълва жаби и гущери от блатото на кривото си съзнание...За такива прецеденти вече е късно за хапчета!..
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 злобар

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "Марков":

    Кой студент от кой ВУЗ може да издържи в такава воняща аудитория ?!
  • 68 Хихи

    15 7 Отговор
    На джуджето му е малко пишлето.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бузов

    10 9 Отговор
    Браво!Чудесна статия,отразяваща абсолютно правилно и безпристрастно състоянието на путинската клика изпратена на т.н. Специална операция.
  • 72 ГОЛЯМАТА ЗАБЛУДА

    10 13 Отговор
    ИЗЧЕЗНЕ ЛИ РУСИЯ КАТО ЕДИННА ЦЯЛОСТ, ЦЯЛА ЕВРОПА А И СВЕТА ИЗЧЕЗВА ПОД БОТУША НА КРАВАРСКАТА ДЖЕНДАРИЯ! И ТОВА ЩЕ ВИДИТЕ/УСЕТИТЕ ОЩЕ ТОВА ПОКОЛЕНИЕ
  • 73 Стефан

    7 7 Отговор
    Какъв експерт е този? Само декларации и емоции! И нито дума за генезиса на проблема!
  • 74 Д.Кънев

    12 10 Отговор
    Да бе вярно.Имал Путин четири заблуди.
    Не не е вярно.Има пет, шест а може би и десет заблуди.
    Първо той е заповядал без цивилни жертви.
    Та не говорете идиотщини.
    Русия можеше да превземе Украйна още първия ден.Та стига.
  • 75 Венсеремос

    11 9 Отговор
    Отново неадекватнопророчески драсканици..Отново сляпа пропаганда. Отново помия срещу истината.
    Докога бе ,господа продажни г@й журналисти?
    Защо лъжете и мажете лайата на нато по всички четящи? До кога ще лъжете ?
    Парите не ви стигат , а?
    Жалки сте..
    Отврат..
  • 76 Православен Демократ

    6 5 Отговор
    Не лоша статия от вечно лутащия се на кой господар да служи Слатински.
    Друг е въпросът, че вече 33 години, наред с цялата евро-атлантическа общност, България и българите са ЗАПАДА. Масова е тази мазохистична, сиро-махомилска, нихилистична, комплексарщина в България. Срамно е.
    Така, че текстът трябва да е:
    "....За първи път след края на Студената война, Западът заговорихме на общ, Западен език. На езика на общите принципи и интереси. Обединихме се и се сплотихме, консолидирахме се и станахме единни.".

    Или Ганьовото "европейци сме, ама не съвсем" е генетично вкоренена антибългарска пропаганда у местните главанаци след 150 годишно, човеконенавистно, нагло, московско присъствие.
  • 77 Джордже Балашевич

    5 6 Отговор
    Абсолютни глупости, особено по точка четири! Нали целият свят слуша и гледа. Всички работим за пари, всички се стараем пред работодателите си, но такова натегачество и слагачесво в името на парата, трудно се вижда и чува. Бъдете здрави!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 КУПУВАЙТЕ РУБЛИ

    6 3 Отговор
    СЛЕД БРОЕНИ ДНИ ДРУГИТЕ ПАРИ ИЗГАРЯТ
  • 81 НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ - ПОДЛОГА НА САЩ

    5 6 Отговор
    УЧИЛ Е В ХАРКОВ
  • 82 Български

    4 6 Отговор
    Пич, ти си петата заблуда. Иди да изпиеш една ракия вместо да ги пишеш тези глупости.
  • 83 Браво,Слатински

    5 3 Отговор
    Ако прочетеш лично,ще се учудиш.Най-близкият ми роднина беше известен(поне за тебе ) поет и писател,беше редактор на НПВ в Перник и бяхте през 90-те г-ни големи опоненти и противници,в Радомир има улица с негово име,сещаш се.Е,никога не съм мислил,че именно на вас ще кажа БРАВО и ще бъдем на едно мнение.

    Коментиран от #86

  • 84 Идиом

    5 5 Отговор
    Голям, самозван експерт. Путин пази руснаците и не е като наште продажни политици.
    Крим, Донецк и Луганск ще са свободни а ние от 10 милиона останахме шест!

    Коментиран от #88

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ей, Олга ?

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "Олга":

    Олга ли си Волга ли си, незнам...Ама не се обаждай от коневръза, че взе да замирисва на раша, а!
  • 91 Гюро кюмуро

    3 3 Отговор
    Тоя Суатински гоуем бокук излезна. Ела ми у Перник да ме определиш къф сам що сам, че дати изуекувамГъзната Екзема
  • 92 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "бв нм,.":

    Много точно.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Бай дъни яко.

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "карамфила":

    Абе Карамфилче. Не седяхме ли 45 години върху запалена руска пиратка.И тя гръмна 1989 и отнесе Н.Р.Б и С.С.С.Р и задните ти части.Минаха 30 години а теб още те сърби раната отзаде.И пак сядаш върху любимата запалена руска пиратка Ненаситен си,ей.