Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Март, 2022 16:13 13 940 137

Демилитаризация, денацификация, деукраинизация

  • валентин хаджийски-
  • русия-
  • украйна

Украинизмът е руският македонизъм

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гледам с интерес видеокадрите с чеченските бойци в Мариупол. Кой си спомня, че само преди осемнайсет години Русия имаше сериозен чеченски проблем. Като днешния украински. И дори на олимпиадата в Сочи преди осем години имаше заплахи, макар само от емиграцията.

Днес чеченските бойци скандират “Аллаху Акбар! Россия!” И се заканват на всички бандеровци и шайтани. Евразия в действие.

Още новини от Украйна

Мисля, че след 18 години Русия няма да има и украински проблем. В момента вече наблюдаваме деукраинизацията на стотици хиляди хора. Те сравняват действията на киевския режим с тези на руската армия.

Украинството все повече почва се отъждествява с военни престъпления срещу собствения народ като днешното в Донецк, с омраза, геноцид, астрономически кражби (Украина от украсть), безсрамно слугинство на чужди интереси и икономическа разруха (Украина от руина).

Част от убитите днес в Донецк цивилни са чакащи на опашка пред банка бежанци от вътрешността на Украйна, сменящи гривни за рубли. Те пътували към Русия. 2,6 млн украинци са се регистрирали онлайн за прием в Русия. Военното престъпление в Донецк днес е отговорът на Киев на вчерашния руски ракетен удар по лагера край Лвов.

Масивният фейк, който се лее от остатъчните укро инфо канали и се повтаря от западните радиоточки, все повече се осъзнава от хората като същност не само на военновременната пропаганда на Киев, но на украинизма като такъв.

А милиони свидоми украинци бягат на запад и едва ли някога ще се върнат. В Полша са

общо 1,5 млн и са 15% от населението на Варшава. Ще усложнят положението на Европа пред лятното цунами от Близкия изток и Северна Африка от задаващата се хлебна криза като в 2010 г.

Западната военна солидарност с Киев трае до първия гръм като вчерашния западно от Лвов. Всички оцелели западни ентусиасти са в Полша. Минал им мерака. Киев официално прекрати набирането на чужди наемници.

Западният фейк, вкл. на НЙТ, излиза дълги часове след опровергаването му от руска страна с убийствени подробности, с трите имена и адреса на участниците, с копия на укро документи с подписи и печати, със снимки на терен, вкл. от ГоПро камери на шлемовете на всички РФ войници и от маса обикновени хора от украинските градове, които постват видео и свои наблюдения в реално време, със снимки от спътници и дронове, с изказвания на очевидци и със задълбочен аналитичен контекст.

Руските инфо канали са забележително отворени, не се цензурират, дават широк спектър от мнения, вкл. от украинска страна. Просто няма сравнение с ученическото приблизително лепетене на западните корпоративни радиоточки.

Руският език също няма никакво сравнение с изкуствената македоно-украинска мова и при свободна конкуренция тя ще изчезне за едно-две поколения.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 271 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    82 13 Отговор
    Това малко като двигателя на боинга намерен на 5 пресечки от кулите близнаци.
  • 2 РТР

    252 41 Отговор
    Да бе! Как така са допуснали реална статия….

    Коментиран от #26, #105

  • 3 Забелязващ

    273 52 Отговор
    Ей, fakti.bg.
    Май нещо и Вие взехте да обръщате палачинката!
    Какво усетихте?

    Досега провеждахте украинска и западна пропаганда , а сега за първи път представяте реална ситуация.

    Коментиран от #33

  • 4 „ПЪРВИЯ КАНДИДАТ

    19 67 Отговор
    ЗА АРМЕЙСКИ СВЕЩЕНИК В „АРМИЯТА” НА РФ”🙏🙏🙏
  • 5 Така е

    181 20 Отговор
    Украйна - Руската Македония !
  • 6 Гббжб.

    163 56 Отговор
    Слава Русия.ZZZ
  • 7 Стамат без магарето

    239 29 Отговор
    Интересно е как редакцията пуска все още алтернативни мнения ?
    За което благодарим

    Коментиран от #118

  • 8 путин агресор

    83 192 Отговор
    Каквото и да говорите путин връща света с един век назад!

    Коментиран от #37, #68, #133

  • 9 трижди-не

    230 49 Отговор
    Да не ми се привижда или сънувам??
    За пръв път един истински материал в този уж новинарски сайт!
    Браво на автора!

    Коментиран от #24

  • 10 Този другар снощи е сънувал

    65 171 Отговор
    кошмари. Водката му е дошла в повече. За по-евтино е взел нещо с метилов спирт. А вие го пускате ?
  • 11 Пълни глупости

    84 202 Отговор
    Гледам руски канали и е пълен фейк руския канал! Стига сте писали глупости и защитавали една окупаторска държава! Вие на какви се правите, че не може да разберете, че Русия влиза в Украйна и започва да бомби и намирате това за нормално? Къде са договорите за цялост на Украйна от Русия, при предаването на атомните бомби от Украйна към Русия?

    Коментиран от #40, #101, #128

  • 12 НЕ МОГА

    196 28 Отговор
    ДА ПОВЯРВАМ БГ МЕДИЯ ПУСНА ТАКАВА ПУБЛИКАЦИЯ КРАЯТ Е БЛИЗО И ИСТИНАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ
  • 13 Анка Картечарката

    62 192 Отговор
    Поредният лъжец-рубладжия,който се опитва да представя желаното за действителност.Близо три седмици Фашистката Путлерастка Орда разрушава украинските градове,избива населението,а този лъжец твърди,че някаква ракета,която била "свалена" и паднала в Донецк,е "отмъщение" за удара по някакъв военен лагер.Типична лъжлива "опорка" изсмукана от пръстите,която това долно комуне се опитва да представи за "истина".Да Фашистката Путлерастка Диктатура,няма да има украинският проблем,но причината ще е малко по-различна от представената от този червен михлюзин.

    Коментиран от #28, #38, #41, #45, #69, #74, #87, #126

  • 14 Стайко

    183 32 Отговор
    Ама кво става тука бе хора "Факти" почват да се усещат че Украйна не е съвсем такава жертва която ни представя Зеленски и всякави купени мижатурки от запад и изток🤪🤪🤪 най накрая взеха да пишат неща които са все по близко до истината а не само русофобски статии...хм интересно, много интересно..
  • 15 Какво се случва със

    49 5 Отговор
    Скрипалите и с новичока?
  • 16 Сатана Z

    79 11 Отговор
    Чичо Фичо, разочарован съм от теб. На видеоклипове те от Мариопул се вижда ,че те помагаха на цивилните и не криеха,че издирват нацистите,част от които са от Чечня.И скандираха АХМАТ-СИЛА ,а не Алах Акбар.И то стана агент-провокатор. Z
  • 17 Верно ли

    118 7 Отговор
    Рашките имаха достатъчно време да се подготвят за това, което им предстоеше. За трети пореден път светът ще си учи урока по трудния начин. Дано поне този път да го научи!
  • 18 Човек с памет

    137 20 Отговор
    Не мога да позная Факти. Може би са усетили промяна на вятъра ?

    Коментиран от #52

  • 19 Тодор Правешки

    37 145 Отговор
    Товарищ Хаджийски, сколко ви е заплатило Пасьолството на Задунайская Губерния в България за поддръжката на Путлер и крепостните и в каква валюта?

    Коментиран от #31

  • 20 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    116 25 Отговор
    За първи път да прочета такъв материал в този сайт,
    досега все "джамбазовки" се срещаха...
  • 21 БЕЛНЕЙСКА

    34 0 Отговор
    District 9 / Сектор 9 (2009)
    Златен Банан.БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ВСИЧКИ ПРЕВОДАЧИ ОТ ТОРЕНТИТЕ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 АВА

    13 77 Отговор
    НЕ СХВАНАХ КАКВО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ АФТОРЪТ ДАНО ГО ПОФТОРИ ПАК ЗА ДА РАЗБЕРА

    Коментиран от #124

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ТАСС

    25 97 Отговор
    Комрад Хаджийски, ще накарате путлерофашистите в България да ви харесат и да избутат Костя Копейкин и Румен Решетников на второ място в сърцата си! Внимателно, че току виж някой украинец с избито семейство ви посетил някоя вечер...

    Коментиран от #136

  • 26 Ще има и още

    77 4 Отговор

    До коментар #2 от "РТР":

    Професионалната мисирка е в състояние да усети и най-лека промяна в порива на вятъра. Респект ...
  • 27 Нормален Човек

    28 115 Отговор
    Това момче, което пише статии като тази просто бленува неща, които се харесват само на душевно болни русофили в нашата изстрадала държава. Момчето, автор на тази смешна пропагандистка компилация, и въудошевените му акламатори са хора от миналото, което всички нормални хора се опитват вече години наред да забравят.

    Коментиран от #80, #96

  • 28 нашия

    90 13 Отговор

    До коментар #13 от "Анка Картечарката":

    провери първо кой е този човек и след това пиши.....до преди 2-3 години беше член на Демократическата Партия на САЩ и техен пропагандатор...но и от тях има реално виждащи нещата хора ...не са всички крайни "либерасти"......
  • 29 свидетел

    72 4 Отговор
    скоро и украински проблем няма да имат.
  • 30 да не се чудите защо стана така

    117 8 Отговор
    Американските, британските и канадските военни са обучавали неонацисти в Украйна, които по-късно ефективно завзеха властта в републиката, каза бившият офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър.

    Ритер каза в интервю с журналиста Джордж Галоуей, че чужди части са посетили Украйна, за да създадат националистически отряди в западната част на страната. Впоследствие тези хора свалиха легитимния президент и започнаха да провеждат насилствена политика.
  • 31 нашия

    63 7 Отговор

    До коментар #19 от "Тодор Правешки":

    грешка тизи човек живе вече над 25 години вСАЩ.......опрката не работи.....зайте с кой си иматае работа преди да коментирате...

    Коментиран от #65

  • 32 Цитат

    78 2 Отговор
    Повече нацисти живи в плен няма да се взимат.
  • 33 Асад

    63 4 Отговор

    До коментар #3 от "Забелязващ":

    Вятъра на промяната усетиха източния де
  • 34 Това е руски народ

    99 18 Отговор
    Украйна и така наречените украинци ги измислиха преди има-няма 100 години...Изродска ,нагласена ,изопачена ,политическа гмо история...Има някакви хорица в Карпатите живели няколко века извън руската държава.Мъчени и промивани от поляци ,австрийци ,османци ,унгарци ,румънци ,че дори татари за Бога са си повярвали че са някакъв украински народ.Дори да е така това е 2-3% от населението на съвременна Украйна...Франкенщайн би завидял.С времето тази нелепа държава се превърна и в нацистки (смешно нали? нацисти без нация...) цирей върху снагата на Русия ,старателно угояван и хранен от западните добряци.Цирей който е крайно време да се спука и хирургически отстрани.

    Коментиран от #42, #50

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Илия

    102 11 Отговор
    Аааа това не може да бъде истина, най-русофобската медия публикува такъв материал, не вярвам на очите си. Къде е чудовището Путин, къде са убийците на невинни хора? Явно на някой му е писнало да пише лъжи. Евала бе факти, евала както пееше някой. Почвате да приличате на неангажиран и безпристрастна медия. Благодаря! Отразявайте различни гледни точки и търсете истината, промяната е възможна само с истината!
  • 37 Адад

    51 3 Отговор

    До коментар #8 от "путин агресор":

    Тогава беше по добре без кравари
  • 38 Сачи

    35 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анка Картечарката":

    То от донбас ли де вллючваш
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 новинарник

    28 7 Отговор

    До коментар #11 от "Пълни глупости":

    Да не гледаш някой украйнски бе готин . Не вярвам такъв аб дал да седне да гледа руски канал.
  • 41 ШАЛТЕТО

    33 2 Отговор

    До коментар #13 от "Анка Картечарката":

    Циритокса помага - да го знаеш от бълХарката!И си избърши пяната от устата-ще се задавиш!
  • 42 Няма такова нещо като руски народ

    5 48 Отговор

    До коментар #34 от "Това е руски народ":

    Информирай се

  • 43 Мдаааа

    15 77 Отговор
    Една гащи плява е тая статия.Извода е,че Русия под ръководството на поредния другар Владимир се превърна в бетер мюсюлмано-терористична държава!

    Коментиран от #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 буля Пена от тарабата

    46 4 Отговор

    До коментар #13 от "Анка Картечарката":

    Защо си се писал Анка Картечарката ? Защото ломотиш като картечница ? Всичко на тагадък .
  • 46 Басаев

    12 69 Отговор
    Савецки масали от потъващия путлерофашистки шлеп! Слава Украине, смърт за роSSфашизма!

    Коментиран от #127

  • 47 Ежко Бежко

    81 8 Отговор
    Браво з статията. Слава богу мнозинството коментари са положителни. Но има малък процент коментиращи, които са неспасяемо зомбясали. Питам се защо тогава статии като тази са изключителна рядкост. Явно мнозинството поддържа тезата в нея. Но въпреки логиката проьължават да ни заливат с остроумията на джамбази и слатинци. Колко ли можем да търпим, а народе?
  • 48 Българин

    71 5 Отговор

    До коментар #43 от "Мдаааа":

    То в ес има повече мюсюлмани отколкото в Русия. Разликата е че едните са си родени в Русия и се чувстват руснаци , а другите са на майка си от географията и не знаят къде се намират и какво правят там.
  • 49 free man

    15 53 Отговор
    Може би не съм истински човек,щом не харесвам войната?Тогава др.Пътников е велик човеколюбец.За съжаление,не са много годините,в които Русия не е водила войни по света.Другите войнолюбци-САЩ,поне не воюват със съседите си!Няма съсед,или в близост,непострадал от руснаците:поляци,финландци,латвийци,литовци,грузинци,а сега и друг славянски народ!Но и нямам обяснение,защо толкова българи се радват на убийствата и нещастието на милиони бежанци!Срам и позор за агресорите и войнолюбците!Дано мирът възтържествува по-скоро!

    Коментиран от #57

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ха ха хааа

    15 60 Отговор
    Руските канали били отворени и всичко казано от тях , била чистата истина ... Къде беше тоа убавец , през тия 19 дни , да каже нещо за разбомената половин Украйна .. Ама какво да каже бимбарица , пълна с петолъчки

    Коментиран от #130

  • 52 Увеличили са рублите

    7 41 Отговор

    До коментар #18 от "Човек с памет":

    или са сбъркали превода за месеца. Другият ще връщат !
  • 53 Дика

    10 32 Отговор
    RT да не се е прекръстила на Факти...
  • 54 ДЕПУТИНИЗАЦИЯ НА РУСИЯ

    15 53 Отговор
    И ВСИЧКО ПРИЛКЮЧВА
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Слава на Украйна!

    12 67 Отговор
    Тоя пък русоробски трол откъде го изкопахте??? Направо превъртя тъпомера...
  • 57 Ежко Бежко

    77 6 Отговор

    До коментар #49 от "free man":

    Ега ти обяснението. СаЩ размазаха целия свят, но били пухкави и чисти, щото не воювали със съседите си както прави Русия? Абе на теб логиката не ти куца, ами направо ти липсва. И как реши че много от нас се радват на жертвите в Украйна. Нищо подобно. Нежеланието ни нато да се разширява не ни прави кръвожадни. Ако нато си бяха седели в Брюксел, сега Украйна щеше да е мирна и спокойна.

    Коментиран от #76

  • 58 стоян георгиев

    14 61 Отговор
    не разбрах кво иска да каже автора с чеченците ама гледам че сериозно се е объркал с това кво става в украина да не говорим за хвалбата му към руските медии които дори руснаците знаят че са лъжливи.та да обобщим украина се защитава героично срещу фашиска русия и азиатските и орки.тя ще победи и ще се въстанови и дори ще ни задмине икономически и житеиски ,щото тук все още хора като автора са мнозинство.

    Коментиран от #67

  • 59 нннн

    45 3 Отговор
    Браво! Давайте различни гледни точки и ще спечелите. Кушия с един кон не е кушия.
  • 60 Депутинизация

    8 45 Отговор
    Тик-так , тик-так , тик-так ..

    Коментиран от #135

  • 61 пьешу

    30 3 Отговор

    До коментар #22 от "АВА":

    ве, ти сигурен ли си, че си попаднал в правилния сайт? търчи в някой форум на пс.их.одесните - там всичко ще ти е ясно.
  • 62 Казуар

    10 60 Отговор
    С безразборните бомбардировки с неуправляеми бомби над жилищни райони руснаците избиха над 2000 мирни жители и деца, а пък за 20 убити в Донецк пропагандата вдигна голям шум.
  • 63 kkk

    49 7 Отговор

    До коментар #44 от "ДжафДжаф":

    Тцъ, взеха да усещат как господарите им от ФАЩ и Козяк скоро ще бъдат окачени по лампите за украса и се опитват поне частично да се реабилитират... Файда НЯМА- всичко се следи и записва и като му дойде времето предателите и подлогите сред журналистите и политиците МАСОВО ще бъдат набутвани за поне 10г. при бай Ставри и аналозите му по света...
  • 64 Българин

    18 67 Отговор
    Статията е написана от русофил, който нагло ни кара да повярваме, че войната и избиването на Украинци е само за развлечение, а Путин е миротворец..., само че Путин е УБИЕЦ, в Хага и доживотен затвор за него и престъпната му клика!
    Жалко е че в Америка в момента има най-слабия президент, трябваше да спрат Русия още на границата с Украйна, много животи щяха да бъдът спасени.... Путин блафира с атомно оръжие, понеже беше напълни шортите от страх, да не би някой да подкрепи Украйна и да спукат от бой... видя се колко жалка е руската армия...

    Коментиран от #134

  • 65 Тодор Правешки

    8 44 Отговор

    До коментар #31 от "нашия":

    Хахаха. Като живее и работи в САЩ, не може да получава пари по банков път или с превод ли, товарищ??? Ако си мислиш, че сме 1978-ма и парите се носят на ръка, грешиш!
  • 66 мдаааа

    13 35 Отговор
    Руският изкуствен език е развален български език ... блин
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Точен

    63 7 Отговор

    До коментар #8 от "путин агресор":

    Че какво му е било на света преди един век. Или по-скоро пред Първата световна война. Хората са пътували без визи, излишни документи, търговията е вървяла, имало е понятия като мъжка доблест и женска невинност, децата са играели навън, а не зомбита пред компютъра. Сега ще се гътнем от робството на твърде ускорено развитите технологии. Дори и Първата световна се е водела по някакви правила - на фронта, в окопите, далече от градове и и цивилни, гинели са мъжете, не жените и децата. Нищо общо с украинските страхливци, които се окопаха в центровете на градовете и оттам бомбят и по руснаците и по цивилните сгради наоколо, за да го представят като дело на злия Путин.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 дидев

    35 4 Отговор
    А чия е била рекатета, която са взривили Украинците - Руска? Значи едни могат да стрелят с всичко по всички, а други трябва да им благодарят ли? Отломки нямаше да убият никой ако нямаше ракета. Просто правило.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Куни

    12 47 Отговор
    факто вие сте копейкаджий, подобни статии са част от руската хибридна война.Продали сте се за 5 копейки е половина.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 free man

    10 49 Отговор

    До коментар #57 от "Ежко Бежко":

    Ти новина ли произведе току-що?!Аз не знаех,че НАТО са в Украйна,а не в Брюксел.И кои сте "вие",да казвате на суверенна Украйна с кого да е приятел?Уж не си кръвожаден,пък си на страната на нашественика.Много се вживяваш в ролята на раздаваш правосъдие.Кротни се малко,сипи си една ракия,пардон-водка и помисли за невинните жертви на един увреден мозък.Той погреба славянството!

    Коментиран от #77, #88

  • 77 Винету

    47 3 Отговор

    До коментар #76 от "free man":

    Куба свободна държава ли е,че търпи десетилетия издевателствата на САЩ?
  • 78 И щом

    18 17 Отговор
    тия украинци са били и по-лоши от руснаците, защо са ги оставили до сега. Къде бяха останалите народи в това число и Русия, да се даде гласносът, да има осъдени , на Украйна да се наложат санкции и всичко необходимо? Къде беше тогава Европа, Г-7 ? Или това беше изгодно както за Русия така и за останалите? И сега какво, всички плащаме! Само, че богатите страни могат да си го позволят, за разлика от нас!
  • 79 мро

    8 38 Отговор
    Руска пропаганда, нямаща грам общо с действителността. Украйна спирала набирането на доброволци? хаха, това ако не е пропаганда, трактор да стане автора.
  • 80 Човека КоZа

    55 11 Отговор

    До коментар #27 от "Нормален Човек":

    Аз съм набор 89. Не съм живял по комунизма, но (почти) 33 години живот в "демократична" България ми стигат да почна да бленувам по непознатото минало.
    Z

    Коментиран от #84, #92

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Гост

    30 5 Отговор
    Наи после истината,скоро ще я махнат,само лъжата има бъдеще,за съжаление
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Гост

    19 3 Отговор
    Наи после истината,скоро ще я махнат,само лъжата има бъдеще,за съжаление
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ежко Бежко

    45 5 Отговор

    До коментар #76 от "free man":

    Да аз съм на страната на нашественика, който е убил има няма 500 цивилни, според оон. Ха сега кажи ти на коя страна беше в Либия, Ирак, Сирия, Сърбия хайде да не карам нататък.
  • 89 kkk

    11 7 Отговор

    До коментар #72 от "Патриот":

    Къде да се явя да ми заявиш в очите какъв съм предател? Обещавам да водя с мен ортопед, 3км. бинт и 2 торби с гипс- все ще му стигнат на човека да ти събере кокалите...
  • 90 никакъв патриот не си

    46 3 Отговор

    До коментар #72 от "Патриот":

    да си на страната на държавата която бомбандира София през всв,със стотици жертви и половината град в развалини,не е патриотично.Не е патриотично а е предателско.Жалки предатели, подлоги на англосаксонците, държавите които винаги са били против България.
  • 91 Този е от 5-та колона

    7 31 Отговор
    и трябва да се арестува. 90% от чеченците ненавиждат Русия и са готови всеки момент да я захапят за гърлото.
  • 92 Пффффф

    7 5 Отговор

    До коментар #80 от "Човека КоZа":

    Радвай се, че не си.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Браво на автора

    48 13 Отговор
    и на Факти за статията!

    Видя се истинското лице на юдей Зеленски и на неговите укро-нацисти на служба на хазарската юдо секта Хабад Любавичи, с главни квартири в Днепропетровск и в Ню Йорк, и с пета колона в Москва.

    Битката е религиозна за основаване на Нова Хазария в Украйна и на Крим.

    Затова и чеченските мюсюлмани са в битката.

    Както отбеляза и Руският патриарх, битката е трансцедентна - битка на сили извън земните.

    Това е жестока гражданска война за спасяване на несъсипаните граждани на изкуствената терористична държава Украйна (без разлика на етнос) от юдо-нацистката и фашистка пропаганда, която вилнее там където юдо-масонската власт на сектата Хабад Любавичи преобладава.

    Коментиран от #99

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 НАЦИСТИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ И ПРИ ЗЕЛЕНИЯ

    51 9 Отговор
    Американските, британските и канадските военни са обучавали неонацисти в Украйна, които по-късно ефективно завзеха властта в републиката, каза бившият офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър.Ритер каза в интервю с журналиста Джордж Галоуей, че чужди части са посетили Украйна, за да създадат националистически отряди в западната част на страната. Впоследствие тези хора свалиха легитимния президент и започнаха да провеждат насилствена политика.Тяхното влияние стана толкова сериозно, че неонацистите дори заплашиха бившия държавен глава Петро Порошенко, който беше готов да признае специалния статут на Донбас през 2015 г. Подобна съдба сполетя и настоящия президент на Украйна Владимир Зеленски.„Зеленски се позиционира като президент, който ще донесе мир. Той дойде до демаркационната линия, разговаря с батальон „Азов“, каза им да сложат оръжие и те просто го изритаха оттам с думите „млъкнете, иначе ще го получите“, каза Ритер . НАЦИСТИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ОКРАИНА. ДАЖЕ И ПРИ ЗЕЛЕНИЯ.
  • 98 ДЕПУТИНИЗАЦИЯ НА РУСИЯ

    14 31 Отговор
    И ВСИЧКО ПРИКЛЮЧВА

    Коментиран от #106, #110

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Дивергент

    48 10 Отговор
    Не гледай чеченците, а виж каква касапница на цивилни е организирала Украйна в центъра на Домбас. 20 цивилни жертви, нито един военен и то със забранените касетъчни бомби. Това е тероризъм. А вие "свободните" медии углошително мълчите.
  • 103 Урюрвкос

    20 1 Отговор
    това на снимката е носило 50 касети но ПВО-то я събаря и само една касета успява да се активира.
  • 104 един от многото

    8 1 Отговор
    Комплексарче!

    Коментиран от #107

  • 105 Баро

    4 21 Отговор

    До коментар #2 от "РТР":

    Нее много реална:
    Ракетата си летяла, руснаците я уцелили от нея изпаднали касетите ако не я бяха пипали щеше да отмине малшанс война е кой направи войната (невинните руснаци)
  • 106 Баро

    12 15 Отговор

    До коментар #98 от "ДЕПУТИНИЗАЦИЯ НА РУСИЯ":

    И НА БЪЛГАРИЯ ЧЕ МИ ПИСНА ДА СЛУШАМ КАК ИМ Е МЪЧНО ЗА МОСКВИЧ АУРИКА РУБИН И ТКЗС
  • 107 Сам

    7 1 Отговор

    До коментар #104 от "един от многото":

    Ли си говориш бе
  • 108 Onix

    14 34 Отговор
    Тази платена статия нещо не се връзва с реалността. Не може да влезе терористи в къщата, да ти заграбват територията, да те изнудват финансово и икономически, да извършват подривни дейности с зелени човечета, да подменят управлението на цели области и да правят референдум под дулото на автомата за един ден без чуждестранни наблюдатели, да вкарваш други азиатско-мюсюлмански терористи и ти да стойш и да ръкопляскаш. Стига с тази руска пропаганда! Ако толкова ви бива, отивайте на фронта, ама не ви плащат за това!
  • 109 Факт

    7 16 Отговор
    Ако украинския народ не се съпротивляваше както се опитват да ни убедят тук, Петин да е посрещнал парада в Киев още преди две седмици.
  • 110 дерусификация

    11 18 Отговор

    До коментар #98 от "ДЕПУТИНИЗАЦИЯ НА РУСИЯ":

    Мен руснаците не ме интересуват. Дерусификация в България сега.

    Коментиран от #113

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #110 от "дерусификация":

    Какво предлагаш?
  • 114 Пенсионер 007

    21 1 Отговор
    Украинците имат комплексираната същност на македонците. Интересното е, че австрийски евреин измисля "украинска" нация, а австрийски евреин и руски евреин /Бернщейн/ измислят македонска нация.
  • 115 Перо

    22 1 Отговор
    Украйна е божието наказание за Русия,ЕС и САЩ, поддържащи също измислената държава с неетническа нация,наречена РСМ,която е копие на Украйна и язва за упоменатите страни!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Орт

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стамат без магарето":

    Е това е разликата я,там 15 години затвор,а тук нищо.
  • 119 Иван

    1 15 Отговор
    Автора видимо подкрепя действията на руско фашисткия режим на диктатора от кгб путин!Разликата между украинците и руснаците в тази гнусна воюна е ,че украйнците се бият за свойте домове,жени деца земя и страна ,а руснаците се бият за пари,за путин и за една неофашистка извратена империя с дълбоки комунистически корени!Усьок товарищ журналя?
  • 120 Linchpin

    2 9 Отговор
    Червена пропаганда в действие! Лъжлива и манипулативна както винаги!
  • 121 Митьо

    6 1 Отговор
    След някоя и друга година и украинците ще са в много добри отношения с Русия. И не само Украйна! Принципа е - Бой за да те уважават! Още някои и друг ден ще има набиране на фашистки каски, после белия байрак и сядане на задните части.
  • 122 МРЪСНА ПРОПАГАНДА !

    1 9 Отговор
    ДА УБИВАШ ХОРА СЪС СНАРЯДИ В СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА,ГРАД И ДОМ СЪС СНАРЯДИ И ДА ГИ ОБВИНЯВАШ ВЪВ СОБСГВЕНИТЕ СИ ГРЕХОВЕ-ТОВА Е ИСТИНСКИЯ МОСКОВСКИ КОМУНИЗЪМ!
  • 123 Малко помислете преди да се насерете

    6 1 Отговор
    Всеки, от тука пишещите да се откаже от всичко , да отива на фронта и да се сражава за техния.
    Когато всичко приключи , да им изградят най новия паметник на незнайния воин и след 100 години някакви наркомани да го съборят.
    Приятно пътуване олигофрени..

    Коментиран от #131

  • 124 Бай м@дур

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "АВА":

    Явно си много тъп.
  • 125 Точно и ясно

    10 1 Отговор
    Браво факти!!!
    Не вярвах, че някога ще напиша това! Най после да се публикува истината за нещата👍
  • 126 Човек от народа

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Анка Картечарката":

    Ще ти приседне като на фашага бандеровец
  • 127 Слава на украина

    6 0 Отговор

    До коментар #46 от "Басаев":

    в състава на Чечения
  • 128 Мечо Пух13

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пълни глупости":

    Договорите са при тези, дето обединиха Германия и обещаха НАТО да не мърда и с " инч" на изток.
    Евреите казват, че безплатен обят няма, защо решихте, че има безплатна вечеря???
  • 129 А така

    1 2 Отговор
    Демилитаризация, денацификация ,е много скъпо е .направи си го на себе си ,безплатно,
  • 130 Факти

    0 2 Отговор

    До коментар #51 от "ха ха хааа":

    Защо, не истини се коментират,видя се,как по руската телевизия служителката Марина застана с плакат против войната,сега е в неизвестност,а чеченците са наемници на Путин, те не са редовна армия,също като Вагнеровци,като срещнат яростна съпротива от добре обучени и мотивирани,с модерно оръжие, разбират това не е Африка и Сирия.
  • 131 RR 2021

    0 2 Отговор

    До коментар #123 от "Малко помислете преди да се насерете":

    На чия страна,уточнете,на кой незнаен войн,защото ние този в България го знаем,той ни освободи заедно с българските си приятели от имотите, нивите, добитъка, парите,всичко и ни вкара в неговият калъп,та още не можем да се оправим,а неговите български приятели изведнъж станаха бизнесмени,той стои с вдигнат шмайзер на паметник,издигнат за благодарност от тези на,които им даде всичко наше.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Россия

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "путин агресор":

    Но няма да РОБУВАМЕ на американците.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 456

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "ТАСС":

    Ха, ха, фашист вика: дръжте фашиста.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.