Last news in Fakti

19 Март, 2022 13:00 1 866 62

Подвигът на Марина Овсянникова ще спомогне за отпушването на руското общество

  • марина овсянникова-
  • русия-
  • руското общество

Путин в един момент може само да се моли хората да протестират мирно и интелигентно като Овсянникова

Подвигът на Марина Овсянникова ще спомогне за отпушването на руското общество - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо самопожертвователната акция на Марина Овсянникова е толкова важна за неизбежния край на военния престъпник Путин и представлява повратна точка в неговата подла и безнравствена война срещу Украйна?

Поне по четири причини:

1. Подвигът на тази млада жена ще окаже въздействие върху съвестта, честта, достойнството и самочувствието на част мъжете в Русия. Сигурен съм, че ще се намерят мъже, които ще ги бъде срам да се скатават страхливо край полите на своите майки и сестри, съпруги и любовници. Щом такова крехко и обаятелно създание от слабия пол намери смелост и решителност да назове нещата с истинските им имена толкова публично, възможно най-публично, мъжете с гордост и храброст не могат да не съзнават, че или ще се държат като представители на силния пол, или ще докажат, че в Русия има наистина два пола - слаб и по-слаб.

2. Подвигът на тази млада жена ще окаже въздействие върху част онези хора в Русия, които имат име и авторитет, известност и популярност в обществото, заемат високи позиции в социалната йерархия, държат чрез делата и творчеството си да са пример за останалите, съзнават, че мълчанието им ще хвърли неизличима и неизлечима сянка върху всичкото онова, което са правили и говорили досега. В противен случай автоматически ще се превърнат в едни руски кнут-хамсун-ци и кнут-хамсун-чета. И ще останат в историята като такива - колаборационисти с путински нацизъм. Щом момиче с ниска социална позиция и най-обикновени лични и семейни грижи, с мънички деца, може да поеме подобен риск, то тяхното мълчание ще има измерения на подлост и страхливост.

3. Подвигът на тази млада жена ще окаже въздействие със своя пример върху немалко млади хора в Русия. Съвременният и отворен към света млад човек в Русия практически по нищо не се различава от същия млад човек в Европа - той следи и овладява новите информационни и комуникационни технологии, сърфира из мрежите, инвестира в добро образование, знае минимум английски език, бори се да направи кариера и да живее материално добре, следи спорта на Запад и си има свой любим западен клуб - футболен или баскетболен, обича да пътува до красиви градове и атрактивни места в чужбина, не иска да гине за бездарни каузи на ояли се политици. Ако под Айфеловата кула застанат синът на мой български приятел и синът на мой руски приятел, негов връстник, трудно бихте отгатнали кой е българинът и кой е руснакът. Има, има млади хора в Русия, които ще си дадат сметка, че това красиво младо момиче всъщност направи това, от което те се нуждаят и го направи и заради тях, защото те заедно с нея искат да могат да подредят държавата си такава, в каквато биха желали да живеят и не желаят един психопат и безумец в Кремъл сто години да им превръща Родината в държава-бандитка, в государство-изгой, в rogue state.

4. Подвигът на тази млада жена ще окаже въздействие и върху значим брой представители на поколението, расло и реализирало се след разпада на Съветския съюз. Това поколение е вкусило от свободата и демокрацията, то веднъж се е преборило срещу танковете именно за свободата и демокрацията си и колкото и бурни и опасни да бяха годините на неговата младост - 90-те години; годините на неговото съзряване - 00-те (нулевите) години и годините на неговата зрялост - 10-те години, колкото и мъки и разочарования да бяха преживели заедно с отстояването на себе си и своите права и свободи на индивиди, отговорни за собствените си жизнени стратегии, има, има хора от това поколение, които пробудени и мобилизирани от тази фина млада жена на възрастта на техните деца, ще си дадат сметка, че с мълчанието и апатията, смирението и покорността си, те предават поколението на децата си. И опровергават и отричат всичко, в което са възпитавали своите деца. А няма по-страшен родителски грях от този - да предадеш детето си!

Ето защо аз не само вярвам, но и не се съмнявам, че подвигът на Марина Овсянникова ще спомогне за отпушването на руското общество. Ще тръгне верижна, ядрена реакция. Най-напред 1 човек, в близките дни - още двама души, после - още 4 човека, сетне още 16, след това още32 ...

Путин в един момент може само да се моли хората да протестират мирно и интелигентно като Марина Овсянникова. Защото Русия знае и други начини на съпротива. И тогава на него му се пише много лошо. Защото ще трябва да моли животът му да свърши бързо и за един миг.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    59 12 Отговор
    Подвиг?!? Жалко е!

    Коментиран от #35, #50

  • 2 ТаУмВзе

    50 8 Отговор
    Професорчето в палавата рубрика Виц! Любим ми е!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Защо

    37 6 Отговор
    Тази жена, не е репортер от мястото на конфликта? Струва ми се най-подходяща в случая. Може би се страхува да не й се размаже грима и счупи маникюра.
  • 7 некой си

    32 5 Отговор
    ПОКАЖЕТЕ И УКРАЙНКАТА С ПЛАКАТА ОТ ПРЕДИ 2 ДНИ В НОВИТИТЕ В УКРАЙНА ,АКО НЕЗНАЕТЕ ЩЕ ВИ ПРАТЯ КЛИП ОТ ТЕЛЕГРАФ

    Коментиран от #30

  • 8 Павел Николаев

    49 5 Отговор
    Доколкото разбрахме рази симпатична жена 15 години е работила за "про-руска" телевизия, а нейният съпруг е "някакъв" в RT ... 15 години гушкаха парички и ходиха по скъпи почивки, а сега стана малко тегаво ... и хоп: анти-Путин и анти-война и убежище във Франция с хубава заплатка. Такива фейк герои не са ни нужни.
  • 9 Толкова

    42 4 Отговор
    Много ми е интересно колко и е била заплатата в най-голямата руска телевизия - 10 или 20 хиляди долара. На колко и какви командировки се е шматкала в модните бутици на Париж,Милано и Лондон. Като видя,че тая мандра свършва в Русия,се сети,че е половин украинка и сега ще тръгне да обекаля студиата в Западна Европа. Въпроса е с какво ще се препитава после... след година-две,щото употребата на ренегатите трае толкова.

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 сороснерес

    33 3 Отговор
    Когато Марина Овцавникова и съпругът и който работи в Раша тудей, лапаше добри пари от тази "омразна работа"и обикаляше целият свят ..всичко било ОК..сега когато започнаха да налагат санкции...Овцавникова реши да направи подвиг..щом сина и каза..мамо съсипа живота ни..Подвиг би било да върне всичките заплати от тази "пропаганда" на лошия работадател..Макрон пък веднага я покани в Париж...Сещам се за Люински която на президента Клинтън правеше неприлични приятни неща..
  • 12 Помним

    32 2 Отговор
    15 години лапаше голямата заплата и не се оплакваше.Явно се продава за европейска виза..."мъченицата"
  • 13 ле ле

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Веднага да идва, ще я подкрепим,тъмън сменяме работнички по магистрала...
  • 14 3.14К

    34 1 Отговор
    През последните 30 години тоя измислен и невзрачен човечец, нямаше друга тема освен да плюе срещу Русия. А е женен за рускиня! Вече даже не му чета глупостите. Заглавието и автора стигат.
  • 15 Сандо

    25 3 Отговор
    Слатински спри да се излагаш и да се натягаш.Огледай се и ще видиш,че далаверата е вече другаде и които първи се преориентират,те ще намажат дебело филиите от бял хляб.И не ни давай за пример глупостта на една поразена от евроатлантически ценности,нещо за което тя ще съжалява цял живот след изтрезняването си.А за нейния случай древните са казали:Така преминава световната слава!И след като мине - пустота и мъка.
  • 16 !!!?

    8 19 Отговор
    Тази жена е по-смела от кремълския диктатор !!!?
  • 17 тцъ

    6 18 Отговор

    До коментар #9 от "Толкова":

    В русия не плащат в долари, а в рубли и вече не в брой, а на килограм!
  • 18 Да,бе

    24 3 Отговор
    Квалификации,като военен престъпник по отношение на президента на Русия показва само нисък интелект и безсилна злоба,което може да предизвиква само презрение от страна на руския народ.
  • 19 Слугински

    19 1 Отговор
    подвизите са нещо друго. Не да се правиш на интересен срещу кинти. Ма ти отде да знаеш като си свикнал да се продаваш.
  • 20 Васил

    3 18 Отговор
    Съмнявам се в момента в Русия има само две телевизии даже няма филми или реклами а само Кремълска гнусна пропаганда.
  • 21 стоп

    23 2 Отговор
    Все едно говори за някой революционер дал живота си за родината си..То бива простотия.Колко ли плащат за такива писания..защото безплатно такива идиотщини не бих написал.
  • 22 Тракиец

    4 27 Отговор
    Изключително точен и правдоподобен анализ и коментар ит г-н Николай Слатински . Браво

    Коментиран от #33

  • 23 Майна

    3 28 Отговор
    Добър анализ на случващото се в болшевишки Рашистан. Народа на Рашистан започна да се на вдига и военнопрестъпника комунист диктатора терорист ще бъде изкаран от бункера с шутове и разстрелян пред Кремъл заедно с другия терорист шойгу лавров и ули-чницата Захарова .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 САТЪРА НА ХАНА

    21 2 Отговор
    СЛАТИНСКИ ... ПЪЛЕН ДЕБИЛ СИ ...
    ....
    ТОЛКОВА ТИ Е И РУСКИЯ ... СЛУШАХ ИНТЕРВЮТО ПО СИЕНЕН С ТАЗИ МАРИНА
    ....
    И ТЯ КАЗА НЕЩО МНОГО КОМПРОМЕТИРАЩО
    ... " БАЩА МИ Е УКРАИНЕЦ, МАЙКА МИ РУСКИНЯ И УКРАЙНА И РУСИЯ СА ЕДИН НАРОД"
  • 26 SOS

    23 1 Отговор
    Боже,Боже, и това било геройство,и това ми било подвиг!?
  • 27 наблюдател

    25 1 Отговор
    Какъв подвиг? Нали адвокатът й каза, че се скрила, едвам я намерил, само дето никой не я търси. Глобиха я и толкова. Аман от актриси като тази, Слатински и Зеленски. А Макрон й предложи френско гражданство, ама нещо не се е запътила към Францата, знае си, че там ще е звезда за 2 дена и после е никой.
  • 28 бели,червени,зелени,розови

    1 13 Отговор
    орките са си орки.само застъкляване от даунбаз до урал
  • 29 Уточнение

    18 2 Отговор
    Tози палячо да говори за западните либерални сатанисти и фашисти,които точно познава.
    Да спре да говори за общество и духовност които не познава!
    Точно обратно-в Русия точно сега започва окончателното унищожаване на петата колона.
    Който харесва фашистите на западната цивилизация да ходи да живее на запад.
    В Русия вече няма да има 5 та колона!
  • 30 Източна ромелия

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "некой си":

    Моля те пусни го този клип, че тук никой няма да ни го покаже или каже за случая

    Коментиран от #43, #45

  • 31 Самуил

    19 3 Отговор
    Не знам кой е писал статията, но този човек не познава психологията на руснаците. Това е много изолиран и изстрадал народ, който има инстинкт да се обединява в трудни моменти. Не вярвам да ги стресне фактът, че няма да МААТ Макдоналдс и да пият кока кола, да си сърфират на хуауейче и да Карат Киа вместо Мерцедес. Това не стана ясно на европейците. Ние сме в Европа, а Русия е неразделна част от континента и геополитически и културно.
  • 32 не го и четах,даже

    21 3 Отговор
    Побликувайте и другата страна. Журналистката от украинската телевизия,която излезе със същия плакат и какво пишеше на него ??? Покажете и тази гледна точка !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 сектант

    2 19 Отговор

    До коментар #1 от "хах":

    в русия няма телевизия която да предава на живо всичко е нагласено
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 БПФ

    21 2 Отговор
    Какъв подвиг, бе - каква героиня - друснаха и 30 000 рубли глоба (малко над половин средна работна заплата) и я пуснаха !!!
    А ти - слатински, не си абсолютно никакъв, за да наричаш президент Путин "военнопрестъпник". Дали някой е престъпник или не, това се решава само от легитимен съд. За злобата и омразата ти някой ден ще дойде разплата. Няма да те пречyкаме, ще ти жигoсаме на челото знакът на "Азов" или направо пречупен кръст и ще те пуснем. Бабите ще те кълнат, децата ще те сочат с пръст и ще ти се смеят, младежите ще те дебнат да те спънат, за да паднеш по някое стълбище, момичетата ще те заплюват, мъжете ще те шамарят, за да се докарат пред жените и гаджетата си. И така докато събереш смелост да си метнеш примката.
  • 38 ТакаЕ

    2 19 Отговор
    Путинистите искат да ни върнат назад във времето, диктатура, празни магазини, никакви екскурзии на запад, чакане за кола по дест години!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Киро Тъпиро

    13 0 Отговор
    И тоя подвиг като моя подвиг с рашо гуглена и черепахата
  • 41 Горките те

    16 0 Отговор
    Предател про.дажден, ще ми хваля друга продаж.ничка, хайде грабвай багажа и заминавай да подкрепяш твойте любимци на бойното поле, а не възхваляваш такива предатели, голям герой я изкарахте, то бива слагачи, ама някои нямат мярка
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Някой

    10 1 Отговор
    Не знам за руското общество. То си подкрепя военната операция в Украйна. Ама на тази сигурнонса й отпушили всички дупки в ареста. Да е доволна жената, че може да не й е стигало...
  • 45 yordan

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Източна ромелия":

    ВЛЕЗ В ВК И ТЕЛЕГРАМ И ВИЖ ДАЖЕ УКРАЙНЦИ ГО КАЧНАТ НАВСЯКЪДЕ,АМА ПО БТВ И НОВА И ТИЯ МИСИРИ НЯМА ДО ГО ПУСНАТ
  • 46 Дрън дрън та пляс

    2 7 Отговор
    Тези са генетично обременени от комунизъм!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Спиди

    4 1 Отговор
    На време и Павлик Морозов предаде родителите си,че и героя си получи,само че завърши си дните в кочината.Во всички времена предателя си предател(нищожество) няма друга квалификация,а как гледам на джуките на тая всичко ми ясно за каква пасмина говорим.Осъждам войната вовсички му вариации ,но дали на руснаците оставиха избор?
  • 49 nord

    2 5 Отговор
    Жената е права ,но к,во от това ? Ватенките са крепостни и вече са така зомбирани ,че скоро няма да
    вденат нещо. Дългите години на глад и мизерия на които ги обрече путин ще ги променят ,но постепенно.
  • 50 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "хах":

    След масовите чистки по времето на Сталин е утопия, че Русия ще се развие към добро....Генетичният код на мужиците вече е сменен.
  • 51 7762

    4 0 Отговор
    Тя получи глоба около средната журналистическа заплата и беше освободена. "Героинята" отказа предложеното убежище от Франция. Но как успя да вмъкне в студиото този огромен плакат с най-едри букви на английски, уж предназначен за руския народ? Как застана на най-подходящото място, за да се полчи най-добрата композиция на кадъра с водещата? Но се отвори въпросът: Какво ще се случи при подобен акт, но в защита на Русия, с журналист в САЩ, Литва, България, Италия...
  • 52 Смех

    4 0 Отговор
    Тя е на 44 години, много ли е млада? Ако това е подвиг, средният пръст на Кошлуков геройство ли е?
  • 53 Кочо

    7 0 Отговор
    Ако предаването си е нейно, заслужава някаква похвала! Но, ти да нахлуеш зад гърба на водещата и да скачаш като 🐵 е непочтено! Водещата е здраво момиче, трябваше да се извини на зрителите, да стане и да и отгърми 2 шамара в пряк ефир!
  • 54 Хайл

    4 0 Отговор
    "ПОДВИГ"...помислих че е скочила гола срещу атакуващите....на тоя "афтор" колко ли му плати черния дето дойде....гнида черногъза...н.м.п мръсна
  • 55 Бай Бай Лов

    2 0 Отговор
    Вече спокойно да си направи нови устни и ненки.Ще и останат и доларчета за 1 месец на Карибите,Браво на каката герой.
  • 56 Мишока Шушомиги Слатински!!

    4 0 Отговор
    На пазарува ли са си Чужди служби една говорителка! Случва се навсякъде, Предатели има навсякъде, от край време!голяма работа, а такива Шушумиги като Слатински Раздуват!! Ще си останеш Шушумига!! ! Слатински!!
  • 57 Професорчета, като този и

    2 0 Отговор
    Дайнов, шепата властници и бизнесмени, които се облагодетелстваха от капитализма никога няма да покажат двойните стандарти, размерите на грабежа на обикновените хора и прилагането на принципа разделяй и владей от любимия Запад. Затова е написал и това похвално слово за овцата ренегат.
  • 58 Ехее

    3 0 Отговор
    Слатинко , не знам за народа , ма тая е отдавна отпушена насекъде.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Овча мисъл

    1 0 Отговор
    Без малко да прочета половината от плиткоумното писание на не много умен писач за една не много умна "журналистка" отчаяно търсеща популярност...Другарю, време е и ти да направиш подвиг- спри да пишеш и се скрий обратно откъдето си изпълзял.А какви журналисти имаше едно време...
  • 61 Bjal

    0 0 Отговор
    Алоо лизачо спри се бе от плюване ще се задавиш то не бяха подвизи то беше чудо
  • 62 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Никакъв подвиг няма в случая,тази тв-водеща се е продала,в западните общества няма морални ценности,а само материални ценности.нейните постъпки говорят за някаква зависимост и руското общество ще я заклейми и отхвърли,като Навални.Русия е на бойна нога и не и трябват разколници и прозападни глашатаи.