Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2022 10:00 23 706 109

"Ако са верни слуховете“: разговор с психиатър за душевното състояние на Путин

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • психолог-
  • любомир канов-
  • душевно състояние

Д-р Любомир Канов е психиатър и писател

"Ако са верни слуховете“: разговор с психиатър за душевното състояние на Путин - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ДВ: Д-р Канов, обръщаме се към Вас заради професионалната Ви компетентност като психиатър. Откакто Путин нападна Украйна, започна да се говори, че "този човек е луд". Това метафора ли е - или откривате в речта и поведението му психически отклонения, които могат да бъдат диагностицирани?

Канов: Определението “луд”, с цялата му несъстоятелност и смесване на различни форми на психопатология, не е добра база за дискусия поради своята лаическа произволност. Не е нещо нечувано като луди да бъдат порицавани и дори лекувани нормални хора, чийто единствен диагностичен белег е наличието на симптом, наречен съвест. Такъв беше случаят с „вяло текущата шизофрения”, изобретена от съветския учен Снежневски, от която боледуваха хора като наскоро починалият велик дисидент Владимир Буковски. Да не споменавам Александър Подрабинек, Валери Тарсис и други достойни мъже. Истински опасна става диагностиката на психичните болести, когато е в ръцете на самодържец и той решава въпросите на нормалността въз основа на политическите си критерии.

Още новини от Украйна

В случая с Путин не става дума за клинично, а за идеологическо заболяване с месиански характер, с каквито руската история изобилства. Някои го наричат Тотализъм. При Путин то възниква върху Адлериански терен на компенсаторна малоценност, кореняща се в унилото му детство на дребен ленинградски гамен. Днешната му поза на заплаха срещу цялата планета е късен рецидив на тренировките му по джудо с амбицията да покаже, че не е нищожество, а че е голям и силен. Интелектуална и философска подкрепа намира в неофашистките брътвежи на ментори като Илин и Дугин.

ДВ: Историята още от римско време навежда на мисълта, че има граница, отвъд която концентрирането на власт става разрушително за психиката. Колко власт може да понесе човек и да остане нормален?

Канов: Интересно нещо е въздействието на властта и предположението, че тя има способността да разваля нечия иначе нормална психика. Не вярвам в това. Личност, конструирана здраво върху устоите на добро възпитание и на принципи, приемащи властта преди всичко като отговорност към хората, трудно може да бъде покварена. Твърдят, че властта била афродизиак. Може, не съм изпитвал никога тази върховнa форма на еротичен подем, а при хора на възрастта на Байдън например това би изглеждало като гротескна разновидност на сенилен сатириазис. Ако приемем, че властта е своеобразно лечение за еректилна непълноценност, тогава би трябвало, ако не друго, поне да възстанови разклатеното сексуално здраве на властимащия, а не да го разрушава. Ако трябва сериозно да говорим - това, което наистина застрашава психиката на човека с власт, особено ако тя е безконтролна, е страхът да не я загуби.

ДВ: Какъв е психологическият механизъм на войнолюбието - той архитипично присъщ ли е на мъжа или е социална производна?

Канов: Войнолюбието, за съжаление, според мен е заложено генетично в човешката природа. Затова християнството е толкова парадоксално и контраинтуитивно. От гледна точка на еволюционната биология и генетика способността да убиеш и да изнасилиш жените на съседното племе вероятно е наложила жестоковидни хора, които са успели да създадат поколение и да се възпроизведат. Мисля, че историята на Русия с нейния успешен геноцид на кротките и смирените в последните 100 години обяснява политическата подкрепа за Путин днес. За останалите е останало царството небесно.

ДВ: Агресивността химически процес в организма ли е?

Канов: До голяма степен - да. Тестостеронът е стероид, който се произвежда в тестикулите и в надбъбречната жлеза и е отговорен за агресията, както и за нивото на либидото (и при мъжете, и при жените, впрочем). Анаболните стероиди, които са химически близки, както и кортикостероидите, използвани в медицината, могат да увеличат нивото на агресия, а при отделни индивиди да спомогнат и за отключване на манийни психози. Ако са верни слуховете, че Путин страда от някаква левкоза и го лекуват с кортикостероиди, което обяснява метаморфозата и закръгляването на лицето му, то е възможно поради тази причина да има промени в психиката (не само от властта).

ДВ: Агресивността и суицидността две лица на една и съща монета ли са? Може ли Путин да реши да се самоубие, като натисне руското ядрено копче?

Канов: Суицидността се схваща като крайна форма на агресия - агресия, насочена навътре. Тя е резултат от истинска безизходна болест на психиката. Според моя повърхностен анализ на личността му, която има здраво заседнало ядро на дребен блатар от задните ленинградски дворове, ако Путин натисне копчето, той ще се е осигурил надеждно в бункера - съгласно етиката на криминалните му ментори: Първо ти умри днес, а аз утре.

ДВ: Каква по Ваша преценка е ролята на КГБ в личностното формиране на Путин?

Канов: Огромна. Путин е осиновен под крилото на могъщ закрилник, който може да бие по-едри от него хора, а с неговата благословия и той самият може да бие или да арестува. Най-сладкият плод на съветската власт е била привилегията да си безнаказан, да извадиш служебна карта, когато си поискаш, да ти козируват, да излезеш от смърдящия подвал, където си живял с бащата инвалид от войната и смачканата от живота майка и да се радваш на специално снабдяване "по блату".

ДВ: А защо според Вас руското общество не само ражда диктатори, но и ги допуска да влязат в унищожителна и за самото него фаза? Едва ли отговорът може да се сведе до особеностите на руската душа и имперските претенции на нацията, защото същото се случва и в Германия с Хитлер.

Канов: Руснаците никога не са знаели как да живеят без диктатори. Тук, разбира се, не говоря за онези 10 000, които ще протестират под паметника на Пушкин. Дядо ми Кано е роден около 1865 година под турско "владичество". Почти дотогава или до поколение преди това в Русия един селянин е струвал 5 рубли, една крава - 2, а едно дете на 3 години - 50 копейки. Кано не е бил продаван от никого. Имали са своя земя. В Германия и в Русия има нещо, което за българите е неразбираемо. Това е паганистичното усещане за онова, което философският наставник на Путин Иван Илин схваща като единство между природа и душа, между почва и надпочвения преходен организъм, наречен руски човек. Така е и при Валхалата в нордическите хитлеристки фантазии. В този смисъл тези два народа, които търсят някакво едва ли не космическо предназначение на тази земя, могат да са много опасни. За Германия след две войни можем да считаме, че този синдром е в ремисия, но за Русия - не.

ДВ: На какво се дължи успехът, поне до войната в Украйна, на кремълската пропаганда на Запад (в България да не говорим), която накара немалки групи да се усъмнят в предимствата на демокрацията? Едва ли отговорът може да се сведе до левичарска заблуда, защото режимът на Путин нито е ляв, нито за разлика от комунистическия има такава претенция.

Канов: Режимът на Путин е много успешен в една фундаментална измама, която успешно пропагандира на Запад, а и не само. Той се представя като консервативен, десен, защитник на семейството, на традиционните ценности, преграда срещу "гейска Европа", воин срещу Кончита Вурст. За това до голяма степен е виновна и самата Европа, пък и Северна Америка. Дивият милиардерски капитализъм под опеката на путиновия режим беше приемлив за онези, които желаеха да се "облажат" и гледаха през пръсти на неговия енергиен и суровинен контрол. Този режим е еволюционен етап на имперско-съветския вариант на Евразийска Русия. Той е деидеологизиран в смисъл, че не се надява Маркс да възкръсне, но се надява на световен тотализъм, в който Русия да бъде начело. Това е мечтата за нов Тотален Ред, в който на Главния стол да седне Путин и да бъде признат за висок поне колкото Петър Велики. Докато междувременно действа като Иван Грозни и се представя за благодетел на своите жертви. След като завладеят и опожарят някой град, Иван Грозни и неговите опричници започват да се каят всред труповете и вдигат някоя и друга църква.

ДВ: Как гледате на пропагандната теза, че Путин може да използва оръжие в суверенни държави, защото така са постъпвали и САЩ в Близкия изток или на Балканите?

Канов: Без анализ на мотивите, тези клишета са като "А вие защо биете негрите?".

ДВ: Имат ли основание българите днес - за разлика от онова дете в стихотворението на Вазов, което "дава крушки на солдатите без страх", да се страхуват от Русия? Страхът позорно чувство ли е?

Канов: Страхът е естествено чувство. Но той би трябвало да има един предел, отвъд който животът ти е толкова недостоен и жалък, ако трябва да живееш в унижение, че загубва смисъла си. Не трябва да се страхуваме от никого, освен от себе си, защото имаме голямата задача да не умрем посрамени, че сме живели.

Автор: Георги Лозанов


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 118 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    29 49 Отговор
    Само първият Путин беше невменяем. Последният е добряк, личи му на човека.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 кирил

    57 72 Отговор
    в рашастан всички са генетично увредени
    нужна ин е денацификация 4 поколения
  • 5 Хахаха

    121 32 Отговор
    Това оскърбява интелегентността на читателите. Проявете малко уважение към читателите си.

    Коментиран от #32, #35, #86, #89

  • 6 дааа

    66 93 Отговор
    Масов убиец и терорист .Историята ще го съди.Вместо да напада мирни държави и да обвинява запада за всички несполуки,да беше направил пътища,болници,университети.Да бяха произвеждали техника,автомобили,машини вместом да трупат десетки и стотици милиарди с приятелчетата от КГБ и после да ги харчат в злият запад.

    Коментиран от #26, #75, #77, #81, #104

  • 7 Не всички хора

    99 42 Отговор
    Им е ясно че когато една медия води пропаганда както тази например и която изцяло анти-руска някой би трябвало да финансира тази медия
    Фактът че постоянно тука присъства дойче веле подсказва че най-малкото финансирането на медията факти е германско
    а е по-вероятно е да е американско

    Коментиран от #61, #91, #92

  • 8 Kim

    71 29 Отговор
    Нямам съмнения, че тук сме се събрали най-интелигентната част от обществото, нека натрием носа на самозвания "доктор"!

    Коментиран от #14, #70

  • 9 Слуховете

    85 40 Отговор
    Дойче веле - слухове, дезинформация и фалшиви новини.
    Психиатърчето дрънка глупости за някое зелено доларче в джоба. Путин много добре знае какво прави, за разлика от Джо Демент.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Авторът на статията

    73 28 Отговор
    Категорично е шизофреник

    Коментиран от #82

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Терминатор

    27 25 Отговор

    До коментар #14 от "ти да видиш":

    Да ама не напада чужди държави и не убива хиляди хора .

    Коментиран от #25, #83

  • 17 Putin tapoto

    34 33 Отговор
    Распутин е психично болен, change my mind

    Коментиран от #72

  • 18 free man

    43 9 Отговор
    От коментарите на дежурните клакьори-войнолюбци най-после разбрах,че човешкият живот/особено чуждия/,не струва и копейка...
  • 19 ДАААААА

    45 7 Отговор
    ТОВА ВЕЧЕ Е ДЪНОТО.
  • 20 1111111

    49 19 Отговор
    просто забравете, това не е журналистика. това е една клюкарска кулака.
  • 21 !!!?

    26 29 Отговор
    ГОТОВ Е !!!?

  • 22 мучо

    32 7 Отговор
    гоше страшен си, по-добро интервю не си правил през живота си....
  • 23 Мутата

    53 18 Отговор
    Дъно за човешкото падение няма. Нарекъл се психиатър. Пфу
  • 24 Виждаме

    36 13 Отговор
    От кой е статията разсмивам се и отивам на следващата хахаха
  • 25 Дойче Вкиснало Зеле

    53 18 Отговор

    До коментар #16 от "Терминатор":

    Мдааа, как сами се вкарвате във филми с твърденията, че Путин бил луд. А че години наред бяхте надменни и глухи към руските искания, че упорито бягахте от диалога и търсехте конфронтация с руснаците? Че ги ограждахте с бази, лаборатории и санкции? И сега бил луд. Даже много време ви търпя простотиите и до последно търсеше диалог с вас. Ся преговаряйте с Шойгу да ви дойде акъла, като останахте без ресурси с високи цени и рецесия. Скоро ще ви дойдат едни хора под прозорците да питат кой точно е лудия. Мислете какво ще им кажете, че още не сте отменили всичките си ковид простотии.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Урюрвкос

    21 3 Отговор
    ако са верни слуховете го прочетохме дайте сега ако не са верни слуховете
  • 28 нико

    42 14 Отговор
    На КОЛКО АМЕРИКАНСКИ президенти са правени такива профили когато ИЗТРЕБВАХА милиони мирни граждани по целия свят БЕЗ санкции , БЕЗ ембарго и БЕЗ обвинения от ДЕМОКРАТИЧНИЯ свят .

    Коментиран от #55

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Не му белите грижа на ПУТИН

    32 16 Отговор
    От историята се знае, че победителите не ги съдят и те взимат всичко.... те определят условията за капитулация, те определят и бъдещето....
    Да мислят капитулантите....
    А не е зле мониторите на зеления да го посъветват да вдига белото знаме овреме и да спре разрухата и загубите!!!!
  • 34 деНАЦИфикация

    23 17 Отговор
    До последния украински фашистки крак !!!

    Коментиран от #42, #73

  • 35 "Адаптация"

    20 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    "Д-р Гълъбов пак откачи!"
  • 36 Вервайте

    26 6 Отговор
    На доктор Канов. Той е виден представител на психодиспансера Фактор.бг.
  • 37 11666

    22 13 Отговор
    Kанов ,прегледай се бе човек! Не е късно,ще се спасиш от болест!
  • 38 Съвест

    12 4 Отговор
    Вашата лаическа произволност ще предоставя дискусии само със скелети.
  • 39 Тошо

    21 7 Отговор
    Отличници на Института за подлоги.
  • 40 докторе , докторееее....

    21 11 Отговор
    Деменцията не знае на кой свят се намира . Ден ли е нощ ли е ....тия тръгнали с Путин да се занимават .
    Па и доктор голям специалист намерили .
  • 41 диагнозата

    18 13 Отговор
    Тоя доктор по луд от пациентите.
  • 42 Мутрофановна

    7 14 Отговор

    До коментар #34 от "деНАЦИфикация":

    и Той психапат и Ти психапат ..................
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Абсурдистан

    10 7 Отговор
    Психопат и братоубиец!

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Е, не така

    4 11 Отговор

    До коментар #44 от "Абсурдистан":

    Просто журналист. За каквото му плащат, това пише. Какво като не му вярват?
    А и теб, само те лъжат че ти плащат. Напразно пропагандираш.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 доктор Живаго

    16 8 Отговор
    Путин може да е всякакъв, но да се поставят диагнози на реален човек по слухове е непрофесионално, неетично и просташко. Този лекар за няколко сребърника си наплю дипломата и си плю в лицето.
  • 55 реалист

    12 4 Отговор

    До коментар #28 от "нико":

    На николко! Още веднъж показва това, кой дърпа конците -"добрите американци" следвани от лизачите от ЕС, Великобритания и т.н. Когато им се наложат санкции за всичките зверства , където са направили по целия святи ги обявят за военнопрестъпници, тогава ще повярвам , че има доза истина в това, което показва в медиите
  • 56 Олга

    14 5 Отговор
    Този сам готов пациент на съответната клиника и защо ли той не назначи лечението на водачите му, които са извращенци-изкормвачи превърнали целия свят в своя кладница от нещастни хора - тези слаби, които не могат да окажат съпротива и само вият от страх и болка и биват умъртвени. 6 литра кръв на всеки от милиони изтрити от тях хора правят голям кървавия поток, който е проклятието им.
    За свои престъпления тези извращенци трябва да лежат в затвора до края на живота си или да бъдат лекувани в клиники със специален режим.
    А Путин е златен стандарт като лидер и пример за здравомислие, психическа устойчивост, сила и воля.
  • 57 Грульо

    13 9 Отговор
    Путин ако е луд, Байдан и Джонсан трябва вече да са в лудницата. :D
  • 58 Зевзек

    6 2 Отговор
    Юруш на коментарите, сега се е паднало.
  • 59 д-р Косев

    10 1 Отговор
    Дъра-бъра, сто чадъра. Твърде е възможно Вовата да има няакакъв психичен проблем, той си е и на възраст вече, но с подобни претенциозни брътвежи нищо не се изяснява. Требват си изследвания, дано има кой да ги направи. По-общо, не е добра идея на възрастни хора да се дава власт, най-малкото щото няма какво да губят и вече им е все едно какво ще става с родината и света. Важи и за другото дементирало старче, естествено, но там си имат механизми да го контролират, а и ги сменят на няколко години.
  • 60 Василева

    11 10 Отговор
    Най-после един умен и образован човек да каже нещо, което си заслужава да прочетем. Жалко, че и Д-р Канов от много години не живее в България.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 9689

    6 4 Отговор
    Доктор Гълъбова,почвай DW.

    Коментиран от #87

  • 63 Лудият Макс

    8 4 Отговор
    ПУТИН е по луд от мен !
  • 64 ЧИБА НАТО ЕС И САЩ !

    10 9 Отговор
    ЕЛА БЕ ПУТИН , ЕЛА ДА ВИДИШ КАКВА СГАН Е ТУКА !
  • 65 ДА СЕ БЛАГОДАРИ ПУТИН ЧЕ ТОЙ НЕ СЪМ АЗ

    9 7 Отговор
    ДОСЕГА ДА СЪМ РАЗОРАЛ УКРАЙНА И ПО ЧЕРНО МОРЕ ДА ПЪТУВАТ САМО ПЛАДНОХОДКИ , А В БЪЛГАРИЯ ПАРТИИТЕ ДА СА ЗАБРАВЕНО МИНАЛО !!
  • 66 ПУТИН ГО КАНЯ ДА СЪБОРИ ХОТЕЛИТЕ

    11 4 Отговор
    ПО НАШЕТО МУТРОМОРИЕ !
  • 67 БОЙКО В СИБИР ЗА 24 ЧАСА

    8 8 Отговор
    ВСЕКИ ДЕН !
  • 68 Жив Руснак

    9 7 Отговор
    Путин бягай от Украйна немедлено.
  • 69 На 4-ти километър

    8 8 Отговор
    Има запазено място за Путин.
    Чакаме го с нетърпение.
  • 70 Морския

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Kim":

    Ако това е интелигенция!
    - горко и на България
  • 71 Прьц

    9 4 Отговор
    Факти без факти.
  • 72 Фатих

    8 6 Отговор

    До коментар #17 от "Putin tapoto":

    Докторе много ти е изпран мозька
  • 73 ганьо

    5 9 Отговор

    До коментар #34 от "деНАЦИфикация":

    пишеш десетки мнения и се криеш шизофреник такъв
  • 74 Русофилията

    6 11 Отговор
    също е форма на шизофренията.

    Коментиран от #80

  • 75 Тоа па

    12 8 Отговор

    До коментар #6 от "дааа":

    То ,Путин непрекъснато прави подобрения,за това на западните маймуни не им харесва.Искат Русия да е на колене.Руснаците стоят на колене само пред Бог !

    Коментиран от #84

  • 76 Сакс

    7 4 Отговор
    Това са свръх секретни неща какво става около Путин.
    Знае се кои спекулират.
    А други пишат глупости за пари.
  • 77 gigo

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "дааа":

    ти кога беше там в Русия че знаеш какво е или не е направил.
  • 78 коки

    9 5 Отговор
    абе колкото и да си чешете езиците, рашките методично си гонят целта. Сега сулю и пулю се правят кой от кого по интересен на антируска тематика. Те и тоз психар. Спецовете по вируси станахте псижиатри, военни експерти и гео стратези. Смешницци

    Коментиран от #97

  • 79 Данко

    8 6 Отговор
    Д-р Любомир Канов не е лошо да отидете да се прегледате при Ваш колега психиатър, може пък да Ви направят така нужната Ви лоботомия!!!
  • 80 Данко

    11 8 Отговор

    До коментар #74 от "Русофилията":

    Русофобията също е форма на шизофрения и при теб е ясно изразена!!!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Данко

    9 8 Отговор

    До коментар #13 от "Авторът на статията":

    Д-р Любомир Канов със сигурност е шизофреник!
  • 83 Данко

    11 7 Отговор

    До коментар #16 от "Терминатор":

    Това с нападението на чужди държави е специалност на световния терорист САЩ!!!
  • 84 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 8 Отговор

    До коментар #75 от "Тоа па":

    Бъркаш фундаментално като смяташ Путин за нормален...Виж му клипчетата в тубата. Израз на какво са клипчетата с Путин като "трапер", безстрашния Путин укротител на тигри, Путин "мъжагата", Путин хокейна звезда, а????
    Това не е нормално поведение на 60-70 годишен мъж. Това е психически комплекс на "отхвърленият мъж"...Службите на шпионажа в СССР добре са го проучили и е вербуван от тях на базата на този комплекс...Лошото е, че сега комплексът му се апликира и в руските междудържавни отношения...
  • 85 петко

    6 3 Отговор
    защо не видях никъде да пише, че байдън е луд шизофреник
  • 86 георги

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Оскърбява ви само вас троловете....
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 LOSHIA

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Не всички хора":

    Мислиш ли че има нормален,който да повярва на нелепици Очевадно е проруска! Това и Асан от махалата го знае КОЙ ФИНАНАСИРА?????????
  • 93 Z-Entropa 2009

    4 1 Отговор
    И пак от данни от радио "Гьобелс" !
    Те германците си го практикуват от години.
  • 94 Укроп

    3 2 Отговор
    А бе що не се загрижат и за деменцията на байданарката! Аз например се притеснявам и за него! Нищо лично, просто да не обърка копчетата на дистанционното с едни други!
  • 95 Джордже Балашевич

    5 2 Отговор
    За Путин разбрахме. Цял месец четем материали за неговият психопортрет. Но, няма ли специалистите да кажат нещо за Байдън, Зеленски и цялата група на безгръбначните европейски еничари, включително и българските! Моля ви, за компетентно мнение. Какъв би бил, психопортрета на хора които продават националния интерес, продават народа си, хора които изпращат на сигурна смърт сънародниците си, и ръководители които подстрекават други държави да се конфронтират и избиват по между си!
  • 96 Анонимен

    5 2 Отговор
    Най-лесното, когато се провали всякаква политика и дипломация, е да се каже, че някой е луд. Като, че ли това обяснява всичко! Вече очаквам да съобщят, че Путин е канибал, какво ли не изписаха..
    Няколко неща, които не виждам да се коментират: Байдън е тотална излагация за американски президент, заспива по срещите си, неадекватен. Борис Джонсън - коледни партита по време на тотален локдаун в пандемията, плюс скандал с наркотици в парламента, който лъсна декември миналата година. Какво става с тези теми? Всички заметоха под килима тези неща и сега изведнъж се говори само за световното зло Путин.
    Може би е добре западните политици да погледнат първо към себе си, а въпросният доктор да направи по един анализ и за тях.
    Днешно време най-интересното е как разсъждава Путин? И куцо и сакато пише статии с авторитетни мнения по темата.
  • 97 Това е

    1 1 Отговор

    До коментар #78 от "коки":

    Тяхната цел е нови територии,първо ги разрушават до основи и поробват населението,след това ги интегрират ,подчиняват,чрез корупционни практики, справка България последните 12години, извлякоха милиарди Васко Божков е загубил стотици милиони евра в Руски банки, също така и Пеевски,Борисов.дори и децата им не живеят в Русия,дъщерята на Песков аз не съм виновна,че съм негова дъщеря,идете си в Русия нали сте новият Рим третият Рим.
  • 98 Ку ку

    2 1 Отговор
    За Бьлгарските подлоги дето слушат краварите и евро загубения сьюз Путин е какьв ли не и луд и шизофреник и така нататьк .. Байдьн и Перуката са номер едно щото такава е пропагандата в бг..искат да го изкарат кьв ли не ...бг телевизиите и радиата само за росия говорят що не говорят за кравите и телетата ама не може. Натп в колко войни участва колко дьржави обра и разсипа те не сь агресори изкат да разпарчетосат росия. ,за да я оберьт и разграбят но няма да успеят бг е колония на техните интереси всичко решават на козяк ...сьбодете се Бьлгари обират ни и ни онищожават дьтжавата..

    Коментиран от #103

  • 99 Лю лю

    1 0 Отговор
    Бьлгари помислете си за последните седмици колко пьти вдигнаха цените и на горивата и на всички продукти в магазини те това са тарикатите а защо не взигнат и заплатите няма ли кой да задьде вьпрос на медиите и на оправниците .....говорят кви ли не глупости безинтересни но всичко е написано кво да се гпвори всичко е льжа и измама...
  • 100 Ха ха

    2 0 Отговор
    Сега вместо да уговорят евтин гас и петрол от росия ....слушат кравите и телетата от тях ще копуват и ще излезе още по скьпо хич няма да си мислим че ще има нама ление ...вьн Нато и евросьюза от Бг...
  • 101 Дянков

    0 0 Отговор
    От това където прочетох , психиатъра трябва да посети доктор Путин да му напише рецепта .
  • 102 Истинският

    0 0 Отговор
    Народа вече не вярва на тези Евгени денкове.
  • 103 зико

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "Ку ку":

    алюююуи, купувай рубли

    Коментиран от #106

  • 104 Бунтата

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "дааа":

    И ти си издимяла тотално!?!!
  • 105 Бунтата

    0 0 Отговор
    Алооо,двамата простаци!!!
    Я си говорете за бай дън деменцията и не приказвайте за Путин нека дето не разбирате!??!
    Гледайте да не го прочете,че както го изкарвате луд,да не ви прати в Сибир на курорт!,,,,
  • 106 Укроп

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "зико":

    Ще се наложи!
  • 107 Амел

    1 0 Отговор
    Дадоха милиардите под натиска на кравите за сьмолетите па сега ще се возят я след 10..15год на това му се казва УМ
  • 108 Извънреден коментар

    0 0 Отговор
    Човек от България който е шизофреник, така е защото живота му не е уреден у позитивна насока !
    Поради липса на ИСТИНСКИ хубав живот всеки човек може да полудее !
    Трябва оправия !

    Коментиран от #109

  • 109 Нека се знае

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Извънреден коментар":

    Поради липса на уреден живот у позитивна насока всеки човек може да полудее, единствената оправия е да бъде уреден живота, но не с хапчета и сиропи, а чрез съвсем други неща!