Last news in Fakti

3 Април, 2022 10:00 4 585 138

П. Стоянович: "Русия винаги се оказва една и съща полуазиатска империя"

  • владимир путин-
  • петър стоянович-
  • русия-
  • кремъл-
  • империя-
  • азия-
  • империя на злото-
  • украйна-
  • европа

Русия накрая винаги се оказва една и съща полуазитска империя, преди с корона, сега с каскет, каза пред ДВ Петър Стоянович

П. Стоянович: "Русия винаги се оказва една и съща полуазиатска империя" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ДВ: Има ли някакви основания режимът на Путин да нарича украинците "нацисти", освен за да възкреси у руснаците спомена за врага от Втората световна война, за който се използваше този етикет?

П. Стоянович: Трудно ми е да боравя с фразеология от времето на Молотов и Рибентроп, която изглежда смешно в 21-и век. Това звучи точно толкова клиширано, колкото десетки подобни ползвани определения между различни нации (жабари за италианците, мамалигари за румънците, шваби за германците и т.н.).

За Москва всеки, който не е с тях, заслужава обиден епитет, а такива в историческия нафталин дал Господ. Това е държава, където на един и същи площад може да има едновременно митинг за Сталин, панихида за Александър III и агитация за Путин, без това да учудва никого.

Добре, че се намери една боксова круша като Степан Бандера, на която се нахвърлиха всички учени глави на Кремъл. Споменеш ли Бандера, каквото и да кажеш с руска патетика, е не само простено, но и задължително като библейска истина. В основата на дейността на този крайно противоречив човек (за да остана дипломатичен) в края на краищата е битката против заличаването на украинската идентичност, култура и език, разбира се с методите на терора срещу поляци, руснаци и немци. Полският натиск за "пацификация" на украинците от 30-те години малко се различава от руските призиви за "денацификация" днес. Приписваната близост на Бандера с Райха е в основата си практична търговска инвестиция, която се проваля, защото Хитлер - също като Сталин - не желае независима Украйна. Фактът, че той лежи в прилични за концлагер условия не е милост на нацистите, а на свой ред тяхна инвестиция в националиста за бъдеща акция срещу Съветите. И накрая, за руснаците винаги ще има само нацизъм и фашизъм, но никога комунизъм и сталинизъм, защото ако изрежат Ленин и Сталин от миналото си, това ще значи да ампутират краката, на които смятат, че стои паметникът на "съвременна" Русия.

ДВ: Би ли могло по кремълската логика българите да бъдат наречени "нацисти" заради това, че в парламента е влязла партия като "Възраждане", а преди нея и други националистки партии?

П. Стоянович: Би било смешно, ако не беше жалко. Защото, оставяйки настрани традиционното ВМРО, новите националисти се държат като пета колона на Кремъл. И тъй като у нас публичното безхаберие позволява всекиму да си лепи политически етикети, те бързат да привлекат под евтините си послания тези части от населението, които са по-лесно податливи на влияние в епохата на условна грамотност и реална нищета.

ДВ: След Втората световна война анексирането на Крим ли в последна сметка отмени неприкосновеността на националните граници в Европа? Защо НАТО не успя да му се противопостави?

П. Стоянович: Преди Крим и в Средиземноморието, и на Балканите имахме промяна на национални граници. Някои възвратими, други не. Въпрос на геополитика, уви, тя също е древен занаят. Питате ме защо НАТО не се е противопоставила. Прави ли Ви впечатление, че никоя медия не е настоявала твърдо пред генералния ѝ секретар да отговори на този въпрос? Не съм сигурен дали питането е "защо", трябва да е "дали искаше". Исках да помогна, но нямах желание - да се пошегуваме по български. Измъчените украинци няма да излязат от войната с повече надежда в силата и правдата на НАТО, а с онова парещо чувство, че са те поканили да седнеш, но някой в края на краищата ти е дръпнал стола. Ти ще се оправиш, гърбът ще спре да боли, но чувството ще остане.

ДВ: Как си обяснявате флирта на Запада с режима на Путин преди войната в Украйна до степен на почти неотменими икономически обвързаности?

П. Стоянович: Обяснявам го с половинвековния отказ на Европа да постави на напълно равно престъпно мерило нацизма и комунизма, Третия райх и СССР, както и техните следовници.

ДВ: Исторически ли са причините Русия, за разлика от останалите бивши комунистически държави в Европа, да не тръгне след 1989-а година по демократичен път на развитие?

П. Стоянович: Търсите демократична логика там, където никога не е имало демократична практика. Защо да тръгне? СССР-Русия нито е имала класическа многопартийна парламентарна система, нито е имала уклон към нея. За голямо съжаление историческият опит е преимуществено тоталитарен. Може би много красив, повърхностно европейски, със световна духовна продукция, но самата система, крепяща държавата, никога не е била проникната от Просвещението и модерността на политическото управление. Неслучайно всеки втори човек, запитан защо на Русия ѝ трябва сатрап, отговаря, че тя другояче на може.

ДВ: Въпрос на случайност ли е, че през Втората световна война Русия се оказа срещу Хитлер, а не с него?

П. Стоянович: Да Ви кажа ли, и аз се учудвам. Някак си добре започнаха, ама после нещата се поразмиха.

Днес предаността на немалка част от българското общество към Русия, неразколебана дори от войната в Украйна, преданост към кого е: към Александър II, победителя в Руско-турската война, към Сталин, победителя във Втората световна война, към Путин, бореца срещу Запада?

Слава Богу, от 19-и век насам всички подизпълнители на руските интереси в България почти без изключение го правят не по любов, а за пари. Като се сетя, че през 1887-а година нашенски политици от ранга на Иван Гешов, С. С. Бобчев, Михаил Маджаров, Драган Цанков, Тодор Бурмов, Бракалов и т.н. в прав текст писмено молеха цар Александър да окупира "непослушна" България, че да се наредят нещата…Смятам, че днешните им последователи не са така куражлии. Едно хубаво нещо все пак имаше в тази война: повечето руски измекяри излязоха от дупките на повърхността.

ДВ: Режимът на Путин съветски ли е, без марксизма-ленинизма като официална идеология?

П. Стоянович: Съветски в руски план може да се ползва като синоним на царски, имперски. Разликата е предимно в атрибутите и лозунгите. Русия в края на краищата винаги се оказва една и съща полуазитска империя, преди с корона, сега с каскет.

Автор: Георги Лозанов


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    81 82 Отговор
    Държава, която е наследила устройството и управлението от монголските орди си остава завинаги азиатска. И никога европейска.

    Коментиран от #4, #8, #11, #136

  • 2 Джон

    91 54 Отговор
    Американските орки са истински варвари.
  • 3 Българин

    70 89 Отговор
    Путин уверено и решително води руснаците към Каменната ера, където руснаците ще свалят с камъни.

    Коментиран от #137

  • 4 Нали

    45 21 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    Също като България.

    Коментиран от #18

  • 5 Някой

    79 49 Отговор
    "Днес предаността на немалка част от българското общество към Русия, неразколебана дори от войната в Украйна, преданост към кого е: към Александър II, победителя в Руско-турската война, към Сталин, победителя във Втората световна война, към Путин, бореца срещу Запада". Не разбрахте ли, че всъщност е преданост към нормалността, отрицание на фалшивите евроатлантически ценности, бунт срещу лицемерието, фалша и ограбването на богатствата и активите от "правилните" държави. Да изброявам ли още?

    Коментиран от #62

  • 6 Аезир

    59 26 Отговор
    То и германците са азиатци какъв е проблема?

    Коментиран от #23, #131

  • 7 Въпросче

    71 24 Отговор
    Милиардера Зеленски защо не прати 18-годишния син на Клитчко на фронта?
  • 8 Раданч Татлъту

    31 8 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    Що ве?В Расия нема ли затоплисти,зелени и джендъри?🙉🥳🤡🥳🙉

    Коментиран от #53

  • 9 За Русия с любов

    56 57 Отговор
    „Московия – тайга, монголска, дива, зверска“. (Алексей Толстой).
    „Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение“. (Достоевски).
    „Не народ, а скотове, мръсници, дива орда, душегубци и злодеи“. (Булгаков).
    „Най-важният забележим успех на руския народ е неговата садистична жестокост“. (Горки).
    „Ох, как тежко се живее в Русия, в този смрадлив център на физически и морален разврат, подлостта на лъжата и злодейството. Вие не можете да разберете тези истински мъчения, които трябва да изпитате от пребиваването в тази среда, от стълкновението с продуктите на руската почва. Каквото и да говорите в защита на тази земя, на цялата тази мерзост лежи принадлежащият й руски национален характер“. (Аксаков).
    „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят“. (Тургенев).
    „Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството“. (Тургенев).
    „Аз, разбира се, ненавиждам моето отечество, от главата до петите.“. (Пушкин).
    „Народ, който ненавижда волята, обожава робството, обича веригите на своите ръце и крака, грозен физически и морално… готов във всеки момент да угнетява всички и всичко“. (Шмелев).

    Коментиран от #15, #45, #54, #69

  • 10 :))

    46 36 Отговор
    "Русия накрая винаги се оказва една и съща полуазитска империя, преди с корона, сега с каскет, каза пред ДВ Петър Серсемович и си сложи кирливия фес гиздаво"
  • 11 Зззз

    64 22 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    Интересно, а Кравария и Кенгурания ,съставени от престъпници , винаги остават престъпници и бандити ламтящи за чуждото.
  • 12 Ако не е тайна

    49 21 Отговор
    кой е "П.Стоянович"? Зелето знаем кои са.
  • 13 DWW

    61 16 Отговор
    Родните демоНкрати кога ще коментират мръсотиите в Украйна на синчето на президента Байдън - наркоманът Хънтър? Искаха импийчмънт за Тръмп по измислени обвинения за руска намеса, а сега всичко е повече от ясно, но демоНкратите мълчат.
  • 14 Ал Бунди

    40 56 Отговор
    Смрадливите ватенки си остават получовшци даже в 21 век. Това е орисия..вместо да се развиват в човешки план, те обличат децата от малки си във военни униформи, правят им танкове от картонени кутии..как с такъв багаж да минеш през живота като човек. Нема начин.

    Коментиран от #36, #57

  • 15 Раданч Татлъту

    43 18 Отговор

    До коментар #9 от "За Русия с любов":

    Дай нещо и за братята от САЩ.Ама нема а споменаваш,че бият афро американците!😎🐵🤡🥳👍

    Коментиран от #25

  • 16 Татаргаши

    28 39 Отговор
    азиатска паплач начело с диктатор сатрап

    Коментиран от #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Зззз

    45 6 Отговор
    Жалко :майка му що партизанки изигра по времето на соца ,а после станаха всички вкупом заклети демократи.
  • 20 Историчка

    54 12 Отговор
    Петър Стоянович отново иска да манипулира читателите - неговият дядо Иван Стоянович е бил съветник на цар Борис 3, активно е провеждал прогерманска полтика и е виновен за включването ни в Тристранния пакт. Докато нашите съседи Югославия и Гърция се бият с нацистите, то България се поставя в тяхна услуга!

    Коментиран от #35, #75

  • 21 Мда...

    45 5 Отговор
    разбрах кой е.... защо ми трябваше: Велик офицер на Суверенния военен орден на хоспиталиерите на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, 2014. Международен секретар и член на Националния съвет на СДС . Дясна ръка на грозното Наде. Както се казва - коментарът е излишен.

    Коментиран от #31

  • 22 Пак

    34 4 Отговор
    Активирахме комплекса на падналия трети райх от От червената армия хахахаха
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 да ти кажа

    13 5 Отговор

    До коментар #15 от "Раданч Татлъту":

    Бият ги най-жестоко като се напият с кока -кола. Факт...
  • 26 Pax Asiatica

    26 9 Отговор
    Европа не съществува.
  • 27 Кублай

    9 16 Отговор

    До коментар #16 от "Татаргаши":

    О неразумни защо се срамуваш да се наречеш татарин.
  • 28 Xeroit

    27 43 Отговор
    Един украински комик вече втори месец прави руската армия за смях пред целия свят.....ако руснаците бяха тръгнали срещу сериозна армия какво ли ги чакаше
  • 29 Монгола

    39 17 Отговор
    Нещо против Азия? В Азия не се наричат среден род и не се млатят за продоволствия от първа необходимост. Русия е повече Европа от която и да била др. европейска държава.

    Коментиран от #34, #39

  • 30 Шаг на абарот

    20 38 Отговор
    Раша са най обикновен суровинен придатък на англосакса.Ако не бяха Лондон и Вашингтон ,щяха да са пепел и прах
  • 31 да ти кажа

    22 33 Отговор

    До коментар #21 от "Мда...":

    Не ме интересува кой е. Важното е, че казва истината за орките в прав текст.

    Коментиран от #40

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 !!!?

    8 5 Отговор
    УКРАЙНА - "ФАТА МОРГАНА" ЗА КРЕМЪЛ !!!?

  • 34 Ал Бунди

    9 17 Отговор

    До коментар #29 от "Монгола":

    Демек, искаш да кажеш че трябва да му спретнем една културна революция по китайски тертип ли? Или по камбоджански? Ти какъв акъл ще дадеш?

    Коментиран от #43

  • 35 Смерш

    11 25 Отговор

    До коментар #20 от "Историчка":

    Какво ни интересува кой е бил дядо му?

    Коментиран от #50

  • 36 Хахаха

    23 11 Отговор

    До коментар #14 от "Ал Бунди":

    Смърдиш на нацизъм от миналото хилядолетие.вие на останахте ли в историята?

    Коментиран от #119

  • 37 EREBOR

    36 18 Отговор
    Фашиска Украйна си го получи и още ще си го получава това е само началото!

    Коментиран от #41, #42

  • 38 Както винаги

    24 7 Отговор
    От хигиенни съображения мечета Дойче веле аз само се забавлявам с коментарите след подобни статии
  • 39 Аезир

    28 8 Отговор

    До коментар #29 от "Монгола":

    Европа не съществува тя е само в болните глави на комплексираните нежни поддръжници на запада.
  • 40 Абе

    23 9 Отговор

    До коментар #31 от "да ти кажа":

    що "истината" винаги излиза от устата на такива като тоя, монито паси, зелето и подобните им? Некво обяснение на "феномена" има ли?

    Коментиран от #60

  • 41 Хаха

    17 29 Отговор

    До коментар #37 от "EREBOR":

    Виждаме, че става обратното ,смелите украинци достойно защитават страната си и бият по празните манерки ватенките

    Коментиран от #49

  • 42 Ал Бунди

    19 25 Отговор

    До коментар #37 от "EREBOR":

    хахаха..току що гледах какви са ги вършили освободителите в Буча. Руснака трябва дасе унищожава като хлебарката- с тока на обувката.

    Коментиран от #46, #63

  • 43 Професора

    25 12 Отговор

    До коментар #34 от "Ал Бунди":

    Соросоиде ти други месец ще си го получиш като ти дойде сметките за тока. Още не си усетил ефекта и от скока на газта и горивото. Това лято цялото ше бършете пейките по парковете защото сте големи евроатлантици!

    Коментиран от #58

  • 44 Niki13

    26 7 Отговор
    Потърсете JACQUES BAUD и прочетете какво е написал, тогава ще видите, че тази статия е далече от истината
    Прочетете и споразуменията отМинск и сами ще си направите извода. В допълнние етикетирането на "нацисти" или "неонацисти" на украинските паравоенни формирования се счита за руска пропаганда . Може би, но това не е мнението на The Times of Israel , Центъра на Симон Визентал или Центъра за борба с тероризма в West Point Academy. Бъдете здрави!
  • 45 Изчел съм всичко

    18 10 Отговор

    До коментар #9 от "За Русия с любов":

    От Горки от кора до кора такъв цитат като този който си измислил няма ще го поставя всеки да го прочете


    Най-важният забележим успех на руския народ е неговата садистична жестокост“. (Горки).
  • 46 WM laugh

    23 10 Отговор

    До коментар #42 от "Ал Бунди":

    Руснаците даже мн нежно пипаха в Окрайна, а
    трябваше много по рязко!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ссср сдохнут

    12 26 Отговор
    В раша се тиражира това на което кълват пияните руски бабички..нацисти..американско биологично оръжие и украйнска атомна бомба

    Коментиран от #52

  • 49 Ти това

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Хаха":

    Къде го видя моля те непрекалявай с комиксите
  • 50 Историчка

    25 13 Отговор

    До коментар #35 от "Смерш":

    Дядо му е проводник на нацизма в България, а внукът е апологет на тази човеконенавистна теория!

    Коментиран от #83

  • 51 Б Л Е И К

    12 15 Отговор
    Севернокорейския народ 🚀 и повече от половината народ на Русия 🚀не виждам разлика .РФ +Северна Корея =🚀😵🎖️🎖️🎖️
  • 52 А тук

    21 10 Отговор

    До коментар #48 от "Ссср сдохнут":

    Мисирките тиражират това на което кълват всички дупедавци и промити мозъци че като отидеш при краварите ще те посрешнат с лимузина с холивудска звезда вътре и 20г. бърбън
  • 53 Естествен отбор

    8 18 Отговор

    До коментар #8 от "Раданч Татлъту":

    Най-много джендъри има в Русия и подобни на нея страна Когато джендъри те са потискат те се развъждат когато станат открити се събират и не могат да създават поколение така не могат да предадат гените си!
  • 54 Добре

    14 16 Отговор

    До коментар #9 от "За Русия с любов":

    Цитираш не европейци и американци, а руснаци. Едва ли някой познава по-добре от тях този обречен и глупав народ.
  • 55 Хисторик

    17 6 Отговор
    Тези хазарчета от Киевска Рус много лошо сбъркаха не прецениха преди 38 дни , че Руската армия е на границата !
  • 56 Чиба бе трол !

    18 22 Отговор

    До коментар #47 от "Кинжал":

    Какви братя са монголоидните московци ?! Братя са истинските руси, от Киевска Рус. И тия славяни са измислица на московските орки, до 16 век ги няма никакви !

    Коментиран от #61

  • 57 Ти специално

    18 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ал Бунди":

    можеш да обличаш твойте деца по западен тертип момченцата с рокли момиченцата с мустаци
  • 58 А ти тавариш

    8 18 Отговор

    До коментар #43 от "Професора":

    На специална доставка на ток ли си? И ти, и ти уважаеми ще плащаш дивотиите на фашагата Путлер.

    Коментиран от #72

  • 59 бтр

    22 10 Отговор
    Руските комунисти не толерираха кражби от държавата , бяха стиснали за вратовете управляващите и за това в България имаше пари за здравеопазване , за образование , за строителство и за привилегии на обикновенните работещи хора , които сега са превърнати в крепостни селяни на управляващите и техния кръг от бизнесмени . Така , че всички приказки на настоящи милионери срещу Русия , са страх да не се върне руското влияние и да изритат от власта крадците на държавни пари . Путин спря ограбването на Русиия след Горбачов и Елцин и отново я направи държава , с която светът се съобразява .

    Коментиран от #103

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Когато

    15 5 Отговор

    До коментар #56 от "Чиба бе трол !":

    Си с IQ на домашен любимец и обща култура на американски земеделец е трудно човек да спори с теб

    Коментиран от #127

  • 62 Хихи

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Да ти имам ценностите. Слепок...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 КРАВАРСКИТЕ ВОЙНИ СА ДЕМОКРАТИЧНИ

    24 7 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧНО УБИХА 11 МИЛИОНА ЗА 23 ГОДИНИ !!! А 100 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ ЗА ТЯХ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ

    Коментиран от #68

  • 65 Дойч Зеле

    17 5 Отговор
    Се оказват едни фейк новинари - полуидиоти
  • 66 Зв Лалов

    10 4 Отговор
    Дойче веле най великата и правдива , направо вк Правда медиа.
  • 67 ВСИЧКИ БЕЗРОДНИНИЦИ ОТ СОРОСОВА

    16 12 Отговор
    ХРАНИЛКА СЕ ИЗРЕДИХА ДА ЛАЯТ

    Коментиран от #123

  • 68 КрЕмЪ(л)ньонци сър!

    6 19 Отговор

    До коментар #64 от "КРАВАРСКИТЕ ВОЙНИ СА ДЕМОКРАТИЧНИ":

    Винаги когато "аргументите" на колхозниците свършат, се стига до "А в САЩ са биели чеpните ". Толкова си могат. Това им е оправданието за това, че са невзpaчни мижитypkи.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Бензин галонче в САЩ гони 7$

    16 11 Отговор
    Поне много знаят та са тръгнали с Алцхаймера Б Дън да се репчат на Русия! В ЕВРОПАТА САМО С РУБЛИ ВЕЧЕ И ХРАНИ ОТ РУСИЯ НО И ЗАБРАНА ЗА ИЗНОС КЪМ НЕПРИЯТЕЛСКИ СТРАНИ КАКВАТО Е И БГ ЗАРАДИ ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА - тези цените са само началото изобщо Европа я виждам скоро в КАМЕННИЯ ВЕК НЕ РУСИЯ, ПОНЕ СА МНОГО ОТВОРЕНИ СПРЯМО РУСИЯ!
  • 71 Да уточня

    11 16 Отговор
    русия не е полуазиатска империя, а си Е азиатска империя. Била е с корона, след което с каскет, сега е с китайска полуплешива гола глава, изрусена за парлама.
  • 72 Бесен _Язовец

    8 4 Отговор

    До коментар #58 от "А ти тавариш":

    Оставаш без клиентела на шосето тунджата е скъпа и няма трафик.
  • 73 я не обиждайте азиатците

    9 10 Отговор
    сравнявайки ги с орките !
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 JEFF

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "Историчка":

    Умни хора , от сой . А баба ти е аргатувала тогава , ти сега .
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Анавв

    16 5 Отговор
    Дойче леле напълно сте изперкали! Фашизма ще бъде ликвидиран въпреки опита да възстановите кафявата чума!САЩ и останалите световни агресори не желаят мир подаряват оръжие на комика и този малоумник унищожава собствения си народ! Позор за тези дето печелят от смърта на хиляди хора!
  • 79 Тити

    5 13 Отговор
    Руснаците във момента страдат от Стокхолмски синдром обичат мъчителя си.
  • 80 Русия не е хапка за наглите Ви усти!

    17 9 Отговор
    Седнали група натовски генералчета ДЖЕНДЪРИ с къси полички- намерете снимките в нета да ми лаят срещу Русия! Къде сте тръгнали бе кара- Митровци?! Те и Хитлер и Наполеон пишеха такива СТАТИЙКИ преди вас!

    Коментиран от #85, #93, #105

  • 81 Китай е Азиатска империя ама

    14 4 Отговор
    Не разпалва войни из цялата планета и създава терористични организации както натовските престъпници, нъл тъй?!
  • 82 Даа

    5 11 Отговор
    Анахронизъм е превзел русняшката глава, не могат да излязат от 40те на миналия век.
  • 83 JEFF

    6 13 Отговор

    До коментар #50 от "Историчка":

    Стига глупости . Това е било най-доброто решение за България тогава . Малка и бедна България не е можела да пази имунитет. Ако не сме били с Германия , кръвожадната съв. армия щеше да ни прегази така , че сега нямаше да има България .Бог да пази България от унищожителния замисъл на Раша !Путин е УБИЕЦ !
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Забрави да напишеш

    11 1 Отговор

    До коментар #80 от "Русия не е хапка за наглите Ви усти!":

    ...а къде бяхте 8 години?
  • 86 някой

    13 2 Отговор
    Поредната УКРО мисирка ! Поне ги знаем вече ..
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Какво нацисти?

    20 3 Отговор
    Това са едни симпатяги които за 8 години избиха стотици етнически българи, смениха имената на останалите , затвориха училищата им и им забраниха да говорят родния си език.
  • 90 ханс

    13 2 Отговор
    Тъпотиите на вкиснато зеле - НЕ ЧЕТЕМ
  • 91 124

    14 5 Отговор
    НАТО и САЩ са световен бандит, разпалващ войни, конфликти, кризи вече 70 г. Сега фашизираха Украйна да воюва за техните интереси, наложиха лъжата и дезинформацията като средство за постигане на егоистичните си цели.

    Демилитаризация и денацификация на Украйна!

    Z
  • 92 един от многото

    14 5 Отговор
    Каквито и да ги изкарвате от DW , то точно тези са които се разходиха през Европа и минаха през Германия , като експрес през малка гара! На 09/05 ще ви пратят поздравителна картичка , специално за DW.
  • 93 Че си трол е ясно

    5 11 Отговор

    До коментар #80 от "Русия не е хапка за наглите Ви усти!":

    Но я ни обясни за колко дена руската армия щеше да влезе в Берлин, че украинците нещо ми объркаха сметките? Според вас, руските тролове, путин щял да превземе Европа за 48 часа, но не знаел как да заобиколи Украйна и за това решил да мине направо. Вярно ли е?
  • 94 Руся

    13 2 Отговор
    Ганьо анализаторс вика: Който не е с Русия, заслужава обиден епитет. Еми ето де, който не е с неолиберастите явно заслужава същото. Нали я наричаш полу-азиатска страна бе Гоше? Такива епитети, които явно се ползват като обида, са си чиста монета - ФАШИСТСКИ. Какво и е на азия, и защо тр да е обидно? И така гошето и не видя естествено фашисти в Окрайна на Азия. Нищо ще има хиляди часове видео материали, нищо че има официални документи - Степан Бендера е нацинален герой Окрайна на Азия. Единствения начин на фашаги да съществуват в 21ви век е да се крият под полите на нео-либерали. Наци - приятелн на неолиберала, фундаментален терорист - приятел на неолиберала, консерватор (пр. Русия) - враг на неолиберала. Българския селянин Гошко, няма и един грам класа ами само злоба и безхаберие.

    Коментиран от #96

  • 95 Човек с памет

    13 5 Отговор
    Има ли основание човек да нарича украинците нацисти? Тъп подвеждащ въпрос. Дори немците е 1944 не са били нацисти 100% като брой на населението. Факт е че от 2014 нацисти управляват Украйна, със знанието и поддръжката на НАТО и ЕС. Как ще познаем нацистите: дискриминация спрямо дадена народност, забрана на езика и, безнаказано убиване, изтезания на заловените активисти, героизация на нацисти, пълна толерантност към нацистките символи. Нацизмът броди из НАТО и ЕС. Те биха насъскали всеки срещу РФ, забравяйки за "ценностите". За щастие краят му се вижда. Мъдростта на ЕС ще дойде чрез мизерия, глад и студ, а на НАТО ще дойде чрез демонстриране на безсилието му. Руснаците са съвсем като българите, но географията е съдба и история, тяхната съдба е да преборват алчните лъжливи гадове отново и отново. Желая им успех!

    Коментиран от #99

  • 96 Руся

    6 1 Отговор

    До коментар #94 от "Руся":

    Пардом, нечувания писател всъщност се казва Пешо.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Голубой

    3 7 Отговор

    До коментар #97 от "Иванушка 🇷🇺":

    Дурачок пак ли ти бе?

    Коментиран от #121

  • 99 Навалний

    6 12 Отговор

    До коментар #95 от "Човек с памет":

    Руските отвратителни тролове трябва да бъдат разселени всичките в Родопите, Сибир, Магадан, Мухосаранск!
  • 100 Боже ,прибери си вересиите

    11 4 Отговор
    За да пише такива нелепици този Петър Стоянович,означава само едно,че и той е фашага! По-тревожното е,че в демократична Европа фашизмът вече официално не се крие,а за нато да не говорим! Освен това фашагите съвсем целенасочено говорят за комунизъм,какъвто не е имало в никоя държава! Сещате се защо! 😅
  • 101 Хари

    9 4 Отговор
    ВСУ не е армия а банда обучени от САЩ наркомани, убийци, терористи, сатанисти, изроди и садисти използващи единствено тактика на укриване зад цивилни граждани! Смърт на нацистка Украйна. За нова свободна Украина.
  • 102 Коко

    12 2 Отговор
    П. Стоянович: "Русия винаги се оказва една и съща полуазиатска империя".
    Затова пък България винаги се оказва една съвременна, високо развита европейска страна с висок стандарт на живот, с тотално използване на високи технологии във всички области на живота, с високоразвита медицина, достъпна за всички, а не само за богатите, страна със свобода на словото, с развита и известна по целия свят култура, с много лауреати на Нобелови премии, страна с върховенство на закона и т.н.
    Присмял се Хърбел на Щърбел.
  • 103 Да бяха

    5 5 Отговор

    До коментар #59 от "бтр":

    Много наивно , само да уточня , че комунисти и управляващи бяха едно и също , Реалността беше , че въпросните комунисти държаха целокупното населени на България в спяща кома да не умират от глад , болниците в които лекуваха редовият Българин с "аспирин" докато за другарите имаха правителствени болници , ако можеше да се вредиш или да събереш пари за някое социалистическо возило. И ако имаше нещо позитивно то беше това , че не се виждаха западните придобивки на комунистите както и охолният живот по почивни станции и резиденции . А сега децата и внуците на тези комунисти парадират с имущество пред всички нас и разбира се това дразни . Ето това е реалността която не ви харесва и крайно време е да се разбере , че тези които ви крадат днес това са потомците на вашите любими комунисти .

    Коментиран от #118

  • 104 🚹🚹🚺🚺⛔🚻

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от "ПУ.РУ.ФИЛ=":

    🅿️ЕDAL МАЗЕН!
  • 105 Интервю с путин

    7 3 Отговор

    До коментар #80 от "Русия не е хапка за наглите Ви усти!":

    Интервюиращия пита путин:
    - Вярно ли е, че в Украйна воювате с НАТО и загубите от руска страна са огромни?
    путин отговаря:
    - Да, в Украйна воюваме с НАТО и с никой друг, никога не бихме си позволили да воюваме с украинците. Та те са наши братя! За съжаление, обаче, нашите загуби са наистина огромни.
    Интервюиращият:
    - Щом като признавате, че руските загуби са огромни, би следвало загубите на НАТО да са още повече, все пак руската армия е най-силната армия в света. Как ще оцените НАТОвските загуби?
    путин:
    - Ще ви разочаровам - НАТОвските страхливци все още не са се включили във войната.
  • 106 Дали

    8 0 Отговор
    Дали бандеровците са нацисти - 150 0000 изтепани в Бабин Яр и 100 000 заклани във Волиния.
  • 107 АЛИ БЕГОВ

    12 2 Отговор
    България няма никакъв интерес от влизането в конфликта в Украйна. Полша има емоционален и политически интерес, както и национални сантименти да си прибере западните пет провинции, Унгария също има интерес, Румъния дори има своя интерес, но за България няма никакъв национален залог, коментира проф. Иво Христов.
  • 108 Бандера е Затворен за известно време

    6 2 Отговор
    От Германците, защото толерират друг Националист по това време, който им е бил по полезен на този етап от Степан Бандера! Състезателно начало, кой да е по предан на Германците!!
  • 109 Запада потъва музиката

    4 10 Отговор
    Русия си бяха цървули и такива си останаха ,пияни мотики,глад и мизерия,Запада държи интелекта и парите,като щракнат с пръст и раша почва да друса казачок
  • 110 Кличко в Германия, движи доставките на

    11 1 Отговор
    Оръжие, нее на никакъв Фронт!! Ако сее снимал някъде в окоп, това не означава, ЧЕЕ на фронт!!
  • 111 не може да бъде

    13 1 Отговор
    Това което виждам в българските медии напоследък е едно много засилено присъствие на диванни експерти и мислители от типа на Васисуалий Лоханкин/който е чел Златният телец знае за какво става дума/Но никой не иска да си заздаде един доста неприятен за тях въпрос -"А какво ще стане ,ако се окаже ,че Путин не е сгрешил ?"Точно този въпрос си задава Брет Стивънс в статия за NYT.com -има я препечатана в "Труд"
  • 112 Да знаеш, Минке !

    4 7 Отговор
    Оная красотка, Митрофанова, навряла България в Софийска област, май ще се окаже права. Родните мурзилки така яростно защитават "Донецката и Луганската народни републики", та шашнаха и самите рашки патриотари със своя слугинаж. Доно, вдъхновени от техния пример, многобройните "доброжелатели" на страната не се юрнат с танковете да "асвабаждават" земите ни. Всяка една от Югозападните ни съседки бленува за "Пиринска народна република", румънците пък за "Добруджанска народна република, да не говорим за широкото сърце на Ердо, в което "Тих бял Дунав се вълнува". Вярно е, че на глава от населението имаме най-много генерали и адмирали в света ; барабар с ченгета, дипломати и политикари.., но те почти всички са русоробски комуняги, пред които Юда е махленски кодошин. Днешната ошмулени България е тяхна рожба. Кароче, Бог да ни пази !
  • 113 Zzzz

    5 1 Отговор
    Четете интер тасс и рия новости яндекс ру и вижте разликата
  • 114 Азовците миришат

    11 1 Отговор
    Този да вземе да си скъса дипломата ,некадърник и най-вече подмазвач!
  • 115 Voorbijganger

    10 1 Отговор
    Стоянович пак започна да "изригва" с глупостите си. Ако някой започне да унищожава семейството му по някакъв признак и причина, друга песен ще пее. Едва ли клишета ще му бъдат в главите и пръв ще каже, че е жертва на неонацистка репресия. Един човек колкото и да е умен, когато разсъждава смешно, само доказва обратното - че въобще не е умен.
  • 116 Либеро

    9 1 Отговор
    Преди два дни украинското правителство официално обяви че няма да спазва Женевската конвенция. Тоест ще убива и измъчва цивилни и военнопленници. Ще унищожава цивилни инфраструктури а може би ще употребява хем. И био оръжие.
  • 117 Кочо

    11 1 Отговор
    Петър Стоянович говори надменно като потомствен аристократ със синя кръв! Най-вероятно предците му са селяни от най-дървеноглавите шопи имайки предвид писанията му! Но човека с евроатлантическа и джендърна религия заработва грандове и громи изостаналата Русия! Само на такава жалка и глуповата пас..на се дава гласност в поробените и слугински български медии!
  • 118 бтр

    8 1 Отговор

    До коментар #103 от "Да бяха":

    Ти не ме разхождай насам натам , защото наивниците свършиха 10 г. след идването на "демокрацията ". Сегашните "бивши комунисти" имат първите си милиони след като правителството на Луканов обра хазната на държавата и си ги разделиха между себе си и избрани от тях хора . При Тодор Живков кражбите на държавни пари на партийния елит са били капка в морето и не се е усещало в държавата , за да не се набиват в очите на руските другари , че тогава лошо за тях . Вярно е , че народа не е бил богат , но не и беден и с дългове като сега . Сегашните богаташи не са от полза нито за държавата , нито за народа си .

    Коментиран от #120

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Да но

    4 3 Отговор

    До коментар #118 от "бтр":

    Кражбите на държавните пари са били в пъти по малко но това е било поради простата причина , че сред другарите тези парични потоци са били прозрачни а не като сега . Тъй наречената демокрация в България в момента е 100% картината която е в Русия , една купчина олигарси и кръгът около тях а всички останали бедни . Това се дължи точно на факта , че България продължава да бъде управлявана от Лукановите хора в синхрон с дългата ръка на Кремъл. С една дума България сме малък модел на Русия и поради този факт не ме учудва и тази голяма подкрепа към "Братският Руски народ".

    Коментиран от #122

  • 121 Иванушка  🇷🇺

    2 4 Отговор

    До коментар #98 от "Голубой":

    "...Дурачок пак ли ти бе?.."

    Аз и 140 млн монголци 😄😄😄
  • 122 бтр

    7 3 Отговор

    До коментар #120 от "Да но":

    В Русия има олигарси , но Путин ги е впрегнал да работят и за възстановяването на държавата след Горбачов , най-вече като военна сила , за да предпази Русия от колонизаторите Сащ . Стандарта на живот на обикновенния руснак е по-добър от българския . Да пишеш , че бълг. политици ги командва Кремъл е несериозно и смешно .

    Коментиран от #133

  • 123 ККК

    6 3 Отговор

    До коментар #67 от "ВСИЧКИ БЕЗРОДНИНИЦИ ОТ СОРОСОВА":

    ИЗРЕЖДАТ СЕНАМАЙКАТИ
  • 124 Кой

    7 3 Отговор
    Днес в Азия са най-развитите икономики. Китай, Индия,Персия,Вавилон,Юдея са хилядолетни култури. Там се е родило християнството. Кой му дава право на тоя нацистки изтърсак да плещи расистки простотии?
  • 125 До # 9

    6 3 Отговор
    П.Славейков за българите: " Не народ, а мърша". За всеки народ ще се намерят повече или по- малко остри критики. Какво като си изброил цитати за Русия? Нищо! Едно голямо нищо. За Украйна знаеш ли колко са?
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Бай Яни

    1 3 Отговор

    До коментар #61 от "Когато":

    Ходил ли си някога в Москва,та ми се правиш на умник.Всеки втори в Москва е с дръпнати очи и странен руски акцент.

    Коментиран от #130

  • 128 ира

    5 0 Отговор
    П. Стоянович, прекалихте. Наистина, стига с тия разходки между изреченията. Жонглирате с фразите, това е прекрасно, но аз го мога по-добре, и читателите не бива да се подценяват. Толкова надменно-сладки анализи, и какво казвате? Че сте облечен добре, занимавате се с оценки, давате определения, и се присмивате на цели групи хора?
  • 129 Подло

    5 1 Отговор
    И как само от няколко месеца, Украйна стана тъй европейска, развита, умна и красива? Как просто сме живели преди, без да слушаме анализи за цивилизацията, и азиатската държава...
  • 130 ира

    4 0 Отговор

    До коментар #127 от "Бай Яни":

    А ходил ли си някого в Ню Йорк? И какво от това? Ако за вас има "странни" хора, и "странни" произношения,то вие сте изостанал някъде.
  • 131 Анализатор

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аезир":

    Е така де, нали затова казваме че руснаците са фашисти, а Пут.ин е Хитлер!
  • 132 нахалник

    4 0 Отговор
    И, какво от това? Петър Стоянавич ли ще им казва от кой континент са? Големите империи са така. И Турция има смес от различна култура. И Латинска Америка има различни общности, заради иторията. П.С. има доста надменно.халосано поведение. Нека.
  • 133 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #122 от "бтр":

    Ах, таз добричка Русия. Защо не провериш в източниците като как е завоювала територията от Урал до Тихия океан? Какво се е случило и се случва със Сибирските племена и народи?
  • 134 Добре, че е прадядо да огрява

    5 0 Отговор
    над фамилията. А иначе цялото интервю е пропито с първична русофобия и презрение към собствения народ. Именно, защото сме им маргинали, лош човешки материал и условно грамотни така лесно ни търгуват на Запад.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.