Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Април, 2022 10:00 4 646 77

Жители на Буча: "Руските войници изнасяха от къщите трофеи за жените си"

  • буча-
  • украйна-
  • война-
  • клане-
  • русия-
  • трофеи-
  • мародери-
  • крадци-
  • руски войници-
  • жени

Обширни части от града остават недостъпни, а смъртта дебне отвсякъде

Жители на Буча: "Руските войници изнасяха от къщите трофеи за жените си" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Около два часа са нужни на микробуса с журналисти да стигне от Киев до предградието Буча. Преди руската инвазия този маршрут е отнемал не повече от 15-20 минути, но сега много от пътищата са разрушени. Навсякъде се виждат изгорели и поразени от куршуми и снаряди автомобили, включително и такива с надпис "деца". Пътят е осеян с унищожени военни машини и танкове.

Преди войната много деца от Киев са идвали в Буча през лятната ваканция на почивка. Настанявани са били включително в частни домове, много от които сега са напълно непригодни за живеене. В мазето на едно от тях са открити труповете на петима мъже – невъоръжени и със завързани ръце. В двора на друга къща пък са открити овъглените тела на шестима цивилни.

Следи от огнестрелни рани

След масираните бомбардировки, ожесточените сражения и повече от месец руска окупация, много от сградите в Буча са превърнати в руини. С групата журналисти пътува и украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски, който казва, че в целия град намират жертви. Според полицията, спасителите и местни жители все още десетки трупове се намират в домовете. Тела на убити има и в близките гори, в които обаче не бива да се влиза, докато не бъдат разчистени от мини. "Онези, които са извършили всичко това, нямат нито култура, нито човечност", казва Монастирски.

Според вътрешния министър "всеки ден откриваме и хиляди взривни устройства", в това число гранати, остатъци от експлозиви и минни капани. Той казва, че руски военнослужещи са поставяли мини в домове, в които е имало снимки на украински войници или държавни символи. Затова, допълва Монастирски, на жителите не може да им бъде позволено да се върнат в града, докато мините не бъдат разчистени.

Затворени в мазета повече от месец

Въпреки това след изтеглянето на руските войски животът в града бавно се завръща. Докато стоят около разрушен супермаркет, чакайки хуманитарна помощ, някои от жителите разказват през какво са преминали. Владислава, съпругът ѝ Олександър и двете им деца са в града още от началото на сраженията. "Снаряди влитаха в нашия и в съседните дворове. Усещахме мощта на взривовете. Прозорците и вратите изхвърчаха, покривът се срути. Знаехме, че се намираме в голяма опасност", разказва Владислава. Тя видяла руски танкове, които стреляли във всички посоки. Чували се и картечници.

"Трябваше да бягаме, само че накъде? Навсякъде свистяха куршуми. През улицата от нашата къща има детска градина. Избягахме натам. Знаех, че там има мазе. Почти през всички дни на окупацията седяхме в това мазе. То не е подходящо за дълго пребиваване на хора там, защото е влажно и студено", казва жената.

Жителите на Буча разказват и че не са имали никаква информация за случващото се. "Също така вече не знаехме дали е ден или нощ. Имаше постоянна стрелба, непрекъснати боеве", спомня си още Владислава.

"Бисквитите бяха единственото ни спасение"

Според очевидци руските военни установили своя щаб в едно училище. На същата улица живее и 72-годишната Лариса Савенко. "По време на боевете цялата улица беше в пламъци. Хранехме се само с бисквити – те ни спасиха", казва тя. Пресен хляб е видяла отново чак сред изтеглянето на руснаците.

Травмите ограбват съня

58-годишната Наталия разказва, че след като на 27 февруари токът спрял, ѝ се наложило да готви навън върху огън. Тя си спомня как руските войници изнасяли от къщите мебели и вещи за своите съпруги. "Един ден при нас пристигнаха десетина мъже, прегледаха всички стаи, плевнята и мазето. Не казаха какво търсят, но претърсиха всяко ъгълче". След като руснаците започнали да се изтеглят през нощта срещу 31 март, местните хора не можели да повярват, че това се случва. Но и след идването на украинските военни и полицаи хората остават неспокойни: "Събуждаме се през нощта и се ослушваме. Ако е тихо, се осмеляваме да се върнем обратно и да заспим", казва Наталия.

Автор Константин Гончаров


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вийй сигурно

    78 14 Отговор
    В Донбас и Луганск само внасяхте нали???

    Коментиран от #5

  • 2 Майна

    74 20 Отговор
    Айде стига лъжи..Нещо ,което трябва да знаете -Русия призовава страните от БРИКС да създадат собствена система „SWIFT“, предупреждава, че „санкциите унищожават международния ред“

    Доларовата резервна система е изправена пред най-голямата си заплаха досега.

    Руският финансов министър Анатолий Силуанов каза в събота, че петте страни от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - биха могли да смекчат реакцията на западните санкции срещу Русия върху техните икономики, като обединят усилията си и използват редица финансови инструменти в своите изхвърляне.

    „Настоящата криза е създадена от човека и страните от БРИКС разполагат с всички необходими инструменти за смекчаване на последиците от нея за националните и глобалните икономики “, каза Силуанов, цитиран от руското финансово министерство.

    Коментиран от #24, #64

  • 3 Прочетете

    74 12 Отговор
     Близо до Киев



    Има една местност бабий яр
    Там хитлеристите са разстреляли около 150 хиляди пленници и обикновени граждани и около 30 хиляди евреи
    За да не си цапат ръцете германците са използвали бандеровски наемници
    Преди няколко години евреите построиха там молитвен дом
    Тези неща не се забравят лесно

    Коментиран от #47

  • 4 Пич

    78 13 Отговор
    Точно вие ли , които пресявахте пепелта на изгорените от вас евреи , за да вземате златните им зъби , ни морализаторствате !!! А !!! Бегай у лево !!!
  • 5 ДААА

    39 6 Отговор

    До коментар #1 от "Вийй сигурно":

    ЗАТОВА КАТО ВКАРАШ ВЕДНЪЖ АРМИЯТА НЕДЕЙ Я ИЗКАРВА ЗА ДА НЯМА ТАКИВА ИСТОРИЙКИ!ИЛИ ВО1ВАШ ИЛИ НЕ ВОЮВАЙ!
  • 6 Гост

    78 11 Отговор
    Хванах се на бас, че статията е от дойчето. Мирише, мирише отдалече мирише.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Смерш

    2 34 Отговор
    Е голяма работа. Взели по нещо за спомен.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Стига наслушахме се

    52 10 Отговор
    Като им гледам соц.колибите страшни трофеи ше изнесат хаха.Лъжите стават все по екзотични.
  • 14 За размисъл

    60 11 Отговор
    Отправям молба към администраторите на сайта - моля уважавайте разсъдъка на вашите читатели. Темата за войната в Украйна е достатъчно жестока и трагична за да се подигравате със нея чрез тъпи статии.
    Дайте проверени факти за реалната ситуация, а не сърцераздирателни "истории" от една лелка казала.

    Коментиран от #19

  • 15 Е не така де

    28 4 Отговор
    Много по морални сме от укричките и всички на които се гъ...зьиим напоследък.
  • 16 СМЕШКИ

    36 6 Отговор
    ВИЖДАМ .............ДОЙЧ ЗЕЛКА ,............И "ВЕРВАМ"...........!

    Коментиран от #28

  • 17 Варненец

    42 6 Отговор
    Като варненец казвам: На украинки не вярвам. Не че рускините са идеални, но украинките са дъно.
  • 18 Сандо

    33 6 Отговор
    Сетиха се местните.Интересно след месец като се върнат руснаците какви ще ги плещят?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Клошара Мунчо

    19 5 Отговор
    Да кюлоти и опикани дрипи.в изобилие.
  • 21 Българка

    8 35 Отговор
    Предлагам украинците да изпратят като "трофей" на съпругите на руските нашественици дървени сандъци.....с тях. Какво правят руски войски в независима Украйна?

    Коментиран от #40

  • 22 БАРС

    37 6 Отговор
    Хора спрете да четете от Украинската страна фалшивите новини ЛЪЖАТ!На азовци им разрешено да убиват и да снимат и после да показват какво са направили ужасно руската войска .Гледах снощтти по РУСКИЯТ 24 часа КАНАЛ ако можете на запис да гледата някъде от 22 часа СПЕЦИАЛЕН РЕПОРТАЖ и новините мужду тези две прдавания особенно КАК ОТ НЕМСКИЯТ КАНАЛ БИЛД МУ ЗАДАВАТ НЕУДОБНИ ВАПРОСИ И ТОЯ СЕ ЧУДИ КАКДА ОТГОВОРИ ИМЕННО ЗА БУЧА ЧЕ НЕ ИЗКАРАЛ ЯВНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.И ДРУГО СЪЩИЯТ ТОЯ КОМАНДИР НА НАЦИОНАЛИСТИТЕ С ПРЯКОРЪТ МУ БОЦМАН ПОКАЗВАТ РУСНАЦИТЕ ОРИГИНАЛНИ КАДРИ ПРЕДИ ВОЙНАТА КАК УБОЧАВА УКРАИНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ НА ИНФОРМАЦИООНА ВОЙНА КАТО КАЗВА ЕДИН ВИД ДА УБИВАТ МИРНО НАСЕЛЕНИЕ А ИМЕННО КАЗВА ДОСЛОВНО НЕ Е ВАЖНО КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ ВАЖНОТО ХОРАТА ДА ПОВЯРВАТ ДА ИМАТ ПОВЕЧЕ СТРАХ И ОСОБЕННО НЕНАВИСТ КЪМ РУСИЯ.А СЪЩТАТА ТАЯ БУДАЛА ПЪРВИ ЗАСНЕ ТИЯ НЕЩАСТНИ УБИТИ ХОРА И ТОЙ ИЗПРАТИ ФИЛМА.

    Коментиран от #25

  • 23 Това

    25 5 Отговор
    кога го видяха жителите преди да се правят на умрели или след това
  • 24 Българка

    9 34 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Можеш ли да споделиш защо, след като си такъв поклонник на руския Хитлер, не живееш и работиш в "свободна, демократична" Русия, а пишеш възхвалите си към него от дивия, гнил Запад- Германия? Що дириш там , а не в Русия?

    Коментиран от #38

  • 25 БАРС

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "БАРС":

    Пропуснах въпросът от БИЛД е зададен на Зелински президентът на Украина
  • 26 Нямате ли вече свестни теми

    20 4 Отговор
    Че ни занимавате пак само с тъпизми.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 да питам

    6 15 Отговор

    До коментар #16 от "СМЕШКИ":

    Ако са РИА Новости , се успокояваш , тъй ли ... 🤭

    Коментиран от #43

  • 29 Да да

    21 2 Отговор
    Такива снимки имаше много при Ковида с белите костюми.
  • 30 Войникът 🇧🇬 без армия

    24 4 Отговор
    Стига глупости! Кой го казва! А другата страна на независимите журналисти и безпристрастните недопускани до Украйна!
  • 31 Орки !

    25 4 Отговор
    Укрите са по-лоши и от влашките цигани !Убиват своите , бомбардират собствените си градове , за да обвиняват руснаците в насилия към цивилни и разрушения на детски градини и болници !
  • 32 гост

    16 4 Отговор
    Както винаги слухове без доказателства. На снимката двама са с цигара в уста. Някой нещо да коментира? Облекли гащеризобите и вместо маски цигара в устата. Грозна катинака.
  • 33 Последниа Софианец

    0 15 Отговор
    Нали е война всичко или нищо и аз бих вземал злато и накити
  • 34 зельо какво каза тая сутрин

    17 4 Отговор
    Да бе , взели са на украинките пренето от простирите . Старите им перални са качили на танковете . Хохлята прости а журналята още повече. Защо тява военни журналисти които да отидат и до Русия и да покажат и тяхната страна на нещата ?
    Тия били яли бисквитки ! И от къде си ги вземаха ? От ведингавтомана на близкия ъгъл ? А до тоалетна къде ходиха ?
  • 35 big

    19 5 Отговор
    Много ми е интересно, къде ги слагаха "тези трофеи", щом като са в Украйна и няма как да ги носят със себе си: сутиени, прашки, кожени палта и якета, евентуално някакви украшения и т.н.? Разбира се, че винаги ще се намери: някой там умрял, който оживява; бременна в бомбардиран родилен дом, която съвсем не е бременна и няма бомбардировки; или заснето "умряло" селфи и после оживяло девойче, бомбардирана ж.п. гара в Краматорск с украинска ракета и представено като руско, гаврата с бабичка развяваща флага на победата и стъпкан от азовец и т.н.
  • 36 интересно

    20 4 Отговор
    Защо не можаха да намерят поне един роднина на тия уж убитите в Буча ? Никой не ги познава , никой не ги търси , никой не ги погребва ?
  • 37 Загрижен

    20 5 Отговор
    Чакайте малко! Какви руски войници? Какво е изнасяно? Това е невъзможно. Първо те бяха разкъсани, избити, разгромени от пазителите на демокрацията - укрите! Всеки ден ни го пишете, повтаряте, потретвате... Нещо сте в огромна грешка...
  • 38 big

    19 4 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Имам контра въпрос: Щом като душа даваш за укро фашистите, защо не живееш там?
  • 39 БПФ

    25 6 Отговор
    Абе кой може да е толкова глyпав да вярва, че руснаците ще помъкнат МЕБЕЛИ по бойното поле? На бойното поле пълзиш, залягаш, криеш се, не влачиш гардероби !!! Правилно изгониха Дойче зеле от Русия. И пак бяха меки - трябваше цялата редколегия да ги пратят с лопати в ръце да строят магистралата Байкал-Магадан !!! С тия пасквили обиждате човешката интелигентност !!!
  • 40 big

    18 6 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    А нима Украйна е независима? Ние, България, независими ли сме? Херо Мустафа не излиза от министерски съвет и президентство, а ако се умори, нашите притичват там!
  • 41 мдаааа

    11 14 Отговор
    От клоун , Зеленски стана Истински Президент , а от президент - Путин стана Истински Клоун ...
  • 42 Наждак

    20 6 Отговор
    Скоро прегледах 5 (пет) видео - материала за зверствата - геноцид , извършвани с години в Афганистан от войници на САЩ и НАТО . Убиват невинни цивилни хора : млади , стари , бременни жени , деца , гаврят се ... Изтеглиха се и никой не им потърси отговорност ! Сега в Украйна почеркът е същият - дрехи , руски знаци се копират и ето ти виновният е Русия . Всеки , който поддържа неонацистките и " миротворни " идеи и действия чрез хора и оръжие е Враг № 1 срещу Човешките права ! Ние след вековно робство - геноцид не трябваше да се обвързваме с греховете на Западните " демократи " !
  • 43 big

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "да питам":

    Поне лъжат по-малко и при сравняване на информациите е възможно да се уцели истината!
  • 44 пламен

    7 14 Отговор
    руската армия е банди от оскотели мародери и алкохолици
  • 45 Тома

    14 4 Отговор
    Като гледам какъв мизерен град е буча се чудя на дойче веле какви глупости пише.Може да изнасят трофеи само криминалните които пусна зеления
  • 46 факти

    9 2 Отговор
    "Един ден при нас пристигнаха десетина мъже"... кой ден?
  • 47 некомунист и нефашист

    3 11 Отговор

    До коментар #3 от "Прочетете":

    Прочети:ГЛАДОМОР-загинали между пет и девет МИЛИОНА украинци!

    Коментиран от #63

  • 48 Наждак - до № 21

    12 3 Отговор
    " Българко ", изглежда не виждаш по далеч от носа си ! По думите ти мисля , че не знаеш нищо за историята ни и защо се наричаме България ! В мен тече 50 % белогвардейска Киевска кръв , но през годините ( от 1920-та до сега ) какви истински украинци ти се привиждат ?! Истинските украинци да са най много 1/3 от населението на Украйна ! Чети , просвети се преди да говориш и пишеш ! Баща ми е българин , родината ми е тук и НЕ ИСКАМ заради нечие Его и Непросветеност да станем Втора Украйна , че вече натам отиват нещата !
  • 49 Любопитен

    11 2 Отговор
    А след Онождането живи ли ги ядоха или ги пекаха. Жалки ставате!!!
  • 50 Минева

    10 2 Отговор
    Абсолютни глупости
  • 51 ДжафДжаф

    16 4 Отговор
    Всеки, който е бил някога в Унгария, знае прекрасно, че това е една от най-русофобските страни в Европа. Преди 10-тина години при едно пътуване спряхме в Будапеща с идеята да си купим храна. В Една хлебарница един от колегите имаше глупостта да зададе въпрос на руски. Ефекта беше, че хлебаря ни показа гърба си и категорично отказа да ни обслужва. Та в същата тази русофобска Унгария, за пореден път си избраха Орбан, при което същият тази Орбан каза нещо много простичко на Зеленски: Дайте някакви доказателства за Бучи! А малко по-късно обяви Зеленски за свой враг, заедно със Сорос! За Краматорск дори не е необходимо да се коментира. Там се появиха серийните номера на ракетата убила над 50 цивилни. Николаев- убити 12 цивилни с ракета ураган, която докарва максимум 40-50км. Така, че дами и господа, скалъпващи сайтчето. Имайте предвид, че в момента величаете откровенни военно-престъпници.

    Коментиран от #56

  • 52 А кой ли е истинският виновник

    19 3 Отговор
    Путин е лош, Путин е агресор... крещи демократичната ХИБРИДИЯ и цензурира всеко противно мнение... за второ мнение не се и помисля, само ХИБРИДИЯТА е права!
    Путин просто се събужда една сутрин и си казва: отивам да убивам мирно население, да изнасилвам и ям малки деца, войниците да крадат чайници, тетджери и Tигaни... продължават мислите си хибридите!
    Никой не казва истината и причината, никой не споменава, че Путин от години крещи на Зелински да спазва Минските споразумения... от кога крещи на БАЙИЗКУКУРИГАЛ да си прибира играчките и да спре да 0пикава оградата и бърлогата на мечката... е не го чуха пък сега олеле!
    А можеше и без патаклами да се реши въпроса... и той ще се реши и сега, но с много жертви и разруха!!!
    Но така иска оня дето плаща, подстрекава и е главният виновник!!!
  • 53 Оф пак тия любимци на Факти

    12 2 Отговор
    Ами нали извеждат хората да ги разстрелят на мегдана, та поне да им оползотворят вещите... или не, това всъщност е грабеж, грабежът на века... или не, не, това е първопричината руснаците да нахлуят - за да ограбват клетите фашизоиди, защото нямат нищо в държавата си... или не, не, не, това е защото... ТИНТИРИ-МИНТИРИ. Това е война, зеления мисли само за имидж, инфлуенсърски имидж.
  • 54 Някой си

    7 1 Отговор
    Айде бе! Наистана ли?
  • 55 Хе,хе...!

    10 2 Отговор
    Дойче-Зеле не престана да пуска нон-стоп газове,в неин стил,ухаещи на...- зелева чорба...!!!
  • 56 4321

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "ДжафДжаф":

    Под статията има препратки към подобни, прочетете за Орбан, иначе всичко сте скалъпили.
  • 57 Кокосово поле

    6 1 Отговор
    Ако някой от главатарите на паравоенните формирования на територията на бивша украйна не бъде изправен пред така наречения "международен съд" в Хага за военни престъпления през последните осем години, въпросният съд могат направо да го закриват.
  • 58 DW и Буча!! Този театъра"живите мъртви

    8 1 Отговор
    Го гледахме по няколко пъти и всички казват Слаба Постановка, със Статисти! Света видя, ЧЕЕ Постановка!!? Друга "дъвка" пускайте DW и Украйна!
  • 59 Теодоро

    9 1 Отговор
    ПОРЕДНИЯ МАЗАЕН ТА КАПЕЩ ПАСКВИЛ!!! СЛАВА НА РУСИЯ.
  • 60 Сър Джефри

    6 2 Отговор
    Жители на Буча:Руските войници изнасяха от къщите трофейни трупове за жените си.Слава на Иран!
  • 61 Бабин Яр, Бабий Яр!! Местност до

    8 1 Отговор
    Киевския телевизионен център!? На територията на КИЕВ!! На 29-30.09.1941год в тази местност са разстреляни от Украинските Фашисти 33 771Еврей, мъже, жени, деца и стари хора!! Немците само са наблюдавали!! На тези ли искаш Атанасов и К Петков да изпращате оръжие!! Вие трябва да не сте нормални аки направите подобно нещо!!!
  • 62 Приятелски съвет

    6 2 Отговор
    Фатки, престанете да препечатвате необосновани клевети и клюки и ще престанем да ви имаме за сериозно издание, от което следва че посещенията на посетителите, които държат на интелигетността си, а повярвайте, те не малко, ще секнат.
  • 63 mi6osp

    6 2 Отговор

    До коментар #47 от "некомунист и нефашист":

    По същото време на гладомора в Украйна, на САЩ се губят между 5 и 6 000 000 американски граждани.
    Умрели са пак от глад, именно защото годините са били с пребогата реколта.
    Гладът в САЩ тогава е бил, защото, за да не падне цената на зърното на борсите , банките са накарали фермерите с заеми , да заорат реколтата.
    5-6 милиона човека са починали в САЩ, за да не падне цената на борсата!
  • 64 Ал Бунди

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Аааа..щом руснак ти рЕди тия масали- не му вервай. Даже Китай не иска руския нефт, за Бразилия пък да не говорим.Още повече пък щом все още президент е Болсонаро..Така че...дефолтът не се отлага...

    Коментиран от #70

  • 65 Към 61 ако направите

    1 1 Отговор
    Ако направите
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ти да видиш

    10 2 Отговор
    Преди няколко дни Зелински дал банкет на "умрелите" и снимани в Буча и им е дадена съответната парична награда за добре свършена работа!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ама, верно ли?!

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Ал Бунди":

    Ама, това бла-бла-бла откъде го чу?
  • 71 7,62

    6 1 Отговор
    Е у нас прокурватурата изнесе цяла златна колегция +35 кг злато и никой не знае къде !
  • 72 DW Украйна и театър Буча!! Цял Свят видя

    3 1 Отговор
    Че Постановката"живите мъртви" е Театър игран от Статисти аматьори!! И хиляда пъти да повтаряте, Хората вярват на собствените си очи, а не на това което Повтаряте!!
  • 73 Бай Благой

    2 1 Отговор
    Дойче Веле. Вече никой не ви вярва на глупостите.
  • 74 МАХМУД

    1 1 Отговор
    ТИЯ ЖИТЕЛИ КЪК СА ОЦЕЛЕЛИ ЖИВИ?!!!! НАЛИ УЖ ВОДКИТЕ ТРЕПЕЛИ НАРЕД.... НЕЩУ ПАК ФЕЙК МЯЗА ТАЯ РАБОТА....

    Коментиран от #75

  • 75 АМИ ТИЯ ТРОФЕИ КЪК ША ГИ НОСЯТ

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "МАХМУД":

    Две хиляди КМ обратно.. На гръб ли или на Бтра отгоре.....
  • 76 9689

    0 0 Отговор
    Моля Ви следващият път пишете на кого са носили откраднатото тези които не са женени.От сега благодаря.
  • 77 Украински"бежанци" от Ромски етност,

    0 1 Отговор
    Предлагат по богатите квартали около София битова аудио и видимо тежника! С две коли, търговката е Жена40-50 годишна Ромка с прическа, като на"газовата кралицаТимошенко" говорят Украински и Руски развален!! Мародерите са си Украинци!!?