Last news in Fakti

11 Април, 2022 19:05 3 426 36

Шкварек: Макрон е от статуквото, което докара континента до ръба на самоколонизиране

  • кристиян шкварек-
  • франция-
  • еманюел макрон

Коментар на Кристиян Шкварек:

Шкварек: Макрон е от статуквото, което докара континента до ръба на самоколонизиране - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След края на Втората Световна Война хората от арабски и африкански произход във Франция са малко под 1.5% от населението, което дори за тогава е огромно съотношение, породено от наследството на Френската колониална империя.

През 1960-те и 1970-те Франция, както и редица други западноевропейски страни отварят границите си за масова миграция на хора от Африка и Азия. Според всички социологически проучвания тогава масовото население на Западна Европа е категорично против това. Проведеното допитване след известната реч срещу миграцията на британския политик Енох Пауъл от 20 Април 1968-ма, например, показва над 80% подкрепа за речта му и срещу отворените граници.

Противно на всякакви принципи на демокрацията, обаче, правителствата отварят границите към Африка и Азия. Случва се след лобиране от страна на частните корпорации, едрия капитал и "про-пазарните" политически и обществени дейци и организации, които виждат личен, икономически интерес в това. Следва историческо, почти невиждано през последните хиляда години в Европа преселение на човешки маси.

Само половин век по-късно във Франция арабите са вече над 10% от населението, или около 7 милиона души. Тоест за 50 години там, в сърцето на Европа, бе създадена цяла една нова арабска нация с размерите на българската. Днес ЛЕГАЛНОТО преселение на хора от Северна Африка към Франция всяка година наброява 110,000 души. Страната е на ръба на точката, от която няма връщане. Континентът - също.

Едната част от политическия спектър във Франция и Европа подкрепя това да продължи. Подкрепят колосалното преселение, защото извличат личен, финансов или електорален дивидент от това. Другата част от спектъра е против и желае да го спре. Това разделение е ЕДИНСТВЕНОТО важно и значимо политическо разделение на избори като тези във Франция вчера. И на всички големи избори в Западна Европа като цяло.

Макрон е от страната на либералното и пропазарно статукво, което докара континента до ръба на самоколонизиране. Льо Пен е от страната на тези, които искат да спрат този процес. Нищо друго - абсолютно нито един друг детайл, позиция или аспект на тези две кандидатури не ме интересува и не носи дори 10% от значението на този въпрос. Нито икономическите им възгледи, нито отношението им към Русия, нито каквото и да било. Тъкмо затова не мога да проумея как нормален, здравомислещ и психически уравновесен човек без самоубийствени тенденции би могъл да желае победа на Макрон.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    72 8 Отговор
    Долу Макроня, да живее Марина! Ако французите не изберат пак Макрон, са голем добитък.

    Коментиран от #4, #12

  • 2 Къса памет

    54 25 Отговор
    Геронтофила Макарон и комсомолската секретарка от ГДР, Изперкел, бяха тези, които отказаха на Украйна и Грузия да влезнат в НАТО още през 2008г. Сега нямаше да я има тази война и да храним хиляди бежанци.

    Коментиран от #13

  • 3 Даааа

    52 2 Отговор
    Има и мислещи хора, които освен това са и с топки.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 тттт

    82 2 Отговор
    Новият световен ред е пуснал кандидати-статисти в надпреварата, които уж критикуваха Макарона, взеха от гласовете на Лъо Пен, а сега призовават да се гласува за Макарона на втори тур. Ако избирателите ги послушат, значи и французите са стадо.

    Коментиран от #31

  • 6 да бе

    8 64 Отговор
    и какво предлага другаря? да изберат скумрията, която е на хранилка при жужето? айде нема нужда ... първо да се закрие мочурището, после ще си оправяме проблемите с имигрантите
  • 7 Отвреме-навреме

    45 2 Отговор
    Факти пускат нещо стойностно на книжната борса..
  • 8 Руски украинец

    43 5 Отговор
    Сега в Европа ще нахлуят и милиони руски украинци. Германия скоро ще стане руска. Всеки ден там се развяват руски знамена!
  • 9 Емил

    5 36 Отговор
    Шкварек е журналист от "Труд"! Повече няма да го обиждам!
  • 10 Паисий е жив

    25 3 Отговор

    До коментар #4 от "Грульо":

    Французите имат ниска активност по изборите, "французите" имат голяма активност. Макрон е френският Доган. Това е положението.
  • 11 малкият бабоев

    64 1 Отговор
    Браво, точна и ясна позиция! Точно там е заровено кучето! Победи ли Макарон тъмната либерастия, ще обхване и понрие Европа и ще я унищожи завинаги, но на него какво му пука той няма поколение!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 РЕАЛИСТ

    29 3 Отговор

    До коментар #2 от "Къса памет":

    Май твоята памет е къса. Гарант пи Минските споразумения бяха точно Германия , Франция и Русия. Никакво НАТО нямаше да влезе Украйна. И тогава руските танкове бяха на границата и НАТО не беше изляло още оръжия там и Украйна бе лесна плячка.

    Коментиран от #15

  • 14 другарят

    55 0 Отговор
    Да не забравяме, че има още толкова негри! По доклад на френското разузнаване 1/3 от населението на Франция, не е от френски произход!

    Коментиран от #21

  • 15 Твоята памет

    0 13 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    е до Минските споразумения! Те коя година бяха, помниш ли?

    Коментиран от #17

  • 16 ха ха

    33 0 Отговор
    На никого не му пука за цвета на кожата и месторождението! Проблемът е културата... Европейската политическа култура (още от гръцко-римски времена) е да се държат отговорни елитите. Никаква подобна традиция не се наблюдава при други общества. Следователно, европейските елити имат сметка да погубят ценностната система на Запада за да имат подчинена маса. Това е в дъното на безогледното преселение. Злото в Давос не спи.
  • 17 РЕАЛИСТ

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "Твоята памет":

    Ами преди тях, когато ставаха Майданите, Германия Франция и Полша бяха гаранти, че Янукович ще остане президент, а веднага след това се случи военен преврат и трябваше да го спасяват. За НАТО споменаване нямаше.
  • 18 Противно на всякакви принципи на демокра

    31 0 Отговор
    Но в съответствие с идеите на Римския клуб! За унищожаване на нациите чрез смесване с мигранти , унищожаване на държавите като самостоятелни и подчиняването им на дийп стейт!
  • 19 Display

    28 0 Отговор
    Абе ще се сетите, че мустакатия чичко беше прав, ама.........
  • 20 Аз Негодника Z V

    39 2 Отговор
    След 300г.война между Франция и Англия...Англия УПРАВЛЯВА Франция чрез ГЕЙмарионетката си МАКРОН...Ако не знаете,английските БАНКЕРИ..Управляват ЕС...И САЩ...

    Коментиран от #32, #33

  • 21 Display

    28 1 Отговор

    До коментар #14 от "другарят":

    Че да не е само там, в Германия и Австрия всеки 2ри е турчин или някоя амуджа, за Англия, не ми коментира даже, Белгия, мазало, само холандците, като че ли засега биват горе долу..........
  • 22 Култура миянко

    33 1 Отговор
    Макарона е човека на глобалистите.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 пламен

    0 29 Отговор
    Разбираемо е че авторът не разбира.
    Ако бяха преживели руската окупация както източна европа, щяха да мислят съвсем различно.
  • 25 Фюрера

    1 33 Отговор
    Шкварек, ти си завършен oлигофрен
  • 26 Тракиец🇩🇪🇮🇷🇺🇦🇧🇬🇯🇵🇮🇹

    26 6 Отговор
    Много точен анализ и коментар . Хитлер се бореше за много неща но това беше на 90% неговата основа на борба . Расово чиста обединена силна и сплотена Европа без наличие на други раси освен европейската . Хитлер се бореше срещу такива ЧЕ:-РВЕИ като макарон Меркел и всичката подобна ЦИОНИСТКА ЛУГА. Макрон трябва да бъде убит а Меркел влачена из цял Берлин гола бита от тълпата изкормена и обесена пред Райхстага на собствените си черва а после изгорена на клада . Сорос да бъде обезглавен и частите му хвърлени на кучетата. Само чрез НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ ще се прочистим и освободим от предателите комунистите лгтб ИЗВРЪТЕНЯЦИТЕ нпо тата на Сорос еврейските банки и техния капитал а оришълците обратно в Африка . Жените които са имали общо с африканци бити унижавани и в затвора доживот

    Коментиран от #28

  • 27 Гост

    23 1 Отговор
    Макрон ще му трябва по вече време за да се гриже за бабата си. Достатъчно поразии направи в ЕС.
  • 28 Верно ли

    15 4 Отговор

    До коментар #26 от "Тракиец🇩🇪🇮🇷🇺🇦🇧🇬🇯🇵🇮🇹":

    Тичкай в Украйна. Там има много за "чистене", а и още наливат!
  • 29 Перо коча

    11 1 Отговор
    Глей глей как я зяпа с мерак . Иска да и скъса жартиерите

    Коментиран от #30

  • 30 Аритметика

    17 1 Отговор

    До коментар #29 от "Перо коча":

    Няма. Млада е за него. Твърде млада.
  • 31 Тц тц тц

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "тттт":

    Ако не го изберат няма да можем да се наслаждаваме на дъртата педофилка- пардон първата Бама на французите! Какъв пропуск само
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Rapira

    3 3 Отговор
    Шкварек няма качества на политически анализатор. На 31 г. с исторически познания от Ковънтри няма как да вижда процесите в развитие.
  • 35 Теодор Рузвелт

    4 0 Отговор
    Марин Льо Пен загуби само заради подкрепата си към Путин но за имигрантите и мюсюлманите е права
  • 36 В.В.П.

    6 0 Отговор
    Франция е гадна в големите градове..Париж,Марсилия ,Лион ,Монпелие,Бордо..Отврат .Ония мургави индивиди са агресивни ,и скачат на бой веднага.Псуват и ругаят .Нямат задръжки..Там няма оправия.