Last news in Fakti

13 Април, 2022 07:37 5 550 79

Канада обучавала части от украинската армия, свързани с крайната десница

  • азов-
  • украйна-
  • русия-
  • канада-
  • обучение-
  • финансиране

За осем години обучение са похарчени около 1 млрд. USD

Канада обучавала части от украинската армия, свързани с крайната десница - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От 2014 г. досега Канада е похарчила близо 1 млрд. USD за обучение на украинските сили. Войници от „Азов", известени с връзките си с крайната десница, са се възползвали от това обучение, според документи, анализирани от Radio-Canada.

Основан от известен неонацист, полк "Азов" стана известен с бойните си подвизи през 2014 г. срещу проруските сепаратисти, особено в Мариупол, където се бие и днес. Освен това, с препозиционирането на руските сили в Южна и Източна Украйна, батальонът може да играе ключова роля в бъдещите боеве.

Когато Владимир Путин твърдеше, че иска да "денацифицира" Украйна, като нахлуе в тази страна, той имаше предвид по-специално противоречивата групировка, наречена „Азов“. Въпреки че членството на батальона се е разнообразило след интегрирането му в Украинската национална гвардия (GNU), той все още поддържа връзки с крайната десница.

Именно поради тези фашистки връзки Отава повтаря от 2015 г., че канадските въоръжени сили (CAF) никога не са и няма да предоставят обучение или подкрепа на този полк или на свързаните с него части.

И все пак снимки, направени в обучителния център в Золочев на украинската национална гвардия в Западна Украйна, показват друго. Канадските въоръжени сили CAF наистина са допринесли за обучението на войниците от „Азов“ през 2020 г., до степен, че сега това подразделение се гордее с това, че може да обучава собствените си войници според западните стандарти.

От две снимки, публикувани в социалните мрежи на Украинската национална гвардия на 20 ноември 2020 г., се виждат двама войници, които носят нашивка, предоставена от „Азов“ на униформата си, когато участват в обучение с канадските въоръжени сили CAF. Това е емблемата на Spartan Test. Гербът е щампован и с логото на полка „Азов“, което показва Волфсангел, символ, използван от нацистки части.

Според Алексей Кузменко, журналист, специализиран по въпросите на украинската крайна десница, наличието на тези кръпки силно подсказва, че „Азов“ е имал достъп до канадско военно обучение.

На 18 август 2021 г. в изявление, публикувано на уебсайта на украинската национална гвардия, се посочва също, че представители от „Азов“ (известен още като „специалния отряд на военна част 3057“) са преминали обучение от инструктори по разработена програма с участието на представители на операция "Обединител", наречена "ПР-1".

„Първата група бойци от военна част 3057 започна обучение като част от програмата за основна подготовка на войници по стандартите на НАТО. Подобен курс в Украйна се провежда само в Учебния център на Националната гвардия на Украйна в Золочев". В прессъобщение, публикувано на сайта на полк „Азов“ през август 2021 г., се посочва, че в това обучение са участвали 35 бойци.

През октомври Азов се похвали с подготовката на 33 кадети по програма ПР-1, но този път в собствена база, благодарение на обучението, получено в Золочев. Освен това се споменава, че „за следващия курс инструкторите са готови да приемат два пъти повече войници и да провеждат редовно подобно обучение“.

Попитани за това обучение, предлагано от инструкторите на „Азов“, „разработено с представители на операция „Обединител“ според стандартите на Северноатлантическия договор на НАТО“, канадското министерство на националната отбрана заяви, че „не е наясно“.

Украинската национална гвардия и всички нейни подразделения, като учебния център в Золочев, където действаха членове на канадските въоръжени сили, „винаги са били напълно наясно и са се съгласявали, че Министерството на националната отбрана и CAF няма да обучават членове от полк „Азов“ и няма да има контакт с тях. Освен това, Украинската национална гвардия, винаги се е съгласявала да предприема мерки за избягване на взаимодействия.“

Руските власти използват призракът на „Азов“, за да оправдаят нахлуването в Украйна. В реч, излъчена няколко минути преди началото на инвазията, на 24 февруари, Владимир Путин заяви, че се стреми „да демилитаризира и денацифицира Украйна“. На 10 март руският външен министър Сергей Лавров оправда бомбардировките на родилно отделение в Мариупол с присъствието на "батальон Азов и други радикали" на мястото.

Създаден от неонациста Андрий Билецки, полк "Азов" днес разполага с 10 000 бойци от приблизително 200 000 войници на украинската армия. Следователно това е малцинствено образувание, далеч от това, което предполага пропагандата на Владимир Путин.

Близо 800-те бойци, които първоначално го съставляваха по време на войната в Донбас, помогнаха за възвръщането на град Мариупол от проруските сепаратисти през 2014 г.

Батальонът „Азов“ беше интегриран в украинската национална гвардия през 2014 г. след първите споразумения от Минск.

"Азов" беше интегриран, за да може да бъде наблюдаван и контролиран. Това е военен орган като всеки друг и е елитно подразделение в рамките на украинската национална гвардия. Връзките в него се основават на другарството, защото всички са били на фронта.

Въпреки това, за Алексей Кузменко, който е и автор на доклад за университета Джордж Вашингтон за контактите между западните военни и членове на украинската крайнодясна групировка Военен орден Centuria, без съмнение полк „Азов“ все още поддържа връзки с крайнодясната партия "Национален корпус", въпреки политически коректния външен вид.

Важно е също да се отбележи, че настоящият ръководител на полка Денис Прокопенко и неговият заместник Святослав Паламар са членове от 2014 г. и са служили при Билецки, а основателят на полка Азов и други лидери на Националния корпус продължиха да посещават полка преди войната. През 2019 г. полкът застана на страната на гражданско движение, когато наруши кампанията за преизбиране на президента Петро Порошенко.

Според изследователя Доминик Арел полк „Азов“ „въобще не е деполитизиран“. От друга страна възниква въпросът колко е уместно да се разглежда този процес на деполитизация, докато Украйна е подложена на руската инвазия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е и?

    10 140 Отговор
    Подкрепяме ги Украйна всякак, защо пък да не ги обучават натовски инструктори?! Само да не си използват тези навици срещу мирното население. Сега Канада приема украинци за три години, с минимални заплати от 5000 долара

    Коментиран от #17, #34, #56, #70

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    179 7 Отговор
    Макар и официално Канада да е отделна и независима държава,
    всъщност си е краварска провинция и владение...
  • 3 ТаУмВзе

    145 4 Отговор
    Крепят нацисти Пак ей! Нищо ракети има за всички палавници.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 fon4o

    125 3 Отговор
    Както казваше един колорит - "Не мозе да бъде..." Само да вметна, че през 2014-та са около 800-900 човека, но идеята бързо се разраства и стигат до десетки, ако не и стотици хиляди. А и США наливаха милиони в тях.

    Коментиран от #40

  • 6 българина

    92 2 Отговор
    сиреч са същите фашисти а ние си го имаме дори за МП
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стефан Петров

    132 2 Отговор
    Тази нощ около 1 000 украински войници в Мариупол са се предали, но за това у нас няма да се напише. Около 200 от тях са ранени, а 90 не могат да се движат. Оня ден се предадоха 270 войника и след тях нови 47. Канада и САЩ упорито помагат на Украйна- те просто не искат да изгубят вложенията си нам. По данни от пресата на САЩ след т.н. Майдан запада е вложил в режима на Киев 5 милиарда долара- основно за военни цели.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Доста

    104 2 Отговор
    Други неща ще изкочат в бъдеще въпреки контрола на западни медии
  • 14 Подоляк

    3 51 Отговор
    Слава нации. Слава нации.
  • 15 Кибиков

    85 1 Отговор
    Добре де, само на мен ли са ми странни скандиранията на украинците? То освен за нации и вулгаризми, как пък нищо друго не измислиха?

    Коментиран от #25

  • 16 НАШИЯ ВОЕНЕН МИНИСТЪР

    75 3 Отговор
    КАЗА ПО НОВА ТВ ЧЕ МОМЧЕТАТА ОТ АЗОВ БИЛИ ФУТБОЛНИ ХУЛИГАНИ.
  • 17 Механик

    105 1 Отговор

    До коментар #1 от "Е и?":

    Много е просто. Защото подкрепата ви представлява обучение на признати главорези, които про това сами са се самоопределили като неонацисти. Забележи, те сами казват, че са нацисти!
    Като толкова подкрепяш Украйна, можеш ли да ми посочиш друга държава, която е ИНТЕГРИРАЛА в редовната си армия, банда нацистки главорези? Само една таква има до сега и те се казаваше фашистка Германия.
    Ти представяш ли си какъв вой щяхте да нададете, ако Русия бе допуснала появата на неонацистка армия на територията си и бе ИНТЕГРИРАЛА тая банда в редовете на редовната си армия?
    Изобщо, вие можете ли да мислите без да ви казва телевизора?

    Коментиран от #53

  • 18 анонимен

    106 2 Отговор
    Къде е Украйна къде Канада.Чий го дирят канадците тука в Европа в държава граничеща с Русия .1 милиард долара похарчени за обучение на войници потенциални противници на руснаците.Ами САЩ.Мисля ,че това е било целенасочено и добре обмислено действие на двете най големи задокеански държави с цел провокиране на конфликт между РУСИЯ И УКРАЙНА. Да изхарчиш толкова пари за държава която не е в НАТО това е доста съмнително.С тези пари биха изхранили доста народ в АФРИКА.

    Коментиран от #74

  • 19 Фашага

    2 81 Отговор
    Е,и? Какво като са ги обучавали? Руснаци не обучават ли армията на Башар Асад.
  • 20 ИЦХАК

    90 3 Отговор
    НА МЛАДИЯ ЕВРИЙН ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ НЕ МУ ПУКА ЧЕ ЕДНИ РУСНАЦИ СЕ БИЯТ С ДРУГИ РУСНАЦИ
  • 21 всички

    99 2 Отговор
    Всички саш, англия канада и другите от т.н. запад си отгледаха бандера фашистката хунта в Украйна, за да могат да отслабят и ограбят Русия, както правят навсякъде в света. Само че руснаците ги изпревариха и са на път да им съсипят плановете. Ще бъдат унищожени фашагите и всички дето им помагаха и ги натъпкаха с оръжие ще ходят с пръст в устата. А дъртия пръдльо бай Пън ходи като ударен с мокър парцал и се чуди какво да излъже. Долна сган ще бъдете начупени от руснаците.
  • 22 Сега

    91 2 Отговор
    Който скоро е бил в Канада знае, че това нещо първо стана жендърска а сега и нацистка държава.

    Коментиран от #79

  • 23 нннн

    88 1 Отговор
    Айде сега да кажете и за френските офицери и войници в Мариупол! Любопитно е.
  • 24 Гюнтер

    2 77 Отговор
    Е каква новина е тва, разбира се, че като част от ВСУ и азовци ще се обучават от натовски държави. Да не би извергите с георгиевските лентички да не са фашисти или пък най-големият нацист не е кремълският Путя? Айде нема нужда...
  • 25 Механик

    76 2 Отговор

    До коментар #15 от "Кибиков":

    Какво можеш да очакваш от народ който започва да пие от рахна утрин ? 2018-та година бях служебно там два пъти по 1-2 месеца. Отивам в завода, където инсталираме едни машини и какво да видя, пиянско сборище. И това сутринта в 8:30. И така всеки ден. Към обяд, вече стъпват като балерини. А към 16 часа започват патриотични песни, братски прегръдки , а често пъти и сбивания.
    Повече от украинците пият само поляците. Ама като характери са същата работа. Те са измислили всичко. Те са открили Земята и после са ни позволили да се населим на нея. Те са прокопали Черно Море- преди това там е било суша и все такива.

    Коментиран от #31

  • 26 един възмутен гражданин

    2 73 Отговор
    Факти, пускате неуместни статии, подадени от рушляшката пропаганда. АЗОВ почти го няма, вие продължавате да стигнат избирате украинската борба за независимост - това е позорно, подбирайте малко материалите, щото сме в информационна война!!!!

    Коментиран от #32, #33

  • 27 В.В.П.

    66 0 Отговор
    Ами ей за това ,Путин ги дере в Украйна.Азов ,Айдар ,И др наемници.Вдичко е стопено и ликвидирано.Канада ще се гордеят. Хехе .По висши стоящи са блокирани в катакомбите на Азов стал .Там и ще си умрат,от нервно паралитичен газ ,Зарин.Слава.
  • 28 124

    73 0 Отговор
    Лъжите и демагогията на лицемерния Запад не са нищо ново, вече 70 г. по тизи начин подклаждат войни, конфликти, преврати, инсталират си корумпирани режими... С подкрепата си за укрофашистите станаха съучастници в престъпленията им! Никога фашизъм!

    Слава на Русия!

    Z
  • 29 Експерт

    66 0 Отговор
    Навиците, които са придобили сиганите азофци и бандеровции са да се крият зад без защитно мирно население, да го избиват при сгоден случай и естествено да го припишат на лошите руснаци. В такива макаци и билиони да вложиш пак ще ги загубиш, защото е казано: хубава работа ама циганска.
  • 30 1111111

    76 0 Отговор
    браво на Русия! света ще разбере какво зло унищожават в момента. един ден всички ще признаят заслугата на великата руска армия, която отново спасява света от фашизма, макар и в по-локалната му форма. ако бяха закъснели, тези украйнски фашаги щяха да подготвят война в сърцето на европа. смачкайте ги тези долни плъхове, до един.

    Коментиран от #49

  • 31 В.В.П.

    45 0 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    Почне ли ,,Ти сега ,мене уважаваш ли ме ??..Бягай ,без да се обръщаш .Пък 93 та ,нямаха и алкохол Имаше и магазини с долари..От там купувах Смирноф..Ни бира , не дявол .Голям глад ги цепеше .Хохъл не искам да чуя и видя.
  • 32 Кажи нещо

    56 0 Отговор

    До коментар #26 от "един възмутен гражданин":

    Украинският фашизъм и геноцид на руснаци са позор! Тези изроди ще бъдат изтребени.
  • 33 Прав си

    59 0 Отговор

    До коментар #26 от "един възмутен гражданин":

    Да се пускат само материали удобни за евроатлантика..... Което е вече в 99 процента от случаите.... Най добре да е 100 процента краварската информация.... Защо бе хора искате да чувате само едната страна. толкова ли ви са слаби мозъците та не можете да направите сами сравнение
  • 34 ДЖо

    0 34 Отговор

    До коментар #1 от "Е и?":

    Дали да не е трябвало да обучават пропутинови агенти?
  • 35 Стефан Петров

    64 0 Отговор
    На 27.01.2015г. .във в-к Ню Йорк Таймс Джордж Сорос и френския ултраястреб Бернар Анри Леви написаха манифеста "Да спасим новата Украйна", в който предлагаха в нея да се инвестират 15 милиарда долара с цел да се противопостави на Русия. под предлога за "спасяване на демокрацията". До какво доведе това днес в 2022г. е видно.
  • 36 Бат Пешо

    47 0 Отговор
    Стана ясно че Азов са назита и са въоръжени и обучени от запада, където са потрошени умопомрачително количество долари. Друго ми е интересно. Позицията на Полша. Бандера и въпросните азовци(по-точно техните предци) са се прочули с издевателствата които са вършели над поляците. Бандера не се е бил толкова с руснаците. Неговата бойна част по смисъл е по-близо до дейността на СС в нацистка Германия и на НКВД в СССР. Тоест минава основната войска, превзема даден район и после идват частите по прочистване на района от вражески елементи. Та точно на това поприще се прочува Бандера с неговите юнаци и то точно срещу полския народ останал на спорните територии между Полша и Украйна.

    Коментиран от #37

  • 37 1111111

    56 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бат Пешо":

    ще ти кажа 2 неща: 1. на запад гледат на източните европейци като на хора втора ръка и ги ненавиждат. запада винаги е бил расистки по своя генезис и това няма да се промени никога. затова ние там няма да се впишем отново никога. пак затова и фашизма е зокоренен в днк-то на западната цивилизация. 2. за тях полша е бъдеща украйна, т.е. ако могат, ще я хвърлят на смърт във война с русия. за да направят това, е нужно единствено да си купят шепа полски политици. народа никой не го пита. но нещата вече са други. няма да посмеят да скочат на русия повече.

    Коментиран от #59

  • 38 Радон Керанов

    1 62 Отговор
    Полкът Азов е кошмар за путлеристите! Воюват като спартанци, самоотвержено и супер професионално срещу ордите на Путлер! Тези бойци воюват за родината си и заслужават уважение и почит!

    Коментиран от #42, #75

  • 39 неутралитет

    45 0 Отговор
    Създателите на терористи и нацисти НАТО вън от България . ПП , ДБ , ГЕРБ, ИТН да заминават доброволци на украинския фронт . Народа нее гласувал за тях за да го вкарват във война .
  • 40 Пацаки

    42 0 Отговор

    До коментар #5 от "fon4o":

    Всичко това значи милиарди хвърлени на вятъра, Азов вече ги няма... с малки изключения. Амин!
  • 41 Хахаха

    43 1 Отговор

    До коментар #12 от "Украинка":

    Ето това е културното ниво на укрофашистите. Харесва ли ви? Псувни, агресия, арогантност...
    Забележително е, как това подхванаха с удоволствии дермократическите хора в западните страни. Умориха се, горките, да лицемерничат. Искат да отменят великото, красивото, честното, христианското и да наложат ценностите на сатанистската секта.
  • 42 Хахаха

    16 1 Отговор

    До коментар #38 от "Радон Керанов":

    Дано наистина не разбираш какво проповядваш.

    Коментиран от #65

  • 43 чико

    51 0 Отговор
    П И Т А се какво са имали за цел САЩ , Канада и др. като са изсипвали МИЛИАРДИ за военна подготовка на Украйна която не е в НАТО ? Ясно е - бъдещо НАПАДЕНИЕ над РУСИЯ . Е Т О за Т О В А е прав Путин като ги изпревари , иначе щеше да е много по страшно за света .
  • 44 Слава на Русия !

    39 1 Отговор
    Чичо ВОВА ще им види сметката.Те Запада така обучаваха и пращаха в Чечня всякакви наемници.Крайния резултат го знаем всички.
  • 45 Стоян Александров

    39 1 Отговор
    Каква независима статия, каква свобода и равенство на словото извира от тук. И аз вече харесвам тоталните нацисти и убийци от Азов. Браво Канада, браво. А сега държавата Израел калво ще каже по въпроса с отгледаните и Убучени Обийци от Канада ? Еврейския посланник в България какво ще каже ? Кой ще го попита за това ? Хайде ,, независимите журналисти" питайте де...Щото Путин е лош, нали така ?
  • 46 124

    44 1 Отговор
    Големите лъжи и истерии на американците срещу Русия сега целят да скрият престъпленията на САЩ и фашистката киевска хунта в Украйна срещу човечеството - геноцида, забранените секретни биолаборатории...

    Z
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Перо

    27 0 Отговор
    С азовците и техните началници ционистите ще се разправят Кадиров и спецназ, до пълно унищожение! Ще има много трупове по мазета и канализации!
  • 49 Хахаха

    37 0 Отговор

    До коментар #30 от "1111111":

    Българите се оказаха, наистина, най ингелигентните в Евросъюза. Не говоря да сектантите и за русофобите.
  • 50 бригадир

    38 1 Отговор
    Каква ли роля ще играе азов в бъдеще . Руснаците ги изпотрепаха . 20 хил дадоха фира в Мариопул . 5 хил кадировци , счупиха кокалите на 20 хил азовци . Да им имам обучението на канадците с техните западни стандарти.
  • 51 изпитващ

    27 1 Отговор
    Ами какво да кажа,като гледам натовския кашмер в Азовстал.Слаби даскали и слаби ученици.
  • 52 ПараШут

    36 1 Отговор
    Украйна за 8 години е натъпкана с оръжия за 40 милиарда долара, а структурите на всички нацистки паравоенни формирования се разрастнаха до около 50 хиляди, дори се твърди за 70. Всички се надяваме и подкрепяме братята руснаци в действията им по тяхното ликвидиране до край!
  • 53 да се смееш или да плачеш

    15 4 Отговор

    До коментар #17 от "Механик":

    какви нацисти са това ? смешна работа .... да ги командва президент еврейн.... срам за нацистите са тия...
  • 54 НОВИНАТА

    22 1 Отговор
    ОКРАИНЦИТЕ СА ХВАНАЛИ ЕДИН ДЕПУТАТ ОТ ТЯХНАТА РАДА КОИТО СИМПАТИЗИРАЛ НА РУСИЯ ОБЛЕКЛИСА ГО В ВОЕННИ ДРЕХИ И ХИТРИЯ ЕВРЕЙН ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИР ГО ПРЕДЛАГА ЗА РАЗМЯНА - ТОЯ ЕВРЕИН МОЖЕ ДЕ РАЗМЕНИ ЦЕЛИЯ УКРАИНСКИ НАРОД ЗА ЗЛАТО

    Коментиран от #78

  • 55 Име

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Украинка":

    Що пишеш тука а не си там, да им го кажеш лично?
  • 56 точно така, много скоро

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "Е и?":

    ще разберат, какво е да си развъждаш украински фашисти. халал да са им. в чудо ще се видят. прецакаха се яко канадците. добре е че фашагите бягат предимно на запад. не искат да стоят тук при нас. тук не им харасва зашото сме бедни.
  • 57 Учо

    22 1 Отговор
    Какво е това Ч У Д О учителя /Канада/ , да ПЛАЩА милиарди на ученика / Украйна/ , за това че Я обучава . Явно милиардите и на САЩ са били за БАЗИ и оръжие . БРАВО на Путин спаси света от по лошо .
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Така е,

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "1111111":

    Така е за изт.европейците, но в същото време вратите им са широ-око отворени за африканците.
  • 60 Пешо -слепия

    14 1 Отговор
    Сега Ви е забавна цялата история и се палите от нарцисизма си! Рано или късно тази лудост ще изгори и вашата черга, защото историята е доказала бързото разспространение на лошото... Единствено можете да се молите това да се размине по някаква човешка причина, но за момента няма изгледи. А,Русия... Русия тя, Ви е последния проблем (разбираемо е дразненето от това,че имат всевъзможни ресурси). Аз не подкрепям системното организиране и разпалване на войни! Тук списъкът е доста дълъг... Разбирам хората на който им е професия, но останалата гарнитура в краткосрочен и дългосрочен безмълвно ще отнесе някак си по демократично много души от Европа. Има една точка на невъзврат слет деня на детето и тогава какво правим? Добре си задайте въпроса пътя на войната как ще ви промени?

    Коментиран от #63

  • 61 Оракула

    1 9 Отговор
    Канада е изхарчила,
    значително по-малко средсвтва за обучението
    на Украйна ,
    в сравнение на парите ,
    дадени от Путин,
    за подържане на частната му армия "Вагнер" !
  • 62 Хандбал началото

    10 0 Отговор
    Къде избягаха сс-овци след 2св?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Сорос

    4 0 Отговор
    значи скръб, няма какво друго да се очаква от него....
  • 65 От чужбина

    1 8 Отговор

    До коментар #42 от "Хахаха":

    Ти пък, да не мислиш,
    че разбираш нещо?

    Да си смел и добър войник ,
    да защитаваш дома си и семейството
    родината и хората около теб,
    няма нищо общо с Хитлер или Путин,
    това е дарба на личността!

    Да защитаваш хора ,
    които явно водят, изтребителна война,
    от "армия Чукчета-мародери" с гумени ботуши ,
    за които луксозен парфюм е военна пячка ,
    е непростимо за нормално мислещ човек!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Историята се повтаря

    14 0 Отговор

    До коментар #66 от "Историята се повтаря":

    ...и това е само една малка част от извършеното...историята на бандеровците, „Азов“, "Айдар" и неонацистите в Украйна е дълга за коментар.
  • 68 ИВАН

    14 0 Отговор
    И канадците едни фашаги се извъдиха, язък им за хубавата природа, и те разни шантави ковид мерки прилагаха - само да тормозят хората
  • 69 ПУТИН

    10 0 Отговор
    РУСИЯ БЕЛАРУС И УКРАЙНА СА ТРИЕДИНЕН НАРОД .
  • 70 Наблюдател

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е и?":

    В Канада работиш докато умреш.Проблем няма-на портата чакат хиляди кандидат емигранти.Малко нещо не ми се връзва минималната заплата в канадски долари но господина да напише нещо за разходите там.Никой никъде по света не те носи на ръце!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 И какъв опит

    6 2 Отговор
    Имат канадските военни инструктори?
    В колко и какви войни са участвали?
    Колко човека са застреляли или пленили?
    Тая работа не е холивуд продъкшън диър френдс….
  • 73 Ттттт5тттт

    12 0 Отговор
    И ние сега трябва да изпратим оръжие на украинските нацисти, това ли иска Петков .СРАМ!!!!!!
  • 74 moiraine

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "анонимен":

    А, африканците не им трябват богати и нахранени. Нужни са им само като бежанци към Европа, за да не би случайно ЕС да застраши икономическите интереси на САЩ.
  • 75 Цитат

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "Радон Керанов":

    Пробивът на „Националния батальон“ от „Завод Илич“ в Мариупол беше спрян: 42 се предадоха, останалите бяха „нулирани“.
  • 76 опа, опа

    7 0 Отговор
    кво стана? не са били нацисти ли?
  • 77 цв.цв.

    1 0 Отговор
    Преди години долн--е хамериканци обучаваха талибанина бен ладин и му сърбаха попарата сега са тия на ред
  • 78 доброволец

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "НОВИНАТА":

    Той отдавна го е направил,сега допълва гардероба.
  • 79 Jonatan

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Сега":

    Така е. Сина на Фидел Кастро направи Канада тоталитарна държава