Last news in Fakti

6 Май, 2022 19:39 6 279 48

Политика с ибрика

  • д-р огнян гърков-
  • политика-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • правителство

Решение на НС за оказване на хуманитарна, финансова и военно-техническа помощ на Украйна е пряка стъпка към постепенно въвличане на страната ни във руско-щатския конфликт в Украйна за световно господство

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на д-р Огнян Гърков

Така може да бъде охарактеризирана по традиция и актуалната българска външна политика с прехвърляне на отговорността от едно на друго демократично избрано правителство. По двата възлови външнополитически клъстера: 1.За отпадане на ветото върху началото на процедурата за начални преговори на Повардарието за членство в Европейския съюз. 2. Помощта за Украйна.

Разумно звучи позицията на президента Радев за необходимостта от доказателства за устойчиви и необратими резултати от изпълнението на чиновнически небрежно подготвения Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество с екс-Р Македония от 01.08.2017 г. Прави чест на посланик Петър Воденски, че продължи да популяризира подхода на професионалния служебен министър Светлан Стоев за записване на нашите искания (по същество, договореностите в Договора от 2017 г., залегнали в Декларацията на двамата министър-председатели от 1999 г.) в преговорната рамка на ЕС за РСМаке. Като част от същата рамка на ЕС за СРМ, подлежаща на наблюдение и контрол не двустранно, а от страна на Евросъюза (както е записан въпросът за Косово в преговорната рамка на Белград). Били са договорени в някаква степен и текстове за протокол, който да влезе в преговорната рамка, за което говореше публично фон дер Лайен преди няколко месеца. Съгласен съм че обществеността трябва да е наясно с това, но придвижването на идеята се нуждае от санкция на Народното събрание, чиято позиция остава решаваща.

Според депутати от ПП”ПП” политическото съгласие за преговори с Повардарието и Албания от българска страна е дадено от бившия премиер Борисов пред Европейския съвет. Неясно дали по указание от ул. „Козяк”, от некомпетентност или от езикова неграмотност. ВМРО се усеща късно в небрано лозе, БСП на Нинова се ослушва между щатско-московските разделени надгледвачи от „Козяк” и бул. „Драган Цанков” и post factum следва рамкираната от Народното събрание позиция. Според бивши дипломати страните-партньори недоумявали защо България възпрепятствала процедурата по СРМ след като е дала политическо съгласие за началото ѝ. Може би поради това на 15 април т.г. на закритото заседание в НС новата външна министърка е заявила, че България води две външни политики. Причините са залегнали в системното външнополитическо аматьорство, некомпетентност и сервилност към националните политики на „големите братя”. Особено сега. „Черният чичо” (= превод от турски на Карадайъ) вчера заяви, че това било най-некометентното българско правителство след 1990 г. Едва ли обаче 240-те депутати ще рискуват да гласуват мандат на президента-„суверенист” Радев (понятие на политологическата мода) да ни представя по-често в Европейския съвет вместо харвардския възпитаник със слаб български и английски езици, за да избегнем в бъдеще нови некомпетентни авторитарни решения като Борисовото за Скопие, без мандат от парламента.

Както постъпват в демокрациите, т.е. с мандати за разговори в ЕвроСъвета.

Разбиването на бивша СФРЮ бе превърнато в историческа реалност. Прецизно, по немски, последва Берлинският процес за Западните Балкани (сближаване на региона - постижения, настоящи и бъдещи цели). Бе регионална инициатива, лансирана през август 2014 г. от немската канцлерка. А през 2018 г. Българското председателство на Съвета на ЕС изкозирува пред Ангела Меркел с приоритета на председателството „Завършване на междусистемната свързаност в региона на Западните Балкани”. МВнР на „Жендов” не възприе тогава подготвената аргументация от посланици в БДД (Българското дипломатическо дружество) за приоритетна външнополитическа тема, свързана с Черноморската синергия, инициатива на ЕС за регионално сътрудничество с активен български принос в ПСЮИЕ (= Процеса за сътрудничество в ЮИЕвропа). Бе предпочетена немската или берлино-вашингтонската тема за сближаване на и с измислени новопръкнати държавици в Западните Балкани. Бе предпочетено недалновидно лакейско решение. Черноморската тема в сегашните условия и особено една миролюбива инициатива „Черно море – зона на мира” би могла да се окаже понастоящем полезен коз за Европейския съюз.

Вчерашното решение на НС – за оказване на хуманитарна, финансова и военно-техническа помощ на Украйна – е пряка стъпка към постепенно въвличане на страната ни във руско-щатския конфликт в Украйна за световно господство. Решението съдържа редица неуточнения като текст за финансовата помощ (Кой ще плаща?). Осигурява възможност за изнасяне на украинско зърно във Варна" и доставка на украинска газ и електроенергия, след като самата Украйна зависи от руския газ, а електроенергията едва ли ѝ стига за собствено потребление?!

„Военната операция” на Русия в Украйна, необявена официално като война нито от Русия, нито от Украйна, прилича на военно нахлуване в стила и в духа на ВСВ. Тя е военна инвазия извън териториалното пространство на Европейския съюз и членството ни в НАТО, както и това в ЕС, реализирани без всенародно допитване (референдум) не ни задължават да се намесваме в конфликта. Нито двустранен договор с Украйна. България осъди руското нашествие и не носи никаква отговорност за сложната предистория на военните действия на Русия в Украйна. Приехме десетки хиляди бегълци от Украйна, засега в голяма част на своя сметка. Поехме хуманитарен и медицински ангажименти на практика. Плъзнаха вече по Черноморието опасности от „внесени” ковид, СПИН, организирана престъпност, внедряване на ултрарадикали. Вече имаме военно-политически опит и достатъчно човешки жертви от несъседните Ирак и Афганистан, за да се втурваме като жертва на чужди геополитически интереси на 298 километри от наша територия! Да се превръщаме в потенциална военна цел и арена на военен театър е глупаво безразсъдство !

При това се абстрахирам от упорити слухове и подозрения, че частни фирми със занаята на гебревци и под. изнасят оръжие и/ли „джепане” чрез полски или западноевропейски, нищо чудно и атлантико-тихоокеански, посредници за Украйна.

За симпатизантите на вкарване на България във война чрез поемане на пряк ангажимент за доставяне на оръжие за Украйна или ремонти на украинска военна техника:

1. Докарване на наша територия на пострадала военна техника от Украйна е крайно неефективно и почти невъзможно, граничейки с фантазьорство за малоумни. Един изстрел от противотанков снаряд като удари такава една машина - какъв ремонт би последвал? Подигравка с техническата интелигентност на българина!

2.: По-некадърно измислена лъжа от тази надали може да съчини някое невръстно дете. Вероятно идеята на съветниците на премиера е била да прикрият доставката на Украйна на бойни машини за пехотата, изпращани от САЩ или Великобритания у нас , като "ремонтирани" такива в „Терем” "украински" машини и съоръжения.

3. Но не последно: За войнолюбците: Почитаемите Христо Бойкикев/Болшевишки (според Кеворк К.), генерали „Исполин”, ББ, Гяуров, събевци, тагаревци и шаламановци, Рада Дълбоката, Къдравата Сю, любителки на незаплатени кремчета, десислави разни и инджевци, доста ПППП-ейци, ИТН-ци и временни парламентарни опозиционери, профАНесори, доценти и хрантутници на хранилки от Запад и Изток.

ДЕМОКРАТИЧНА КОМАНДА:

Валiза (укр.)=чемодан (руски)=куфар (бълг.) – аеропорт(укр.)/"аэропорт" Варшава – станцiя/вокзал/гара Львiв/Лвов – Азовсталь, Мариупол. Или: Крим, Москва !

За половинчатия кураж на управляващите харвардци дори в навечерието на Деня на храбростта и българската армия

„Газпром“ ни спря едностранно доставките на газ, Москва прекрати въздушните полети до нас. България не е дала повод за съмнения относно своя евроатлантизъм, послушно участва във всевъзможни санкции срещу Русия, въпреки загубите ни. Успяха да ни вкарат във финансови харчове и повишен дефицит на сигурност с Русия, обявила ни за неприятелска страна, дори само със системните експулсации на руски дипломати и враждебно наименоване на градинки в близост с руското посолство, ползвани предимно за облекчаване на махаленските кучета. Заканваха се да предизвикат отзоваване на руската посланичка. Нашето посолство стана слабо функционално по състав, но кирчо-асенчовците не намериха кураж за самоуважение: да поискат от Москва реципрочност в бройките на посолския персонал. Харвардска дипломация?

Или: Липсата на реакция на пропагандната подигравка на Вашингтон с обилно заплатените хвърчила на хартия Ф-16 със срока на доставяне. Това бе безпрецедентна колонизаторска кражба, по преценки на професионални търговци. Уважаващите себе си държави реагират с реципрочни мерки. Например: с одържавяване на имота на ул. „Козяк: - 28 в София, локация на посолството на САЩ. До бившата правителствена болница Лозенец 2 – прекрасно място за желаната от години Детска МБАЛ.

Но откъде толкова смелост? Отново остава за нас в сила народната поговорка: „Битият бит, сексуално ползваният насила – сексуално използван”.

Текстът е публикуван в ogniangarkov.blog.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    26 60 Отговор
    Гледай си пенсията и не ни занимавай с деменцията си Гръков!
  • 2 Тия нищоправец

    19 53 Отговор
    знае ли, че може да му изстине мястото.
  • 3 Още един плесенясал комунистически зъл

    21 57 Отговор
    скелет изскочи с крясъци от гардероба.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 !!!?

    21 48 Отговор
    От чалгаджийско-кръчмарски, бабаитлъшко-назидателният тон в статията разбираме защо македонците ни наричат "фашисти" !!!?
  • 6 Дада

    23 60 Отговор
    Да прочетеш всичките тези глупости надраскани от един ментално увреден комуняга означава да се подложиш на психологическо изнасилване

    Коментиран от #14

  • 7 тая гъргоф мноу нервна ве

    7 34 Отговор
    явно не е гласена отдавна
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    47 9 Отговор
    Целият ни военен комплекс работи за Украйна и идват английски инструктори да обучават нов полк Азов в България.
  • 11 Започва се

    50 8 Отговор
    Много добре казано!Но като ни управляват все некадърници, какво да се прави!Заспал народ сме!

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    6 26 Отговор
    ВСЕКИ Е ГЛЕДАЛ КОМЕДИИ ЗА ИЗВЪН ЗЕМНО КАК ЗАСМУКВА ЗЕМЛЯНИН И ТЕ ТАКА И С ТОЯ(....)САМО АКО ЗАСТАНЕ ЗА ШЕЙСЕ СЕКУНДИ НА КОЗЯК😱
  • 14 Зззз

    36 8 Отговор

    До коментар #6 от "Дада":

    Абе сега катотеизнасилятгейовете на ЕС със празния шланг на бензиностанцията ще виеш откефпредполагам
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Стс

    13 12 Отговор
    ФАКТИ.Ако, Вие сте, свободна ,обективна и независима медия ,Аз съм Рамзес V -ти .Може да ме изтриете .Най добри пожелания от мен .
  • 17 Това съме аз

    31 5 Отговор
    Браво много добре казано.
  • 18 Да,бе

    33 6 Отговор
    Те това е голата истина,но сами сме си виновни,че го допуснахме и невинни няма...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 име

    33 6 Отговор
    Направо не мога да повярвам че се дава глас на разумен човек. Вече два месеца слушаме неадекватни чуждопоклонници, искащи някой друг да им води войната срещу лошите руснаци, искащи някой друг да загива вместо тях, друга държава да се разрушава, търгуващи нашата история (щото те явно не се считат за българи) за разни измислени евролозунги. Дано по-често се чуват разумни гласове. А сега дежурните козяци могат да си излеят обвиненията в путинофилия.
  • 21 Ниска народна интелигентност

    23 4 Отговор

    До коментар #11 от "Започва се":

    Проблемът е че все такива си избирате! Някакви си недоносени току що появили се "спасители" с много думи и малки дела. Избирайте лидери според ДЕЛАТА им в името на България и игнорирайте лозунги и обещания. При такъв подход, отпадат 99% от кандидатите и такива като Кирчо НИКОГА не трябва да се докопат до властта.
  • 22 ComfortablyNumb

    5 19 Отговор
    Автора, само едно не ми стана ясно защо си написал тая глупост за да си помрънкаш !? Най смешното е че основен лайтмотив вътре е некадърността българска ...
  • 23 Хаах

    7 17 Отговор
    Еее Факти, нямаме против витиевите мишления на господина, ама просташкия език, изреченията, неграмотността и най вече бликащото високомерие, нямат място в европейска страна.Кому са нужни такива губи време занимавки.Ааа..на Дачков.И на Путин.
    Трябва да кажем, че войната е и на пошлостта, малограмотността и бандитизма, със цивилизацията.
    Ама и ние можем да напишем нещо такова, как падат ракетите в Москва.И ще бъде по вярно от това, което е написано по горе.

    Коментиран от #26

  • 24 Hoho Boho

    13 4 Отговор
    "1. Докарване на наша територия на пострадала военна техника от Украйна е крайно неефективно и почти невъзможно, граничейки с фантазьорство за малоумни. "
    НЕ Е ВЯРНО!
    Веднага им пращаме здрава НАША военна техника, а тяхната я "поправяме".
    Няма никакъв износ на оръжие за Украйна, нали?
    Елементарно, Уотсън. :))
  • 25 АУУУУУ

    7 15 Отговор
    ГРЪКОВ...... ТЕ РУБЛИТЕ ДЕТО ТИ ГИ ПЛАЩАТ, КЪДЕ ГИ ХАРЧИШ...... 😱😱😂😂😂
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Козяк, а?

    7 17 Отговор
    На безхаберника и неукия писател да напомним:
    Идва ленд-лиз за Украйна от 9 май.
    "По време на По време на Втората световна война съветската армия е въоръжена с реактивни системи за залпов изстрел "Катюша" 26 хил. Само 600 от тях са монтирани на базата на съветския ГАЗ-АА ("камион") и почти всички са унищожени. Всички останалите са монтирани на базата на американски камиони Studebaker. Цялата транспортна авиация се състоеше от американски самолети "Дъглас". Всички локомотиви, а това е около 2 хиляди, бяха американски. Повече от 7 хиляди танка, 50 хиляди камиона. Дори украинския Пилот Иван Кожедуб, който е смятан за най-продуктивния ас на авиацията от Втората световна война, се биеше на американски самолети. Всичко беше получено като част от американския ленд-лиз“

    Коментиран от #32, #37

  • 28 Пак простотии

    9 5 Отговор
    Външната ни политика за момента успява да избегне най-фаталните грешки. Но го прави много несигурно и коилебливо и това само предизвиква нов вънпен натиск.

    А ситуацията е опасна. Като да ходиш по ръба на пропаст. От една страна не е толкова трудно да вървиш в права линия, от друга страна всяка грешна стъпка би ибла фатална...

    След като някои партньори показаха пълно нежелание да работят за прекратяване на този конфликт, а напротив, показаха ,че искат да го удължат до последна капка украинска кръв, нормално е да се огледат за свежи попълнения.
    Щом целта е удължаване на конфликта, то трябва да има и подкрепления от когови да умират за изпълнение на нечии политически цлеи лица.
    И вот вам - едни българи, чиято реторика (поне тази на пишпмандесните им политици) ужасно много прилича на украинската, каче ли е писана на една и съша пишеща машина...
    Е, колко му е някой чужд фактор да сметне 2+2 и да реши че тук се намират техните свежи попълнения от балъци?

    Коментиран от #29

  • 29 Hoho Boho

    4 8 Отговор

    До коментар #28 от "Пак простотии":

    "до последна капка украинска кръв" на украинците...

    Това същественото!
    Кой източва кръвта на украинците и трябва ли да сме безучастни?
    Защото след това същият, този, ще започне да източва и нашата
    -- КРЪВ --

    Коментиран от #31, #48

  • 30 ПП цели

    11 4 Отговор
    Признаване Македония за ЕС-мисия полуизпълнена, Въвеждане чужди войски-мисия изпълнена, Нови ф16 3 милиарда-мисията изпълнена, Прием евро-мисия почти изпълнена, безумна инфлация, Подаряване ядрена енергетика Уестинг САЩ-мисия изпълнена, Въоръжаване на Украйна-мисия изпълнена, България без руски евтин газ-Мисия изпълнена, Гърция делка разликите с други играчи, Повишаване цени на ток, парно, вода, храни, бензин, петрол-мисия изпълнена0купуване на газ от САЩ посредници. Командни центрове 2 в Черно Море-там не знаем изобщо какво се случва, Биолаборатория на САЩ в София-мисия изпълнена.Цензура на телевизионни канали-мисия полуизпълнена-Решение ЕС, Прием украинци "бежанци"-мисия изпълнена.Унищожаването на България върви с пълна сила от ПП, ДБ, ИТН, ГЕРБ, ДПС, БСП. 70% от златото ни, резерви е в частна банка в Англия, решение на НДСВ, БСП, ДПС 2006 МиленчУ Вълчев. Въпросът е какво прави там? Ако България стане обект на ядрени удари от Русия, какво става със златото? И защо този факт е крит старателно от обществото толкова години. Оставка, този е изходът.
  • 31 Как кой

    14 3 Отговор

    До коментар #29 от "Hoho Boho":

    Който обучаваше и въоръжаваше нацистите от Азов след 1991 г. в Украйна. Не е Русия.Който раздаваше някви сандвичи, понички на Майдана 2014 г. и викаше криминали и екстремисти да бъдат освободени пред арестите-дипломати. Оня който вкара снайпери в Украйна. Оня който заповяда и обучи да се горят живи хора в Одеса-вклч. българин, Оня, чието име не трябва да се споменава. Оня който цензурира собственият си Президент, и уби от упор собствените си ветерани ВВС в Капитолия. Оня който пускаше бомби с обеднен уран на границата ни. Оня който пусна атомни бомби над цивилно население. Оня който изби един милион цивилни само в Ирак, без причина, за кеф.Оня който откри 16 биолаборатории в Крайна, и една в София. ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ, ДПС, БСП "Сарумановите васали на Саурон", продължавайте да въоръжавате Азов, и да заемате страна в конфликт, естествено че враждебността и перченето ще бъдат наказани.
  • 32 Ленд Лийза

    13 2 Отговор

    До коментар #27 от "Козяк, а?":

    Демек, дипленето на парички, докато други загиват, си е стара практика на англосаксите, пък си изчистват и складовете от старо дефектирало оръжие.. По-тревожното е да видиш датата на Решението с подписи, за Ленд Лийз. Януари, преди да започнат военните действия за освобождаването на Донбас. Повтарям, решението за ленд лийз за Украйна, е взето януари. Я НУ АРИ. В превод Русия не допусна геноцид над руснаци в изконно руските ДНР и ЛНР, Крим. А неофициалното въоръжаване, обучаване на паравоенни организации в Украйна, започна след 1991, признания генерали Кларк и Ричардсън от тази година. То се гледа и СНН понякога, нищо че сме за Неутралитет.

    Коментиран от #34

  • 33 САТЪРА НА ХАНА

    7 1 Отговор
    РУСКАТА ДУМА ЧЕМОДАН.
    ....
    Е ЗАЕМКА ОТ ЕЗИКА НА ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ ...
    КОИТО ПЪК Я ВЗИМАТ ОТ ПЕРСИЙСКИЯ
    ....
    ДЖОМА-ДАН - ДРЕХИ -ХРАНИТЕЛ
    ....
    ВОСТОК - ДЕЛО ТОНКОЕ ... АМЕРРИКАНСКИ ФЕСОВЕ
  • 34 САТЪРА НА ХАНА

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ленд Лийза":

    СКЛОНЕН СЪМ ДА ТИ ВЯРВАМ ПОНЕЖЕ ГЕНЕРАЛИТЕ КЛАРК И РИЧАРДСЪН
    ... КОИТО В МОМЕНТА СА ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ В СИЕНЕН АМЕРИКА
    .... КАЗАХА ЧЕ И ДВАМАТА СА БИЛИ В ОДЕСА
  • 35 Читател

    9 2 Отговор
    Мда .Така е ! Затова ибриците подскачат като четат ! 😜
  • 36 Рихард Зорге

    3 8 Отговор
    Д-р Гърков има нужда от истински доктор психолог .
  • 37 Руски_каскет

    7 7 Отговор

    До коментар #27 от "Козяк, а?":

    Пропускаш една малка, пикантна подробност- всичко това СССР си го е платил на достатъчно висока цена. Тогава тия задокеански утепляци са пробвали вкуса от военната пара и от тогава няма ден без конфликт някъде и тия да возят оръжие.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Верно ли

    11 3 Отговор
    На всички истерици, дето пеят в хорана "съюзниците" да напомня вчерашната новина: Без отстъпки за България от ЕС по руското ембарго!!! Може да си я гледате сутрин, обед и вечер! Ей ви ги "съюзниците"!
  • 40 Българин

    4 5 Отговор
    Цялата пета колона на Москва е мобилизирана в хибридната война на Русия срещу България. Ще отворят доста работа на депутинизаторите.
  • 41 Наблюдател

    5 9 Отговор
    Видно е, че автора е спец по ибрикчийството, което е практикувал дължи години в кариерата си на посланик в ГДР, Чехословакия, Чехия и Словакия.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Вън сащ от България

    8 2 Отговор
    "Липсата на реакция на пропагандната подигравка на Вашингтон с обилно заплатените хвърчила на хартия Ф-16 със срока на доставяне. Това бе безпрецедентна колонизаторска кражба, по преценки на професионални търговци. Уважаващите себе си държави реагират с реципрочни мерки. Например: с одържавяване на имота на ул. „Козяк: - 28 в София, локация на посолството на САЩ. До бившата правителствена болница Лозенец 2 – прекрасно място за желаната от години Детска МБАЛ.

    Но откъде толкова смелост? "
  • 44 Дядо Георги

    4 0 Отговор
    Русия ни спря газа, ЕС ни спира нефта, България е набраздена от газопроводи, Е НИЕ осиротяхме, заемаха ни парите а няма скоро да получим самолети, премествахме уж американска техника на НАТО ,а на нашата от Самоков май смениха номерата ..... а къде отиде..... Ще ремонтираме военната техника на Украйна но коя Руско или АМериканско производство, а кой ще плаща/ то е ясно ние - народът когото никой не го пита дали е съгласен ... Значи ни ще възстановяваме бойна техника стреляла и убивала хора , или ние трябва да правим от СКРАП ново оръжие ... Това ще ни увеличи ли пенсиите съгласно обещанието, а кой ще плаща транспорта на доставката скрап за ремонт пак ли България. Дали нашите внуци ще го поместят този коментар на 93 годишния си дядо
    ..
  • 45 Дядо Георги

    3 0 Отговор
    Благодаря Ви .... и на всички политически необременени Българи
  • 46 Българските турци

    1 0 Отговор
    „Черният чичо” (= превод от турски на Карадайъ) ...
    Не е вярно ...Карадайъ в превод е "черен вуйчо"... а това което е казал е вярно !
  • 47 наистина жалко

    1 3 Отговор
    Слаба статия. Проблемът е, че когато някой е морално слаб, той не може да отстоява своето и го прскубват косъм по косъм като кокошка.
    Очевидно Радев беше слаб президент. Това се видя още първата година. Той стана удобен инструмент за отстраняване на законно избраното правителство. Така той след като продаде душата си, е използван по най-безогледен начин. А когато не може да заеме достойна позиция, той остава на страната на победените.
  • 48 СОДОМИТ

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Hoho Boho":

    УКРАИНСКАТА КРЪВ СЕ ИЗТОЧВА ОТ ЗЕЛЕНСКИ И КОМПАНИЯ В ИНТЕРЕС НА САЩ ТОЛКОВА Е ПРОСТО