Last news in Fakti

30 Май, 2013 16:23 1 107 0

Корупцията основен проблем на България

  • стив ханке-
  • българия-
  • политика-
  • премиер
Корупцията основен проблем на България - 1
Снимка Архив БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Идеята премиерът на страната да е бивш финансов министър бе определена като добра от световноизвестният икономист професор Стив Ханке в интервю за БНР.

Ханке направи анализ за ситуацията у нас след избирането на новия кабинет. Той подчерта, че не познава Пламен Орешарски, но е добре премиер да е и финансист. Доводите на Ханке за това са, че   един финансист познава добре законите за формиране на бюджет, а това е изключително важно в условията на криза."

Според бащата на валутния борд у нас - трите основни проблема на България, с които трябва да се справи новото правителство, са: корупцията, здравната реформа и енергетиката.

„Корупцията е големият проблем, който винаги съм виждал в България, и единственият начин тя да се намали е да се съкратят държавните разходи и да се опростят правителствените регулации, а не виждам новото правителство да се е запътило да прави нещо, което наистина може да намали корупцията, не виждам също и да се прави нещо за здравето. Здравната система има огромна нужда от структурни реформи. 90% от хората мислят, че здравеопазването е с лошо качество. Енергетиката също има нужда от голяма реформа, за да стане конкурентоспособна“, каза професор Ханке.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА