Last news in Fakti
  Тема: Украйна

31 Май, 2022 13:00 12 912 161

Евгений Дайнов: Махнете я тази! Разжалвайте я пред строя!

  • украйна-
  • бежанци-
  • калина константинова

И се извинете, че тя ни опозори от ваше име

Евгений Дайнов: Махнете я тази! Разжалвайте я пред строя! - 1
Снимка: Bulgaria for Ukraine
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прибирам се малко преди 22.00 часа от поредния доста добър концерт в Нов български университет в подкрепа на Украйна. Пускам късните новини. На ТВ екрана изгрява някаква чорлава жена, която ме гледа лошо. Освен че ме гледа лошо, нещо ми се кара.

Избеснях на секундата: Коя си ти, чорлава и лошо гледаща жена, че ще ми се караш? Обаче се вслушах и разбрах, че (за разлика от Бойко Борисов и присъдружните му фашисти) не се кара на мен.

Още новини от Украйна

Кара се на украинските бежанци.

Кара се, тази чорлава, лошо гледаща и неугледна жена, на жени и деца, избягали от войната. И оставили мъжете си да умират в тази война, за да имат някаква държава, в която да се върнат.

Казвала се била Константинова. Била началник на бежанците. И им съобщава, че са боклуци, към които тя вече няма да има милост: „Закрилата е право, а не задължение!“ - съскаше тази рошава чиновничка от екрана, фиксирайки ме с безмилостен поглед, който помня от едно време от представителите на Народната милиция. Ако беше от НМ, да ѝ простим: дошла от село, не може да работи нищо, станала милиционерша. Но – не. Тя не е от НМ. Което не ѝ пречи да не разбира елементарното: щом на някой човек някакво нещо му се полага по право, то това означава, че някакви други хора имат задължението да му спазват това право.

Дотук – грандиозно невежество по елементарни неща, изяснени в Европа някъде около 17-ти век.

Тя обаче не спира дотук: „няма да позволя повече да тръгне нито един празен автобус, нито един празен вагон“. След титаничното, вселенско невежество виждаме да се открехва врата към онова, което в НМ се наричаше „единоначалие“ – „аз съм шефът, аз забранявам“.

Следва очакваното: „Развитието на ситуацията от този момент нататък е в ръцете на украинската общност в България“. Това е любимият похват на българските чиновници от четвърт век насам – да прехвърлят собствената си неспособност да се справят със служебните си задължения върху гражданите и техните организации.

Защо, пита се в задачата, Полша успя да приюти 4 милиона бежанци без драми? Поляците били по-богати от клетите българчета? Тогава какво да кажем са сиромашка Молдова, 17 на сто от чието население в момента са украински бежанци? Да са се оплаквали молдовците? Да са се карали на украинците?

И не, другарко, никъде в Европа украинците не са настанени в палаткови лагери, както лъжете. Не са. Никъде.

Защото там, някъде, има солидарност.

Сещате се, драги читатели, какво следва, нали? След като тази свирепа жена обеща да вкарва украинците в лагери, защото били много претенциозни, тя нямаше как да не стигне до основна опорна точка на сегашния български фашизъм: че държавата харчи за украинците, а българите гинат от глад. Да я чуем: „Да, сигурно е имало и такива, които не са успели да запишат децата си на детска градина. Но нима това не се случва всеки ден с българите?“.

Щеше да бъде по-честно направо да обяви украинските майки и деца за унтерменшен – за „недокрай човеци“, в сравнение с висшата раса на българите…

И това се случва в държава, която по време на най-голямата си, днес невъобразима бедност, подслонява без истерии стотици хиляди македонски, тракийски и арменски бежанци. И нейните поети съчиняват песни и стихове за тяхната драма.

Позор.

По време на 12-годишния режим на ГЕРБ не съм си позволил нито веднъж да ги питам, как не ги е срам. Защото бях наясно: тези хора нямат нито срам от хората, нито страх от Бога. Те съществуват единствено, за да плячкосват. Сега обаче питам управляващите: Как не ви е срам? Как не ви е срам да имате вицепремиер с менталното устройство на фатмак от Народната милиция? Как не ви е срам да се позиционирате като модерни европейски хора, а да развъждате такива ретроградни екземпляри, все едно изкарани от нафталина на бай-тошовия социализъм?

Тази жена разполага със съзнание, което е изцяло бай-тошово и, в крайна сметка, руско. Няма начин някой да ѝ обясни, колко не е права. Тя не разполага със софтуера да разбере такива обяснения, камо ли да подчини своето поведение на тях.

В продължение на няколко поколения българските чиновници култивираха у себе си омраза към гражданите – докато стигнаха до онзи момент, в който омразата се оказа единствената им емоция. Накрая започнаха да мразят себе си.

Махнете я тази. Разжалвайте я пред строя.

Паркирайте я някъде, където няма да вреди. Секретар на селско кметство би било добра идея, докато не я изгонят местните баби заради злия ѝ нрав.

И се извинете, че тя ни опозори от ваше име.

Не е далеч времето, когато ще бъдете питани, какво точно правихте по време на войната. Какво ще отговорите? „Заключвахме в лагери украински жени и деца, докато техните мъже бранеха не само родината си, но и нас от руските орди.“

Засрамете се.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 204 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    366 46 Отговор
    тоя соросоид много нагъл излезе, като е толкова рабат да ги покани укрите в Миндя :)

    Коментиран от #91

  • 2 ХХАХАХА

    358 39 Отговор
    Евгений Дайнов поредният близач на кофата със сладолед

    Коментиран от #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 видял

    343 39 Отговор
    Ами вземи ги у вас бе ,църул смотан !!!Тук искат 5 звезди хотели ,и не скумрия ,а само калкан !!!
  • 5 Последния Софиянец

    269 34 Отговор
    А може ли укрите да бият българи насред София и да палят паметници?
  • 6 Бай Събин

    277 34 Отговор
    Не може да продължи луксозното пребиваване на бежанци! То аз от 20г не съм виждал морето заради ГЕРБ!

    Коментиран от #48

  • 7 Тоя

    247 27 Отговор
    решил да оргиналничи , но безуспешно !

    Коментиран от #123

  • 8 Деян Икебаната

    149 10 Отговор
    Генчо от БКП е този, който е наложително да се махне. Ама така да се махне, щото вече никога да не ни се налага да се сблъскваме с отблъскващата му физиономия.
  • 9 Теле

    242 16 Отговор
    Финансирай им престоя тогава на малдивите
  • 10 плюс минус

    249 25 Отговор
    Господин дайнов предпочита украинските мигранти пред българските пенсионери.

    Коментиран от #15

  • 11 Морски

    241 18 Отговор
    А ти пък кой си смешник!?Ай отиди да видиш дали не са по палатки и натъпкани във физкултурни салони из цяла Европа
  • 12 Анонимен

    231 19 Отговор
    Мръсен предател и продажник
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ти па'

    195 18 Отговор

    До коментар #10 от "плюс минус":

    Тоя майка си ще продаде за долари
  • 16 Милен

    216 14 Отговор
    Другарят Дайнов колко ли украински бежанци е приютил в дома си, че си позволява да лее акъл без никой да му го е поискал?
  • 17 Герги

    197 9 Отговор
    Стига събирай точки,Дайнов...Като идваш от война си благодарен каквото ти предложат,да можеш да спиш спокойно да няма бомби,нали така.А не да имаш претенции,не си...ол инклузив..т,това не е почивка...Условията тук няма да са като в Германия или Франция,но с това се разполага.Доста са поразглезени украинците и с големи претенции.Срамота за тях....
  • 18 Трамвай 27

    165 8 Отговор

    До коментар #2 от "ХХАХАХА":

    За сладоледа незнам, но миналата седмица в трамвая около него не се седеше от алк.миризма.

    Коментиран от #107

  • 19 българин

    149 6 Отговор
    Има доста хора, вече пенсионери, които са плащали между 5 и 20% т.н. ергенски данък върху бруто заплатите си.
    Кога и как ще ги компенсирате ли по някакъв начин?
    Те са по-важни от всякякви други чужденци, защото са давали голяма част от доходите си, за да има за българските деца.
    Сега ги компенсирайте, а не да се гърчат с мижавите си пенсии-

    Коментиран от #124

  • 20 Кънчо

    169 9 Отговор
    В по голямата част на укр няма бойни действия. Защо зеленият не си ги прибира там? Хора които бягат от войната нямат претенции.
  • 21 провинциалист

    163 10 Отговор
    Прибирал се от концерт.. Какъв точно беше концертът - пеем на Украйна или свирим на САЩ?
  • 22 Хаджи Генчо

    173 11 Отговор
    Тези които дойдоха са туристи, организиран пиар против Русия. А тези които пострадаха и са без домове и без пари не могат да дойдат.
  • 23 дедо Герчо

    123 4 Отговор
    КАТО ТЕ ЗНАМ И ТИ КОЛКО СИ СРЕСАН...ХЪХЪХЪ...И ПОЛИТИЧЕСКИ СЪЩО,ДРУГАРЮ...
  • 24 Абе

    197 11 Отговор
    Само едно ще кажа: Евала!Браво на тая лоша,чорлава жена,че постави безплатните туристи ,и техните претенции в палаткови лагери.Щом сирийци бягат от война,и живеят по лагери така и за украинците.Не са с нищо по специални от тях.И там има деца и жени.Няма ние да гладуваме,а урките да курортуват по морето.Те бежанци ли са,или туристи

    Коментиран от #37

  • 25 брее!Ти да видиш?

    72 9 Отговор
    Имало и разумни хора по българско!Не само крадящи бежанците....
  • 26 11666

    107 8 Отговор
    дайнов ти си ял комуниСтки симид,а сега лаеш за компенсация! А????КАЖИ СИ НЕ Е СРАМНО
  • 27 Селянче съм

    161 9 Отговор
    Тоя говори за злоба и омраза ,а в същото време в неговите думи се усеща злобата.Къв ти е проблема със селяните бе гражданино на Република България?Какво плюеш селата и хората.Да не би ние от село да сме по-нисши от вас?На село си живеем най-добре.Всичко ни е прясно ,всичко ни е в градините и дворовете.Никога не съм се срамувал ,че съм от село.Срамувам се от такива българи като тебе ,къде си мислят ,че са повече от останалите.Тоя се пише за много велик ,ама е един боклук.
  • 28 Притча

    149 4 Отговор
    Евгений, кога баща ти беше кореспондент на "Работническо дело" в Лондон пишеше същите такива войпиющи коментари за живота в Англия и НИТО ЕДИН ПОЛОЖИТЕЛЕН! Ти който бе набутан в Института по история на БКП сега си пръв критикар.! Такива като тебе, Огнян Минчев, Иво Инджев са са наричани АДЕПТ/лат./, РЕНЕГАТ/ англ./, ДЬОНМЕ /Тур./ ОТМЕТНИК /бълг./ Те винаги са верни на новата власт, защото имат да чистят от себе си многото мръсотии направени при старата!
  • 29 А ти Дайнов,няма ли да се засрамиш?!?!

    125 4 Отговор
    Навремето заяви гордо...!,,Ако царя спечели изборите-аз публично се подстригвам и влизам в манастир..."!Царя спечели убедително изборите,а ти- не изпълни нито едно от обещанията си ..!От тогава ти за мен си просто едно голямо...- ,,ЗЕРО"...!!!

    Коментиран от #42

  • 30 ю ту

    20 94 Отговор
    ЕС даде 180 000 000 евро за приемането на бежанците, явно нашите дерибеи са ги опапали, но колкоото и да е тези пари се вляха в българския туризъм.
    КОя е тая кучка?
  • 31 Крис

    103 7 Отговор
    Евгений Дайнов,щом така ИЗБЕСНЯВАШ,има лекари,клиники.
  • 32 23.02.2023

    111 7 Отговор
    Интересно обаче, че всички които са имали пряк досег с горките бежанци от войната, имат същото или подобно мнение, като "чорлавата жена" от снимката. Вярно, че къмпингуването в планината не като 4 и 5 звезди на морето, но все пак нали е война.
  • 33 григории

    76 4 Отговор
    дайна, върви играй не ги разбираш някои работи
  • 34 Байдън

    99 2 Отговор
    На 1 юни украинските бежанци на територията на Германия ще бъдат прехвърлени от структурите за социално подпомагане към бюрото по труда Job Center .
    Там ще бъдат задължени да предоставят информация за цялото си движимо и недвижимо имущество.
    За притежателите на автомобили се предвижда, ако даденият автомобил не превишива стойност от 7500 евро, собственикът ще получава социални помощи и ще може да остави автомобила за себе си.
  • 35 Псевдоним

    110 8 Отговор
    Много некавалерско и просташко държание от страна на Дайнов, който обаче непрекъснато претендира, че бил част от "цивилизования свят".

    Коментиран от #44

  • 36 Ама генчо се бори не Окрайна да е добре

    71 2 Отговор
    Я не сакам на мен да е добре, я сакам на Вуте да му е зле.

    Та и янки и ПУДЕЛИ и тукашните ястреби и хиени са на тоя принцип,.... ние помагаме на Окрайна не да и е по добре и да има мир, а на Русия да и е по зле и да воюва колко може по-дълго и по-изтощително.
    Русия, Русия им е проблема!!!
  • 37 ю ту

    14 52 Отговор

    До коментар #24 от "Абе":

    ЕС даде 180 млн евро за бежанците, тези пари отидоха в българската икономика.

    Коментиран от #59, #62

  • 38 Запасняк

    106 7 Отговор
    Браво, Калина показа, че не е калинка като Дайнов!
  • 39 Да,ама-НЕ...!

    98 2 Отговор
    ,,И оставили мъжете си да умират в тази война..."
    Само една част са така...!Който няма пари да си плати ,,такса спокойствие"...!Има много млади и здрави мъже украинци,излежаващи се в хотелите по черноморието ни...!Същите заплащат около 10 000 долара и избягват ,,задължителната военна мобилизация"...!Черният пазар в тази област в Украйна- процъфтява...

    Коментиран от #45

  • 40 Тракиец🇩🇪🇺🇦🇮🇹🇯🇵🇮🇷🇧🇬

    10 117 Отговор
    Много точен анализ и коментар от дайнов . Браво
  • 41 ю ту

    12 114 Отговор
    Расте напрежението срещу Константинова: Оставката е задължителна, ЕС подкрепи бежанците със 148 млн. евро!
    Тая свиня била вицепремиер, Боже прибери си вересиите!
    Къде са парите КУЧКОООО?
  • 42 мдаааа

    69 3 Отговор

    До коментар #29 от "А ти Дайнов,няма ли да се засрамиш?!?!":

    Повишаваме го ГЕНЧО от ZERO в "00"
  • 43 Aлфа Bълкът

    62 6 Отговор
    Бойко отдавна щеше да намери мутри украинци, дето щяха да организират другите бежанци, щяха ги качат на влаковете и да ги засилят по провинцията и щяха да ги върнат по морето за циганското лято.
    Понякога има полза да ти е скапана държавата. Сега тези ще провалят летният сезон!
    Като дойдат германчета, англичанчета и се запознаят с бежанките, ще лумне България от маймунска шарка.

    Коментиран от #55

  • 44 Тая била чорлава...!

    96 4 Отговор

    До коментар #35 от "Псевдоним":

    А Дайнов какъв е...?!Неокъпан,необръснат и брадат дърт к@зел...!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Простото Киро

    34 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Събин":

    Нали.
    Както едно време в казармата "От 20 мин те гледам как от 2 часа нищо не правиш".
    Та и ти, от 12г, с прекъсване управление на ГЕРБ, не си бил на море 20г.
  • 49 Николай Колев

    73 5 Отговор
    Евгений Александров Дайнов е български политолог, професор в Нов български университет, директор на Центъра за социални практики в София.

    В България, чрез фондация Отворено общество, Джордж Сорос финансира целево неправителствени организации като Център за социални практики и много други.

    Всичко е ясно.
  • 50 Стамат

    51 4 Отговор
    Гена, забрави си дилдото и вазелина снощи в подлеза на централна гара. Ще ти ги пратя по Асан
  • 51 Отговори

    82 6 Отговор
    Ми Дайнов,защо украинците не искат в село Миндя,което ти толкова харесваш?и втори въпрос:Колко пъти си бил на море в четири или петзвезден хотел?Защото болшинството от българите не са били ,дори през зимата.Държавата им помага според възможностите си.Няма място за капризи.
  • 52 Евгений

    71 8 Отговор
    Защо да не им се кара? Да беше разочарован толкова за нашия бедстващ народ или ти си от мекеретата където развяват украински знамена вместо българското?! Евгений, Евгений предателю жалък.
  • 53 Така де

    30 10 Отговор
    Тази да не е представител на проруската десница "Да България"! Премерено фашистко изказване!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Да да

    12 47 Отговор

    До коментар #43 от "Aлфа Bълкът":

    Те краката си чупят англичанпета и германчета да идват тука. Където стъпи руски цър вул туризъм няма.
  • 56 Пpoзд

    47 6 Отговор
    Гейний Дайнов, iдi на xoй!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Поредния

    61 7 Отговор
    Доста добър концерт в подкрепа на Украйна хахахахахаха подлого,подрогоооо
  • 59 Да,бе

    31 4 Отговор

    До коментар #37 от "ю ту":

    Половината ги окрадаха,а другата половина разделиха с хотелиерите!
  • 60 Дайнов, не си в час, бате!

    53 8 Отговор
    Докато мъжете на украинките умират, украинките си пият биричката на Слънчака. На плажа.
  • 61 Перо

    62 6 Отговор
    Този елемент е второ поколение червена буржоазия, закъснял “демократ” и син на комунистически номенклатурчици,чието отроче учи на запад през комунистическо време,сега се мъчи да бъде по-католик от папата и отявлен “демократ”, от новото време! Вместо да се скрие в миша дупка,защото всички го знаят,той се обажда от коневръза! Боклука си е боклук! Жената е много права!
  • 62 Абе

    62 4 Отговор

    До коментар #37 от "ю ту":

    Българина има много по голяма нужда от помощ .Ние сме много по изпаднали от украинците,без война да има.Само като им видиш,какви скъпи коли карат ,и как пазаруват по моловете съжалението към тях се изпарява

    Коментиран от #66

  • 63 ТръндЮ

    10 49 Отговор
    Най после някой да ви каже истината, но путинофилите,чалгопитеците и плоскоземците не можете да го понимаете!
  • 64 Я, какъв титан

    54 5 Отговор
    на родното словото. То не е патос, то не е чудо. Пък и гняв. Чист, неподправен. Извиращ от дълбините на човешката душа. Пък и човещина - бликаща от всяка клетка на непримиримостта му. Достоен човек, навярно ще подслони бежанците в своя дом, ще ги глези със своите си, лични пари. Браво.👏
  • 65 Българин

    54 4 Отговор
    Ако този джендър каже поне една държава освен България, в която укрите се настаняват в хотели на държавна издръжка може и да реша, че не е проститутка!
  • 66 Не завиждай

    14 7 Отговор

    До коментар #62 от "Абе":

    Работи, труди се и можеш да имаш и ти това за което ламтиш.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Реалност

    48 4 Отговор
    По добре селянин отколкото селяндур като американския роб Дайнов!!!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Дън Бай

    24 3 Отговор
    Дай Нов! Нов ветропоказотел с червена петолъчка отгоре.
  • 72 Абе,

    9 54 Отговор
    Ще се задавите от омраза,бе нефелници!Спрете се вече!Човека ви каза какви пари отпуска ЕС за бежанците!Вярно и сред тях има нагли и най-вероятно и провокатори!Рускини с украински паспорти!Но не се действа така,както предлага въпросната дама!Като не може да свърши нещо читаво и полезно,да се намери друг,който може!И заради симпатиите си към рускопитеците не настройвайте хората срещу жертвите!Не нито човешко,нито цивилизовано!Вие решавате от кои сте!

    Коментиран от #83

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Пловдив 1912

    38 5 Отговор
    Защо за бога , този има право на коментар , най долнопробен центаджия.....Нереализиран никъде...Непотребен на никой ....Абсолютен селяк - доларджия...
  • 75 папуас

    38 3 Отговор
    Ей с такива теляци от село, които са се титулували с "професорски" титли зачислени на зоб в яслата на дедо сорос, можеш да намразиш не само живота , но и държавата в която пребиваваш.
  • 76 Георгиев

    33 7 Отговор
    Дайнов, не се е родил този, който може да спре руските орди, ако тръгнат. Трагедията е в това, че те винаги спират сами без да доубият врага. Ако през 1945 бяха унищожили и последната фашистка молекула, днес такива като шолц, зеленски, макарон и джонсън нямаше да ги има.
  • 77 Биде

    44 4 Отговор
    Вместо да пишеш коя от коя по дразнеща статия хващай се и отивай да се биеш!Гледахме ги като принцове в хотели 5 звезди, а сега куп претенции! А след като си толкова милостив осинови си N броя бежанки и си ги издържаай от луксозно по луксозно!
  • 78 Аха,ясно

    25 2 Отговор
    Промили, промили!
  • 79 Ко Не

    39 4 Отговор
    Този предпочита винаги всичко чуждо пред България и българите, вечно кълнящ и плюещ по всичко българско !
    Много аморален тип !
  • 80 789

    34 3 Отговор
    В соцвреме, благодарение на татко си и на антифашистката си жилка, Е. Дайнов завършва средното си образование, а после и Оксфорд. И само такъв като него може да се ожени точно в Англия за съветска гражданка. Така че омразата му към всичко руско е достигнала болестни висоти. Не ли?!
  • 81 Некой

    34 3 Отговор
    Пич ти си за психиатрията/ за списвача става дума/. А ако ще помагаш на бежанци и ще цитираш зверства питай тея дето идват от Африка.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Абе

    29 5 Отговор

    До коментар #72 от "Абе,":

    ще се сецнеш от надупване:) Тия пари от ЕС откъде си мислиш, че идват, от въздуха ли? А огромната инфлация смяташ ли, че не е свързана с безконтролното печатане на евро без покритие последните три години? Тия укропи ако наистина бяха бежанци щяха да отидат в западна Украйна където няма военни действия или ако бяха в други държави нямаше да имат претенции. По твоята логика излиза, че от 100 000 укропи в България 99 938 са руски провокатори тъй като само 62 се съгласиха да напуснат морските курорти:)
  • 84 в началото на войната

    31 4 Отговор
    Дайнов е продажен соросоид, и няма да му се размине, просто ще си беснува виждайки и усещайки, как части от тялото му се отделят.
  • 85 Васил

    7 31 Отговор
    Значи чалмите дето идваха от Сирия Ирак Иран и Афганистан ги гледаха като писания яйца а Украинците ги гонят като престъпници не ставаме за нищо Българите това си е позор.
  • 86 Ццц

    28 6 Отговор
    Тъй нагли са тези бежанци, тъй просещи съчувствие, че ме отвращават. Като президента им. Тука са само тези, които могат да си платят да са тука. Тези, които са за съжаление сърбат попарата на Зеленски и дядката
  • 87 Последния Софиянец

    12 2 Отговор
    Синия шаман е жалък. Но пък Калина във видеото е много зле. Тя е палава секретарка и не трябва да бяга от този образ. Кирчо веднъж ми каза, че я е взел за да забавлява колегите по събирания. Защото за Кирчо е само Ленка
  • 88 Матей преображенски

    25 6 Отговор
    Да бе,страхотни ФИЛИПИКИ,намери се една чиновничка да защитава българския интерес и някакъв ба-хур ще я ореве зверски.Сега се котира най-високо УКРО-ФИЛСТВОТО,нали,изсипва се златния дъжд в чувала,ден година храни.Украинците не са класически бежанци,видимо е от космоса,а използвачи,нахалници и се държат като про-клети ка-тили.Скоро цял български народ ще се възмути и ще иска екстрадирането им обратно,тук е бедствие,ние сме бежанци в собствената си родна страна,а сме подритвани от администрацията като хвърлен каскет.Непримирими са тези позиции.И няма да се примирим с тия пришъл-ци,дотътрили се да ни учат на фа-шист-ките си табиети.

    Коментиран от #100

  • 89 Никой

    11 12 Отговор
    Бедни и оскотели българино,какъв ад ли те чака още ? Не народ , не народ а м ..... а .
  • 90 Край

    25 3 Отговор
    Не казвам че тази жена може да е вицепремиер. Но и не мога да кажа, че Дайнов е нормален. Моля Факти не давайте трибуна на хора с отклонения. Разбирам, че искате да представите различни гледни точки, но някой гледни точки са ни омръзнали до втръсване и са на хора които би трябвало да потребяват медикаменти за да държат менталното си здраве в обществено приемлив вид. Елена Поптодорова също.
  • 91 Минка от Миндя

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    В къщата му в село Миндя нощуват само англичани и то мъже. Нищо лично, само уточнявам.

    Коментиран от #99, #119

  • 92 Азз

    26 4 Отговор
    генчо,като толкова държиш на укрите с бмв-та,майбаси,аудита и все такива "скромни" колици и с възможно най-нагло държане....Ами вдеми си ги в къщи,организирай им концерти,ако щеш изпълнявай им и "лични " желания,НО не ангажирай всички останали,трезво мислещи българи с тая кауза!!!!
  • 93 Никой

    15 1 Отговор
    ЕХ ! Бесарабски и Таврийски българино виж какво става в родината ти. Българска гостоприемност ли ? Кукиш .
  • 94 На края и той се оля

    31 5 Отговор
    А на мен ми се иска да ти кажа господине да те махнат от медиите, да не ти гледам озлобената брадясала мутра. Знаеш да критикуваш като ти платят независимо кой, мислиш си че от теб блика мъдрост. Не от теб платен драскач лъха злоба и то към себеподобните, но лижеш и мажеш тези, които ти платят. Ти знаеш ли наяден плъх, през колко перипетии трябва да мине един пенсионер за да отиде на лечение за една седмица, независимо че е работил за тази държава най малко 40 год. А така наречените украински бежанци три месец почиват, хранят ги, перат ги, а те си ходят по моловете без да са допринесли за нас нито лев. Защо не са в бежанските лагери, където са всички бежанци, с какво са повече от другите, та да имат претенции къде да са, на морето, в кои хотели. Нагли както зеления им президент. Но и твоята наглост надхвърля умът ти. Вземи си ги у вас, сигурно добре са ти платили соросоидите или там който ти плаща и едва ли живееш мизерно както повечето българи.
  • 95 Истината съм аз

    27 4 Отговор
    Либераст ..в Германия са в палатки ,в нашия град също има ..
    Тоя кърлеж цял живот изживя с продажничество
  • 96 Потрес

    25 4 Отговор
    Дайнов ти си плюнка под подметката ми!
    Никой не те е упълномощил да се извиняваш от мое име, гнидоcоpоcоидна!
  • 97 Никой

    8 18 Отговор
    Пълно с рашисти.Злоба и пяна се излива.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Българин

    5 19 Отговор

    До коментар #91 от "Минка от Миндя":

    Ти пък защо следиш кой влиза и излиза от къщата на Дайнов? Да не е от злоба, че те пренебрегва?

    Коментиран от #114

  • 100 Патриот

    7 2 Отговор

    До коментар #88 от "Матей преображенски":

    Ти като си научил комунестическите табиети, си цъфнал и вързал,вижда се!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Аззззззззь

    28 4 Отговор
    Това което каза знам.министърйата е абсолютно вярно! Все пак сме България и трябва да се мисли за българите. Защо с моите данъци някой ще е на море 5 месеца, а на мен ми взеха и картата за почивка заради урките.
    А ти Дойнов си под Ло га
  • 103 @Защо?

    13 2 Отговор
    Тази компрометирана не-уважаема странност си позволява да назидава?! 😩😓🤕😰😠💀,Само това ще попитам.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Гранта ви говори

    23 3 Отговор
    Тоя завалията даже не знае, че руснаци са и в Украйна."Руснаци" е етническа група, а украинци е географско наименование- по-късно и държава.

    Коментиран от #111

  • 106 Гост

    25 3 Отговор
    Тоя нечистоплъ.ен жендър що не даде личен пример, като прибере 10-на укрита в Миндя и им позволи да обработват земята в двора, за да си изкарват прехраната! Може и на тях да дрънка с китара вечер след положения труд.... Да ги пита лично колко желаещи има, вместо да ругае и обижда чужди жени! Ако бях на мястото на съпруга и знае ли тоя къде ще му навря китарата, без да му давам излишни обяснения в медиите...
  • 107 А ти

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Трамвай 27":

    Просто така ли го подмина смръдльото
  • 108 Смех

    13 2 Отговор
    То само тая е с главата си, другите са марионетки и слуги на баидрън
  • 109 Баба

    16 4 Отговор
    Предлагам,ние да сме на море ,като бежанци
    Ще им дадем нашите 370 .в пенсия и жилищата- уют ток, вода парно и храна и дано са доволни
  • 110 Родител

    20 3 Отговор
    Абе, тоя как е станал "професор"? Изказа, словореда и начина на мислене е като на сина ми- ученик в 8- ми клас.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Минка от Миндя

    8 3 Отговор

    До коментар #99 от "Българин":

    Да, от злоба е. И от голяма завист. Всяка жена си мечтае за подобен пасивен убавец. Само за него размита.
  • 115 Някой

    19 7 Отговор
    Дайнов,я се виж и ти на какво мязаш, женицата била чорлава и страшна...ама казва истината. Не ни обяснявай как е в Европа,никъде няма настанени по курорти и четиризвездни хотели. Тук им се предлагат палаткови лагери, защото не искат в почивни станции, или не ти е ясно май а ? Искали интернет,искали това ,искали онова....то да не е концерт по желание? Я прочети какво е записал Върховния комисариат на ООН и хартата за бежанците от 1951 година. Май не ви оттърва а ? Храна, подслон и безопасност. Това е. Не интернет,не хотел,не плаж.
  • 116 Мисля

    14 4 Отговор
    Браво на министърката!Дайнов,недей се крий на сутрешните визитации пич.Докторите пропускат важни хапчета.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 само да попитам

    8 6 Отговор
    Европа беше отпуснала някакви пари за бежанците. Тези Харвардските мошенници и тях ли успяха да откраднат? Къде е бил президента по това време? Вземал ли е участие?
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Да ти кажа!

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя":

    Тоя не е спирал да оригиналничи...!Все се изкарва по-велик и от папата...
  • 124 Носталгик!

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "българин":

    Да бе,наистина имаше такова БГ-Изобретение-,,Ергенски данък"...!Днешните младежи няма да повярват...!И никак няма да се откажа от една такава ,,компенсация",макар и след толкова много години...!
  • 125 ЛЕЛЕ КЪВ МИСИР

    10 1 Отговор
    АБЕ ЕВГЕНИ АБЕ МИСИР АКО УКРАИНЦИТЕ НИ ПАЗЯТ ОТ ПУТИН ЗАНЧИ СМЕ ПРЕВЗЕТИ ПУТИН НАСТЪПВА С 300 000 СРЕЩУ УЖ 700 000 С ВСЯКАКВА ПОДКРЕПА ОТ ЗАПАДА ЕДНО КЪМ 2.5 И НАСТЪПВА КВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ КОГАТО СЪОТНОШЕНИЕТО СТАНЕ 2 100 000 КЪМ 700 000 КАКТО Е ПО ПРАВИЛАТА НА ВОЕННАТА НАУКА / СРОКА Е ДВЕ СЕДМИЦИ И ПОСЛЕ ДЕ ЩЕ БЯГАШ БЕ ДАЙНОВ
  • 126 Йосиф Демиров

    12 1 Отговор
    Каде бяхте когато настаняваха другите бежанци в палатки и фургони,или фашистите са нещо повече от бежанци.
  • 127 Кой кум,кой сват,кой на булката брат

    12 0 Отговор
    Тия дни ще се разбере с тия украинци кой кум,кой сват кой на булката брат. Наистина закъсали бежанци ще са тия дето отидат по държавните бази. Изкараха по една тримесечна луксозна почивка дето нито немец,нито швейцарец не смее да се разпищоли за толкова време. Туристите-украинци тръгват да се прибират в Западна Украйна. Гастарбайтерите тия дето и преди идваха да работят се устройват за работа в България. По заможните отцепиха или виче отцепват за Гърция,Кипър и Италия - в Германия не щат щото ги проверявали за скъпи кили,банкови сметки и имущества. За болшинството от тия 6 милиона напуснали,войната е дюшеш и алиби да си отърват от нацистите и/или да си устроят живота в Европа. А иначе изтърсакът Дайнов си е чист расист щом досега не каза мъц за арабските мигранти.
  • 128 Моряка

    16 0 Отговор
    Този проскубан пе.....раст я е стигнал до турудуак,я не, и ще разжалва.Точно когато за пръв път някой от ПП показа ,че има топки да изрече очебийна истина и джендърите от хранилката на Мустафата излаяха дружно.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Абсолютно

    8 0 Отговор
    Абсолютно точно го е казала Константинова,
    Браво на нея и правителствотото
  • 133 Сорос

    13 0 Отговор
    Другарят Дайнов си е костово леке.
  • 134 Абсолютно

    7 0 Отговор
    Абсолютно точно го е казала Константинова,
    Браво на нея и правителствотото
  • 135 Абсолютно

    12 0 Отговор
    Абсолютно точно го е казала Константинова,
    Браво на нея и правителствотото
  • 136 Д-р Ох ох

    7 0 Отговор
    Бившия комунистически отрок сега е на заплата при янките.А анализите му са свързани с някои атрибути ,които до скоро са били мъжки и женски,но според него вече са полово неутрални.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Реалист

    3 1 Отговор
    Евгвний, не се прави на умряла лисица. Тая кифла е избрана на тая висока позиция с активната подкрепа на мравояда отДъИбъ.
  • 139 Фифо

    8 0 Отговор
    Дайнов, ти си позор, бре. Отде лапаш сега, че и нагло псуваш? Ненаял се търтей.
  • 140 9642

    11 0 Отговор
    Много точно го е казала жената! Най после БРАВО за едно действие на правителството, което се подкрепя от 80% от народа. Този автор на коментари бившо комунистическо отроче, ползвал всички привилегии на ЦК на БКП, разведен е със съпругата си – съветската гражданка Аня Юриевна Майоровна, дъщеря на член на ЦК на КПСС. Какво повече иската от човека - явно си го изкарва ни Бившата си !!!
  • 141 гост

    10 0 Отговор
    Браво на Калина, право куме в очите.
    Сега всичките бежанци от Украйна при останалите от Сирия и Афганистан.
    И трябва ли да има разлика, едните на климатици по морето, другите на палатки !!!
    И защо до сега се мълчи за хомофобските изказвания на Борисов, относно бежанците от третия свят!?!
    Не беше ли точно Борисов човека, който навря хората в миши дупки и ходи да ги лови в гората.
    ВСИЧКИ ХОРА СА РАВНИ.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Тоя хуманист

    5 0 Отговор
    Колко мигранти прибра на своя издръжка в Миндя?
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 КИРО ЖЪРТЪ

    5 0 Отговор
    ДАЙНОВ. ПРЕБОЯДИСАН С.
    БАДАНАРКАТА. КОМУНИСТ.
    СКРИЙ СЕ. БЕ. ИЗМИСЛИЦО.
  • 146 ГОЧО БУЛГУРА

    3 0 Отговор
    ПРИСМЯЛО СЕ. ГЪРНЕТО НА
    ХЛУПКАТА АМА. НЕ. СИ. ВИДЯЛО. ДУПКАТААААААААА.
    ДРУГАРЮ.
    РОК-- КОМУНИСТ.
  • 147 ГОЧО БУЛГУРА

    4 0 Отговор
    ПРИСМЯЛО СЕ. ГЪРНЕТО НА
    ХЛУПКАТА АМА. НЕ. СИ. ВИДЯЛО. ДУПКАТААААААААА.
    ДРУГАРЮ.
    РОК-- КОМУНИСТ.
  • 148 Добър лагер

    5 0 Отговор
    Има висока ограда,която завършва с бодлива тел.
    Тези високи стени няма да позволят на лагерниците да прескачат и нарушават правилника.ако не им харесва,знааят пътя за обратно
  • 149 Българин

    5 0 Отговор
    тиси абсолютен платен тъпак.
  • 150 Демократ

    8 0 Отговор
    Дайнов, нали беше демократ?
    Държи се кати фелтфебел!
    Прост, злобен!
  • 151 Тартюфщина

    5 0 Отговор
    Господин Дайнов, стига сеирджийство! Стига помпозни пози, стига тартюфщина. Какво е казала К. Константинова което да не е вярно, и всички да не са си го помислили или казали отдавна? Не я нападайте само защото сега ви е паднала. Използвате бедите на хората за да сипете ехидност. Държавата прави каквото е възможно. Не ви е грижа за украинците, мислите само за вашата изява.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Без думи...

    8 0 Отговор
    Вижте му само изказа на тоя ...професор.
    "Тази" ? Коя бе ?
    "Разжалвайте я пред строя"...Типичен пишман демократ с мислене на партиен секретар.
    И тоя ни учи на демокрация и все намира за какво да ни опъва ушите...
    Без думи...
  • 154 Просто един

    6 0 Отговор
    Озлобен помияр.
  • 155 Много гневна

    3 0 Отговор
    Министърката изрази мнението на най-малко 80% от българските граждани.А "господина " Дайнов е изключително арогантен ,неподплатен и нечистоплътен човек.

    Коментиран от #158

  • 156 Оня

    3 0 Отговор
    Сетих се за една реплика на Капитан Петко войвода към Спас Турчев при една от срещите им ,когато Турчев твърди ,че всяка нова власт има нужда от такива като него , на което Петко отговаря :- Тя мухата , драги , винаги ще намери ново лано на което да кацне ! Та и с Дайнов така... ;)
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Ти идиот ли си?

    0 0 Отговор
    Ха-ха 80%? Трябва да си доста болен мозък
  • 160 Кмитева

    2 0 Отговор
    Изобщо не съм съгласна с писанията на Евгений Дайнов. Напротив, смятам че изключително точно и ясно им обясни на украинците, че е добре да уважават институциите ни и когато се организира транспорт за преместването им може поне да си направят труда, да кажат, че няма да се възползват от това. И за българските деца, особено в София не достигат градини, тъй че също е права. Вицепремиерът не е излъгала . Назовала е нещата с истинските им имена. И с тези сравнения с НМ е направо гротесно.
  • 161 Стоян Хлебаров

    4 0 Отговор
    Дайнов,по чорлава и лошо гледаща публична личност от теб...в България нЕма....е па нЕма!