Last news in Fakti

29 Юни, 2022 13:00 28 189 68

Пречката е една-единствена: нарича се Бойко Борисов

  • бойко борисов-
  • герб-
  • вожд-
  • корупция-
  • съдебна реформа-
  • дпс-
  • продължаваме промяната-
  • росен плевнелиев-
  • румен радев

ГЕРБ сами трябва да съдействат за съдебна реформа

Пречката е една-единствена: нарича се Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Даниел Смилов:

Най-доброто нещо би било в това НС да се сформира евроатлантическо мнозинство, което да направи правителство и така да избегне четвъртите парламентарни избори в България за малко повече от една година. Поне на пръв прочит достатъчно депутати за такова управление в настоящия парламент има – всъщност само “Възраждане” е абсолютно безполезно за постигането на тази цел (както и на много други).

Излишно е да се припомня, защо страната няма нужда от избори сега – войната в Украйна не отива на привършване, предстоят газови и продоволствени кризи, инфлацията в целия свят бушува и т.н. На всичкото отгоре президентът Радев няма търпение да си назначи служебно правителство, което сигурно веднага ще започне да се моли на “Газпром” за доставки, ще плаща в рубли или в каквото там му поискат, ще спре доставките за оръжие в Украйна и вероятно ще забърка някаква нова македонска каша.

Около кои позиции трябва да се сформира новото мнозинство

Евроатлантическото широко мнозинство, за да заслужава името си, би трябвало да отстоява следните позиции:

- Безвъпросно приемане на принципите и ценностите на обединена Европа: конституционната (либерална) демокрация, правата на човека и правовата държава.

- Решителни действия за изкореняване на корупцията и скъсване с позорната репутация на България като “най-корумпираната страна в ЕС”;

- Максимално бързо въвеждане на еврото;

- Трансатлантическата отбранителна солидарност в рамките на НАТО и изпълнение на ангажиментите ни към тази организация, включително чрез превъоръжаване на българската армия с достатъчно Ф-16, нова бойна машина за пехотата, нови кораби. Това са част от реалните измерения на тази политика, както и интензивното взаимодействие с войски от натовски държави на българска територия;

- Еднозначна подкрепа за Украйна и открито подпомагане на тази държава срещу руската агресия, включително с военна техника и амуниции;

- Намиране на дългосрочни алтернативни източници на петрол и газ, които да подготвят България за пълното спиране на руските доставки, което предстои за цяла Европа;

- Конструктивна политика за бързо интегриране на Западните Балкани в ЕС, която да промени абсурдната ситуация в момента, при която и българи, и македонци се възприемат едни други като неприятели. Стъпвайки на “френското решение”, което отблокира отношенията ни, да се направи реален опит за компенсиране на загубеното време и вредата, нанесена през последните няколко години;

- Ефективно изразходване на публичния ресурс от европейските фондове за предотвратяване на рецесия в България и запазване на позитивните тенденции в икономическото развитие.

Външни наблюдатели сигурно се чудят защо е толкова трудно у нас да се формира стабилно мнозинство около тези почти саморазбираеми цели. Докато участието на БСП в едно такова мнозинство е проблематично по идеологически причини – заради дружбата с Русия, “Газпром”, нюансите за Украйна и т.н. – за ГЕРБ и ДПС въпросът не е принципен, а личностен.

Ролята на Борисов

Всъщност президентът Плевнелиев съвсем точно постави пръст върху проблема, когато се фокусира върху ролята на Борисов. Едно не театрално, а реално оттегляне на лидера на ГЕРБ от активната политика (за каквото самият той говореше през лятото на 2020 г.) би направило сформирането на евроатлантическо правителство съвсем възможна задача дори в този парламент. Същото се отнася и за политици от списъка “Магнитски”, които са част от “зестрата”, която ДПС иска да занесе в управлението на страната.

Като оставим магнитските резонанси и терзания на ДПС, пречката пред евроатлантическото мнозинство е една-единствена и тя се нарича Бойко Борисов. “Неговата” партия ГЕРБ с охота се държи точно като негова собственост и това прави широкото проевропейско мнозинство невъзможно сега, а вероятно и след новите избори.

Аргументите за вкопчването на ГЕРБ в лидера си са няколко, но нито един от тях не е особено убедителен. На първо място, от ГЕРБ твърдят, че не е работа на други партии да определят техни вътрешнопартийни избори, като това, кой ще ги води. Но никой всъщност не иска да се меси във вътрешните им работи, а само в коалиционната политика на страната, която касае връзките между партиите. Легитимно е други партии да не искат да влизат в коалиция с тях, докато те си настояват на определени личности – в крайна сметка отговорността и репутационните щети ще бъдат споделени от всички в едно общо управление.

Второ, ГЕРБ настояват, че срещу Борисов нищо доказано няма. Това е донякъде така, ако се вземе предвид наказателната отговорност. Що се отнася до политическата отговорност, обаче, само хазартният скандал “Божков”, който е очевидна управленска далавера за ощетяване на бюджета със стотици милиони, плюс раздаването на милиарди на пътностроителни фирми без поръчка и авансово, са достатъчни да превърнат Борисов в носител на големи репутационни негативи. Но най-важното е, че две трети от българите три пъти миналата година ясно дадоха заявка, че искат да се сложи край на модела “Борисов” и този вот трябва да бъде уважаван.

ГЕРБ сами трябва да съдействат за съдебна реформа

Относно наказателната отговорност - докато не се направи реформа в прокуратурата и не се проведат нови избори за ВСС и главен прокурор, винаги ще виси съмнението за чадър, разпънат над бившия премиер. ГЕРБ имат изключителен интерес те сами да инициират и да съдействат за реформа, която да доведе до независими и безпристрастни магистрати. Само такива магистрати могат да свалят съмненията върху лидера на тяхната партия. А ако се страхуват от репресии, да съдействат за избирането на доказани правозащитници (с профила на юристи като Михаил Екимджиев или Здравка Калайджиева), на поста главен прокурор – или по-общо казано на експерти, които няма да загърбят професионалната си роля за политически цели.

Ако ГЕРБ смятат, че в България такива независими хора няма, с малки законодателни промени може да бъде избран подходящ външен кандидат измежду квалифицирани прависти, предложени от, да речем, германските, френските и холандските правосъдни власти. Тази идея е екзотична, но тя показва, че ако има реално желание за изчистване на името, начини – убедителни и приемливи за всички – все ще се намерят.

Трето, ГЕРБ настояват, че не само Борисов, но и техните избиратели истински желаят той да остане във властта и да не се оттегля. Никой обаче и не смята да се намесва в тези чувства на избирателя. Борисов има своето място в историята на България и бъдещите поколения ще оценяват това, което е постигнал. Но въпросът е, че и другите българи, които смятат, че България може повече и че не са необходими компромиси я с личностния интегритет, я с геополитическата ориентация, също имат силни чувства и право да бъдат чути. А и евроатлантизмът стъпва на ценности както във външната политика, така и във вътрешната: правовата държава и борбата с корупцията са част от тези ценности, които не могат да бъдат жертвани по геополитически съображения.

ГЕРБ – собствената партия на Борисов?

Борисов реагира остро на думите на Плевнелиев за възможното му оттегляне и настоя, че президентът не е бил разбран правилно. Може и така да е и централното в думите на Плевнелиев да е било твърдението, че ГЕРБ е просто партията на Борисов, т.е. “неговата” собствена партия. Но ако нещата са такива, и още едни избори няма да решат проблема с изпирането на репутациите и политическата изолация на тази партия. На есен ГЕРБ вероятно ще се окажат отново в същата ситуация: уж излезли от изолацията, но пак не с когото трябва - вероятно с ДПС и някоя Пунта Мара около тях, било тя от възрожденски, шоуменски или възходящ тип.

А това не е “евроатлантизъм” в никакъв смисъл. И каквото и да е, България няма нужда от него.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    83 45 Отговор
    Скоро Магнитски ще направи голямо прочистване в ГЕРБ.Бойко предпочита сам да си ходи обаче гаранциите който иска няма кой да му ги даде.Ще видим.
  • 2 Последния Софиянец

    74 58 Отговор
    Прав си Дани, както и Дойче веле! Без Тиквата, им отмъкваме депутатите. Той ги държи със страх

    Коментиран от #6, #32

  • 3 Ей,много

    101 116 Отговор
    Ей,много ви е яд,че в ГЕРБ няма предатели,пардон,независими депутати.За разлика от ПП,Борисов е в основата на създаването на партията И е регистрирана партия и е член на ЕНП.КОЙсъздаде ППи с каква цел?!Защо качеството на живот на българина се влошава с всеки изминал ден.НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ --нито кризи,нито нищо.Аз гласувам за ГЕРБ, с лидер ББ.Край.

    Коментиран от #7, #27, #31, #33

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гербер

    46 88 Отговор
    Крайно време е партията Герб да се осъзнае. Много по печеливша ще бъде без Бойко Борисов с остарелите си методи на управление и мутренско минало. Да го направят почетен председател в оставка и да си иберат млад човек. В Герб има много читави и кадърни специалисти.

    Коментиран от #43

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ели

    63 46 Отговор

    До коментар #3 от "Ей,много":

    Че смее ли някои да има собствено мнение. Какво се случи с Цветанов? Всичките ги води ги мисълта на Вожда.

    Коментиран от #26

  • 8 БАЦЕ Е ВРЪО

    60 39 Отговор
    УУУУУУУИДДРРИИИИИИИ БААЦЕЕЕЕЕЕЕ...... УУУУДРИИИ С...200
  • 9 родител

    87 64 Отговор
    ОПГ начело с тиквата убиха народа и държавата , и ако ой не влезе в затвора , още милион млади ще избягат на запад Не става да ни управляват неграмотни мутрафони , у умният да се чувства като роб !
  • 10 да де

    43 43 Отговор
    На баце, ако му гарантират, че няма да го съдят и го оставят да си живее живота сам ще се оттегли.

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Крадлив престъпнико

    71 38 Отговор
    Изчезни или влез в панделата.
  • 12 тикви

    57 50 Отговор
    ГЕРБ нямали предатели, те кражбите така са ги оплели, като свински черва са крадците и предателните народни не само от ГЕРБ а и ДПС,СДС,НФСБ,БСП,ПП,ИТН и т.н. Време е за забрана на партии,конфискации до десето коляно и затвор за дълги години!!!
  • 13 Дългият

    44 18 Отговор
    Ще ксерокопирам снимката и ще си я окача зад бюрото. Баце сочи към светлото бъдеще под мъдрото ръководство на Герб.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дубай си купи държавата и я разби

    56 62 Отговор
    Той е единствения, който може да изведе страната от блатото, в което я вкараха Радев и сие.
  • 17 За протокола

    74 72 Отговор
    На калпавите политици Бойко Борисов им пречи!
    Повече от година имат всички лостове в държавата и пак Борисов им е къкал в гащите.
  • 18 ББ е най-големият русофил

    44 54 Отговор
    в съвременната българска история - продаде на беценица на близка до русите фирма - Виваком/БТК/ , построи Турецкият газопровод на путин с народни пари -4.5 млрд, купи едни безполезни руски турбини - 1.2 млрд., позволи на Лукойл да не плаща данъци, забави с години газовата връзка с години и още много други безплатни услуги на руската мафия.Друг един голям русофил - Драган Цанков е казвал - ние обичаме Русия, но никога не забравяме, че България е преди всичко. А за днешните русофили - Русия е тяхната родина, засрамете се бе !

    Коментиран от #21

  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    56 33 Отговор
    НА ПЪРВО МЯСТО , БЪЛГАРИЯ...... ТРЯБВА ИМППИИЧМЪНТ НА ПРЕZИДЕНТА ФИГУРАНТ ...... И РЕZИДЕНТ НА ПУТЛЕР ....... ФАКТ !
  • 20 Смило Даниелов

    44 24 Отговор
    Боже каква помия, как можа да я изпиеш!?
  • 21 Нема начин да не си пед'ал

    65 38 Отговор

    До коментар #18 от "ББ е най-големият русофил":

    И лъжец като Кире швестера!;))))
    Балкански Поток носи на България по 480 Милиона на година само от транзит!
    А ПАРИТЕ са от частна компания и няма един лев даденото Бюджета!
    Политиците и ВЕЛИКИТЕ световни лидери от Цял Свят Познават КОЙ Е БОРИСОВ, за разлика от ДеБилните геюве, Канадските педерасти и ИМПЕКСОВИ травестити 😂
  • 22 Илиева

    56 21 Отговор
    Смилов ми падна в очите.Виждам,как аферистите го купуват-кеш и той ще не ще се пъне,черви и поти🤮Жална гледка.Мислех,че е от хората,които имат достойнство и самоуважение.Объркала съм се.
  • 23 Да е жив и здрав !

    14 22 Отговор
    Иван Калчев - Глиги ! Един от малкото достойни
    българи в тази робска земя !
  • 24 Да бе

    37 38 Отговор
    Г-н Смилов, не знаете ли, че първият принцип на Герб е да не се пипа Борисов и тяхната корупция!? Статията Ви е с добра цел, но безсмислена!
  • 25 5577

    26 7 Отговор
    Зеле зеле, пак не си в час.
  • 26 Ей,много

    54 21 Отговор

    До коментар #7 от "Ели":

    Аз имам лично мнение и не членувам в никоя партия.Мога да преценя,кога стандартът ми на живот е по-добър. Мога да преценя,че от ПП освен любов помежду си,правят и война между хората.Борисов се отдръпна,за да не стане гражданска война.Нещо ,което Кирил Петков(или тези,които му диктуват),полага ежедневни усилия да се случи.
  • 27 Закс

    35 26 Отговор

    До коментар #3 от "Ей,много":

    Паднат ли и от местната власт кранчето спира и отиват там от където дойдоха - при НДСВ !!!
  • 28 Жалко

    35 40 Отговор
    Бойко Борисовщината е болестно състояние с елементи на провокация и престъпност. Ханс Зайдел напуснаха ГЕРБ и вече Бойка плаща за избори, плаща за депутати, плаща..... Притеснявам се за Бойко, да е жив и здрав, ама няма да изкара дълго така да харчи парите на народа откраднати в банката на маргините и в банката на Доган
  • 29 Мнение

    32 46 Отговор
    Мисля, че герберастите в народното събрание имат няколко дни да бият шута на престъпника Борисов, част от опг-то Борисов Гешев Пеевски, защото след една седмица ще е късно.
  • 30 Анонимен

    20 21 Отговор
    Борисов е виновен за Плевнелиев защо го избра остави го да спи под мостовете в кашони и на края храни куче да те лае за Благодарност
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Не съм от тук и съм тук за малко

    35 29 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Стах, пари, респект, липса на интелект............. Най-вече свръх нисък интелект. Нямам нищо против хората с нисък интелект, но не им е мястото на главна позиция в парламента. Особено ако са свръх алчни социопати които печелят милиони на гърба на българския народ... ГОДИНИ НАРЕД. Нито Европа, нито Русия, нито Турция, нито Арабските държави или който и да е ни е виновен. Ф(е)окалната точка която не само блокира развитието на България, ами и активно действа против него е Борисов и това е пределно ясно на българския народ. Когато и феновете му (купени или симпатизанти) осъзнаят това, ще пристъпим към Златната ера за която Баба Ванга говори... Българския народ САМ РЕШАВА.
  • 33 Болярин

    49 39 Отговор

    До коментар #3 от "Ей,много":

    С теб ще гласуват още 1 500 000 българи за ГЕРБ ! Слугинажа на чужди интереси се самоизяжда ! ПОБЕДА за БОЙКО и ГЕРБ !!!
  • 34 го шо

    28 4 Отговор
    това момше е от тия, на дедо ш.ор.ош. център за либерални стратегии и пр. ако не се досещате - деянчо кюранов, иванчо кръстев, гошко ганев... все хорица, които дължат добруването си на подаяния, подхвърляни от "правилните" сили. тоест, няма начин да милеят за добруването на територията. затова - у лево!
  • 35 Бай Онзи

    27 31 Отговор
    Падне ли каскета , падат шиши и баце ...
  • 36 DW и Даниел Смилов!?

    32 7 Отговор
    Локумената фабрика работи на 3 смени, като оръжейните заводи, да изпълнят заявките за Полша, които не са за Украйна!?? Ние за Украйна" не доставяме
    оръжие!!??"
  • 37 DW както винаги лъжете и Маниполирате!!

    28 29 Отговор
    Махнете го тоя мафиот, стига ни го показвате!! Вие се по хвалихте, че сте Кръсниците на ГЕРБ, а ЦВЕТАНОВ по цял ден кръстосваше между двете ви фондации за Пари!! Охраната в блока където е Конрат Аденаур, споделя, че Цветанов е ходил във Фондацията по 3 пъти на ден???Вие го Отгледахте Борисов и той вярно ви служише на вас!! СЪЗДАДОХ ТЕ ЕДНО ЧУДОВИЩЕ, КОЕТО СЧУПИ ДЪРЖАВАТА!!!

    Коментиран от #48

  • 38 Краси

    18 26 Отговор
    Тиквата се страхува да не влезне в затвора.Трябва нв достойн правителство .
    Първо да премахне Гешев за да може да накаже крадливите предатели ДПС.БСП И ГЕРБ
  • 39 Чашков Бойко

    33 11 Отговор
    Още един соросоиден олигофрен се хвърли на амбразурата.Прокопиев умира от страх да не изтърве Кир и Кокор.
  • 40 И Дойче веле прогледнаха

    23 27 Отговор
    крайно време е партията ГРОБ заедно с лидера им Тиквата да се саморазпуснат и да бъдат разследвани за 12 години грабеж
  • 41 Съвсем искрено

    25 10 Отговор
    Да му ядете на Боко, кюлчето да му ядете!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 максим

    14 22 Отговор

    До коментар #5 от "Гербер":

    в българия, специалисти в герб,няма и никога не е имало.оправи си мисленето.смешен ставаш.резелиш се.
  • 44 Ми не мисля

    11 2 Отговор
    Все едно да събереш в една кошара , вълците с агнетата!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гюро Андреев

    20 4 Отговор
    Браво на дойче зеле! По-големи тъпанари трудно могат да се намерят.
  • 47 Хан Аспарух

    22 13 Отговор
    Трябва парламента да приеме предложението на Петър Москов от Код и да го гласува,а то е да се отнемат правомощията на президента Радев да назначава служебно правителство с една конституционна поправка в Конституцията ни. Нито една държава в ЕС има такъв правен анахронизъм. Условията и времето са подходящи за тази поправка в Конституцията ни. На ход са депутатите. Чебурашките вън от властта.

    Коментиран от #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Пак пропаганда

    19 2 Отговор
    от мисирките на ДВ.
  • 50 Москов ли?

    13 5 Отговор

    До коментар #47 от "Хан Аспарух":

    За крадливия наркоман ли пишеш ?
  • 51 Дърдори си

    18 2 Отговор
    Е само поръчкови журналисти ли пишат в това дойче.?"Евроатлантическо мнозинство" но без ПП - пълен провал и без Дай БГ на олигарси и в офшорни сметки.В този парламент мнозинството е лековато и некомпетентно,а за обществото кой мисли,айде престанете с тези фрази ,изтъркахте евроатлантизма от злоупотреба!
  • 52 Докога ще ни навирате Борисов в Очите??

    9 16 Отговор
    Ефекта е отрицателен и за него и за Хиени ГЕРБ!!
  • 53 Ганьо Банкянски

    10 18 Отговор
    Как може един БОГ като Борисов да се оттегли ? Егото му не му позволява ! Простащината и грандоманията - също ! А като добавим и страха от реално правосъдие , ако го няма личния му главен прокурор , картината става ясна !

    Коментиран от #66

  • 54 На Кривата Ракета на Промяната

    20 8 Отговор
    Бат Бойко и ПРЕЧИ! Ха-ха-ха-ха! Смилов, Смилов, вашите хора са НЕКАДЪРНИ И ВРЕДНИ ЗА ДЪРЖАВАТА! Една година и един месец вече управляват и държавата е пред срутване! За гонене и за съд е цялото ПП ПП, начело с Кирчо Папура, който действа като султан! Борисов е единственият който може да ви бие на избори, затова ревете, като уплашени добичета!
  • 55 цикЛОП

    9 5 Отговор
    Не закачайте този човек ! Той е със статат на ПОЛУбог и както е тръгнало до 1-2 години ще стане и ЦЯЛ бог !

    Коментиран от #65

  • 56 ормв

    7 13 Отговор
    Много правилно всички гербераси са крадливи дори и от пр----- им електорат калинки назначени от тях уж след конкурс като директори и счетоводители дори и в училищата
  • 57 Анонимен

    15 9 Отговор
    Личната омраза на Трифонов и Радев към Борисов,подклаждана с години и подкрепяна от БСП ,финансирана от известни личности изкара много хорана улицата.Протестите ескалирали под неистовото диригентство на Хаджигенов,Бабикян и Манолова ,допринесоха за сатанизирането му.
    Настоящото правителство не спря с мантрата ,че
    Борисов е виновен за всичко и едва ли не за техния провал.
    Очернянето и нагнетяване на омраза е факт.
  • 58 просто човек

    10 4 Отговор
    Доста глупости само в една статия. Въпроса за корупцията се повдига от БСП активистите депутати от БСП като Грозното Ленче за да се докарат пред ЕС като чисти и борци за справедливост. Но несправедливостта е към България защото петнят името на родината. Всъщност нашата, защото те не се чустват Българи. По същия начин и Слави, който се беше и продължава да бъде аватар на БСП/Мафията в България.
    Действително, много помия се избя по Бойко и в името на успокояване на топката и аз мисля че той трябва да пусне млади хора напред. Най-малко за да може делото му да просъществува и когато един ден го няма. Всъщност нещата ще започнат да се оправят тогава когато един ден народа узрее и разбере че Румен Радев е в дъното на разделението и то е изкуствено предизвикано по заповед от враждебни на България сили.
  • 59 решението е просто

    13 3 Отговор
    Импийчмънт на Радев и езика на омразата ще заглъхне.
  • 60 Коментар на Даниел Смилов

    9 4 Отговор
    Изключителна статия!Бездарна некомпетентна говореща за човек с умствени проблеми. Злобно написана с профашистки нотки. Показваща зависимости от корумпирани среди свързани с фашистки военен блок
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Габриела

    3 5 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ А СЛАВИ Е БАНДИТ
  • 63 МАЛКА пенсИЯ

    2 1 Отговор
    Ми другите,,вождове,ДА НЕ СА ПО-РАЗЛИЧНИ,от боко?
  • 64 Алоууу

    2 2 Отговор
    Авторчето, ти ли ще даваш наклон на избирателите на ГЕРБ. Борисов от доста време не управлява. Как точно той е причината да не вървят нещата в държавата. Ако не можеш да изпълняваш семейните си задължения, пак ли Борисов ще ти е виновен!?И да кажеш ,че две трети от българите са против Борисов е меко казано шизофренично.
  • 65 Кирчо

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "цикЛОП":

    Ами ако гледаме сегашните, които управляват Боко наистина е бог пред тях.
  • 66 А бе каУн

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ганьо Банкянски":

    Боко се е оттеглил още ,когато му свърши мандата. Ти още ли не си схванал,че други управляват.Лошо говори за пространството между ушите ти.Май няма нищо там.
  • 67 Даааа

    4 2 Отговор
    Може от година , Бойко да не управлява но той носи вина за некадърното си и крадливо ощетяване на народа докато беше на власт!По неговото управление , нямахме нужният ръст на доходите , все пак това са 12год.изгубени , през които , можеше да се направи много за това, но нямаше достатъчно воля от ГЕРБ! По негова вина хората изгубиха покупателната си възможност , защото , ако доходитет се вдигаха , според инфлацията , сега нямаше да усетим с тази сила кризата !!
  • 68 Зевс

    0 1 Отговор
    Този, който е написал статията определено е комунист. На комунистите все Борисов им е крив - много ги е яд, че той на практика провежда лустрация и не ги допуска до властта вече толкова години. По тая причина комунистите са в истерия и от години храчат и плюят срещу него с услужливите си мисирки в медиите. Тази мощна кампания срещу ГЕРБ и Борисов трябваше да внуши у народа ни, че те са нежелани, че те са токсични, че те принадлежат на миналото, че трябва да бъдат изчегъртани, че са за съд, че са за затвора. Точно такова формиране чувство и отношение се целеше да се насади у електората за да се разколебае и да изостави мисълта за управление на ГЕРБ и Борисов. Но народът не е глупав - той е наясно, че ГЕРБ не е лична, а е народна Европейски ориентирана партия. Народът знае, че само чрез тази партия можем да заживеем като всички европейци.