Last news in Fakti

24 Юли, 2022 13:07 5 185 46

Промени няма и скоро май няма да има

  • промени-
  • няма

Уж се слагаше край на корупцията, а в доставките на газ се намърда, както се твърди, приближен до новите управляващи посредник- прекупвач на руски газ от Гърция с 30 процента по- скъп

Промени няма и скоро май няма да има  - 1
Снимка: БНТ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не забелязвате ли, че нещата си вървят по старому? ГЕРБ уж падна от власт, но нищо не се променя.

Съдът и прокуратурата продължават да обслужват лидера Борисов.
Гешев си остава непоклатим и все по- арогантен и самоуверен. Златните кюлчета и пачките банкноти вече не го интересували, имало петорна експертиза, снимките били манипулирани, това се потвърдило от Брюксел. Без да пояснява, че петорната експертиза е от зависещи от прокуратурата български експерти, и че в крайното заключение се твърди, че трудно може да се докаже, доколко записите са истински или не. А "потвърждението" от Брюксел е от председателят на Комисията по бюджетен контрол Томаш Здеховски, който е от Европейската народна партия, в която членува ГЕРБ. При това писмото от българската прокуратура е адресирано лично до него, и той цитира в европейския парламент от писмото само отделни пасажи, което предизвика бурни протести. Евродепутатът Елена Йончева цитира част от писмото, което гласи: „Установено е, че доколкото анализираните файлове не са оригиналните, а копия от тях, не е възможно да се установи точно какво и кога е било заснето“.

По далаверите около магистралата "Хемус" и инхаус контрактите за конкретни частни фирми- нищо.

Борисов можеше да бъде атакуван за спирането на строежа на АЕЦ "Белене" и на Южен поток, които положиха началото на застрашаващата икономиката ни енергийна криза, но Петков/Василев няма как да му държат сметка затова- те са негови още по- неуморни последователи в ликвидирането на "руските зависимости"- какво и да струва това на нашата страна. Няма критики и за предплатените милиарди за осем американски изтребители F-16, излезли от употреба съществуващи само на чертежи и отдавна вече не произвеждани като старомодни за нуждите на американската армия. И как ще има като се готви покупка на още осем такива самолети?

Уж се слагаше край на корупцията, а в доставките на газ се намърда, както се твърди, приближен до новите управляващи посредник- прекупвач на руски газ от Гърция с 30 процента по- скъп.

Съветът за електронни медии не одобри управителния съвет на БНР, предложен от генералния му директор Милен Митев. В него Митев бе поканил световноизвестния музикант Теодосий Спасов, популярния и авторитетен журналист Валери Запрянов, юриста Димитър Димитров и Албена Миланова, която от години отговаря за международната дейност на БНР. Изборът им бе торпилиран от въздържалите се Пролет Велкова, бивш член на ЕС на "Отворено общество" и Симона Велева, преподавател в Американския университет в Благоевград.

Уж беше изхвърлена от граничният пункт на Капитан Андреево една облагодетелствана частна и печелеща милиони фирма, но българският съд я върна обратно Уж беше спрян строежът на чудовището - небостъргач в Лозенец "Златен век", но Административния съд София-град отмени забраната. Никой и не се вслуша и не взе под внимание протестите срещу този строеж. Общественият интерес отстъпи над частният, което е ярко доказателство, че демокрация в България все още няма.

При протестите срещу правителството на Борисов и ГЕРБ под колоните на Министерския съвет бяха пребити младежи. Имаше и жена полицайка, Дани Димитрова, която раздаваше ритници. Ако мислите, че е дадена под съд или най- малкото уволнена се лъжете- тя беше наказана само с порицание. Никой от биячите между впрочем не беше уволнен, а Гешев приюти организатора на побоя Андон Андонов, който по време на протестите бе на ключов пост в СДВР - началник на отдел "Специализирани полицейски сили".
Което означава, че ако пак протестираш, може отново да бъдеш бит и на биячите да им се размине.

И няма как да стане съдебна реформа. Във Висшия съдебен съвет бяха избрани от квотата на съдиите личности, за които предварително се знаеше, че ще бъдат избрани. От прокурорската квота, както се коментира, ще бъдат избрани прокурори, приближени до Гешев- сред претендентите са председателят на асоциацията на прокурорите и един от заместниците на главния прокурор Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    50 38 Отговор
    Тиквата от Банкя подари на Путин кученце, а той в замяна ни спря газа.

    Коментиран от #17

  • 2 Ортаци

    51 7 Отговор
    на Дявола !
  • 3 симеоновец

    62 13 Отговор
    Като гледам Тези кратуни на снимката още по медиите Явно Скоро промяна няма да има.
  • 4 От плажа

    35 16 Отговор
    Верен коментар. И ко прайм ся?
  • 5 Москва плаща

    39 20 Отговор
    Промени с над 90% прикрити политици-комунисти,няма как да има.
  • 6 Тройца

    40 8 Отговор
    за доживотен !
  • 7 Васил

    47 15 Отговор
    А газа и петрола да не би Рашистите да го дават без пари ако беше построил тръбата 12 години назад положението щеше да е друго ама сега раздаваш фалшива пропаганда.
  • 8 ДС активист

    16 39 Отговор
    Само да знаете,колко ми липсва съветската телевизия в петък.......
    Щях да забравя : ...и Лада Самара от Мототехниката....
  • 9 Българка

    70 18 Отговор
    Реално ни управлява същата мафиотска шайка ГЕРБ-ДПС чрез прокуратурата, която в съучастие с тях ги пази и те не само, че не са съдени и не връщат ограбените милиарди, но продължават престъпната си дейностчрез подставени лица, чрез многохилядния си неуволнен апарат от калинки на всички нива и във всички структури. В мига, в който има и най-малка надежда за начало на реформи те строяват ордите си, активират камикадзетата си, саботират, лъжат, извиват ръце и убиват в зародиш и най-малката ни надежда за нещо по-добро. А най-циничното е, че се опитват собствените си престъпления, заложени мини, взривени бомби да ги препишат на младите и все още необиграни политици от ПП и партньорите им.
    Докато Гешев не е уволнен, арестуван, съден, а каскетурата преоснована, всяка реформа и опит за справедливост са обречени на провал
  • 10 Габриела

    60 8 Отговор
    Бандите и разбойниците на снимката искат пак да изнасилят държавата чакат едни милиарди от ЕС за въстановяне и съответно за чекмиджетата и затова е това виене а трябваше одавна да са дранголниците
  • 11 Баба Зоя

    64 14 Отговор
    Какво се случва, когато релсите свършат и влакът на социализма спре:
    - При Ленин - всички слизат, правят съботник и полагат релси.
    - При Сталин - машинистът се разстрелва.
    - При Хрушчов - вземат се релсите зад влака и се полагат отпред.
    - При Борисов - началник-влака и кондукторите клатят вагоните, машинистът надува свирката, а пътниците си мислят, че влакът продължава да върви.

    Коментиран от #34

  • 12 НЕЛИ

    52 13 Отговор
    като разбраха че е готова работата да стане Бойко Рашков на КП конпи и заечарника се растресе даже още се тресе щеше да си съберат багажа на бързо и кой по острови кой по офшорки нямаше да остане един ама пак изклатиха работата мафията си клати държавата как си иска
  • 13 Бегай бе

    21 58 Отговор
    "авторе" дори, не ти четох брътвежите! Стига с Бойко и герб се оправдавате!! Нали от две години сте на власт!!?? Защо не осъдихте "лошия" баце при който цените бяха ПЕТ пъти по ниски, а заплатите същите....Без тези на депутатините които са двойни????

    Коментиран от #39

  • 14 Бойко Борисов

    42 12 Отговор
    за нищо не става, но да подчинява разните институции в негова угода,за това е майстор.
  • 15 пешо

    38 10 Отговор
    проста мутра
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Като

    25 18 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    не си плащаме ще го спрат я, безплатно няма вече.На Германия що не и го спират, щото си плаща.

    Коментиран от #45

  • 18 Уотсън

    48 11 Отговор
    Герб и ДПС направиха всичко по силите си да спъват, саботират и създават проблеми на управлението, за да кажат ето тези новите се провалиха. Бай Буцан даже каза, че не му се управлявала държавата в тази трудна ситуация, което показва мисленето на един мутропартиец, тоест гледа първо своя интерес, а държавата е на последно място.

    Коментиран от #19, #40

  • 19 Беше

    38 5 Отговор

    До коментар #18 от "Уотсън":

    незапомнен ужас и позор в Парламента , с едничка цел - да запазят кожата си и милионите , а и още да грабят !
  • 20 Сделано в СССР

    5 18 Отговор
    Още един от 4хилядниците ...
  • 21 Студопор

    12 8 Отговор
    ...Кое не е така?!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Експо

    33 8 Отговор
    Тулупа вече е дърт и злобен. Вижда, че края му е близо ама за един ден не става.... Мафия укрепвана 12 години па даже 30... требе да се реже до здраво и не само у Мин съвета. Всички обещаха административна реформа. Това е основата на всичко! Без пенционере у администрацията!!!
  • 24 Наблюдател

    21 7 Отговор
    След постоянната смяна от корумпирани - крадливи до политически импотентни управници България бавно се плъзга към 1 доста лош вариант....
  • 25 да попитам

    13 18 Отговор
    Кой да направи промяна? Кой да започне съдебна реформа? Рашков ли? Радулов ли? Стари милиционери, които се занимават 100% само с кокошкарство. Хора, подкрепяли винаги властта, независимо коя власт. Хора, които са били винаги против малкия човек, против народа, защитавайки властимащите.
    Та те насърчават доносничеството и клеветничеството по примера на ДС и Шесто управление. Донос- бонус ще въвеждат, да се клеветят хората помежду си, доноси срещу висшестоящи няма да пишат, помежду си ще се самоизядат.
    Глоба подготвиха срещу хора, които говорят пред лекар, на свободата на словото посегнаха.
    Каква промяна ще започнат точно тези хора?!
  • 26 Цуца

    24 8 Отговор
    Бойко дрънка врели некипели, но не иска а и няма да вземе властта! Според неговият Бай Ганьовси манталитет ”ония балъци от ПП да извадят горещите въглени през задаващата се тежка зима, пък после ние ще дойдем наготово на власт”! Е, драги ми Банкянски стртег, ще видим за кого нормално мислещите хора ще гласуват!

    Коментиран от #33

  • 27 Ами да

    21 4 Отговор
    Всичко е точно така и ще се повтори отново на изборите. Само, че без ИТН! Мнозинството българи са неграмотни зомбита! Ако не беше така, отдавна тази политическа измет да я няма и политическата система да е съвсем различна! Затънали сме в корупционна псевдо демокрация!
  • 28 Мнение

    23 2 Отговор
    Жалка и тъжна картинка е положението в България. Докато народът си седи вкъщи, нищо никога няма да се промени. Тая цялата пасмина, наречена "управляващи" трябва незабавно да се измете и да се започне на чисто. Ние сме стигнали деветата земя под дъното и продължаваме да копаем. До кога така ще я караме в тия некадърници?

    Коментиран от #30

  • 29 Валентин

    17 8 Отговор
    Прокуратурата е абсолютно зло, а главпрокурора - абсолютен престъпник!

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 мунчо

    15 7 Отговор
    А защо 14-години вече "храбри" български народе се водеше по гайдата на Толупа и по-малките толубчета заобиколили го и ..... /не мога повече /, ще ме цензурират.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Азиим

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Цуца":

    Дайте отговор, за кого да гласуват нормално мислещите хора?
  • 34 123

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Зоя":

    А при Кирчо - влака си стои неподвижно, а машиниста държи задните части на Лена:)
  • 35 Вън сащ от България

    11 8 Отговор
    И тук да напомня:
    Всеизвестно е, а и Борисов сам си призна, че партията му ГЕРБ е замислена, създадена и финансирана от Баварската фондация „Ханс Зайдел“(Ханс Зайдел е нацист ,който след 1945 год. като вижда дебелия става американски шпионин и така отървава дръвника). Фондацията всъщност е изкуствено създадено НПО от ЦРУ за контрол и финансиране на политически инженеринг в Европа, Борисов е техен вербуван кандидат и сътрудник от август 2005 год., а Цветанов бе закачен паралелно с него… Освен това, това за ГЕРБ е и официално представено на нет страницата на „Ханс Зайдел“
    Фондация Ханс Зайдел е на ХСС, който пък е основан след Втората световна от бивши офицери от хитлеровия вермахт. Всяко ходене в Германия на Цецо(преди да бъде хванат в корупция) бе свързано с гостуване на „Ханс Зайдел“...
  • 36 Тома

    9 7 Отговор
    Важното е че на боко тиквата чекмеджето му е празно
  • 37 Кво да кажа

    5 0 Отговор
    Закривай ...
  • 38 Анонимен

    2 0 Отговор
    Ще се оправят нещата като му доиде времето
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Казуар

    2 6 Отговор
    Просто Бойко обикаля из България и заблуждава простите.
  • 42 БОЙКО НЕ РАЗБРА КОЛКО ПОЛА ИМА

    1 3 Отговор
    Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че в света има само два пола - женски и мъжки. Това мнение той сподели по време на реч на студентска конференция във Флорида. „Разликата между нашето движение и силите, срещу които се борим, не може да бъде по-очевидна. Те вярват в лявата джендър идеология и отровната критична расова теория. Ние вярваме в съществуването на два пола: мъже и жени", каза бившият глава на Белия дом. Публиката посрещна думите му с бурни аплодисменти. - ЧЕТИ БЕ ТИКВО ПРОСТА !
  • 43 Жулиен Гаков

    3 2 Отговор
    Боко! И ти да беше останал, пак нямаше да има евтин газ след тъпите ти изявления ,че ще дадеш С 300 на украинците!!!
  • 44 Дааа

    2 0 Отговор
    Много ви притеснява Бате ви Бойко нещо? Какъвто и да е, нещо се правеше. Сегашното задкулисие освен да вдигне всички цени и уреди комисионите, какво успя?

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ко не

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Дааа":

    Бай ви Ганя от Банкята ли