Last news in Fakti

27 Юли, 2022 15:31 2 692 30

Служебният кабинет на Радев ще бъде изправен пред тежки предизвикателства

  • служебен кабинет-
  • румен радев-
  • предизвикателства

Предсрочните парламентарни избори бяха очаквани още от момента, в който бе излъчено коалиционно правителство от разнородни, а някои и без идеология нови политически формации, коментира журналистът Стоян Тончев

Служебният кабинет на Радев ще бъде изправен пред тежки предизвикателства - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Повече от ясно е, че съставът на служебния кабинет на президента Румен Радев е почти готов. Предсрочните парламентарни избори бяха очаквани още от момента, в който бе излъчено коалиционно правителство от разнородни, а някои и без идеология нови политически формации, водени от една единствена цел - упражняването на властта заради произтичащите от нея благини и материални придобивки. И това бе доказано във времето с работата на проваления кабинет "Петков", сформиран от "Продължаваме промяната", БСП, ИТН и "Демократична България". Нулева борба с корупцията, законодателна инфантилност, некомпетентност, спорни сделки и меморандуми, приятелски, роднински и семейни назначения, много лъжи и истинска подмяна белязаха управлението на Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Корнелия Нинова, Даниел Лорер и компания.
От тук нататък, какъвто и да е съставът на служебното правителство на президента Румен Радев, членовете му трябва да встъпят във властта с ясна визия и предварителна настройка, че ще управляват в изключително напрегната и сложна международна обстановка (война в Украйна) държава, която е изправена пред консилиум от кризи - политическа, енергийна, финансова, икономическа, здравна, инфлационна.

Служебните министри и премиер ще бъдат подложени на ожесточени многопластови и разнопосочни вътрешнополитически атаки - и от "ляво", и от "дясно" и от "център". И това ще е така, не само за да си трупат партийни дивиденти за предстоящия граждански вот през октомври от различните политически лидери, но и за да се пречи чрез информационни операции на работата на членовете на правителството, поради страх от опасения, че ще осветят далаверите на предшестващите ги.

Служебните министри и премиер трябва да имат "як гръб", защото "сопите" по него ще бъдат много, дебели и с непрекъснат интензитет. Те ще са натоварени не само със сложната задача да стабилизират показателите на България с нови договори за доставки, но и да претъпят максимално пораженията от неизбежните кризи, които е много вероятно да извадят хората на улицата. Негарантираните газови доставки от кабинета "Петков" неимоверно ще доведат до покачване на цените на тока и парното, а като прибавим към тях и продоволствения инфлационен колапс и продължаващия скок на хранителните стоки от първа необходимост, очертаващите се зимни месеци ще бъдат инфарктни за изпълнителната власт.

Трябва също така да се отчете, че предизвикателствата за служебния кабинет е много вероятно да се разтеглят напред във времето, поради невъзможността на избраното през месец октомври 48-о Народно събрание да излъчи редовно правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Острото

    26 9 Отговор
    След мен потоп

    Коментиран от #20

  • 2 Да бе да

    11 4 Отговор
    Ако има проблем ще тегли заеми и така до изборите.
  • 3 жжжжжж

    14 6 Отговор
    няма страшно. румен ще вдигне юмрука и кризите ще се скрият.
  • 4 Анонимен

    4 4 Отговор
    От село славяниво що не да не бъдат Служебните кабинети на брой, не биллут колко ще са. Или за тия две години всипки ги оправихте с баба Станка, все нашите деца

    Коментиран от #19

  • 5 Това е

    8 2 Отговор
    неминуемо , но може да се окаже изключително положително !

    Коментиран от #26

  • 6 Последния Софиянец

    7 7 Отговор
    Винаги може да разчита на нас от площада.Звъняли са ми в полунощ и съм се отзовавал когато Гешев беше решил да прави преврат.
  • 7 хахото

    7 13 Отговор
    най добре е да няма служебен кабинет а направо да правиме със сърбия балканска федерация,щото нищо добро няма да видим от служебен кабинет на козяшки натовски генерал освен да докара нов киро или баце,а със сърбите ще направим мечтата ни за три морета реална и няма да сме зависими от турскоеврейските мераци за слаби балканима от тая федерация ще дойде и силата на европа подкрепена от путин да изгониме задокеанските мародери
  • 8 Еми

    10 3 Отговор
    Кой ни набита, тия пикльо....ци???
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    2 6 Отговор
    Същите и те. Дядо Георги бил опериран преди кончината и за благодарност назначи синчето на уж известният хирург в Хасково, динчето му Наско за Министър на театъра. То си е театър. Стани да седна. И сега Наско ще купи в германия жилище на него и приятелката му, а вие яжте мухлясалите квартални хлябове и пийте една студена вода от еродити хвърчила радев и Стефчо Янев. Икономисти, юристи ли са, че ги величаите. Силни по дух са били, но кога, на младини. По тая логика и Нинова не се огъва преднтях, но накрая Янев ще изхруска Ниновица. Умните кой ги желае, никой
  • 11 Що така бе?

    11 4 Отговор
    Нали президентчето докара про100то, като негов любимец. Сега, кой ли ще докара? След тоя кабинет от некадърници начело с коко и кокорко, кои ли ще са следващите? Като знам капацитета на президентчето, сигурно ще е про100 по две! Все пак всеки избира такива, които си мери по своите способности! Очакваме чудеса от глупости!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 13 Отговор
    ГЕРБ-42% , ДПС-13%, БСП-9%, ВЪЗРАЖДАНЕ-8%, ДБ-6%, ИТН-4%, ПП-3%.

    Коментиран от #23

  • 13 Патето Яки

    12 2 Отговор
    Дано не назначи някои прехвалени пак от Бай Пън, с Кирчо и Кокорчо затънахме яко.
  • 14 456

    8 4 Отговор
    След батака на ББ и на острото Петков новото правителство ще му се е... мама.. Има толкова поразии да оправя, че не знам дали ще успее. Но пожелавам му успех.
  • 15 дедогошо

    2 1 Отговор
    Земи огин запали ме, направи ме пепел.
  • 16 Хаха

    10 7 Отговор
    ИМПИЙЧМЪНТ НА ФАЛШИВИЯ ГЕРОЙ. ДОЛУ РЕЗИДЕНТА.

    Коментиран от #22

  • 17 Предлагам

    5 7 Отговор
    проф. Иво Христов за министър -председател.
  • 18 Никой

    7 7 Отговор
    Как руското мекере да финтира народа и предаде България в ръцете на орките.
  • 19 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Неграмотен,ти ще кажеш ли от кой баир си и имаш ли начално образование? Понеже си видимо необразован,уточнявам! Начално образование, означава, че имаш завършен 4-ти клас!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анастас Герджиков

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хаха":

    Еее, недей, че трябва пак да се явявам на избори срещу него! Не ми се става пак за смях!
  • 23 Дааа

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И накрая Гепи в опозиция! Тия щуротии ги драскахте и миналата година! Даже 42% са малко! Направо пиши 90,да е сигурно, че ще заработиш стотинките!
  • 24 Фактъ

    4 2 Отговор
    Автора е ненадежден ! Тенденциозен пасквил ! .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ахаа ...

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Това е":

    Ще видим!
  • 27 Оглозгано

    4 0 Отговор
    Ще им е трудно, от обран бостан, какво да прибереш. Много бедни-духовни хора управляват държавата, а тази държава се съгражда от народа. Гласувайте задължително, но си помислете хубаво за кой, какво са направили за Вас.
  • 28 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Хм,цели 2 месеца бай румен е на ход,служебен кабинет по начало си е безвремие,време за всякакви спекулации.Сега ще му отпуснат края,ще бъде толкова раз-юздано по-лити-канство,пе-чал.барство,прокарване на чужди интереси.Ще се подготвят за изборите,така че Възраждане да го потопят под 10%,не че ще му отстъпят властта ,ако вземе 90%,ама нейсе.Де да Беше толкова лесно и просто,властта е у новата бур-жоа-зия и тя без к-р.ъв. няма да я даде.
  • 29 Смех

    3 0 Отговор
    Радев тоя път началника ти какви идиоти ще ти поръча да назначиш, внимавай щото пак няма да си разбрал що за хора са нали? Досега тия от запад дето са идвали никои не е бил повече от пропаднал мушеник и никои от тях не излязал беден от власта
  • 30 Габи

    2 0 Отговор
    Няма по-тежко предизвикателство от това некадърници като ПП и ДБ да управляват държавата