Last news in Fakti

30 Септември, 2022 19:00 6 151 178

Как да повярваме на Русия, че не стои зад саботажа на "Северен поток"?

  • северен поток-
  • русия-
  • владимир путин-
  • газ-
  • газпром-
  • балтийско море

Ако Москва е убедена в победата си над цивилизования свят, тогава защо тя е загубила самообладанието си?

Как да повярваме на Русия, че не стои зад саботажа на "Северен поток"? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В мрежата се разпространяват всевъзможни заговорнически теории за причината за течовете по тръбопровода "Северен поток". Едно е ясно: полза от тези течове може да има единствено и само Москва, коментира Миодраг Сорич.

Кремъл отхвърля възмутено всички обвинения и твърди, че Русия нямала нищо общо със саботажа на газопровода по дъното на Балтийско море. Но и Владимир Путин по същия начин повтаря, че Русия не била започвала войната в Украйна. Или че неговата страна не поразявала цивилни цели в Украйна.

За Путин обвиненията, че Русия използва енергията като оръжие, също са "политически мотивирани брътвежи". А преди нападението над Украйна той и външният му министър Лавров ни убеждаваха, че всяко твърдение в тази посока било злонамерена спекулация. Тези дни те твърдят, че на псевдореферендумите в Източна Украйна всички били гласували за присъединяването на тези райони към Русия. Списъкът с лъжите може да бъде продължен.

И когато сега руското правителство отхвърля всякаква отговорност за "инцидентите" в Балтийско море, кой ли ще му повярва? То отдавна загуби всякаква достоверност. Останаха му само страхът от загубата на властта, перспективата да загуби войната срещу Украйна и да бъде подведено под отговорност за извършените престъпления. Страх, който се крие зад истеричните крясъци и невъздържани заплахи по адрес на Запада. Ако Русия е убедена в победата си над цивилизования свят, тогава защо тя е загубила самообладанието си?

На бойното поле нещата не се развиват така, както очакваше Москва. Точно обратното: една малка, в сравнение с тази на Русия, но високо мотивирана армия изнася в момента лекция на руския военен апарат. А целят свят, включително Китай, наблюдава случващото се. Дори и само с това Путин нанесе трайни поражения на авторитета на Русия: щом като украинските войници превъзхождат руските военни, какво да кажем например за един Китай, за една Турция и за много други държави? Дългогодишният стремеж на Путин поне във военно отношение да се мери със САЩ, се изпари във въздуха над Източна Украйна.

Кой би могъл да има полза от това?

Седмици ще са необходими да се изяснят обстоятелствата около извършения саботаж на тръбите по дъното на Балтийско море, а дотогава можем само да спекулираме за причините. Но да видим кой би имал полза от такъв акт. Със сигурност не и Европа. Нито пък САЩ, защото с нападението на Путин срещу Украйна беше постигната целта на американците: руската агресия превърна газопровода "Северен поток-2" от ябълка на раздора в ненужна купчина боклук от стомана на дъното на морето.

В същото време Европа прави всичко възможно да намали зависимостта си от руските доставки на суровини от Русия - най-добре до нула. А след първоначалните трудности тези усилия сега започват да дават резултат. Вярно е, че европейците ще трябва да платят за това висока цена, което ще се отрази неблагоприятно на тяхното благосъстояние. Но те ще го преглътнат.

Русия не произвежда нищо годно за пазара

Още по-зле обаче изглеждат нещата за Москва. Русия живее от продажбата на суровини - основно за Европа. От какво точно ще живеят руснаците, ако Западът вече не иска руски петрол, газ, злато, никел и т.н. - дори и те да са по-евтини от предлаганите на световния пазар? Русия не произвежда нищо, което би могла да продава в чужбина. Правителството на Путин демонстрира вече 20 години, че не е в състояние да модернизира руската икономика.

След тази зима се очертават много мрачни икономически перспективи пред Русия, защото Европа вече ще си набавя нужните количества (втечнен) газ от САЩ, Норвегия, Катар и други държави. Петрол има достатъчно в Северна Африка и много арабски държави. А за обявената от Москва преориентация към азиатските пазари ще са нужни десетилетия. Човек не трябва да е непременно пророк, за да се сети, че и тази цел на руското ръководство е фата моргана.

Изнудването като изход

Какво ѝ остава тогава на Москва? Да се опитва да изнудва Запада. Сега Русия изглежда е повредила собствените си тръбопроводи - тези на "Газпром". Посланието към Европа гласи: Следващият път могат да пострадат и тръбите от Норвегия за Полша или тези от Африка за Италия. Руските подводници могат да ударят навсякъде!

Но Западът няма да се поддаде на този шантаж. А НАТО не е беззащитно. Нуждата да се защитава критичната инфраструктура е само още едно основание западните държави да повишат драстично бюджетите си за отбрана. Включително и за да могат техните бойни кораби и подводници да демонстрират засилено присъствие в Балтийско море, в северната част на Атлантическия океан и в Черно море.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 146 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма как

    250 28 Отговор
    За това като първа необходимост трябва да имаш акъл, а у зелето такива признаци не се наблюдават!

    Коментиран от #32, #85, #101

  • 2 Абе

    32 181 Отговор
    щом путин и русофилите казват, че е европа значи е европа, какво не ви е ясно

    Коментиран от #10, #53

  • 3 НЯКОЙ

    49 218 Отговор
    Ако си толкова безумен, че да нападнеш една суверенна държава, която не те предизвиква, та ще ти се опре една тръба????

    Коментиран от #6, #16, #63

  • 4 ДрБр

    224 30 Отговор
    Дойче дебили-вервайте!
  • 5 Ами това

    214 27 Отговор
    Е патент на "миролюбивите" Фащски ,патент на ЦРУ.
  • 6 Смешник

    132 22 Отговор

    До коментар #3 от "НЯКОЙ":

    Която не те предизвиква? Бих те наритал и без извинение, за да разбереш кое е предизвикателство.

    Коментиран от #109

  • 7 Пучо Капучо

    232 27 Отговор
    А как да повярваме, че ФАЩ не стоят зад този саботаж? Те кулите си у дома сринаха, та на тръбите на рашките ще простят.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 към дойчовците

    211 22 Отговор
    Имам само един въпрос . Вие като излизате от собственото си магазинче или ако ще да е будка за вестници , заключвате ли го или го взривявате с граната ? Дойче "з" еле в вашата страна с взривове ли приключвате бизнесите си !? Имах ви за разумен и практичен народ но с всеки ден се убеждавам че нищо не е останало от вас .....

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 учуден

    181 16 Отговор
    Ма руснаците много оправни бе, натото провежда учение, а руснаците тихомълком точно там взривяват газопровод, или руснаците са много добри, или натовците супер застреляни, или нещо не е така в картинката, дето ни рисува зелето.
  • 12 горски

    139 13 Отговор
    \========В същото време Европа прави всичко възможно да намали зависимостта си от руските доставки на суровини от Русия - най-добре до нула. А след първоначалните трудности тези усилия сега започват да дават резултат. Вярно е, че европейците ще трябва да платят за това висока цена, което ще се отрази неблагоприятно на тяхното благосъстояние. Но те ще го преглътнат.========
    Когато САЩ ги държат за рогата, европейците ще преглътнат много неща..
    Аман от специалисти...
  • 13 Аналитик плюс

    125 10 Отговор
    E, хайде сега, не е само руското правителство, което отхвърля отговорност за инцидентите с газа. Никой няма да си признае, че е виновникът. Обаче, ако анализираме, това че кранчетата за затваряне на тръбопроводите са в Русия, е значително смекчаващо обстоятелство за вината, така лесно хвърлена по типичен за DW фейк начин по Русия. Налтъй, лицемери.....
  • 14 Смешници

    160 11 Отговор
    Абе не чувствате ли колко сте жалки .Ако Русия е извършила това ,тогава за какво НАТО ми говорите ,когато става във води на НАТО ,и по принцип Балтийско море е натовско море .При цензури които реагират на честота на дишане и не усетили лошите руски водолази как си взривяват кранчето от където утре го пускат и почват да печелят .Чудя се понякога ,тези от запада за какво ни смятат? Че има по простовати хора,има ,че има хора които не умеят да мислят и се подават на манипулиране ,но да ме смята някой ,че съм иди@т просто ми идва в повече ,или писача на тази глупост в такъв ?
  • 15 Хаха

    83 6 Отговор
    Кой вярва на лъжци бе? Само тези, на които им харесва да са лъгани цял живот
  • 16 Виж сега,

    96 10 Отговор

    До коментар #3 от "НЯКОЙ":

    Държавата, която беше нападната, не може да се каже, че не предизвикваше, нали? Опитай се да бъдеш поне малко обективен, за да има поне малко смисъл в твърденията ти. Иначе си правиш монолог
  • 17 Само това ми се наби

    121 23 Отговор
    в очите:

    "Русия не произвежда нищо годно за пазара"

    И престанах да чета.

    Коментиран от #79

  • 18 ЦК на КПСС

    96 10 Отговор
    Както повярвахте че не америкозите си взривиха кулите близнаци
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Уникално tъпи

    103 11 Отговор
    галfони в това Дойче Веле.
  • 21 джаба

    43 5 Отговор
    то това е за умни хора бе мушмул - как да повярвал....
  • 22 яверт

    110 10 Отговор
    Трябва да си с много , ама много развинтено въображение , за да твърдиш , че Русия си е гръмнала газопроводите. Не са безмозъчни хората на Запад . Не знам защо авторът на статията ги смята за такива

    Коментиран от #102

  • 23 Дай Лама

    93 9 Отговор
    Проблема е че ни смятат за глупаци каквото е тяхното население и мислят че веднага вярваме за лошите руснаци
  • 24 БАЙ КУРТИ

    69 7 Отговор
    Къде е ДЖАМ...ЗА да потвърди ДОСТОВЕРНАТА информация от DW , и BBS . АБЕ ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА И ТРИПОЛОВИТЕ.
  • 25 Баце

    83 6 Отговор
    По големи глупости е трудно да се напишат. Ако Русия иска да спре газа за Европа, защо подава още газ през Украйна а.
  • 26 ежко

    85 7 Отговор
    Как на една страница можете да напишете толкова глупости!На първо място ползата е за САЩ!Защото днес ЕС е един,но утре може да бъде съвсем друг!Швеция започна, Италия- и тя, Франция-на косъм а в Германия Зелените ,ХДС и социалдемократите губят почва!, На второ място -застрахователна измама,ако изобщо има кой да плати!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ицо

    84 7 Отговор
    Краварите краварите това е лицето на тероризма
  • 29 Путинофил

    9 75 Отговор
    В момента орките празнуват до мавзолеят на мумията на червеният площад!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Марш

    80 8 Отговор
    "Конфликтът с Русия: "Германия подвива опашка, когато ножът опре до кокала"

    Копнете това и го пуснете в Гуглето. Ще видите една мноооого интересна статийка... от СЪЩАТА медийка !!! Цитирам: "Край на газопровода Северен поток-2? "Обещавам Ви, че ще сме в състояние да го направим", предупреди американският президент Джо Байдън - в случай, че Русия отново наруши границата на Украйна."

    Коментиран от #62

  • 32 Няма как

    14 76 Отговор

    До коментар #1 от "Няма как":

    русиа да е добре вече.Става и ще става все по-зле.Основният паричен поток от ЕС вече го няма,след като руснаците си взривиха и двата газопровода и скоро стават неизползваеми завинаги.Китай и Индия плащат оскъдно.Хахаха.Пари няма действай.
  • 33 Арарар

    14 99 Отговор
    Плитки са ви мозъците, рус0р0би.
    САЩ няма ползва да дестабилизира Европа и да я вкарва в криза, защото това ще става САЩ в криза също. Така работа глобалната икономика, ама за това се иска четене и мислене, не варене на ракия.
    Отделно САЩ така или иначе бяха на 100% капацитет с доставките на течен газ към Европа. Няма как да изсмучат още от пръстите си.
    Да не говорим за риска, ако бъдат хванати - това ще разцепи НАТО. Така че САЩ ползва от това НЯМАТ.
    Ползва имат само ватенките да ни накарат да не си вярваме и да се караме помежду си.

    Коментиран от #39, #57

  • 34 Ученият котка

    45 5 Отговор
    Неслучайно американците промениха траекторията на астероида. Всички глави бяха обърнати нагоре.
  • 35 сирене

    44 5 Отговор
    Европейския комунизъм тепърва предстои. Койт ял кИфтета, ял..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Милен

    36 7 Отговор
    В на Русия не вярвам също така не вярвам и на писанията на дойчовското веле, а още по-малко на брюкселските бюрократи, та не се хабете да ми внушавате вашите поданици.
  • 38 БеГемот

    30 9 Отговор
    Само Путин ша ни опрай....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 един

    16 75 Отговор
    Целия свят разбра,че Русия е Империя на злото и лъжата,само у нас се питаме дали това е така!Не изглежда да сме по-умни от другите народи по света!

    Коментиран от #99

  • 41 БПФ

    93 10 Отговор
    За мен е ясно кои НЕ са взривили газопроводите !!! Не са ги взривили германците, защото оцеляват с тоя газ, не са ги взривили и руснаците, защото печелят от тоя газ. С какъв акъл ще взривят газопроводи за 20 милиарда? КОЙ има полза от тая диверсия? - САМО И ЕДИНСТВЕНО САЩ !!!
  • 42 А бе

    9 48 Отговор

    До коментар #39 от "Бах":

    и в русията ти е пълно с такива , още от 70години , не се заблуждавай руските пропаганди са за наивни хорица!

    Коментиран от #52

  • 43 Перо

    61 6 Отговор
    Течовете на газа да на датски и шведски териториални води от 12-милната зона,а морската зона се контролира от ВМС на САЩ! Освен това на тръбопровода съсобственик е Русия,при това и двата газопровода не работят!
  • 44 Не вярвам на пропаднала русия

    12 60 Отговор
    НИТО ДУМА, ТОВА Е МАШИНА ЗА ЛЪЖИ И МИЗЕРИЯ !

    Коментиран от #54

  • 45 взвд

    62 7 Отговор
    англосаксите от санкции преминават към диверсии и саботажи на газопроводи проклети да са
  • 46 КРИС

    77 5 Отговор
    САЩ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКИ ПОРАЗИИ В СВЕТА.
  • 47 ами да кажа

    55 6 Отговор
    русите няма как да се откажат от доходите от газа а амрихансите просто премахнаха макар и вече скъпата суровина от масата на европейците сега поръчвайте танкерчета а нещата няма да приключат скоро и ще е още по болезнено за германия най вече
  • 48 Матей преображенски

    62 5 Отговор
    И защо да си разбиват сами газопроводите,които им носят купища пари,никой не прави така,дори по време на война.Ако са искали да навредят на ЕС ,щяха да спрат газта,която всъщност от месеци наистина е била спряна.Тогава защо?От цялото упражнение единствено имат интерес сащ,по много причини,най-важната е да настроят Германия срещу Русия,до степен на война.Има основателно предположение защо едната тръба не е поразена,поставили са заряд до нея ,и нарочно не е взривен,за да бъде намерен и на боеприпасите да има знак произведено в Русия.Тогава нато ще ревне кански--ето,те са ,хванахме ги!Но версията е достатъчно огласена,защото е твърде вероятна,така че номерът няма да мине.
  • 49 Павел пенев

    57 6 Отговор
    Фашистката медийна група DW отново е автор на нескопосани пропагандни лъжи.
  • 50 # идиоти вън

    51 5 Отговор
    Кой има достъп до района на взривовете, където е бъконо от сензори за подводници и район стриктно наблюдаван от тези които взривиха с няколко стотин кг, тортилов еквивалент без ,,никой" да ги забележи???? Мислете бе ИДИОТИ!
  • 51 Урюрвкос

    6 57 Отговор
    полза от тези течове може да има единствено и само Москва защото бизнеса от Европа бяга в Щатите, долара силен и за по малко пари купуваш повече европейски активи.
  • 52 Бах

    32 6 Отговор

    До коментар #42 от "А бе":

    Абе , то и в Русия и навсякъде, дори и при животните ги има н.е.н.о.р.ма.л.н.и.т.е. Но в Русия нямат шанс или публична дейност за разлика от западните ценности и общества .
    Та тези индивиди - грешка на природата ни командват и са навсякъде в държавите . Аз беден Г.Е.Й. не съм видял . Газовите камери използвани някога са били решението.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ника

    15 4 Отговор
    Ти пък кога си бил в Русия,та се силиш?По "правописа" ще те познае човек.
  • 56 123

    52 4 Отговор
    Никой не реже клона, на който седи. Американците правят саботажи!
  • 57 мммда

    26 3 Отговор

    До коментар #33 от "Арарар":

    Ползата е да надуят цената и да утвърдят курса на долара и не само...
  • 58 Пъво си обръснете

    41 5 Отговор
    фюрерския мустак. После си накиснете зелето в саламура .После пийт едве глътки соев сос със сламура. Може и да изтрезнеете . Дойче Швайне УСа 16-подлоги
  • 59 ОБЕКТИВНИЯ

    13 6 Отговор
    МНОГО ПРОСТО: Н И К А К!!!
  • 60 След Кромид19

    43 4 Отговор
    Оглупяването на хората премина на качествено ново ниво, но от друга страна ДВ отдавна е неофициален рупор на ЦРУ...
  • 61 Индианец

    32 4 Отговор
    Нема страшно, скоро ще им пуснат поток 3 ,през денафицирани украйна и полша.
  • 62 Още по интересно е

    31 2 Отговор

    До коментар #31 от "Марш":

    ... че 2015г. има статия в RT, в която се посочва доклад на шведите, които откриват при рутинна проверка на тръбите на Северен поток неактивен подводен дрон с прикачен експлозив към него в непосредствена близост до газопровода. И статия в RТ и шведския източник са все още налични.
  • 63 пье шу

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "НЯКОЙ":

    нито е суверенна, нито не предизвиква. изсмуквате си дивотии от пръстите (или от другаде?) и после дращите.
  • 64 бай Даньо

    36 2 Отговор
    От "аргументите" че руснаците са думнали газовите тръбите по скоро изглежда че американците са го направили , а че руснаците ще думнат полската тръба сте прави ...
  • 65 Логично е

    6 45 Отговор
    Най-логично е именно русия да е взривила тръбите. Сами създават поводите за да имат повод за ескалация.

    Коментиран от #69

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Отврат!!

    43 7 Отговор
    Абе медияГнуснаамериканска.Вие за иди0ти ли ни мислите.Кой идии0т ще си взривява тръбите,за които е дал милиарди вместо да спре кранчето и да каже няма газ.Вчера руското разузнаване обяви извършителя от ВВС на САЩ леитенат Блинкън(водолаз)
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Верно ли

    37 6 Отговор
    "Какво ѝ остава тогава на Москва? Да се опитва да изнудва Запада. Сега Русия изглежда е повредила собствените си тръбопроводи - тези на "Газпром". Посланието към Европа гласи: Следващият път могат да пострадат и тръбите от Норвегия за Полша или тези от Африка за Италия. Руските подводници могат да ударят навсякъде!" Малееееее, това ли е новият либерален мозъчен напън! Значи Русия ще си съсипе собствените тръби, да им доказва на зелките, че може да удари и норвежките! Умопомрачителния гений кой е???

    Коментиран от #72

  • 71 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    39 5 Отговор
    ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ КАК ДА ПОВЯРВАМЕ,ЧЕ ТЕРОРИСТ №1 В СВЕТА НЕ СТОИ ЗАД ТОЗИ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ???? КАК ДА ПОВЯРВАМЕ НА БАЙ ДЪН ,ЧЕ НЕ СА ТЕ?

    Коментиран от #73

  • 72 Ц, не

    5 25 Отговор

    До коментар #70 от "Верно ли":

    Не иска да доказва нищо, а да покаже, че няма да снабдява повече Европа с газ и за да обвини Запада с обратното.
  • 73 Ако щеш вярвай, на никой не му дреме

    4 13 Отговор

    До коментар #71 от "ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ":

    Ми не вяряай, всеки си има мнение. Ти що се опитваш да натрапиш своето?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Някой

    29 3 Отговор
    Как да не повярваме, че САЩ стоят зад терористичния акт със СП? С това досие...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Без тръби,

    4 22 Отговор
    С ръждясали калашници..Лошо
  • 78 Тонката

    34 6 Отговор
    Я пуснете видеото, в което Байдън заяви, че Сащ ще "спрат" СП....Или такова видео не съществува?🤔

    Коментиран от #86

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 А на нас какво ни дреме

    3 14 Отговор
    Ако са си пробили тръбата?Сериозно питам.
  • 83 И кой пък трябва да е Миодраг Сорич

    18 5 Отговор
    Абе те руснаците бомбардират запорожката АЕЦ(в която са) , разрушават собствения си газопровод. Връзва се с умопомрачението на Путин. Толкова е логично всичко. Даже незнам , защо изобщо се повдига този въпрос.
  • 84 Нищо ново под слънцето

    6 9 Отговор
    Не си ли спомняте, че САЩ бяха набедени, че са взривили кулите си. Сега пък обвиняват Русия, че е взривила Северен поток. Мачът на тенис на корд продължава. Дано зрителите да издържат на напрежението.
  • 85 ИМА КАК

    34 4 Отговор

    До коментар #1 от "Няма как":

    НА ГРАНИЦАТА СИ РУСИЯ ИМА КРАН ПРОСТО ГО ЗАТВАРЯ И НЯМА НУЖДА ДА СИ ВЗРИВЯВА ТРЪБАТА СЛАБОУМНИЦИ!!!!
  • 86 знаеме брато

    5 37 Отговор

    До коментар #78 от "Тонката":

    както винаги рашистите извадиха доказателствата още преди да се случи "случката" хахах
    поредната нагласвация и театър от Масква, то друго не им остана. На бойното поле се вижда - загуби и бягство. Сега очакваме АЕЦ Запорожие - провокация, някой и друг атентат в Москва и Питер и накрая всичко ще приключи с едно чайче за Путлер и да се връщаме към нормалния живот.

    Коментиран от #107

  • 87 Тити

    4 28 Отговор
    За Рашистан лъжата и пропагандата са ежедневие.
  • 88 Виктор Фекалев

    28 3 Отговор
    Скоро очаквам dw да ни убеждават, че небето е зелено
  • 89 Начии

    29 3 Отговор
    Според Дойче зелето Путин който закопа 4-5 млрд долара в двете тръби реши, че повече не му трябват и си ги взриви, а. И това не е малоумна пропаганда, нали.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ПараШут

    32 2 Отговор
    Я по-добре напишете за мащабното учение на НАТО точно в този район по същото време 26 и 27-ми септември под кодовото название Ramstein Alloy??? Нима руснаците са толкова добри, че се промъкнаха в плиткото Балтийско море насред учението незабелязани?! Браво тогава на тях.!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Без коментар!

    8 8 Отговор
    "Нито пък САЩ, защото с нападението на Путин срещу Украйна БЕШЕ ПОСТИГНАТА ЦЕЛТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ: руската агресия превърна газопровода "Северен поток-2" от ябълка на раздора в НЕНУЖНА купчина боклук от стомана на дъното на морето."

    Който има разум да мисли и размишлява!

    Коментиран от #96

  • 96 Или...

    6 1 Отговор

    До коментар #95 от "Без коментар!":

    Както се казва "Двама се карат, трети печели!"
  • 97 нннн

    25 7 Отговор
    Руснаците могат да затворят крана, ако искат да спрат газа. Защо им е да взривяват собствената си тръба?... Тази есен зелето вкисна още преди да го сложим.
  • 98 еее ама

    15 4 Отговор
    спрете се де, нали се разбрахме за малко търпение. Нали едната тръба не е гръмната, вдругиден, като започнат огледите, там ще се намери невзривено устройство и то ще е произведено в Русия...и всичко е ясно.
  • 99 Гост

    10 27 Отговор

    До коментар #40 от "един":

    Защото България е единствената държава в която има национални предатели като русофилите.Същите тези предатели работят за врага на България и работят против българските интереси.Затова и докато България не подложи на съд всеки един русофилски предател/шпионин, държавата ни никога няма да се оправи.

    Коментиран от #113, #137, #162

  • 100 Анджело

    17 3 Отговор
    Защо ако не искаха да тече газ към Европа просто не спряха крановете?

    Коментиран от #104

  • 101 Само напомням

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Няма как":

    "Едно е ясно: полза от тези течове може да има единствено и само Москва, коментира Миодраг Сорич."

    И САЩ имат. Даже САЩ имат по-голяма полза.

    ПС: Всички сме гледали интервюто на Байдън от февруари, в което открито заплашва, че ще спре Северен поток, ако Русия нападне Украйна.






    😉
  • 102 Анджело

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "яверт":

    Не ги смята може би. За такива статии му плащат. Хората явно не пишат по съвест а по идеология
  • 103 небрежнев

    11 24 Отговор
    Само русия има интерес от унищожаването на тръбопровода, защото:
    1. Руския газ се предплаща. Поради развалените турбини и нежеланието на САЩ и Канада да ги ремонтират, по СП1/2 не могат да се доставят предплатените количества. За това русия трябва да плати неустойка и да върне парите. Ако тръбите са взривени, то ще се избегне арбитража поради форсмажор.
    2. ЕС взе решение за пълен отказ от руски нефт и газ. В света има предостатъчно свободни количества газ от САЩ, Норвегия, Катар, Алжир..., но няма как да се доставя. В момента се строят терминали за втечнен газ и до месеци инфраструктурата ще е готова. Тогава путин няма как да създава неудобства в ЕС и приказките за некъпаните европейци са невъзможни. Ако не спре газа веднага, то след време путин не може да създава неудобство и да всява раздор в ЕС. Затова трябва да го направи сега.
    3. Обсъждането на проблема с липсата на газ сега може да отклони общественото мнение от анексирането на части от Украйна.
    4. путин говори само от позиция на силния и непрекъснато заплашва с Кинжали, Сармати, ядрено оръжие... Сега има още едно оръжие - може да унищожи всеки тръбопровод на вражеска територия. Така шантажът му добива тежест.

    Самото взривяване на СП1/2 е елементарно - от всякаква лодка може да се пусне взрив над тръбите и да се детонира дистанционно. Те са на 50-70м дълбочина и се виждат дори с око, а сонарите ги виждат като слънце.

    Коментиран от #108

  • 104 гост

    5 17 Отговор

    До коментар #100 от "Анджело":

    Ако русия просто спре крановете, ще я осъдят за неизпълнение на договора за доставка на газ. Тя вече не може да го изпълни поради повредите на компресорите и я чак съд. Като си гръмне тръбите ще избегне дела, ще си задържи плащанията и няма да доставя газ.
  • 105 Англосаксите

    16 3 Отговор
    Ли са цивилизован свят
  • 106 ДЕТРОЙТ РЕД УИНГС

    17 3 Отговор
    ДА БЕ , НЕФТОХИМ БУРГАС ПОЧНАЛ
    ДА СИ ВЗРИВЯВА БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ
    ...
    ЩОТО НЕ ИСКАЛ ДА ПРОДАВА БЕНЗИН
  • 107 Тонката

    19 2 Отговор

    До коментар #86 от "знаеме брато":

    Какво сме извадили? Това го каза вашият любим президент - дядо ви Джо...И то не след като се случи.....😂
    Да не говорим, че това не им е за първи път.... Подобна ситуация с повреждане на подводен тръбопровод е организирана от американските разузнавателни служби през октомври 1983 г. в пристанището Пуерто Сандино в Никарагуа...Не им е за първи път, така че хайде да не говорим глупости....Винаги са си били мишоци и мишоци ще си умрат....За Краварите говоря...
  • 108 ежко

    23 4 Отговор

    До коментар #103 от "небрежнев":

    Глупост върху глупост!какъв арбитраж,какви 5 лева?300 милиарда руски пари -блокирани!С арбитражно решение може би?Германия, Полша национализират руски газови фирми!Пак сигурно със съдебно решение!Няма вече арбитражи, всичко е политическо решения.Който може взима, кешира и се спасява!
    Европа се променя, бавно,но натам са тръгнали нещата!Швеция -с ново правителство!Италия - и те!Франция -Макрон за малко се отърва!Европа ще разбере накъде ги завлича САЩ и ще обърнат палачинката и Америка се застрахова,че дори това да се случи, да няма физическа възможност за транспорт на газ от Русия!Печелившите са само и единствено американските ти "приятели", а големият губеш е ЕС!
    Я сега се замисли, какво прави Азербейджан /и то директно в Армения, не в Нагорни Карабах/!Използва намалението и води война, а принципният ти ЕС с великите си цености, не смее дума да обели!Що така бе?Да си чул някой да каже "копче" на азерите?
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Верваме ви

    12 2 Отговор
    За да.веле знаем истината не се напъвайте
  • 111 124

    20 3 Отговор
    Явно д велле имаше садистична потребност с този акт байдън да им спре газта. Как да повярваме, че САЩ не са терористична държава? И така от 70 г.... войни, преврати, заплахи, лъжи, ултиматуми, цензура, манипулации, грабежи, шантаж, диктат! Всичко уродливо, насочено срещу човечеството са в един интерес.

    Светът се отърсва от този диктат, идва по-справедлив ред, в който ще се зачитат интересите на всички. Дивият колониализъм приключва.
  • 112 DW дежурните Лъжци и маниполатори!!

    25 3 Отговор
    DW защо смятате че хората в Европа са Идиоти, не са!! Русия се бори със зъби и нокти да построи този газопровод, и сега ще го взривява??? Взивиха го тези, които пречеха да бъде построен!! Знаете кои пречеха!!! Хората не са по глупави от вас DW, много плоски Маниполации тиражирате!! Съшити с бели конци!!!
  • 113 Много сме Русофилите в България!

    22 5 Отговор

    До коментар #99 от "Гост":

    70% от БГ-населението!Нима всички сме ,,руски шпиони"...?!
    Нима всички ще ни изправиш пред съда ...?!Ще се задавиш от поставената си нереализуема задачка...!

    Коментиран от #163

  • 114 Верваме, верваме на всичко

    18 3 Отговор
    Те тия руснаци много лоши, че и глупави. Построят газопровода, ра си го гръмнат. Превземат Запорожката АЕЦ, па си я гърмят. Като в същото време уж изпитвали недостиг на ракети и бомби. Хммм, странна работа са тия руснаци, както ни ги описват
  • 115 Исторически парк

    11 2 Отговор
    Ми като за начало е дала 40 млд.евро за тия тръби ве...
  • 116 ДВ а вие защо лъжете постоянно?

    18 4 Отговор
    Явно ще да е за пари и то от краварите!
  • 117 О, Боже

    19 4 Отговор
    минават всякакви граници. Достатъчно е да видим интервютата на Кондолиза, Нюланд, Байдън-който каза "че ако Русия защити населението си, със СП е свършено."-на въпрос журналист: Как? отговор: "ще видите, ще го свършим". Кой забрани ЮП, Белене, Бургас Александрополус в България? Трима САЩ сенатори и преди това Клинтън. Съвместна пресконференция на Орешарски и 3-мата САЩ сенатори и поГребаха България енергийно. Орешарски беше чеРвен на пресконференцията, кой знае с какво и как са го заплашвали. Съсипаха Европа, но кога ли на Англосаксия й е дремело за Европа? И точна, когато Германия бе залята от протести ЗА пускането на СП2? Не можаха да победят Русия икономически, изключване суифт, не можаха да победят Русия военно, и започнаха с това, което знаят най-добре Хирошима, Нагазаки, Сирия, Либия, Ирак. Ох, да изва ноември-междинни.по-късно Тръмп е спасението, колективният Байдън ще президвикат ядРен конфликт.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Анонимен

    15 0 Отговор
    Широк спектър от гледни точки.. Само в едната посока! Толкова ви е широк "спектъра"!
  • 120 Кърк Дъглас

    18 4 Отговор
    Такава пропаганда,да ти се завие свят.То и Садам пращеше от химия и бактерии......

    Коментиран от #123

  • 121 ведра

    18 5 Отговор
    Мръсници западни лисици. Такива лъжци. Кой ни вкара в съюз с такива мошеници? Тези на бялото черно викат и си мислят че като лъжат нещо ще променят. Христос е Бог истинен и и истината ще ви застигне рано или късно и колкото и да лъжете нищо няма да постигнете лисици. Русия "сама стреляля по себе си, сама си взривявала тръбите" кого лъжете? Безобразие. ФАкт е че няма да имате евтин газ и ще си купувате от краварите х3. Факт е че ще фалирате Европа. А глада ще ви застигне тъй както с лекота лъжете.
  • 122 Бой Джордж

    14 6 Отговор
    Ей,такива статии отвращават българина и го правят русофил.Толкова дървена манипулация,поне малко мисъл да я направят по-завоалирана.Това е на мегдана сър-дърводелци.
  • 123 Бонд, Джеймс Бонд

    14 1 Отговор

    До коментар #120 от "Кърк Дъглас":

    Както и Украйна от биолаборатории,нацисти,наркомани и т.н. , и т.н.
  • 124 Ники

    6 17 Отговор
    Путин напълно повтаря действията на Хитлер, вече взриви "Райхстага"...
  • 125 Така ли!!!?

    21 4 Отговор
    А как да не повярваме, че зад саботажа не стои фащ!!!? Три правила:
    1. Кой има изгода?
    2. Защо го прави?
    3. Проследи парите.
  • 126 Гандалф

    15 1 Отговор
    Тези руснаци много изгламяха..почнаха да си взривяват собствените газопроводи...няма да се учудя..ако утре почнат да си взривяват собствените ядрени централи...
  • 127 Бивш канадец

    19 1 Отговор
    ФАКТИ, на такива "мнения" слагайте надпис "платена пропаганда". Разбирам, че го правите заради кликбайта, но все пак имайте малко уважение към читателите си!
  • 128 Буха ха

    12 1 Отговор
    А как да повярвам на Бангладеш че не стои зад саботажите?
  • 129 Дън Бай

    13 0 Отговор
    Путин е виновен за урагана във Флорида. Точка!
  • 130 Даа!

    16 1 Отговор
    Сега вързвате ли,последователните действия на англосакса.Първо Брекзит.Следва пландемия,но Вовата е зачерта с един подпис върху указ за Спецоперация.Загуби на фармата за трилиони.Натиск върху цяла Европа ( и не само в Европа) за отказ от руски въглеводороди.Санкции-11 400 позиции . Ще си взривя сам не един,а два тръбопроводи,като по лесното е,да врътна крана.На единия,защото СП2 изобщо не е работил? Да си причиня загуби, за над 40 млрд евро.Обора с Острова го направиха.Усетиха се,че зимата ще се обърне процеса, и ще тръгне дори СП-2. Иначе всички марионетки ще бъдат издухани от народите.Сега ЕС е без алтернатива - само на течен газ от Обора.Тези направо ни се храчат в лицето,с тези дърводелски опорки.А с Брекзит ,англето се измъкна от предстоящото унищожаване на ЕС,като член.Планирано е много отдавна.

    Коментиран от #152

  • 131 е, не, не

    16 5 Отговор
    Що за евтина демагогия? Това няма да мине даже в училище за деца със специални образователни потребности. Между другого, на протестите в цяла Европа, участниците в тях заявяват, че взривяването на газопроводите е работа на САЩ. Няма улави да вярват, че Русия ще тръгне да се прострелва в крака точно когато Европа е на път да клекне и да се моли на килимчето за малко газ през зимата. Политиката на САЩ беше за спиране на руския газ, зелена сделка и други простотии, за да съсипят конкурентната европейска икономика и да намалят приходите на Русия. Услужливите европейски подлоги работят неуморно в тази посока. Протестите в Германия скоро щяха да доведат до пускането на руския газ в Германия и САЩ взеха мерки, това да стане невъзможно. Толкова е просто, че и едно зеле ще схване.

    Коментиран от #141, #147

  • 132 Гостът

    17 3 Отговор
    Въпрос към автора на този писквил. Ако вие искате да спрете водата до тоалетното казанче какво ще направите ще завъртите спирателния кран или ще си взривите апартамента?

    Коментиран от #154

  • 133 124

    12 1 Отговор
    Взехте ни за шарани бе
  • 134 Шом ШвабскотеЗелки

    12 2 Отговор
    Са ги активизирали, означава че не Русия, а краварите с абсолютното мълчаливо съгласи на западните идиоти са направили този съботаж.
  • 135 един от многото

    12 1 Отговор
    Как да повярваме ли , ами вижте от кой е статията и повече нищо не ви трябва , а и поляка взема , че се изпусна с благодарностите!
  • 136 Камиказе

    4 9 Отговор
    Вовата се прави на зъл и отчаян..руснаците по-добре да си оправят вътрешните батаци и да спират да занимават хора с величието си и със ценностите си..на никой не му пука
  • 137 дядо поп

    5 1 Отговор

    До коментар #99 от "Гост":

    Защото българите са връщани от много панаири и за разлика от облъчените западняшки джендъри все още мислят!

    Коментиран от #138

  • 138 Правоверен рушлямист

    2 3 Отговор

    До коментар #137 от "дядо поп":

    Джендърите май много бият хубавите хора а?? Да ги видиш само как се валят в калта пияни
  • 139 Баста 🇺🇦

    5 6 Отговор
    Не е нужно да вярваме. Ако взрива е вътрешен то Русия е пуснала по тръбата експлозива.
  • 140 Елефтери

    9 2 Отговор
    Четейки тия глупости, разбирам, че досега Русия е съществувала единствено и само благодарение на западния свят. Леле! А иначе изгода от от повреждането тръбите има проекта Триморие лансиран от САЩ.
  • 141 кикоман

    3 5 Отговор

    До коментар #131 от "е, не, не":

    Грешиш, Европа не е на път да се моли. Ще изстрада , но ще се отдели от расия.
  • 142 мдаа

    9 2 Отговор
    СЗО предупреди за епидемия от холера. Как да повярваме на САЩ, че биолабораториите на Пентагона не стоят зад най-новите епидемии в света?

    Коментиран от #144, #153, #159

  • 143 Локо Сф1956

    1 2 Отговор
    В устава на ООН чл. 106 и 107 е записано, че победителите от Втората световна война-Русия, САЩ, Великобритания и Китай имат право да да нападнат всяка страна , била в съюз с Германия през Втората световна война, изреждат се всички страни, включително и България, в които виждат нотки на заплаха, нацизъм и много други....Това е една от предпоставките Русия да започне военна операция за защита на руското население и територията им присвоена през 1991 г от Украйна.

    Коментиран от #158

  • 144 кикоман

    0 3 Отговор

    До коментар #142 от "мдаа":

    Като гледам не ти е трудно да вярваш м каквото и да е
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Изключително коректно и точно!

    5 4 Отговор

    До коментар #131 от "е, не, не":

    Още от началото на американско-натовските простотии в близкия изток, това беше целта-генерирането на огромни групи хора, който бягат, бягат съответно в ЕС. САЩ не приемат от тези бежанци. Целта е да се смачка икономиката на ЕС, която с Китай е единствен конкурент на американската икономика. Мисля, че стигаме до края на икономиката на ЕС, която вече ще е зависима от доставки на газ от САЩ или други като съвсем скоро очаквам сериозен проблем някъде там, откъдето Европа ще започне да се захранва с газ.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Хаха

    4 3 Отговор
    А колко време ще трябва да се построят танкери за превоз на газ...4-5 години! А има ли терминали за тази флотилия от танкери?? НЕ и пак трябват години за строеж. а Америка спечели от саботажа защото ще доставя допълнително газ която сега идваше от Русия. А шолц успя да договори с Катар за немската икономика ЕДИН танкер.и авторчето е платен от козяк
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Ванко

    4 3 Отговор

    До коментар #130 от "Даа!":

    Тези от острова се спасиха като мишоци от потъващ кораб, с техния брекзит... Само да видим, дали кораба ще потъне както е разчетено по техните и задокеански планове...
  • 153 ??????????....

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "мдаа":

    А как да повярваме че ти стриктно спазваш лекарските предписания?
  • 154 Домакинът

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "Гостът":

    Ти ако искаш да демонстрираш колко си глупав, навсякъде ли ще го правиш?
  • 155 Шаран БГ

    7 2 Отговор
    По същият начин по който повярвахме , че в Ирак има химическо и биологично олъжие, а не евтин нефт за САЩ !!

    Коментиран от #156

  • 156 Бакамурник Бг

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "Шаран БГ":

    То повярвахме че има и биолаборатории в Украйна .хаха особено в Азовстал хахага
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Сега вече

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Локо Сф1956":

    Знаем защо си локомотивец .
    Нищо чудно
  • 159 Повярвахме

    1 5 Отговор

    До коментар #142 от "мдаа":

    Че са над 50 броя и в Украйна
    Хахаха . Кой вярва на Джуджето вече хахаг
  • 160 Съдията Дред

    7 2 Отговор
    Ясно, след като тия почнаха с пропагандата, значи са сигурни, че не са руснаците. А и за чий им е да унищожат тръбите, за които се стараха толкова много. Сега им се казва , ако искате да продавате газ, само през Укрите. След като приемете условията им.
  • 161 старецът и реката

    4 0 Отговор
    Как да повярваме на Русия, че не стои зад саботажа на "Северен поток"?- КАТО МИСЛИМ ЛОГИЧЕСКИ!!!
  • 162 случаен

    4 3 Отговор

    До коментар #99 от "Гост":

    защо 15г,в тоз велик съюз отидохме на дъното,само не почвай с комунистите,нали имат регулаторни органи ес

    Коментиран от #166

  • 163 коми терористи

    4 6 Отговор

    До коментар #113 от "Много сме Русофилите в България!":

    Какви 70% бе миcиpко продажна...Русофилските опадъци сте няколко хилядна шайка,която България вече третира като руски шпиони и и ви изритва от държавата.Ако бяхте 70% вече да сте си направили референдуми,да сте избрали предателска партия като възраждане или бсп и да сте продали държавата на руския враг.Вие сте просто една няколкохилядна шайка нещастници които съвсем скоро ще бъдете изловени до един и подложени на съд.

    Коментиран от #168

  • 164 Олят О тялО

    2 1 Отговор
    Това звучи като - как да повярваме на Бойко , че не познава мис Бикини ?
  • 165 Постоянно

    8 3 Отговор
    говорят за руска пропаганда, но в поне 90% от българските сайтове се води ЯРОСТНА АНТИРУСКА пропаганда, пълна с лъжи, инсинуации, демагогия и какво ли още не! Нима разпостранителите на тази прпаганда мислят, че светът и по-специално България е пълна само с идиоти? Дълбока грешка! Един професор каза, че дебилите са доста голям процент от населението, но не ми се струва, че са чак толкова много, че да се разчита на успех при формиране на общественото мнение чрез този начин на пропаганда... Все пак в тази вече територия НЕ живеят само пълни идиоти...

    Коментиран от #167

  • 166 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #162 от "случаен":

    Проблема не е в ЕС,а в самите нас.Толкова ли да нямаш акъл да разсъждаваш ? Как от целия ЕС само ние сме зле ? Как всяка една държава е развита и богата,а само ние мизерстваме ? Дори Румъния дръпна рязко напред.Проблема е в това,че който и да ни дава пари и да ни осигурява всичко наготово България няма да се промени,защото тук е останала цялата корупция,комунистически грабители от времето на соца и самия народ е научен да мисли по този начин и в тази насока именно благодарение на соца.Ако червеният режим не беше минал от тук сега щяхме да сме като всяка една европейска държава,развита и богата.За сметка на това държавага ни прилича на Русия.Корупция до шия ,мизерия бедност и изостаналост отвсякъде.И това не важи само за нас,а за целия източен блок,ако погледнеш всички държави и всички бивши членки на СССР.Откъдето е минал червения ре им оправия НЯМА.Само мизерия и изостаналост
  • 167 руски говедари

    2 6 Отговор

    До коментар #165 от "Постоянно":

    Е ти какво очакваш ? Да се сипят комплименти за терористи като руснаците ли ? Ти чел ли си някъде да се пише позитивно за терористите от ИДИЛ ? Е как очакваш да се пише позитивно и за русия в такъв случай ?

    Коментиран от #170

  • 168 Братчет

    1 1 Отговор

    До коментар #163 от "коми терористи":

    ти си ярко потвърждение на думите на проф. Хритов за процента на НЕумните хора в тая държава...
  • 169 Мнение

    3 1 Отговор
    Господ най-добре знае кой е бил.
    Неслучайно им прати Иън.
  • 170 А ти

    9 2 Отговор

    До коментар #167 от "руски говедари":

    къде я видя тази руска пропаганда? Кой телевизионен канал, радиопредаване, вестник или сайт сипе хвалебствия за Русия? Няма такива, или ако има, то те се броят на пръстите на едната ръка! Докато обратното ни залива ежедневно, ежечасно, ежеминутно дори и в най-уродливия си вид!
  • 171 Иван

    6 2 Отговор
    И децата знаят,че САЩ взривиха газопроводите.САЩ са терористическа държава!
  • 172 КАК ДА ПОВЯРВАТЕ ЛИ ?

    4 1 Отговор
    АМИ ПОЛЗВАЙТЕ АКЪЛА СИ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА МАНИПУЛАТИВНИ СТАТИИ !
  • 173 вярващ

    2 0 Отговор
    Ще вярваме к,вот не кажете!!!
  • 174 КАКВОТО ПОВИКАЛО , ТАКВОЗ СЕ ОБАДИЛО !

    3 2 Отговор
    И ЕТО ТИ ,,ЙЪНГ" ВРЪХЛЕТЯ САЩ !
  • 175 НЯКОЙ НЕ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ ОЩЕ ЧЕ

    3 1 Отговор
    БОЙКО Е КРАДЕЦ И ПРЕСТЪПНИК И ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО .............. ЗАЩОТО СА КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ! СЪЩИЯ ФЕНОМЕН СЕ НАБЛЮДАВА И ЗА КИРЧО И КОКОРЧО !
  • 176 Матей преображенски

    4 1 Отговор
    А как да повярваме на Байдън ,че не са го думнали по негова поръка,както се и заканваше?По тия тръби цяло лято не е текъл газ,Шолц правеше фасони бидейки чисто американско чу-че-ло.И все пак американците трябваше да направят някой по-дързък сер-сем-лик в отговор на присъединяването на 4-те области,пъки да се подсигурят в случай че все пак Германия и Русия се разберат и решат да пуснат газопроводите.За капак са решили да накарат зеленски да се моли експресно да го приемат в нато,щом е да правят ескалация на напрежението,ще го направят.Демек,руската армия да внимава как воюва срещу ук-ри-те,защото всъщност ще воюва с цялото нато.Залозите вече са направени,ще видим прехваленото нато дали е толкова ербап,колкото се пише.
  • 177 Втора природа

    6 1 Отговор
    Ами ето как да повярваме - миналите поведения показват и предсказват бъдещите поведения: 1. 15.02.1898г. американците си взривяват крайцера Мейн в пристанището на Хавана и това е повод за вайната с Испания;2.Американците са розшифровали кодовете на японските ВМС,знаят за нападението на Пърл Харбъл,нооо напълно съзнателно дават курбан старите си крайцери;3. 02.081964г.. Разрушителят „Maddox“ (DD-731 лъже,че е атакувян ат виетнамски катери и това се правръща в т.н. Тонкински инцидент,повод за инвазия на САЩ в Югоизточна Азия;4. 1983г. в пристанището Пуерто Сандино,Никарагуа САЩ взривяват подводен тръбопровод;5. Досието " Farewell" от 1982г. - най-голямата не атомна експлозия на съветски газопровод в Сибир видима от космоса. Причина - компютърен саботаж от САЩ; 6. Кулите близнаци от 2001г. Както казват хората - навикът става втора природа.
  • 178 Владимр

    0 1 Отговор
    То е ясно какво ще стане, финала ще е като 1991, разпад на руската федерация и потъване до гушата в Ла….на, е това само пияните руснаци го могат, наздраве, а за всички русолюби, налягайте си парцалките и към раша, нали сега правят мобилизация, като толкова я обичате отивайте да помагате, ама не щете, стоите си тука на убаво и драскате небивалиции колко лош бил Запада, ама ако ви попитам колко неща имате във вас произведени в раша, ще ми отговорите нанай.