Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 17:00 3 114 54

На кръстовище без светофар

  • кръстовище-
  • саботаж-
  • владимир путин

По силата на обстоятелствата сравнително лесно пресякох кръстовището на двете цивилизации въпреки, че между тях нямаше никакъв пътен знак

На кръстовище без светофар - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бях на 21 години когато го пресякох на бегом. Идвах от свят в който ни внушаваха, че Стаханов е изкопал 102 тона въглища, че Мичурин чрез ашладисване на жълъд получава ябълка и че Миклухо Маклай е открил Нова Гвинея. Пропит бях от съмнение, че всичко това е вярно. Когато във Франция се представих като човек, чиято родина има 13 вековна история, моите съученици не ми повярваха.

Разровиха се в библиотеката и ме върнаха в реалността. На картата на Европа България не съществува 13 а 7 или 8 века! Забележката не ми беше много приятна, защото съдържаше известна доза подигравка. От друга страна тя съвпадаше с изпитаните от мен съмнения относно стоте тона въглища изкопани за един работен ден от миньора Стаханов.

По силата на обстоятелствата сравнително лесно пресякох кръстовището на двете цивилизации въпреки, че между тях нямаше никакъв пътен знак. Оставих настрана тази, която внушаваше, че „пред нас са грейнали житата“ и заработих с другата, която се ръководеше от „Картезианския начин на мислене“. Или съмнението е базата, от която започва мисленето. През нощта на 25 септември газопровода Nord Stream изгърмя на две места.

Метана който се намираше в тръбата се простря на повърхността на морето. Мнозинството коментатори светкавично обявиха, че саботажа е дело на Путин. Те дори не отбелязаха, че трябва да се изчака резултата от разследването. „Черната овца“ в настоящата ситуация е руският президент и никой друг. Само той прави бели. Подобно заключение, без конкретно доказателство, е толкова убедително колкото е и производството на ябълки от жълъди.

Според всички „обвинители“ руснаците взривяват собствената си тръба!? Никой не се спира на факта, че въпреки липсата на газ в нея има метан. Той е част от поддръжката на газопровода. Защо им е на руснаците да го съхраняват преди да го пробият? Несъответствието между фактите и заключенията на мнозинството западни наблюдатели свидетелства за наличието на презумция за виновност. Поддръжката на Nord Stream от руска страна означава, че те са планували да го пуснат някога отново. В деня на саботажа е открит официално газопровода „Baltic pipeline », който свързва Норвегия с Полша.

И тук мистерията е пълна: защо „лошите руснаци“ не саботираха конкуренцията, а посегнаха на изградената от тях връзка? Директорът на агенцията по енергетика на Дания – Кристофер Бьозофф обяви, че поставя под набюдение цялата зона. Силите на НАТО изпълзяха от всички пристанища на Балтийско море. Самолети и хеликоптери на съюза се надвесиха над руската миниатюрна анклава Калининград. Военните специалисти предположиха, че саботажа е делото е на руска подводница. Количествата динамит също бяха публикувани. Американската специализирана мисия за наблюдение: „Baltic Air Policing » не откри до сега никаква руска следа. И как да открие като всички руски подводници са в базата „Западная лица“ близо до Мурманск.

Въпреки общата бойна тревога още два пробива бяха констатирани следващите дни, този път пред Швеция. Газопровода Nord Stream се намира на 70-80 метра дълбочина. Регистрираните взривове отговарят на 700 кг динамит. Всички засегнати страни, включително и Русия стигат до едно и също заключение. Не може да става дума за изолиран акт, а за саботаж от добре въоръжена и обучена армия. И отново всички страни членки на НАТО посочиха Русия. Логиката им е – след като руснаците разполагат с най-големия брой подводници, те са извършителите.

Отново прибързано и неубедително заключение, което отклонява вниманието от половин вековното противопоставяне на Съединените щати на газовата връзка на Европа с Русия. Авторката на книгата „Войната за газа“ - Румяна Угърчинска, цитира автора на проекта Nord Stream – Отто Волфф. „Американците изпитват панически страх пред възможността техните партньори от НАТО да установят търговски отношения със Съветите, на първо място доставките на газ.“

На 7 февруари тази година в едно от изявленията си Джо Байдън заяви: „Ако руснаците нападнат Украйна, ние ще сложим край на газопровода Nord Steam! » Добре известната с презрението си към европейците Виктория Нюланд, не остана по-назад от своя президент: „По един или друг начин, този газопровод няма да задейства никога!“ Много са обвиненията, които могат да се отправят към действията на Русия. Но да се твърди, че руснаците стрелят срещу атоамна централа с техни хора вътре или че взривяват собствения си газопровод води до въпроса: „Ребята вьi с ума сошли?“ Лично аз дълбоко се съмнявам.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1233211

    24 3 Отговор
    Ок.по същество.
    Ама за кръстовището си има и други правила за движение.

    Коментиран от #4

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    54 20 Отговор
    След като САШко убеди целия Свят, че два небостъргача ударени в горната си могат да се разпаднат до основи , вече явни може да убеди всички във всичко ‼️
    Е, не всички , но на другите ще им запуши устата ‼️

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Сталин

    47 26 Отговор
    И слепия вижда че това е работа на ЦРУ,МОСАД и МИ6

    Коментиран от #29

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "1233211":

    Да бе , ти пробвал ли си с Мини да накараш ТИР да те изчака , ако шофьора е решил да мине 🤔

    Коментиран от #16

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ... ударени в горната си част ...
    / изв./
  • 6 бомбето

    28 10 Отговор
    Не давам вяра срещу съмнения , а и не разбрах в какво се състои прехода между двете? цивилизации. Това за съмненията към добива на Стаханов - след 70г. закъснение няма никва стойност , нито някви засужаващи внимание последствия. Мъглява полюция
  • 7 Някой

    31 17 Отговор
    Чуш, бе! Пак ли ти? Кой плаща да ти публикуват тъпотиите?
  • 8 бомбето

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Пак съмнения за събитие станало пред погледа на милиони. Червея на съмнението е на ход - да гризка

    Коментиран от #10

  • 9 ха ха

    18 26 Отговор
    Все тая. Путя си скъса рубашката да се прави на мъж и накрая му скъсаха шортите. Украинците са взривили газопрвода или руските партизани. Точка.
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 7 Отговор

    До коментар #8 от "бомбето":

    Какво "СЪМНЕНИЕ" , бе всеки НЕпредубеден ще ти се изсмее ‼️
    Целия цирк вижда как фокусника разрязва асистентка си , това означава ачава ли че я разрязва ‼️
  • 11 НАТО

    16 7 Отговор
    ми докато сме на власт НИЕ ТАКА ЩЕ Е.
  • 12 Така е

    26 14 Отговор
    Не дочетох обърканите мисли.
    Когато се говори за две страни винаги става въпрос за едната.
    А и уотабаутизма показва пристрастие към невинната руска безумност.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 1111

    27 10 Отговор
    Еееей, браво! Как така сте допуснали такава статия?
  • 15 Николай

    17 3 Отговор
    Дори не са взривявали блокове в собствената си държава със собственото си население.
  • 16 1233211

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И това е верно...затова и на зелено се оглеждаме понякога.
  • 17 провинциалист

    22 3 Отговор
    "Разровиха се в библиотеката и ме върнаха в реалността. На картата на Европа България не съществува 13 а 7 или 8 века!" - авторчето може да пусне отделна статия за това.

    Коментиран от #22

  • 18 !!!?

    13 3 Отговор
    Философско течение: Съмнявай се дори в съмнението си ! Съмнявам се, че Чеков се е съмнявал, че Путин няма да нападне Украйна - само Джо Не !!!?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    18 6 Отговор
    Другарят писач да не се съмнява в руснаците. В 13-вековната ни история - също!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Лъснало лубе

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "провинциалист":

    Авторчето Нек си реше светналото кубе.
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 12 Отговор

    До коментар #21 от "Нострадамус от Злокучене":

    "...Оставиха собствените си подводничари да се удавят,за да не излезе наяве некадърноста на командването и лично на Кремълският Фюрер..."
    Ако Кремълският Фюрер беше некадърен щеше да нареди стрелба С ВСИЧКИ ОТЪЖИЯ НА БОРДА на корабите от учението по двете подводници, "Толедо" и "Мемфис" намиращи се в района определен(затворен) за ученията ‼️
    Четете бе хора, вече има разсекретени материали , едната се блъска в "Курск" , защото не го отчита къде е , а командирът на втората произвежда изстрел от непосредствена близост обзет от паника "Курск" да не стреля по тях ‼️‼️
    Какво щеше да последва не е трудно да си представи човек !

    Коментиран от #27

  • 24 Анджело

    16 10 Отговор
    Поздравления г-н Чуков! Един от малкото българи с аналитичен мозък! Неслучайно явно леко сте пресекли кръстовището на 2те цивилизации. Защо едната цивилизация се смята изначално за превъзхождаща другата, което се вижда и до ден днешен?
  • 25 Д Петров

    9 15 Отговор
    Ами факт е, че точно рушляците имат интерес! Затова бяха историите с турбината, Канада, Сименс, само за да бавят доставките!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Нострадамус от Злокучене

    10 9 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Излиза,че американците не само гърмят по руските газопроводи,но потопяват и руски атомни подводници.Къде са тръгнали тогава руснаците да заплашват с ядрено оръжие."Каубоите" като нищо ще дръпнат спусъка,без да се замислят.Като в Сирия,където "демобилизираха" над 300 от спецназа на Путин,преоблечени като наемници.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    има ЛОГИКА
  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 8 Отговор

    До коментар #27 от "Нострадамус от Злокучене":

    Ами да, така е ‼️
    САШко стреля по всичко , което реши ‼️
    Стреля по тръбопроводи‼️
    Стреля по подводници‼️
    Стреля по свои небостъргачи‼️
    Стреля по мостове в Югославия‼️
    Стреля по сватбари и по болници в Ирак‼️
    Каубои, сър‼️

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 крис

    10 2 Отговор
    САЩ СА ВИНОВНИ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Нострадамус от Злокучене

    9 8 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Вярно е,но ги видяхме и руснаците какви ги вършат в Сирия,а сега и в Украйна.За войните в Чечения също има доста видеоматериал.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Тошко

    10 10 Отговор
    Не разбрах този Стахановец с неговите объркати брътвежи какво иска да каже. Кои светове е пресякъл. От написаното разбирам, че от Европа е отишъл в Русия...А и съдейки по физиономията му, най-вероятно е от писателите четирихилядници, като цитирания от него Стаханов. И аз съм чел за този Стаханов, но за разлика от тук пишещия никога не повярвах на тези комунистически лъжи.
  • 37 някой

    8 12 Отговор
    През 1999 г. руснаците взривиха руски жилищни блокове с живеещи в тях руснаци за да дойде Путин на власт. При КГБ=ФСБ няма логика, готови са да жевтват своит хира дори и за по-малко.
  • 38 Боби

    14 5 Отговор
    Европейците ще се усетят като го докарат до нашето положение, тогава ще осъзнаят кой е техният враг а ние тогава ще сме на положението от 1997. Това няма да се случи някога напред в следващия век а догодина. Лично моето мнение като човек мечтал за Европа и САЩ и живял на запад е час по-скоро Русия да удари САЩ, в резултат на което европейският съюз ще се саморазпусне след което ще ни се случат много хубави неща в обновената Европа на нациите с ресурсите на Русия.
    А какво ще се случи със САЩ не знам, предполагам ще потънат в посредственост. Идва този ден, не е далече.
  • 39 Северноатлантик

    9 7 Отговор
    Шш-т , бе автора ! Американците може да са терористи , но са ни партньори !
  • 40 Перо

    6 6 Отговор
    Логично мислене на автора!
  • 41 Смерш

    7 4 Отговор
    Този какво офицерско звание имаше в ДС?

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 681

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Смерш":

    Обущар.
  • 44 Иван

    8 11 Отговор
    Чеков, може 20 години да си живял само в НРБ но и те са те увредили. Неандерталец като теб не трябва да живее във Франция, а в Сибир.
  • 45 тука има --тука нема

    9 2 Отговор
    Щеше да е много тъжно ако не беше толкова смешно!

    " ...съмнението е базата, от която започва мисленето... (след известна доза лични фантазии, макар и логични, но недоказани)
    ...Подобно заключение, без конкретно доказателство, е толкова убедително колкото е и производството на ябълки от жълъди... (следват доказателствата)
    ...На 7 февруари тази година в едно от изявленията си Джо Байдън заяви: „Ако руснаците нападнат Украйна, ние ще сложим край на газопровода Nord Steam! » Добре известната с презрението си към европейците Виктория Нюланд, не остана по-назад от своя президент: „По един или друг начин, този газопровод няма да задейства никога!“ "
    При такива неоспорими арументи, няма и капка съмнение кой е извършителя на съботажа.
    Изявления на руски лидери и държавници преди инцидента няма да коментирам, защото ще стане прекалено дълго, а и няма да е достатъчно сериозно, а ще заприлича на анализа на автора.
  • 46 Комунист

    3 5 Отговор
    21 години при комунягите напълно са ти увредили мозъка.Не във Франция ами и на луната да идеш , все тая.Петолъчките и сърповете са в главата ти завинаги.
  • 47 Науката психология

    7 2 Отговор
    Миналите поведения показват и предсказват бъдещите поведения:Ч 1. 15.02.1898г. американците си взривяват крайцера "Мейнf в пристанището на Хавана и това е повод за вайна с Испания;2.Американците са разшифровали кодовете на японските ВМС,знаят за предстоящото нападение на Пърл Харбъл,нооо напълно съзнателно дават курбан старите си крайцери;3. Убиха се Кенеди и нагло се опитаха да натопят СССР,но светът въобще не им повярва;4. 02.081964г.. Капитанът на разрушителя „Maddox“ лъже,че е атакуван от виетнамски катери и това се превръща в т.н. "Тонкински инцидент",повод за инвазия на САЩ в Югоизточна Азия;5. 1983г. в пристанището Пуерто Сандино,Никарагуа САЩ взривяват подводен тръбопровод;5. Досието " Farewell" от 1982г. - най-голямата НЕ атомна експлозия на съветски газопровод в Сибир видима от космоса. Причина - компютърен саботаж от САЩ; 6. Кулите близнаци от 2001г. кой ли им вярва във версията? Науката психология казва - навикът става втора природа.
  • 48 Всички знаят

    2 3 Отговор
    Няма значение! Важното е, че предстои путин да го д.. а за много дълго!
  • 49 Какво

    4 0 Отговор
    Много точен коментар на действителноста. Изглежда че западняците нямат високо мнение за нас източно европейците и ни мислят че сме бавноразвиващи се с най ниското възможно IQ.
  • 50 Нее за вярване

    5 0 Отговор
    Тази статия как я пуснахте бе Факти? Чудо на чудесата. Ще ви дърпат ушите май. А иначе за ссаботажа: хиляда прожента пановете с янките.
  • 51 АУУУУУ

    2 2 Отговор
    ВЪПРОСЪТ Е : 4000 ЛЕВА ИЛИ ЗА ЕДНО "БРАВОС" ОТ МИТРОФАНОВА ?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 БАСКЕТБОЛИСТА ГАНЕВ ПИТАЙТЕ ДА ВИ КАЖЕ

    2 0 Отговор
    ЧЕ ПРИРОДНИЯ ГАЗ Е ПРЕОБЛАДАВАЩО МЕТАН ЗАТОВА И НЕГОВИЯ БИЗНЕС Е С МЕТАНСТАНЦИИ КОИТО СА ПРЕД ФАЛИТ АКО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПЛЮЕМ РУСИЯ !