Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 16:01 5 685 33

Георги Атанасов: Алгафари постави най-точната диагноза на ГЕРБ: крадци…

  • георги атанасов-
  • нидал алгафари-
  • герб

Интересно, дали евро-атлантическите напъни на Бойко Борисов и неговите придворни ще неутрализират убийствената диагноза на Нидал Алгафари за крадеца, от когото има файда?!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Старата мъдрост „Прекален светец и богу не е драг“ май ще се окаже по мярка за многовекторния медиен и политически труженик Нидал Алгафари, който наскоро произнесе сакралната фраза: „По-добре крадец, от който да имаш файда, отколкото глупак, който не разбира от нищо. Какво лошо е направил Борисов?“.

С тези думи, изречени в ефира на БНТ, режисьорът-продуцент, романист, сценарист, публицист и … дежурен бойковист се натегна до пръсване пред Началника. Вероятно и заради роднинската връзка на българо-сирийската фамилия с ГЕРБ, закрепена чрез новоизлюпения депутат Николай Нидал Алгафари. Да е жив и здрав младежът, очевидно прилагащ знанията си от бизнес-науките в политиката. Така де, както се знае, у нас няма по-печеливша инвестиция от участието във властта или поне в парламента…

Да се върнем обаче към бащата Алгафари, защото този човек постави най-точната диагноза на ГЕРБ: крадци… Като ловък медиен играч го направи чрез нестандартна хипербола, за да постигне реабилитиране чрез скандализиране и разместване на стойностите. Дотук обаче с упражненията по стилистика и лингвистика. Важното е, че бившият изпълнителен шеф на БНТ назова нещата със собствените им имена, като по този начин хвърли светлина върху социално-психологическия пейзаж у нас.

Експертът по политически PR Алгафари, очевидно всестранно развита личност по модела на Людмила Живкова, с няколко думи индиректно разшифрова статуса на електората на ГЕРБ. Разбирай – около 300 000 гласа от угоената Чиновническа партия и приблизително още толкова от анонимната био-тв-маса, възпитана в процеса на Криминалния преход да възприема крадците, мутрите и бандитите като „готини момчета“, които правят пари, карат скъпи коли и имат красиви жени. Американска мечта с елементи от „долче вита“ и „Двама мъже в града“…

Без съмнение с други намерения, но Нидал Алгафари в прав текст, макар и чрез магнаурски похвати, посочи и върха на Системата. Онзи чаровен, магнетичен, еротичен Началник, сякаш излязъл от фолка, сериалите и мокрите сънища на „мисирките“ от различни кокошарници. А наративът „Аз съм прост и вие сте прости!“, затваря веригата на постмодерната българска антиутопия, заквасена от невежество и балкански патриархат.

И този път обаче не сме откриватели на Америка. Мафиотите в Италия са най-големите спонсори и ктитори на католически храмове и манастири. Особено в Сицилия. Вероятно за изкупление и изцеление на грешните си души, но тези „богоугодни“ номера хич не трогват властите на Апенините, които от половин век насам водят жестока битка с подземния свят, обилно филмиран от Холивуд и Чинечита.

Интересно, дали евро-атлантическите напъни на Бойко Борисов и неговите придворни ще неутрализират убийствената диагноза на Нидал Алгафари за крадеца, от когото има файда?! Всъщност, категорията „крадец“ отдавна е реабилитирана и митологизирана у нас. Още от припева „За крадец не ставаш сине, ти си будала…“ от големия хит на Слави Трифонов и насам във времето.

Лошото е, че все повече сънародници, и аз между тях, си казват – за тия ли да им гласуваме? За аврамовци, йончевци, за Росица от Джипката, за абонатите от листата на Корнелия и за … крадците?! В същото време „притежателите на безупречна репутация“ от дуета ПП – Паси&Плевнелиев, ще ни правят правителство. Единият с „майната му на православието“, а другият с откритието, че от турския ятаган са ни освободили … румънци, финландци и украинци…

Ясно е, че не е лесно да се катурне Системата с Бекенбауер в защитата като г-н Гешев. А как да се измести Бойко с неговите сервирани 300 000 гласа от държавно-общинската ведомост и още толкова бюлетини от чалга-обществото, обожаващо гангстерите? Лошото е, че алтернативата не успя дори да разгони курника, наречен СЕМ, а имаше време от година и нещо насам…

Георги Атанасов


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    33 7 Отговор
    Да диагностицираш партия ГЕРБ като "крадци", е все едно да "диагностицираш" човек с отлично здраве.
  • 2 честен ционист

    57 3 Отговор
    Ако не се лъжа има един от клана Алгафари в МГЕРБ. Кога караха Баце с патрулката беше пръв сред викачите.

    Коментиран от #3

  • 3 И двамата

    54 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    с брат му са омазани до ушите с бежанците , племенника с групата сирийски касапи ! Сега видя , че гербавите са чао и се преориентира , че не се знае кои ще му потрябват ! Отврат!
  • 4 Тиквата заедно с Путин в Хага!

    41 16 Отговор
    Тиквата забивайки нож в гърба на Украйна има пряка вина за тази война! На всичкото отгоре и ограби българският народ с 3 милиарда!

    Коментиран от #20

  • 5 Колю

    57 6 Отговор
    Култов!!!!! Гледах въпросното интервю. Връх на дебелоочието и късата памет. Вече и от телевизията ни натрапват кражбата като нормалност.
  • 6 мдда

    20 49 Отговор
    Само, че не лъжи комунисте... Алгафари постави такава диагноза на Румен Крадецов Радев!
  • 7 !!!

    25 37 Отговор
    Поне да казват какво е откраднал. Иначе празни приказки и кухи фрази с които залъгаха простолюдието всеки ден. В България лесно се сваля власт - пускаш 100 социолози, журналисти, политолози и вскаква друга платена паплач по превзетите телвизии да повтарят по цял ден как предишните са крадци, Пеевски, Гешев, ДПС, къща в Барселона, чекмеджета с пачки в празна стая и ето ти Промяната. След това простолюдието се усеща, че започва да обеднява, инфлацията рекордна, че престъпността се увелеличава, че се теглят дългове на поразия и следващите години ще му съдерат кожата от лихви и данъци, че всякакво развитие е спряно и т.н. Но всеки народ си заслужава съдбата!
  • 8 Помнещ

    36 3 Отговор
    Скоро не съм виждал лидерът им пред някоя икона да се изказва. Последната му по така нестандартна снимка беше пред един позлатен бароков полюлей, не знам защо де беше истепосъл пред него и какво послание направи само
  • 9 Срам е от ГЕРБ

    53 13 Отговор
    Господин Атанасов, благодаря за точните думи!

    Коментиран от #14

  • 10 А малкото Алгафари

    48 2 Отговор
    Депутатин станало.Който слуша тати и особено нищоправката мама-расте Голем
  • 11 007

    19 40 Отговор
    Тоо па цър.вул откъде изпълзя че чак оценки раздава. Аре да се скриеш обратно в дупката гошко.
  • 12 Без пардонб

    23 0 Отговор
    Ние не сме ви сънародници.Хитреци смучещи от бюджета.
  • 13 СЗО

    25 0 Отговор
    "анонимната био-тв-маса" - Култово!
  • 14 Левски 1914

    16 18 Отговор

    До коментар #9 от "Срам е от ГЕРБ":

    Когато Литекс се обедини с Етрополе и стана цска ТИРЕ София 2016 господина ти Атанасов в едно предаване при Крум Савов каза: няма по добър министър председател от Бойко Борисов и няма по добър министър на спорта от Красен Кралев . Справедлив цесекар няма.
  • 15 Герге, Гергееее...

    5 24 Отговор
    Пред фактите и боговете мълчат! Герб ти го отпраха и на теб и на инвеститора ти така, че още ви наболяват втулките... Пък ти се напъвай да разсъждаваш по темата!
  • 16 Атанасов,

    35 3 Отговор
    6+ за страхотната статия.
  • 17 5577

    12 12 Отговор
    Докато се позволява такъв мутренски език на говорене от политици системата ни ще лети към дъното. Компромитирате въобще професията политик. Сега какво да чакаме някой чужденец да ни управлява, тъй ли. На времето така монарх със синя кръв са превлекли и подарили чистата и свята република на Васил Левски. И цялата работа е заради група мутри хванали се за гушата и делят нещо дето не го знаем, но виждаме само резултата. Писна ми от инати политици, които ти обясняват колко е лошо и още по лошо щяло да стане, вместо да се напреварват кой по големи благини ще направи за хората. Правете повече от герб и на секундата ще ги забравим. Вие искате с изчегъртане и деветосептемврийски преват да стане.
  • 18 оня с коня

    9 25 Отговор
    ВИНАГИ съм изказвал Мнение подобно на изреченото от Алгафари защото:Откакто Свят светува се е крало и ПАК ще се краде- така е устроено Обществото.И идваме конкретно до Тънкия момент в БГ:Кражбите стават чрез Обръчи от фирми на управляващата партия/коалиция/,които печелят Търгове за ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ за строеж на нещо,като влагат в него по-малко от предписаните и по-некачествени материали,което пък предполага и Скорошен ремонт.Почти всички Значителни строежи обаче се осъществяват с ЕВРОПАРИ,които борисов БЕЗПРОБЛЕМНО ОСИГУРЯВАШЕ в предостатъчни количества.И така - Крадеше се,но И ОСТАВАШЕ,отделно пък че имаше работа достатъчно и безработицата бе идна от най-ниските.А какво правят СЕГАШНИТЕ?Ами след скато не са вкарали и ЕВРО от Европа защото ЕС им врътна кранчето поради "Липса на доверие",започнаха да Теглят безразборно Масивни заеми които потъват ясно къде.И това всъщност е решаващата Разлика- Че при ББ се крадяха Еврофондове,докато при Тия се крадат Заеми,т.е. се къса ЖИВО МЕСО от Народа!

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хаха

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Тиквата заедно с Путин в Хага!":

    само 3 милиарда да бяха кражбите от ГЕРБавите щяхме да сме отличници по всичко !
  • 21 Уфффф

    6 10 Отговор
    Гоше,гледай футбола и не се изказвай неподготвен!
  • 22 Не просто крадливи

    15 7 Отговор
    Герб не са обикновени кадци, те са най-долната обслужвща каста от крадливия елит на България с античовешко самосъзнание и поведение.
  • 23 бай Даньо

    8 18 Отговор
    Пълни глупости са това писание! Промянаджиите е време да разберете че 600 000 души гласуваха за ГЕРБ и трябва да се уважават също и самия ГЕРБ, защото тия 600к хора намират че са живели по добре през 12 адски за вас години нищо че самия Киро и Кокоро са едни бонвивани отгледани точно в това време , откърмени от ГЕРБ ... това е положението. А какво стана с теорията че ГЕРБ е клиентелиста партия и като загубят изборите ще се разбяга всичкия им електорат !? Клиентелистка партия на интересите на 600к души е добра партия! Вземете слезте на тая пуста земя от Провала на Промяната , които не знаете какво искате! Изтичате в канала защото дори "клиентела" не създадохте времето на управленския си провал ...
  • 24 Минувач

    13 5 Отговор
    Бойко Борисов е като упорита срамна болест, от която все не успяваме да се отървем. Но случайности няма - Ганьоса е тук да ни научи, че или ще се стегнем да бъдем народ с ум и морал, или ще да мрем.
  • 25 Тома

    12 5 Отговор
    Нисък поклон за много точния коментар
  • 26 браво!

    10 6 Отговор
    браво за разреза на този политически тумор ОПГ ГЕП!!!

    плащаме заплати на 300к държавно-общински безполезници, които си искат схемите и далаверите!

    ПОЗОР!!!
  • 27 Недотам почтително

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Конярю, правиш впечатление на образован и интелигентен човек. Откъде тогава това несъобразяване с българския правопис? Признак на неуважение или на нарочно подтекстово внушение (манипулация) е то?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Артилерист

    6 1 Отговор
    Харесвах Г. Атанасов като пламенен спортен журналист, но той е много точен и по обществено-политическите теми. Поздравления!
  • 30 ГОШО

    2 1 Отговор
    МНОГО СИ ТОЧЕН.
  • 31 ОБЕКТИВНО

    1 0 Отговор
    За НИНОВА НЕ СИ ПРАВ.ТЯ Е ПОЛИТИК.ЕДИНСЪВЕН,ЖОРЕ !
  • 32 Бузлуджа

    1 0 Отговор
    НИНОВА СПАСИ БСП.
  • 33 Алгафари с гениално Прозрение:"По

    4 0 Отговор
    добре Крадец да ни Управлява"!?? Около него има още хиляди Крадци, наречени Хиени ГЕРБ? Съгласни сме с теб, че Борисов е най голямия Крадец управлявал България, но нищо добро не сее случило за Държава и Народ Алгафари?!?