Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 13:00 2 434 84

В Ганковото кафене обичат до смърт Путин

  • русия-
  • сащ-
  • путин-
  • агресия-
  • война

Геополитическата неграмотност у нас е въпиюща - злощастна останка на Студената война

В Ганковото кафене обичат до смърт Путин - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Напоследък феновете на Путин у нас избягват да се асоциират директно с него, явно става все по-трудно да се продаде нещо хубаво чрез него. Вместо това - концентрират се върху лошия Запад и как са вкарали Русия (не Путин) във война.

Това коментира във "Фейсбук" Евгений Кънев.

Волгин отдавна не споменава Путин, освен да иронизира неговите критици. Вчера мой познат пък ми праща стара опорка с картата на Русия, заобиколена от американски бази.

Геополитическата неграмотност у нас е въпиюща - злощастна останка на Студената война.

Според Ганковото кафене - всеки военен конфликт в света е борба за ресурси и територии - и на тази база величие. Пратете на един русофил списъка с руските военни агресии за последните 100 години и той ще ви прати подобен с участие на САЩ. Втори план, втора мисъл kein.

Не че не е имало американски президенти, които са дали повод за такива интерпретации - разбира се, втората война в Ирак на Буш -син е най-очебийния пример, въздигнат в ранг на индулгенция за всяка руска агресия.

Самият генезис и смисъл на държавите Русия и САЩ са като мрака и светлината,

смъртта и живота, Ада и Рая. Русия е създадена като Империя на Силата (и насилието) и може да съществува само за своя елит и чрез териториална военна експанзия. САЩ са създадени като проект за Свободата на своите граждани и нейната външна политика е подчинена на поддържането на Световен ред, който не само не заплашва американските ценности, а способства за тяхното разпространение по мирен път.

Вече писах, че САЩ излизат на международната сцена едва в началото на 20 век при президента Теодор Рузвелт. Първоначалната идея - наследена още от бащите основатели - е САЩ само да поддържат баланса на силите в Света, като се намесват на страната на по-слабия, за да не допуснат някого близо до своите брегове.

Това е донякъде продължение на вековния европейски ред на баланса на силите още

от 1648 г и затвърден с участието на Русия след Виенския конгрес през 1815 г в края на ерата “Наполеон”. Накратко, страните се разбират за сфери на влияние, а който ги наруши става агресор и другите се обединяват срещу него. Така агресорът Франция е наказан и върнат в границите преди Наполеон - чрез преразпределяне на територии.

Т. Рузвелт смята САЩ да се включи като гарант за този баланс не само за Европа, а и за света. По това време САЩ е завършил кариерата си на империя, придобивайки през 19 век територии от Мексико и Испания, а Пуерто Рико и Хаваите стават също щати. Оттук нататък, САЩ започват да налагат ред, при който никой не може да стане прекалено силен на континента си, че да започне да мечтае за глобална хегемония. Така САЩ става посредник за сключване на мир след войната между Япония и Русия през 1905 г, а по-късно предупреждава Япония срещу нейните експанзионистични амбиции.

Но на президента-демократ Удроу Уилсън (1912-1920) се дължи в най-голяма степен съвременната американска външна политика. Той включва САЩ на страната на Съюзниците между Франция, Англия и Русия не просто, за да накаже агресора Германия. Уилсън е смятал, че ако държавното устройство предполага вземането на тайни решения от един или няколко души, то винаги тесни интереси ще подпалват войни. Затова още тогава е искал да положи началото на Световен ред, който да предотврати бъдещи войни. Затова отказва преговори с разбитата по-късно Германия, докато Кайзерът не абдикира. А Франция и Великобритания (Русия вече е болшевишка) се съгласяват да станат основоположници, заедно със САЩ на Обществото на народите- Предтеча на ООН. Неговата цел е именно ангажимент на всички велики сили да не решават споровете с война, а чрез независими безпристрастни комисии - арбитри. А когато някоя страна не приеме решение и прибегне до агресия, то тя да бъде спряна със задружните усилия на всички членки. Така се създава терминът “колективна сигурност”.

Нещо повече - Уилсън настоява всички народи, част от разпадналите се Германска, Руска, Австро-Унгрска и Отоманска империи да получат държава на база етнос и език - което става на практика и се появяват много малки държавици, станали по-късно плячка на нацистка Германия и сталинския СССР.

А България оцелява като държава в Ньой под негов натиск - именно заради тези принципи.

Но Уилсън не успява да убеди доминирания от републиканци (!) Конгрес и Сенат за включване на САЩ в Обществото на народите. Без САЩ, през 30 те години тази организация се оказва безсилна да спре агресията на Япония в Манджурия (1931), на Италия в Етиопия (1935) и разглобяването на Чехословакия (1938). И се разпада.

Забележителното дело на Удроу Уилсън е реализирано успешно от друг славен президент-демократ: Франклин Делано Рузвелт. Така се появяват Бретън Удската монетарна система, Световната Банка и МВФ, ООН и всички други компоненти на световната и институционална архитектура.

И НАТО като гарант за този ред.

Тръмп и сегашните му републикански поклонници се стремят отново да върнат изолационизма на своите предшественици на изборите тази седмица - чрез спиране на доставките за Украйна. Уроците не са научени.

А у нас?

Преди няколко месеца беше открит паметник на Удроу Уилсън. На откриването присъстваха бившият президент Георги Първанов, бившият зам. на Мултигруп и библиотекарски ректор Стоян Денчев, главният прокурор Гешев.

Каква ирония, каква шегобийка е историята.

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 3 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЛИТ КОРЕКТ

    51 20 Отговор
    по Бойково време се разбирахме с всички. малко мъжкари като Путин останаха! Сорос е сатанист.
  • 2 Съветски войник

    35 14 Отговор
    в София има едно кафене, което се казва Бандера!

    Коментиран от #4, #7

  • 3 за сведение

    17 12 Отговор
    Ние не ходим там.
  • 4 ПОЛИТ КОРЕКТ

    10 18 Отговор

    До коментар #2 от "Съветски войник":

    познавам Копейкин, на версия голяма е там той
  • 5 Хихихи..

    27 7 Отговор
    Ми онбашията Осман ли за Обичат?
  • 6 Потрес

    48 16 Отговор
    Да "благодарим" на този бодър соpоcня, че ни "отвори очите"!

    Коментиран от #57

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    16 22 Отговор
    ГОТОВ СЪМ ДА УМРА ЗА ПУТИН!

    Коментиран от #36

  • 9 За съжаление, не само

    22 46 Отговор
    Геополитическата неграмотност на българина е страшна! Българина е НЕГРАМОТЕ по принцип 🧐
    Това са хора, които вярват в пръскане от самолети и ваксини с чип🤣
    Страшно е положението и то е умишлено водено в тази посока.
    Поради това българина вярва в руското братство, макар, че рашляка напада всичките си "братски страни". Вярва, че е дал кирилицата на рашляка, макар че лично Путлер обяви, че кирилицата е дошла от македонските земи! Вярва, че рашляка няма да ни атакува. макар че всеки месец ватника атакува наша критична инфраструктура! Вярва, че ушанките са го освободили, макар че лично граф Игнатиев пише, че просто иска земята🤯🤯🤯🤯
    Българинът е много прост - сам си създава измислени истории и сам си се убеждава в тях. И това важи и за геополитиката🧐

    Коментиран от #46, #47, #50

  • 10 Ивелин Михайлов

    32 9 Отговор
    Памперса и бойко българоубиеца ли да обичаме..
  • 11 ПутлераZти сър

    20 31 Отговор
    Французинът има жена и любовница, обича любовницата си. Англичанинът има жена и любовница, обича жена си. Италианецът има жена и любовница, обича майка си.Американецът има жена и любовница, обича парите. Руснакът има жена и любовница, обича водката. Русо филът няма нищо но обича Русия и Путин.

    Коментиран от #58

  • 12 Лена

    11 6 Отговор
    Аз обичам парапета ;)
  • 13 Истината

    17 32 Отговор
    Невъзможно е човек да бъде едновременно почтен, интелигентен и рус офил. Ако е инmелигенmен и почmен, никога няма да е русофил. Ако е почmен но симпаmизира на Русия, то инmелигенmносmmа му е под въпрос. А ако е инmелигенmен и подкрепя Русия, значи е всичко друго но не и почmен!
  • 14 Вова император на Третия Рим

    7 7 Отговор
    Москва это Серёжа С, а Россия это Вова П.
  • 15 Българин

    25 18 Отговор
    Ако се наложи ще се сражавам срещу натовска България!

    Коментиран от #19, #21

  • 16 Стар комонис

    26 12 Отговор
    До 1989 година, понеже ползвах само руски продукти (СССР), които бяха доста здрави,
    пиех по кило ракия и сутринта без проблеми отивах на работа. Имах желязна ерекция и задоволявах жените по няколко пъти на нощ. След 1989 година понеже ползвам само
    западни боклуци, които са некачествени и скъпи се напивам от 200 грама, боли ме главата и го ползвам само за отвес. Затова мразя САЩ и Запада, искам ЕС и НАТО да се разпаднат за да ползвам отново качествените руски продукти и всичко да е като преди 1989 година!

    Коментиран от #81

  • 17 Златко

    10 16 Отговор
    И аз обичах путин ама вече не ми харесва !
  • 18 12340

    12 4 Отговор
    в ганковото кафене липсва Генчо Къньов Ничтожний,
    както му викал Мирончо !
  • 19 Българин

    18 37 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи.
    Доброволните руски роби не сте българи а само роби! Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си!

    Коментиран от #22, #53

  • 20 Исторически парк

    29 11 Отговор
    Соросите обичат само да сменят памперса на бай дън!
  • 21 Истината

    14 33 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите!
  • 22 Българин

    39 8 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Американофилите никога няма да бъдете българи! Вие дори и мъже и жени не сте, а някакви четвъртополови същества!

    Коментиран от #25, #76

  • 23 Рубладжийче

    15 27 Отговор
    Руското генно инженерство е водещо в света. Още преди 150 години то е направило кръстоска между предател, мошеник, лъжец и руска проститутка и я е нарекло "Русофил"! .
  • 24 Ганчо е велик ceлтак

    9 7 Отговор
    ганя ганя пак се изложи пред света ганя
  • 25 Българин

    15 24 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Припомни ми кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР? Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #48, #69

  • 26 Тоз бастун

    24 8 Отговор
    Защитаваше правата на гейовете, затворниците. На българите никога. Хелзински лапач
  • 27 Истината

    12 27 Отговор
    Доказано е, че 90% от така наречените русофили, нито руснаците познават, нито руската култура, нито знаят руски език. Не са прочели и една книга на руски език, нито могат да ползват сайтове на руски, да не говорим, че не разбират и 5% от езика от радиото или телевизията. И поне половината от тях получават пари за да обичат Путин и Русия. Другата половина смятат, че са жертви на Запада, САЩ и НАТО, които ги ограбват и спират развитието им. И затова симпатизират на Русия, която винаги се е преструвала успешно на жертва на Запада.

    Коментиран от #55

  • 28 Наблюдател

    10 17 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българин

    12 27 Отговор
    Русофилчета, да ви обясня с думи прости. Русия не спазва елементарни морални норми и международни договорености. Напада свои съседи, избива ги и им отнема територии. Води пропагандни войни срещу цивилизования свят и се стреми да отслаби и разруши ЕС и НАТО, организации, на които България е член. С една дума води война срещу тях. Т.е. води война и срещу България. На прост език - Русия е враг на България. И вие, подкрепяйки руските интереси сте врагове на България и национални предатели.

    Коментиран от #70

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Евроатлантик

    10 13 Отговор
    Прекланям се пред Байдън и англосаксонската камарила.
  • 33 Психиатър

    11 21 Отговор
    Русо филията е тежко пси хично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно пс ихиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
  • 34 Демократ

    9 19 Отговор
    Въпиюща е неграмотността на путлерофилите,които не приемат и не предават, отказват да виждат и чуват.Това е тежко психическо състояние,което трябва да се лекува на национално ниво от експерти по история, защото истинската история трябва да се учи масово, и от лекари-психиатри.Те знаят какъв вид лудост е това.
  • 35 Истината

    12 21 Отговор
    Обикновено всеки неудачник и загубеняк обвинява за мизерното си положение ЕС, НАТО и САЩ, които са го ограбили и не са позволили на бляскавият му потенциал да се развие. Така, че животинската радост, че "добрият Путин и Велика Русия" наказват "отговорните" за проваленият живот на неудачника са разбираеми. Истината обаче е коренно различна!
  • 36 Българка

    17 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Прав ти път българофобино! Заминавай на фронтовата линия
  • 37 Само питам

    11 14 Отговор
    Обикновено всеки неудачник и загубеняк обвинява за мизерното си положение ЕС, НАТО и САЩ, които са го ограбили и не са позволили на бляскавият му потенциал да се развие. Така, че животинската радост, че "добрият Путин и Велика Русия" наказват "отговорните" за проваленият живот на неудачника са разбираеми. Истината обаче е коренно различна!
  • 38 Кенеееф

    5 1 Отговор
    Стари сравнения. Днес "Синия лъф" е Ганковото кафене
  • 39 Хаха

    9 18 Отговор
    Тия русофилите са полирани мозъци, къде се канят да управляват бе хахаха
  • 40 Той

    14 9 Отговор
    Ние от кафенетата не разбираме ?Само вие дето сте на англосаксонска хранилка сте наясно с всичко и разбирате повече от 65% от бг населението.Само на единици като вас се дава мнението по сайтовете ,няма значение за че.сте малцинство
  • 41 Псевдоним

    9 2 Отговор
    В Ганковото кафене не обичаме предатели.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Волен Сидеров

    9 11 Отговор
    "Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”
  • 44 Русофил

    8 14 Отговор
    Аз съм русофил, но мразя руснаците. Русофил е човек, който обича русите жени.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "За съжаление, не само":

    Така е, когато НЕзнанието е на почит ‼️
    Лично от СеРеУ признаха , че Хем( или Кем) трейлите са реална разработка , които им вярвали били
    ГЛУПАЦИ ‼️
    За ефекта , или по-точно за липсата от такъв , при ваксините какво да коментирам!
    Че ваксините са тествани преди 2019❗
    Че самия създател на теста , отрича неговата ефективност при К-19❗
    Че няма Президент починал от К-19, освен този който показа че и растенията дават положителен тест ❗
    Колко трябва да си грамотен за да кажеш къде са днес земите от които е тръгнала Кирилицата ❗ А дали знаеш, че не Кирил и Методи са създатели на Кирилицата ❗
    Но това не ти пречи да ни наричаш
    ПРОСТАЦИ ‼️

    Коментиран от #64

  • 47 ССС

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "За съжаление, не само":

    Така е.
  • 48 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    A вие да угодите на турция регистрирахте бсп.. и продадохте ресурсите ни на сащ за жълти стотинки
  • 49 Проф. Иво Христов

    6 2 Отговор
    80% от населението на България е русофилно!
  • 50 случаен

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "За съжаление, не само":

    що не пишеш каво ни даде ес и сащ

    Коментиран от #52

  • 51 Радой Ралин

    6 12 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.

    Помниш ли кагда пришол със танка?

    Беше млад, но се държеше мъжки.

    Зарази семейството ми с въшки…

    Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.

    Помниш ли, как кушаше картошки?

    Наконец забърса три кокошки.

    После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.

    А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!

    Длъжен бях да те обичам, Ваня.

    Даже кръстих дъщеря си Маня.

    Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила.

    После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.

    Грабихте и жито, папироси…

    Зарад тебе ходим голи-боси!

    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.

    Ние всички хранехме танкиста.

    А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…

    Пазеше и немците, и чехите.

    Ние тук възпявахме успехите.

    С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

    .
  • 52 Истината

    5 4 Отговор

    До коментар #50 от "случаен":

    Даде ти свободата!
  • 53 случаен

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    ами и вие гейробите също сте предатели по твоите съждения

    Коментиран от #56

  • 54 Димитър Благоев

    3 10 Отговор
    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“ ( „Принос към историята на социализма в България“, София, 1976 г.)
  • 55 случаен

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "Истината":

    ама как пък все вашата многополова истина е все вярна,не допускати никоя друга,само вашето бяло е бяло на другите е с отенък,само атомна бомба ви оправя вас
  • 56 Българин

    6 8 Отговор

    До коментар #53 от "случаен":

    Едно същество, което като види руснак си сваля гащите и заемат позиция партер, да нарича нормалните хора "гейроби" е малко извратено дори за ресофил.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 дапитам

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "ПутлераZти сър":

    русо-фобът, какво обича ?
    а - ърсула
    б - ъмерика
    в - кинтите

    Коментиран от #60, #61

  • 59 Наблюдател

    4 8 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия!

    Коментиран от #68

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 12340

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "дапитам":

    г) да лапа ХХХща за за зелени пари
  • 62 МЗ предупреждава

    2 14 Отговор
    Русофилията е вредна за вашето здраве!

    Коментиран от #65

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Благодаря ти за коментара!

    3 9 Отговор

    До коментар #46 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Много точно потвърди думите ми!
    Точно хората като теб имах предвид в поста си😂
    Ако видиш статистиката за смъртност и ваксинации, ще си отговориш! Европа победи много болести с ваксините и ти като дете си ваксиниран много пъти. Затова си още сред нас! А за следите от самолети също можеш да провериш от какво се образуват в интернет.
    Прочети НАУЧНИ статии, а не оставяй конски доктор да ти разяснява физика🧐
    За македонските земи изводът е ясен и целта на Путлер е ясна! Няма какво да коментирам!
    Фактите са достъпни за всички ни, но ако ти искаш да вярваш в рептилите, това си е твое право! 🤯🤯🤯Както е и право на всички останали да ти се подиграват за невежеството 🤣🤣🤣

    Коментиран от #67, #72

  • 65 МЗ предупреждава

    11 1 Отговор

    До коментар #62 от "МЗ предупреждава":

    Не си сменяй пола по често от два пъти в годината!
    Честото къпане вреди на здравето!
  • 66 Гената Кънев

    6 4 Отговор
    Да живеят джендърите.
  • 67 Хахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #64 от "Благодаря ти за коментара!":

    Споко, всички знаем, че си с десет бустера, а Урсула ти се подсмихва ехидно и си прибира комисионните:) Между другото миналия месец собственика на Пфайзер си призна, че не са правени предварителни изпитания на "ваксините", впоследствие се оказало, че те не предпазват от заболяване и дават уж 60% шанс за по леко протичане на болестта...ти как се чувстваш като опитна мишка:)

    Коментиран от #71

  • 68 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "Наблюдател":

    Странно нещо са законите, като законотворците ни ‼️
    Има неща които НЕ са морални , но са ЗАКОННИ❗
    Има неща които СА морални , но НЕ СА законни ❗
    Има неща които днес НЕ са законни, но довчера бяха , както и такива които вчера НЕ бяха , но днес СА ❗
    Ще ти припомня един афоризъм :
    " Хора, живейте ,
    докато не е излязла мода да се прави нещо друго !"
  • 69 Абе не

    9 4 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Русофилите ни донесоха две национални катастрофи.
    И при русофилите бяхме станали девет милиона.За образованието,здравеопазването да не говорим.Никой нямаше желязна врата на апартамента си.По селата имаше живот,хората не се страхуваха че някой ще ги пребие и ще им вземе пенсията.Обаче такива като тебе такива неща не ги интересуват.

    Коментиран от #79

  • 70 хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Третата ваксина ти е дошла в повече...
  • 71 Чувствам се отлично,

    2 5 Отговор

    До коментар #67 от "Хахаха":

    Благодаря ти!
    Не бъркай подкрепата ми за ваксините с подкрепа за фон де Лайън! Ако е замесена в корупция - мястото и е в затвора! Тези заявки от телефона ТРЯБВА да се проверят .
    Но всичко останало са ГЛУПОСТИ! Благодарение на ваксините ТИ си сред нас. И това е факт!
  • 72 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "Благодаря ти за коментара!":

    Надпис на медицински кабинет
    "Ако сте си поставили диагноза по Интернет, не искайте от нас второ мнение!"
    За инверсионната следа от самолетите съм говорил с доста пилоти, а не я изучавам от
    "БГ мама" ❗
    Ваксиниран съм , когато ваксините предпазваха от заболяваният , не когато :
    1.Ваксинираните няма да се разболеят!
    2. Ваксинираните може да се разболеят , но няма да имат нужда от хоспитализация!
    3. Ваксинираните може да влязат в болница, но няма да последва летален изход !
    4. Ваксинираните по-рядко почиват от Ковид ❗
    Доколкото подигравките и невежеството - навремето не само са се подигравките на който каже , че Земята се върти , ами са ги и горили на клада ❗
    За такива , като теб е
    Кръгът на Зенон ,
    но ще ти трябва някой и това да ти обясни , за да не се присмиваш и на Зенон‼️

    Коментиран от #75

  • 73 Генчо, да знаеш че в

    8 2 Отговор
    детската градина веднага ще ти повярват.
    Особено за САЩ че са Светлината, нищо че 80% от съществуванито си са били във война с една или друга страна.
    Ама само там ще ти повярват.
  • 74 Матей преображенски

    7 1 Отговор
    Ами нали ако възхваляваме лично В.Путин ,ще ни обвинят в създаване на култ към личността,като при Сталин,а Путин не е диктатор,руския народ си го обича и масово гласува за него.За българския народ също е обект на възхищение,искрено и неподправено и се надяваме един ден да изгони под-ли-те и не-на-сит-ни американци от нашите шириниНа западняците това никак не им допада,мъчат се да хвърлят сенки на съмнение,на недоверие,като усъвършенствани майстори и сеячи на раздори и вражди.
  • 75 Внимавай с рептилите 🤣

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Те са изобретили ваксините и джемкорп🤣
    Те владеят злия запад 🤣

    Коментиран от #77, #78

  • 76 Коко

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Родила царицата в нощта нито син и нито дъщеря. Що е то? - Западни ценности.
  • 77 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Внимавай с рептилите 🤣":

    Явно не знаеш кой е човекът с ОСЕМ сърца❗🤔❗🤔
  • 78 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "Внимавай с рептилите 🤣":

    2017.г.
    Имал ли е милиардерът от Рокфелер осем сърца? Почина Дейвид Рокфелер - най-старият от най-богатите, собственик на седем сърца и най-голямата колекция от насекоми Рокфелер получи 7 сърца....
  • 79 Коментар до #69:

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "Абе не":

    Цялата тази вересия банкрутира на 10.11.1989 година. Сгромоляса се. С банално и много примитивно мнение си се изплющял.
  • 80 Лаком търбух

    6 1 Отговор
    Тръгнал тоя шамшал да ми обяснява американската история и ценности! Що не погледне,че половината американски щати са завоювани и заграбени от Мексико и от Испания - Тексас,Калифорния,Невада,Юта, Колорадо,Аризона,Ню Мексико,Уайоминг,Пуерто Рико, Гуам, о.Уейк,Хавайските острови. Куба и Филипините не ги броим щото им се наложи да ги повърнат от лакомия си търбух.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Поп

    1 0 Отговор
    Авторът да се прегледа някъде:))))
  • 84 Вирус

    1 0 Отговор
    Афтора да каже нещо за еврото все путин му в устата