Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 12:34 1 362 11

Радан Кънев: "Правителство за зимата" е несериозно и опасно. Борисов днес отново се опита да отвори капан

  • радан кънев-
  • правителство за зимата-
  • бойко борисов-
  • капан

Енергетиката е сфера, в която работата на ГЕРБ през годините е меко казано спорна, влиянието на мафията през тяхното управление - очевидно и нагло, коментира евродепутатът

Радан Кънев: "Правителство за зимата" е несериозно и опасно. Борисов днес отново се опита да отвори капан - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Евродепутатът Радан Кънев коментира на страницата си в социалната мрежа днешното участие на Бойко Борисов в ефира на bTV. Кънев бе категоричен, че днес лидерът на ГЕРБ, за кой ли път, се опита да отвори капан. Но този път няма кой да влезе в него. Кънев е направил анализ и на трите "червени лампи" от изказването на Борисов:

1) "Кабинет за 3-6-9 месеца" (ако ще има избори "две в едно" с местните, са 9 месеца + служебен кабинет).
Подобно "правителство за зимата" е несериозно и опасно. Времето е напълно недостатъчно за сериозна политика, камо ли за сериозно законодателство. Всичко ще остане започнато и недовършено (и вероятно това е целта). Кабинет за няколко месеца е просто удължаване на предизборната кампания. И който познава г-н Борисов знае, че е отлично изчислено - при взаимодействие с ГЕРБ, “Продължаваме Промяната” и “Демократична България” ще понесат неизбежно електорални щети. Тяхното възстановяване изисква успешни реформи и добро управление - неизпълними задачи за половин година. Сметката е ясна - ПП и ДБ да понесат загуби и да се явят на следващи избори отслабени.

2) "Личностите нямат значение, важно е какво се договорим".

Няма по-опасна логика в настоящия момент. При пълната (и заслужена) липса на доверие между партньорите, единствено конкретните хора, които упражняват изпълнителната власт, могат да създадат доверие и между партньорите от една страна, и между управлението и гражданите, от друга.
Преди всичко - нужна е пълна гаранция, че премиерът, вътрешният министър, финансовият министър и т.н. са хора, които и с пистолет в тила не могат да бъдат закарани в Банкя или Бояна да им дават инструкции.

3) Уж ненатрапчив, но за слушалите внимателно - напълно ясен знак, че Борисов ще държи да контролира Министерство на Енергетиката.

(Ясен като се започне с флирта с министър Росен Христов, който все повече изглежда като недоразумението на десетилетието, и напоителното развиване на прокремълските клевети срещу Кирил и Асен по газовата тема)

Това трябва да е ясна червена линия в преговорите. Енергетиката е сфера, в която работата на ГЕРБ през годините е меко казано спорна, влиянието на мафията през тяхното управление - очевидно и нагло. Преди всичко - сфера, в която са нужни смели и категорични реформи, на които Борисов е доказано неспособен.

Неведнъж съм казвал, че съм ЗА намирането на форма на сътрудничество между ПП и ДБ (като общ, доминиращ и реформаторски фактор в 48-мото НС) от една страна, и ГЕРБ - от друга. И оставам на тази позиция. Но това изобщо не означава, че съм забравил собствения си горчив опит или че не се уча от грешките и от боя, който съм изял.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Иванчева

    5 5 Отговор
    махнаха ме и сега строят безразборно блок на 50 сантиметра от друг в Младост. халал да ви е Гешев

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иванчева в Сливен

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Иванчева":

    В затвора съм, в затвора съм! Раданката и той е за там, ама се дърпа. Ела при нас в сливенския! Кажи , че се чувстваш жена и идвай Раданчо!
  • 4 12340

    4 1 Отговор
    Но това изобщо не означава, че съм забравил собствения си горчив опит или че не се уча от грешките и от боя, който съм изял....и "на дувара у Банки висял" !
    ...ще ви уврат дебелитеДБ глави !
  • 5 Българка

    6 5 Отговор
    Радане, знаеш ли значението на думата КОМПРОМИС??? На нас българите ни е необходимо правителство и НС, стига с тия избори! 60-70 милиона от нашите пари , вместо за детска болница отиват за избори. Още 5 избора да направим, голяма разлика няма да има. С това разполагаме, да се разбират, да се дебнат, да се бият ако искат, но стига избори. Идва зима, идва инфлация, война има и ни трябва правителство. Хубаво ще е подобни черногледи псевдо пророци като Радан да не получават толкова внимание.
  • 6 !!!?

    8 1 Отговор
    Дядовата ръкавичка - "Правителство за зимата" !!!?

  • 7 Асен Василев

    6 2 Отговор
    Радост ! Ето го и другият ми любим партньор ! Просто се чудя с кого да започна "нашата" игра ?! С Борис Бонев (младичък и напорист) или със старата ми "тръпка" Рада(н) ? И двамата са "борци" за ... "нашата" си свобода , а всички знаят , че обичам "борци" ... и културисти (разбира се) !
  • 8 Нобелов комитет

    8 5 Отговор
    Ако има титла "Най вреден , безполезен и продажен български (псевдо) политик" ,без никакво съмнение - Радан Кънев е основен претендент за нея (е ,има и много други).
  • 9 дето Слънце не огрява

    5 2 Отговор
    Какъв плам!!! Просто,Радан вибрира /сигурно от силни чувства/,докато ни учи на ум,разум и морал!!! Ама,вибрира ви казвам,вибрира,като че ли е с .......тор,нЕкъде.
  • 10 Кой не знае

    2 2 Отговор
    Борисов-треторазрядния артист и сценарист.Номерата му са БЕЗ ЛИМИТ само и само да не влезе в затвора.И как в нагласеното му интервю по Би ТИ ВИ да няма неудобни въпроси и как се прави на "ДОБРОНАМЕРЕН" този,който го помним пред едни дувари ,под вихъра на снежинките как подплашено ни ЗАПЛАШВАШЕ с чакалите си по места.Докато този из--- го показват по телевизията,който смачка държавността във всички институции БЪЛГАРИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ.Това зло шило в торба /в зайчарника/няма да стои.Той днес пак вмъкна доброжелателния Киро и парапета в интервюто си ,за да не е само той омерзен с МИС БИКИНИ.Абе хитрец,този компромат с парапета е дело на твоите ипончета наглецо.Ти в червата си долен и отмстителен и всеки,който е изпитал рекета ти и гнева ти го знае "добронамерени" хитрецо евтин.
  • 11 Фалшивец

    1 0 Отговор
    Жена ти къде я назначиха на работа.