Last news in Fakti

9 Декември, 2022 13:01 2 847 21

В ъгъла на Европейския съюз

  • българия-
  • шенген-
  • козлодуй-
  • нидерландия

Преди да се нахвърляме върху Холандия, или някоя друга държава която ни слага прът в краката, най-добре е да видим дали имаме дупки на чорапите и чисти ли са ни гащите

В ъгъла на Европейския съюз - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отгледан съм от баба ми Зорка. Преди да изляза на улицата, тя нареждаше: Виж дали са ти чисти гащите и да нямаш дупки на чорапите! Ако нещо се случи и те закарат в болница - да не станем за резил!

Отказът на Европа за приемането на България в Шенген е болезнен и унизителен за всички българи където и да се намират те. Преди да се нахвърляме върху Холандия, или някоя друга държава която ни слага прът в краката, най-добре е да видим дали имаме дупки на чорапите и чисти ли са ни гащите.

Еманюел Макрон от появата му на европейската сцена до днес оспорва правилника за взимане на решения с единодушие. Надявах се, че българската дипломация ще подкрепи френския президент, защото винаги може да се намери държавен глава, който да има зъбобол или разстройство и да вдигне ръка - против. България остави Макрон сам срещу страните членки на Шенген. Медиите в София посветиха многобройни закачки за възрастта на съпругата му и не казаха нищо за борбата на френския президент срещу начина на гласуване.

В кризата с Македония френската дипломация се намеси с много такт за да намали напрежението между двете страни и до голяма степен се позова на българската позиция. От София политиците нищо не разбраха от предложението и скочиха рамо до рамо със скопските си колеги срещу някакво въображаемо "извиване на ръце" от страна на Париж.

Спомена ли за положителния поглед на френските специалисти към атомната ни централа, веднага ми се отговоря, че Франция е причинила затварянето на няколко блока. Така пишело в медиите. Подобно обвинение не отговаря на истината. Повтарям го и пак ще го повторя. Филмите, които капитан Кусто правеше и разпространяваше за опасността от Козлодуй, бяха платени от американска фондация, със седалище Монако, на която Кусто беше президент.

Румяна Угърчинска, която владее 4 езика, се яви като независим депутат на изборите за европейски парламент през 2014 година, за да защитити българските интереси в Европа като хвърли нова светлина в отношенията, както между нас българите, така и на европейците към нас. Угърчинска между другото беше автор на книгата "Истината за атентата срещу Йоан-Павел II". Нейната мечта беше да срещне в предизборен дебат Миглена Кунева, за да стане ясно на българското общество, какво точно е договорила българската еврокомисарка с банката Париба. Внезапно вместо Кунева, ЦИК противопостави на Румяна, приватизиралата и съсипала заедно със съпруга си, десетки предприятия "независимата" Евгения Банева.

Днес Румяна Угърчинска се ползва с авторитета на френски журналист от български произход, издал 5 книги във Франция на геополитическа тематика, а госпожа Банева бе върната от Франция с белезници.

Моя милост пише за Франция, но само на български. Бях много изненадан когато една нашенка живееща в Париж ми поиска по една от моите скромни пет книги. С удоволствие ги предоставих и попитах за кой са? "За нашите от затвора "Ла Санте". В библиотеката на затвора има само книги на френски. На български няма. - отговори тя".

Десетки други впечатления от срещи с българи в Европа съм натрупал. Имам материал за още много книги, но преди да ги напиша препоръчвам на тръгващите към Европа българи: "Всички вие, каквито и да сте, влезете ли в "Шенген" ставате български посланици!"


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Пулевски

    9 15 Отговор
    България да бъде поделена между Сърбия и Русия, така Шенген отпада!
    Точка!

    Коментиран от #11, #18

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    По-скоро на задните части.....
  • 3 Пич

    21 4 Отговор
    Преди да си гледаш гащите и чорапите , виж гащите и чорапите на този , който те критикува ! На нидерландците , са пробити , и отзад , и отпред !!!
  • 4 Хихихи..

    3 6 Отговор
    И аз кат теб - от чорапите стърчат пръсти,от нослето сополи,тате пърди в одаята.Ми не сме за Шенген,това е..
  • 5 Анонимен

    8 6 Отговор
    С този мазохизъм и самобичуване до никъде няма да го докара автора. Аз от комплексари акъл не ща
  • 6 пфууууу

    11 5 Отговор
    Абе изобщо не ни пука за Шенген, даже по-добре, че не сме. Всяка промяна в тоя шииан съюз ни струва много много пари от бюджета. За да има за крадливите еврокомисари и прочие паплач ненаядена. Тия еврогейци копоят дъното. Ванга е казала, че ЕС ще се разпадне 2023 г.
  • 7 наблюдател

    10 1 Отговор
    Аз само да попитам - защо изведнъж стана толкова фатално, че не са ни приели в Шенген? Сигурно е по-добре да сме в шенгенското пространство, ама досега като не бяхме, какво толкова беше по-зле? Или просто пак трябва да ни стресират и мачкат изкуствено.
  • 8 Немец

    0 1 Отговор
    Аз си имам немски паспорт и ми е все едно 😁
  • 9 Путинофил

    3 6 Отговор
    Всички умират от страх да повдигат въпроса за русофилията!
  • 10 Бабата на световно неизвестния "автор"

    6 1 Отговор
    е пропуснала да го научи на двете основни неща, необходими да си пълноценен и уважаван човек:

    ЧЕСТ и НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО

    Коментиран от #14

  • 11 Пеци

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георги Пулевски":

    Хапчета драги трябва да се пият редовно
  • 12 Банкер

    9 0 Отговор
    1) От незнание вече сами си противоречите!
    Имаше две проверки от ЕК за изпълнение на критериите за членство на страната ни в Шенген.
    И двете завършиха с положителни за България доклади. В допълнение посолството на Австрия в София имаше проверка, също положителна. Резултатите от тези проверки категорично показаха, че България покрива всички критерии за членство в Шенген.
    Невлизането ни в Шенген е заради лицемерието на ЕС. Истината е, че сме изпълнили критериите за членство още през 2011 г. и процедурата, поради която не сме членове, е спирана от една или друга държава по критерии на целесъобразност. Това няма нищо общо с правото. Ако следваме буквата на закона, отдавна трябваше да сме членове.
  • 13 Банкер

    10 1 Отговор
    2) Вярно ли, че Франция не е причинила затварянето на няколко блока в АЕЦ Козлодуй??
    „Банката на Париж и Нидерландия“, обикновено наричана съкратено „Париба“ , е банка със седалище в Париж, Франция", нали така?

    Точно така. Петата по големина банка в света Париба назначи Кунева за член на борда на директорите през 2010 г. при доста съмнителни обстоятелства. Преди да се замеси в банкерския бизнес, със съдействието на Кунева бяха закрити 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”, които произвеждаха енергия под 2 стотинки за кв./ч.
    Кунева осигури пазар за румънската централа „Черна вода”. В същото време се оказва, че АЕЦ-ът в южната ни съседка е финансиран вероятно неслучайно от банка „Париба”, където освен Кунева работи и съпартиецът й Милко Ковачев - министър на икономиката в правителството на царя, който също има пряко отношение към спирането на двата ни енергоблока.
    Много странно е, че закриваш Козлодуй и осигуряваш печалбите на румънската централа, която да си продава тока на Балканите, с което пък осигуряваш печалбите на Париба, и след като свършва мандатът ти като еврокомисар, те назначават като висш член!!?!
    Ковачев и Кунева са имали предварителна договорка с френската банка и с фирмата, която строи румънската АЕЦ, след изтичането на мандата им като еврокомисар и министър да получат сладките и скъпо платени постове.
  • 14 божидар чеков

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бабата на световно неизвестния "автор"":

    О, анонимни любителю на световно известни български авори. Чаках с нетърпение да ви прочета коментарите и да ви препоръчам това което в случая ви липсва. Има само една авторка, която заслужава вашия интерес. Тя отказва обаче да пише и говори български. Казва се Юлия /Джулия/ Кръстева и ако случайно попаднете на нейна статия ще ви трябват двама преводачи и един психолог. От както тази световно известна личнос бе разобличена в сътрудничество с ДС повече не припарва в родината. Аз обаче съм в България редовно и отговарям на всички анатаме, които вие анонимните притежатели на истината разпространявате. Относно "честта" разполагам само с 3 медала ча "Почетност и честен труд". Бронзов, сребърен и златен. Вие, ако дори имате и тиквен, покажете го! Ще го погледна с уважение. Аз пиша и говоря на добър български. Държа са с уважение към всички, които ми обръщат внимание. Така ме научи баба ми.

    Коментиран от #15, #16, #19

  • 15 Аз обаче съм в България редовно...

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "божидар чеков":

    Аз пък съм в България постоянно.
    Това е Родината ми. Тук се трудя и тук си плащам данъците. Тук отглеждам децата си, и тук се грижа за възрастните си родители.

    А... редовно посещавам чужди страни - по работа или за удволствие.

    Т.че., г-нчо гастарбайтер, който "редовно е в България" - Прав ти път! или Adieu! (ако така ще е по-разбираемо).
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Шенген е хитроумно изобретение на брюкселските зелки,химера,която трябва да бъде покорена от страните -кандидати,да се изкачат на привилегирования връх ,на Олимп,при боговете.Което е една прозрачна заблуда,те ни искат като мръвка в блюдото си,да ни разфасоват и излапат.Не могат ли просто да си напечатят няколко милиарда евро и да кандисат?
  • 18 Ежко Бежко

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Георги Пулевски":

    Аз бих добавил да ни върнат на Турция, като ни оставят езика, православието и правото на собственост. Помислете преди да ми препоръчате да си пия хапчетата. Турските ни господари ще са много по-полезни на нас българите, отколкото америте и европейците. Най-малкото ще ни останат двата пола, а шаренията ще се прибере по къщите си да се гримират и сексуално експериментират. Не, не обичам Турция или Путин. Седя на оградата и гледам какви ги мътят политиците ни, какви ги дрънкат медиите ни, и най важното как гласуват българите. Срам и позор.
  • 19 "..3 медала Ча "ПочЕТност и честен труд"

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "божидар чеков":

    Дали пишете на "добър български" предвид написаното от Вас тук е много спорно.

    Медалите ви са френски и, честно казано, не ме интересуват. Т. че - Adieu! (définitivement).
  • 20 Стратега

    1 0 Отговор
    Спиране на всички начинания и техен бойкот от българска страна за Австрия и Холандия в ЕС!
    Никакво повече ползване на ОМВ безинистанция.
    За пример е Румъния!
    И Унгария и Полша са за пример!
    На Война като на Война!
  • 21 Женски мозък

    0 0 Отговор
    До голяма степен съм съгласна с г- н Чеков, но ми се струва някак не в съзвучие с bon tona да пишеш за г-жа Угърчинска, за жена си всъщност, ако и това да е свързано с проблема за чистите гащи и закърпените чорапи, с които ни съветва да се готвим за Шенген.