Last news in Fakti

14 Декември, 2022 09:58 2 355 9

Само нов "проект" може да състави кабинет, но няма време

  • правителство-
  • избори-
  • партии-
  • управление

ГЕРБ изигра правилно картите си - на никого не му се управлява точно сега, но бягството още повече не е за адмирации

Само нов "проект" може да състави кабинет, но няма време - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След предизвестеното "охолство" на СДС през размирно започналата 1997 г., най-лесно се създават кабинети от новопоявили се "проекти", спечелили вота заради пренасищането на електората от основното партийно меню. НДСВ, ГЕРБ и ПП го направиха - кой по-лесно, кой-по трудно. ИТН не го направиха по техни си причини, към които няма смисъл да се връщаме. "Възраждане" и "Български възход" вече дебютираха и определено не предизвикаха урагана от дебюта на горепосочените.

При очертаващи се нови избори след серията именни дни, баба Марта и Празникът на жената, няма как да не се възпроизведе подобен вот като предния, при условие, че за влизане на нов играч в глупавия мач, който се играе пред нас, няма никакво време. Разбира се, всичко гореописано се случва с любезното съдействие на избирателите, но това винаги е факт, така че няма защо да акцентираме на него.

Нали сме приели, че по-добро от демокрацията няма - при всичкото ѝ несъвършенство.

ГЕРБ бяха длъжни да предложат кабинет, те реално не губят нищо при всяко развитие на вота на НС. На никого не му се управлява точно сега, но бягството още повече не е за адмирации. Както обикновено, с лекота си намериха удобен медик за лице на предна линия и предложиха шарено хоро от кандидати за министри, обединили относителна популярност със сравнително ниско ниво на отминала скандалност.

Отминала, защото всички знаем колко помним...


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 1 Отговор
    Като не щат да управляват защо тогава хрантутим толкова партии?Закривай!
  • 2 Да кажа

    15 5 Отговор
    ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ ВИНОВЕН ЗА ДНЕШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ Е ЛИЦЕТО РУМЕН РАДЕВ!!!!
  • 3 5577

    13 2 Отговор
    Само вдигането на четири процентната бариера може да реши политическата криза. И намаляне на броя на депутатите. При седем партии това не е парламент. Огледайте се бе господа политици нищоправещи. Само като си помислите че може вашата партия да опира четирите процента и... ъъъъс. На зад.
  • 4 Меркуцио

    7 0 Отговор
    Г-н Ганев, "отминала скандалност" не се ли отнася и за т.н. журналисти, а на практика репортери - болшинството, и тук-там редактори, особено при масовата им миграция от сайт в сайт, от телевизия в телевизия, вече под етикета "журналистиката умре, да живее и да ни храни пропагандата"! И преписването!
  • 5 Ултра къса памет

    0 1 Отговор
    Единственият шанс за България е връщането на Закона за защита на държавата от 1934г и забрана на всички партии. Да си спомним, че в периода от 1934г до 1944г са най проспериращите в историята на България и в икономически и в политически план.

    Коментиран от #7

  • 6 Нов проект

    1 0 Отговор
    От стари проектанти.И кой ще проектира този път
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да, ама не...

    0 1 Отговор
    Няма как да бъде възпроизведен предишния вот по много причини.
    1. Реабилитираха хартиената бюлетина, което дава възможности за по големи манипулации.
    2. Има голяма вероятност водената масова кампания срещу ПП да сработи, както в преди е сработвала срещу СДС, БСП, ДПС, ГЕРБ, ВМРО, ИТН и други по малки формации.
    3. Много внимателно се следи да не се създават условия за поява на нови формации, които са извън полето и контрола на големите стари.
    4.Толерира се създаването и внедряването на малки партии, които не биха предизвикали голям интерес в обществото или се възобновяват стари такива като ВОЛЯ, Български възход, НДСВ и други, които да разконцентрират избиратели гласуващи "неправилно" за да не се получи голяма концентрация за една неудобна партия.
    Тези и още много други гимнастики очертават при следващите избори да имат най много гласове "правилните" партии. Вероятно част от гласувалите за ПП ще гласуват за други или изобщо няма да глсуват, а малките партии да оберат негативния вот. По този начин се разчита само партиите с твърд електорат да получат най много гласове и на практика сами да се изберат, а останалите да се разпилеят по малки партии или да се откажат да гласуват.

    Коментиран от #9

  • 9 Кочан

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да, ама не...":

    Престъпността не може да се бори с престъпни средства!
    Избора на Радев за Президент само по себе си беше беда за България, но машинациите по "преизбирането" му са престъпление. И то тежи на Тримата от Харвард.