Last news in Fakti

29 Декември, 2022 13:00 2 353 64

Повдигането на “официално обвинение” срещу Грозев ще го “пази” от убийство или отвличане, дело на руската диктатура

  • христо грозев-
  • официално обвинение-
  • убийство-
  • отвличане-
  • руска диктатура

Грозев на първо място трябва да се страхува от злоупотребата, която ще направи руската диктатура с него, защото основната ѝ цел с това действие е да легитимира като уж свои врагове работещите за нея в България, казва още Гамизов

Повдигането на “официално обвинение” срещу Грозев ще го “пази” от убийство или отвличане, дело на руската диктатура  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар във Фейсбук на енергийния експерт Стефан Гамизов по казуса с журналиста Христо Грозев, обявен за издирване от Руската федерация.

Христо Грозев не бива да се страхува за себе си, защото повдигането на “официално обвинение” срещу него ще го “пази” от убийство или отвличане организирано от руската диктатура.
Руската диктатура не предупреждава, когато убива или отвлича.
Тук се преследва съвсем друга стратегическа цел от Москва като допълнение, че ще превърнат живота на Грозев в постоянна параноя, което ще намали неговата ефективност.
Грозев на първо място трябва да се страхува от злоупотребата, която ще направи руската диктатура с него, защото основната ѝ цел с това действие е да легитимира като уж свои врагове работещите за нея в България.
Руснаците трябва да спасят на всяка цена незаконните Турски Поток и Лукойл Нефтохим, а на втора линия Радев, Борисов, Доган и санкционираните от САЩ.
Третата линия за руска “отбрана” в България от закона и съюзниците ни включва всякакви руски марионетки и напазарувани лица в министерства, като в министерство на енергетиката, държавни регулатори като КЕВР и държавни фирми като Булгаргаз.
Сега цяла България ще изисква защита за Грозев от българската държава, която сега работи за руската диктатура. Всяко нейно действие да го “защити”, дали остри думи, дали изгонване на Митрофанова, дали нещо друго, всъщност ще създава фалшив образ на работещите за Москва представяйки ги като “обективни” врагове на войната.
И тези действия са добре калкулирана руска оперативна игра.
Помните ли вдигната в юмрук ръка на Радев? Нещо такова е сега, но злоупотребявайки Грозев, за да маскират своите български марионетки.
В основата на руската оперативна игра е идеята за контрол на всички на сцената.
Всеки актьор трябва да играе в руската пиеса с руски режисьор.
Така руснаците контролираха 16 години Германия при Меркел, а от там реално ЕС и 20 години конкретно България при Кобурготски, Станишев, Борисов, Василев и Радев сега.
Най-важната ни задача през следващите месеци ще бъде, да напуснем войната в Украйна в която сме взели страна на страната на Русия благодарение на горните с Турски Поток, Лукойл и кражбите на проруски олигарси.
За прането на руски пари и заобикалянето на санкциите няма смисъл да говоря, защото това вече е непосилно да го постигнем при нивото на корупция и криминализация на България след толкова много години управление на правителства “Борисов” с проруска диктатура и бандитизъм.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    42 7 Отговор
    Точно Мими6 ще го похарчи тоя слугинаж! Лайте клекнали, Не е проблем. Хахахах
  • 2 Грант народ затрива

    61 15 Отговор
    Ще осигуряваме сигурността на българин, който е станал шпионин на чужда държава???
  • 3 Адам Хилтън

    53 11 Отговор
    Руснаците са го осъдили не заради шпионаж, а понеже се мисли за много важен въпреки че и в България за пръв път му чухме името.
  • 4 Списвача да каже

    54 13 Отговор
    Защо на УКРО-НАТОвските бойни машини в УКРАйна има НАЦИстки Кръстове???Очаквам ДЕМОкратичен отговор!!!
  • 5 Ицо

    56 11 Отговор
    Стига с тоя Грозев да си е стоял мирен защо се занимава с глупости от руснаците неможе да се скрие
  • 6 Пич

    49 11 Отговор
    Измислих нова поговорка . Ето я :
    - Грант глава затрива.....
  • 7 !!!?

    11 42 Отговор
    Трибунал за военнопрестъпниците в Кремъл !!!?

    Коментиран от #30, #40

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ваня

    53 11 Отговор
    Ето какво написа във Фейсбук-профила си Елена Кодинова:

    „Ако сме истински журналисти, а не просто мегафони на определени “правилни политики”, би трябвало непрекъснато да се съмняваме в очевидното и да подлагаме всичко на тест. Докато аз работех за в. “Преса”, за който се говореше, че е спонсориран от Дебелян, съм виждала с личните си очи посещения на Христо Грозев в кабинета на тогавашния ми шеф Тошо Тошев, от които Тошев излизаше разтреперан. Мога да позная Христо Грозев, защото ми е съученик от гимназията. Не от моя клас, от съседния. Ровене във фирмените архиви показва, че Грозев, чисто формално, е бил свързан с в. “Преса”. Христо Грозев не е журналист. Той си има мисия, поставена от някого. Belling Cat не е медия, тя е част от план. Защо Външно мълчи? Защото знае това.“
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 10 Отговор
    Явно за Газамиоф Ран и Ът също са съставили проруски план който ни донесоха и който нашите властитутки тридесет години следват ‼️‼️‼️
  • 11 Солей

    31 9 Отговор
    Абе кой ще го отвлича или убива този ми$ ок.Ако рускис са му взели мерника след десеттина години като отмине патакламата,ще го черпят специален "чай" или пък ще реши да скочи от някой прозорец.
  • 12 Българин Сл.

    9 33 Отговор
    Гамизов-президент !!! Грозев-вице....
  • 13 Ти да видиш

    33 7 Отговор
    какви "експерти" имаме само!?

    Коментиран от #50

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 скруйд

    37 9 Отговор
    Стига сте ни го пробутвали този шпионин на чужди служби за някакъв журналист и много ценен кадър. Тоя световно неизвестен драскач по поръчка е лъгал за Русия, и сега заслужено го търсят да го питат кои му е плащал за пропагандата и лъжите. Тоя некадърник и лъжец, не е никакъв борец а мекере и предател за пари. Ние българите не искаме да му берем срама на това лай.о.
  • 16 дядо йоцо гледа

    20 7 Отговор
    и язе така мислим Ристьооо,нема са пУашиш ко-пе-Уе ша та сви-ткат ,нема лабаво
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    14 17 Отговор
    Ся, най бързият начин Журналистът Христо Грозев да бъде “неутрализиран” е горе посоченият Журналист да бъде под закрилата на Българските Служби, които служби “бъкат”
    от про-руски руски тайни агенти, “comprende”, не-дай боже Радев да му осигури защита.
  • 19 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    12 8 Отговор
    Тва, е се ено Митрофанова да е отговорна за сигурноста на Христо Грозев, вай, вай.
  • 20 Петя

    41 9 Отговор
    Викали посланик Митрофанова „на разговор“ нашите подлизурковци. Що не извикахте Мустафата, бре, когато седем американци нахлуха с оръжие в цех в Чешнегирово!? Ами ако бяха избили работниците там!? За вас е без значение, мракобесници, живота на обикновения човек. Радееев, ти ги назначи, ти си отговорен!
    А този Грозев си е мръсна душа, четете руските сайтове. Носел е 4000 долара аванс за руски пилот, който уж се е съгласил да избяга със самолета. Арестуваните са проговорили, това си е било акция на укрите и МИ 6. Ами, такъв като него не го жаля…

    Коментиран от #24, #55

  • 21 Друг анализатор

    31 7 Отговор
    Грозев го пишете бегал – ще бъде посмъртно обявен за герой в журналистиката от ЦРУ, а за бегането му ще бъде обвинен… отново Путин, нищо че Сащ ще го принесат в жертва на интересите си, както принесоха и Немцов, когато престана да им бъде полезен жив!
  • 22 плевен

    19 8 Отговор
    Наскоро украинците думнаха с ракетадвама поляка, в Полша. След това подеха кампания че Русия ги е убила и трябва света да я накаже. Ако съм на мястото на нашия супергерой, щях да гледам да не ме докопат братята украинци. Няма да ме спасят нито британците, нито американците. Вярно, че ще ми построят голям паметник, ама каква ли гозба ще направят преди това от мене?
  • 23 Сорос лакей

    32 9 Отговор
    Боклукът Грозев се БИЛ страхувал за живота си?! А не разбира, че с действията си поставя съществуването на България в опасност, криейки се под миндера в някоя къща на чужда територия. Сега България трябва да понесе отговорността и евентуалните последствия от Русия.

    Коментиран от #32

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Урюрвкос

    23 4 Отговор
    Христо ства мишена на чуждите служби с цел да дискредитират Русия.
  • 26 Азиим

    24 4 Отговор
    Грозев има вид на шушум..га, готова да се продаде на всички за пари.
  • 27 Бафомед

    21 4 Отговор
    Авторът на тази статия Стефан Гамизов понамирисва на сяра. Той е Пратеник на Пъкъла в нашето общество, рогат и опашат индивид, който по някаква причина сипе резки, нелогични тези. Кой ли го е извадил от котела с катрана и го е превърнал в зомби, чието единствено предназначение е да вмирисва общественото пространство?
  • 28 Някой

    23 2 Отговор
    Хехе! Гамиз, така е. Но няма да го пази от убийство от работодателите му. Ако решат, че мъртъв им върши повече работа. Виж, Немцов, Политковская, Литвиненко. Скрипал и Навални изкараха късмет. Навални даже умишлено се върна в Русия. Разбра, че е въпрос на време да даде фира в полза на Запада.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ха ха ха

    22 4 Отговор
    Другата хамериканска подлога, маскираща се като енергиен експерт досега, се изходи с поредната порция нефелни съвети и разсъждения.
  • 32 Акъл

    3 9 Отговор

    До коментар #23 от "Сорос лакей":

    ЛЕЛЕ само кажи кога да се уплаша и как .И как Русия ще ни напляска ....................... ма немой
  • 33 Акъл

    5 16 Отговор
    Гамизов отново е прав ,манипулациите на СССР/Русия нямат край ! Затова отпор до дупка и никаква аванта !!!
  • 34 коментар

    15 3 Отговор
    Коментарът, че "повдигането на “официално обвинение” срещу него ще “пази” Христо Грозев от убийство или отвличане" съвсем не успокоява въпросния "световен разследващ журналист", тъй като самият той е наясно, поради връзките му с чуждите разузнавания, че не руснаците са замесени в тези заплетени случаи (или поне не във всички), някой друг. Може би субект, който иска да предизвиква насочвани отвън промени и световни конфликти. И най-ужасното е , че Христо го знае и предусеща края си. Защото той вече е свършил каквото е необходимо от него и му е заплатено за това. Но най-ценен той би бил, ако завърши фатално земния си път. Всички занем кой ще бъде набеден за това...
  • 35 ЗАМЕНЯМ Джулиан Ассандж

    13 2 Отговор
    За нашия б о. К л у к !
  • 36 1357

    19 2 Отговор
    Предател ли е Грозев-ПРЕДАТЕЛ е!!!Защо го усуквате български дупедавци-тип Балканския любовник и Герб Б. Борисов, ДБ и Бойкикиев/син на комунисти/,ПП и просто Киро /син на Петко Петков от ДС ,забягнал в Канада с любовницата си/,ДПС с Карадайъ и с родина Турция, ,,,,,,,,,,,Мата Хари/Силвия Великова, /ГЛАВАНАЦИ/, а и метреса на Б.Б.,Люба Кулезич дъщеря на комунисти/баща ,сърбина М. Кулезеч/. Цялата тази плява, от недоностчета/по думите на Тодор Живков/,се втурна да защитава ПРЕДАТЕЛ!И, служи на МИ6.И, не давайте за пример другите предатели-Немцов, Политковская, Скрипал /баща и дъщеря/,Навални/наркоман и пияница,лекуван от алкохолизъм в болница за наркомани и пияници/.Много добре знае какво прави Русия.Да, закъсня,да се разправи с предателите,с руските олигарси/които предаваха Путин и Русия на тъпаците от сащ, и противна протестантска Англия, за фашистите от Полша, Прибалтика, Окраина, подлогата Германия, коментарът е излишен.А, и нашия папурко Румен Радев и той пее в общия предателски хор вместо да замълчи и да остави нашите поплювковци от ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, СДС, да приказват глупости,с което загробват България,а журналистите за тях нямам думи-те са а истински предатели,на заплащане от американското посолство.Ще берем големи ядове ,тепърва-справка интервюто с Боян Чуков по радио Хоризонт, водено от Петър Волгин от 11.30 ч ,днес, 29.12.2022 г. ПРЕДАТЕЛЯТ, ВИНАГИ остава ПРЕДАТЕЛ!!!

    Коментиран от #41

  • 37 Смешници

    19 3 Отговор
    Ако бяхме нормална държава този трябваше да е в затвора по две причини .1.Кажете ми вие от факти кой разследващ журналист е изкарал толкова пари че да е притежател на това което е този господин .2.Като чужд агент трябва да е в затвора веднага .
  • 38 Билетът

    13 3 Отговор
    Пътник е ,но билетът му за Пъкъла е в Ми6 .

    Коментиран от #52

  • 39 Марш

    15 4 Отговор
    Абе, гамизов, затвори си миpизливата уcта, защото вече си жалък.
    В Русия управлява президент, имащ подкрепата на 80% от народа си и това го признават и западните политолози. И милион пъти да изxpaчиш "диктатура", не променяш фактите. Диктатура - истинска, има в САЩ и ЕС, където управляват един узурпaтор без мoзък, откраднал изборите от американският народ и една глyпава баба акушерка, която в цялата си позoрна политическа кариера никога от никои граждани и за нищо не е била избирана !!!
    Кое точно е "незаконно" в Лукойл и Турски поток, озвeрял шeбек такъв?

    Сайтчето, защо постоянно давате трибуна на подобни прoпадняци и наркoмани?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Червенко

    3 12 Отговор
    Мале колко злоба от ушанките
  • 44 Червенко

    5 12 Отговор
    Ушанките беснеят , пътят е правилен !!

    Коментиран от #45

  • 45 Докога?

    10 4 Отговор

    До коментар #44 от "Червенко":

    Бях обядвал, прочетох без да искам бълвoчите на тоя гамизов, прилоша ми от погнуса и изкарах всичко, а бях ял един много хубав бифтек.
    Как да не съм бесен?
  • 46 Червенко

    2 10 Отговор
    АУ ЛЕЛЕ а защо ядеш бифтек ? Пелмените по ти понасят .поляти с квас !! А ??
  • 47 Боже пази България

    9 13 Отговор
    Абсолютно правилен анализ.Положението на България е много тревожно,защото Кремъл много дълго време лесно е подчинявал продажните ни управници, от 9.09.1944 г.- 78 години са били техни послушници. Когато България влезе в ЕС И НАТО, КГБ чрез своя посланик в София Примаков публично заяви,че ще им бъдем троянски кон, какъвто сме. Премиерите на България през 33 години безкраен преход са руски избраници и са обслужвали кремълски, не български интереси.Луканов и Жан Виденов обраха и докараха народа до нечувана финансова и икономическа криза с купони за храна, глад, жестока инфлация, мизерия, Иван Костов чрез Лукойл и Белене предаде енергетиката и икономиката ни на Кремъл и чрез престъпната приватизация комунистите превърнаха политическата си власт в икономическа, слугата на руската мафия Симеон чрез КГБ агента Бриго Аспарухов внедри Борисов, неукия простак пазач и 12 г.като премиер и досега съсипва България .Симеон започна и разбиването на партийния живот в страната и въведе навсякъде руската мафия, Станишев, родения в Херсон, т.е. чужденец, с баща партиен функционер ,който не знаеше български, без 1 ден трудов стаж, затвърди руско-българските мафиотски структури и сега са бетонирани и владеят държавата.Бог да пази България от Путин и българските путлеророби.

    Коментиран от #57

  • 48 Червенко

    5 11 Отговор
    Няма как и на челна стойка да застанете и да викате Слава на Русия винаги ще има някой като Гамизов и мислещата част от хората която ще ви държи във въздуха ! Тая попара сами си я надробихте и сега всички сърбаме направеното от ВАс ,пожарникари ,ПКП ,Хидроинжинер,и цялата червена кохорта след тях !! Винаги поклонени на Изток но с коли от запад ,часовници Ролекс !!!! Беснейте кеф ми е !!
  • 49 Матей преображенски

    7 3 Отговор
    Вижте сега,тоя за да работи за Белингкет,значи е дълбоко навлязъл в мръ-со-тия-та,тая агенция е печално известна с провокативните си фейкове,а сега един фейк може да е по-смъртоносен от артилерийски залп.И какъв журналист е тоя,самозванец,просто е постъпил на служба при укро-на-цист-кия режим.Решил глупакът да припечели лесни пари ,риба в мътна вода,руснаците ще го дирят пъд дърво и камък .Пък и ще служи за назидание,бий самара да се сеща коня.
  • 50 реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ти да видиш":

    От всичко разбират.Компетентни съвети дават е трябва да се заработват грантовете
  • 51 Мдааа Дааа

    6 2 Отговор
    Те няма да го търсят, но той ще се крие, ще трепери и ще скача постоянно в съня си ... така се живее с нечиста съвест!!!
    Но ако го барнат на руска територия ша му се стъжни живота... а з сега една трета от Окрайна е Русия!!!!
  • 52 Да Дааа... а може и в ЦРУ

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Билетът":

    "Пътник е ,но билетът му за Пъкъла е в Ми6 ."
  • 53 ДрБр

    5 6 Отговор
    Абе най добре да го свитнат. Защо ни такъв екскремент?
  • 54 9689

    2 4 Отговор
    Този не става и за клошар щото и там трябва акъл пък дава съвети.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Маринов

    4 1 Отговор
    Грозев,
    Има ТВОЙ изявения
    от които е видно ЧЕ ти НЕ се ПРИТЕСНЯВАШ от Руските Служби
    а ЧЕ се "Страхувам се от това, което на руски наричат "екцес на изпълнителя""
    ЯВНО с тоите Действия
    СЕРИОЗНО си се КОМПРОМЕНТИРАЛ
    пред некой от твой "СЪТРУДНИЦИ" ,
    вследстве на което очакваш и техните извесни и на теб мниери на "ОТГОВОРИ"!!!

    Грозев,
    НЕ се ПРАВИ и на БОЖА КРАВИЧКА
    и НЕ ПРОДЪЛЖАВАЙ ти и СИЕ
    да се Опитвате
    да МАНИПУЛИРАШ Обществото ни
    с НЕВИДЕЛИЦИ???

    Явно Захвърлили са те
    и Твоите Босове
    и може би най добре е да Изчезнеш далеч и неоткриваемо за твоите "СЪТРУДНИЦИ".
  • 57 Боже ,гръмни го

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Боже пази България":

    Той СтаниШев управлява ЕС( европейските социалисти).Значи Путин ги управлява(според теб) и си налага санкции.
  • 58 русия не може да бъде спряна

    4 1 Отговор
    АКО ИСКА ДА УНИЩОЖИ НЯКАКЪВ МОШЕНИК ! С НИЩО ! РУСИЯ Е НЕПРЕОДОЛИМА СИЛА !
  • 59 ГЪРМИЗОВ Е ГОЛОВОДНИК КАТО ГРОЗДЕВ !

    7 2 Отговор
    ПЪЛНИ БАКЛУЦИ !
  • 60 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    5 1 Отговор
    Дрън - Дрън са приказките на Гамизов! ТОЧНО ОБРАТНОТО Е-ОБЯВЯВАНЕТО ЗА ИЗДИРВАНЕ ОТ РУСИЯ, ЩЕ ГО ПРЕДПАЗИ ОТ УБИЙСТВО ОТ РУСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ! ЗАЩОТО, АКО ИСКАХА, ДОСЕГА ДА СА ГО НАПРАВИЛИ ТАЙНО?! 😜Сега Грозев ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ ОТ ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ, КОИТО ЩЕ ГО ОТСТРАНЯТ, КАТО "ИЗПЯТА И КОМПРОМЕТИРАНА ПЕСЕН"! И, ще обвинят-естествено Русия.. ХА, ХА.. 😃🤣
  • 61 баце

    0 5 Отговор
    немога да разбера как може българин да плюе по българин и да обича руснак
    а тоо не е българин тое ховно руско

    Коментиран от #62

  • 62 9689

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "баце":

    В този случай българина за пари е станал слуга на чужди служби.
  • 63 буци

    4 0 Отговор
    Дянков кога той щеше да ги пляска после стана преподавател ли
  • 64 Перо

    3 0 Отговор
    Кой се интересува от тоя джендър и унтерменш? Единственото нещо което е направено за пръв и последен път към него е забраната да влиза в Русия и да вмверисва всичко на септична яма! Живота му не струва разхода за пистолетен патрон!