Last news in Fakti

30 Декември, 2022 10:35 7 210 56

Съмняващите се в невинността на Иванчева и Петрова явно не са били у нас през последните години

  • иванчева и петрова-
  • съдебен фарс

Нищо друго не е организирала кметицата, освен отличното управление на Младост през годината в която е кмет на общината, казва Харалампи Аничкин

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искам да попитам всички, които все още се съмняват в невинността на Деси Иванчева и Биляна Петрова - Вие, къде бяхте през последните 4 години?

Защо повтаряте, че Иванчева била организирала всичко?!? Нищо друго не е организирала Иванчева, освен отличното управление на Младост през годината в която е кмет на общината! Тя наистина спира презастрояването на квартала, осигурява компенсаторно озеленяване, когато не присъства в проектите на строителите, осигурява градинки, площадки и саниране на детските градини и училищата. Заедно с Биляна Петрова изискват от строителите, както е по закон, от 40%-60% ландшафтно строителство в проекта, т.е. ОЗЕЛЕНЯВАНЕ!

Иванчева и Петрова печелят проект за парк Европа, на мястото на Въропо, но в проекта им няма нищо за “който трябва” и е спрян. Отказват 1 млн. подкуп от голяма строителна фирма и свалят 30 етажа от проекта им с комплекс небостъргачи, за да е спазен закона.

Деси получава лична заплаха да започне да “играе като системен играч”, иначе не са решили, не са и намерили нещо в колата! Организираната акция срещу Деси и Биляна е инициирана от представителите на заплашената строителна и оплетената управленска върхушка, и я осъществяват ден преди пресконференцията на Деси и Биляна за нередностите и кражбите в Младост, за което вече са подали десетки сигнали в прокуратурата, но никой не ги е погледнал.

Организаторите си измислят несъществуващ сигнал срещу Деси, който при поискване в съда не беше предоставен, защото не съществува. Избират Ваклин, който има “забавена преписка”, в която иска да промени проекта си, от две успоредни сгради, на една пе-образна, (а не е имал забавено “разрешение за строеж”, което не се издава в Младост, а от Столична голяма община и той си го е имал). Неговият проект също не е имал 40% озеленяване и от него се иска компесаторно озеленяване под формата на детска площадка, с което той се съгласява в деня на задържането на Иванчева и Петрова, и което се използва за “доказателство”, че след “предаване на подкупа” му се пуска преписката. (Случаят е обяснен нагледно и с интервю от Ваклин в предаването на Сашо Диков в телевизия Евроком). Преди това, организаторите пращат Ваклин с пари в общината, но той не успява да ги “остави”, за да бъдат открити, като “доказателство”. Дават му ги 2 седмици преди твърдението им за “корупционни искания” от Иванчева, и изненада, сумата е точно същата?!?

Дават на “посредника” тънък плик, а не трите дебели пачки, които вадят от кашона при незаконното задържане на Иванчева и Петрова, защото служители на КПКОМПИ нямат право да арестуват. Не допускат адвокати и отвеждат Деси и Биляна от колата без поемни лица и без някой да охранява автомобила, като забраняват на телевизиите да снимат и им нареждат да спрат камерите, за да могат необезпокоявани да поставят парите. И това става, часове преди “откриването на парите”! Изнудват двете жени да подписват лъжепоказания, като се опитват да ги противопоставят една на друга и да използват първоначалния шок, като им казват “подписвай”, защото другата вече признава?!? Заплашват Биляна, че ще гние в затвора и никога повече няма да види детето си.

На шумно отразена пресконференция е обявено, че Иванчева и Петрова са наблюдавани със специализирани, разузнавателни средства, как взимат и броят пари, но това е абсолютна лъжа и организаторите променят версията с “когато посредника поставил парите в колата”, но преди това обясняват, как са го задържали веднага след “срещата”!!?

“Намерените” пари са в три плътни, еднакви пачки, а нали “посредника” си бил взел неговия дял?!? Защо пачките са с равен брой банкноти? Листът в който са увити банкнотите изчезва, защото е с отпечатъците на човека, който ги е поставил!

Обявиха, че светели като елхи, а всъщност те им зацапват несъществени части от ръцете - малко на 3 см горната част на ръцете, Биляна (в съда се установява, че го е направила фотографката, която преди да постави ръцете на Биляна за теста е пипала замърсените пари”) и 1 см на меката част на страничната част на ръката на Деси, зацапана от предварително нацапан с вещество лист, върху който я карат да пише.

Факт е, че първо не е имало никакво светене и незаконно ги карат да правят теста втори път. Интересното е, че воланът, сенникът, седалките светват, но не и Деси и Биляна, защо? Защото частите на колата са намазани след арестуването.

Жената, която намира парите, първо е с издут джоб, а след “намирането им” е с празен и тънък джоб (имаше цяло предаване при Люба Кулезич в Евроком, където от кадрите на БНТ 1, ясно се вижда това.)! Лъжат, че в СРС-тата се говори за “Не искам 10%”, (от Биляна), което при изслушването в съда се чува ясно - “Не искам децата в центъра”. Лъжат, че Деси говори за някакви “ЕвроТа”, като на записа ясно се чува “в парка Европа”.

Измислиха допълнителна страница в тефтер на Деси, където били сметките за “подкупа”. В съда се доказа, че страницата е дописвана и почеркът не е никой от тримата обвинени!

Имало и други фирми, споменати в “тефтерчето на Деси”, които били “изнудвани”?!? Какво се оказа? От всички тях се иска компесаторно озеленяване, защото нямат 40% от изискваното от закона озеленяване на терена, който строят, като парите за това отиват директно в “Столична голяма община”, когато се плаща за общински услуги или се плаща саниране или на озеленители.

Никой не е искал пари, нито за Деси и Биляна, нито дори да влизат суми в община Младост. Деси и Биляна бяха набедени и хвърлени в затвора за назидание. Защо системата позволи това и защо нито една от големите демократични политически сили не застана зад тях?

Поздравления и уважение към Социалдемократическата партия и партия ОНБ, които повярваха и застанаха зад кандидатурата на Деси на няколко от провелите се избори!

Нещо още да трябва да дообясня на тези, които се съмняват в невинността на Деси Иванчева и Биляна Петрова и явно не са били в България през последните 4 години?

(от фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 87 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    45 93 Отговор
    Сега в затвора пари не и трябват

    Коментиран от #29

  • 2 Аре спрете с тия

    51 91 Отговор
    Пълни глупости!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 107 Отговор
    КОГАТО двете ГОСПОЖИ ядоха КЕФТЕТА им беше хубаво но като дойде ВРЕМЕ за сметката се направиха на вегитарянки

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Гого

    19 40 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Кога е сватбата с лудата наркоманка от Карлово?

    Коментиран от #22

  • 5 Адам Хилтън

    16 25 Отговор
    Тия които присъстват в България още по-малко ги познават - бай Ганьо се доближи до политиката, и веднага смята всеки за длъжен да го познава.
  • 6 гост

    88 26 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За Бою ТУЛУПА и КАСКЕТА сметката кога ще дойде, и те трябва да си платят КЮФТАЦИТЕ че техните са големи. Не може едни да плащат а други не.
  • 7 Невинни са

    86 19 Отговор
    Никой не вземе в кеш подкуп освен дребни суми 20-50 лв, големите суми минават през банки,като заплащане за консултация,Костов е вземал по 500 хиляди за консултация ,хидроинженера взе 1 милион евро за консултация,това е световна практика и много трудно се доказва корупцията при ‘консултантите’

    Коментиран от #34

  • 8 Неуудобна

    94 32 Отговор
    на мафията женица , подхвърлят ѝ по стара милиционерска практика неискан подкуп , държат я окована цял ден на пъпа на София и преди Коледа я хвърлят в затвора ! А те необезпокоявани от никой , продължават да трупат милиони !
  • 9 пффф

    47 76 Отговор
    Абе авторчето,то според тебе сигурно и Божков е невинен,Пеевски също,ония с мустака дето се крие в Белград и той сигурно ни лук ял ни мирисал.Голям рев за тия двете че били невинни,че кой си ти че да казваш кой виновен и кой невинен бе?

    Коментиран от #16, #23

  • 10 ТаУмВзе

    36 20 Отговор
    Чекмеджето на мутропитека не съществува!
  • 11 Винкело

    32 45 Отговор
    Ако не беше това "Деси", "Деси", "Деси" можеше и да мине, ама с това умилително умалително много свети...
  • 12 Тук бяхме...

    36 4 Отговор
    Предполагам,
    че общинарите са най подкупните държавни служители.
    Нямам предвид точно тези двете жени,
    но в общините се занимават само с далавери.
    Там се отива затова.Действат подмолно и прикрито,
    а и законите са направени така,че да се усвоява законно.
    Виновни са НС и партийната система която няма,,наяждане,,.
    работата е ,,куче касичка,,
  • 13 Ами...

    16 13 Отговор
    А който не се съмнява, живее на Мелмак вероятно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 кУмУнист

    29 41 Отговор
    Верваме и. Тая само да не влезне в затвора забременя и роди и сега заради нейната глупост детето гледа майка си в затвора.
  • 16 М Даа

    30 16 Отговор

    До коментар #9 от "пффф":

    Че всички са виновни спор вообще няма ,ама и тия кифли че ги сготфиха
  • 17 Търпинщ

    50 33 Отговор
    На всички нормални хора им е ясно че двете жени бяха "сготвени" защото са непослушни.
  • 18 3.14К

    51 23 Отговор
    В този случай за затвор са Гешев, толупа, Фандъкова и Ваклин!
  • 19 Гост

    43 18 Отговор
    БОК"лукчето ваклинчо строи с още по-голям размах след тая случка
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 смешник си аралампи

    45 39 Отговор
    Боже някакъв си Аралампи Паничкин седнал да оспорва решението на съдии от три инстанции и 600 страници дело, отново само с някакви свободни съчинения и евроатлантическа "емпатия". Като нямаш аргументи, що зяеш, бе. Осъдени са, да лежат. Точка. То в затвора ако ги питаш - един виновен няма, всички са съдебна грешка и борци за правда и за свобода. Аре бегай.

    Коментиран от #36

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    15 14 Отговор

    До коментар #9 от "пффф":

    Викаш гешо само може да казва кой е виновен и кой не, а?!!! Хахахаххаха, че по добре авторчето да казва....хахххахаахаха
  • 24 Моркова-Краставица

    32 40 Отговор
    Га пипахте пачките си вяхте гъйзовете по почивки и се снимахте с коктейлчета, не ривахте, А сега, като дойде време за плащане - бау. Двете крадливи грозни вещици - напълно си го заслужихте!
  • 25 пфууууу

    30 34 Отговор
    Оф, пак ли еврежендърскко квичене, че Бойко и Гешев сатани, а Деса Ваклина - Райна Княгина, разбираш ли...З всеки е ясно, че кмет неподкупен няма. За весеки ясно като й види муцуната. Никой не я е карал да ражда на 50 от анонимен донор и да се прави на Цола Драгойчева. Номерът не мина!

    Коментиран от #28

  • 26 АДВОКАТА

    31 32 Отговор
    БРЕЙ, ТИ ДА ВИДИШ , ИЗКАРВАТ Я НЕВИННА КАТО СЪЛЗИЦА. НЕ СТЕ СЕ СБЛЪСКВАЛИ С ТАЯ КОРОМПИРАНА ОБЩИНА. КАТО ЗАПОЧНЕШ ОТ КМЕТ ТА СТИГНЕШ И ДО ГЛАВЕН АРХИТЕКТ. ДА И Е ЧЕСТИТА ПРИСЪДАТА НА ИВАНЧЕВА И КОМПАНИЯ. НЯМА КОЙ ДА ПОВЯРВА НА ТЕЯ ПИСАНИЦИ !
  • 27 малинада

    28 30 Отговор
    Крали са тримата, дружно, организирана престъпна група, сговор. Това са фактите. Козяците нека си пишат разкази по картинка.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Като те

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    настанят там, ще разбереш трябват или не трябват. Много си духовит.
  • 30 Протестиращ

    25 19 Отговор
    Ето заради такива като този Аничкин нито един истински престъпник не може да влезе в затвора!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Урюрвкос

    5 13 Отговор
    накрая ще обере пешкира данъкоплатеца. Пример със един чиновник смъкнат от висок държавен пост. Осъди Държавата, платиха му заплатите за 12 год плюс морални щети плюс възстановиха му стажа и го върнаха на същата длъжност.
  • 33 Иван Радоевв

    22 12 Отговор
    Като няма осъдени - защо няма осъдени, като има осъдени - ама, защо са осъдени? Ееее байгън
  • 34 Бай Митко

    25 19 Отговор

    До коментар #7 от "Невинни са":

    Адмирации!
    Всичко е постановка, за дето Иванчева не разреши застрояването на детските площадки и зелени площи в Младост и строителната мафия я изпържи с помоща на бибитко и каскета. Подхвърлените пари светели и какво от това, нали дланите на Иванчева не светят. Така е каквото и да говорим този дето държи сиренето държи и ножа!
  • 35 копи пейст

    14 6 Отговор
    Ето какво написа Клисуров във фейсбук: ".... отказвам да си "цапам" ръцете с унищожаването на зелените площи на "Младост". ... Мнението ни не бе зачетено. Всъщност нещо нормално за тази "правова" държава. Но в тази политическа игра аз не желая да съм пионката. Пионката, която като член на "Зелен Младост" да пусне строежите, които г-жа Иванчева успя да стопира. И заради които видяхте какво й се случи, по сценарий, за чието авторство всички дълбоко в себе си се досещате. Не искам да преча и на разследването и в един момент да бъда обвинен, че съм останал, за да замитам следи...чаквам той и екипът да разглеждат строителните книжа под лупа и да използват всички законови възможности, за да спасят зелените площи и без това недостатъчните паркинги в "Младост". Очаквам, че ще направи всичко възможно в тази посока. Призовавам да проявяваме разбиране към законово мотивираните му действия, тъй като в много случаи той няма да има правилен ход с правомощията на районен кмет. Казано простичко, когато главният архитект на София разреши даден строеж и го изпрати в районната администрация, кметът има кратък срок, в който да го обяви. Ако не го стори, алтернативата му са съд и сериозни глоби. Ние, жителите на този град, гражданите на тази държава, обаче винаги може да си кажем мнението, да защитим правото си на нормален живот, да защитим здравето на децата ни. ....... ще се нуждае от нашата подкрепа, за да се бори със системата и гражданската воля за борба срещу статуквото
  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    24 3 Отговор

    До коментар #21 от "смешник си аралампи":

    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
  • 37 има съдебно решение

    15 17 Отговор
    и няма как да се оспорва повече. Всички заинтересовани страни са имали възможност да представят аргументите си. След като защитата не е успяла да оспори аргументите на обвинението, значи присъдата е справедлива. Ако има доказателства, които я оневиняват, но не са използвани, то проблема е неин. Да не забравяме, че я осъдиха на няколко инстанции, т.е. не е могла да опровергае наличието на доказателства, които според прокуратурата са базови, за да класифицират деянието й.
  • 38 Въпрос

    14 9 Отговор
    Дали истински невинните имат пари за плакати, рекламни кампании и скъпи адвокати? Не, нали. Направете си изводите.

    Коментиран от #39

  • 39 гб55г

    19 10 Отговор

    До коментар #38 от "Въпрос":

    Адвокатите им бяха платени с помощта на други хора, събираха дарения и пр. От незнамси къде вадите измислици и преиначаване нещата, за да очерните жените, мислейки си, че сме забравили кое- как.

    Помним и, че няколко дела бяха гледани от 1 и същи съдия, обвързан с ГЕРБ и Гешев. Странно е, при уж случаен принцип на избор на съдия, да се пада все един и същ и то неслучаен човек.

    Всеки с малко разсъдък в главата разбира, че 2- те жени бяха набедени. След толкова тормоз, унижения, пранги, домашен арест и пр., Радев трябваше да ги помилва. Наказанието трябва да е реципрочно на деянието. В случая наказанието превишава деянието без значение с присъда или без присъда са били до сега.

    Коментиран от #55

  • 40 Темида

    10 16 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тия престъпни вещици! Осъдени са, точка. Даже малко им дадоха. Изкарахте ги баба Тонка и Райна Княгина, не ви ли е срам? Уговаряли са подкупи, получавали са, хванаха ги. Да лежат. Ако ви слуша човек, то всички в затворите са невинни като момини сълзи. Ама не е така. Постановка било - ми докажете го., бе! То не може само с общи приказки! А вината им е ДОКАЗАНА.
  • 41 Дообре

    8 9 Отговор
    Тая свали тогавашната кметица Цвета Авджиева с копромати, с крак влезна в кметството, защото има неистова нужда, да прави добро!!! С тези автобуси, и бизнеси ми е толкова съмнявка....
  • 42 123

    5 10 Отговор
    Пълни глупости. Иванчева като стане кмет на Младост се сдуши с бившата кметица от ГЕРБ, а Петрова беше зам. кмет и си беше първа дружка на Иванчева.
  • 43 За протокола

    10 8 Отговор
    Виновен или невинен решава единствено съда. Ако някой смята, че е осъден несправедливо от българския съд, има и европейски съд. Всичко останало е за лично успокоение.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Заплатаджий

    8 3 Отговор
    То да бяха само тези двете здраве му кажете.
    Какво стана с Борисов,Доган оня фудболен съдия.
    Помия и мафия е държавата.
  • 46 нормален

    10 2 Отговор
    Елементарно е и всеки може да го разбере по законите на криминалистиката когато за подозрен вземе белязани пари се проследява и се пристъпва към задържане чак когато той вземе в ръце парите тоест остави следи върху тях а в случая с иванчева демонстративно е спряна на улицата с политическа цел да се елиминира като не добре дошла в политиката ако имаше наистина информация че тя е поискала този подкуп логично беше да се извърши реализацията по всички закони на криминалистиката и тя да бъде задържана в момента в който парите са в нея а не да я спрат на улицата и да извикат медиите а парите да се окажат някъде в колата далече от иванчева там където са поставени от някой за мен като криминалист иванчева е невинна тъй като до момента не е доказано противното

    Коментиран от #51

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Артилерист

    6 2 Отговор
    Всички крайни твърдения въобще за мафиотския, мутренския, шайкаджийския, политиканския и прочие ред в България, са безспорни. Една от най-безпорядъчните мафии е строителната. Припомням какъв неистов вой нададоха, когато опозицията поиска контрол на строежа на магистралите. Чак на протест изведоха закрепостените си работници заедно с поверената им тежка строителна техника. За по-голяма убедителност в театъра по ареста на кметиците мафията беше осигурила верния им служител Гешев. За всичките демократични, Божем, години, няма такава гавра със задържане и отношение към заподозрян, каквото беше демонстрирано към Иванчева. Гешеф ще влачи милиардното дело за КТБ до изтичане на всички давности, но за Иванчева беше свръх активен. Даже гладен отишел на сценката, щото се видя с какъв апетит нагъва мазната баничка. Делото на Домусите за неустойка по кражбата на БМФ също ще се влачи до пълното им оневиняване. Това е правовия ред в България. Иванчева е най-големия престъпник. Да влезе Красьо черничкия!
  • 50 Един от народа

    6 5 Отговор
    Това е пълна измислица - Иванчева е поредната гладна въшка (шивачка), която вземайки властта, я използва за лична облага! Поредният, но не последният случай на българска простотия...
    Осем месеца преписката на Ваклин чака, а веднага след получаването на подкупа "кметицата" звъни в движение да я придвижвали - съвпадение, аре нема нужда! Двете са там, където трябва да са...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Дядо Коледа

    3 1 Отговор
    Не само! Я го питай "криминалиста" дали ако парите ги преведат направо в сметката на Иванчева ще има следи или ще е невинна?
    Пълен смях сте, ей...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Законът е за всички.

    6 1 Отговор
    Жената си е поискала пждкуп и го е взела. Заловена с парите. Това не отменя доброто, което е сторила, ако е сторила. Трябва да получи наказание. ПП я прегърнаха , не защото е невинна, кокто твърди, а защото е против Борисов. ПП също не зачитат законите, тоака че са си лика прилика.
  • 55 Жоая

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "гб55г":

    Платени от други хора… По случайност Хаджигенов и компания, хоу, хоу, хоу…….Алчната жълтозъбата фризьорка я използват за ролята на жертва, пак казвам роля. Спектакъл. Гешев черния, крадливата кметица-мъченица, с дете на ръце и ореол, аре стига.
  • 56 Валентин

    1 1 Отговор
    В мойта кола защо няма пари питам аз