Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 15:06 2 924 64

Илиян Василев: Радев се постави над парламента, с което наруши Конституцията. Той лиши и армията от боеспособност

  • илиян василев-
  • румен радев-
  • парламент-
  • конституция-
  • армия-
  • боеспособност

Заради лични договорки на ГЕРБ и ДПС с Радев, тези пишман евроатлантици, предпочитат да си затварят очите пред това брутално агенство на Радев в полза на страна, която сама ни определя като врагове и неприятели, коментира бившият ни посланик в Русия

Илиян Василев: Радев се постави над парламента, с което наруши Конституцията. Той лиши и армията от боеспособност  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на енергийния експерт Илиян Василев на страницата му във Фейсбук:

Мисля, че е крайно време Румен Радев да бъде оценен и третиран като пряка заплаха за националната сигурност, като импийчмънтът му се превърне в главна тема на предстоящите избори. Това е и начинът за противодействие срещу инспирираните референдуми за президентска република от други руски агенти на влияние.
От достоверни източници разбирам, че той лично е наредил да не се приеме изключително изгодно предложение от страна на партньорите ни в НАТО за замяна на наше въоръжение за Украйна срещу модерно въоръжение /с логично малко доплащане/ на стойност над 1 милиард долара.
Дори министърът на отбраната е бил убеден, че е изгодно за страната, но Радев лично се е намесил с аргумента че е против износа на въоръжение за Украйна - нищо че има нарочна декларация на Народното събрание.
И тук е най-голямото основание за импийчмънт. Радев се постави над Парламента, с което наруши конституцията, като еднолично пренебрегна задължителни за изпълнение от всички институции решения на най-висшия орган на власт у нас - Народното събрание. Това е единствената политика и позиция, която държавния глава има право да заема и защитава. Другото е извън конституцията.
С поведението си той не само лиши българската армия от боеспособност, която тя няма в момента, не само нанесе огромни финансови загуби, защото ... тук прочетете внимателно .... така или иначе ще трябва да купуваме оръжие от партньорите ни, но по най-високи пазарни цени, след като явно не можем да се модернизираме с любимото му руско въоръжение. Нетният негативен финансов ефект се измерва с разликата между стойността на новите въоръжения за купувачи от съмнителни съюзници с още по-съмнителни президент /на тях се продава по най-високи цени/- от самолети до машини за пехотата и танкове, и признатата стойност на изнесените за Украйна въоръжения, които след няколко години, и вече, имат нулева, дори отрицателна стойност, доколкото ще трябват пари за утилизацията им. И този прозорец на възможност се затваря в следващите два месеца, до офанзивата през пролетта, тъй като Украйна вече се въоръжава със западно оръжие и няма да има нужда от нашето съветско въоръжение.
И всичко това заради поети ангажименти от Радев да не допусне България да помогне на Украйна да спечели срещу любимата му Путинова Русия.
А със заплахата си за вето срещу Росатом той окончателно откъсва България от европейското семейство - забележете, вече няма нищо, което да може да ни свърже с Росатом - след като диверсифицирахме доставките на ядрено гориво и след като така или иначе трябва сами да съхраняваме отработеното гориво. Останаха само резервните части, но там може да има дерогация, до намирането на заместители, а не да се налага вето върху целия пакет от санкции. Но на Радев му се иска да строим купените руски реактори?!?
Този човек е позор за страната ни, и е време не само за импийчмънт, но и за обвинение в държавна измяна.
След като висши военни се възмущават!? Най-лошото е, че заради лични договорки на ГЕРБ и ДПС с Радев, тези пишман евроатлантици, предпочитат да си затварят очите пред това брутално агенство на Радев в полза на страна, която сама ни определя като врагове и неприятели.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    43 66 Отговор
    недопустими и кофти ходове , нулев респект към Род и Родина !
  • 2 българин

    46 84 Отговор
    Импийчмънт в следващото НС, съд и присъда за изменника на Родината - пРеZидентчето путинец!
  • 3 Теле

    70 30 Отговор
    Сега радев е прламента бе шошон
  • 4 безродници

    94 30 Отговор
    То пък, щото безродниците Киро, Асен и Ристьо не нарушиха Конституцията давайки оръжие на Украйна без да ги интересува, ще въвлекат ли държавата във война и без да питат никой???

    Коментиран от #35

  • 5 Дедо Мъдю

    33 63 Отговор
    ВЪН СЪВЕТСКА ГНИДО !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Обективно

    77 27 Отговор
    Позор за страната са такива американофили като този.
  • 8 Боруна Лом

    80 25 Отговор
    ИЛИЯНЧО, АРМИЯ НЯМА ОТ 1989 ГОДИНА НА САМ
  • 9 мучо

    76 20 Отговор
    илиянчо пиле шарено, нали и тебе те знаем къв беше и кво праеше......
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нacoан ycpaинец

    70 18 Отговор
    И почваш да носиш с кофите ток от ФAЩ и Евpoгeйския бapдak...
  • 12 тгнбхгт

    80 18 Отговор
    За Илята какво да се каже? Шпионин на цирей ю, когото руснаците на времето изолираха и му изиграха един голям шут от зад, а сега като чуе Русия и почва да се дави в собствената си слюнка. Гнусно мекере, а щом плюе по президента значи че президента е прав. Шепа храненици на Сорос разиграват цялата държава, ама защото българите им позволяват. Ако и тука изяде ритниците няма да смее да се обади този пропаднал джендър.
  • 13 11111

    68 19 Отговор
    Илиян Василев ли?

    Показа се и той.
    За да бъде забелязан.

    ПС
    Още една въшка на челото.

    Че сутринта крадлата от полското летище ни беше малко, та и тоя се показА.

    Мааамини сладки... и двамцата
  • 14 Госあ

    62 17 Отговор
    Соросоидите събрани от кол и въже наскачаха вкупом
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 С войнишки

    23 12 Отговор
    ботуш над Конституцията и Парламента.
  • 17 нено

    53 17 Отговор
    Илиян Василев е забравил, че е пял друга песен като наш посланик в Русия! Гадно звучи от устата на всички които са учили без пари в минали времена в Русия, сега се оказаха пълни неблагодарници и мерзавци! Поименно се знаят кои са от ДБ, пишман демократи някои с деменция, други парите на Сорос ги повредиха! Радев го каза на всички българи, че Русия е агресор, а украина ще победи! Не внушавайте и не обиждайте нормалните хора - БЪЛГАРИ!

    Коментиран от #51

  • 18 Българин

    47 14 Отговор
    Лъжи и пак лъжи ръси тоя момък. Президентът и служебното правителство не търгува с оръжие и не разполага с бюджета, НС го прави това. Та пак казвам нагли лъжи от достоверен източник
  • 19 4444

    21 53 Отговор
    Незабавна оставка на анти българина Радев, срам.
  • 20 БАЙ ХАСАН

    14 7 Отговор
    Я! - Васирев :)
    Sutor, ne ultra crepidam
  • 21 Българин

    51 22 Отговор
    На дълбоко ви е бръкнал президентът щом така дружно мучат гнидите. За справка армията я съсипаха евроатлантиците с НАТО ни пази и нулев бюджет, съсипаха я отдавна твоите господари и тиквен велики
  • 22 Кракра

    47 17 Отговор
    Румен Радев е единствения политик, който от време на време защитава интересите на България.
    Ако Бойко Борисов беше построил АЕЦ Белене през 2009-2014 година, сега щяхме да печелим не по три милиарда от износ на ток, а по шест. (това са всички пенсии за половин година).
  • 23 Никой

    13 29 Отговор
    ГРОБ - БКП 2 няма ли да излязат с декларация ,нали уж са " евроатлантици " или червения тутурник Радев им оцапа гащите. Дали пък " Буда " с неговата оригинална мисъл стил "Винету" ще ни просветли нас заблудените българи. Пък Може и лакея Радев да ни каже ,че и той бил прост и ги е карал с 300 чуждите премиери и президенти щот нали е резидент. Пък той бил казал едно ,чужденците разбрали друго ,българските медии трето. И след като настоява този предател на Българските интереси за МИР що не отиде при Бащицата Путин и го склони да преговаря .Ей така да удари чело у пода и каже : " Бащице моля те, от името на всички русофили в България ,да спреш тази кървава война и да си отидеш дома ". Айде, нали е голям мъж ,що се перчи там в Европата където хората са с по висока култура и вежливии, да видим росиянския сатрап кво ше му нашепне и дали няма да има шут . ".
  • 24 ГЕРБ

    22 38 Отговор
    ПУЧА Радев трябва час по скоро да бъде свален и премахнат каквото и да значи това .Всичките беди за България идват от него той е отровно вреден индивид
  • 25 Дън Бай

    32 10 Отговор
    Този "експерт", който като чуе Русия явно има лоши спомени оттам, съвсем закъсня за хора на обора.
  • 26 Пион

    40 12 Отговор
    Не съм фен на президента Радев (а, не само Радев, драги ми Василев). Сигурно трябваше вчера да си мълчи за енергетиката ни и нашия интерес.Сега заради неблагоразумието да защити българския интерес се нахвърлят всички русомразци, те не могат да се поберат в кожата си затова, че някои друг видите ли има нахалството да мисли различно от тях.
  • 27 Мдааа....

    44 13 Отговор
    То се оказа,че Радев има повече акъл от целия парламент взет заедно.Голям страх тресе парламента да не вземем да станем президентска република,и да станат не нужни .

    Коментиран от #42

  • 28 защо

    36 7 Отговор
    Г-н посланик, срещу твойте "достоверни" източници стои министър председателя Петков. Точно след решение на парламента замина за Киев и прегръщайки се със Зеленски му осигури исканото от него оръжие, като се изплю и върху парламент, и за ВТОРИ път върху конституцията на РБ.
  • 29 Иво

    9 28 Отговор
    Нека да има референдум за свалянето на Радев от поста президент.
  • 30 Гост

    28 10 Отговор
    Ех, Радев, Радев, защо не се съгласи да изпратим всичкото си оръжие на Зеля, пък Големия брат ще ни въоръжи наново с ....чертежи, както стана с еФките. Ще ги навием на руло и ще бием с тях руснаците по главите!
    Всъщност, те четрежите ни струваха 3 милиарда, а /с логично малко доплащане/ на стойност над 1 милиард долара, вероятно ще полуим само снимки, изтеглени от интернет....

    Коментиран от #41

  • 31 Перо

    30 10 Отговор
    От кога хора, фигуриращи в забранителни списъци на други държави ще дават оценка на президента?
  • 32 Позор

    14 28 Отговор
    Радев е позор! Импийчмънт и затвор!
  • 33 дед

    34 12 Отговор
    Илян Василев е същуя като Христо Грозев - чужд агент, който вреди умишлено на държавата за да прокара чужди интереси.
    Чист предател.
  • 34 Алооо

    10 22 Отговор
    Радев заедно с Тиквата, трябва да делят една килия, заради действията си ....
  • 35 Смеееееех

    10 23 Отговор

    До коментар #4 от "безродници":

    Путин вече ни обяви за неприятели, но ти искаш още да му целуваш частите ?

    Гледам цяла Европа като дава оръжия на Украйна та руснаците всички ни нападнаха и света свършва. Кво да каже друго руската агентура тук ? "Пращайте им, няма проблем" ? Това ли да кажат ? Заедно с резидента начело.

    Коментиран от #53, #59

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Трън

    24 9 Отговор
    По какво не е експерт Илиян Василев? На всяко гърне мерудия.
  • 38 Хаха

    28 8 Отговор
    Още една краварска пеперуда се изходи е такива предатели който презирад целия си народ незнам защо не си вземат куфарчето и не ни освободят от присъствието си ама няма как тогава да лапат от грандовете това е ясно
  • 39 4545

    20 7 Отговор
    Е как без тоя грантояд, може и той да не се изходи.
  • 40 аааааа

    19 8 Отговор
    Откога екс-крементите дават акъл, моля!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 !!!?

    10 14 Отговор
    Радев вече показва разрушителен потенциал равен на ядрена бомба за България !!!?

  • 44 Българин

    27 5 Отговор
    Илиян Василев е позор за българския народ.Какъв е този предателл на българските интереси!Защо плюе по президента?Ти,Илияне си СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!Президента е прав,както и да го погледнеш.
  • 45 Гост

    13 7 Отговор

    До коментар #41 от "Домакин":

    Искаш да кажаш, че самолетите са долетели?! А?! Верно ли?! Пропуснал съм го! Посипвам си главата с пепел и се изивинявам на великите САЩ и президента им, че така подло и грозно ги обидих, обвинявайки ги, че ни продадоха самолети на изтъркани чертежи за три милиарда! Чртежите хич не бяха изтъркани, направо светеха! Пък самолетите.....за тях не знам, не съм ги виждал още....ама и те светят, хайли лайкли!
  • 46 Матей преображенски

    14 8 Отговор
    Какви ги дрънка пак тоя,радев--руски агент--най-краткият виц.Крайно време е да спрат с тази лакардия и да му извадят истинската биография и досие,на процеса за привличането му към американската имперска кауза и как е бил вербован докато уж се е обучавал в американска пилотска школа.Според тоя илян василев е "малко" доплащането с 1 милиард лева,кво му плащаш,нищо и никакво.Или стана обичайно американците да ни измуфтят редовно с по някой милиард,за празни обещания.Ей заради такина експерти и хитряги сме на това дередже,лъжливи,измамни и мазни -гАни.
  • 47 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    8 10 Отговор
    ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ ОТ Ч€РВ€НИ П€ Д€ РА$ ТИ!
  • 48 Бранко

    6 7 Отговор
    Това си е чиста президентская република!
  • 49 Кую

    13 6 Отговор
    Нещо хубаво да свърши чиляка и помиярите започват да лаят.
  • 50 Илиияне,

    16 4 Отговор
    много си тъп бе мама.Кой те направи посланик,че и енергиен експерт бе тъпанар глъмав.Докато получавахме от Русия газ беше евтин и достъпен,сега от такива тъпи лъже неграмотни експерти и подлоги като Киро канадския гел и жабока Кокорчо купуваме пак тази руска газ но през прекупвачи на баснословни цени за да ви се пълнят ненаситните задници.Натовско еврогейските черги пред входна врата не свършват,доказателство си ти.
  • 51 Ша победи Украйна

    11 5 Отговор

    До коментар #17 от "нено":

    ама кога се види през крив макарон.Не си в реалността,днес пак я преораха Украйна с ракети и дронове и така ще е до победата.
  • 52 Трезвомислещ

    15 4 Отговор
    Голям "енергиен" експерт, няма що!
  • 53 Цървул неграмотен

    11 5 Отговор

    До коментар #35 от "Смеееееех":

    не виждаш ли,че всички бивши соц утрепки си дадоха оръжието и сега са за палците и нямат кво да дават,а трябва да дава запада,но и той не е очарован от идеята да дава на зеления наркоман,просяка циганско еврейски и само го потупват по тъпата тиква и го ръгат да си унищожава народа,а Украйна стана преорана нива и то издълбоко.На кокаина ще му дават танкове от края на 50 -те години които са скрап преди да стигнат,ако въобще стигнат.
  • 54 Соросов Лакей

    15 3 Отговор
    Музика за ушите е да слушаш как неистово вият соросовите грантаджии
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Илиан Василев!! Такива като тоя

    11 3 Отговор
    Б О К Л У К непрекъснато плюят по Някой!! За тов никой не го кани за Нищо!?
  • 57 пенко

    9 0 Отговор
    ОТДАВНА НЕ СМЕ ИМАЛИ НАРОДНИ СЪБРАНИЕ !!! ИМАЛИ СМЕ САМО СБИРОТОК ОТ ПАРТИЙНО КЛАНОВИ -МЕКЕРЕТА ---ЗНАЕТЕ КАК СЕ РЕДЯТ ЛИСТИТЕ / И ТУК -ТАМ НЯКОЙ ПРЕФЕРНЦИОНИСТ - ДОСТАТЪЧНО ПЛАТИЛ / !!!!!!!!!!! АМЕРИКАНСКАТА СИСТЕМА : 120 НАРОДНИЦИ /ЗА ЗАКОНИТЕ / - 50 СТАРЕЙШИНИ ЗА КОНТРОЛ И КОМИСИИ + ПРЕЗИДЕНТ НА 6.5 МИЛИОНА ХОРА -НО В БЪЛГАРИЯ !!! СЪДЕБНО ЖУРИ ЗА ВИНОВНОСТ --С ПРИСЪДА НАД ЕДНА ГОДИНА ЗАТВОР !!!!!!!!!!!!
  • 58 9689

    2 2 Отговор
    Долен доносник на ДС,пишман експерт дава акъл......
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Граничар 74

    4 3 Отговор
    Не разбрахте ли че Румен Радев, нее български президент а е пряко подчинен второстепенен служител на руския консул д-р. Митрофанова
    Която е пряко подчинена на тавариш Путин. Което означава че ни командва руски губернатор а не президент или поредното платено правителство на България, бес значение дали редовно или служебно. Поклони се робе на руските олигарси и император Путин.
  • 61 Революция 97.

    2 2 Отговор
    Сега светна ли ви комундели и русофилите в България защо не ни дават изтребители F- 16. Свързани със системите на НАТО. В България е корумпирана политическа схема от пряко свързани с руските тайни служби продажници и предателите на няколко поколения българи , в днешни времена са - Румен Радев , Бойко Борисов, Корнелия Нинова , Ахмед Доган и неговата зган.. както и много други второстепенни и третостепенни български политици..... Участвали в тази добре организирана схема на руските служби у нас от 1945г до ден днешен.
  • 62 Войводата

    2 2 Отговор
    Те свалиха от власт бай Тошо гръмнаха. Андрей Луканов, заради Нефтохим . Свалиха няколко правителства в България, изкупиха всичко печелившите Бг предприятия централи златни мини и,тн... С га се чудите че Радев е поредната руска кукла на конци.
  • 63 Браво Радев!

    3 2 Отговор
    За смелостта да изразиш собствено мнение,в интерес на националните ни интереси!
    Най е лесно примиренчески да пригласяш и ръкопляскаш на глупостите на Урсула,закопавайки националният ни интерес ...!
  • 64 В КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ПИШЕ ЗА НАЦИЗМА

    0 0 Отговор
    НА ЗАПАД СЕ ШИРИ НАЦИЗМА , ПРЕЗИДЕНТА МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ КАКВО МИСЛИ СПОРЕД МОРАЛА СИ ? АМИ МОЖЕ РАЗБИРА СЕ ! НИЕ АКО ГЛЕДАМЕ ЗАКОНИТЕ НЯМА КАК ЕДНИ ДЕЦА ДА СИ НАПРАВИМ , А ТОВА И МОРАЛА НЕ ГО ПОЗВОЛЯВА , НО КАКТО ЗНАЕМ И НАЙ - ГОЛЕМИТЕ МОРАЛИСТИ ИМАТ ДЕЦА !