Last news in Fakti

1 Март, 2023 13:00 2 636 31

Брожение в политическата джунгла

  • политическа джунгла-
  • брожение

Тече люта надпревара, коя да бъде избраницата на задокеанския повелител на стадото. Години наред това беше ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов, който беше натикал десните партии в ъгъла, но той омръзна на повелителя,  а и се поизложи с разните там кюлчета и записи

Брожение в политическата джунгла - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В стадата на маймуните царува едър мъжкар, около когото се навъртат женски маймуни в съревнование- коя да бъде харесана и оплодена от него. Което издига статута ѝ в стадото. Пощят го, ближат го и бутат под носа му издутите си и готови за оплождане задници. Той се почесва и се двоуми, коя да избере. Може да избере сега една, ама утре да не и обърне внимание и да избере друга.

Нещо подобно се наблюдава в стадото на българските десни партии. Тече люта надпревара коя да бъде избраницата на задокеанския повелител на стадото. Години наред това беше ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов, който беше натикал десните партии в ъгъла, но той омръзна на повелителя, а и се поизложи с разните там кюлчета и записи. Отвори се празнина и с благоволението и подкрепата на повелителя изникна една нова партия- Продължаваме промяната, към която се примъкна „Да България” на Христо Иванов, малък незначителен конгломерат от отлюспени някога от СДС партии. ГЕРБ от своя страна беше примъкнала остатъка от оригиналното СДС.

Задокеанският повелител обаче беше поставил следните условия пред кандидатите за неговата любов: Пълна подкрепа на войната му с Русия в Украйна, включваща предоставяне на оръжия на украинците; закупуване от България на изтребители F-16, които са отживял модел и не се произвеждат вече от американската армия (модерният F-35 просто не е по- джоба ни); изхвърляне от българския енергиен пазар на Русия и настаняването там на Америка; ликвидиране на русофилията в България.
Поели временно властта лидерите на ПП усърдно се заеха с изпълнение на тези изисквания. Спряха доставките на руски газ и договориха по- скъп американски втечнен такъв. Заговориха за някакви американски модулни атомни реактори, без да обелят дума, че имаме доставени два готови реактора за АЕЦ "Белене". И направиха най- масовото в света гонене на руски дипломати.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се видя в чудо. Тези младоци- харвардци просто най- нахално копираха това, което той беше отдавна започнал. Той спря Южен поток и АЕЦ "Белене", както искаше задокеанския повелител, усърдно гонеше и руски дипломати, той даже предплати с народна пара осем изтребителя F-16, съществуващи само на хартия, американците започнаха да строят завод за производството им, едва след като получиха накуп парите.
А харвардците бяха взели и друга преднина пред него- пътуваха за отчет и инструктаж до Вашингтон, а него не го канеха. И както се казва „Империята отвърна на удара”-ГЕРБ и Борисов извадиха на показ кирливите ризи на ПП, обявиха ПП и лидерите на партията Кирил Петков и Асен Василев като мошеници, които са ограбили народа, като уж са спрели руския газ, а все пак са вкарали такъв чрез посредници и на висока цена. Били обогатили други посредници на оръжие за Украйна. Нанесли ужасни вреди на държавата. Това да покажат на задокеанския повелител, че е сбъркал с избора си. Борисов/ГЕРБ развиха активност и по други линии. Борисов се срещна с представители на Уестингхауз, американският кандидат, който напира да измести Русия у нас в ядрената енергетика. Срещна се и с представители на Локхийд, производителят на F-16. Подсказа и на двете компании, какви благини може да очакват от него, ако се върне на власт, така да докладват у дома, комуто трябва.. За съжаление обаче , не можеше да гони повече руски дипломати, такива вече се броят на пръсти, а и той не е на власт. Но пък може да покаже, че по- голям русофоб от всеки друг десен съперник. И такъв случай изпадна- някакъв мъж с чук разруши плочата на паметника на Съветската армия в София ,беше арестуван, призна, че е извършил вандалски акт, но обясни, че го е направил от морални подбуди, протест срещу руската агресия в Украйна. Борисов усети златна възможност да се изяви както трябва и пред когото трябва и заяви, че определението „вандалски акт” било неподходящо, „за нещо толкова правилно”. С една дума, чупенето на руски паметници с чукове, ако десните сили у нас решат, че е „правилно”, не може да се считат д вандалски акт. И се обяви за това паметника на Съветската армия да бъде премахнат незабавно.

Бойко Борисов, бившият Падишах, е човекът, който управляваше България над десет години и никога не беше подкрепил през тези години призивите на разни десни ентусиасти да бъде премахнат този паметник. Напротив, твърдеше, че не бил някакъв „ястреб” като някои негови министри, подари на Путин кученце и спомена някога за това че „Русия ни е освободила от турско робство”. Но времената се менят, а и неговата съдба, възможността му да се върне на престола е успешно оспорвана от някакви новобранци в политиката, които се опитват да се пишат за по- десни и по- големи русофоби от него, които успешно го конкурират за верни конкубини на повелителя. Затова прави той всичко възможно в битката срещу тях, ама те не му остават длъжни и има- няма настояват да се разплете историята с кюлчетата, само дето още не са го зачепкали за къщата на спряганата му любовница в Барселона.

А Американският повелител и господар на стадото се чеше по главата, и се чуди какво да прави. Не му се ще двете главни претендентки за любовта му от десния харем в България да са джавкат и воюват, за да му вършат работа е най- добре да са в съюз, а това засега не се получава.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 47 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 орисник

    55 5 Отговор
    България ще стане нормална държава,когато няколко тикви от сорт доган влязат на топло!
  • 2 да де

    59 7 Отговор
    Не обиждайте маймуните те са академици в сравнение с тиквата.
  • 3 Здравей таралеж

    35 5 Отговор
    Поздрави от рашков
  • 4 Бачо

    29 13 Отговор
    Искам довечера новините да почнат с тази статия,еххх мечти
  • 5 21.

    23 32 Отговор
    Моят избор е коалиция Вън от ЕС и НАТО с номер 21 !
  • 6 :))

    10 15 Отговор
    мериканският повелител и господар на стадото се чеше по главата, и се чуди какво да прави. Не му се ще двете главни претендентки за любовта му от десния харем в България да са джавкат и воюват, за да му вършат работа е най- добре да са в съюз, а това засега не се получава.....
    ....... Като извадят М3, 4,5....боко ще дотича с размахана опашка при киро и асен
  • 7 Кирчо

    27 25 Отговор
    Народа ще накаже партиите на войната ПП и ДБ под чертата.

    Коментиран от #24

  • 8 Герберска Пропаганда

    23 14 Отговор
    написана от гледна точка на най-сладката длъжност -дипломат,който е в позиция да бъде изритан от евентуално нова по-дълго управлявала власт!А защо статията е пропаганда,демек политическа лъжа?Четох до "Спряха доставките на руски газ и...".Не човече,службашче,Газпром едностранно спря доставките!!!!!!Лъжец!
  • 9 тиква

    30 5 Отговор
    Това чучело лъжливо защо не е в затвора???
  • 10 среднощен

    21 8 Отговор
    "...ликвидиране на русофилията в България...";
    Това "последното" ще обърка много сметки - както и обърква досега...
  • 11 Гост

    22 2 Отговор
    Поредният екскремент с излияния. Няма политика в България, поне от 80-ина години, та да има джунгла. Има септична яма, в която плават по-големи като този на снимката и по-малки, като този писалия, отпадъци. Всичките вредни.
  • 12 Малеее

    23 2 Отговор
    Я виж какъв як, дърт маймун на снимката! Направо да му цункаш ръчичката! Къде е Дилянчо, Томиславчо, Бичето да си го цункат!
  • 13 Фактопроверител

    20 9 Отговор
    Антон Гицов - хм...дипломат от живково време. Да продължавам ли? На коя държава служиш, гицов? На красная площадь ли ти е хвърлен пъпа?
    Комунист, повече няма какво да се каже.
  • 14 дедо

    12 12 Отговор
    Браво Антоне,браво Гицов.Само Възраждане!!!
  • 15 Лелеееееее

    14 1 Отговор
    Колко си прост Бойко? Ама много прост. И крадлив.
  • 16 Троица

    9 7 Отговор
    Тази сутрин по някоя от българските телевизии казаха, че това ще са най-купенете избори и още от сега е започнало раздаване на пари под масата на гласоподаватели.
  • 17 ха ха

    10 6 Отговор
    политиците ни нямат нищо против да продадат и по един бъбрек / доброволно задължително / от глава население само и само да са в редиците на световния бандитизъм
  • 18 Апостол Апостоловс

    11 6 Отговор
    ХИБРИДЕН РУСОФИЛ ,ОТИВАЙ В РУС ПРИ УШАНКИТЕ, ДАВАТ КОПЕЙКИ ....
  • 19 Георги Нейков -беден пенсионер

    4 6 Отговор
    Аз вярвам на г-н Борисов,лично съм го питал за чехмеджетата и човека се прекръсти и закле в Христо Иванов,че пачките в чехмеджетата са аранжирани.На мен това ми е достатъчно да го подкрепя..Освен това,той е вярващ човек,и не би си играл в името Господне....
  • 20 БОЗА

    6 1 Отговор
    "Не му се ще двете главни претендентки за любовта му от десния харем в България да са джавкат и воюват, за да му вършат работа е най- добре да са в съюз, а това засега не се получава."

    Те претендентките хич даже не са против многоженството...в името на "демокрацията" естествено... оообаче не ги питат...което не им пречи да се самопредлагат наплюнчени в захлас...;-)))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 21 Казуар

    8 6 Отговор
    Другарю Гицов, в какво семейство си се родил, и първо мляко засукал.
  • 22 123

    3 3 Отговор
    тези недоразумения-б.б.;кокорчовци ;ристювци с шкембета конкуриращи обиколката на стадионв. левски/цитат от в. томова/;карадайъ-то с морзовата азбука/цитат. в. петев/ отломките и издънките на костов;както и откровени нац. предатели като м.паси ;поптодорова;обидата за човшкия интелект-н. неински историята ще изтрие с голяма бяла гума.
    все пак вярвам в БОГ и както е казал Айнщайн ТОЙ карти не играе,няма случайности,защото това е БОГ ,който пътува винаги инкогнито
  • 23 АНТОН ГИЦОВ Е

    11 6 Отговор
    ЛИЗАЧА НА РУСОФИЛИЯТА, ПОВЕЧЕ НЯМА С КАКВО ДА ГО ОБИДЯ, ТОЙ САМ СЕ Е ОБИДИЛ.
  • 24 Има

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кирчо":

    много осемдесет процентови които да вкарат ПП и ДБ в парламента за голямо съжаление.
  • 25 Русофилията е от редактиране на гените

    11 5 Отговор
    „Pycoфoбиятa e бaцил, зa ĸoйтo нямa лeĸ. Tя e cлeдcтвиe oт пpexoдa. Идвa oт тaм, чe cпopeд pycoфoбитe coциaлизмът ни e дoвeл дoниĸъдe. Удoбнo ce зaбpaвя oбaчe, чe cлyчилoтo ce c Бългapия e плoд нa cпopaзyмeниe мeждy Cтaлин и Чъpчил.“ – paзĸpивa Aнтoн Гицoв в интepвю зa в. „Tpyд„.
  • 26 Никой

    11 2 Отговор
    СБЖ - хранилката на социалистическата журналистика. Магистралите на Борисов се оказаха строителна бутафория, във всяка една от тях липсва асфалт. Ей,затова тежи Боковия търбух ,пълен с пари от асфалт. И сега ще има българската тактика " ремонт на ремонта ". Гласувай за ГЕРБ и ДПС те са майстори на българското строителство,пътища без асфалт, живот без пари, тротоари без цимент, шахти без капаци,граница без мрежа. Иначе и ПКП и тя се кокушини в листите на ГЕРБ. Обича да я пошляпват като Гери- никол.

    Коментиран от #29, #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТТТ

    0 1 Отговор
    Това е пълен пасквил.