Last news in Fakti

14 Март, 2023 15:29 1 846 16

Папа Франциск: Джендър идеологията е опасна идеологическа колонизация

  • папа франциск-
  • джендър идеология-
  • пол

Папата отбеляза, че винаги прави разлика между това какво е пастирската грижа за хора, които имат различна сексуална ориентация, и какво е джендър идеологията и категорично заявява, че това са две различни неща

Папа Франциск: Джендър идеологията е опасна идеологическа колонизация - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Идеологията на пола е „една от най-опасните идеологически колонизации“ днес – така определи джендър идеологията главата на католическата църква папа Франциск. В интервю за аржентинския всекидневник La Nación той изложи мотивите си и посочи, че идеологията е опасна, защото заличава различията и стойността на мъжете и жените.

„Въпросът за пола размива различията и прави света еднакъв, прави всичко скучно и еднообразно, уеднаквява всички хора, а това противоречи на човешкото призвание“, казва още папа Франциск в интервюто за аржентинския всекидневник.

Когато репортерът пита папа Франциск дали знае, че в Аржентина от хората се иска да посочват в официалните формуляри дали са мъжки, женски или небинарен пол (нито мъже, нито жени), папата отговаря, че това му напомня за антиутопичния роман „Господарят на света“ на монсеньор Робърт Хю Бенсън от 1907 г., където се повдига въпросът за едно бъдеще, в което различията изчезват и всичко е едно и също, всичко е унифицирано ”.

В интервюто папа Франциск посочва необходимостта да се говори по темата за опасността от навлизането на джендър идеологията, като казва, че „някои хора са малко наивни и вярват, че това е начинът за прогрес“. Франциск добавя, че те не разграничават това, което е уважение към сексуалното разнообразие или разнообразните сексуални предпочитания,от това, което вече е антропология на пола, което е изключително опасно, защото елиминира различията и изтрива човечеството, богатството на човечеството, както лично, така и културно, и социално, различията и напрежението между различията.

Папата отбеляза, че винаги прави разлика между това какво е пастирската грижа за хора, които имат различна сексуална ориентация, и какво е джендър идеологията и категорично заявява, че това са две различни неща.

В разговор с полски епископи през 2016 г. папа Франциск определи за ужасно да се преподава на децата, че могат сами да избират пола си и казва: „Днес децата се учат в училище, че всеки може да избере пола си. Защо преподават това? Защото книгите се осигуряват от хората и институциите, които дават пари. Тези форми на идеологическа колонизация се подкрепят и от влиятелни държави. И това е ужасно!“, категоричен бе той.

Ивайло Георгиев


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    23 7 Отговор
    С благословията на папата се извършва геноцид над православието в Украйна.

    Коментиран от #15

  • 2 честен ционист

    24 4 Отговор
    Джендър идеологията е най-краткия път до легализиране на педофилията. Така че, тоя дедка, какво се е заоплаквал?
  • 3 българина

    34 0 Отговор
    няма значение какво казваш, трябваше да анатемосаш всяка държава, която го въведе. Времето на приказките свърши
  • 4 7те козякливи джуджета:

    5 13 Отговор
    Папата е аржентински комунист, по-малък брат на Ернесто Че Гевара!
  • 5 Анонимен

    1 15 Отговор
    Кой както желае. И на улиците на запад свободно ви предлагат дрога, но ги подминавате. И по телефони и на улицата ви дават хиляда евро за един час да заведете простутутки, но отказваш. И в Бг преди 19,12 г ви предлагаха 1500 лева, обаждат ви се на адрес да занесеш дрогата, но отказваш и предпичуташ да работиш за 250 лева. Същото е с всичко. Има си мъже красиви, омъжват се и се оказва, че е гей и се развеждат и кога разбете човек, не може да повярва, че е такъв, а на външност красавец, висок, строен и ми бе казано от мъка по жена си в психодиспансера, има бебета се раждат с два пола, стават възрастни, те нима искат да са, и в квартала ги има, те какво, къде им са правата, папата не е прав. Кой както си иска да, само да не ми пречи на нас и сенейството. Глада и простотията ни убиват, клюките също. И те са хора, нали преди години в пловдив млади момчета пред вратата на сексолога. Божа работа. Да не дава бог на никога. Било най вече при мъжете.

    Коментиран от #12

  • 6 Ха ха ха

    2 13 Отговор
    Най много джендъри има в бсп. Имат пари, а деца не искат или не могат, да ги оплодим безпаричните, в излишък застояла имане

    Коментиран от #8

  • 7 Отец Нафарфории

    10 3 Отговор
    По добре тоа чаршафосания да озапти кардиналите си! Че при него джендър идеологията е най малкия проблем!
  • 8 Йоско

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха":

    Горкото гейче и то се изказа!
  • 9 Стига бе

    13 1 Отговор
    Ся, според нашите евроатлатици папата е БСП-ар
  • 10 яжте шоколад Клоакер

    13 3 Отговор
    айде сега и папата ще го изкарат путинист...
  • 11 !!!?

    12 6 Отговор
    Джендър идеологията - Генезисът !!!?

  • 12 Механик

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Много повърхностно мислиш мое джендърче!
    Едно е по улицата да ти ПРЕДЛАГАТ дрога, защото аз мога възпра детето си да я купи. Друо е в ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО училище, да преподават джендър идеология на дете ми, и аз не мога нищо да направя против това. И това не е всичко. Защото след време, когато детето ми откаже да изучава тая идеология, ще му пишат лоши оценки по тоя предмет. Ще го сочат с пръст и ще го укоряват, че не е толерантно.
    Схващаш ли за какво ти говоря?
    Колкото до папата, той се сетил и той. Вместо да казваш какво е дженд. идеологията (ни и без теб знаем ,че е вредна), по-добре посочи с пръст тия, дето искат да я наложат. Ама не тия кучета на каишки като Урсула, Макарон и пр. Посочи ония с парите, дето създават тоя хаус. Анатемосай ги и обяви пред човечеството, че ето това са антихристите и всеки нормален човек е длъжен да се бори с тях!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 свидетел

    5 0 Отговор
    двуличието на католическите сектанти е известно от векове !
  • 15 Кажи тавариш

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    В Украйна руски башибозук от пандисчии и алкохолици, заедно с чеченски мюсюлмани избиват православни християни! Толкоз!
  • 16 Соломон Еленкинр

    1 0 Отговор
    Ако янките наредят и знамето на дъгата ще направим национално.