Last news in Fakti

17 Март, 2023 13:00 2 801 30

Водовъртеж

  • румен радев-
  • корупция-
  • фалит-
  • криза

Да не забравя - "Възраждане" е бонус

Водовъртеж - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няколко пъти писах, че Румен Радев, ПП, Кирил и Асен бяха начин оригиналните български комунисти да бъдат върнати във властта. Под прикритие.

Това коментира във "Фейсбук" Георги Даскалов.

Нещо подобно имаше в България, след като първото правителство на СДС беше отстранено и на власт беше докаран безпартийният професор Любен Беров с подкрепата на БКП, ДПС и отцепили се депутати от СДС.

Така 2 години, до 1994 – пак инфлация и наливане на пари, мир да има, когато оригиналното крило на БКП начело с Виденов взе властта. След още две години фалира държавата.

Днес, 15 март 2023 наглед безобиден доклад на финансовата министърка се явява силно усилен по различни медии (имам предположения защо) и се създава (засега) умерена паника, подсилвана от съобщения за фалиращи банки в Америка.

Според мен няма основания.

Но е факт, че скъпотията е огромна и че купуването на електорат от страна на бившите президентски протежета ни докара до ситуацията, в която сме в момента.

Възможно е Кирил Петков и Асен Василев, Христо Иванов&Co чистосърдечно да са смятали, че могат да използват Румен Радев. Но ги използва той. И най-вече – тези, които стоят зад президента.

(Който нямаше да е президент, ако Борисов не беше направил това, което направи. Но може и да не е имал избор).

Все едно, миналото не се връща.

Имахме относително подреден свят – може би корумпиран, неработещ като класическа демокрация – но все пак на приемлива дистанция от добрите образци.

Можехме да се опитаме - и се опитвахме, и се опитваме – да го подобряваме еволюционно.

Вместо това – революция, две, вече почти три години на мускули, постоянни кризи, усилвани от войната, от кризите извън България, но също и от чуждестранен инженеринг, от руските агенти, от полезните идиоти, от лични вендети.

И имаме водовъртеж.

Сами си го направихме, никой не ни е виновен.

И както е казано – БКП роди Румен Радев. Радев роди Кирил и Асен и няколко служебни правителства.

Резултатът е видим.

Хубавото е, че имаме опит от минали години.

Дано сме научили нещо.

Да не забравя - "Възраждане" е бонус.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 елементарни съждения на

    35 13 Отговор
    второкласник

    Коментиран от #12

  • 2 Нищо

    32 18 Отговор
    вярно и смислено !
  • 3 Краварска медия

    31 13 Отговор
    Пълни глупости отново
  • 4 Последния Софиянец

    22 12 Отговор
    А Бойко Борисов още си пази червената книжка от БКП.

    Коментиран от #27

  • 5 Хехе

    25 11 Отговор
    За тая статия Бойко ако ти е дал повече от 100 лв се е минал яко.Другия път да се постараеш повече
  • 6 Този е

    28 10 Отговор
    Чист гербаджия
  • 7 Има ни пак

    19 11 Отговор
    Възраждане е създадено от ДПС. Колко ли ще му е живота?

    Коментиран от #17

  • 8 ДС зад Румен

    13 13 Отговор
    Радев. Това иска да каже автора. А зад ДС е КГБ. А зад/в КГБ е Путин.
  • 9 адаша

    19 9 Отговор
    Чак след като го прочетох погледнах кой го е писал. Ми той журналист бе! Голяма пр.остотия е надраскал. Ама много голяма!
  • 10 без имена

    12 5 Отговор
    промяната и реформата бяха в насипно състояние докато румбата не трябваше да защити своите руски агенти в президентството. извади юмрука и се сринаха нещата . сега никой не пита от упор румен за тези действия.на печелившите -честито!но пък идват избори....
  • 11 Анонимен

    16 10 Отговор
    Пиши си името да те наплюя. Нищо, че не е възпитано. Не защитавайте герб, защото най много се краде при тях. Не сме слепи, имаме уши и всичко ни е пред нас като един документален филм, на кражби и далавери именно от партия герб. И доеи хората си говорвха преди 2 или 3 г. Но нямам доказарелства, борисов се обаждал по телефона, кого да ударят, които са пеотив тях и го правеха, само потърпевлите си знаят, какво е било преживяването. Радев не е от подземният свят, младите са млади, учили в западни университети и за много неща не са наясни. Простено им е на пп, но не може да се отречат слуховете, че Асен Василев е над всички ви, умен, еродиран и да ме краде, поне красиво ни обира, а вие герб чрез диктатура, удари, обиди, кражби и сие
  • 12 СЗО

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "елементарни съждения на":

    Точно. И на всичкото отгоре без даване на решение на проблема.
  • 13 зевзек

    11 7 Отговор
    смех, смех и пак смех, Даскалов, кой ти каза че имаш талант и възможности да пишеш есета по политически теми, определено не ти се получава, ако имаше някаква теза, про-Бойковска, да беше я изказал по ясно и гласно, завоалирал си се, значи фалша в стабилността беше добра опция, и неграмотния и некомпетентния бивш премиер, щеше в един момент, когато той си реши, да задвижи страната напред еволюционно, така ли, леле мале, в такови случаи се казва Боже, ела си прибери вересиите

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мнение

    11 12 Отговор
    Евроатлантизмът - възроденият съвременен (розов-мек) фашизъм!

    За никой евроатлантик не гласувайте, ако не искате място в окопите на Зеления!!!

    Само Възраждане!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 16 !!!?

    13 3 Отговор
    Всеки един ден на кремълския парашутист Радев в Президентството е още един ден загубен за България !!!?

  • 17 Кирил четков

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Има ни пак":

    Като гледам резултатите на последните няколко избори дпс не са флагмън . А сега и с земетресенията в Турция , ще паднат още няколко пункта . Така че се съмнявам ДПС да са способни да създадатнещо , камоли да го поддържат живо
  • 18 Мандо

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Мнение":

    И възраждане са същите партенки .
    Неподдържам никого това е правилния вот
  • 19 хххх

    8 11 Отговор
    Гласуваме за европейска България и ПП, а за останалите има един руски ккккк ор.
  • 20 Ти да видиш

    10 5 Отговор
    Евала. Чистата истина за това, което ни се случи от юли 2020 г. до сега.
    Но, като гледам коментарите... мога само едно да кажа: "Бог да пази България".
  • 21 Хахаха

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "зевзек":

    Колега, това не е есе. Това е историята, такава каквато е.
  • 22 Ха ха ха

    7 5 Отговор
    Ами то всеки знае че авиаторчето простокирето и кокорестото са си комунистически непотребници , та нищо ново под слънцето .

    Коментиран от #24

  • 23 Орел

    5 6 Отговор
    Уважаеми Георги, тревата и лошият алкохол увреждат мозъка. Хората виждат демони и някои си режат ушите.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха":

    Бойко Борисов ги изработи всичките кукловоди и се промуши през „иглени уши” . Ето за това ги е яд, най-вече на себе си, че проспаха и подцениха „бодигарда на бай Тошо”, а всъщност Ръководител катедра в академията на МВР в Симеоново .
    Кукловодите се усетиха и заеха всички капии. Така че и дюшеш да хвърляш, друг да не може да се промуши. В държава като нашата, където трима комунистически министър председатели са били офицери от КГБ, московската агентура е проникнала до всички нива.
    По тази причина трудно се намират читави ръководни кадри. Цачева я предложиха, защото нейното изваждане от поста Председател на парламента, предизвикваше най-малкия кадрови трус в сравнение с другите по-подходящи кандидати.
    В политиката Радев е Н-И-К-О-Й и комунягите го ползват за параван, като същевременно провеждат про-кремълската линия в управлението.
  • 25 фбр

    1 4 Отговор
    Пълен нещастник с промит от амариканската пропаганда мозък!

    Коментиран от #28

  • 26 бай Даньо

    6 0 Отговор
    Подписвам се две ръце под статията. На България не и трябваше революция на България и трябваше еволюция. Да смяташ че със революция в политиката и смяна на двама трима души България някак за ден-два ще стане друга е инфантилно . Това не отчита народопсихологията и българските реалности че корупцията е на нормално ниво като за южно европейска държава, в Италия и Гърция е същата според допитване до бизнесмени местни инвеститори, като Швеция няма да станем . Червената пропаганда подпирана от руската хибридна война истеризира обществото по темата за корупцията и бедността ( помните ли Нинова преди 10 години каква бяс беше, а Волен !? ) че изоставаме от кой !? и трите тия не са верни по обективни критерии , България беше на правия път за цивилизацията , за богатия свят - за 10 години над 3 пъти увеличение на СРЗ , на БВП и на износа ! Това са реалностите без емоции по бързо оправяне в тоя свят няма ... днес е в калта без посока ,защото бившите комунисти не могат да дойдат на
    власт с БСП , но с Радев "натовския генерал" , Киро нов внос от Харвард и "Левицата!" може да пробват ... На България и трябваше още 10 години от същото и всичко си идваше на мястото при 2000 евро СРЗ ( днес 961 евро) , катаджиите спират да вземат 20 кинта , докторите си гледат съвестно работата , учениците си гледат уроците .. и за политици или за чужда пропаганда става все по трудно да направи революция по вменени кризи който ги няма ... днес честито на печелившите!
  • 27 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Румен Решетников не е изхвърлил партийния билет и всеки ден го показва на Йотова!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Водолей

    5 1 Отговор
    Браво на Г. Дадкалов. Много точно описва всичко. За всичко чичко е виновен фатмака който вдигна юмрука като китайския лидер. Раздели Българите тека че да не може дори да си говорят за да бъде на власт. Не забравяте кой го издигна и как им се отблагодари. Изберете пак зелени чирапи да ви управляват.
  • 30 На Даскалов глупостите!

    0 0 Отговор
    На Даскалов глупостите......, че му и плащат за да ги пише , така се бори със скъпотията....