Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Март, 2023 23:00 3 923 86

Помпат страхове, за да не види българинът истината

  • бойко борисов-
  • герб-
  • българия-
  • фалит-
  • страх-
  • избори-
  • русия-
  • война-
  • румен радев-
  • магнитски

Служебният министър на финансите вчера почти обяви финансовия крах на България

Помпат страхове, за да не види българинът истината - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Даниел Смилов:

Филмът “Навални” стана световно събитие, защото разказа историята за опита на режима на Путин да убие опозиционния руски лидер. В тази история основно действащо лице е българинът Христо Грозев, чийто технологичен и журналистически гений произведоха пълно самопризнание в световен ефир на един от конкретните извършители на опита за убийство – член на руските специални служби. “Оскарът” е наистина скромна и не съвсем адекватна награда за такова грандиозно постижение.

Още новини от Украйна

Защо руското общество не застана зад Навални

Но филмът “Навални” има и друг акцент: реакцията на обществото при разкриване на истината. Навални се върна в родината си с крехката надежда, че руснаците ще го подкрепят след откриването на грозното лице на Путиновия режим – всеки нормален човек едва ли би тръгнал да оспорва неоспоримото за държавно-организирани убийства и кражби. Уви, това не се случи.

Въпреки подкрепата на хиляди свои привърженици, в крайна сметка Навални бе арестуван и сега е затворен в колония. А руското общество - в огромното си мнозинство - застана зад диктатора Путин и неговата агресивна война в Украйна.

Струва ли си при тази тъжна констатация саможертвата на Навални? Какви изводи могат да се направят за силата на държавната пропаганда да промива мозъците на хората в авторитарните режими?

Но да се вгледаме и в нашето (слава Богу) демократично общество. И тук борбата за истината продължава вече години наред. И за слепите у нас вече е ясно, че при управлението на ГЕРБ е имало тежка корупция, достигаща до самия връх на държавата. Това знание бе потвърдено и от външни източници, като списъците “Магнитски”, действията на Великобритания, позицията на страни като Нидерландия и т.н. По социологически прогнози, обаче, има около поне 20% хората, които вярват, че въпреки очевидната корупция, ГЕРБ и техният лидер трябва отново да са в управлението.

И примерът с Израел

България не е сама като пример за подобни парадокси. Израелският премиер Бенямин Нетаняху се върна на власт, след като срещу него текат редица дела за корупция и други злоупотреби. Разликата е, че в Израел все пак нещата са стигнали до съда, докато при нас прокуратурата зорко бди това да не се случи. Но и там на изборите мнозина предпочетоха лидер със съмнителна репутация. Подобни примери ни дават възможност да се замислим в какви общества и при какви обстоятелства избирателят си затваря очите за истината и решава, че нещо друго му е по-важно от нея.

В какви общества се случват подобни аномалии?

Отговорът тук е, че малко общества изглеждат имунизирани за подобен проблем (може би донякъде Скандинавските). Руското, българското, израелското са доста различни по ключови социо-културни характеристики. А и в САЩ – още по-различен казус - избраха Доналд Тръмп за президент, като малцина биха възприели точно тази фигура като еталон за политическа почтеност. В този смисъл инструменталното отношение към политиците от страна на избирателите е доста разпространено.

Дори откровено корумпирани политици биха могли в определени обстоятелства да убедят хората, че те могат да им “свършат работа”. За целта обаче ситуацията трябва да е много драматична, за да са склонни избирателите да си затворят очите. Първият извод е, че за да преглътне избирателят лъжата, корупцията (дори опит за убийство), обществото трябва да е доведено до кризисна ситуация. Колкото по-дълбока е кризата, толкова по-голяма лъжа може да бъде обществено поета.

Екзистенциална опасност, война, геополитическа криза

Най-удачно от гледна точка на политика, криещ истината за себе си, е обществото да е във война или да има някаква друга екзистенциална заплаха. Путин е ясен пример на започване на войни с цел укрепване на властта в лицето на неприятни истини. Нетаняху също печели от аргумента, че когато има заплахи за сигурността, корупцията трябва да премине на заден план. У нас преки опасности от руски или израелски характер няма, но пък “Възраждане” и, уви, президентът Радев и БСП, дават достатъчно поводи за страхове за промяна в геополитическия курс на страната.

ГЕРБ всъщност има огромен интерес от това поведение и съвсем не е случайно, че те не са казали почти нищо срещу “Възраждане”, референдумите им и т.н. Напоследък сме свидетели и на тактическо сближаване между ГЕРБ и Радев, в търсенето на общ враг в лицето на ПП-ДБ. Всичко това е обяснимо с оглед на модела на криене на нелицеприятна корупционна истина (или поне на намаляване на нейното влияние) чрез геополитическа заплаха. Когато тази заплаха е слабичка, тя трябва изкуствено да се подпомогне и да укрепне.

“Финансов крах и счупване на държавата”

Ако геополитическата заплаха се окаже недостатъчна, другата опасност, която може да прикрие грозна истина, е финансовата. Избирателят може да бъде стреснат, че ще загуби парите си, ако диктатор или корупционер не дойдат/не останат на власт. Във всяко общество подобни страхове са голям мотиватор и този, който успее да ги генерира срещу опонента си, може да спечели политическата надпревара. Путин много разчита на аргумента, че при него Русия стана отново финансово стабилна държава за разлика от проблемите през 90-те години. Както притчата за Великия Инквизитор предполага, хората се съгласяват да зарежат свободата си за повече (финансово) щастие. Обикновено накрая остават нещастни и несвободни, но това прозрение идва по-късно.

У нас се разиграват интерпретации на подобни теми, които ескалираха в действията на служебния финансов министър от вчера. В един момент министърът почти обяви предстоящ финансов крах и падане на валутния борд. Изказванията ѝ породиха спешна реакция от БНБ, която я обвини в некомпетентност и всяване на вредна паника. От гледна точка на истината обаче, целият този дебат има един единствен ефект – да накара хората да си мислят, че корупцията не е толкова важна, когато може да се стигне до “счупване на държавата”.

Заиграването със страховете на хората се случва в особено опасен момент – американски и швейцарски банки са в криза. Затова политическите игрички с финансовата стабилност на държавата са много опасни. Но тези игрички обясняват и сближаването между ГЕРБ и Радев по фискалните въпроси – в крайна сметка решението България да е без бюджет в момента е на точно тези два играча.

На кого пречи истината

Изводът от този анализ е, че за да продължи избирателят да си затваря очите за корумпираността на определени играчи в България, ще е необходимо да се помпат два вида опасности – геополитически (“Възраждане” и съмишленици) и финансови. Тези напомпвания ще правят интеграцията на България в ЕС и еврозоната все по-трудна. В Израел Нетаняху се опитва да овладее съдебната система и да ограничи правомощията на Върховния съд. Затова хиляди израелци са на улиците, за да протестират срещу упадъка на демокрацията в страната си. По отношение на съдебната система Нетаняху отива натам, откъдето ние се опитваме да се върнем. Едно е ясно, обаче. Този, на когото истината му пречи, няма особена нужда от силна, независима и работеща съдебна система.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    42 35 Отговор
    Кокорчо фалира България.

    Коментиран от #16

  • 2 Последния Софиянец

    64 15 Отговор
    ПП ,ДБ и ГЕРБ са все проекти на Козяк.

    Коментиран от #14, #17, #27, #28, #39

  • 3 автоматична оценка

    56 12 Отговор
    щом видя пасквил от дойчезеле не чета и слагам 1 звезда просто щото не може да се оцени с 0

    Коментиран от #10, #25

  • 4 Кресна

    56 14 Отговор
    Самите западни страни казват ,че се срамуват от лъжите и доста несъответствия в този филм ,но за някой Атлантици в България това е филма на века .

    Коментиран от #61, #84

  • 5 Пич

    52 16 Отговор
    И кво.....?! Българите може да мрат , но да спонсорират Украйна !!!??? А бе , ей , ние да не сме тъпи като германци бе.....???!!!

    Коментиран от #18, #78, #85

  • 6 Русофил

    27 55 Отговор
    Българите ще са бедни докато ги управляват руски слуги.

    Коментиран от #63, #73

  • 7 По просто обяснение

    40 7 Отговор
    Не просто на тиквата му липсват първите 7 и няма как да отиде на дебат с бели пълнолетни граждани..ние падаме жертва на обикновен крадлив селяндур който не знае къде се намира през 99 процента от времето..същите номера ги въртяха и със правителството на орешарски просто толкова си може
  • 8 ГРАД КАРНОБАТ

    52 15 Отговор
    Господин Борисов, откакто закачи окраинското ЗНАМЕ, НЕ те уважавам вече. ГЕРБ стана окраинска партия, а ний сме българи.

    Гласувам за Възраждане.

    Коментиран от #13

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 27 Отговор
    Даниелчо миличък, Бойко Борисов Ви “изработи” всички МАНИПУЛАТОРИ и МАНИПУЛАТОРКИ и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност „РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА“ В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.
    ... Пък Бойко е СЪОБРАЗИТЕЛЕН ШОП, не пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.

    Коментиран от #22, #54

  • 10 Личи си

    7 23 Отговор

    До коментар #3 от "автоматична оценка":

    Автомата от паметника ще да е, а и интелекта толкоз-на мужик колхозник.
  • 11 БАЦЕ ЕООД

    35 6 Отговор
    раздават златни статуетки за филми струващи милиони които никой не гледа, после що сме фалирали... ФАЩ Баце...
  • 12 Хохо Бохо

    41 6 Отговор
    "Прокуратурата повдигна абсурдно обвинение на председателката на фармацевтичния съюз проф. Асена Стоименова заради интервюта, в които предупреждава за опасността от недостиг на лекарства."
    А сега сравнете....
    "Служебният министър на финансите вчера почти обяви финансовия крах на България"
    КЪДЕ Е ПОКУРАТУРАТА СЕГА?

    Коментиран от #15

  • 13 А аз

    21 29 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КАРНОБАТ":

    Не гласувам за рашистка, вражеска партия Израждане.
  • 14 все

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    фашисти!
  • 15 Точи

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Флашки и си чеше... Не искам от моите данъци да им се плащат заплати.
  • 16 Не той

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Баце и тая дебелана.
  • 17 Мда

    36 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Пропусна най-големия проект на сащ - сдс. Сдс унищожи България. Сдс бяха редки изключения извън управлението на държавата, може би няколко години за последните 30. Герб наследи сдс и ни постави твърдо на последно място в Европа. Няма мърдане, защото герб притежава цялата раздута държавна администрация все още.
  • 18 Сега

    10 17 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Спонсорираме Лукойл, не Украйна.
  • 19 Мнение

    28 9 Отговор
    Ние се стреснахме още с започването на предното 48-мо НС когато с влизането на парламента внесоха за първа точка да се гласува даване на военно-техническа и ВОЕННА помощ(т.е. жива сила) на чужда държава.Не успяха да направят правителство и Радев ги спря да не изнесат абсолютно всичко,а 50 войника пратиха в ЕС вместо на фронта както искаха ДеБето.
    Ние да не сме донори някакви?!Пълна подигравка с най-бедната страна в ЕС е това!Накъде повече да се стряскаме?!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ...

    10 34 Отговор
    Асен ВАСИЛЕВ ви казва нещата, защото е над всички ви. Проучили сме го до 9 коляно в Хасково. Бъдете здрави и умната български граждани. Не бъдете наивни и с вързани очи. Помним диктатурата на ссср. Не ви пожелаваме
  • 22 Женствен е малко даже

    33 0 Отговор

    До коментар #9 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Отреагира със вдигане на кръвното или късане на менискуси обикновенно..или пък почва да заеква и да говори глупости
    Като за дроновете на Радев или как доган го бил поръчал..като минат три дена обаче си ги намисля лъжите и почва да ги повтаря убедено..гарантирано е че сам си вярва на тях..просто е човек с психическо разстройство социопат който обаче успява да се контролира някак си

    Коментиран от #33

  • 23 ТаУмВзе

    23 4 Отговор
    Що соросоидчетата не лаят клекнали така за Асандж?
  • 24 ...

    15 6 Отговор
    Трябва да окажем военна помощ на агресора - Русия за да завладее Украйна и да настъпи мир..
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Грешно похарчени долари на ЦРУто

    17 3 Отговор
    Допускат е пълна боза.
  • 27 Мда

    10 22 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Възраждане е проект на Кремъл!
  • 28 Стариа Софеанец

    1 19 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти сега от кои си ? От "Отрядите на Путин" ли ..🤭
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ха ха

    17 2 Отговор
    Давооос!... Даниелчо крещи с пълно гърло: "Деду Шори ми финансира пасквила!"
  • 31 Равнопоставеност

    26 6 Отговор
    А на бас, че ако аз се бях опитал да отровя Навални той нямаше да е жив сега, а не съм специалист който с това се занимава. Има ли някой който да вярва на това, че Русия е искала да го убие и са го отровили ама е още жив. Поне да бяхте измислили подходящ химичен агент, а за този фарс са се спряли на течност, която се изпарява при 18 - 20 градуса, действа мигновено, съхранява се трудно, силно токсична е при вдишване и преминава през кожата. Тоест когато я използваш трябва да носиш противогаз и защитен костюм, а след това да се ометеш веднага защото токсина действа веднага. По лесно щеше да е да го ударят силно с лопата в оживен парк. Има само една логична причина за избора на тези вещества - дават кръстосана реакция с много пестициди и инсектициди и затова ще е лесно теста за наличие да е положителен, а името и мястото на производство води към Русия. Разбира се ако някой го беше отровил с афла токсин например или с алфа аманитин или пък с абрин щеше да е вече мъртъв и то след няколко дни, достатъчно човек да напусне страната, съхраняват се, пренасят се и се прилагат много по-лесно, но не. Те са специалисти, но не са се сетили нещо, което обикновен човек би се сетил. Ега ти въдицата за балъци!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Абе ,

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Женствен е малко даже":

    Женствен е , ама още не ходи с токчета
  • 34 Павел

    14 6 Отговор
    Нещастникът Навални не е нищо повече от един икономически престъпник и е в затвора за кражба на пари в големи размери! Утре никой няма да си спомня за този измамник. Сибир прави от всеки закоравял престъпник хрисим и послушен гражданин и много скоро ще го видите на червения площад с плакат - извинявам се, аз малко се пообърках, благодарен съм на Путин че ме вкара в правия път!
  • 35 Къде е Сноудън и Асандж ?

    23 4 Отговор
    Защо Доналд Трамп бе с вързани ръце ? Кой ФАЛШИФИЦИРА Изборите в Америка ? Кой взриви ГАЗОПРОВОДА на Германия ? Кой ЧУКНА Близнаците и Пентагона ? Къде са Скрипал ? Как в банята Березовски си затегнал вратовръзката ? Кой поднесе чай на Летвиненко с Полоний ? ХАЙЛИ ЛАЙКЛИ - все едни и ТОЖЕ ! Лордовете от висшето САКСОНКО ЛОЖЕ ! Ама хайде да не повдигаме въпроса , че времената днес са други , ще се храним вечи и с пълзащи из дерета Буби !
  • 36 Л И Т У Р Г И Я ?

    7 0 Отговор
    Свети слова ? Но от ГРЕШНИ УСТА ! Те затова са го викали за ТРИ пъти в една седмица на КОЗЯК ! Ясно , о , о ... ! Думите тука са излишни ! Пуснати са вече новите КОНЦИ и куклите се уживиха !
  • 37 У що за страница е ?

    12 1 Отговор
    Украинският " МИРОТВОРЕЦ" ? Нима и подобие на ШИНДЛЕРС ЛИСТ ? Ко ста а а тука ве ? Днес на Черното се казва БЯЛО а да се лъже и краде вече било ПРАВО ! Ти ръйли за ко ста а а ПРОС ?! Белота бие вски ТЕРЦИ мота мо НАРЕД ! Таквъз игра напоследък се заигра че ще ти се кръстосат очите !
  • 38 Аналитик плюс

    15 4 Отговор
    А я кажете Какво се случва с Асандж и къде е той сега, и дали е между живите. А на кого пречи истината на Асандж? Путин каза на атлантическите ястреби, че ако Навални се върне в Русия ще бъде арестуван, защото е осъден. Защо, бе джанъм, не си го държахте на Запад като ви е толкова скъп и "милеете за него - за да може да "квичите" като го арестуват.

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Къв аналлитик ве

    5 6 Отговор

    До коментар #38 от "Аналитик плюс":

    Ти кажи , има ли в русия опозиция и къде е ?! Да ти кажа ли ?

    Коментиран от #41

  • 41 Аналитик плюс

    17 5 Отговор

    До коментар #40 от "Къв аналлитик ве":

    Има опозиция, разбира се, не следиш ли изборите в Русия. Опозицията обаче е слаба и хилава. И знаеш ли защо? - защото руснаците масово ненавиждат 90-те години, когато Елцин ги остави на западния произвол. Атлантиците днес чакат руснаците да се вдигнат, защото са останали без скъпите западни стоки. Това обаче никога няма да се случи

    Коментиран от #42, #76

  • 42 Има опозиция

    4 8 Отговор

    До коментар #41 от "Аналитик плюс":

    В затвора са или убити и отровени

    Коментиран от #45, #81

  • 43 Гепард

    16 0 Отговор
    12 Години Герб мутри Стига 33 Години Съсипана България
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Реалист

    9 5 Отговор

    До коментар #42 от "Има опозиция":

    Тровят ги на запад за да обвинят Русия

    Коментиран от #46

  • 46 ха ха хааа

    5 8 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист":

    Да бе , тровят ги на Запад , за да се върнат в Матушка и да ги вкарат в затвора ...🤭 Кога пишете , малко мислете бе ..
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гръч

    11 3 Отговор
    Само едно не мога да си обясня,как тиквата е приет във факултета по противопожарна охрана,след като изпита е по математика?Не кръчмарска математика а кандидат студентска с уравнения.Искайте обяснение от тиквата.защо е получил яко рамо от партията,която толкова плюеше?Защо козяк му помага толкова много,защото е протажник или красавец
  • 49 Име

    11 2 Отговор
    Честно казано - да ме убеждават да приемем пак Бойко Борисов - та той е отявлен шмекер, аз разбирам да лапка - но да върши работа - то е само - общи приказки.

    Шмекер - превъзпитан - няма - свикне ли на лек живот - а той не е работил нещо сериозно толкова.

    Да носи отговорност - та той се подиграва на бедните - Оди пеш, бре, Продай си пръстените.
  • 50 В канавката

    14 4 Отговор
    Филмът "Навални" е фалшификатът на годината, спечелил фалшивата награда Оскар, за фалшивия борец срещу корупцията Нахални, който накрая се оказва най обикновен финансов измамник. Разбира се "филмът" не засяга тази болна тема.
  • 51 Филмът “Навални”

    14 3 Отговор
    Ико тази помия е световно събитие ......мани-мани

    Коментиран от #58

  • 52 Алооо,

    12 5 Отговор
    Възраждане” и съмишленици не са геополитическа опасност а желаната от много хора реалност. И си мерете приказките ей подлоги гнусни ......
  • 53 Моля-моля

    7 3 Отговор
    И на слугинажа и вредните за България решения няма да им викате """интеграцията на България в ЕС и еврозоната""" !!!!
  • 54 Запознат

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Виждам,че си възхитен от Боко. Няма лошо. Не искам сега да споря дали си прав или не,няма смисъл. Само ще си позволя да ти кажа - намери, ако можеш, и прочети една книга със заглавие " Тайният проект Бойко Борисов". Името на автора няма да споменавам, известен човек е. Само че потърси нецензурираната версия,с подписите на автора и шефа на издателството,така ще имаш гаранция за автентичност. Там ще прочетеш с документи и факти кое - що и кога и как. После може и да поспорим за това - онова.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ДБ, ГЕРБ и ПП

    9 3 Отговор
    Вкупом на боклука. Измет са.
  • 57 Кой па е тоя да го @ба

    7 1 Отговор
    Даниел Смилов ?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Име

    8 1 Отговор
    ГЕРБ отчаяно искат да си останат на службиците, да лапкат - нали са все пак интелектуалци.
  • 60 Гориил

    13 2 Отговор
    Това е фалшификация и пренаписване на историята. Веднъж се опитахте да заблудите етническите руснаци в Украйна, като нарекохте Степан Бандера Прометей.
  • 61 Дедо Пене

    3 9 Отговор

    До коментар #4 от "Кресна":

    Кои страни и кой от тях.... и в западните държави има огромен натиск на руската пропаганда, която ги атакува заради санкциите и помощта, показвана на Украйна. Руското КГБ се оказа по-човеконенавистно от режима на МАО Дзе Дун!!!

    Коментиран от #64

  • 62 Оскар по лъжене

    13 5 Отговор
    Нахални е борец против корупцията, колкото Джордж Флойд беше борец против расизма. И двамата престъници и мошеници, използвани в кривото огледало на пропагандата.

    Коментиран от #65

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гориил

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "Дедо Пене":

    Русия е състрадателна, милостива и снизходителна към тези, които правят грешки. Но жесток към дявола на разрушението.

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Дедо Пене

    4 8 Отговор

    До коментар #64 от "Гориил":

    Русия е "състрадателен" агресор нападнал по-малка държава и избиващ и изнасилващ унищожител, а Путин е "ангел" на мира и сеещ смърт и разрушение. И Хитлер не е унищожава тотално инфраструктурата на противника си, мислейки че трябва и той да я използва. КГБ е по-страшно от Гестапо и МАО Дзе Дун - унищожил 50млн.китайци с "културната революция".

    Коментиран от #68

  • 68 Гориил

    9 2 Отговор

    До коментар #67 от "Дедо Пене":

    Говорим за геноцида на руснаците, денацификацията на Украйна и премахването на смъртоносна заплаха за сигурността на Русия. Моля, не нападайте Македония.
  • 69 Дневалния

    6 2 Отговор
    Е национален предател
  • 70 Аз няма да гласувам

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "Българин":

    За ппдб шарлатаните
  • 71 Баба Сула

    3 1 Отговор
    Фкиснаха ми се факсините
  • 72 Да живее РУСИЯ

    8 6 Отговор
    Тя ще освободи света от сатанистите и фашистите
  • 73 Само питам

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил":


    Защо не бяхме толкова бедни преди 89-та?





  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 До 6 Какъв Баце е тоя Толуп Крадец

    8 0 Отговор
    и лъжец, На ромите лие Баце!!
  • 76 Путинка

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Аналитик плюс":

    Поради това ще се сгромолясат под СССР2
  • 77 мони мотиката

    0 0 Отговор
    УДРИИИ БАЦЕ КАКА МАТА ХАРИ МЪЖА И Е У ЛИБИЯ
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ти да видиш

    1 1 Отговор
    Смилов, "филмът Навални" е американски ПОЛИТИЧЕСКИ Оскар.
  • 80 случаен

    1 1 Отговор
    смилов ако ти смилаш трудно,ние не ,крадецът нахални го наградиха щот е удобно на сащ,пародията наказателен съд по думи на тръмп също,и ти си същото продажно айно
  • 81 случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Има опозиция":

    демократите са по зле с опозицията
  • 82 Бойко помпа страховеА той в ролята на

    0 0 Отговор
    Дучето щр ни Спасява!! Бсндюгс акрадлива да завършиш и ти като Спасителя Дучето
  • 83 според проучване

    1 2 Отговор
    на левада, нахални има около 2 процента рейтинг, викаш ще го изберат за президент, ама друг път!
  • 84 Незнаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кресна":

    Къде мога да го прочета казаното от теб?Защото искренно казано,не вярвам на думите ти.
  • 85 Киркор

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Ако бяхме по умни и трудолюбиви от германците,щяхме да сме пред тях по жизнен стандарт и икономическо развитие.....
  • 86 Войводата

    1 0 Отговор
    И аз гласувах за този пустиняк детето на Митрофанова се кланя всеки ден по двапати с килимче на петолъчки. Срам за България и за националната сигурност е Радев Костадинов Нинова и Гешев. Предатели на родината си ккато техните предци като д-р Георги Димитров, който предаде народа и територията на СССР и Титова Югославия за една усмивката и орден за тъпотия. Днешните Димитрови правят същото с Родина ни...... Смърт на руската мафия и олигархия и свобода на България.