Last news in Fakti

4 Април, 2023 16:00 3 635 88

"Файненшъл таймс": Проруска партия разтърсва българската политика

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • избори-
  • файненшъл таймс

Костадинов, чийто популярен прякор е Копейкин – по името на руската дребна монета – набра популярност, въпреки ясния си имидж на марионетка на руските интереси сред избирателите

"Файненшъл таймс": Проруска партия разтърсва българската политика - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Автор: Мартон Дунай, "Файненшъл таймс".

Възраждане привлече гласоподаватели чрез преповтаряне на Кремълската пропаганда и настояване за отлагане въвеждането на еврото в предизборната си кампания.

Про-руска партия, чиято кампания беше срещу присъединяването на България към еврото, се опитва да разтърси политиката на страната в парламентарните избори, отразявайки нарастващото разочарование на избирателите от корупционните скандали и политическите пререкания в София.

Под лидерството на Костадин Костадинов, харизматичен 43-годишен учен-етнограф, партията уцели струна на българския електорат с крайно-десните си възгледи и с рутинното рециклиране на кремълската пропагандна линия, която оспорва подкрепата на правителството за Украйна в защитата ѝ срещу руската агресия.

Про-европейските партии Продължаваме промяната и Да, България (ПП-ДБ) и ГЕРБ вероятно ще задържат мнозинството, но партия Възраждане, която има десетгодишна история и беше основана скоро след анексирането на Крим от Русия, може да спечели достатъчно гласове, за да заслужи включване в договарянето на следващото правителство. Проучванията сочат около 13 процента за нея, в сравнение с 10-те процента през октомври и 5 процента на изборите през 2021 година. ГЕРБ и ПП-ДБ имат всяка по около 26 процента, но последните не са склонни да формират коалиция с основния си съперник.

Преди изборите в неделя, когато България гласува за пети път през последните две години, Възраждане изгради кампанията си основно върху отлагането с двайсет години на предстоящото присъединяване на София към еврото. Партията събра половин милион подписа в подкрепа на референдум по въпроса – число, което, ако е достоверно, ще принуди правителството да проведе вот.

„Путин загуби от популярността си, така че кампанията не е про-руска, а е анти-западна, което е обратната страна на същата монета“, каза изследователката от Европейския съвет за външни отношения Весела Чернева, която е бивш правителствен съветник по външна политика.

„Кремъл прави същото и на други места“, добавя тя. „Той посява объркване, недоверие, повтаря мантрата за упадъка на Запада, независимо от реалната ситуация.“

Руската инвазия в Украйна през миналата година задълбочи политическата нестабилност в София, която се установи след изгонването на корупционния модел на премиера-консерватор Бойко Борисов на изборите през юли 2021 година.

Костадинов, чийто популярен прякор е Копейкин – по името на руската дребна монета – набра популярност, въпреки ясния си имидж на марионетка на руските интереси сред избирателите.

Възраждане и Костадинов не отговориха на неколкократните опити на FT да ги поканим за коментар.

Твърденията на руската пропаганда, че подкрепата за Украйна е хлъзгав наклон, който ще завлече страната в открит конфликт с Москва, присъстваха в цялата кампания на Възраждане.

„Обратно на пропагандата, че светът се свежда само до ЕС и САЩ, ние вярваме, че той е много по-голям“, казват от Възраждане във външнополитическата си програма. „Дълбоките връзки със стари икономически партньори като Русия... са важни за икономическото развитие на страната ни.“

България, която е традиционен съюзник на Русия, с която споделя лингвистични, исторически и културни връзки, е член на НАТО и беше важен доставчик на боеприпаси, малки оръжия и гориво за Украйна. Но непартийното служебно правителство и про-кремълският президент Румен Радев се противопоставиха на по-дълбоко обвързване, като изпращане на стари съветски бойни самолети и противовъздушни оръжия на Украйна.

По време на един следобед неотдавна в София, активистите на Възраждане срещу еврото бяха единствените действащи агитатори. Неколцина минувачи подписаха петицията им, а след това продължиха пътуването си с финансираното от ЕС метро, което беше открито преди две години.

„Европейският съюз беше добър към България“, казва Тодор Нинов, 50-годишен гимназиален преподавател, който подписа петицията на Възраждане. „Но аз не искам инфлация или друго лошо влияние от големите европейски страни... Русия не се бърка в нашите вътрешни работи по същия начин.“

България отложи с шест месеца планираното за следващия януари въвеждане на еврото заради трайната инфлация, но иска да направи отлагането възможно най-кратко, каза финансовият министър Росица Велкова - Желева.

Силно представяне на изборите ще втвърди аргументите на Възраждане за отлагане на неговото въвеждане. Възгледите на партията са засилени от използването на социалните медии от нейните последователи, които са по-активни от всичките ѝ съперници взети заедно, казва Горан Георгиев от Центъра за изследване на демокрацията в София.

„След инвазията руските проксита бяха явно активирани“, казва Георгиев, като включват няколко влиятелни издания, книгоиздатели и играчи в социалните медии. Той отбеляза, че само 30% от българите смятат Русия за заплаха, но това е рязко увеличение от 5те процента преди войната.

„Сега, когато първият ефект от инвазията отшумява, Русия има възможност да възстанови позициите си“, добавя Георгиев.

Присъствието на руското посолство в София в социалните медии достигна почти 2 милиона взаимодействия през 2022 г. само във Фейсбук, според Георгиев. „Вероятно това посолство е сред най-успешно функциониращите в социални медии посолства в света“, каза той. „Страницата им напомня много повече на пропагандно издание, отколкото на официална страница на посолство.“

Подобни материали се отразяват и на страниците на Възраждане, която често повтаря про-руските коментари. „Нашият народ обича Русия, но тихата диктатура бушува..., за да затвори руските информационни източници и да подклажда вина у всеки, който мисли различно“, гласи един подобен репост на Възраждане.

ГЕРБ на Борисов е първа или втора сила на всичките четири предшестващи избори. Той каза пред FT, че е готов да сложи настрана всички различия и да създаде широка коалиция.

„Западът" иска ние да направим такава (широка) силна основа и те считат ГЕРБ за щит срещу руското влияние“, каза Борисов.

Центристката ПП-ДБ не е решила дали да държи Борисов на разстояние или да се сработи с него, като даде се разбере, че би предпочела да формира правителство на малцинството, ако спечели. Но Христо Иванов, един от лидерите на ПП-ДБ, каза, че войната е дала на България възможност: да изолира Възраждане, формирайки широко про-западно правителство и да използва европейски фондове за да засили икономиката.

„След две години това може да е напълно променено място“, каза той. „Трябва просто да намерим пътя към това.“

Източник: "Файненшъл таймс"

Превод за "Гласове" Екатерина Грънчарова


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    160 29 Отговор
    Козяк е в паника.ха ха ха ха

    Коментиран от #11, #61

  • 2 Петьо Петров

    80 12 Отговор
    Въх! И ние станахме...европейци ли, евроатлантици ли. Както се изрази любимката ми Аналена Бербок, завъртяхне се на 360 грасуса и поехме в правилната посока. А коя е правилната, всички българи знем. Да настъпваме мотиката по един и същ начин. И ще продължаваме докато държалето на мотиката не ни счупи главата. Четох някъде, че сме били страдали от "руски" Стокхолмски синдром. Но изборите опровергаха това твърдение. Синдромът ни е един друг, професорски, 80 %-тен. Знаете кой е той, нали?
    Има лечение и за него, но на мързеливите мечтатели няма да им хареса. Съчувствам им, но не ги съжалявам. Направихте своя избор или както се казва, внимавай какво си пожелаваш.

    Коментиран от #23

  • 3 Тоя руски бурсук бил "харизматичен",

    20 97 Отговор
    моля ви се ! Тия западняци разбират тъпите балкански проруски субекти като нещо екзотично ! Ами те и Путин и Адолф навремето са били атрактивни!

    Коментиран от #17, #52, #87

  • 4 Последния Софиянец

    24 113 Отговор
    Но продажната копийка скоро ще е на сметището като перхидролената девушка с барабанчетата!
  • 5 Ей, Ай, Ох леле

    136 16 Отговор
    Много им е мъка на половоразнообразните, че не можаха да промият всички мозъци. Ваксинацията на българите не мина по план а?

    Коментиран от #9

  • 6 Вангата

    17 70 Отговор
    Бруно мОмче с име на руска монета ще се преименува на турска пара.Ще сложи фес.

    Коментиран от #19

  • 7 Петьо Петров

    22 97 Отговор
    Няма по пошли, подли и продажни от блатните ватници и тяхните балкански подлоги!

    Коментиран от #26

  • 8 Геша

    124 17 Отговор
    Не знам къде видя проруско поведение, но Файнаншъл по-добре да си гледа финансите.

    Коментиран от #34, #41

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Есхач

    90 10 Отговор
    Шубето е голям страх.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тия от къв зор отделят

    19 89 Отговор
    Внимание на въшкарите от Израждане?
  • 13 Москвича

    95 10 Отговор
    Опаа вече и в САЩ ни знаят! 🇺🇸🗽

    Ураааа Възраждане 🇧🇬

    Е това е победа, сега ще привлечем още избиратели и подкрепа от Републикански партии в ЕС. Хейта на демоНкратите ни помага с безплатна реклама.
  • 14 Мнение

    103 10 Отговор
    Когато евроатлантизмът се пука по шевовете с всекидневни протести в Европа, а в България направо залязва, тогава такива грантаджийски отрочета кат "файненшъл отпадък", започват да вият кат гладни вълци!
  • 15 ХАХАХА

    74 9 Отговор
    Защо не си гледат тези, тяхната паница ,че там къде да бръкнеш вадиш по някой колониален роб сега за награда го издигнали до премиер ,та и политиката му е робска ,изпълнявайки ролята си на марионетка на ФАЩ
  • 16 Бодю Глимт

    88 9 Отговор
    Тая статия за трети път я пускате като нова!
    Страх тресе кочината!
  • 17 ОМБРЕ

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "Тоя руски бурсук бил "харизматичен",":

    ХАРИЗМАТИЧНИ СА кЕКС ПИСТОЛС и ПЕСЕНТА ИМ ГОД СЕЙФ ДЪ КУИН
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ако си спомняте навремето

    15 36 Отговор

    До коментар #6 от "Вангата":

    самоубиха "мъжката секретарка" Ахмед Емин, защото призна, че е занесъл 1 млн.лева на Волен Сидеров. И тоя е глътнал .... джама ! ДПС и фалшивите "пейтриъти" винаги са били скачените съдове на пасольството!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 мдаааа

    14 35 Отговор
    Само от Еритрея , главният съюзник на русия , още не са коментирали Костя ...
  • 22 Дададад

    12 70 Отговор
    За пореден път се видя коли са прости повече от 28 % % от гласувалите
    15 % да гласуват за тези подкупни мръсни Руснаци който плащат за да ни погубят и още 5 % който не знаят за кого да гласуват но са пуснали бюлетина , 4 % чалгари и 8 % глупави комунисти
    Айде сега всички вие 28-30 % да не мрънкате че живеете като кучета .
    Това е мазухизъм наистина , не се чудете къде са младите и умни хора …….

    Коментиран от #36

  • 23 Петре ,

    15 21 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Успакойся ... Ти още си ватник .

    Коментиран от #33

  • 24 Фашизъм

    54 11 Отговор
    Да приемем, че е е проруска. Какво да я закрие държавата ли? Това е фашизъм ако така скриваш опозицията топно както нацистка Украйна направи с тяхния парламент- уби всички опозиции и спря изборите в държавата. В украйна не е имало избори от години
  • 25 Лъжа

    39 11 Отговор
    Да приемем, че е е проруска. Какво да я закрие държавата ли? Това е фашизъм ако така скриваш опозицията топно както нацистка Украйна направи с тяхния парламент- уби всички опозиции и спря изборите в държавата. В украйна не е имало избори от години
  • 26 Анонимен

    41 5 Отговор

    До коментар #7 от "Петьо Петров":

    Повмирисани от .балканскикозяшкиподлоги нямаа

    Коментиран от #32

  • 27 редник

    46 6 Отговор
    "...отразявайки нарастващото разочарование на избирателите от корупционните скандали и политическите пререкания в София."

    Да, ама не - истината е: отразявайки нарастващото разочарование на избирателите от корупционните скандали и политическите пререкания в Брюксел!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ТИР

    69 8 Отговор
    Костадинов ако се държи в политиката като Унгареца Орбан
    Ще върти яко метлата,,,,
  • 30 това е

    14 59 Отговор
    Чрез копейката и Радев България стремглаво се е запътила към руско влияние.Тези хора искат да живеят и работят в Европа ,да имат европейски доходи ,европейски помощи и да мразят на воля Европа ,а да обичат повече от България , тяхната Русия.

    Коментиран от #38, #40

  • 31 Ползващия ч н 0200

    19 5 Отговор
    подготвя измислена коалиция.
    А от Копейкин получава пристъпи.
  • 32 ТаУмВзе

    4 26 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    Е нали ти казах, че има и кои са, и за колко копейки си продават жените и децата.
  • 33 Анонимен

    5 5 Отговор

    До коментар #23 от "Петре ,":

    Ще си успокАиш ти киселомлекарскибоклук
  • 34 Само напомням

    58 5 Отговор

    До коментар #8 от "Геша":



    Западните "финансови" и "банкови" институции винаги са били ПОЛИТИЧЕСКИ. Целта им винаги е била да контролират периферията. И да я заробват за своя изгода. Затова сега реват на умряло при падането на петро-долара!




  • 35 хммм

    12 41 Отговор
    Файненшъл Таймс сигурно не знаят, но преди този клоун имахме един друг клоун който също уж беше про-руски настроен... Е всички знаем как свърши! Клоуните в България само се роят!
  • 36 Мнение

    53 9 Отговор

    До коментар #22 от "Дададад":

    И къде са?!
    Завършват Харвард и после закриват държави като България!

    Лошият матриал наречен бг евроатлантици, лека полека започна да изсветлява, че по зависимост от фащ го бият само Зеленски и слугите му!
    Толкова на дълбоко са се продали козяците, че и до тоалетна не смеят да ходят без разрешение от новата Мустафа!
  • 37 вфрдсе

    56 9 Отговор
    Псетата на Шорос и кравария почнаха да вият на умряло. Не ги безпокои когато крадат българите и им разправят приказките за демокрация и джендър ценности, а ги безпокои че почнаха да се събуждат българите и да разбират че евро атлантическата измет само краде и лъже. Време е за Възраждане българи.
  • 38 Последния Софиянец

    9 42 Отговор

    До коментар #30 от "това е":

    Да, цял живот лижат алкохолния клозет раша и се надяват да им подхвърлят някоя копейка, но уви, все си ходят гладни, мрачни и съдрани по кофите и сметищата и мразят всички успели и щастливи!
  • 39 Пет пари

    54 9 Отговор
    Що пък не допуснат че е силно пробългарска?! Ако не е проамериканска, значи е проруска???????? Не бе, има и българи на тая земя (все още и много отдавна) и те също имат интереси и права в собстнения си дом.
  • 40 Гордостта на Тарра

    51 8 Отговор

    До коментар #30 от "това е":

    Те и Орбан го водят про руски .. в днешно време когато си гледаш националния интерес се води про руски не съвпада с западния модел .. запада беше миналия век или до 2005 г сега е деградирал.. за какво България да не си гледа собствения интерес да имаме два Аеца собствено производство нормални заплати и колкото се може по малки банки но банките са отделна тема ..
  • 41 Гошо

    6 24 Отговор

    До коментар #8 от "Геша":

    Цял свят вижда, само ганьо от носа си по далеч не вижда
  • 42 Българин

    43 5 Отговор
    Всички родолюбци които милеят за запада да идат в америнските гета френските да видят западен модел на живот.. много е яко .. незнаеш кога ще изскочи някой да те обере или да те напушка за една доза

    Коментиран от #48

  • 43 123456

    50 9 Отговор
    Само напред ! Единствената про-българска партия ! Не са про-руски ! Писна ни от продажници и предатели !

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Последния Софиянец

    10 34 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Хахаа, и после да идат в който си изберат град в робсия и да видят как живеят ватниците в кал до гуша в изгнилите бунгала с дрехи и обзавеждане от 60те, няма по проскубани и съдрани от рашките на планетата!

    Коментиран от #62, #83

  • 49 Леле колко ви е нервно😂😂😂

    37 6 Отговор

    До коментар #47 от "Делю Хайдутин":

    Всички тролове на Хамерика за България сте на амбразурата 🤪🤪🤪🤪
  • 50 Къв е тоя бълвоч

    16 4 Отговор
    С възраждане сме лицемери.
  • 51 Блумбърг

    16 8 Отговор
    Доста прозрачно написан пасквил поръчан от ЦРУ, който е основния спонсор на "про-руския Патриотар" Коцето, защото ЦРУ винаги подкрепа протежетата си, докато им служат, а след това...

    "Про-руското" коце от трибуната на Народното събрание обяви Русия за агресор, а това в Русия не се прощава, а и много други неща против Русия гласува "про-руската" партия на ЦРУ-Коцето.
  • 52 Българин

    32 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тоя руски бурсук бил "харизматичен",":

    Ало платен козяшки добитък, това, че ти плащат да продължават легендата за "русофила" Костадинов е нормално за българомразците, но си прави сметката, че националните предатели ви очаква само една присъда – смъртна
  • 53 Бай Лисан

    24 3 Отговор
    Лайненшънъл Таймс.....
  • 54 Магомедов

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ти перхидролката не я гледай, а следи за себе си какъв ще бъде краят ти, когато легнеш на банцига!
  • 55 елементарници брато , пълни елементарниц

    28 6 Отговор
    И що да е проруска бе , щот така на вас ви износи ли ? Кой ви не понася просточата е проруски , така ли се получава ?

    Коментиран от #57

  • 56 Орка

    29 3 Отговор
    КЪМ КВИЧЕНЕТО НА МЕСТНИТЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИХА И ЧУЗДЕСТРАННИ ПРАСЕТА АБЕ ЧОДЖУМ НЕ СХВАНАХТЕ ЛИ ЧЕ ТУКА НАЙ МРАЗИМ ДА НО ДАВАТ АКЪЛ ОСОБЕННО ТАКИВА ДЕТ НЯМАТ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО
  • 57 !!!?

    5 29 Отговор

    До коментар #55 от "елементарници брато , пълни елементарниц":

    Уточнение за инфантили: Не е проруска, а пропутинска !!!?
  • 58 Матей преображенски

    32 6 Отговор
    Прекаляват,приписват му прекалено големи проруски пристрастия,а той е твърде умерен.И като няма друга мишена,нахвърлиха се на него.Другата наистина русофилска партия Възраждане за България не я подлагат на критика,понеже е твърде пасивна и не представлява опасност за ма-фи-ята.Не искал в еврозоната,това как се асоциира с русофилство,да беше искал влизане в БРИКС И НОВИЯ Варшавски договор,както и да е,а той иска изолационизъм,сам юнак на коня.Без сериозна помощ от Русия няма да мръднем от кота нула,много пъти съм го твърдял и не намирам за нужно да доказвам тая аксиома.Сега,западните глашатаи може да се нахвърлят настървено на подобни тези,но да обяснят как под мъдрото им ръководство стигнахме до това дередже,че и още по-надълбоко ни завличат.След отваряне на нс,настъпва решителен момент,тогава ще си проличи колко далеч е склонен да стигне Костадинов,дали е искрен и да ускори хода на събитията.
  • 59 Tутанкамон

    4 31 Отговор
    Марионетките на Путин и Ердоган начело с президента Радев ще определят бъдещето на България...жалко
  • 60 Гай Турий

    37 6 Отговор
    Американската жлъч към партия "В." е смешна и жалка. Тия негодници изопъчават всичко, което може да е читаво и да се е изплъзнало от посегателствата на Козяк у нас. Тая партия не е проруска, а не е проамериканска. Това ги дразни. Жидоянките смятат, че тоя свят е устроен за тях и винаги в тяхна полза и изгоди за тях. Няма да така вече. Свърши се, сатани!
  • 61 Защо не са в ЦСЗ?

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Който не е със САЩ е прорускнак, така е по цял свят, САЩ световен господар, тогава много държави ще разберат що за стока са краварите!
  • 62 Гордостта на Тарра

    10 2 Отговор

    До коментар #48 от "Последния Софиянец":

    С много елементарно мислене си ... Както в Русия така и на запад има места които просто не може да се живее но хората нямат критично мислене ...

    Коментиран от #67

  • 63 Наркос

    32 3 Отговор
    Гордея се медиите не можаха да промият мозъците на голяма част от българите.
    Въпреки 33 годишния геноцид, успяваме да мислим.
    Това подлудява англосаксонската измет.
  • 64 Американските слуги от ПП и ДБ

    21 1 Отговор
    Или на съд за обслужване на чужди и срещу България интереси или вън от България
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Само маргиналите вярват на

    5 24 Отговор
    Кратункьо, който е дрънкаща на популизъм и проруска марионетка искаща да отдалечи България от Европа и да я вкара отново в зависимост и подчинение на русия ...!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Тия нагли ингилизи

    28 2 Отговор
    първо те да приемат еврото, после да ровят с мръсни пръсти тука
  • 69 Миналият парламент

    23 1 Отговор
    Гласуване за вдигане на ветото за Македония по партии:
    "За" гласуваха 170,"против" бяха 37, "въздържали се" - 21. Предложението бе подкрепено от ГЕРБ, "Продължаваме промяната", Демократична България и ДПС, против - "Възраждане" и "Има такъв народ", а БСП се въздържаха."
  • 70 Стига бе

    29 4 Отговор
    А Христо Иванов чийто популярен прякор е Центаджийкин и като ППДБ са проамериканска - вонолюбска - фашистка партия, да не е по-добре ??
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ПРОБЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА ТУК СЕ КОМЕНТИРА

    18 3 Отговор
    КАТО ............ ПРОРУСКА И ПРЕДИЗВИКВА ГАЗОВЕ!
  • 73 ха ха

    21 2 Отговор
    така че кампанията не е про-руска, а е анти-западна, което е обратната страна на същата монета“ / даже нямаше и кампания , хората в българия видяха че единствено политическата мафия получава финансиране от европа за да приема още по крадливи и бандитски закони унищожаващи хората
  • 74 така ли

    5 2 Отговор
    Фъкин на файна...Може даже да го лапнат с кеф....

    Коментиран от #75

  • 75 ясно

    5 2 Отговор

    До коментар #74 от "така ли":

    Вестника са готови да си го лапнат....
  • 76 ТрампЛин

    5 4 Отговор
    Кафа сикме от етнически партии у нас! ДПС, Ко-Fake-ин….Изкуфейки …

    Коментиран от #85

  • 77 Кочан

    3 6 Отговор
    Странно наистина откъде черпят инфорчация във Финаншъл Тоймс. Ми чи те всичките ППта са русофили. Всъщност единствената патриотична партия на хоризонта са ГЕРБ.
  • 78 Емил

    11 2 Отговор
    Когато си патриот и не си с НАТО си руски агент!
  • 79 Бранди

    13 3 Отговор
    Защо не напишат, че първите места печелят две проамерикански слугинажни партии, а 4-то директно е на турска партия. Правилно каза Костадинов - айде стига с тоя вот в Турция, освободили сме се преди 150 години! Кое не е вярно?! Файненшъл таймс да си гледат финансите.
  • 80 Лично мнение

    8 2 Отговор
    Колкото повече лаете срещу българската душевност, толкова повече врагове си създавате в България. Накрая всички българи ще се обединят около собствената си стабилност, срещу дестабилизиращите държавността им и пренебрежителното отношение (ако не и антинационална агресия), към самата българска нация, от страна на западния свят. Икономиката и демографията рязко се сринаха в България, след успешните провокации и метежи,, организирани от запада чрез лица като Паси и Иван Костов, Петър Стоянов, Плевнелиев, дори Борисов. Затова партии като Възраждане ще бъдат търсени и подкрепяни, дори ако се окажат инсталирани от политическата конюмктура, за да създават нереалистични надежди у изцяло проруското българско население. Демонизирането на държава, която изправи поробената половин век държавица до позицията на 26 -та икономика в света, само ще доведе до стягане на юмрука, който ще нанесе смъртоносния удар по днешните окупатори и разрушители на държавата ни.
  • 81 Яяя

    8 2 Отговор
    Проамериканската партия не постигна целта си ,блгодарение на премахването на фалшивите флашки.Киро и Зеле са лика прилика .
  • 82 Перо

    7 3 Отговор
    Всички медии, под ционистки контрол квичат срещу Костадинов, който само защитава българския интерес и слабо го интересуват другите държави! Само му слагат различни епитети, когато не е в крак с ционистките интереси, значи има “руски” интереси! При джендърията всичко е черно и бяло: ционизъм или рашизъм!
  • 83 ник

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Последния Софиянец":

    А ти изобщо ходил ли си в Русия и ако да кога?
  • 84 Мдааа

    4 2 Отговор
    Вече се чувствам по добре представен в парламента. Което дразни Финните нешъли май?
  • 85 Ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "ТрампЛин":

    Защо пропускаш Дуй България,Продажната Партия?
  • 86 я писател не читател

    1 0 Отговор
    Тези във Файненшъл Таймс незнаят ли че Копейкин е герой на Достоевски? А Достоевски беше забранен в България но не и в Англия. Колко начетени са тези журналисти?
  • 87 карамфила

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тоя руски бурсук бил "харизматичен",":

    "Файненшъл таймс": Проруска партия разтърсва българската политика

    костадин костадинов-
    възраждане-
    избори-
    файненшъл таймс


    Минусите под вашия коментар потвърждават вашето мнение това е дар божи на този хубав празник,да сте жив и здрав.
  • 88 Коста Алексиев

    0 0 Отговор
    Напишете една статия за "Закона за чуждите агенти"