Last news in Fakti

5 Април, 2023 13:00 1 588 32

Любо Канов: Русия е Новата Хибридна Корумпирана Империя

  • любомир канов-
  • православие-
  • русия

Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Брежнев, Путин. Мир Вам!

Любо Канов: Русия е Новата Хибридна Корумпирана Империя - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на д-р Любомир Канов във "Фейсбук"

В Руската Империя самодържавното Православие беше унищожено и заместено от безбожната религия на болшевишкия Комунизъм. Това стана след тоталният революционен Терор предприет от Ленин и Троцки, избиването на православният клир и отнемането на Вярата в Бог у оскотялата от войната и глада милионна полукрепостна тълпа, която руските аристократи наричат “чернь”. Те, аристократите впрочем, също биват унищожени от тази Революция, макар и облекли красиви мундири със златни еполети и нарекли себе си Бяла Гвардия. Чернь срещу Бялата Гвардия и безбожния Марксизъм срещу имперското Православие завършва с победата на Маркс, Ленин и Троцки. Тържествува болшевишкият терористичен атеизъм, който става държавната официална религия, а новата Империя се нарича Съветски Съюз.

Но както ни учи философът Хегел и неговият безбожен ученик Карл Маркс, в природата и обществото има Диалектика. Тоест има Единство и Борба на Противоположностите, която завършва накрая с така наречената Синтеза. Това изглежда в чудовищната територия, тероро-тория или лаборатория на Човечеството завзела една шеста от земната суша по следния начин:

1. Руската Империя след дълъг и постепенен упадък губи своите устои и търпи поражение в голяма световна война. Държавна религия е Православието, която по традиция е повластна и върви заедно с императорския двор като негова опора. Руското Ортодоксално Християнство и Имперския Двор биват унищожени от Безбожният Ортодоксален Комунизъм по време на така наречената Октомврийска Революция. Иконите на светците са почти навсякъде свалени, унищожени и заместени от портретите и статуи на “пролетарски” вождове. Вместо свещеници възникват партийни агитатори. Вместо разрушените църкви се изграждат партийни домове, а литийните шествия се заместват от задължителни манифестации, където вместо хоругви, народът задължително вее червени знамена и стилизирани портрети на онези, които са на власт плюс “светците” Маркс, Енгелс и Ленин. Анатемосването на отклонилите се от пътя на християнското благочестие при стария църковен ред, при новия режим се извършва посредством масови разстрели на несъгласните и дори на невинните за назидание, а наказанието на по-големи групи хора и народности, които не се подчиняват се осъществява с помощта на Гладомор или изселвания.

2. Така изглежда Борбата на Противоположностите и по-точно Фазата на Отрицанието. “Предишното” е унищожено и то най-безмилостно. Заместено е от “Новото” и “Единствено Правилното” съгласно Класовата Теория за обществата.

3. “Новото общество”, наричано с различни имена като социалистическо, комунистическо и пр, е по същество Марксическо, доколкото следва постулатите и философията описани надлежно в учебниците по диалектически материализъм и задължително изучавани в училища и университети. То следва предписанията на официалното безбожие и на борбата срещу идеологическия враг, който привидно приема очертанията на различни несъгласни хора, но в крайна сметка и в дълбочина противникът е самият Бог. Въвежда се социалистически морал и кодекс на поведение, включващ нововъведения като взаимното доносничество пред властите там, където преди е имало традиционно неодобрение на съборната общност за отклонения от добрите нрави; публична “самокритика” за неизпълнени норми в производството или за изказани на глас неправилни мисли вместо църковна изповед, както и всякакви новаторски “революционни” норми. Новото Общество изобретява дори свой нов език и морал, които нарича социалистически, пролетарски или прогресивни. За неговото съблюдаване бди специална група от въоръжени държавни служители овластени с абсолютна власт над живота и имуществото на останалите, наричана Държавна Безопасност или Сигурност. Тяхната роля е на своеобразен наказателен “клир”, безмилостно съблюдаващ идеологическата чистота в обществото. Те са безпрекословно и директно подчинени на Новия Държавен Абсолютистки Двор наричан Политбюро и в частност на успешно заграбилият цялата власт Генерален Секретар, който е същевременно началник на масата привилегировани слуги и подчиняеми подизпълнители съставляващи Комунистическата Партия.

3. Както следва от законите на Диалектиката обаче, прогласени от самият Маркс, настъпва ден в който обществото живяло десетилетия наред в режима на Отрицанието на Предишното, започва да загнива и внезапно, без предупреждение се срутва. Настъпва брожение, смут, въргалят се фрагменти от предишните пластове на обществени вярвания, поведение и навици, идеологическата врява става оглушителна, никой никого не слуша, стопанството и производството минават в стремителен упадък. И отведнъж и то от средите на въоръженият клир на предишния режим, като феникс възникнал от пепелта на разрушеният дотогавашен модел на обществото, като по чудо, следвайки Законите за Отрицание на Отрицанието, се поражда СИНТЕЗАТА!

4. Това е Новата Руска Държава, съчетаваща двете предишни.

Това е Нова Хибридна Империя, събрала у себе си едновременно Царският блясък на Руската Империя с нейните златни дворци и кубета, но същевременно останали украсени със старите болшевишки петолъчки. Отново са въведени литургиите и кръстенето на новите лидери пред старите оцелели икони в църквите или пред новонарисуваните, но и продължаване на поклоненията пред мумията на болшевизма Владимир Илич Ленин в неговия Мавзолей! Месиански въжделения за връщане на Съветския Съюз наложил болшевишката форма на Марксизма в половината свят, но и бълнувания за новата метафизично-православна роля на Светата Русь, каквото и да означава това понятие. А то означава нахлуване в земите на съседните страни, агресия, подривни атаки, идеологическа война, корумпиране и дори определяне на съдбата на целия свят със заплахата от ядрената война!

Ето така изглежда роденото от Диалектиката чудовище, което днес носи името Руска Федерация. А върху главата на този планетарен крокодил, отново зинал да погълне в своята паст каквото може, за да пресъздаде една нова Болшевишка Православна Московия, е възкачен един дребен, подобен на мокър плъх бивш опричник, нисш член на въоръженият клир охранявал предишния режим, който обезумял и обречен се скита сам с неравноделна походка из безкрайните позлатени коридори на Кремъл.

Какъв великолепен завършек на Историческия Материализъм!

И на Диалектическия Материализъм!

И на Единството на Противоположностите!

И на Руский Мир също!

Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Брежнев, Путин,

Мир Вам!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    21 58 Отговор
    На всички е ясно, че руснаците ще изгубят войната.

    Коментиран от #17

  • 2 Българин

    21 55 Отговор
    Путин е пътник

    Коментиран от #16

  • 3 честен ционист

    43 14 Отговор
    Поклонете се пред императора на Третия Рим и може и да имате ток на зима.

    Коментиран от #28

  • 4 Сократ

    61 16 Отговор
    А на запад всичките едни чисти, бели, никаква корупция. Айде моля.
  • 5 666

    40 12 Отговор
    Мир и на тебе!
  • 6 Гюро

    45 12 Отговор
    Тоа пъпеш от къде говзехте. Знае ли как се правят павета?
  • 7 евроатлантида

    19 7 Отговор
    Само ваксините ще ни спасят....
  • 8 читател

    33 8 Отговор
    абе този няма ли си приятели колеги, да му променят дозата и ако трябва изцяло лекарствата...
  • 9 гаджи

    29 7 Отговор
    ТИ ПЪК ОТ КОЙ ГАРДЕРОБ С НАФТАЛИН ИЗЛЕЗЕ ПО КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ ОТ НАШИТЕ ЗАПАДНИ НАЧАЛНИЦИ НЯМА
  • 10 Достор

    36 8 Отговор
    Как е възможно да публикувате подобни глупости?
  • 11 дядя

    28 6 Отговор
    "ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати." Е то хубаво ама как пък едно мнение на отсрещната страна не видях да публикувате?
  • 12 Изрод

    30 7 Отговор
    Краварската подлога трябва да чука камъни през остатъка от живота си!
  • 13 нещастник

    18 6 Отговор
    Престъпни групи за контрабанда на наркотици все повече проникват в европейските пристанища, като подкупват служители и тайно вкарват свои членове в обектите, заяви днес европейската полицейска служба Европол, цитирана от ДПА, пише БТА. такива като този в момента докарват следващата национална трагедия
  • 14 БЪЛГАРИН

    24 8 Отговор
    Абе Любо, как не ви писна, да се подмазвате, да говорите глупости, и да се излагате?!!!!!!!
    Само питам.
  • 15 В родното гнездо

    15 7 Отговор
    КаноооФ... диалектиката я е създал Хегел а не Маркс , и при нея нищо не става внезапно и отведнъж . Май си пропуснал Втория закон . Затова не не виждаш как комунизмът от Западна Теза избуя в Източно Отрицание и сега като Западна Синтеза, тунингована с културен марксизъм и неотроцкизъм се завръща в родното Гнездо.
  • 16 Ганьо

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    И той ли като Сталин ще пътува с танковете към Берлин? :-)
  • 17 Георгиев

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Пропускаш да кажеш, че на всички краварскиПОДЛОГИ е ясно, че Путин ще загуби битката с крадливите фашисти.
  • 18 Канов,

    14 3 Отговор
    както говори името му и писанията му, е една проскубана, наритана кучка
  • 19 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    12 4 Отговор
    Платено краварско мекере, неграмотно при това...
  • 20 Генерал 🇧🇬

    14 3 Отговор
    Дори не правите разлика между "Ленинизъм" и "Сталинизъм", а сте седнали да пишете.
    Маркс, Енгелс, Ленин, Троцки и другите "богоизбрани"... не са руснаци.Нито Комунизмът е създаден от руснаци,нито е въведен от руснаци в Русия.Комунизмът е 100 % западна идеология, създадена от неруснаците Маркс и Енгелс в Германия и Англия, а не в аграрна Русия или в средновековен Китай. Първият Интернационал е основан и проведен в Лондон ( средата на 19 век). Вторият интернационал (края на 19 век), е създаден и проведен в Париж.

    Ленин дойде и бе финансиран от вън, взе власта чрез преврат.Неговата мисия бе Световна революция и др.Световна война за целите на англосакския цоинизъм. СССР трябваше да нападне Европа, не Хитлер.
    Сталин е този който обърка всичко, той ликвидира чрез съд и присъда над 600 хиляди през периода 1931-39 г.,и са точно тези от "богоизбраната лениновагвардия. Ленин,Троцки,Свердлов,Зиновиев,Бела Кун,Землячка и др ,които за 5 години/от 1917 до 1922 година погубиха 8 милиона руснаци-без съд и присъда?И тези жертви са по-най-най-скромни изчисления.В някой изследвания,броят на жертвите е над 18 милиона човека.Само за пет години!
    Сталин изтребва до крак тази интернационална болшевишка дружинка, начело с един Троцки/Лейба Бронштайн/,който искаше да превърне Русия в един огромен военизиран концлагер и да минимизиранаселението до 30 милиона подбрани роби!

    Между другото, точно Сталин спасява и запазва православието, и донякъде въстановява, но и това

    Коментиран от #29

  • 21 Сусу Манарата

    8 4 Отговор
    Ех, Канов, твоето вече стана посирунген.
  • 22 пенко

    1 5 Отговор
    ..... " ПОДЛАГАЙ ВСИЧКО НА СЪМНЕНИЕ " !!!!!!!!! НО И ПРОВЕРЯВАЙ ВСИЧКО НАУЧНО , АКО МОЗЪКЪТ ТИ НЕ Е ОКУПИРАН ОТ ЕВРЕСКАТА - СЕМИТСКА -ЦИОНИСТКА ИЗМИШЛЬОТИНА "ХРИСТИАНСТВО " И ПО-КЪСНАТА ЦИОНИСТКАТА ИЗМИШЛЬОТИНА " МЮСЮЛМАНСТВО " !!! ДРУГИТЕ РЕЛИГИОЗНИ ИЗ Г ЪЗИ ЦИ - ГЛЕДАТ СЕИРРР !!!!!!!!!!!!
  • 23 Стига бе

    9 4 Отговор
    Тоя акълия що не каже днес (както след 1917) в Украйна, защо и кои комунисти/нацисти унищожават Православието?
  • 24 Сър Пичук

    6 5 Отговор
    Научно, използвайки марксистко-ленинско-сталино-брежнево-путинската философия :)
  • 25 Аре бе

    10 5 Отговор
    КЪВ МАРКС И ЕНГЕЛС ГО ГОНЯТ ТОЯ СТАВА ДУМА САМО ЗА ПАРИ РУСИЯ НЕ ЩЕ ДА Я КРАДАТ И СЕ ЗАЩИТАВА НА БОЙНОТО ПОЛЕ ТА КОЛКОТО И ДА ДРЪНКА ДЪРДОРКОТО ВСИЧКО СЕ РЕШАВА В КАЛНИТЕ И КЪРВАВИ ОКОПИ В УКРАЙНА А КЪМ ПОДОБНИ УМНЬОВЦИ САМО ПРЕЗРЕНИЕ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Браво!

    5 7 Отговор
    Чудесен анализ! Много верен!
  • 28 Да не би

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    да визираш изперкалия Джуджак? Той Нерон е по-нормален.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 За съжаление не успя

    4 0 Отговор
    Почти на 100% съм съгласен с теб,нооо... за съжаление Сталин не успя да опощи изцяло Русия от хамавите социални инженери и волунтаристи бълнуващи за световна революция. Още Хрушчов се изака на метеното и започна да подрива достигнатото - точно Хрушча даде амнистия на бандеровците през 1955г. Социалните инженери като въшки ,
    ,дошли от цял свят бяха налазили Русия и чистенето се оказа непосилна задача само за един човек,та дори и Сталин. Още през 1917/8г. американското военно аташе в Русия докладва във Вашингтон,че евреи от цял свят се стичат в Русия да участват в Революцията. А който е чел повечко за руските революции знае,че там се е била събрала гмеж от цяла Европа и Америка - немци,франсета,американци,италианци,унгарци,поляци,латиши,финландци,сърби и даже много българи. Руските революции са внесени от вън,а руският народ плати кървавата цена - това беше вторият напън,след Френската революция,за световно социално инженерство и го кръстиха интернационализъм. Сега наследниците на социалните инженери са се кръстили глобалисти, трансхуманисти,постхуманисти,джендъристи и вси останали... исти.
  • 31 Едуард Петров

    8 2 Отговор
    Ей, Богу! Не бях чел до ден днешен, а вече съм на 75, ПО ГНУСЕН И ПЪЛЕН С ПЛОСКИ ЛЪЖИ ПАСКВИЛ ЗА СТРАНАТА РУСИЯ, КОЯТО С ЦЕНАТА НА ПОВЕЧЕ ОТ 200 000 УБИТИ И 1500000 РАНЕНИ ВОЙНИЦИ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ ПРИ ЦАР-ОСВОБОДИТЕЛ Н.В. АЛЕКСАНДР ВТОРИ, НИ ОСВОБОЖДАВА ОТ 500 ГОДИШНО ОСМАНО ТУРСКО РОБСТВО, СЛЕД КОЕТО ЗА 2-3 ДЕСЕТИЛЕТИЯ БЪЛГАРИЯ ДРЪПВА НАПРЕД И ДОГОНВА НАПРЕДНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ! Благодарните отминали поколения Български Патриоти, имаха Доблестта да издигнат повече от 500 Руски Паметника, някои - твърде грандиозни и знакови, КОИТО СТОЯТ ДО ДНЕС!
  • 32 хахаха

    2 0 Отговор
    не му придиряйте на човека. Роден след 9 септември, учил тук, завършил медицина, работил в различни лудници...и луднал, опитал да бега на запад, ама го фанале и го позатворили...1984 обаче успял да духне от България и вече близо 40 години плюе...но не му остава още много, 78 годинки не са малко...