Last news in Fakti

11 Април, 2023 13:00 1 278 19

Чрез служебните си правителства Румен Радев неведнъж стъпваше накриво на геополитическия терен

  • румен радев-
  • парламент-
  • депутати

Синдромът на отлагането на неприятни решения и дейности не е чужд на никое общество, но в България е особено видим

Чрез служебните си правителства Румен Радев неведнъж стъпваше накриво на геополитическия терен - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Откакто управлява чрез служебни правителства, Румен Радев неведнъж стъпваше накриво на геополитическия терен, но решението му да свика новия парламент в сряда е правилно.

Това коментира във "Фейсбук" Пламен Димитров.

В една парламентарна република трябва да има възможно най-малък брой дни без парламент. Депутатите затова сме ги избрали - за да работят. Смехотворни са оплакванията, че заради бързото свикване на Народното събрание нямало да има време парламентарните групи да си разпределят стаите и да си решават битовите въпроси.

Наясно съм, че с бързото свикване на парламента Радев вероятно си гони свои цели - например партиите да нямат много време за договаряне, да не успеят да съставят правителство и президентът да продължи да управлява още един изборен цикъл.

Но не вярвам, че липсата на време е причината да няма редовен кабинет. Ако не могат да се договорят за един месец, политиците няма да го сторят и за три. Така че - да запретват ръкави и да действат. Синдромът на отлагането на неприятни решения и дейности не е чужд на никое общество, но в България е особено видим.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    9 6 Отговор
    Много обичат всички крадци да бъркат на Радев а йнту.
  • 2 Неведнъж ?

    7 14 Отговор
    Винаги !
  • 3 За какво ни е парламент,

    23 8 Отговор
    когато в него се вземат решения,които са в полза на други държави,а не на България!
  • 4 Наблюдател

    11 29 Отговор
    Недоразумението от Дондуков 2 е дребнав, отмъстителен човечец, с нисък интелект, огромен морален дефицит и силни руски зависимости! Вреден и опасен за България и българите. Позор за страната!
  • 5 Русофил

    8 25 Отговор
    Радев отклонява вниманието, че го разкриха като скрита руска лимонка.
  • 6 Павел Николаев

    20 10 Отговор
    Сериозно ли бе мисирки ? Радвайте се, че още не сме въвлечени във войната.
  • 7 адаша

    15 3 Отговор
    Новите "стари", потропват нетърпеливо с краченца около вратите на НС, защото спешно трябва да си гласуват новите заплати. Няма време!
  • 8 1020

    21 8 Отговор
    Под стъпване накриво се разбира, когато защитава БЪЛГАРСКИЯ интерес. Винаги когато се застъпи за България, гракват и казват, че е стъпил накриво или че е русо фил. На позицията, на която е, далеч не може да направи много от нещата, които са добри. Но да си на страната на България не е стъпване накриво.
  • 9 ХАХАХА

    15 7 Отговор
    Винаги ,когато защитава националния интерес според българофобите стъпва накриво. Ай .......
  • 10 Кой, вие гърбавите и сакатите

    9 5 Отговор
    Ли ще казвате кое е накриво и кое направо?
  • 11 Сандо

    11 3 Отговор
    От материалчето не ми стана ясно къде се изгуби геополитическия терен,на който Радев ходи все накриво.А,и авторът трябваше да сподели с нас кой е геополитическия терен,на който се ходи все направо.
  • 12 123

    11 4 Отговор
    Подозирам че. в скоро време палачинката рязко ще се обърне срещу всички медии, анал- лизатори, набедени политолози, институти и организации, плюещи ежедневно по Радев и Възраждане. Информационният геноцид, на който е подложен българският народ, от една година насам, не дава очаквания резултат и скоро парите ще спрат. Тогава ще отворим затворите за вас, продажници.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 СВОБОДЕН

    8 2 Отговор
    Като във всеки труден момент, политиците се разбягват, защото самата власт е повече риск и трудности, отколкото облаги. В такива моменти се издигат велики личности, тип Наполеон, Октавиан, дори Сталин…
    У нас признаци това да се случи няма, защото в парламента няма нито една партия, с цели различни от пари, субсидии и усвояване. Няма нова партия, която да не била край кацата, и да не се е видяло, че целта са изгоди…
    Но българският народ е световен шампион по пасивна съпротива. По снишаване. От 7 века го правим, недостижими сме. Сега и американците са в същия „Шах-Мат“. Скритите качества на българите да оцеляват и да се измъкват, които разрушиха ред предни империи, сега изглежда ни спасяват отново…
    Правителство няма да има, докато не приключи войната в Украйна. И властта не стане отново основно лапане…
    Сега тя е по принуда и отговорност и риск…
  • 15 Бг гражданин

    3 10 Отговор
    Време е да го сменим на следващите избори
  • 16 Матей преображенски

    0 4 Отговор
    пРЕЗИДЕНТА,какво може да направи,да ускори максимално процедурите,по-рано американците го караха да се размотава ,а сега напротив--форсирано назначаване на редовно правителство,от козяк.Целта е банално известна--активизиране на военното министерство за установяване на мобилизационния контингент,а НС да обяви война на Русия,фигуративно казано.Поставяне на икономиката на военни релси,всичко за фронта,всичко за победата на сата-нин-ските ФАЩ,НИЩО НЯМА ДА пожали радев,ще се прегърне с боко,нали са все генерали,и оня янев,бодрия триумвират.На връх Великден ще има демонстрации в 20 града в България,би трябвало да искат оставка на радев и издигане на истински президент,който има доверието на народа,с всякакви пълномощия ,а обяви извънредно положение и в срок от една година да въведе ред в страната,някой като полковник Марков.
  • 17 НЯКОЙ

    2 0 Отговор
    Когато войната в Украйна приключи и Русия ......., тогава ще видим каква промяна ще настъпи и в нашите т.н. политици ! И както Радев с юмрука, заплашващ мутрите, се преобрази на 22.04.2022 в Радев "прегръщащ" мутрите, така тогава ще се преобрази в ....., е ще видим в какво !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 село

    1 0 Отговор
    мИ,КАТО НЕ ГО АРЕСВАТЕ,СВАЛЕТЕ ГО!!!ЩО ГО ПРЕИЗБРАХТЕ?