Last news in Fakti

22 Април, 2023 06:52 7 736 176

Коце, лошо е да се говорят пълни неистини

  • радан кънев-
  • костадин костадинов-
  • план за възстановяване и развитие

Евродепутатът с пост във Фейсбук

Коце, лошо е да се говорят пълни неистини - 1
Снимка: bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гледах вчерашното интервю на г-н Костадинов, председател на партия "Възраждане", по бТВ.

И тъй като се познаваме някъде от 2007/8г., когато той имаше 3-4-5 партии по-малко в автобиографията си и беше председател на ВМРО във Варна, мога да си позволя да се обърна към него пряко, на "ти":

Коце, лошо е да се говорят пълни неистини. Лошо е да се лъже, не е по-добре, ако лидерът на третата политическа сила толкова не знае, че заблуждава избирателите си и изобщо всички, които - за нещастие - му се доверяват. Всъщност, в случая лъжата и незнанието са еднакво опасни за обществото.

И така:

Г-н Костадинов каза, че "парите по Национален план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/ ни се полагат", защото са компенсация за вреди, които българското правителство и ЕК са нанесли на икономиката ни. Неистина.

Истината:

Средствата по НПВУ са част от Механизма за възстановяване и устойчивост (RRF). Това са средства, които ЕК взима назаем на световните финансови пазари с точно определени цели:

1) Финансиране на траснформацията към нисковъглеродна индустрия и енергетика. Тази цел беше приета преди Ковид кризата.

2) Възстановяване на европейската икономика от ефектите на Ковид кризата - нарушени вериги за доставка, ограничени международни пазари, застрашена устойчивост на здравните системи. Важно е да се отбележи, че мерките по т. 2) не следва да противоречат на целите по т. 1). И всичко това не е прието от ЕК, а от всички Държави-членки, след тежки преговори в Съвета на ЕС.

Г-н Костадинов каза, че тези пари ни се полагат, но ЕК поставя особени условия за "усвояването" им. Неистина.

Истината:

Никакви пари по НПВУ на отделните държави не се полагат. Тъй като това е общ заем, всяка държава трябва да представи и защити свой план с горните цели, който подлежи на одобрение от ЕК, която взима заема, но и от другите правителства в Съвета, защото те са гаранти на заема. Нищо не се полага - това е финансиране за конкретни общи политики на ЕС с общи средства на ЕС, които ще бъдат и общо връщани - в т.ч. от държави като нашата, които изглежда няма да "усвоят" голяма част от парите.

Г-н Костадинов каза, че има предостатъчно време за "усвояване" на средствата, защото трябва да се приемат няколко закона, които ще отнемат максимум по седмица. Неистина.

Истината:

Сроковете по НПВУ (изобщо по RRF) са изключително кратки - до края на 2026г. Голяма част от тези средства не изискват просто закони, а реалното им прилагане с доста сложни реформи. Законите по НПВУ са много тежки и на практика нито един от тях не може да бъде приет нито за седмица, нито за месец. Ще дам няколко примера:

- Закона за енергетиката и либерализацията на енергийния пазар и дефиниране на "енергийна бедност" - това са мерки, които в България се отлагат вече 7-8 години, именно защото са политически трудни и непопулярни.

- Закона за енергията от възобновяеми източници, който трябва да транспонира вече три (!) нови версии на Директивата за ВЕИ, също отдавна отлаган поради политически рискове и огромен обем.

- Закона за управлението на етажната собственост относно реновирането на сградите, вземането на кредити от името на цялата етажна собственост, разполагането на соларни панели и управлението на енергията от тях.

Това са само три произолни примера от над 20 закона по НПВУ, дори не споменавам НПК, ЗПКОНПИ ...

Г-н Костадинов каза веднъж в интервюто, че кабинетът Петков е договорил затваряне на въглищната индустрия, и втори път - че е договорил затваряне на 40% от въглищната индустрия. Първото е откровена, нагла политическа лъжа, второто - манипулация и неистина.

Истината:

Кабинетът Петков договори постепенно намаляване с 40% на емисиите от въглищна енергетика (без да поема ангажимент за затваряне на дори един отделен блок, което според мен беше грешка, но това е отделна тема) до края на 2024г. Между затваряне на сектора, затваряне на мощности и намаляване на емисиите има огромна разлика. Преди всичко - днес (и вчера, и утре...) българската въглищна енергетика работи с далеч под 60% от капацитета си.

Тъжната истина е, че това намаление ще бъде осъществено и дори надминато, по чисто икономически причини. Но ние няма да получим огромни средства, които можем да инвестираме в нови производства, нови технологии, нови работни места и компенсации.

И солта, и тоягите, и ... Благодарение на политици, които обичат да ходят в телевизиите и да говорят неистини, като г-н Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 188 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДА ДЪЛБ

    258 72 Отговор
    Мнението на политически проститутки не ни интересува.

    Коментиран от #7, #95, #154

  • 2 Гепард

    90 213 Отговор
    Прав е тосподин Кънев

    Коментиран от #54

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    89 193 Отговор
    Продажниите копейки трябва да са в затвора.

    Коментиран от #53

  • 5 кака Радка

    179 43 Отговор
    пак се е изпуснала публично
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния Софиянец

    79 146 Отговор
    копейката почна с лъжите още за субсидията, която щеше да връща....и продължава с тях
  • 9 Мижитурките най много квичат, какъвто е

    219 53 Отговор
    Раданчо. Лично го чух да казва, колко опасна партия е Възраждане, защото набирала все по голяма сила. Какво лошо има, силата да е в народа, а не в краварските подлоги, какъвто е Кънев?

    Коментиран от #16, #75, #149

  • 10 Някой

    191 38 Отговор
    Раданчо, лошо е да си подлога на разни НПО - та.
  • 11 Слепок

    187 44 Отговор
    Радане, кабинетът Петков извърши много престъпления в България за кратко време. КироТъпото и Кокорчо не трябва да се допускат до управление на държавата защото са антибългари.

    Коментиран от #15, #43

  • 12 Българин

    65 38 Отговор
    Ние имаме една приказка Лъже като дърт циганин

    Коментиран от #66

  • 13 Къна

    39 50 Отговор
    Кой може да се върже на този?
  • 14 Рая

    103 32 Отговор
    От кога раданчо разбира от енергетика? Затварянето дори на един блок на АЕЦ ще съсипе енергетиката ни, а затварянето на ТЕЦ-ове ще ни лиши от резерв и ще остави цели градове без работа. А, че копейката лъже е факт...
  • 15 ППтата с подкрепата в НС от ДБтата

    94 25 Отговор

    До коментар #11 от "Слепок":

    Нагледно показаха как да задминеш 12 години на Боко само за 8 месеца.
  • 16 Ти ли

    48 32 Отговор

    До коментар #9 от "Мижитурките най много квичат, какъвто е":

    си народа , бе , както и купените , заблудените и лековерните хорица ?
  • 17 Дельо хайдутин

    43 7 Отговор
    Маймун
  • 18 Истината

    40 98 Отговор
    Костя Копейкин е роден на 1 април и може би за това е патологичен лъжец. Доказателства колкото искаш. Справка на платформата ”Лъжеш ли?” показва, че Копейкин е изрекъл
    17 лъжи по време на предизборната кампания за вота на 2 април. Редом до него с 11 неверни твърдения се нареждат съпартиецът му Цончо Ганев, както и Делян Добрев от ГЕРБ. Предишните парламентарни избори лидера на Израждане отново е и лидер в лъжите. Тогава е изрекъл отново 17 неверни твърдения в ефир. Веднага след него е съпартиецът му Цончо Ганев също с двуцифрено число - 14, следван от Атанас Атанасов (5), Кирил Петков (4), Георги Свиленски, Тошко Йорданов и Асен Василев - по 3. Рамадан Аталай е с две.
    Делът на "Израждане" сред седемте включени партии и коалиции е и с най-голяма тежест. 31 неверни твърдения от общо 63, или 55.4%.

    Коментиран от #28

  • 19 Ъхъ

    79 19 Отговор

    До коментар #3 от "КовидманЯк":

    Абе не е заради дълбоки и мъдри мисли! Евала на Ицо Петрофф, че разкри Рада Дълбоката!
  • 20 тгбедц

    120 21 Отговор
    Радане или Рада дълбоката, както предпочиташ, Като те заритат българите само на платен грантаджия от Америка за България ще станеш. Учудващо е че има все още глупави българи които отиват и гласуват за откровени платени мажоретки като вас от Демократична България, където сте събрани от лъжец и некадърник и нагоре.А от носно плана за които толкова напирате да откраднете парите заедно с ГЕРБ, та по плана вземаме 16 милиарда евро, а затваряме централи за 60-100 милиарда евро. Така ни помагат от Европа. Трябва да ви ритат по площадите.

    Коментиран от #23

  • 21 Лъжа или измама?

    32 34 Отговор
    Скромният дом на Костя Копейкин струвал 100 000 евро.

    Коментиран от #45, #143

  • 22 Психиатър

    40 76 Отговор
    Гласуването за Възраждане е много сериозна диагноза.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Привет

    37 67 Отговор
    На Копейкин му се спуска от руското посолство как да излъже най добре защото Руснаците са майстори на дезинформацията
  • 25 "1984"

    26 12 Отговор
    И кое не е истина?
    Може би само това, че парите ни се полагат... .
  • 26 Вчера

    35 48 Отговор
    на консултациите при Радев му изнесе цяла реч , състояща се от лъжи , лъжи и САМО лъжи ! Не пропусна и мазно , уж между другото , да го похвали , както и "служебните" му ! Пародия беше спектакъла му в Президентството ! Отврат !
  • 27 Българка

    17 34 Отговор
    Мила родна картина! Един крадец и лъжец, говори за друг лъжец и крадец. Политика по български. Сега ние трябва да избираме кой е по- малкия лъжец и крадец. Е..ти и избора!
  • 28 Хихихи..

    32 5 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Тя баш па твоята Истина е родена на 20 април,познах ли?

    Коментиран от #29, #33

  • 29 Истината

    4 13 Отговор

    До коментар #28 от "Хихихи..":

    А твоята тя 21 ли е?
  • 30 Де беец

    58 8 Отговор
    С коя от двете точки, свързахте разследването на главния прокурор или т.нар. съдебна реформа, Радане? С нисковъглеродната индустрия или с постковид кризата? Пед али.

    Коментиран от #59

  • 31 Максуда

    24 46 Отговор
    Нашето Коце лъже бетер циганка купанарка!
  • 32 Заемите

    58 5 Отговор
    „Това са средства, които ЕК взима назаем “ ... „които ще бъдат и общо връщани “. С други думи това не са никакви безвъзмездни субсидии както голямата част от медиите ги представят, а нови заеми ...

    Коментиран от #47

  • 33 Наблюдател

    14 34 Отговор

    До коментар #28 от "Хихихи..":

    Знаех, че всички възрожденци сте и фенове на фюрера!
  • 34 ЕДГАР КЕЙСИ

    17 39 Отговор
    ИМА ХОРА С ........ ЧУВСТВО ЗА ........ МАЛОЦЕННОСТ А ...... МОЖЕ БИ И ЗАСЛУЖЕНА ....... ФАКТ ! ........ И ЗА ДА ОТХВЪРЛЯТ ТОВА УСЕЩАНЕ ........ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ (ИЗКУСТВЕНО) НА ........ ВЕЛИКИ ....... ФАКТ ! ...,... НАПЕРЕНА ПОХОДКА , НАЗИДАТЕЛНО ГОВОРЕНЕ , ОБИДИ С ЧУВСТВО ЗА НЕПОГРЕШИМОСТ ........ ПРЪВ ТАКЪВ АРТИСТ БЕШЕ ..... ВОЛЕН СИДЕРОВ , СЛЕД ТОВА ........ (П) РЕЗИДЕНТА ФИГУРАНТ И ....... САГА ДРУГАРЯ КОПЕЙКИН ........ ВСЕ РУСКИ ШПИОНИ ...... ФАКТ !

    Коментиран от #94, #106, #112

  • 35 БеГемот

    15 17 Отговор
    Абе важното е че лъжите хващат декиш в България....народа обича да го лъжат майсторски....
  • 36 Милен

    63 10 Отговор
    Единственото което разбрах от това словоизлияние на раданчо е, че пари може и да не видим но със сигурност ще връщаме борчовете на бюрократите.
  • 37 Правилно

    56 7 Отговор
    ли разбрах от думите на Радан Кънев, че всъщност тези пари за устойчивост и развитие ЕК ще ни ги осигури през ЗАЕМ... Ама ние си имаме достатъчно заеми... Кой ще ги връща ? Не питам кой бърза да ги усвоява...

    Коментиран от #46

  • 38 Малеееее, намерили кого да изтипосат,

    41 10 Отговор
    да дава наклон на живота и мнение да изказва. Абсолютен политически плужек. Баснятя на Стоян Михайловски за орела и оВлюва, специално за такива, като НЕГО е писана.

    Коментиран от #61

  • 39 Демократ

    26 56 Отговор
    Копейкин е проект на Кремъл,което личи от появата му в Парламента и е създаден от руско-българската мафия ,която съсипва България. От трибуната на Парламента многократно е призовавал към насилие,агресия,преврат,нахлуване в Парламента от необузданите му орди,навсякъде при публичните му появи насъсква хората едни срещу други и неспирно говори за излизане на България от ЕС и НАТО, което е чиста провокация срещу цивилизационния избор на страната. Разделението между хората, озлоблението, освирепяването им, подкрепата за зверствата на Путин в Украйна,се дължи на него. Фактът,че върши това огромно престъпление необезпокояван от прокуратурата, въпреки че е нарушение на Конституцията,доказва че е сценарий, съгласуван на най-високо ниво. Сега вече копейкин призна пред бтв цв.ризова с гордост,че е свързан с Кремъл, Митрофанова заяви,че ще гласува за Възраждане ,а той винаги е подкрепял Путин в бруталната му война в Украйна. Това тежко падение на българската политика, циничното фалшифициране на резултатите от изборите в полза на Възраждане, герб и итн доказва пълното завладяване на държавата от руско-българската мафия. Трагедията е пълна и ако гражданското общество не се събуди ,ни чакат още по-тежки дни. Лицемерието и лъжата ще се вихрят още повече.Копейкин беше на протестите срещу мафията,Борисов и Гешев за заблуда на хората, защото всъщност ги обслужва и в миналите парламенти винаги е гласувал заедно с Герб и дпс срещу всякаква промяна на статуквото.Това се подмина

    Коментиран от #63, #65, #138

  • 40 Исторически парк

    38 13 Отговор
    РАДАН КЕНЕФ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЛЪЖЕЦ!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Град Симитли

    29 5 Отговор
    От "висял на дувара у Банки" - - мнение не щЪ!
    Истина - неистина... детска му работа
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Макробиолог

    43 4 Отговор
    Що е зелена енергетика и има ли тя почва някъде по света?първо---СО2 от човешката дейност е най безвредния от всички емисии и е твърде съмнително и абсолютно непотвърдено че влияе съществено на повишаване на температурата глобално.....второ----ако Европа и запада като цяло премине на еко енергия т.е.2-3пъти по скъпа енергия, следва още по пълно и мащабно местене на индустрията в страни като Китай, Бразилия, Индонезия, Виетнам и т.н.които хабер си немат за Евро директиви,става ли планетата по чиста?трето---другаря рокфелер както и др прокопиев да излезнат на свободния енерг пазар с "чистата"си енергия без дотации и с всички съпътстващи дублиращи базови мощности и с--ми за съхранение,защото сегашното положение е просто шантаж и източване при непазарни условия....четвърто---каруцата не може да е пред коня,...тоест---Европа да дава пари за наука и иновации в ефективно пр-во и съхранение на ел енергия и водород и чак когато се появят такива решения да премине в масово внедряване....последно ---повечето слънч панели в света в момента са произведени в Китай, който се интересува, да види с каква енергия,еко ли ,нееко ли?..
  • 45 Град Симитли

    15 5 Отговор

    До коментар #21 от "Лъжа или измама?":

    И двете!
    Ко друго от,, пик,, и нидялко?!

    Коментиран от #51

  • 46 4р5т6ъ7у8хуй

    41 4 Отговор

    До коментар #37 от "Правилно":

    Ще го кажа простичко, че да схванат всички:

    ЕК взима заем ХХ милиарда при ПО-ЛОШИ условия от стандартните щото като цяло тая ЕК е един НИКОЙ...
    Взетите назаем пари се раздават като субсидии- на един 10, на друг 110 милиарда...
    За да се върне тоя заем се налага държавите да увеличат вноската си в бюджета на ЕС по един или друг начин...
    И всичко е така сметнато, че в крайна сметка вие дето ще вземете да кажем 15млрд. да платите накрая 30млрд., а онзи дето ще вземе 100млрд. да плати 100млрд.- тоест за вас е цялата тежест по заема, а другите получават едни пари безплатно...
  • 47 Вале-каро

    32 2 Отговор

    До коментар #32 от "Заемите":

    Забележете "общо връщани" за политики който Българският народ, в по-голямата си част ,не одобряват.
  • 48 Пешо от панелката

    44 4 Отговор
    Тоест, ако перифразирам казаното, целият вход се събираме и решаваме колективно да вземем заем за ремонти. Парите отиват при домуоуправителя и той решава кой апартамент каква сума да получи, но после пак колективно изплащаме заема? Интересно...

    Коментиран от #176

  • 49 Човек

    14 40 Отговор
    Костадинов е брутален лъжец. Помните ли как лъжеше, че в първия месец с евро, Хърватия имала инфлация 25%? Всъщност инфлацията им за януари е 0.3% и е по-ниска от тази на някои други страни в еврозоната. Откакто са приели еврото инфлацията им пада ежемесечно и е много по-ниска от нашата например. Костадинов е руски агент и скъпо платен актьор. Говори бързо и залива публиката с лъжи, като всичко се върти около отдалечаване от Европа и сближаване с Русия, където хората нямат елементарни свободи, а минималните и средни пенсии и заплати са чувствително по-ниски от българските.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Само питам

    19 3 Отговор

    До коментар #45 от "Град Симитли":

    Не разбрах какво искаш да внушиш. Това къщата на Копейкин ли е или на някой олигарх? И ако е та Копейкин е смешно да се твърди, че струва 100 000 евро.

    Коментиран от #68, #70

  • 52 Някой

    36 4 Отговор
    Радане! Същото важи за теб! Ти говориш само неистини от как те помня да се появи на политическата сцена. И така, докато слезе от нея. Сега никой почти не те помни, а който все пак си спомня за теб, говори с насмешка за теб.
    Ти си въплъщение на дяснобясната пропаганда. Платен от американското посолство, пратен на топличко при останалите гейове в Брюксел, ти си еманация на всичко пошло от българския преход.
    И си тръгнал да плюеш по един от изгряващите политици, имаш голяма подкрепа от народа. Постигаш обратния ефект - караш хората още повече да вярват на Костадинов.
  • 53 Някой

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Също като продажните центове. Но последните са в хиляди пъти повече, но всички се правят, че не ги виждат.
  • 54 Гръч

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гепард":

    Не е господин а госпожа не дискриминирайте хората с пол неопределен
  • 55 незнайко

    35 7 Отговор
    Истината е, че БЪЛГАРИЯ никога не е получавала за година по ЕДИН милиард помощи а в същото време плаща ЧЛЕНСКИ внос в ЕС на стойност МИЛИАРД и полавина !!! Какъв е смисъла от това да даваш пари за членство от което нямаш кой знае какво полза а даже загуба !!! Да даваш пари и друг да определя насоката в развитието ТИ !!! Да даваме военни бази БЕЗПЛАТНО на САЩ !!! Защо това не се казва в статията ??? ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ИСТИНА !!!

    Коментиран от #62

  • 56 На черешата са

    6 14 Отговор
    Който не е имал работа със гагаузи той не знае какви същества са
    Поредния професионален измамник обработващ разни амортизирани душевности за пари
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ххх7

    17 3 Отговор
    Значи хем е заем взет от нас хем и условия има да си го ползваме които нямат нищо общо с ковида
  • 59 някой си

    27 3 Отговор

    До коментар #30 от "Де беец":

    Като четох разясненията на Раданчо,останах със 6ледните впечатления: ЕС тегли кредит,многомилиарден, за да го раздава на държавите -членки ,които срещу някакви уж планове да си затрият буквално енергетиките.Това естествено под диктовката на зелените еуглени в ЕП.Но,има едно НО, всъщност както ни разяснява автора,НИКАКВИ ПАРИ НЕ НИ СЕ ПОЛАГАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО . Ако държавата членка реши да иска от тези пари/ кредит,забележете/ трябва да предостави план за реформи КОИТО НЯМА ДА ДОВЕДАТ ДО НИЩО ДОБРО ЗА НАСЕЛЕНИЕТО.ИЗВОД : За да получим нещо ,нашите трябва да се на.....ведат сами ,както и са направили от правителството,,Петков" а и тези преди него .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Те басните

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Малеееее, намерили кого да изтипосат,":

    вече не са на мода. Поуките от тях са опасни, за някои от героите в тях...Затова и в училище не се изучават.
  • 62 Знайко

    6 13 Отговор

    До коментар #55 от "незнайко":

    Посочи американските бази на българска територия и какъв е личния състав. Всичко друго са кремълски дрънканици!
  • 63 Някой

    25 8 Отговор

    До коментар #39 от "Демократ":

    ДБ и ПП са проект на държавния департамент и американското посолство в България. Тяхната цел е да прокарват политиката на САЩ на наша територия, няма значение дали това е в интерес на местното население. Толкова за тези предатели. И в тази връзка пред всички изпъкват "Възраждане". Всичко това, дето го говорят, си го носят нормалните хора (не платените от посолството). Друг е въпроса какво ще направят, ако вземат властта. Но със сигурност сме видели какво правят другите, когато бяха на власт - определено нанесоха погром.
    Тъй че, Костадин ще взема все повече и повече гласове, а такива грантоеди ще подскачат и джафкат.

    Коментиран от #69, #167

  • 64 Българин

    10 19 Отговор
    Копейкин просто е един тарикат, който е разбрал, че в България има много хора, които не искат да им говориш истината. Те искат да им говориш това, което те смятат, че е истина. Те се чувстват прецакани и неуспели в живота и са решили, че ЕС, НАТО и САЩ са виновни за това. И за да се чувстват добре искат някой непрекъснато да им повтаря, че не те а някакви тъмни сили са виновни за проваленият им живот. И Копейкин непрекъснато повтаря, че България е американска колония, всичко се решава в американското посолство, ЕС ограбва България, западните капиталисти са довели българският народ до просешка тояга а приемането на еврото ще ни унищожи като нация. И предлага просто решение - България да възстанови суверенитета си като излезе от ЕС и НАТО. Но не казва, че ако това стане, България ще спре да съществува.
  • 65 Дрън, дрън

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Демократ":

    На колко опорни точки си се подпрял? Също като развиването на тема по български език и литерартура... Ще ти пишат отличен, но не си мисли че онези, които познават и следят темата ще ти се вържат.

    Коментиран от #126

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Като

    8 13 Отговор
    гледам руските слуги как се вихрят, май пак им се яде хляб от 3000 лева килото. Иронията е, че колкото повече се стараят, толкова повече се приближават до това.
  • 68 Човек

    14 14 Отговор

    До коментар #51 от "Само питам":

    Това е къщата (палата) на Костадинов, вдигната с депутатска заплата от около 5-6 хиляди лева. Преди това е работил в музей. С това професионалната му автобиография се изчерпва. Тази къща, с всичко в нея, което кой знае какво е, струва милиони. Костадинов твърди, че е на кредит, но с неговите доходи той дори не може да си мечтае за подобен кредит. В същото време Кирил Петков, деклариран милионер, който има патент в Америка за система за отклоняване на птици от летища, както и собствен пробиотик, живее в апартамент от 83 кв.м. с цялото си петчленно семейство. Тези двамата са нашият избор за алтернатива на статуквото. Би трябвало този избор да е много лесен, но не и за българския народ...

    Коментиран от #105, #107

  • 69 Изгряващ на хоризонта казаха

    7 13 Отговор

    До коментар #63 от "Някой":

    ДБ и ПП си плащат данъците от грантовете докато твойте хора като Коцето волгата разни там Христовци мишкуват с руска шума и плащат нищо
    Ако го слушаш Коцето и бандата му внимателно ще ти стане ясно че тия от нищо не разбират..просто тиражират разни теории на конспирацията нон стоп и даже не са първите нито във България нито във Европа..просто има едни изчаткали 10 процента население които не издържат на наситената информационна среда

    Коментиран от #114, #118

  • 70 Само отговарям

    5 2 Отговор

    До коментар #51 от "Само питам":

    то че това не е къща за 100 000 евро, а палат и е за онези 80% от едно изследване... Всеки, който се интересува от имоти, знае
  • 71 Иванова

    6 12 Отговор
    Константин и във ВМРО-то си говореше глупости за българите в Македонската час. А веднъж си позволи и да говори за българите в Добруджа, които са живели и родени в Румъния. Когато един човек няма род от двете части на България и не е наясно, какво са преживели тези хора, защо са страдали и кой разпокъсва България, не може да коментира каквото и да е, а камо ли да е председател на ВМРО. ВМРО във Варна беше разпокъсана на 3 части. И в частта на Константин имаше само един българин с македонско потекло. Другите, просто си тръгнаха. И именно той беше човека, който накара по време на първите избори за Герб и Бойко Борис, всички членове на ВМРО да ги подкрепят. А когато Герб взеха властта и ВМРО очакваха, че ще имат кметски места за подкрепата, ги елеминираха. Тогава 6-ст партии дадоха гласа си за Герб. От тогава всичко е назад в България. Не, че до тогава не беше, но докато има комунисти и хора, подлоги на старото ДС, България няма да се оправи. Естественно, който не е свързан с тях, няма и как да направи партия в България. Всичко е 1 към 1. И целта на всички сега е да върнат постепенно социализма и комунистите пак да са на власт. Именно те ограбиха България и те я продадоха на САЩ, създадена от евреите и масоните. Те съсипаха народа на България. А сега се въртят и ги е страх от Русия. Купуват самолети, които още не са пристигнали, но са подарени на Украйна. Докато цялата паплач от комунисти и стари ДС-та, и масони не се изчисти, то България няма да се оправи НИК

    Коментиран от #111

  • 72 Е дано

    5 12 Отговор
    стане ясно на избирателите на копейкин ,какъв лъжец е горкия!
  • 73 защо

    20 3 Отговор
    Раданчоо, Раданчоо,
    Цитирам:
    1. "Това са средства, които ЕК взима назаем"
    Взима назаем, ама връщането не е сигурно????
    2. "Сроковете по НПВУ (изобщо по RRF) са изключително кратки - до края на 2026г"
    Коя година е днес Раданчоо?
    3. "Между затваряне на сектора, затваряне на мощности и намаляване на емисиите има огромна разлика"
    И каква е разликата дали ще си продадеш колата, ще я спреш от движение или ням а да я зареждаш с гориво за придвижването ти бе Раданчоо?

    Коментиран от #79

  • 74 нннн

    24 7 Отговор
    Каква връзка има планът за възстановяване от Ковидкризаата и затварянето на въглищните централи? Преди това ни накараха да закрием 4 блока на Козлодуй, отрязаха ни от Южен поток, Бургас-Александруполис, АЕЦ Белене... Европа системно и целенасочено унищожава енергетиката ни - това е истината.

    Коментиран от #85

  • 75 555555

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мижитурките най много квичат, какъвто е":

    В никакъв народ не е силата-народа не гласува,само най низшата прослойка ходи на избори и легитимира тази престъпна шайка.
  • 76 Хохохо

    15 2 Отговор
    Да им стои тоя план .За 12 милярда да разсипем държавата да поколения.това което искат от нас е на стойност стотици милярди
  • 77 Анонимен

    21 8 Отговор
    Позната история, да се критикува Възраждане! Явно има много хора, на които не се харесва възходът на единствената българска партия! А подкрепата за Възраждане явно ще расте. Те са последователни и предвидими за разлика от другите.

    Коментиран от #96

  • 78 Тъмен субект

    15 4 Отговор
    Т.е. излиза че истината е, че изискват от нас да приемем пакет закони (не можеш да немериш КАКВИ закони искат да приемем, точно какви), за да изтеглим заем!!! Принудиха ни да затваряме градове, граници, бизнеси, хора, за да ни принудят сега да теглим заеми!!! И то общи с други държави. И го представят като нещо хубаво?

    Коментиран от #82

  • 79 Мдаа

    4 11 Отговор

    До коментар #73 от "защо":

    Кое не разбра? 1) заради това има строги правила 2) той е изборил какви рефори трябва да се направят. 3 години не само, че са много малко, но и при продължаващата политическа криза още по-малко ще станат 3) Намаляване на емисии може да се постигне и чрез въвеждане на ВЕИ в микса от същия оператор, както и чрез "почистване" на производството. Не се изказвай за неща, от които не вдяваш нищо. Абсолютно точно е изброено къде и какви са проблемите с лъжите на Копейкин. Ти нали си "родолюбец", защо се опитваш да ги прикриваш?

    Коментиран от #110

  • 80 Костастака е само спомен за дъвката на

    6 12 Отговор
    беззъбите русофили.

    Коментиран от #103

  • 81 Радане радане

    8 3 Отговор
    Да та И...Б...Е..... Кой та фане
  • 82 Мдаа

    5 8 Отговор

    До коментар #78 от "Тъмен субект":

    Никой не те КАРА да правиш нищо. Тези пари са предвидени за държавите, които имат нужда и ИСКАТ да продължават с възстановяването и развитието си. И всички нормални държави се възползваха от тази възможност. Копейката много иска да открадне едни пари, но иска преди да му ги дадат да излъже какви са те и за какво се дават. После не се чудете защо и Румънците (а скоро и Албанците) не искат да ни слагат заедно с тях. Те вече ги завъртяха парите от този план и те работят в румънската икономика. А вие ще ходите на гурбет там, щото слугувате на рашка с чашка.

    Коментиран от #89

  • 83 Защо не публикувате отговора

    16 5 Отговор
    на Костадинов?
    Там ще се види, че не той, а Радан Кънев ЛЪЖЕ
  • 84 много бели сторихте вие , много

    19 5 Отговор
    Радке Дълбока , не ми е важно какво приказва Костадинов , нито който и да било от вас , важно ми е , че говори това , което аз мисля . В Брюксел е пълна корупщина , безмозъчиено е уникално , защото попилява интереси на държавите членки и обслужва американските милитаристични интереси . С други думи нает е боклук на високи заплати да да бъде именно боклук , баласт , да придава някаква форма на решенията всъщност на една престъпна и продажна клика излюпена и отгледана от САЩ , примерно за тъпата Урсула и прякото и присъдружие ти говоря .

    Коментиран от #99

  • 85 Гостът

    10 3 Отговор

    До коментар #74 от "нннн":

    Връзката е че зелените в ЕП си прокарват политиките.А над тях стоят други естесвено.Докато една силна и богата Германия,с мощна икономика,може да си позволи да си затвори АЕЦ и въглищните централи,като естествено ще лапне лъвския пай от тези пари ( заем) ,то проскубаната кокошка (образно казано)България , отива на дъното,даже под него,щото сега сме на дъното на всички дъна.Последни по всякакви параграфи.И да се надупиш само и само да си ,,Барабар Петко с мъжете",демек вижте ни и ние какви сме ,,европейци" , е меко казано жалко Но всъщност надупването е за едни пари и корко може да се ,,усвоят" по веригата.

    Коментиран от #87, #123

  • 86 теz двамцата

    2 5 Отговор
    оти се не вzемат?
  • 87 Мдаа

    5 15 Отговор

    До коментар #85 от "Гостът":

    Колкото повече работиш за рашка с чашка, толкова повече се приближава хиперинфлацията, която ще те удари точно теб много здраво. Копейката ще си пие уискито и ще си брои евраците (не рублите, не е толкова глупав) в новия си палат, а ти ще рИвеш, че си беден

    Коментиран от #130

  • 88 Хххххххх

    15 3 Отговор
    И ако начинанието се издъни, кой ще връща тези пари? Кой ще възстанови затворените мощности? Кой ще оправя цялата бъркотия?

    Коментиран от #90

  • 89 Тъмен субект

    15 6 Отговор

    До коментар #82 от "Мдаа":

    Ами всъщност си принуден. Затвориха насилствено какво ли не, занулиха какво ли не и сега ти подават морковчето, ама трябва да приемеш закони, които нямат нищо общо с Ковида. Толкова ли не схвощаш че е средство за изнудване?

    Коментиран от #91, #93

  • 90 Мдаа

    6 11 Отговор

    До коментар #88 от "Хххххххх":

    Ами, не взимайте никакви пари бе. Що и руския чорап и тоя на снимката натискат за тия парички. Стойте си в киреча и не се безпокойте. Другите държави тези пари ги усвоиха и те работят в икономиките им. Затова вече и румънците не искат да имат нищо общо с нас.
  • 91 моркофчету

    3 5 Отговор

    До коментар #89 от "Тъмен субект":

    си го изкарай от тъмния субект и го оближи 😁

    Коментиран от #119

  • 92 .!.

    6 2 Отговор
    Пинокио си говори, а глупаците му вярват...
  • 93 Мдаа

    2 7 Отговор

    До коментар #89 от "Тъмен субект":

    "Ами всъщност си принуден. " Най-обикновена лъжа. Тези пари са за справяне с последиците от глобалната криза. Никой нищо не те е принуждавал, нито е длъжен да ти дава. Самите страни са тези, които натискат за тези пари и ги получават при определени реформи. Нали не искате нито реформи, нито пари, що пискате, че ви се "полагали"?

    Коментиран от #148

  • 94 Слава Самагона

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Освен любовта им към парите ,друго какво ги свързва тези тримцата
  • 95 Уточнение

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "РАДА ДЪЛБ":

    Става дума за Костадинов. За справка - колко партии е сменил!
  • 96 555555

    5 6 Отговор

    До коментар #77 от "Анонимен":

    Тя е руска няма нищо Българско в нея.
  • 97 Ходидасе

    6 3 Отговор
    Гъзкънев
  • 98 ИСКАМ СЕГА ДА Е 1989 И ОТНАЧАЛО

    15 5 Отговор
    И какво не е истина бре Радане?
    С чия помащ съсипахме всичко, за да отворим пазар на немските вериги с добре опаковани лай...!
    Ако си мислите, че това са ни партньори и приятели , дълбоко сте заблудени , като афганистанците помагащи и после падащи от колесарите по пистата.
    Има един лаффф: Еб..ш и бегаш! Така и "новите ни преятели". Но жалкото е , че винаги сме от ЖЕНСКАТА СТРАНА, ЗАРАДИ СВАЛЕНИТЕ ГАЩИ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ!

    Коментиран от #101

  • 99 Точно казано

    4 1 Отговор

    До коментар #84 от "много бели сторихте вие , много":

    Напълно те подкрепям
  • 100 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    Интереса клати Феса
  • 101 Мдаа

    5 9 Отговор

    До коментар #98 от "ИСКАМ СЕГА ДА Е 1989 И ОТНАЧАЛО":

    Освен общи руски лъжи имаш ли нещо конкретно. Немските вериги са ви виновни, че сте пълни некадърници. Какво стана с Пикадили? Защо затвори? Немските вериги ли я затвориха или некадърен мениджмънт и мутраците на ДС? Какво стана с Боила? Метро ли я затвори, или некадърния мениджмънт? Дори Берьозка съществува в България, както и Фантастико и кой ли още не. За вашата некадърност не са виновни "немските вериги".

    Коментиран от #135

  • 102 Раданчо

    11 4 Отговор
    е куцата патерица на тиквата

    Коментиран от #104

  • 103 Русофоб

    7 2 Отговор

    До коментар #80 от "Костастака е само спомен за дъвката на":

    Ти от кои си тротонетка родител 1 или 2 или кой та фане

    Коментиран от #146

  • 104 Мдаа

    5 8 Отговор

    До коментар #102 от "Раданчо":

    Копейкин е куцата патерица на Чорапа и ДС.
  • 105 Вуте

    5 4 Отговор

    До коментар #68 от "Човек":

    Най-мразим да мислим ! Зато гласувам за Коцето. Он мисли вместо мен.
  • 106 Абе г-н Селянин

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Забравил си да си смениш памперса и да си пиеш млякото от афроамериканския си съпруг

    Коментиран от #108

  • 107 Хайде

    10 6 Отговор

    До коментар #68 от "Човек":

    наистина ли ги вярваш тия за патентите на Кирчо? Собствен пробиотик ? Паравани, паравани или детелини, детелини. Миналата година тук ни показваха снимки на "палата" на Кирчо в кв. Бъкстон. Защо не живее в тази къща, а на ул."6-ти септември" той си знае. По едно време рече, че иска да ходи по улиците пеш и да се среща с хората...но ти да видиш НСО го задължиха да се движи с Мерцедес и да бъде охраняван. Не мога да повярвам, че има толкова наивни хорица

    Коментиран от #113, #115

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бгг

    11 4 Отговор
    Време е за референдум за излизане от ЕС. Причините са в статията. А основната е че ЕС ни отне суверинитета.

    Коментиран от #131

  • 110 защо

    6 2 Отговор

    До коментар #79 от "Мдаа":

    1. "Въглищата се завърнаха в Германия тази година, тъй като най-голямата икономика в Европа се обръща към това гориво, за да се захранва през енергийна криза, пише Ройтерс." /2022/
    2. Кой е "той"???
    3. Как работи ВЕИ и как работи ТЕЦ?
    От невдяващия - хубав ден :)

    Коментиран от #117

  • 111 Ехооо

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Иванова":

    Иванова, успокой се. Не се казва Константин, поне това да беше запомнила
  • 112 Вярно е

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    но не пиши с главни букви! По-трудно се чете. Доказано е.
  • 113 Мдаа

    4 8 Отговор

    До коментар #107 от "Хайде":

    Брей, на слухове за имоти вярваш (за пред хората), а на ДОКАЗАТЕЛСТВАТА за кражбите на Копейкин си мълчиш. Що така, другар?

    Коментиран от #132

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Наивен

    2 2 Отговор

    До коментар #107 от "Хайде":

    За себе си ли говориш?

    Коментиран от #161

  • 116 Край

    8 3 Отговор
    "общи средства на ЕС, които ще бъдат и общо връщани - в т.ч. от държави като нашата, които изглежда няма да "усвоят" голяма част от парите." Брюкселските бюрократи добре са ни заготвили - ще връщаме заема даден на други. А Радан де беше като ставаше това национално предателство - папкаше си тлъстата брюкселска заплата.

    Коментиран от #120

  • 117 Мдаа

    3 8 Отговор

    До коментар #110 от "защо":

    1 Даже не осъзнаваш, че така доказваш, че е възможно точно със средствата, които посочих 2) Кънев, разбира се. Копейкин освен лъжи нищо друго не може, камо ли да очакваме да има отговорна позиция или такава базирана на факти 3) защо големите автомобилни производители купуват екологични квоти от Тесла, знаеш ли? Нямаш грам идея как работи тоя сектор (с емисиите от замърсяващите енергопроизводства).
  • 118 За съжаление

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "Изгряващ на хоризонта казаха":

    са повече от 10% ;(((
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Мдаа

    5 10 Отговор

    До коментар #116 от "Край":

    България няма да връща никакви заеми на други страни по техните планове за възстановяване. Това е чиста руска лъжа. Край.

    Коментиран от #129

  • 121 напълно порочна и вредна администрация

    8 2 Отговор
    Радке , казахте ми да пускам музика на кокошките ми , но не ми купихте аудио уредба и носители към нея , аз твърдя , че сте длъжни да ми ги купите , вземането на решения е съпроводено с поемането на отговорности . По силата на какви обстоятелства ние се чувствате задължени да раздавате нашите пари за водене на война в Украйна , американска война при това , естествено след като си отделите вашите тлъстички заплатки и пр. . Коя предизвика кризата в енергетиката , кой предизвика кризата около Ковида , кой бе Радке , та сега не дължал и то не лично свои пари , а пари пак наши , че и условия поставял .

    Коментиран от #124

  • 122 Ганчо

    3 3 Отговор
    Теорията за 70% се доказва ежедневно!!
    При този електорат лидери като Костадинов и парти като Възраждане имат огромен потенциал......
    Сега им е времето да поведат лудото хоро, което се вихри в България последните 30 години......
  • 123 нннн

    6 3 Отговор

    До коментар #85 от "Гостът":

    Добавям, че Германия ще ни продава перки да гоним вятъра.
  • 124 Мдаа

    3 3 Отговор

    До коментар #121 от "напълно порочна и вредна администрация":

    Кои "ваши пари" са дадени за "водене на война в Украйна"? Я кажи. Аз се сещам за едни "ваши пари" ИЗКАРАНИ от войната в Украйна. И то МНОГО пари.

    Коментиран от #145

  • 125 Абе г-н Селянин

    5 2 Отговор

    До коментар #108 от "Олеоле":

    Ти ги разбираш тия неща , не случайно си омъжен за афроамериканец и си в розовата армия н НАТО

    Коментиран от #128

  • 126 Демократ

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "Дрън, дрън":

    Очаквана реакция от човек, който отказва да приеме истината,която се случва пред очите му, защото му е разпоредено да бъде сляп и глух и да подкрепя лъжци и крадци. Няма как България да се оправи с такива лишени от мисъл хора.
  • 127 Тома

    3 7 Отговор
    Ние вярваме на костя защото сме едни от 80% .Преди него същите приказки говореше и бай сидер и видяхме докъде стигна.Единственото е че стана милионер
  • 128 Олеоле

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "Абе г-н Селянин":

    Пак африканци са му в главата. Абеее, да не би ... ? :)))
  • 129 край

    8 3 Отговор

    До коментар #120 от "Мдаа":

    Ми това, че това е общ заем, гарантиран от всички правителства ти го казва Радан. Ако няма да връщаме заем който не сме взели - тогава хич не ни трябват тия пари.
    А опитът за омаловажаване на третата политическа сила с фамилиарното "Коце" как го намираш.

    Коментиран от #133

  • 130 Гостът

    7 2 Отговор

    До коментар #87 от "Мдаа":

    Къде прочете че работя за ,,рашка с чашка" ?Нито ме интерсува Копейкин,Костя или както там го наричате. Много си малък да ми обясняваш за ,,хиперинфлация" Оцелял съм след 89та,оцелял съм и след 97ма.2008 не я броя.Опорките ти са смешни,не заслужаваш даже да ти се отговаря в коментар.

    Коментиран от #137

  • 131 Време е

    4 10 Отговор

    До коментар #109 от "Бгг":

    Тези,които искат България да не е в Европа и да не е част от цивилизования свят, да кажат каква България искат - част от Азия, като Северна Корея или Беларус, държава-концлагер, откъснат от света,заградена с бетонна стена, забранена за влизане и излизане ,с лагери за несъгласните и т.н. Да кажат какво искат, за да стане ясно какви са. Да се направи референдум с много прост въпрос : ДИКТАТУРА ИЛИ ДЕМОКРАЦИЯ.

    Коментиран от #136, #159

  • 132 Браво бе

    9 2 Отговор

    До коментар #113 от "Мдаа":

    Мисире , я дай едно доказателство за Костадинов, само едно , доказано ! И ако успееш да те правим главен прокурор понеже ДАНС и главна прокуратура не успяха да ДОКАЖАТ НИЩО !!! Но ти нали си на заплатка трябва да плюеш яко понеже тук не може да бъдеш наказан за клевета , Мисире

    Коментиран от #134

  • 133 Мдаа

    2 8 Отговор

    До коментар #129 от "край":

    "Ми това, че това е общ заем, гарантиран от всички правителства ти го казва Радан" Ако не се включиш към въпросния план не връщаш никакъв заем. Заема е за тези, които се включат към плана. Няма включване, не плащаш нищо. Ти дори не можеш да разбереш какво се говори. Според мен "Коце" е много меко. Трябвало е да го издрънчи с Копейкин, както руското службашче е заслужило да го наричат.

    Коментиран от #150

  • 134 Мдаа

    2 7 Отговор

    До коментар #132 от "Браво бе":

    Изброени са ти три само в тази статия. Подробните лъжи на Копейкин са посочени и описани с опроверженията - на платфмата "Лъжеш ли". Копейкин изобщо не е бил разследван от ДАНС, че да говориш лъжи и за това.

    Коментиран от #142

  • 135 черният шлифер на костов

    7 2 Отговор

    До коментар #101 от "Мдаа":

    не ми вдена ма мохабета!
    Скапахме всичко което работеше и имаше БДС на продуктите!
    Сега сме принудени да ядем тия ............. немски фашкии обвити в целофан.
    Жалко, че бяхме излъгани през оная 89 !

    Коментиран от #139, #141

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Мдаа

    3 6 Отговор

    До коментар #130 от "Гостът":

    "Къде прочете че работя за ,,рашка с чашка" " В постовете ти. Приказките не променят нищо. А руските слуги всичките сте или такива, които сте "оцелявали", но тънете в бедност точно защото освен да "оцелявате" друго не можете, или такива като Копейката, който "изведнъж" магически се замогнаха, след като реши да се прави на "родолюбец". Интересно, че такива големи патриоти като вас не смеят да обсъждат откъде Копейкин има такива пари за всичко, което притежава?
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 НЯКОЙ

    6 4 Отговор
    Лъжливото Коце като лъжливото овчарче, а вълкът нещо се бави !
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Браво бе

    5 4 Отговор

    До коментар #134 от "Мдаа":

    Мисире , спокойно не трепери , нищо не става от тебе язък за евро или юс центовете дето ти подхвърлят . Всеки нормален и не предубеден ще разбере от твоите излияния в коментарите ти че си Месир хвърлящ пусти думи в пространството , смешен си ...

    Коментиран от #162

  • 143 Това е вила

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Лъжа или измама?":

    някъде из пущинаците,незнайно на кой!
  • 144 Браво бе

    4 3 Отговор

    До коментар #139 от "Мдаа":

    Месире спри че вече прекали ха-ха-ха , тежък случай си имаш нужда от квалифицирана помощ ха-ха-ха

    Коментиран от #147

  • 145 готин гейчо

    4 4 Отговор

    До коментар #124 от "Мдаа":

    При теб очевидно нещата са за началното , а може би и за " изоставащото " , чии са парите с които оперират администрациите , кой ги е изкарал , от кого са събрани по един или друг начин. Урсула дори не може да напечати , буквално да напечати толкова номинал , колкото и е заплатата и разходите около нея , камо ли да ги произведе като пари , не като шарени хартийки .
  • 146 проКОСТАстака е обсебил тази роля

    7 7 Отговор

    До коментар #103 от "Русофоб":

    Все някой трябва да води овцете. След сидеровото магаре трудно се намират овчари.
  • 147 Прокопий

    3 5 Отговор

    До коментар #144 от "Браво бе":

    При теб нужда от помощ няма, ватниче, всичко отдавна е загубено...
    😂😂😂🤣🤣😂😂😂😆😆😆😆😂🤣😆😆😆😆😂🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂
  • 148 Тъмен субект

    4 2 Отговор

    До коментар #93 от "Мдаа":

    Ти наистина не схащаш връзката и начина, по който държавите се тикат в капана, но си е твое право да си имаш мнение.
  • 149 Росси Z

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мижитурките най много квичат, какъвто е":

    Еееее вий троловете и събота ли работите? Не е лесна и вашата.
  • 150 Край

    9 2 Отговор

    До коментар #133 от "Мдаа":

    Ако си прав - парите по ПВУ не трябва да ги взимаме. Да си ги ползват със здраве. Да взезем заем за да си затворим централите - трябва чавка да ни е изпила ума.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 мила ми

    8 3 Отговор
    Радке с розовите прашки , след батака дето забъркахте с енергетиката с " зелени сделки " и тем подобни недомислици , не твърдя , че няма и някои смислени неща в тях , но те бяха употребявани за прах в очите на хората , а изпълнението беше 100 % некадърност и невежество , чух Урсула да призовава ние да сме си намалели стайната температура с по няколко градуса и да се къпем по нашенски маниер с честитене на банята , сиреч рядко да се къпем , но не я чух за намаляване на заплатите ви и другите разходи около вас , а те са огромни.
  • 153 !!!?

    9 10 Отговор
    Копейкин е фаворита на Митрофанова и като такъв трябва да лъже наравно с Гуруто им Путин !!!?

  • 154 Само напомням

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "РАДА ДЪЛБ":



    Не само ЕК и правителствата съсипаха икономиката ни (на целия ЕС) в полза на БОГАТИТЕ и КОРПОРАЦИИТЕ, но и ни карат да теглим ЗАЕМИ от техните БАНКИ.





  • 155 Фашагеев

    3 7 Отговор
    Този нещастен човечец искаше ли да вкарва неваксинираните в затвора?

    Коментиран от #157

  • 156 Виктор Николаев

    6 3 Отговор
    На дребната руска монета му вярват само тези които искат да му вярват , нищо или поне над 90% от това което бръщолеви не отговаря на истината , това че говори като някакъв пророк и си придава тежест е плява , нито има капацитета нито чара да е водач , по скоро е овчар , той и така се държи всъщност , лъже маже , малко помия и накрая ррррррррррр .... , беч беч беч .....праща стадото да пасе ....
  • 157 Фашагеев е мостовата подлога

    3 1 Отговор

    До коментар #155 от "Фашагеев":

    За оня ивропеец, а не за Костадинов става дума
  • 158 Друг варненец

    2 4 Отговор
    В коментара си след изборите, К. Костадинов, отправи критики и внушения, точно към най успешните постижения на демокрацията, посредством която България успя да защити националният си интерес, както по отношение на сигурността, в следствие на членството си в системата за колективна сигурност НАТО, така и да си осигури икономически просперитет, благодарение на който достигнахме, 34 място по показателя "Качество на живот", пред Унгария, Сърбия, Турция и Македония! Да не говорим и за Демократичните свободи, присъщи само на цивилизованите народи!

    Коментиран от #160

  • 159 Исторически парк

    3 4 Отговор

    До коментар #131 от "Време е":

    Искаме България извън ЕС. Искаме тази България, която беше преди да влезем в ЕС и НАТО. Искаме тази България, където един хляб струваше 1000 лева,а цял ден работехме за три хляба. Искаме тази България с хиперинфлацията, където на ден по пет пъти се увеличаваха цените,искаме тази България, където вместо евро в портфейл в джоба,ще носим торба с левове на врата. Искам да имаме санкции от ЕС и НАТО. И затова гласувам за Костя, защото мислим еднакво

    Коментиран от #164

  • 160 яко си омазал

    1 0 Отговор

    До коментар #158 от "Друг варненец":

    Те на това му се вика дебелашко лъжене .
  • 161 Колко

    4 0 Отговор

    До коментар #115 от "Наивен":

    трябва да е глупав един човек, който не може да разбере какво му се казва. Аз не съм наивен, защото видях тук снимка на "палата" на Киро в кв. Бъкстон. Къщата беше голяма - три етажа, но тогава още казах, че къщите на селяните в Горубляне я превъзхождат ... И също много добре помня за намерението му да" ходи пеш" по улицата, да се среща с хората ... Свучеше много умилително. Като за наивници.
  • 162 Ейй,

    0 5 Отговор

    До коментар #142 от "Браво бе":

    Ти като другаря Копейкин си се агресирал. От платените тролчета ли си или по принцип толкова до можеш? Опровергай как Костя изплаща повече пари по ипотечен заем отколкото са му постъпленията или, че трудовият му стаж е на партийна проститка и , че е работил само като директор на музея в Добрич в който аз като добруджанец, съм влизал само веднъж, толкова има какво да се види.

    Коментиран от #166

  • 163 Вирус

    2 1 Отговор
    Абе и тоя се скри в ЕП сега мозъци ръси

    Коментиран от #172

  • 164 Време е

    1 0 Отговор

    До коментар #159 от "Исторически парк":

    Да разберем колко нормални хора има в България и колко нямат връзка с мозъка си,колко виждат,чуват,знаят кои са и знаят какво искат,за да живеят добре и свободно.
  • 165 фбр

    2 1 Отговор
    Не щем акъл от хора със сбъркана сексуална ориентация , като Рада Дълбоката !
  • 166 Брей

    2 0 Отговор

    До коментар #162 от "Ейй,":

    Ами нищо чудно, че веднъж си влизал. Сигурно не ти е останало време от влизане в Лувъра, Ермитажа, Британския и кой знае колко още музея по света си обиколил. Не бъди излишно скромен. Разкажи ни.
  • 167 фактите

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Някой":

    Абсолютно! Никой не ги казва тия неща, от т.нар. евроатлантици, а това е горчивата истина. Всичко е за наша сметак и сме на минус! То е видимо. Киев, столицата на държава във война изглежда в пъти по-дборе от столицата на европейска България. А по селата какво е - мизерия страшна. Целта на ЕС е да ограбва малките държави и де факто да ги унищожава! Евала на англичаните, че излязоха от тоя ЕС капан.
  • 168 Глей сига

    3 1 Отговор
    АБЕ РАДАНЕ ТИ СЪВСЕМ СЕ СМАХНА БЕ МАЙКА ЧУВАШ ЛИ СЕ КВО КАЗВАШ
    1 ЗНАЧИ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ВЗЕМА ЗАЕМИ ЗА НАША СМЕТКА БЕЗ ДА НИ ПИТА АМА НИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ВРЪЩАМЕ
    2 ОТ КОГО ГИ ЗИМА БЕ РАДАНЕ И НА КАКВА ЛИХВА
    3 РАДАНЧО А ДА ТЕГЛЯ И АЗ ЕДНО КРЕДИТЧЕ НА ТВОЕ ИМЕ АПЪК МОЖЕ И ДА ТИ ДАМ НЯКОЙ ЛЕВ АКО СЛУШКАШ НАВИТ ЛИ СИ
    КОМЕНТАР. В ИСТЕРИЯТА СИ ТЕЯ ПОЧНАХА САМИ ДА СЕ ИЗДАВАТ АМИ ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ КВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ КАТО ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА И ДАЛИ НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ПЕНСИИТЕ НА ГРЪЦКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ
    2
  • 169 Касапин

    3 2 Отговор
    600 000 БЪЛГАРИ ИСКАТ РЕФЕРЕНДУМ ТА КВО МИСЛИ РАДАНЧО ИВАНКОСГОВАТА ПОД.......ГА МИ Е ПРЕЗ .............

    Коментиран от #170

  • 170 Копейкин Костя

    2 2 Отговор

    До коментар #169 от "Касапин":

    5 милиона българи не искат референдум!
    Какво искат "ВъZбуждане " не интересува никого!
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Румен Решетников

    2 2 Отговор

    До коментар #163 от "Вирус":

    Хахаха. Догодина има избори за еврог.., пардон, европейски парламент. Искам да видя как патриотите на Костя се отказват от 15-20 хиляди евро на месец и не участват в изборите! 😂
  • 173 Абе радо

    2 1 Отговор
    ЩО ВИКАШ КОЦЕ НА ГН КОСТАДИНОВ ВИЕ ДВАМАТА ДА НЕ СТЕ НЕЩО А ИЛИ САМО СИ МЕЧТАЕШ ЩОТО ЧОВЕКА Е ЖЕНЕН С ДЕТЕ НАЛ СХВАЩАШ ВИЖ С МАЛТИН ДИМИТЛОФ Е ДРУГО ОТ ЕДНА ПАРТИИКА СТЕ ВСЕ ПАК
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Боко праните гащи

    0 1 Отговор
    Да коментират 350 000 ли колко каза Белата златка 2, тука. Колко прост тре да си, да гласуваш за тея? Повече от мене!
  • 176 Комши

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Пешо от панелката":

    Някои съседи ще са на загуба иначе няма да има смисъл от заема