Last news in Fakti

26 Април, 2023 16:00 7 150 196

От какво се хранят "Възраждане" и Костадинов

  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • герб-
  • румен радев

"Възраждане" ще престане да расте главоломно само с прекратяването на политическата криза

От какво се хранят "Възраждане" и Костадинов - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проблемът с "Възраждане" далеч не е само в размера ѝ: структурата на нейните избиратели издава белези на една широконародна партия с идеологически и организационен потенциал, пише Веселин Стойнев.

Първоначално мнозинството политици и анализатори успокояваха, че "Възраждане" е поредната националистическо-русофилска формация, която си има таван и не може да расте кой знае колко. Когато на изборите на 2 април тя порасна само за 6 месеца с 40% (с над 100 000 гласа), превръщайки се в трета сила, мъдреците започнаха да поизтрезняват – абе и втора сила може да стане при нови избори. Иначе всички вече са единодушни, че става дума за протестен, антисистемен вот, който се храни от политическата криза. И щом се състави правителство и то стабилизира положението, анаболните мускули на "възрожденците" ще се спихнат.

Възможно е да стане точно така или поне да спре електоралният растеж на партията на Костадин Костадинов. За това обаче ще е необходимо не само да има редовно правителство, а и то да постигне в краткосрочна перспектива ясни успехи - овладяване на инфлацията (чийто тренд така или иначе върви надолу), увеличаване на икономическия растеж (чийто тренд също е надолу), влизане в Шенген и разчистване на пътя за еврозоната.

Но ако 49-ият парламент не излъчи кабинет и отидем отново на избори през юли или през септември, "Възраждане" ще набере още сила. И тогава евроатлантическите формации ще бъдат принудени на безусловно съглашение помежду си, само за да не допуснат формацията на Костадинов до властта. Или пък някоя да ѝ протегне партньорска ръка.

Народна партия с идеологически потенциал

Проблемът с "Възраждане" обаче далеч не е само в размера ѝ, макар че размерът има съществено значение. Структурата на избирателите на формацията показва, че това вече не са само някакви "маргинали и бесни путинисти". Става дума за втората партия по дял на висшистите и трета сред гласувалите българи в чужбина. Изрази като "ами това показва какво ни е висшето" или "то навън бая мрънкащи бачкатори има" няма да са съвсем справедливи. Защото това са белези на една широконародна партия, с идеологически и организационен потенциал.

Идеологическата ѝ база започва да се оформя и бухва. Нито публичното признание на руската посланичка Митрофанова в политически симпатии към Костадин Костадинов, нито една победа на Украйна във войната на Русия срещу нея, ще подкопаят русофилството, на което "Възраждане" се осланя. Защото в България то има дълбоки корени. Убедените евроатлантици и отявлените путинофили са относително малка, но добре видима и чуваема по ефири и площади част от обществото. Голямата пасивна маса българи са тихи и невъзмутими русофили. Те никога няма да заклеймят категорично Русия, дори когато тя е брутален агресор и се превръща отново в тоталитарна държава. Те не обичат Запада, но нямат нищо против възможностите, които той им предоставя – докато не решат, че това е просто даденост. Те не са и влюбени в Русия, но държат да си я имат като нещо свое, което винаги са имали – и не искат някой да им разваля картината с някакви си Бучи и Навални. И колкото повече са склонни да обвиняват Запада (Европа, НАТО), толкова са по-склонни да оправдаят Русия (Путин). И обратно.

Ще се превърне ли "Възраждане" в системна партия?

Може да има много обяснения на тази диалектика "мразя Запада – оправдавам Русия" и всичките да са едновременно валидни: че след ЕС и НАТО нямаме нов общ проект за бъдеще (нищо че не сме си дозавършили членството в тези съюзи); че преходът роди огромни социални разслоения, които не се преодоляват и с еврочленството; че днешният човек на пост-истините не вярва в нищо и е лесно манипулируем; че по народопсихология българинът никога не е категорично "за" или "против", а все гледа да избере и двете едновременно или нещо по средата. Всичко това е широка и еластична база за една антибрюкселска, неутралистка, патриотарско-популистка политика ала Вучич и Орбан. Която може да крепне върху градеж на партийни структури ("Възраждане" показа, че може да събере над половин милион подписи за референдум, за разлика от ИТН) и на обилен достъп до медиите (Костадинов се появи три пъти повече от останалите партийни лидери по телевизиите в предизборната кампания, а партията му бе номер едно в социалните мрежи).

"Възраждане" ще престане да расте главоломно само с прекратяването на политическата криза. Но когато вече няма да разчита главно на протестна енергия, за да запази устойчивост, тя ще поеме към трансформация в системна партия. Което означава в следващ момент курс към излизане от парламентарна изолация и търсене на власт в сътрудничество с други партии. Така тя ще нормализира окончателно анти-натовския, контра-европейски и про-руски политически дискурс. Винаги ще се намери кой да ѝ подаде ръка. Досега всички системни партии дружно ѝ помагаха с безучастен поглед. В един момент за някоя ще стане взаимно изгодно партньорството с "Възраждане". В името на което Костадинов ще е по-балансиран и конструктивен - за да наложи новото статукво на една поизместена от сегашната ѝ орбита България.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    70 11 Отговор
    От кавото и другите.
  • 2 Мнение

    157 64 Отговор
    От подкрепата па българският народ (нормалната родолюбивата част)!!!
    А също и от показването на истината за овладените медии като ДВ, пред обществото ни!

    Сега когато коалиция сорос-донос се разпадне, ще бъде време за Възраждане на България!!!

    Коментиран от #16, #184

  • 3 Исторически парк

    149 58 Отговор
    Хранят се от гейче веле 😏 ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Коментиран от #151

  • 4 Време е!!!

    162 62 Отговор
    На следващите избори резултата на Възраждане ще е около 45%!

    Коментиран от #59, #192, #194, #196

  • 5 Последния Софиянец

    136 55 Отговор
    Те са гласа на хората от площада в парламента.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ВЪЗРАЖДАНЕ

    149 53 Отговор
    СЕ ХРАНЯТ СЪС ЛЮБОВТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД КЪМ ТЯХ! ЗА РАЗЛИКИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ ПРЕДАТЕЛИ НА ХРАНИЛКА ОТ НПО
  • 9 Възраждане

    68 129 Отговор
    се хранят от злоба, наглост и лъжа.

    Коментиран от #42

  • 10 Как

    53 106 Отговор
    от какво ? От манипулации , гнусни сценарии , от опашати лъжи , от наивните хора , залъгващи ги с патриотизъм , че са голяма работа , от субсидии и от абсолютна не честност !
  • 11 РУСКИНЯ

    9 91 Отговор
    АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ И ФОНДАЦИЯ МОСКВА Е СПАСЕНИЕТО ЗА СТРАНАТА
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Уса

    103 32 Отговор
    Попитайте първите две банди с какво се хранят и от къде?Нив сащ знаем повече затова подкрепата за Възраждане се увеличава единствените българи в проукраинския парламент
  • 14 Българин

    60 116 Отговор
    Копейкин просто е един тарикат, който е разбрал, че в България има много хора, които не искат да им говориш истината. Те искат да им говориш това, което те смятат, че е истина. Те се чувстват прецакани и неуспели в живота и са решили, че ЕС, НАТО и САЩ са виновни за това. И за да се чувстват добре искат някой непрекъснато да им повтаря, че не те а някакви тъмни сили са виновни за проваленият им живот. И Копейкин непрекъснато повтаря, че България е американска колония, всичко се решава в американското посолство, ЕС ограбва България, западните капиталисти са довели българският народ до просешка тояга а приемането на еврото ще ни унищожи като нация. И предлага просто решение - България да възстанови суверенитета си като излезе от ЕС и НАТО. Но не казва, че ако това стане, България ще спре да съществува.

    Коментиран от #35, #41, #94, #168

  • 15 123456

    121 42 Отговор
    Точно обратното - когато крадците се разберат и направят коалиция , подкрепата за Възраждане ще скочи още повече! Хората искат справедливост и спазаване на законите ! И аз съм висшист с 5 езика и искам Възраждане да зачистят блатото до дъно !

    Коментиран от #66

  • 16 Психиатър

    52 102 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Да гласуваш за Израждане си е сериозна диагноза.

    Коментиран от #24

  • 17 Тошко

    82 12 Отговор
    Още анонимна пропаганда се лее. Как да ви вярваме когато авторът се притеснява най-малкото да се подпише под творението си? Да застане зад думите си като истински мъж.

    Коментиран от #54, #74

  • 18 Интересен Въпрос НЕ

    40 65 Отговор
    От какво се храни ли?
    От руски кебапчета 3то качество и от руски тролове..за разлика от ДПС и ГЕРБ които си позволяват да разкарват чувалите с картофи при специални случай
    тука говорим за платени тълпи на всяко публично мероприятие което се дава по телевизията..В България има достатъчно руски капитал замесен и говорим общо взето за солидна централизирана организация това няма как да е дело на неграмотници като Костадинов..поредното руско извращение на територията на републиката подкрепено тоя път много солидно на няколко нива..положение което се ползва от уж натовски ориентираните ГЕРБ у ДПС едно за да блокират парламента..друго за да натискат съюзниците да си затварят очите за тормоза които осъществяват върху българския народ което значи че дървото е разклонено доста и може да излезе че няма кой да разследва такива активни мероприятия което всъщност е факт
  • 19 Истината

    43 79 Отговор
    Костя Копейкин е патологичен лъжец, може би защото е роден на 1 април. Така например справка на платформата ”Лъжеш ли?” показва, че Копейкин е изрекъл
    17 лъжи по време на предизборната кампания за вота на 2 април. Редом до него с 11 неверни твърдения се нареждат съпартиецът му Цончо Ганев, както и Делян Добрев от ГЕРБ.

    Коментиран от #27

  • 20 Павел пенев

    91 28 Отговор
    Фашизоидната медия DW твърди че Възраждане ще се спихне, ако изчезне политическата криза у нас. Но как ще изчезне политическата криза, с нашите алчни простаци ръководени от краварското посолство и НПО-та платени от Сорос? DW да каже как ще се оправи Германия след като е окупирана от 50,000 американски войници настанени в няколко бази?
  • 21 Мда

    42 71 Отговор
    Храни се от лековерни хорица, 99процента путинисти.

    Коментиран от #31, #108

  • 22 байхой

    59 11 Отговор
    политическата криза се храни от простотията на хората,а процентният вот на партии като възраждоне е мерило за това колко им е просветнало на хората
  • 23 Коцето

    44 22 Отговор
    измита боклуците метлата.Ние сме Метлата..
  • 24 но не

    35 11 Отговор

    До коментар #16 от "Психиатър":

    по сериозна от твойта диагноза, както си се и писал, пс ихо .
  • 25 илия

    80 19 Отговор
    Страх ги тресе от Възраждане , опа от Възмездие .
  • 26 Гост

    66 9 Отговор
    Истината е , че има вакуум в политическия живот, който се запълва предимно от Възраждане. Политическите основи на ГЕРБ са разклатени вече и рано или късно ще се сринат. ПП започна с нови уж хора, но се държат и искат да управляват досущ като ГЕРБ. Да не говорим, че лъжите и обещанията ги нямат за нищо. Колкото и да се опитвате да обезличите Костадинов и да смятате, че той няма да има нарастващо политическо значение, толкова повече наливате вода в неговата мелница. Защото, като журналкисти, сте свикнали да служите, а не да мислите.
  • 27 Последния Софиянец

    43 12 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    И всички тези уж ,, лъжи,, излязоха истина.
  • 28 Алооо

    30 40 Отговор
    Хранят се от изборите. Колкото повече има, толкова повече пари постъпват в банковата им сметка. На такъв принцип живеят. Докато има риби, ще има и рибари....
  • 29 Брад Бит

    79 20 Отговор
    и какъв точно е проблечът с Възраждане и за кой е проблем Възраждане? Май демокрацията вече не ви харесва толкова, а?
  • 30 Хомосапиенс

    31 45 Отговор
    Хранят се от българската тъпота.
  • 31 Ерик Пърделко

    46 8 Отговор

    До коментар #21 от "Мда":

    вие тежковерните порица върнахте пак баце боци дето 12 години ви такова с 200. Пха...пха...пхахахахахахахахахаааааа

    Коментиран от #91

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пацо Рабан

    26 5 Отговор

    До коментар #32 от "Само питам":

    за пижки се обърни към пипитата и конкретно ония коркащия се
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Браво !

    15 38 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Много смислен коментар . Само пропуснахте да обясните че Копи е протеже на Боко и е там за да лае и заблуждава ЕС че Боко е по добрия вариант

    Коментиран от #39

  • 36 Митрополит Методий Кусев

    21 48 Отговор
    България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство.
    Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия.

    Коментиран от #73

  • 37 пенко

    24 10 Отговор
    ДОЙЧЕ -ВЕЛЕ ---ЮБЕР ААЛЕС - ЮБЕР АЛЕС-- ДОЙЧЕ-ДОЙЧ ----- ШВАЙНЕ -ШВАБЕН - ГУТЕН - ВООЛЕН --- ШВААЙНЕ -ШВААБЕН ИС -ИС -ВОЛТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 38 Някъв си

    14 55 Отговор
    Възраждане ще върне социалната справедливост,ниските цени на храна ток и вода,бензина ще стане 0,50 ст.новите Лада и Москвич,ще се продават без записване и ред на заводска цена,ще подсили непобедимата безаналогова велика армия с верни последователи.

    Коментиран от #46

  • 39 Българин

    36 16 Отговор

    До коментар #35 от "Браво !":

    Реално погледнато никой от официалните русофили не е направил толкова много за руските интереси, колкото е направил Борисов. Той беше този, който наложи мораториум на проучванията за газови находища и 12 години не направи нищо за интерконектора с Гърция. След анексията на Крим искаше "лодки и платноходки в Черно море" и саботира формирането на обединена натовска флотилия, която да се противопостави на руснаците. Ходи в Русия да се мазни на Путин и накрая му построи 490 километра газопровод за пренос на руска газ за Сърбия и Унгария, с 4
    милиарда български пари,(3 млрд. строителство и 1 млрд. опростени неустойки на Русия)
    които ще се изплатят след 20 години от транзитните такси. Радев, Нинова и Копейкин са русофоби в сравнение Баце!

    Коментиран от #145

  • 40 Стършел

    18 31 Отговор
    Късотокоце и да е първи, най-много да постигне резултата на жанчо виденов! Но народа докато отрезнее, загубите ще са огромни!
  • 41 Последния Софиянец

    8 34 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Снощи Коце мина при мен хапна киевски котлети и ми каза да се готвя за министър на туризма след следващия избор той ще стане мин.предс.
  • 42 Пълен

    13 11 Отговор

    До коментар #9 от "Възраждане":

    Смешник си !!!!!!!

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Америка сее смърт

    49 12 Отговор
    А я напишете кой спонсорира ПП и ДБ. Предизвиквам ви

    Коментиран от #52, #100

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мешка Робева

    2 15 Отговор

    До коментар #38 от "Някъв си":

    оао, колко оригинално, почти задремах от скука
  • 47 Наблюдател

    23 36 Отговор
    И Костя Копейкин е пратен добре. Това е скромният му дом с цена 100 000 евро.

    Коментиран от #67, #128, #135

  • 48 Расте ли Възраждане означава

    27 49 Отговор
    само едно РАСТЕ ОПРОСТАЧВАНЕТО ! Българинът "умира" да чува това което иска и почернелият българин Костадинов точно това му говори зад микрофона и го превръща моментално в ПАТРИОТИЗЪМ - мечтата на всяко нищожество ! Някой читав българин да е чул от Копейкин как ще изправи на крака България и нейната икономика ? Някой читав българин да е разбрал как с излизането ни от ЕС и НАТО Копейкин и ордата му от "патриоти" ще спасят държавата от изолация ? Някой читав българин да е разбрал от Копейкин как като запазим лева ще излезем от беднотията ? Някой читав българин да е чул някаква програма на Копейкин и шайката му за излизане от беднотията ? Употребявам думата "читав" защото въпросите които отправям не са за "копейките", те не са в тази категория хора, те са от категория "овце" вървят след овчаря без да мислят, той умее да ги "храни" с това което ИСКАТ да чуват...Възраждане е същата ЧУМА като Атака, ВМРО, шайките на В.Симеонов и Марешки, събират простите и подлежащите на ОПРОСТАЧВАНЕ българи страдащи от СТРАХ и мечтаещи за ПАТРИОТИЗЪМ и им говорят това което искат мишките на чашка в кръчните, всеки нормален знае до къде стигат ! Ботев и Левски събирали смели и патриотични българи, тези келемета Сидеров, Шкембето, Валери, Марешки и Копейкин събират страхливи и прости българи мечтатели за героизми....

    Коментиран от #131

  • 49 Фекален зиноморф

    35 15 Отговор
    всеки, който не изпълнява волята на козиак, е проблем
  • 50 Фалшиви мутри разни

    19 31 Отговор
    Ако тия клоуни бяха истински националисти щяха да скандират не само срещу НАТО ами срещу всичко и всички най-вече Турция Гърция Румъния..Македония..тия са 4то поколение платени агенти на руснаците
    КЪДЕ МОЖЕ ДА ТЪРСИМ ГЕНЕЗИСА ЛИ?
    във куците учебници които са писали комунистите след 44 година там е генезиса

    Коментиран от #53

  • 51 Моряка

    30 6 Отговор
    Този надут пуяк пак се изака върху народа.Но ако любимото му НАТО го призове срещу путинистите в Украйна,познайте къде ще се скрие.Високомерно!Подобно на пинчерите на Пасито.

    Коментиран от #65

  • 52 А ти знаеш ли, техният

    11 24 Отговор

    До коментар #44 от "Америка сее смърт":

    КОВЧЕЖНИК ли си, или си поредното просто келеме което повтаря само това което Копейката говори пред стадото овче ?

    Коментиран от #104

  • 53 Про фан

    21 5 Отговор

    До коментар #50 от "Фалшиви мутри разни":

    я кажи как Румъния се меси в управлението. Сподели овчата си логика

    Коментиран от #60

  • 54 Педал

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Тошко":

    Ти, си мъж бе!
  • 55 Сод Омит

    29 8 Отговор
    демокрацията е добра само когато служи на интересите на господаря. Иначе е ужасно нещо
  • 56 Вирус

    24 11 Отговор
    Айдеее пак прокиша с какво точно им пречи възраждане

    Коментиран от #77

  • 57 Бай араб

    11 5 Отговор
    Статията не отговаря на заглавието.
  • 58 Наблюдател

    23 34 Отговор
    Костя Копейкин е по лош от Чеченеца, Куката и Емили Тротинетката взети заедно. Води на каишка гласувалите за него а те понеже не разбират му се радват и го адмирират

    Коментиран от #84

  • 59 Мда

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Време е!!!":

    От сегашния,нали?
  • 60 Трай клоун

    11 4 Отговор

    До коментар #53 от "Про фан":

    Румъния се е намесила навремето във една война и е преместила границите
    Ако се интересуваш може да се разходиш по селата след Балчик и да видиш как там по къщите им още се намират румънски лей и румънски паспорти и вестници

    Коментиран от #62, #64

  • 61 Джони Чеп

    26 11 Отговор
    интересно как пипидуби не са квалифицирани като проблем, при положение че удвоиха външния дълг за краткото си безславно управление. В този атлантически свят правилното е грешно, а черното е бяло, нищо чудно, че тинята е на повърхността и във всеки телевизор
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 анонимен

    5 21 Отговор
    Младите го използват, да им привеждат пари и да плюят, за кого им кажат, не ми се ще да вярвам, че подкрепят Коста, пари им привеждат. Да завърша на запади да се върна в Бг, от какъв зор, но май младото е с немец и обратно, майки се бъркат, а не мислят, че като мъже им на 50 починаха, а те ще живеят, и спъват децата си, че имали 4,5 жилища и кво като имат, а въздуха в Бг е дим с черни облаци и простоват и ограниен народ, на нашия е и ми е мило, младото, че се върна в бг и дай боже обратно в германия Франкфурт на Майн.
  • 64 Тон Kyрлеоне

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "Трай клоун":

    навремето бахахахаха ти сериозен ли си бе каттил дай да викаме против мамотите че са газили хора

    Коментиран от #68

  • 65 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Моряка":

    Коментар 51 се отнася за Мда-то от 21.Извинете.
  • 66 Абе

    3 10 Отговор

    До коментар #15 от "123456":

    Явно си изперкал от много учене!
  • 67 Братята Кабабик

    21 1 Отговор

    До коментар #47 от "Наблюдател":

    хахахаха 100 000 евро не мож купи панелка гарсониера в софия бе момче

    Коментиран от #95

  • 68 Много си объркан ТИ

    11 16 Отговор

    До коментар #64 от "Тон Kyрлеоне":

    Не бе викай срещу НАТО че ти пази долната част на гърба щото българските комунисти са откраднали пари за 10 самолетоносача
  • 69 дядото

    25 18 Отговор
    ама,че тъпо.от какво се била хранела партия възраждане.и аз и много хора от моя кръг,гласуваха за възраждане не защото са русофили, защото са българофили.защото ни писна да сме колония на запада,а колонизаторите да ни унищожават- и като народ и като държава,да живеем във все по-нарастваща бедност и мизерия и защото те от възраждане ни предлагат ,може да се окаже илюзия,но това от което имаме нужда.и най-вероятно така на власт ще дойде новия български фашизъм

    Коментиран от #113

  • 70 Някой си

    18 20 Отговор
    За възраждане всичко е по вина на Козяк,Ес , НАТО. Те са виновни за разрухата.Някой да е чул лоша дума от него за неплащането на данъци от фирмите на "доброто"посолство?Лоша дума за крадците на всички еврофондове?И в същото време нищо конкретно,като визия за управление на България.Толкова.С това се изчерпва.
  • 71 Старец

    30 21 Отговор
    Еврозоната и еврото, ако ги приемем, ще налеят още гориво в мотора на Възраждане.
    Всеки човек с мозък, разбира, че евроатлантизма ни води към блато, от което няма излизане.

    Коментиран от #109

  • 72 Хихихи

    5 3 Отговор
    И в Созопол има гърци или вече умряха. Дайте сега да обсъждаме всеки и всичко.
  • 73 Методи Кусевич

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Митрополит Методий Кусев":

    Казвам се ...!
  • 74 Абе

    21 3 Отговор

    До коментар #17 от "Тошко":

    Тошкооо, тошкооо, това, че от факти не са му написали името, не значи, че автора е анонимен!Влез в ДВ и ще видиш статията с името му, ама то висшето не учи на логика.

    Коментиран от #78

  • 75 Мдаааам....

    19 6 Отговор
    ...започвам да подозирам, че Възраждане е предпочитаното зло за БГ масмедиите -> то не бе реклама на тази партия, то не бе чудо. Има нещо гнило в Дания.
  • 76 Ош Кош

    25 13 Отговор
    тези западни ретарди така и не осъзнаха, че колкото повече храчат по Възраждане с гнилите си зловонни пасти, толкова повече хората разбират, че Възлаждане са прави
  • 77 Ами пречи като събира

    15 10 Отговор

    До коментар #56 от "Вирус":

    на куп всичката простотия и вместо да и "налива" разум, тя ги мами ! Искаш ли примери - ВАКСИНИТЕ, ВРЪЩАНЕТО НА СУБСИДИИТЕ, ФИКТИВНИЯ РАЗВОД, СЕРТИФИКАТИТЕ, ПАЛАТЪТ НА БРЕГА и т.н. ? Според теб измамниците не пречат така ли ? Бедни сме защото такива като теб са достатъчно прости за да не разбират, че са бедни ! "Прост народ - слаба държава" да ти говори нещо ?
  • 78 Ани Лингус

    9 4 Отговор

    До коментар #74 от "Абе":

    ма защо да влиза в ДВ бе чичо, той чете факти?
  • 79 Аззаззз

    27 13 Отговор
    Дойче зеле явно не могат да схванат, че българите са по интелигентни от обитателите на Германия, които не мога да нарека вече германци. Затова им е толкова тъпа и нескопосана пропагандата. Много ги е страх от патриотични партии и се опитват да ги злепоставят по всякакъв начин, а ефекта определено е обратен.
  • 80 дядото

    13 4 Отговор
    а се хранят от липсата на национално отговорни политици и управляващи,стремящи се само към лично оцеляване и облагодетелстване.и най-вече от отчаянието на вече бедстващите хора на българия.нищо добро не чака този народ и държава.нещо трябва да се промени.и то незабавно.утре за нас ще бъде късно.дано сте ме разбрали.
  • 81 Демократ

    16 19 Отговор
    Кремъл ги храни с много пари, а империята на злото е ненадмината в злодействата. Явно задачата на копейкин е създаване на хаос, всяване на омраза, злоба и разделение на хората в обществото и агресия,обиди, насилие вътре в Парламента и пречене на работата. Заедно са с Герб,дпс и итн,много са в статуквото,вредно за България.
  • 82 Всичко зависи от

    12 17 Отговор
    Восточният фронт.Не е зле копейките да почнат да си ровят дупки.За всеки случай.
  • 83 1234

    13 8 Отговор
    профански коментар, светът не е черно бял, това -> "мразя Запада – оправдавам Русия" просто не е вярно, не може ако не харесваш запада и не оправдаваш Русия да си путинофил, не може ако не оправдаваш СВО на Русия, но не опрадаваш и войната в Югославия , да си путинофил.
    "Те не обичат Запада, но нямат нищо против възможностите, които той им предоставя – докато не решат, че това е просто даденост. Те не са и влюбени в Русия, но държат да си я имат като нещо свое, което винаги са имали " -> някой осъзнава ли пълната тъпотия. Но зелето си е зеле
  • 84 Моряка

    18 8 Отговор

    До коментар #58 от "Наблюдател":

    Едва ли има по кьорав наблюдател.А бе махни най после този крив макарон от очите си ,бе приятел.И ще видиш,че светът не е само в Истанбулската конвенция,а Пасито не е единствения идол.И новия Херо Мустафа не е единствения Херо Мустафа.
  • 85 Перо

    18 11 Отговор
    Просто хората виждат в другите партии тотална меркантилност, при която няма ляво, няма дясно, няма идеология и непроменяеми политики, всичко е търгашество с най-ярък представител Божанков, син на трето-ешелонна селска номенклатура на червената буржоазия, гражданите виждат само Възраждане като некорумпирана партия с морални принципи, залагаща на патриотизма!

    Коментиран от #117

  • 86 Някакъв навремето

    5 0 Отговор
    Беше казал,че има решение за всичко.
  • 87 Бай араб

    16 17 Отговор
    Копейкин, Копейкин, каквото постигна в политиката неговия предшественик , това ще постигне и той.Копейкин си купи къща от Гуцанов, събира си парички,ще си изпрати децата в Америка, пък вие тука си пишете колкото искате.По някое време руските служби ще го ритнат и ще дойде следващия.Докато я има Русия -така ще бъде .Единствения шанс България да тръгне по нормалния път е ПЪЛНОТО унищожаване на РФ

    Коментиран от #172

  • 88 Иванушка🇺🇲

    16 20 Отговор
    Иzраждане и Копейкин се хранят с мършата която им подхвърлят руските фашисти. Дори и да спечелят изборите няма да изкарат дълго. Фюрера Копейкин подражава на своя идол престъпника Путин.
  • 89 Що мисирките обръщат

    13 7 Отговор
    Внимание на тези неуметтници?Пълен игнор от медиите.И без това само ще джафкат идиотизми.
  • 90 Ма днес

    22 8 Отговор
    да не е ден на Възраждане специално посветен... От сутринта Възраждане така, Възраждане онака. Като че ли в Парламента няма други партии, които да се критикуват, да се нападат. Човек може да си помисли, че ВСИЧКИ СЕ СТРАХУВАТ от Вирджиния, пардон... от ВЪЗРАЖДАНЕ. Вчера четох едно мнение за ДОБЛЕСТТА .на политическите мъже. Вярно, че това понятие отсъства, защото беше подменено с далавера и тарикатлък, но все пак малко куртоазия не е излишна. Похвалете противника в лицето на Възраждане, това прави добро впечатление на простолюдието. А и е умело прикритие на паниката, която явно тресе статуквото.

    Коментиран от #101

  • 91 Мда

    5 15 Отговор

    До коментар #31 от "Ерик Пърделко":

    Пърделко, баце никога не си е ходил, за да го връща някой, той си има твърд електорат. Вие, мекия електорат се лутате по партийките създадени да обират негативния вот срещу баце!

    Коментиран от #97

  • 92 Възраждане и ИНТ

    13 14 Отговор
    Костадинов и Слави Трифонов са хората,които искат да променят нещо във статуквото, за което останалите продажници милеят и бледнеят в незнание ,
    като Г-н Асен Василев, който дори не знае за какво са го поставили там. Възраждане и ИНТ, винаги ще имат поддръжници, мирни самоосъзнати граждани, които смирено чакат, наричани с всякакви имена , били русофили и.т.,не само да са опозиция на властващите и да се намалят скритите политически кражби и дупедавците за пари и Власт да бъдат съкратени, за да може някой да помисли как да си помогнем в държавата сами, нашата голяма фирма, а не само да се разделяме и разпродаваме.

    Коментиран от #99

  • 93 Джордж Куни

    20 17 Отговор
    нарастващият ужас от Възраждане у нашите козиаци показва само едно - Възраждане е на прав път. И част от народа все още не е с издухани мозъци. Всъщност са две неща това
  • 94 МиДа

    8 8 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Поздравления, за точния анализ!
  • 95 Наблюдател

    5 8 Отговор

    До коментар #67 от "Братята Кабабик":

    Така е според декларацията на Копейкин.

    Коментиран от #120

  • 96 Бай араб

    21 9 Отговор
    Никога Копейкин няма да си изпрати децата в Русия

    Коментиран от #122

  • 97 Ерик Пърделко

    17 3 Отговор

    До коментар #91 от "Мда":

    тук си прав, в обществото ни перманентно има една част корумпета, държавни нищоправци и откровени простаци като самия баци
  • 98 Бялата Златка навремето минаваше метър.

    12 13 Отговор
    По някой и друг тупаник ,и толкоз.Обаче в Европа обстановката е много напечена.Та в момента не е много здравословно да си от шайката на Коце.
  • 99 Българин

    16 17 Отговор

    До коментар #92 от "Възраждане и ИНТ":

    Израждане и ИТН са проруски партии и работят в тясна връзка с руската матрьошка Радев.
  • 100 Иванушка🇺🇲

    11 14 Отговор

    До коментар #44 от "Америка сее смърт":

    Как кой? Още ли не знеш. Кремъл и путинистите им пълнят гушите. Затова се скараха с баща си др. Радев. Почнаха да взимат и неговия дял.
  • 101 Не,бе.

    13 10 Отговор

    До коментар #90 от "Ма днес":

    Днес е денят на глупака.Затова им се обръща внимание.

    Коментиран от #123

  • 102 доган паша

    6 7 Отговор
    ей ,с мойта ръка го храня!захлеби и все тук се връща
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Естествено

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "А ти знаеш ли, техният":

    че не знае техния ковчежник. Затова и пита за спонсорите им... Мисли, преди да се правиш на интересен
  • 105 Търновец

    17 7 Отговор

    До коментар #7 от "РУСКИНЯ":

    А вие първо си спасете вашата колиба - разрушихте си "държавата" и сега правите същото с България. През 1867 продадохте огромна Аляска на Американците - само за 7 милиона долара.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Търновец

    14 4 Отговор

    До коментар #71 от "Старец":

    А как Костов даде Нефтохима в Бургас на Руската мафия за около 100 млн. долара? Реалната цена е поне 6 милиарда, а КЗК вече за втори път налага милионни глоби на Лукойл Костя си мълчи.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Въсзраждане се храни

    18 18 Отговор
    с рубли от Кремъл и расте като тумор в България.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Гост

    15 7 Отговор
    Ако,ако ,ако това ,ако онова....остана само
    едно голямо ако...Шенген и Еврозона скоро няма да видим,когато паднат цените на храните,най-вероятно на 31 феврури ,2050 год.,ако Герб,Сдс,Дб и пр.продължават да се занимават и ни занимават с Украйна, а не с България ,резултата ще е само нагоре за споменатата партия.
  • 115 Избирател

    18 11 Отговор
    От ПП бях ,до миналата седмица.Гледах Костадинов като уважи героите от априлското въстание в парламента ,видях как повечето в залата не си направиха труда да ръкопляскат даже.Срам ме е даже ,че съм гласувал за ПП..

    Коментиран от #148

  • 116 Те,че всички копейки

    11 14 Отговор

    До коментар #107 от "ТаУмВзе":

    Са гладни е ясно на всички.Обаче искам Коста да ни покаже поне ЕДИН вишист гласувал за него.Един!?

    Коментиран от #121, #124, #134

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Сандо

    14 9 Отговор
    ДВ само потвърждава правилното ни гласуване за Възраждане!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 А ти

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Наблюдател":

    видя ли я, прочете ли я. На твое място щях да я снимам и да публикувам...

    Коментиран от #130

  • 121 Личо Мазов

    9 6 Отговор

    До коментар #116 от "Те,че всички копейки":

    Аз гласувах за него! Искаш ли някъде да ти покажа дипломата си?
  • 122 Е защо

    1 6 Отговор

    До коментар #96 от "Бай араб":

    да ги праща в Русия. Те са си добре и в България

    Коментиран от #144

  • 123 Ама то

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Не,бе.":

    и вчера беше пак така. Да не би..."глупака" да е основен играч
  • 124 Ето

    2 3 Отговор

    До коментар #116 от "Те,че всички копейки":

    ти един. Първият минус е от мен за теб
  • 125 Ай ай

    10 5 Отговор
    Развалено зеле с опити да дава "развален"акъл, ай ай ай.
    Смешно
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Ван дер Любе

    14 10 Отговор
    Като чете човек коментарите човек се учудва колко объркани може да са хората. Има няколко въпроса, на които хората не искат да потърсят отговорите: (1) когато се отвържем от еврото и се върне хипер инфлацията от 1994/5/6 как ще се спасяваме; (2) може ли наистина България да е независима, т.е. да не участва в никакви съюзи, с когото и да е. Ако трябва да е в съюз с някого, с кого и каква ще е ползата? Когато се затворят сегашните ЕС пазари и трябва да се капсоловаме в България, как ще си осигуряваме пазар за продукцията. На тези въпроси Костадинов Копейката няма отговор, но никой от неговите хора не го пита. Нека повикаме малко на площада, да се напием и да викаме ура.

    Коментиран от #133, #143

  • 128 Моряка

    11 3 Отговор

    До коментар #47 от "Наблюдател":

    Ами че това е цената на малък апартамент във Варна,бе Ливадо.Навремето по тези пущинаци над Варненското езеро провеждахме занятия по пехотно огнева подготовка и морски десант с лодки Ял десторки.После бай Тошо раздаде безплатно тези генгерлици на народа,да ги облагородява.И да не мърка.И ги облагородиха,мърморейки.Айде стига с тази завист.

    Коментиран от #132

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Наблюдател

    6 0 Отговор

    До коментар #120 от "А ти":

    Да, те са обществено достъпни. Затова Славчо Чалгарчетабо не я подаде.
  • 131 На мен пък

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Расте ли Възраждане означава":

    Ти ми звучиш като "крадеца вика дръжте крадеца"?
    Или "да се обеси не да се помилва" - къде слагаш запетаята?
    То деволът е в детайлите, знаеш.....
  • 132 Наблюдател

    7 8 Отговор

    До коментар #128 от "Моряка":

    Не е завист, негови партийци го обвиниха, че е гехил субсидиите. По същото време се рзвижда с жена си а тя купува апартамент във Варна. Развода е фиктивен за да не се води имота на името на Копейкин. Има го в много сайтове, имаше и разследване по Нова телевизия.

    Коментиран от #142

  • 133 Моряка

    8 5 Отговор

    До коментар #127 от "Ван дер Любе":

    Привет,подпалвачо!А бе не те ли пообесиха малко в Лайпциг?
    Та на въпроса - а Швейцария,съизмерима с България,как се оправя без всякакви там съюзи?И даже е ехеее, Швейцария.

    Коментиран от #137

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Ленин

    12 6 Отговор
    Копейкин е бесен болшевик
  • 137 Ван дер Любе

    12 7 Отговор

    До коментар #133 от "Моряка":

    Прав си, забравих, че сме Швейцария на Балканите :) Копейкин даже не го е мечтал колко е лесно. Само дето Швейцария вече над 700 години го е градила. А ние от 150 години се лутаме какво да правим. С Копейкин начело няма да стане.

    Коментиран от #146, #147

  • 138 Бай араб

    12 10 Отговор
    Радев е във възторг от изборните резултати на Копейкин.Руските машини за гласуване правят чудеса.Уж ниска избирателна активност а даже и множествената склероза в инвалидната количка влезе в НС , пък много ниска избирателна активност.Така хубаво Радев намести процентите,че да няма кабинет
  • 139 Българка

    14 13 Отговор
    Много ви е страх от Възражане случайно да не спечели следващите избори.И това ще стане рано или късно.

    Коментиран от #140

  • 140 ай бегаййй

    12 5 Отговор

    До коментар #139 от "Българка":

    Колкото го спечели АТАКА ПОБЕДА, ПОБЕДА АТАКА, Волен Сайдеров новия Левски. И следва отичане в канализацията.
  • 141 Родино мила

    11 11 Отговор
    Докъде я докарахме индивид със сигански черти е новия голям патриот. Или майка му или баща му са с индийски произход. И грабения и заблуден народ вярва на това менте.
  • 142 Моряка

    16 6 Отговор

    До коментар #132 от "Наблюдател":

    Аз пък гледах като показваше документи за купуването на имота- изцяло със заем от банка.Май беше при Цветанка Ризова.Ама Кастов като открадна половин България чрез подставени лица като Славчо Христов,мълчите.Царя и Юпитата му като крадоха,каквото Костов нямаше време да продаде- откраде(БТК например),мълчите.Станишко,като почти подари вечно печелившето Параходство БМФ на Домусчиев за унизително дребна сума - мълчите.( срещу каква комисионна,мълчите).За Боковите милиарди,спестени от обществени поръчки,мълчите.Нещо много мълчите,досущ като агнетата от знаменития американски филм.

    Коментиран от #157

  • 143 Ти говориш

    13 6 Отговор

    До коментар #127 от "Ван дер Любе":

    като старовременната змия в книгата Битие ( Библията) Тя така си послужи с подмяна и измама. Хайде сега да се върнем на истината. Костадинов не призовава за излизане от ЕС, а за ПРЕДОГОВАРЯНЕ на условията за членство в него в полза на Булгария. 2-ро : Референдума е за отлагане на срока за влизане в еврозоната за времето, когато България ще бъде готова без излишни рискове. 3-то: Не се притеснявай за пазарите. Ние и сега ВНАСЯМЕ, А НЕ ИЗНАСЯМЕ. А след като възстановим нашето производство ще имаме достатъчно, за да се храним с българска храна, ане с домати и ябълки от Полша и картофи от Египет. Ти ял ли си истински български домати или родопски картофи ? Или вече си готов за преминаване на 3D принт. Но за всичко от което се страхуваш да не се случи, трябва да има истинско държавническо и отговорно управление. Аз поживях, походих по света и мога да ти кажа, че България е земен рай - открай до край. Само хората, които живеят в нея не го знаят.

    Коментиран от #182

  • 144 Странно

    5 4 Отговор

    До коментар #122 от "Е защо":

    раздвоение у коментиращите. Нали показвате. човекът си има палат на брега, пари, спонсори... Защо да праща децата си надалеч... Знаеш ли колко тази раздяла мъчи душата
  • 145 И аз да кажа

    7 8 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Харесвам коментарите ти, но този път не съм съгласен- Борисов спря Южен поток, Белене и Бургас-Александруполис; да, постъпва непоследователно и поврътливо, но без да ми харесва, май това е единственият начин да се изсулиш от съветската примка - спомнете си че " протестите" избуяха след залавянето на руските шпиони в Президентството и арестите на червени олигарси. Тогава просто сякаш някой обърна плочата и срещу Борисов се заизлива океан от обвинения, основателни, но и голям брой неверни с постоянно набиване като с африкански барабан "корупция". Ще речеш, че при царя и Станишев е била по малка!?
  • 146 Моряка

    9 2 Отговор

    До коментар #137 от "Ван дер Любе":

    И с кого? 33 години хитрушковците нии обират,че и ни се надсмиват.Време е е за истинска революция под лозунг
    " 33 години стигат,времето го прои...... ,пропиляхме!",исках да кажа,извинете!
  • 147 Кажи

    1 1 Отговор

    До коментар #137 от "Ван дер Любе":

    сега - Защо се лутаме . Каква е причината и как да я поправим
  • 148 Айде бе!

    11 11 Отговор

    До коментар #115 от "Избирател":

    Човече, държава не се управлява и няма да се оправи с ръкопляскане, а с визия! Копейката не предлага нищо подобно, изобщо национализмът никъде нищо смислено не е създал! Заплахите с Белене и Народен съд гъделичкат ниските страсти на комплексарите

    Коментиран от #171

  • 149 Българските турци

    8 4 Отговор
    Толкова елементарно ли е аджеба всичко ?!...64 113 941 са точно регистриралите се гласоподаватели в Турция !...А гласуващи с Бг паспорти са има няма 200 000 ... хайде да добавим и потомците на изселниците на Вълко Червенков от 1950г и Татовите от седемдесете години , пак като сравниш нищо работа... ама хората отиват на предизборна кампания и в Шумен и в Кърджали нали ?!...А за България 200 000 са солидна работа... ама има ли българска партия (неетническа ) която да ни е дошла тука в Истанбул , в Бурса или другаде в Турция където са им "ря за ните" Бг граждани...да ни обещае нещо ей така по обичай и да иска да гласуваме за тях ?!... Какво мислите, че няма да има кой да им гласува ли ?... Да дойде някой свестен с "калибър и топки" сигурен съм, че ще събере повече от ония бивши комунисти ,агенти и доносчици от ДПС, които идват и обират гласовете с евтин етнически шовенизъм и си отиват да "леят от пусто в празно " в Българското народно събрание , без грам полза нито за вас , нито за нас ...нито за Турция ,нито за България !!! Властта в Турция и по специално партията на Ердоган , са забелязали прогреса на "Възраждане" и вече често ги дават за пример в интевюта по турската медия ! Прави впечатление ,че ги смятат за положителна партия , която отстоява национални интереси и ги смятат , че имат бъдеще...А идеологията им абсолютно не ги обезпокоява ! В Турция никой не се безпокои от туркофобията на българите , колкото от туркофобията на гърците и дори смятат, ч

    Коментиран от #150

  • 150 Българските турци

    3 6 Отговор

    До коментар #149 от "Българските турци":

    А идеологията им абсолютно не ги обезпокоява ! В Турция никой не се безпокои от туркофобията на българите , колкото от туркофобията на гърците и дори смятат, че българите и унгарците са със сродно на тях скитско тюркско потекло !

    Коментиран от #158

  • 151 Не позна

    7 14 Отговор

    До коментар #3 от "Исторически парк":

    На копейката разведената му съпруга получавала щедра помощ от Америка за България да си оправи бизнесчето Иначе приказва копейката квото ми наредят.А де!
  • 152 Червенски

    7 6 Отговор
    Евроатлантическия нацизъм капут.
  • 153 КОПЕЙКИН ГИ ПОБЪРКВА ТИЯ ПЛЪХОВЕ В ЧУВАЛ

    8 9 Отговор
    РАЗКАТАВА ИМ ФАМИЛИЯТА ГАДНА ПРОСТА ДОЛНА !
  • 154 НЕ Е ВЪЗМОЖНО С ЕДНА БУТИЛКА

    5 4 Отговор
    ДА СЕ ИЗМИЯТ 10 000 ЧИНИИ ............. ЛЪЖАТ ТИЯ ЛЪЖЦИ !
  • 155 КИРО ОЩЕ ИМА ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО

    7 5 Отговор
    БОЙКО СЪЩО ИМА КОЛУМБИЙСКО ЖИТЕЛСТВО
  • 156 МаксудоФ

    9 6 Отговор
    Не напразно Руснаци изкупуваха вече над 10 години имоти разположени до 50 км от брега на морето. Позаинтересувайте се и на какви граждани са имотите в центъра на двата големи града на морето. Банките в Русия им даваха заеми с много ниски и почти нулеви лихви щом е за имот в Бг. Прибавете и постоянното изселване на Рускини с цел женитба още от преди 50 години и може да стигнете до изграждането на "културния " ЩАБ на Русия на територията в средата на участъка Турция -Румъния. К.К. Камчия. Може да помислите / Ако искате / защо всичките "Патриотически " водачи са от тази част на страната - североизток и с малки изключения югоизток. Русе , Варна , Добрич , Ст.Оряхово и Долни чифлик , Бургас и на юг. Костадинов е представител на замисленото още преди време ,съхранявано, развивано и засилващо се влияние на една узаконена от години чужда прослойка , многохилядна в собствено число / около 100 000 / . Прибавете и бизнесите им и базите им. Тя възпита поколения , избухна и войната или там както му казват някои . Време е да си поискат своето и да покажат верността към истинската си Родина. И все пак - Костадинов с каква народност спи ? Няма как да се преборите с това като прибавите и меркантилното продажно клиентско множество от опростачени и обидени на всичко индивиди. Прибавяме и продажните от един етнос и си готов велик нов диктатор на все по-намаляващ народ. А истината е една. Най-силната партия е на онези негласували или "не подкрепям никого " . Те
  • 157 Морски

    4 4 Отговор

    До коментар #142 от "Моряка":

    Няма уважаващ себе си мошеник без поне един банков заем или лизинг на автомобил. Професионалните политици са с няколко от различни банки. Това го правят дори и всички кметове на малки селца от ГЕРБ. Защита за краденото ,градски.
  • 158 Доуган

    6 3 Отговор

    До коментар #150 от "Българските турци":

    Доганеее, и ти ли почна да пишеш по форумите????!!
  • 159 Го хранят

    13 5 Отговор
    Възраждане го храни парвенюшката простотия на Боку и високомерното въздухарство на Кирчо,Кокорчо и Мраввояда.

    Коментиран от #161

  • 160 Не на Копейките!!! Да на Еврото!!!

    9 10 Отговор
    Костадин Костадинов - Копейкин е новият Сидеров.
  • 161 6нтщ5ж

    11 7 Отговор

    До коментар #159 от "Го хранят":

    Възраждане ги хранят копейките.
  • 162 яяяяя-ууууууу

    11 8 Отговор
    На Дойче веле им изтича времето и квичат като прасе на коледен обичай. Така им се пада!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Горския

    13 6 Отговор
    ГЕРБ и ПП/ДБ са като партизаните и стражарите дето се били в гората. Накрая ще дойде горският,т.е. Възраждане и ще изгони тия лешояди от гората да не съсипват дръвчетата.
  • 165 Как от какво се хранят????????

    8 8 Отговор
    От 💩💩💩💩💩💩 на Вовата и на 💩💩💩💩💩 Митофанка.
  • 166 Магаренцето

    5 4 Отговор
    Коцката сам го порил на Каваците.Скимтеше като кученце от кеф.
  • 167 Бим Бам Буки

    6 3 Отговор

    До коментар #134 от "Гориил":

    Kой ли те знае пък теб какъв умен и красив мериджеин си.Гледай си половата въшливост и не обиждай хората със тези професии!
  • 168 Ти си срам

    15 9 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    за България! Не си никакъв "българин", а третополов продажен си.ган! Наистина има много прецакани и "неуспели" хора. А успелите кои са - бизнесмените с големите джипове, които дават минимална заплата, а останалото (ако има такова) на ръка или лъжците и крадците на държавни клатик.урски службички? Или тия дето ни доведоха дотук - да сме най-бедна, болна и изчезваща нация не само в ЕС, а в цяла Европа! За тази ли Европа мечтаехме - да ядем червеи и мухи, палмово масло и соя. Да изнасяме злато и младежи и работна ръка за прислуги на Запада, а да внасяме оттам боклук (буквално и преносно). Държавата да ни е разграден двор и кой откъдето идва и си минава откъдето си иска
    мигри, нег.ри, тарамбуки . ? Да има някакъв живот в няколко града, а всичко останало в прованса е мизерия и леш? Да се разможават ман.галите и по селата да не можеш да видиш бял човек, армията да е някаква цирковз трупа, а властта да я пазят 100 000 полицаи и 4 американски ( не натовски) бази. За да ни пренаписват историята, учебниците по литература и бълг. език и за да произвеждаме полуграмотни "висшисти", за които върха е да почнат работа в кол център на чужда компания на заплата около средната? И сега обвиняваш хората, че вярват на някой, че би могъл нещо да промени?! Е нали с тия досега стигнахме дотука! Още ли да копаем дъното?! Щъркелите си избират някой който знае пътя да ги води да стигнат дотам където отиват, а ние като народ явно мозъкът ни като кокошка! И ако има нещо хубаво досег

    Коментиран от #170, #186

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Продължение

    15 8 Отговор

    До коментар #168 от "Ти си срам":

    И ако има нещо хубаво досега е, че все още не сме се избили и още не са ни вкарали във войната! И тия сега старите и новите ду.пе дайци ни бутат зорлем във войната да се бием за американски, натовски, евроатлантически, но не и български интереси срещу нашия освободител?! Наистина ако това го допуснем да се случи наистина трябва да сме много просто племе! Засега само украинците ни превъзхождат по глупост и простотия,за да допуснат да бъдат насъскани от американците да се бият два братски народа! Дано да не ги последваме! Бог да пази България!

    Коментиран от #176

  • 171 Бай Ставри

    12 5 Отговор

    До коментар #148 от "Айде бе!":

    В България трябва да има народен съд след всичките тези 30 години на ошушкване на държавата и парите на българите !Няма как върху стари и прогнили основи да се изгради нова и просперираща нация ! Затова първо да се отдаде на всекиму според заслуженото ! Който е крал да си плати при бай Ставри !Казах !

    Коментиран от #174, #175, #188

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 С две думи

    4 0 Отговор

    До коментар #171 от "Бай Ставри":

    "Не се налива ново вино в стари мехове" . Познайте кой го е казал.
  • 175 а ааа

    8 0 Отговор

    До коментар #171 от "Бай Ставри":

    Народен съд ми звучи като локум народен. То съд няма въобще.
  • 176 Унищожителната

    4 8 Отговор

    До коментар #170 от "Продължение":

    истина в твоя коментар. Присъщ само на мъдрите . Докато има будители - България няма да заспи.
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 123

    9 5 Отговор
    Поредната статия, която доказва, че Факти.бг "НЕ СА" платена медия и "безпристрастно" и "обективно" просто споделят информация.
  • 179 Льотчика съм

    11 8 Отговор
    Възраждане расте единствено заради тариката копейкин който умело използва тъпотията и неграмотността на една част от племето. Опасността идва от това че много голяма част от племето и особено младата е все по-необразована и все по-тъпа и перспективата не е добра от тази гледна точка.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Кво

    13 4 Отговор
    Възраждане ще продължи да расте зашото за 33 години евро гей ците ни унищожиха и закопаха.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 ха ха

    6 4 Отговор
    Възраждане ще се разпадне в един от двата случая:
    1. Бързо приемане на еврото с последващ силен контрол на паричните потоци в банките.
    2. Неприемане на еврото и падане на борда. Тогава копейката ще се крие в Максуда от електората си.
    Уви, вариант 2 е много по-вероятен. Дори подозирам, че Герв и ПП-рудките умишлено отиват натам.
  • 184 ха ха

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    За 800 дни, нали?... ;)
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Прокорора

    2 3 Отговор

    До коментар #171 от "Бай Ставри":

    Е чакай раждане въз да натрупа още престъпления и предателства....

    Коментиран от #189

  • 189 Каквото и да натрупа

    1 1 Отговор

    До коментар #188 от "Прокорора":

    има такива, които трудно могат да бъдат достигнати
  • 190 Вучкова

    1 1 Отговор
    Нищо от написаното не е вярно.
  • 191 Вучкова

    2 1 Отговор
    Нищо от написаното не е вярно.
  • 192 Ника

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Време е!!!":

    Глупости.След предложението за безплатен достъп на депутатите до библиотеките и за поемане на осигуровките им?Със сигурност хората ще изтрезнеят и ще се сетят(ако са чели) за прословутата реплика на Алековия герой за маскарите..
  • 193 Е как

    2 2 Отговор
    На хранилка са при кремълския фюрер
  • 194 Да бе да

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Време е!!!":

    Само че със запетайка между
    4 и 5
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Гринго

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Време е!!!":

    Не вярвам, че има толкова много идиоти в България!