Last news in Fakti

29 Април, 2023 14:45 3 218 94

Кои са истинските фашисти и как действат

  • фашизъм-
  • фашисти-
  • андрей киряков

Фашизмът е скритата злоба на слабия, ненавистта му към другите и към света. Фашизмът е идеология на помиярите, събрани на групичка, извън която те не могат да оцелеят

Кои са истинските фашисти и как действат - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Фашизмът не е грубата сила на здравия човек. Фашизмът не е директният удар на яростния. Фашизмът е скритата злоба на слабия, ненавистта му към другите и към света. Фашизмът е идеология на помиярите, събрани на групичка, извън която те не могат да оцелеят. Ако знаете колко ви мразят фашистите за това че сте силни, че сте нормални и достойни хора, че не страдате от расови, сексистки, религиозни или други предразсъдъци, бихте се уплашили. Ако знаете истинското им отношение, че именно вие като нормални и достойни хора трябва да бъдете премахнати и дори унищожени, бихте избягали. Но фашистите са слабите, а вие нормалните хора сте силните - така е устроен светът. Как да разпознаем фашизма и какво е характерно за него?

Фашизмът винаги се прикрива зад някакви благородни идеи и послания – за мир, за равенство между хората, за здраве, за благополучие и т.н. и винаги действа по една и съща схема. Например, взема лозунги за равноправие от рода на „Не на расизма” или „Равенство между расите и народите” и т.н. в този смисъл. Пропагандата на тези благородни идеи обаче винаги се изражда в едно крайно нетърпение и осъждане на всякакви други мнения и жестоко преследване на всичко останало. Т.е. именно фашистът е този, който не търпи различните, въпреки че проповядва точно обратното! Всеки който си позволи да изкаже различно мнение, противоречащо на официалното, веднага е обявяван за враг и дори е наричан фашист, именно от истинските такива. Всеки, които не приема безрезервно наложените представи, е обявяван за най-отявлен вредител и думата му трябва да бъде отнета, както и правата му.

През 2020 година и след това видяхме и какво се нарича медицински фашизъм. Здравето на хората и обществото – този хуманен идеал, беше използван от фашистите за налагане на техните идеи, методи и представи. Всеки който не следваше наложените ограничения, който не спазваше забраните, който отказваше ваксинация и т.н. беше обявен за враг на обществото, за заплаха за здравето на хората и на нацията. Под хуманния предлог за запазване на човешкия живот, силна загриженост за здраве на хората и народите, се развихри такъв невиждан фашизъм в световен мащаб, какъвто човечеството никога не беше преживявало. Съпротива се появи разбира се по целия свят, която донякъде възпря събудилия се фашисткия порив у различни елементи в обществото. Равенство и еднакви права между половите, равенството и еднаквото приемане на всички хора и всякакви малцинствени групи в обществото е друга една благородна кауза, която се изроди и продължава да се изражда.

Експлоатирайки вродения хуманизъм, човечност у хората, новите фашисти използват тази човечност за собствени цели и я насочват срещу самите носители, срещу порядъчните и морални хората. Каузата за равенството стана любима за всякакви малцинства, които чрез нея се научиха да тероризират всяко едно общество, всяка една държава и целия свят. Именно този краен либерализъм, в обществен, а не в икономически план, познат и с думичката неолиберализъм, все повече се превръща в мръсна и омразна дума и синоним на фашизъм. Опитът на различни леви и крайнолеви групи да диктуват правила на целия свят, нетърпящи противоречие и възражение, се изражда в истински диктат. „Този е срещу малцинствата. Този е срещу равенството между половете.

Този е срещу здравето на нацията!”, крещят фашистите и са готови да приложат най-тежки мерки срещу всеки, който отрича и ограничава техните представи за живота и техните идеи за нормалността. Така, докато осъзнаем какво се случва, видяхме вече неолибералните елити, грижливо отгледани и просмукани с хуманни принципи, да поемат управлението на света, да защитават ревностно идеите за братство и равенство, за правата на малцинствата, идеята за наднационалност и обединение на целия свят и т.н. Все хуманни идеи, в които по принцип няма нищо лошо, стига да не се израждат в крайност и да не покровителстват и захранват глобалния фашизъм, които прави опит да се появи в нови и най- различни форми.

Източник: Андрей Киряков


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    4 3 Отговор
    Във всяко стадо има мърша.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Уса

    48 7 Отговор
    Надявам се не визирате нато и Украйна, те не са фашисти просто избиват комплекси
  • 4 жидобандера

    52 7 Отговор
    Как кои, укрите и ционистите, това са истинските фашисти!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 факуса

    4 28 Отговор
    киряк, голяма боза си забъркал,излиза,че всичко е фашизъм,във по малка или голяма форма,и в бъдеще пак ще е така,щот все ще има елити и останалите и няма как да има равенство на практика,винаги ще има ощетени,зависи кой е на власт,и колт не е направил людете равни,изобщо утопии,равенство може ако ни командва изкуствен интелект,а живите са клонирани и еднакво изглеждащи

    Коментиран от #24

  • 11 СВОБОДЕН

    39 2 Отговор
    Най-античната форма на фашизъм е ционизма, а на върха му е РОТШИЛД И КОМПАНИЯ.
    Техния етнос е най-голямото зло на нашата планета и докато съществува, ние нормалните хора, бял ден няма да видим.
    Нямам, какво повече по-въпроса да кажа!
  • 12 Просто

    8 42 Отговор
    Виж путлеристите, и ще разбереш кои са фашистите !

    Коментиран от #50, #60

  • 13 Фашизмът дойде в Русия!

    13 35 Отговор
    По подобие на германската пропаганда от 1933 г. , руската пропаганда тотално проми мозъците на руснаците!

    Коментиран от #41

  • 14 а ааа

    7 32 Отговор
    Това описание много подхожда за онези от похода за мир.
  • 15 Фон дер Миндер

    18 1 Отговор
    Добра е !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Матей преображенски

    28 3 Отговор
    Съвременния неофашизъм взема по-различни форми,отколкото класическия фашизъм,но си остава крайно-дясна и човеконенавистна визия за всичко.Той не е самостоятелно или изолирано явление,той е част от сата-нин-ския план а западните мулти-трилионери ,които са си поставили за цел изтреб-ва-не на по-голямата част от човечеството с всевъзможни средства,едно от които е ноефашизма.В най-уродливата и открита форма го виждаме да шества из Украйна,промъква се и в Полша и други източноевропейски страни.Това се прави с оглед сплотяване на всички антируски ретроградни и зло-вещи сили за нов план Ост и блицкриг.Сега не е персонализиран ,начело не са мрачни фигури като хитлер,мусолини или франко,настъплението на кафявата чума е плавно,неусетно и равноускорително.Критичната маса вече е достигната,фа-ши-зацията е осъществена в достатъчна степен,за да се вдигнат армиите на заразените страни ,да направят нов Вафен СС и заено с укро-нацистите и американските окупатори заедно да нападнат Русия.И както винаги ще претърпят фиаско,за сметка отново на народите на Европа.

    Коментиран от #25, #31, #34

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Русенец

    23 3 Отговор
    Много добре и достъпно обяснено.
  • 23 Реалист

    25 18 Отговор
    Западните фашисти колонизатори се маскираха като демократи и колонизират скрити зад лозунги,, в името на демокрацията "
  • 24 Русенец

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "факуса":

    Днес сме така, но...... имай малко повече вяра у хората.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Професора

    17 19 Отговор
    Това, че не харесваш третополови и различни раси не те прави фашист. Всеки има право да харесва и не харесва различни неща.
  • 28 Софийски

    6 20 Отговор
    Забравил е да сложи равенство между фашизъм и комунизъм - една майка ги е раждала. А в България до окупацията фашизъм не е имало.

    Коментиран от #38

  • 29 Любо

    28 0 Отговор
    Най обичам когато фашисти ми говорят за фашизъм и когато терористи ми говорят за тероризъм прикривайки се зад еврогейски и евроатлантически ценности и лозунги за свободи и демокрация които самите те не могат да опишат смислено.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Русенец

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Матей преображенски":

    Друго, много добре описано обяснение. Браво!
  • 32 Тухла в стената

    20 2 Отговор
    Андрей, деколонизацията започва след ВСВ. Германия като силно развиваща се страна след 1933 г и тя иска части от колониите, природни богатства, печалби на други страни. Фашизмът (национал социализма) се заражда с това противопоставяне на колониални и нови страни с развити икономики. "Русия със своето 150 милионно население не може да владее толкова голяма територия с природни ресурси". Това са твърденията на лидерите на САЩ след края на Студената война 1991г.
  • 33 лицемерни са

    18 1 Отговор
    Правят се на демократи и смирени християни, носят шлифери...
  • 34 Госあ

    11 5 Отговор

    До коментар #17 от "Матей преображенски":

    Бъркаш. Идеологията на фашизма и сатанинския капитализъм и чифудската хитрост нямат нищо общо. Именно фашизма чисти такива фракции изключително ефективно. Например, Мусолини чисти италианската мафия точно за месец, а чифудите са сложени от Хитлер на мястото им.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Тракиец

    10 17 Отговор
    Такава словесна ДИАРИЯ не бях чел през целия ми съзнателен живот . Естествено копирано и постнато от една “жена” У-РОД съвокупляваща се с арабски ци-:га-нин и мразеща белите истински ЧИСТОКРЪВНИ МЪЖЕ. Не става ясно въпросната амед прави ли разлика между фашизъм и НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ? Знае ли що е то РАСИЗЪМ и расизма въобще съществува ли в националсоциализма и фашизма. Защо въпросната ЗООФИЛКА не споменава думата- НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ ? Може би защото да си националист и същевременно социално отговорен към съгражданите си и бедните е нещо хубаво и тя въпросната не иска да го споменава?? Все стотици въпроси без отговори?? Случайност?? Помнете че винаги някой който плюе по ФАШИЗМА ВСЪЩНОСТ ПЛЮЕ ПО НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА И СЪВСЕМ УМИШЛЕНО НЕ ПОЛЗВА ДУМАТА НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ И ВСЪЩНОСТ ТОЙ ПЛЮВАЧА Е СОДОМИСТ ЗООФИЛ ПЕДОФИЛ ДЕГРАДАНТ ИЗВРЪТЕНЯК ЛГТБ ДЖЕ-НДЪР ФЕМИНИСТКА БО-К-:ЛУК

    Коментиран от #58

  • 37 Алфа херинга

    23 8 Отговор
    Описанието на фашизма, странно съвпада с политиката на ДА България. Ристе, четеш ли?

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 !!!?

    8 18 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    Както се вижда фашистите в Кремъл са цъфнали та вързали - танкове, оръдия, снаряди,...и кадировчета !!!?

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Наблюдател

    21 3 Отговор
    В края на ВСВ един велик човек прогнозира, че "фашистите на бъдещето ще се нарекат антифашисти". И се оказа прав!

    Коментиран от #61

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Дада

    4 12 Отговор
    Защо няма статия за КОМУНИЗМА м:-а оли-го-френке ?? Болшевишки лгтб изврътени чи-фу-тски комунистическо БО-К-ЛУЦИ
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 фудул

    7 14 Отговор
    Копейкин е ярък представител на фашизма !

    Коментиран от #53

  • 48 Човек

    5 15 Отговор
    Фашизмът е бащата на рашизма.

    Коментиран от #51

  • 49 Aлфа Bълкът

    14 8 Отговор
    Четох, четох излезе, че тия дето налагали ковид ограниченията са фашисти. Ама викам това много дълго и прескочих, и после излезе, че тия дето не спазвали мерките и те са фашисти.
    И комунистите са фашисти,
    и демократите са фашисти!
    Накрая излезе, че всички сме фашаги, освен авторчето. Той е просто обикновен ЛГБТ.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Истината

    3 16 Отговор
    Хегел

    Всички значими световно-исторически събития се случват два пъти: първият път във вид на трагедия, а втория – във вид на фарс. Хитлер и нацистка Германия бяха трагедията, Путин и рашистка Русия са фарса.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бивш

    9 12 Отговор
    Явно сайтът е симпатизант на Възграждане ! Режете всичко ,което ги атакува ! Но ако той се докопа до властта и вие ще видите ЗОР !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Силвия

    12 0 Отговор
    В България има истински Фашизъм ,прикрит зад измислени политически партий от 37 години.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Недоскив си

    12 1 Отговор

    До коментар #42 от "Наблюдател":

    Казал че, че ще се завърне под форамта на демокрация и либерализъм... и е познал с точност!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Урсулец

    18 1 Отговор
    Знаем кой стоеше зад правилните експерименталки, пардон ваксини, а неправилните ги нямаше на пазара. Зеления сегрегат знаем кой го въведе, помним какво се пишеше по адрес на всички ненаболи се с експерименталките, как им се ограничаваха основни права, без да са болни и заразни.
    Виждаме и сега как се подкрепя Украйна за сметка на цяла фалираща Европа. На фона на всичките проблеми на съюза трябва да внасяме отровените храни от Украйна без мита, нищо че Бандерия не е член на ЕС, трябва да си даряваме оръжието за тях, нищо че не са в НАТО.
    А че банки и бизнеси фалират, цените скочиха в пъти и Европа се тресе от протести и стачки, това няма значение. Ония там в измисления си свят ни тикат към пропастта и ще ни съсипят, ако не ги спрем.
    Време е изобретението на д-р Гилотен отново да заработи по площадите!

    Коментиран от #66

  • 64 Аватар

    9 1 Отговор
    Харесвам определението на Мусолини за фашизма.Според него фашизмът трябва по - скоро да бъде наричан корпоративизъм заради сливането на държавното управление с интересите на корпорациите.Това,което посочва автора са начините за манипулиране на масата,докато фашизмът ги употребява за целите си.

    Коментиран от #76

  • 65 Само

    5 3 Отговор

    До коментар #55 от "Фъшо":

    Вярно ли, че всички фашисти сте с къси пишки?

    Коментиран от #67, #70, #71

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Бай араб

    5 7 Отговор
    В тази статия ако се замени думата фашизъм с думата комунизъм , всичко написано ще остане ли вярно?

    Коментиран от #69

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Зигмунд Фройд

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "Само":

    Характерно за пациентите е, че съдят всички по себе си. Толкоз за "късите букви". Пореден автогол за умно красивите. Ще го разберете най-късно на следващите избори, а както върви и преди тях.
  • 72 тоя не си е пил

    2 3 Отговор
    хапчетата
  • 73 Дедо Пене

    2 11 Отговор
    Киряков, ако не ползваш друг език освен руския, поне прочети фашизмът на Ж.Желев! Много "умници" като теб бъркат фашизма с национал-социализма на Хитлер!!!Фашизъм е имало само в Италия.
    А относно ваксините през 2021-2022г.антиваксъри като теб, подлежаха на съд по Закон за защита на Държавата и гражданите и!!! Защо не обелваш дума за фашист-националсоциалист - Путин, решил да ДЕНАЦИФИЦИРА Украйна-държава с 42млн. в Европа, а пишеш алабализми?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Бай Лисан

    0 5 Отговор
    Автор: Андрей Киряков Стефчов.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Професор

    12 0 Отговор

    До коментар #76 от "Професор":

    Продължение: Съвременният глобал-социализъм видоизменя собствеността и я колективизира по особено подъл начин, като използва слабостите на националния капитализъм по линия на малцинствата и социалното неравенство. Глобализирайки акционерите на мултинационалните компании и окрупнявайки ги, той РАЗМИВА собствеността до степен, до която милионите малки собственици (акционери) не могат да се организират да я управляват. При това положение собствеността се управлява от самонаврели се в нея мениджъри, а на акционерите не им остава нищо друго освен да се съгласяват с тях, или да напуснат. Но и да напуснат, ще отидат в друг подобен глобалистки мастодонт с милиони неорганизирани дребни акционери, където ще трябва да се съгласяват с тамошните самоназначили се мениджъри -- защото в света ще има 5-6 управляващи мултинационални корпорации и ако си извън тях просто си просяк. Глобал-социализмът е особена смесица между болшевизма, с неговия интернационализъм, и фашизма, с неговия корпоративизъм, но последният този път е на основата на мултинационални бизнес корпорации, не на национални граждански сдружения, както при Мусолини.

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Професор

    8 3 Отговор

    До коментар #80 от "Професор":

    (2) Болшевизъм: всичко става общо с декрет, партийна върхушка го управлява, стреми се към световна пролетарска революция за да заграби колкото може повече власт и привилегии под маската на агресивна класова идеология. Фашизъм: създава се национална корпоративна държава, корпорациите не са бизнеси, а сдружения на хора, работещи в дадена област. В корпорациите собствениците на средствата за производство и работниците, които ги ползват се събират "заедно" да решават нещата, но под ръководството на фашистката партия. Други партии не се допускат. Национал-комунизъм: видоизменя болшевизма, като се ограничава и съсредоточава в една държава, СССР, превръщайки я в имперска сила, прилапваща околните държавици подобно на имперска Русия. Но собствеността остава държавна, управлението остава еднопартийно. Национал-социализъм (нацизъм) -- собствеността е изцяло подчинена на национал-социалистическата партия, няма нужда да се отнема или национализира. Други партии няма. Глобал-социализъм: за него писах отделно.

    Коментиран от #83

  • 83 Професор

    10 0 Отговор

    До коментар #82 от "Професор":

    Така че, какво е общото между болшевизма (т.е. интернационалния комунизъм), фашизма, сталинизма (т.е. национал-комунизма), национал-социализма (хитлеризма) и сегашния глобал-социализъм (неолиберализма)? Тя е много проста -- колективизацията на собствеността върху средствата за производство. Какви са разликите между тях? Ами и те са прости -- КАК точно става тази колективизация.
  • 84 Херлок Шолмс

    2 5 Отговор
    А най-отличителната черта е, че всички те са малкопи...ци, типични копейковци
  • 85 Слепок

    5 2 Отговор
    Фашисти са окраинските бандеровци. Но Русия успешно им намалява популацията и в окрайна почти не останаха пълнолетни младежи и това е много добре. Фашисти имаше и в България но Народния съд им издаде справедливи присъди.
  • 86 Истинските фашисти са в....

    1 9 Отговор
    Кремъл, и избиват в момента невинни деца в Украйна.

    Коментиран от #87

  • 87 Професор

    8 2 Отговор

    До коментар #86 от "Истинските фашисти са в....":

    От икономическа гледна точка, войната в Украйна е между глобал-социализма и национал-социализма. Защо Украйна (даже и без да съзнава това) представлява глобал-социализма? Ами защото именно глобал-социализмът й помага. Защо Русия е национал-социалистическа държава? Ами над 70% от индустриалната собственост в Русия е държавна собственост. Това си е чист социализъм? А защо е национал-социализъм? Ами режимът на Путин е безспорно националистически. Играла ли се е тази драма преди? Ами играла се е, но вътре в СССР: това си е конфликтът интернационален болшевизъм (троцкизъм) - национал-комунизъм (сталинизъм).
  • 88 Нещо далеч по-зловещо

    13 0 Отговор
    Използването на термина фашизъм е остаряло и въобще не върши работа за анализ. И фашизмът, и нацизмът имат от отдавна дефинирани параметри .Процесите днес са далеч по зловещи ,завоалирани и лицемерни и за тях трябват нови по-точни термини. Става въпрос за глобален социален инженеринг,който заличава и расите на нацистите,и класите на марксистите, и корпорациите на фашистите,и моногамното семейство на християните, и двата пола на човешкия род.

    Коментиран от #89

  • 89 Професор

    9 0 Отговор

    До коментар #88 от "Нещо далеч по-зловещо":

    Абсолютно точно. Този режим се нарича глобал-социализъм, или накратко глоцизъм. Политически представлява анархо-неолиберализъм, икономически -- корпоративен глобализъм, управляван от самоназначили се мениджъри, в малкото джобче на които са всички национални и международни политици. Те всички се познават помежду си и в техния вътрешен кръг може да се проникне само с връзки или по полов начин. Глобалистките им корпорации задушават всякакви иновации и си разпределят бизнесите помежду си, ликвидирайки националните малки и средни бизнеси, тоест, съсипвайки гръбнака на националния капитализъм.
  • 90 Тошков

    0 0 Отговор
    Интересно . Все едно са Ви описали така наречените Роми . Кое и за кого не пасва в описанието ?
  • 91 Перо

    4 0 Отговор
    Не разбрах разликата между стария и нов фашизъм, наречен ционизъм! И двете се припокриват на 100%! Справка: Украйна и др. страни под ционистки контрол!
  • 92 Нерде Стамбул,нерде...

    4 0 Отговор
    Тюрлюгювеч е сътворила авторката. Нерде фашизмът,нерде либерастният глобализъм. На фона на сегашният глобал сатанизъм,фашизмът с коропоративизма си изглежда сукалче.
  • 93 ТТТ

    0 1 Отговор
    Факти препечатват рузки помияри. Ей за това България е на второ, да да на второ място в света по ритнали камбаната от ковид на глава от населението след Перу.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.