Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Май, 2023 06:00 5 630 197

С кръв ли завършва краят, обещан от Костадин Костадинов?

  • костадин костадинов-
  • костя копейкин-
  • възраждане-
  • кръв-
  • поход за мир-
  • русия

Костадин Костадинов обяви, че вандализирането на сградата на Европейския парламент в София е само началото. С кръв ли завършва краят?

С кръв ли завършва краят, обещан от Костадин Костадинов? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Йоанна Елми:

Още новини от Украйна

След като активистите на „Възраждане“ свършиха своята работа, неоконсервативният инфлуенсър Кристиян Шкварек светкавично сложи знак за равенство между тяхната проява и други протестни акции. Фокусът се измести към „либералите“ и „умнокрасивите“, които според него правели същото. Като пример за „умнокрасив“ протест Шкварек представи друга снимка от протест на „Възраждане“, в който фасадата на Столична Община беше атакувана с яйца и червена боя в протест за защита на Паметника на Съветската армия.

Трета снимка, наистина от „умнокрасив“, т.е. граждански протест, показва вандалско къртене на жълти павета. Изображението беше използвано многократно от ПИК и „24 часа“ за дискредитиране на протестите през 2020 г., както и акцията с хвърляне на яйца, отново коментирана в „БЛИЦ“. По време на тези протести имаше задържани, а повечето мирно протестиращи се разграничиха както от вандалските прояви, така и от акциите на „Отровното трио“ – тогава „БЛИЦ“ отрази легитимната критика като „разцепление сред протестиращите“.

Това е само началото

Костадин Костадинов лаконично каза в своя профил, че „това е само началото“. За „лицемерието на либералите“ се говори неколкократно и в коментарите към поста на Костадинов – щом едните вандалстват, както се твърди, защо другите да не вандалстват.

Костадинов, също като Шкварек, си служи с речника на антиевропейската и антидемократична пропаганда в България. В този разказ „народът“ е жертва на „хегемон“ (САЩ, Брюксел), злодей на „либерализма“. „Кръгът Капитал“, НПО секторът и правозащитните организации рушели националното и обслужвали „чужди интереси“, защото били „послушковци“ на Брюксел и/или били директно „купени“ от Сорос, „Америка за България“, Вашингтон. Врагоманията има много епитети – „чуждестранни агенти“, „соросоиди“, „грантаджии“, „жълтопаветници“, „либерали“, „умнокрасиви“.

Всичко това е описано дума по дума през 2017 г. в анализите на антидемократичната пропаганда от 2013 г. насам.

Този речник цели да дехуманизира цяла група хора и да внуши на обществото, че те не просто му желаят злото, но и са първопричината за всичките му проблеми. Ако през 2017 г. този речник беше само маргинален и тепърва влизащ в употреба, през 2023 г. вече е изцяло мейнстрийм.

Новата врагомания

„Формулата Шкварек“, представена от инфлуенсъра в личния му профил по повод политическото риалити с участието на главния прокурор и лицата около него, гласи, „че за България винаги е добро онова, което дразни/натъжава „умнокрасивите“ в политиката и обратното - лошо, ако ги радва. Ако тези хора - „Капитал“, „Дневник“, „Демократична България“ и всичките им онлайн инфлуенсъри, карикатуристи и доносници [Костадинов нарича „Демократична България“ – „Доносническа България“, бел. авт.] искат нечия оставка - аз съм против нея. Ако подкрепят някого - искам му оставката.“

В подобен светоглед вече не е важен човекът или аргументът, а лагерът, към който той принадлежи. Тук има ясен паралел с тъмните времена от близкото минало, в които хората бяха отписвани само поради групата, към която се числят. Новото „наши“ срещу „ваши“ не е в контекста на братския СССР, който ни пази от „прогнилия Запад“, а в контекста на независима горда България и нейните патриоти, която отстояват традиционните си ценности и оцеляват в „разпадащ се свят на разврат и либерален диктат“.

Кадифена жестокост

Шкварек и Костадинов черпят от световния краен религиозен неоконсерватизъм. Едно от особените качества на тази съвременна миш-маш идеология е нейното благо лице. Това благо лице не казва открито какво мисли: например - „ние смятаме, че гей хората не са нормални хора и че не заслужават да живеят наравно с нас“, а вместо това твърди: „Ние пазим морала и традициите на брака си, децата си“. Но в същото време отрича сериозните образователни и семейни политики, подкрепата за самотните майки, не желае и контрол над домашното насилие.

Това добро лице не казва „ние се страхуваме и гнусим от чужденците“, а казва, че мигрантите не могат да се интегрират културно, че крадат и са престъпници и за нас е важно да опазим нацията си и нейните устои (без да се разглежда миграцията като икономическа, политическа и културна сила, без да се вглежда в статистиките, без подкрепа за културата и т.н.).

Благото лице на Русия не казва „ние изпълняваме имперските си амбиции“, а казва „ние защитаваме украинците от нацистите и НАТО“.

Тази реторика може да се усуква до безкрайност. Затова и работи – не защото повечето хора са жестоки, а защото всеки иска да пазим своите традиции, да живеем в общество с морал и уважение, с ниска престъпност и ясна идентичност, и ако може - в световен мир. Въпросът е кой как ни предлага това и доколко е възможно по този начин.

В период на повсеместно недоверие в институциите заради съвсем реалните им проблеми, на хронични недостатъци в медиите, на икономически кризи, пандемии и войни, хората са по-уязвими от всякога. И по-склонни към крайности. В такива периоди се появяват и радикалните лидери, готови да ни тикат към тези крайности. Това са законите на историята.

Не бива да губим човешкото

Все по-голяма част от българите вярват, че стабилната идентичност и здравото общество идват след трайното потискане и премахване на определени елементи от него. Това важи не само за активистите на „Възраждане“ или неоконсерваторите, а и за някои либерално настроени хора – сред коментарите в мрежата с ужас видях съчетанието „Народен съд“ (чест призив сред симпатизанти на Костадинов) и други призиви за насилие.

Всяка екстремна позиция захранва ответната ѝ: колкото повече една група хора напада друга, толкова повече тя ще се отбранява. Колкото повече една група хора се чувства застрашена – дали от сенките на мигранти, хомосексуални хора, „джендъри“ и „либерасти“ или от реалните проблеми на глобализацията, икономическия срив, корупцията и загубата на социална и индивидуална идентичност, породена от новите технологии – толкова повече ще е податлива на екстремни решения.

В символичните акции, в които с боя бяха заливани посолствата на Русия в чужбина, боята символизираше пролятата украинска кръв. Чия кръв символизира боята по фасадата на Европейския парламент в София?

Кръвта на руснаците, които „геройски“ загивали, за да спасят Украйна от въображаемите нацисти и от НАТО, както твърди руската пропаганда?Или кръвта на украинците, за които руската пропаганда пак обвинява Европа? С кръв ли завършва краят, обещан от Костадин Костадинов? Чия?

Към нова задънена улица?

Когато едно общество живее в различни реалности, това е колективна травма. Когато превърнем другите в „другите“, това е криза на моралното. Когато съществуването ни се осмисля единствено с това, че стоим срещу тези „други“, това е криза на личността. Когато се превърнем в идеологията си, религията си и нацията си, това е криза на човешкото. Когато забравим, че принадлежността ни към ЕС е довела до най-доброто време за България, за развиването на чийто пълен потенциал е попречила само вътрешната корупция, това е криза на паметта. Всичко това заедно е предпоставка за нещо много много страшно.

Няма предизвестен край, докато още можем да говорим един с друг. Прекрачена е само границата от думи към символично насилие. Все още можем да се върнем назад и да бъдем преди всичко хора, а после българи и патриоти. А можем и да продължим напред в тази посока. По пътеката на Костадинов – към поредна задънена улица за България.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 115 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как ще завърши

    91 3 Отговор
    зависи от "ротаторите"!

    Коментиран от #122

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 пламен

    65 106 Отговор
    Костя е тарикатче и си прави бизнеса. Купува ударно имоти и трупа в евро. Винаги си е имало тарикати и балъци. Пълно е с лузъри на които всички са им виновни. Навремето Сидеров ги въртеше такива. Направи пари, обиколи скъпарските хотели по Европа, купи лукс апартамент на Витошка и сега си върти синджира.

    Коментиран от #8, #11, #70

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Петър

    189 36 Отговор
    Боядисването на сградата на Европейския парламент в София е израз на гражданска позиция, нали така беше казал българския съд за боядисването на паметника на Съветската армия?

    Коментиран от #19

  • 10 Гост

    42 90 Отговор
    Така ли ще нарушават закона ако управляват ? Не са по-различни от другите само повече на рецидивисти приличат….

    Коментиран от #15

  • 11 Само питам

    33 52 Отговор

    До коментар #7 от "пламен":

    Ти на скромната къщурка на Копейкин, която струва само 100 000 евро ли завидя?

    Коментиран от #127, #152

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пинко

    46 73 Отговор
    Хаха. Костадинов следва точно стъпките на Сидер войвода
  • 14 Започва се

    131 44 Отговор
    Страх тресе "умнокрасивитета"от увеличаващата се подкрепа за Възраждане!Е,ще се увеличават още поддръжниците им,след като първите две сили нарушават Конституцията и законите в държавата.

    Коментиран от #57

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Разсъдлив

    130 21 Отговор
    Свалянето на царизма и фашизма се съпътстваше с много кръв. Свалянето на Комунизма в Европа беше почти безкръвно. Свалянето на Атлантизма обаче, едва ли ще е безкръвно

    Коментиран от #21, #23

  • 18 Коко

    41 83 Отговор
    Израждане искат независима България, но зависима само от рашиЗ титите
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пуф-паф Пуф-паф

    19 2 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Тютюууууу...
  • 21 Само питам

    20 49 Отговор

    До коментар #17 от "Разсъдлив":

    А премахването на петата колона на Москва какво ще бъде?
  • 22 КОЦЕТО СЕ ВЪЗРАЖДА

    21 47 Отговор
    Отново в червено.....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БОКО МАЧКА

    19 33 Отговор

    До коментар #5 от "Бойко Българоубиец":

    БСП КОМУНЯГИТЕ са в тих ужас......
  • 25 НИНОВА И КОПЕЙКИН

    14 33 Отговор
    Взаимни патерици в бетонираната опозиция....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пена

    21 8 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Това Костя ли го каза.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Разсъдлив

    54 12 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Атлантизмът, драги, е диктат и ще претърпи крушение. Тук не става въпрос за ЕС, пък дори и за военни съюзи. И стига с това изнасяне, защото настоящата практиката показва, че хореата на които не им понася, се изнасят, да - но с земята на дедите си

    Коментиран от #37

  • 33 Българин

    20 61 Отговор
    Ето каква България искат от Израждане. Покорено клекнала под благосклонният поглед на руският генерал-губернатор.

    Коментиран от #130, #131

  • 34 КОПЕЙКИН СА ВЪЗРАЖДА

    17 43 Отговор
    В протеже на Путин......
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 А ПРЕДИ ТОВА

    13 20 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Що немаше убийства в Украйна......
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Суха съчка

    62 6 Отговор
    Никога не съм харесвал dw и преди 89 и след това никога не са били обективни влияеха се от пари от България.

    Коментиран от #160

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Петър

    65 9 Отговор

    До коментар #19 от "Програмата за депутинизация":

    Аааа, не. Боядисването на паметника на Съветската армия и боядисването на сградата на Европейския парламент са с еднакъв статут според българското законодателство,нищо,че не ви изнася.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ВЪЗРАЖДАНЕ СА ОКОСТИ

    8 22 Отговор
    В червено......
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Пламен

    13 23 Отговор
    Как ще завърши ли....ще ви кажа....с лукс имоти и дебели банкови сметки за същия тоя

    Коментиран от #64, #97

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Въпрос

    12 13 Отговор

    До коментар #14 от "Започва се":

    Дай пример на член от Конституцията, който нарушават.

    Коментиран от #65

  • 58 Прокопий

    10 23 Отговор

    До коментар #44 от "Лъжата":

    Лъжецът да вика: "Дръжте лъжеца" е стандартна пропагандна техника на блатните, ама бъркаш аудиторията, вата нефелна. Тия реторични похвати вървят пред крепостните.
  • 59 Офф..

    23 6 Отговор

    До коментар #54 от "НИЕ СМЕ НАТО И ЕС":

    То и Антиантантата беше,то и Оста беше,то и Варшавският договор беше,сега като е нато,че после кое идва? Ротацията продължава бе,пъпеш!

    Коментиран от #71

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Taka така

    25 5 Отговор
    Ме е вандализиране,а изразяване на гражданска позиция боядисването на сградата на прогнилата институция в София

    Коментиран от #99

  • 62 Г-ца каприз

    28 6 Отговор
    Срещу демокрацията трябва да се подхожда със сила... Някои го наричат диктатура. Това е единствения начин по който може да бъде възстановен редът в хаоса причинен от демокрацията.

    Коментиран от #191

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 факуса

    24 1 Отговор

    До коментар #55 от "Пламен":

    значи демократите може, той не
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Българин

    15 34 Отговор
    Копейкин просто е един тарикат, който е разбрал, че в България има много хора, които не искат да им говориш истината. Те искат да им говориш това, което те смятат, че е истина. Те се чувстват прецакани и неуспели в живота и са решили, че ЕС, НАТО и САЩ са виновни за това. И за да се чувстват добре искат някой непрекъснато да им повтаря, че не те а някакви тъмни сили са виновни за проваленият им живот. И Копейкин непрекъснато повтаря, че България е американска колония, всичко се решава в американското посолство, ЕС ограбва България, западните капиталисти са довели българският народ до просешка тояга а приемането на еврото ще ни унищожи като нация. И предлага просто решение - България да възстанови суверенитета си като излезе от ЕС и НАТО. Но не казва, че ако това стане, България ще спре да съществува.

    Коментиран от #137, #194

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 алооо

    31 0 Отговор
    Проф. Киров: Автоматична ротация на премиери няма - следва оставка, отново връчване на мандат и гласуване в парламента на ново правителство
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 НИЕ СМЕ НАТО

    5 18 Отговор

    До коментар #59 от "Офф..":

    Че къде да бъдем....руска губерния ли

    Коментиран от #74

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 БКП КОМУНИСТИ

    5 15 Отговор

    До коментар #71 от "НИЕ СМЕ НАТО":

    За малко да ни направят 16 та република на СССР.....
  • 75 Не ги познаваме тия кои са тия

    9 19 Отговор
    Гагаузин който ги познава знае що за племе са..те родина нямат имат интереси
    Тия са поредните фалшиви националисти които лъжат младите че по комунистическо сме били велика сила
    благодарение на руснаците едва ли не
    и лъжат старите озлобени бедняци че навремето видиш ли сме живеели много добре..престъпниците били наказани и било видиш ли рай на земята..на точно тия старите единствения им мотив да гласуват там е че искат да са всички еднакво бедни и нещастни..амортизирани хора с отклонения и не особено умни
    всичко това е прицелено отстрелване на избиратели по математически модел под години тролене на платени руски агенти
    И върха на тортата е че се завиват с българския национален флаг и обвиняват истинските патриоти които искат в страната да има ред закон и да се развива във агенти
  • 76 Механик

    7 26 Отговор

    До коментар #72 от "Гост":

    Украинците успешно утилизират руските агресори. Психопата Путин се нуждае от пушечно месо. Щом обичате толкова много Русия трябва да я подкрепите.
  • 77 КОЦКАТА СА ВЪЗРОДИ

    6 9 Отговор
    В червен шаман.....
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 горски

    29 6 Отговор
    Бабааа си логиката...
    Значи получаваме 4 милиарда от българи които работят в Европата и това е хубаво...
    Но защо тук няма 800 хиляди германци и белгийци които да работят у ас и да пращат на изпустелите си роднини пари за хляб и основни нужди...
    Ей това е гордоста българска,че му позволяват да работи като ратай някъде.Не може да си оправи държавата и да работи и просперира тук,а ще е щастлив да работи другаде.,без да си дава сметка че срещу изпратените 4 милиарда пари,оставя 40милиарда продукт в онези държави приелиго за ратай.

    Коментиран от #88, #92, #94

  • 86 НУРС

    6 21 Отговор
    Това е част от демокрацията!
    Сега трябва почистването на сградата да се плати от Възраждане, а всички които са хвърлили боята да бъдат съдени за хулиганство и включени в регистъра на криминално проявените - за нарушаване на законите.
    Това е другата част от демокрацията, която незнам защо не прилагаме?!
  • 87 доктора

    1 9 Отговор

    До коментар #30 от "Ахмед":

    ела при мен на преглед и ще те излекувам … как може да сравняваш цигански градове с български ??? в украйна живеят една нация само не е като при нас бели и черни !!!
  • 88 Само питам

    7 17 Отговор

    До коментар #85 от "горски":

    И като излезем от ЕС и НАТО и Костя Копейкин стане премиер ще цъфнем и вържем а германци и белгийците ще чакат на опашка за да работят у нас, така ли?
  • 89 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 3 Отговор
    Със СВАТБАТА
    на Буда с КИРливанЧО‼️
    Честито гласоподаватели ❗
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Моряка

    27 6 Отговор
    Рядко мръснишки антибългарски материал.Дази дама не се ли къпе?
    Били сме в най доброто време за България?И в същото време- последни по всичко,но с най голяма смъртност и разграден двор.За пръв път в историята ни с чужди военни бази в родната земя?

    Коментиран от #93, #95, #114

  • 92 Единствения начин

    11 2 Отговор

    До коментар #85 от "горски":

    Такава е математиката другар..за да се промени това нещо трябват години работа на хората начело на държавата и на народа
    Ние петрол нямаме всичко тука трябва да стане с бачкане
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Напротив

    2 11 Отговор

    До коментар #91 от "Моряка":

    Този материал е "бульон трезве" за промити тикви.
  • 96 Емил

    4 9 Отговор
    С съставяне на правителство Копейкин много ,,олеква" и затова скача.
  • 97 За него лукс

    1 6 Отговор

    До коментар #55 от "Пламен":

    За тези около него и всички останали мизерия.
  • 98 Пеци

    10 13 Отговор
    Само Копейкин и комунистите могът да тласнат България към мизерният руски крепостен свят и то с насилие.
    Ако толкова е хубав крепостният свят що никой не мигрира там???Даже гастербайтерите от Узбекистан, Таджикистан, Киргизия избягаха от там.
  • 99 Ми тогава

    4 8 Отговор

    До коментар #61 от "Taka така":

    Давай и рашсткото посолство. Там е заровено кучето.
  • 100 Демократ

    10 14 Отговор
    Костадинов е представителя на агресията на Русия в България, което е много страшно, защото това се извършва с държавно участие. От появата му в Парламента властите си затварят очите за призивите му и на членовете на групировката му към насилие,агресия,война,излизане на България от ЕС И НАТО, смяна на правителство чрез преврат. Това е нарушение на Конституцията и предвижда затвор от 5 до 10 години, но нищо не се случва, даже не получават наказание в Парламента,защото използват трибуната и сградата, като дават пресконференции с такива призиви. Негови поддръжници заявяват, че ще се бият срещу България, ако Путин им нареди, хора от неговата групировка нападнаха офицери от НСО, защото пазеха сградата на парламента от ордите му, които искаха да нахлуят вътре по команда на копейкин и да рушат. Никакви наказания за тези противоконституционни и противодържавни действия. Това е най-страшното според мен,защото показва държавно управление,подчинено на Кремъл официално,защото в техен интерес е България да бъде най-слабата държава в ЕС И НАТО. 17 години се крадяха фондовете от ЕС за развитие на държавата от техните мекерета, наречени олигарси и сега в най-критичния момент след бруталната война на Путин срещу Украйна официално искат България да стане задунайска губерния. Измислените цифри за победата на копейкин на изборите и заплахата за още по-големи успехи също доказва трагичната ситуация в държавата. Хората са озлобени и освирепели от злобата и свирепостта на копейк
  • 101 отдалече

    3 0 Отговор
    ооооо
  • 102 Яяяяяяя

    7 12 Отговор
    Драги ми Копейкин. За затвора си! Това се нарича вандализъм! И оня с паметниците и той е за затвора! Няма разлика! Наследство от руския ботуш и нашата "славна БКП". Всички като копейкин и ББ са тяхно изчадие! Борбата с комунизъма и социализъма никога у нас не се е водила. Другарчетата от БКП и ДС окупираха всичко- икономика, политика, мафия! Останалото му викат електорат - обикновени хора, които искат да живеят сносно и достойно. Ама не - Смръдляци като Копейкин и мафиоти като Баце и Гешо ни тъпчат, крадат и не ни дават мира. Ейййй, ние българите (вие не сте българи!) не ви щем нито Путинския ботуш, нито джендърщината. Рано или късно ще ви натикаме в затворите и ще си върнем Родината!
  • 103 Човек

    7 9 Отговор
    Средностатистическият руснак е по-беден, по-болен и умира по-рано от средностатистическия българин, а Костя иска да докара руския ред в България. Този човек е национален предател. В любимата му Русия щеше да е хвърлен в затвора още в началото на кариерата му и повече никой нямаше да чуе за него.
  • 104 Никакво мозъчно развитие

    5 10 Отговор
    Най елегантния начин да се занулят тия руски марионетки..е да се приеме план за създаване на национална гвардия /експериментален/ да карат казарма платена по три месеца там..да се работи с тях и после..като им се отпусне от държавата още един месец отпуска екстра..и там да им се обясни исторически погледнато кой кои е на картата..военната история на България
    ..какъви са националните интереси на българския народ и държава и тн
    ПОДЧЕРТАВАМ НА ДОБРОВОЛЕН ПРИНЦИП..че да видим аджиба колко националисти се раждат и доколко са националисти всъщност
    за много бедни деца в малките градове това ще е шанс да видят голям град и да изкарат някой лев забавлявайки се
    отделно че може да се намерят качествени кадри за бг армията

    Коментиран от #118, #119, #157

  • 105 защо

    7 10 Отговор
    Йоанна Елми:
    "Завършила е международни отношения и английска филология в Новата Сорбона, Париж, както и магистратура по политически комуникации в Амстердамския университет.
    Създател на първото студентско издание за англофонска литература и критика на Новата Сорбона.
    Йоанна e част от екипа на Американската библиотека в Париж.
    Национален финалист е в Състезанието по творческо писане на английски език през 2014 г., организирано от CORPlus Foundation, с подкрепата на Министерство на образованието и науката и посолството на САЩ в България. "
    Истинска българка закърмена с Вазов:
    "Всичко българско и родно
    Любя, тача и милея"

    Коментиран от #115

  • 106 Жорж

    16 5 Отговор
    Не Костадинов съкрати българският народ с 1/3! Не той краде и раздържавява 33 години! Не той пусна вирусът Ковид и запали войната в Украйна! Не той даде българската икономика на концесия!
  • 107 АРЕС

    12 5 Отговор
    Евала на Коцето,но това е малко,можеше по брутално да е.Слава на Русия и България.
  • 108 По стила и

    11 4 Отговор
    Имената ще ги познаете, афтърката от "новите" гърманки ще да е, от такиви реално инфо не може да се очаква.

    Коментиран от #110

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Тити

    5 9 Отговор
    Костадинов е поредният луд на небосклона
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Тест

    1 1 Отговор
    Тест
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 АБЕ ЧОДЖУМ

    14 0 Отговор

    До коментар #105 от "защо":

    ЕЛМИ ГАБРИЕЛ ДЕНИЗ ХАРВАРДСКИТЕ ШАРЛАТАНИ ОЩЕ НЯКОЯ МЪР.....ЩА НА ЧУЖДА ХРАНИЛКА НЯМА ЛИ ДА СЕ ПОЯВИ
  • 116 681

    11 1 Отговор
    По добре не, ако трябва да. Всяка революция е по разбиране кървава. Какво лошо има? По добре ли е България да престане да съществува? Няма значение дали е Костадинов или някой друг, тия от жълтите павета са за раздрусване.
  • 117 Демократ

    3 7 Отговор
    "3) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Република България участва в изграждането и развитието на Европейския съюз."
    Това пише в Конституцията на България и действията на копейкин са противоконституционни, защото откакто се е появил в Парламента призовава безнаказано от трибуната към излизане от ЕС и властимащите се правят на глухи и слепи.
  • 118 Допълнение

    0 3 Отговор

    До коментар #104 от "Никакво мозъчно развитие":

    Говоря за мащабен проект..изпипан и балансиран
    За пример давам желаещите да влизат в SAS половин година ходят събота и неделя в казармата..палатки теория такива неща..който прояви постоянство и реши че иска да продължава става новобранец към градската военна част..и от там нататък ако реши да става барета минава изпити и тн
    При тия нашите гвардейци може да е повече като ученически лагер да влизат лятото..историята теорията да им се води от преподаватели във военните училища
    да обикалят градските военни музей на екскурзия..да ходят на стрелбите на редовната армия..виртуални платформи това нещо го има по цял свят..само че тука сме мозъчно изтръпнали и си циклим в коловоза докато не спре всичко накрая
    Явно определен процент българи има нужда да изразходва енергията си в такава посока и трябва да им се обърне
    правилното внимание
  • 119 Касапин

    9 0 Отговор

    До коментар #104 от "Никакво мозъчно развитие":

    В ТВОЕТО ПРОЕКТЧЕ МОГА ДА УЧАСТВАМ КАТО ИНСТУКТОР ЩОТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ СЪМ СЛУЖИЛ В ЗВЕЗДЕЦ НО НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ ТИ СЕ ОТРАЗИ ТОВА НА ТЕБЕ И НА ЖЪЛТОПАВЕТНИЯ ПЛАНКТОН ЩОТО ЩЕ НИ ТРЯБВА САМО ПО ЕДНА ДРЯНОВИЦА И СО МАЛЦЕ КЮТЕК

    Коментиран от #120

  • 120 Проектант

    2 2 Отговор

    До коментар #119 от "Касапин":

    Евренозово знаеш ли къде е?
    А спирката на рейса за Евренозово
  • 121 Инж

    4 10 Отговор
    На КК като не му харесва в ЕС, да отиде в Москва!?

    Коментиран от #148

  • 122 САМО КОМЕНТИРАМ 😉

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Как ще завърши":



    "С кръв ли завършва краят, обещан от Костадин Костадинов?"


    На ДВ и родните медии ПРОПАГАНДАТА започва да става ОПАСНА.



  • 123 Отговорът

    13 3 Отговор
    Всички алчни и жадни за власт, водени от американските унищожители, създават конфликти и елиминират всичко което им се противопоставя.
    Използват некадърните и корумпирани политици на васалните им държави за собствения им интерес.
    Всичко което е в техен интерес наричат правота и международно право, а което е в техен ущърб се нарича потъпкване на правата и агресия.
    Ако си мислите че като сме клекнали пред Сащ ще сме много добре дълбоко се лъжете. Капитализма е една голяма финансова пирамида която облагодетелства отгоре. Ние сме най отдолу, лапат само корумпираните ни евро-атлантици.
    България трябва да търси своята собствена политика с независима ориентация, примери Сърбия, Унгария.
  • 124 Точен

    15 4 Отговор
    Познавам Костадин още от 2000-та година. Няма друг българин днес в родната политика, който така беззаветно и чисто да обича България. А кръвта я точат амариканците в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, да не говорим за масовите убийства в самите САЩ. Асен Генов, Бабикян и Хаджигенов са истинските хулигани и престъпници.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Трябваше да има

    11 1 Отговор
    Кръв трябваше да има още преди 33 години, сега вече е късно. България днес щеше да е на друг хал, с тази "нежна революция" се закопахме.
  • 127 Чекмедже бабаит

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    скромна е в сравнение на бойковите палати в барселона и дубай да не говорим за личния му остров във гърция
    ама вие броите малките копейки и не объръщате внимание на големите бандюги които могат да купят коцевата къща 100 пъти и да я зарежат
  • 128 Истината

    3 8 Отговор
    В Конституцията пише: чл. 41 : 2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.
    (3) Законът определя организациите, които подлежат на регистрация, реда за тяхното прекратяване, както и взаимоотношенията им с държавата." Партия Възраждане и всички нейните членове в парламента начело с копейкин нарушават Конституцията. Какво им се случва - нищо, даже не ги наказват, а за да станат депутати се заклеха в Конституцията. Какво става,когато най-важната институция в държавата приема лъжата като институционална политика? Става това,което е - беззаконие и анархия.
  • 129 Ох ужас

    9 0 Отговор
    Виждаме клечицата в чуждите очи, но не и гредата в своите.
  • 130 българин бил той

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    постарай се с фотошопа преди да качваш глупости които немогат да бъдат реалност, митрофанова не присъства на такива мероприятия кадето допедавци се прекланят
  • 131 Източна ромелия

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Е сега не сме ли се нагъзили на Губернатора от ул. Козяк
  • 132 Пха ха ха ха

    11 2 Отговор
    Дв тъпо Възраждане е единствената Българска партия
  • 133 Фъшо

    10 1 Отговор
    ДВ трябва да се забрани в България
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 681

    8 1 Отговор
    😉
    ЕДНА ИНТЕРЕСНА АНТИУТОПИЯ... ОТ КОЯТО НИ ДЕЛИ САМО КРАЧКА.
    Ако продължаваме да спим, и да наричаме истината, която е пред очите ни, конспирация

    ЖИВОТЪТ НА ЕДИН ЕВРОПЕЕЦ ПРЕЗ 2050 ГОДИНА: ИВАНО СЕ СЪБУДИ В 8:00 И ЗАКУСИ СЪС СКАКАЛЦИ, полети с вода с витамини от люцерна. Реши че днес няма да ака. Така отчитането на емисиите в ПЕРСОНАЛНАТА МУ КЛИМАТИЧНА МАТРИЦА щеше да намалее и ще може да си купи едно кюфте. Свинското кюфте беше голям деликатес за избрани. Полагаше се веднъж месечно.

    Най-лошото е, че не можеше да се излъже, защото вградения му чип следеше ЦЯЛАТА МУ ЖИЗНЕНА ДЕЙНОСТ,включително и колко емисии изразходва, и предаваше инфо на хранителния автомат на ъгъла.

    ИванО отиде до автомата и поиска едно кюфте. Кюфтето падна, ИванО го взе и с наслада го изяде.

    Автоматът си взе автоматично 5 евро от дигиталните пари по сметката му...

    Чиповете били вкарани със закон през 2030 г. с цел УЖ ДА СЛЕДЯТ ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА. Но оттогава функциите им се разшириха, и сега следяха цялата жизнена дейност на хората (без здравето) 🙂

    Дойде време за обяд.

    Изпече си стек от трици на смлени червеи. Балансирана храна.

    Загледа Европейския исторически канал. Говореха за езиковата реформа в далечната 2035 г. Когато отпаднаха местоименията „Тя" и „Той" и всичко беше заменено с неутралното „То". Оттогава всички имена завършваха на „О"...

    ИванО се замисли, че всъщност беше решил да е мъж до 30 г., а после щеше да е жена. Но вече всички бяха с

    Коментиран от #139, #165

  • 136 555222

    8 0 Отговор
    Това е символ на заслужената смърт на евроатлантическите безценности.
  • 137 Българин

    7 0 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    Ти не си българин а предател
  • 138 Мисля

    10 1 Отговор
    Значи заливането на посолства с боя е "символична акция"а на представителството на ЕС е "вандалски акт"?Ето за това ви мразят хората.Вчера екоактивисти изляха боя и си накиснаха задниците в" Ди Треви"-това е символичен акт,замерването с обувка на президент е "вандалски акт" а на руски посланник с боя е нещо хубаво.
  • 139 681

    7 0 Отговор

    До коментар #135 от "681":

    Дойде време за обяд.

    Изпече си стек от трици на смлени червеи. Балансирана храна.

    Загледа Европейския исторически канал. Говореха за езиковата реформа в далечната 2035 г. Когато отпаднаха местоименията „Тя" и „Той" и всичко беше заменено с неутралното „То". Оттогава всички имена завършваха на „О"...

    ИванО се замисли, че всъщност беше решил да е мъж до 30 г., а после щеше да е жена. Но вече всички бяха сексуално неутрални...

    Бяха решили да се женят с Ано.
    Родител 1 щеше да е той, а Родител 2 – тя.

    Мислеха дали да не поканят и Родител 3, полово неутрален. Но ако нямаше да имат близнаци, нямаше нужда. Считаше се за разточително с 3-ма Родителя.

    Детето, така или иначе, щеше да се износи и роди В ЦЕНТЪРА ЗА ИЗКУСТВЕНИ МАТКИ в Люлин 10. Още през 2021 г. Мъск бил измислил технологията и през 2035 г. беше масово въведена. Ивано и Ано щяха само да дадат биологичен материал...

    Вървейки към къщи от хранителния автомат ИванО се зачуди на видяното в Историческия канал. Преди 30 години хората били протестирали, били се бунтували. Не разбираше защо.

    Всъщност, ТОЙ НЕ МОЖЕШЕ ДА ИМА ЧУВСТВА.

    БЕЗУСЛОВНИЯТ БАЗОВ ДОХОД беше му осигурил ЖИВОТ БЕЗ БОРБА чак до cмъpттa.

    В замяна на това обаче ББД беше му отнел СВОБОДАТА да взима каквито и да било решения. Беше му останал единствено варианта ДА СПАЗВА ПРАВИЛА, и да се подчинява.

    ИВАНО НЕ РАЗБИРАШЕ КАКВО Е ДА ОБИЧАШ, ИЛИ НЯКОЙ ДА ТЕ ОБИЧА...

    (доста инфо относно тази "особеност" на но

    Коментиран от #141

  • 140 Абсолютно

    7 1 Отговор
    Спокойно към новият т.нар. мейнстрийм речник,може да се добави и абревиатурата DW!
    Аналогията е същата.Щом DW пишат против Възраждане,значи те са добро за България!

    Нещо страшничко взе да ви става,а?Не преценихте,че това въже е късо.
  • 141 681

    5 0 Отговор

    До коментар #139 от "681":

    (доста инфо относно тази "особеност" на новия полу-човек ИванО има в романа - антиутопия "НИЕ" на Евгений Замятин. 😉 Както и в прословутия "1984" на Оруел, де)

    Европа беше федерализирана и в Брюксел събранието определяше какви да са ПОЗВОЛЕНИТЕ ЕМИСИИ за всеки и как всеки ДА СИ ИЗРАЗХОДВА ДОХОДИТЕ от дигитални пари, получени без борба за насъщния.

    Какво още му трябваше на човек?
    ИванО не можеше да разбере, а и не се опитваше.

    Тук-таме имаше НОВИНИ ЗА БУНТОВЕ в някоя варварска държава в Африка, която още не беше се цивилизовала, и в която още съществували мъже и жени...

    Но тези бунтове бързо бяха потушавани чрез бомбардировки от космоса - с дронове, и други технологични изобретения на нАуката.

    Денят беше напреднал, ИванО беше ходил над 15 минути и много се умори. Мускулите не бяха свикнали на такова натоварване. Някои негови приятели ходеха на спорт 1-2 пъти месечно, но те имаха свръх високи нива на тестостерон и нужда от активност. Масово "нормалните" хора нямаха такава нужда, защото бяха почти без полови хормони и без емоции.

    Животът беше спокоен.

    ИванО си легна и заспа.

    Сънят му беше празен. Като живота му.


    А Ано в това време сънува кошмар.

    Сънува пра-баба си в съня си. Сънува че ѝ крещи:

    - Защо позволихте да ни ОТКРАДНАТ ДУШИТЕ? Държавата? Емоциите? Живота? За какво ни е живот без семейство, без любов, без бъдеще? Къде бяхте, къде беше, б
  • 142 Дойчи зели

    9 2 Отговор
    С кръв ли завършва края, обещан от ГЕРБ и ПП? НАТАМ ВЪРВИ.
  • 143 681

    6 4 Отговор
    - Защо позволихте да ни ОТКРАДНАТ ДУШИТЕ? Държавата? Емоциите? Живота? За какво ни е живот без семейство, без любов, без бъдеще? Къде бяхте, къде беше, бабо? - крещеше Ано в съня си.


    От следобедната си дрямка Ано се събуди в пот.

    Жалко! Беше ПРЕВИШИЛА РАЗРЕШЕНИТЕ ЕМИСИИ,
    според персоналната си матрица. Щяха да я глобят.

    Тя (т.е. ТО) така и не можа да разбере странния си сън...
    Не разбираше думите, които отекваха в главата й (му):

    - НЕ на 3eл@нaтa cдeлкa!
    - НЕ на Приемане на еврото!
    - НЕ на EC!
    - НЕ на Иcтaнбyлcкaтa кoнвeнция!
    - Не на Meдицинcкия фшзм!
    - НЕ на HATO!

    Не разбираше и защо пра-баба ѝ плаче, както и какво е човек да плаче...

    КАКТО, И КАКВО Е... "ЧОВЕК" 😞

    ... Както, и защо баба й повтаряше:
    - Прости ми, дъще, че мълчахме... Прости, че спахме.

    Toдop Aнгeлoв Aнгeлoв
  • 144 Елементерно

    4 8 Отговор
    Първоначално Възраждане се присламчиха към протеста от 2020 със своите хоругви, след това си посвиха перките, и до края на протестите се правеха че са част от гражданите, за да не бъдат натирени. Сега вече са парламентарно представена партия и спокойно слугуват на Руското посолство и се мъчат да отклонят България от европейския път.

    Коментиран от #153

  • 145 Тая с небългарското име,

    12 2 Отговор
    да не си мисли че българите сме дебили и ядем доматите с колците?! Българския народ много добре преценява кой какво прави,и защо го прави! Ето сега под натиска на сащ и ес ,герб и пп дб ще правят правителство,което да изпълнява безпрекословно нарежданията на господарите им!Това е истината,и колкото и да плюят срещу Костадинов и Възраждане,те са единственото спасение за нас Българите,ако искаме да ни има на картата като Независима Държава!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Мяра срещу мяра

    6 1 Отговор
    Целият ЕС и нашите пишмян евроатлантици са много възмутени от постъпката на Възраждане. Не съм фен на Костадинов, но държанието на родните ни политици още веднъж доказа, че са двулични. Защо, когато дрогирани или пияни олигофрени рушаха паметниците, градени с парите на народа "имаха свободата" да изразяват собственото си мнение, а група почти толкова нормални, колкото първите са вандали. Не осъдиха и държанието на един застаряващ идиот, който с изявата си искаше да го забележат. Мерете според греха им, а не според това кой ви е наредил как да го осъждате. Мяра според мяра, каквото е нарушението, такова да е наказанието.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Карлос Контрера

    3 5 Отговор
    Тоя Шкварек не беше ли кандидат-депутатин от ДС-МВРо, където Митрофан Копейкин беше зам-бос на караПрас с Джамбаз?! Сега се натиска на Копейкин да го вземе за кандидат-депутатин за следващите извънредни избори! "Консервативна" му патриортарска работа!

    Коментиран от #155

  • 150 двете мафии

    6 1 Отговор
    Сега двете ОПГ могат да променят законите така, че корупцията в политиката да е нещо законно и нормално! Както и да назначат навсякъде свои верни хора! Мафията - новата и старата, вече ще управляват законно страната....
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Реалност

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Смешно е когато някой, който се кланя на Урсула и Боко, откраднали десетки милиарди прави проблем от къща за 100 000 евро:) Че то моя апартамент струва повече бре:)
  • 153 Елементарно

    9 1 Отговор

    До коментар #144 от "Елементерно":

    Джендърите сте напълнили памперсите, че на следващите избори Възраждане става първа политическа сила! П.П. Като стана дума за присламчване кажи за кого гласува та да ти се посмеем, за Киро нали, а както се оказа и за ББ:)))
  • 154 нннн

    7 1 Отговор
    ,,Всички животни са равни, но някои са по- равни от другите" Прав.е Шкварек! Не може едни вандали да са добри, а други вандали - лоши.
  • 155 А сега де

    6 1 Отговор

    До коментар #149 от "Карлос Контрера":

    То и ти обикаляше с години улиците и викаше против ГЕРБ, но от вчера целуваш задните части на Бойко и скандираш ГЕРБ и ПП вечна дружба.
  • 156 Ха ха ха

    4 1 Отговор
    Йоанна Елми?????
    Цирк
  • 157 Моряка

    6 1 Отговор

    До коментар #104 от "Никакво мозъчно развитие":

    То БГ армия нямаме от 30 години,бе оли....ен.Даже и за един парад нямаме.Видяхме преди 2 седмици.Една шепа 50 годишни шкембелии и италианец за командир.За това пък имаме генерали бол, а адмирал им е началник.Голям Натовец.Като по млад офицер- също толкова червен,колкото сега е син.Както всички пенсионер генерали,офицери ,Шаламани и Ленчета от хранилсата на Пасито.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Пък си спомням

    7 1 Отговор
    Пък аз защо ли си спомням как умнокраставците мятаха вмирисана риба и яйца по Народното събрания и палиха със слама вратите? Значииии българска институция няма проблем да бъде нацапана и запалена,нооо сградата на европейските комисари,които никой не е избирал ... не може. Ииии как болшевишки ми звучи това... КОМИСАРИ. Днешните пишлигарчета от где да знаят,че всяка втора институция в Болшевишка Русия беше все с ... комисари.
  • 160 Мммда

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Суха съчка":

    Ми нормално на ДВ не му обръщат внимание и в Германия, добре че е на пропагандаторска издръжка.
  • 161 Грантаджиев соросоид

    7 1 Отговор
    Еми с вашите умнокрасиви камъни по вашите глави. Вие като рушите и цапате било гражданска позиция, пък това било вандализъм. Аман от двойните ви стандарти. И като станахме пак наши срещу ваши и се сблъскахте с явното неодобрение на хората пак хленчите, че другите са лоши.
    Жалки сте.
    А иначе за мен цапането на сгради и паметници е вандализъм.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 НЯКОЙ

    3 6 Отговор
    Костадинов е един вманиачен нарцис, когото бъдещето ще изкорени заедно с неофашистките му пристрастия! А Шкварек е един от многото без значение.
  • 165 Лаврентий Берия

    1 6 Отговор

    До коментар #135 от "681":

    А ето и един друг разрез - живота през 2050 в Русия: ..Виталий се събуди в 9 часа сутринта. На масата беше пълно с угарки и празни чаши. Отиде до хладилника, за да си направи закуска. В него имаше само отдавна забравен борш, както и мазна опаковка с някакъв неопределен на вкус салам. По телевизията вървяха стандартните предавания - анализ на някакъв достолепен генерал за напредъка на руската армия в Казахстан и победете около някакъв град, за който не бе чувал а после - реч на Генералния секретар с призив за възхвала на 6 дневната работна седмица. На 25 години, Виталий още не бе решил - дали да е в армията или в завода. Но и двете изглеждаха безперспективни... и т.н. Нали, Друтарю? А аз дори нямам писателски претенции!

    Коментиран от #168, #172

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Моряка

    2 1 Отговор

    До коментар #165 от "Лаврентий Берия":

    Игра на природата.И сред бурените понякога израства красива гъба- най често червена мухоморка.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Костадин Костадинов

    2 0 Отговор
    Не с кръв разбира се, откъде си го измислихте? Краят завършва с червена боя.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Вихо

    3 3 Отговор
    Ако видя копйкин по улицата ще ми е много трудно да се въздъжа да не му .... носът!
  • 187 де факто

    2 7 Отговор
    От партията Израждане са антибългари и национални предали които работят и служат на врага на България,който е русия.Прокуратурата и българските служби е редно да се задействат и тези руски шпиони и родоотстъпници да си понесат последствията,а тая предателска партийка да бъде закрита.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    5 0 Отговор

    До коментар #62 от "Г-ца каприз":

    МИ КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ БЕ ХОРА ... АМЕРИКАНСКИТЕ КРАВАРИ ОТ КОЗЯК ТИ ИЗБИРАТ ПРАВИТЕЛСТВО ....ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИСИ КАТО СОПОЛ ВСЕКИ ДЕН ЗА ИНСТРУКЦИИ НА КОЗЯК ...ДЕМОКРАЦИЯ БЕ....СМЕШНИЦИ
  • 192 Няма

    0 2 Отговор

    До коментар #166 от "Моряка":

    такива. Има бази на НАТО. А ние смве НАТО
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 7777777

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    ТИ ОТКЪДЕ ПАДАШ БЕ? НЕ ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО НИ НАЗНАЧАВА ВСЕКИ МИНИСТЪР И ОТ 15 ГОДИНИ ЕС НИ УПРАВЛЯВА С ДИРЕКТИВИ И ВСИЧКО Е ПРОТИВ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И ИКОНОМИКА НА БЪЛГАРИЯ И ТЕ БАВНО И МЕТОДИЧНО НИ УНИЩОЖАВАТ! СТИГНА СЕ ДОТАМ ДЪРЖАВАТА ДА НЕ МОЖЕ ДА ИЗХРАНИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И ВНАСЯМЕ ВСИЧКО А 80-90 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ХРАНЕШЕ ПОЛОВИН ЕВРОПА! СЛАВА НА БОГА, ЧЕ НЕ СМЕ ПРИЕЛИ ЕВРОТО ПО РАНО, ЗАЩОТО САЩ СА В РЕЦЕСИЯ, 2/3 ОТ БАНКИТЕ ИМ СА ПРЕД ФАЛИТ, ЩЕ ПОВЛЕКАТ И ЕВРОПА СЛЕД СЕБЕ СИ И ЩЕ ИМА СЪТРЕСЕНИЯ НА ФИНАНСОВИТЕ ПАЗАРИ А НИЕ С НАШАТА ДОПОТОПНА ИКОНОМИКА ЩЯХМЕ ЗДРАВО ДА ЗАГАЗИМ!
  • 195 Интересно

    1 3 Отговор
    Всички коментари против Израждане и расия са изтрити.....

    Коментиран от #196

  • 196 Лаврентий Берия

    0 0 Отговор

    До коментар #195 от "Интересно":

    Е хайде "изненадай" се, де!
  • 197 БОКО И КИРО ДА ОТИВАТ НА РОТАЦИЯ В

    1 0 Отговор
    ИЗТЧНА АНАДОЛА ПРИ МАНАФИОТИТЕ !