Last news in Fakti

23 Май, 2023 13:51 4 328 98

Срамът от Четвърта национална катастрофа: Митрофанова премиер, до нея Лили Иванова, Иван Гешев, БСП, „Възраждане“…

  • българия-
  • четвърта национална катастрофа-
  • митрофанова-
  • чалга

И не виждам излизане от нея

 Срамът от Четвърта национална катастрофа: Митрофанова премиер, до нея Лили Иванова, Иван Гешев, БСП, „Възраждане“… - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След последните събития в България е истинска изненада, че Елеонора Митрофанова не е номинирана за български премиер. Ако зависеше от „елита“, разцъфтял на концерта на вечната Лили, това вече щеше да е факт... Шега, шега, ама знаете, че е вярно нали? И не е виновна Митрофанова, която по един свеж начин напомня за мадам Грицацуева от ”12-е стола”. Ех...

Няма силни думи, с които да се опише дереджето, до което сме се докарали. Според историците досега сме преживели три национални катастрофи. И трите са свързани с войни: Междусъюзническата, Първата и след това Втората световна война. Има някаква логика, трагична дори, в това страната ни да преживее споменатите сривове.

Но в ситуация, когато България е член на икономически и военни обединения на развити и демократични държави като Европейския съюз и НАТО, да говорим за разпад на държавността и ценностната система, крепила ни като народ столетия наред, е някакъв абсурд.

Като че ли сме изговорили и описали всичко, което ни се стоварва на главите ден след ден, година след година. Изровили сме какви ли не причини и аргументи към тях. Но все забравяме най-главната: вината за неблагополучията, хаоса и разпада си е наша. Чисто българска.

Всеки народ си заслужава съдбата.

А ние сме вкопани в абсурди, които науката отхвърля като невъзможни.

Алла Пугачова е най-голямата звезда на руската естрада. Алла Пугачова осъди войната срещу Украйна и бе принудена да напусне родината си.

Лили Иванова е българската естрадна прима. Но тя заявява, че Путин неведнъж е доказвал, че е наистина велик, достоен управник. Оправдава нахлуването в Украйна и смята, че Путин защитава Русия. От кого? От избитите и изнасилени украински жени и деца?

В България, в София, представители на КПСС и БКП – разбирайте на БСП и копейкиновци – провеждат сборище под лозунга „поход на мира“ и замерят с червена боя представителството на Европа. Този вандализъм се случва, когато страните от Г-7 посрещат и разговарят с украинския президент Зеленски в Япония за още и още помощ за украинците, които защитават земята и семействата си. Както е известно 7-те произвеждат 47% от Брутния вътрешен продукт на света. Останалите 186 страни произвеждат 53 на сто от БВП. Между тях са Китай, Индия, Бразилия, Русия и пр. Това само за едно наум. Но подгъзниците на Кремъл ни бутат с всички сили на изток, към любимата им путинска империя. И като стана дума… БВП на Русия е 1,7 трилиона долара. На САЩ БВП е 23,7 трилиона долара. Но Лили Иванова твърди, че американците винаги са мразели Русия, защото е по-велика и могъща от Америка. Вие сметнете разликата… И проблемът не е в това – всички са наясно.

Абсурдите продължават с това, че човек като Иван Гешев, тежко ощетен в интелектуално, а експерти твърдят, че и в професионално отношение, е главен прокурор. Следващ абсурд е Борислав Сарафов, заместник на Гешев и шеф на националното следствие. Заместник на Сарафов пък е Ясен Тодоров, носител на същите характеристики като на другите двама. И тримата кадри на школата в Симеоново.

Другите заместнички на Гешев и говорителката му Сийка Милева допълват картината, сякаш излязла от четката на Едуард Мунк…

Попитали радио „Ереван“: Руснаците ли заложиха взривно устройство на главния прокурор?

Отговор: Човек, който си е затворил очите за Руски/Турски поток обикновено го награждават, не го убиват.

Но и това не е всичко. Бойко Борисов, среден кадър от силовите групировки ни беше премиер 10 години. Преди това кмет на столицата, а още преди това – главен секретар на МВР.

На пръсти се броят българите, които знаят и уважават таланта на оперните ни таланти, на невероятните музиканти-класици. На художниците и неколцината писатели, превеждани и издавани по света, номинирани и за престижни награди. Но чалга слушат 90% от нашенците и пак те се кефят на джукестите кифли и фитнес мачовци от различни реалити формати.

Андрешко и Хитър Петър са национални герои.

Турските сериали са супер ниво за кино.

Новина е, ако чалга певица е родила или е сменила поредния мъжкар до нея.

Гордеем се с неиздигнатия още 111-метров пилон за знаме на Рожен.

Просълзяваме се на водното хоро в Калофер с фалшив етикет „вековна традиция“.

Супер новина е, че някакъв се затворил в стъклена клетка до НДК, а деца питат майките си, къде пикае чичкото...

Траките са център на вселената, а неотдавна един медиен фантазьор обяви, че имаме връзка с инките и Мачу Пикчу в Перу.

Ние сме измислили луканката, ракията, шопската салата и каквото още се сетите.

Цял живот тръбим за България на три морета, каквато май е била за много кратко време.

Всичко това е ражда пошлост. И не ми казвайте, че не съм патриот, че съм платен от гадните американци или от Брюксел. Не, просто не съм платен от Москва и това дразни много хора. Учил съм в някогашния СССР, познавам хората там, знам през какво са минали. Това, което съм видял е основание да ценя и обичам своята страна. Може да сме малка държава в сравнение с Русия, но имаме по-голям потенциал (не природни ресурси) и по-добри условия и среда да го развием. Повечето българи обаче не обичат талантливите, упоритите и образованите.

Повечето българи искат да са богати, но без много бачкане, ако може - с далавера.

Немалко българи крещят възхвали за Путин и СССР, но искат да живеят на Запад.

Кълнат се в българския лев, но продават паянтовите къщи на баба си и дядо си в евро. Купуват и продават колите си в евро.

Готови са да те набият, ако не харесваш новия супер москвич, но карат опели, беемвета, тойоти, хюндаи и пр.

Българите бетонираха Черноморието и почиват в Гърция и Турция.

В България пияни и дрогирани шофьори убиват хора и получават условни присъди.

Разбихме селото и сега пътуваме да пазаруваме в Сърбия селски продукти.

На сватби, кръщенета и абитуриентски тържества ехти сръбска, гръцка и турска музика, редувани с турбо чалга.

Това е Четвърта национална катастрофа! И не виждам излизане от нея. Поне не в близко време. Защото и политиците ни са на нивото, което описах по-горе.

Изчезнали са и по-велики цивилизации и нации от нашата. Бързо ще ни забравят.

И не забравяйте: идва 24 май.

Путинистите, които замеряха сградата на Еврокомисията в София да благодарят на руската посланичка Митрофанова, че Русия ни е дала азбука и писменост. Преди две години „великият“ Путин изговори големи нелепици в тази посока, но в София никой не реагира. (Путин, 2021 г.: “Днес в Русия е свещен ден – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас тъкмо от македонска земя”.)

Помислете над това, ако са ви останали няколко незасегнати от руската пропаганда мозъчни гънки.

Огнян Стефанов

П.П. Почти забравих една дребна информацийка. Българското сопрано Соня Йончева кани световни оперни певци за концерти у нас, които ще се излъчват от телевизия "Медичи". Само споменавам, защото е нещо като световна новина, за някои...


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин 🇧🇬

    66 35 Отговор
    Когато изобилства от антируски помии , отгоре не би трябвало да биле , че " публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати."

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Българин 🇧🇬

    19 24 Отговор

    До коментар #1 от "Българин 🇧🇬":

    отгоре не би трябвало да ПИШЕ , че " публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати."
  • 3 честен ционист

    35 29 Отговор
    Ганчо трябва да прозре истината, че с промяна на държавбото устройство се сменя и лагера.. Старият ред трябва да се срути до осно, за да изгрее Новият ден.
  • 4 Мраза руZZия безплатно

    43 59 Отговор
    След всичките обиди и онижения към държавата от този боклук на снимката. Факта, че все още е тук говори достатъчно колко русоробска държавица сме.

    Коментиран от #33, #89

  • 5 Дамммм

    55 24 Отговор
    Има много болни мозъци..-та чак и трибуна им се дава ...
  • 6 7777777

    67 39 Отговор
    ТО ЧЕТВЪРТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА ВЕЧЕ Е ФАКТ СЛЕД 33 ГОДИШНО АМЕРИКАНСКО УПРАВЛЕНИЕ! НИТО ДЪРЖАВА, НИТО ИКОНОМИКА, НИТО ОБРАЗОВАНИЕ, НИТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НИТО СЕЛСКО СТОПАНСТВО И ТАКА НАТАТЪК!

    Коментиран от #23

  • 7 Разсъдлив

    60 26 Отговор
    Атлантизмът е диктат и като такъв е обречен на крушение. Атлантическата преса отново удари дъното.
  • 8 Юселес

    58 24 Отговор
    Изключително тъпашка статия разбира се още от заглавието автора има ли айкю повече от нула???????Съжелявам че кликнах да отворя страницата ако беше на хартия поне човек може да се почисти с нея като отиде до тоалетната

    Коментиран от #22

  • 9 Пешо

    44 15 Отговор

    До коментар #1 от "Българин 🇧🇬":

    Аз бих споменал на автора, че дме членове на икономически и военни съюзи, цитирани от него, от 2007 година. 15г. Членстео ни доведе до сегашната ситуация. Ако се бореше и пишеше със същия патос срещу корумпираните политици, магистрати, местни политици и управители, МВР, бизнесмени и лекари, сега щяхме да сме в по-добра позиция и това, срещу което пише, нямаше да съществува. Амин!

    Коментиран от #25, #55

  • 10 Стършел

    20 34 Отговор
    Хаха браво, доста точно.
  • 11 Защо не изгонихте Митрофанова?

    26 46 Отговор
    Тя внася разкол в Българският народ!
  • 12 провинциалист

    34 9 Отговор
    "ситуация, когато България е член на икономически и военни обединения на развити и демократични държави" - удобно пропускаме факта, че в историята членове на икономически и военни обединения на развити и демократични държави са били мноого страни от Африка, Азия, Южна Америка... като нас в момента.
  • 13 Нашите мишки

    26 29 Отговор
    не смеят да бутнат МОЧА, защото митрофановна ще им набие канчетата!
  • 14 Костя Шлюхин

    17 29 Отговор
    Самоотвержено блиzzкам миндzzата ма Митрофановна

    Коментиран от #17

  • 15 Ултра къса памет!

    27 29 Отговор
    Главният руски поп Кирил-милиционера от КГБ, дойде в България на 3 март, преди 2 г., за да нахока и унижи Президента Радев в Президентството насред София пред камерите на цял свят!
    А вицето Илянчето падна на колене пред руският поп да му целува ръце, а след това издаде хиляди БГ паспорти на руските шпиони!

    Коментиран от #54

  • 16 честен ционист

    8 25 Отговор
    Ганчо има особен афинитет към рускините още най-ранна възраст. Например от 1 до 4 отделение в школото половината клас викаша на учительница Женя по навик "мамо".
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да живее България!

    22 39 Отговор
    Да си върнем руските анклави в България - Росенец и Камчия!
    Да премахнем 3900 тотема на руският окупатор в България, начело с МОЧА!
    Да изгоним генерал митрофанова!
    Да изгоним руските нашественици от Варна!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кратка История на Русия!

    20 30 Отговор
    Руснаците изнасилиха няколко милиона немкини 1945 г., след което изнесоха всички немски заводи и фабрики в СССР!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Има

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Юселес":

    Клони към минус безкрайност.
  • 23 Характерна черта ни е, късата памет!

    26 10 Отговор

    До коментар #6 от "7777777":

    1989 г. руснаците ни „ биха шута“ и ни казаха: " Айде, чао, оправяйте се!
    И трагедията започна! Цялата ни промишленост работеше за тях и изведнъж се оказа в небрано лозе! Хиляди заводи затвориха врати!
    Другото си го знаете! 3 милиона по малко българи, без война!

    Коментиран от #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Стършел

    17 23 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Бъркаш Пешо, по-правилното е, че такива като мутрофанова, израждане и сие се бъркат в делата български десетки години-справка, многобройни 4 000 хилядници!
  • 26 А бе Огняне,

    36 14 Отговор
    според мен е абсурд и това ,че си се пръкнал,и че на черното викаш бяло!Твоето мнение,е мнение на либерален джендър соросоид,и като такова не е меродавно! Мнението на 90% от Българите не съвпада с твоето,а е точно обратното!Капиш!

    Коментиран от #77

  • 27 4444

    35 15 Отговор
    Автора на статията е еманация на думите гнила журналистика, срам ме е че подобни същества са се раждали в България.
  • 28 Много българи работеха в СССР!

    15 21 Отговор

    До коментар #19 от "Така и":

    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си българи. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!

    Коментиран от #66

  • 29 Тошко

    29 12 Отговор
    Нова порция плюнки от агент Академик.
  • 30 честен ционист

    22 12 Отговор

    До коментар #23 от "Характерна черта ни е, късата памет!":

    Навярно няма по света бял такива балами, да ти дават барели петрол за сметка на перец и помидори. Днес янките ви доят за едни маниста и стъкълца досущ, както навремето сиуксите.

    Коментиран от #35

  • 31 Русофилите ги избива на агресия

    18 22 Отговор
    винаги, когато нямат аргументи!
  • 32 Някой

    27 15 Отговор
    Боза. За четене не става.
    Явно човечеца просто си е заработил гранта. Да се яде трябва, да се яде.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сандо

    26 14 Отговор
    Този негодник предизвиква само отвращение във всеки,който искрено е загрижен за бъдещето на скъпата ни Родина!

    Коментиран от #40

  • 35 И това е лъжа

    19 30 Отговор

    До коментар #30 от "честен ционист":

    Много наши журналисти още преди години извадиха архивите на ЦК на БКП и показаха, че сме купували от руснаците нефт за 30 долара, а арабите ни са предлагали нефт по 11 долара!
    Все още ви вървят русофилските опорки пред неграмотното население!

    Коментиран от #64

  • 36 Червенски

    24 15 Отговор
    Огнянчо кой те направи журналист подлога на фашизма.
  • 37 Г-ца каприз

    27 16 Отговор
    Авторът на тая простотия дали е наясно че може да бъде подведен под отговорност за обида и уронване поне от няколко лица които е споменал....... Да не говорим че със сигурност е израстнал с песните на Лили Иванова....възхищавал и се е ...за сега за някой лев я плюе така...
  • 38 Призив

    19 19 Отговор
    Атлантисти, Долу ръцете от примата на българската естрада, Лили Иванова. Нейното име в вашата уста се осквернява
  • 39 Защо лъжат евроатлантиците ?

    17 12 Отговор
    Само "Страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) официално имат по-голям дял от световното БВП спрямо Г7 (САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Япония, Италия и Канада). Изчисленията са направени спрямо паритет на покупвателните стойности в долари.

    Данните, публикувани от Международният валутен фонд сочат, че от началото пандемията през 2020 година, 5-те икономики от БРИКС, често описвани като „развиващите се“ икономики, започват да задминават индустриализираните Г7.
    През 2019 година силите са почти изравнени, с 31,5% от световното БВП при Г7 и 30,7% от световното БВП при Брикс.
    Но в 2020, тази статистика се обръща, предимно поради развитията, свързани с пандемията от Ковид-19 – БРИКС вече владее 31,4% от световната икономика, докато Г7 има 30%."
    И това преди 3 години !!!

    Коментиран от #56

  • 40 Г-ца каприз

    3 6 Отговор

    До коментар #34 от "Сандо":

    То 8а няма нищо не го бяха млатили с чукове и едвам ужива преди време🤣🤣🤣
  • 41 Путинофил

    12 18 Отговор
    Аз мразя Америка! Обичам само американските долари! С тях едно време си купих дънки от Кореком, защото с рубли не даваха!

    Коментиран от #46

  • 42 Нллллл

    24 11 Отговор
    Поредният западен охлюв правещ се на орел. Вие сте промит мозък!
  • 43 Защо лъжат евроатлантиците ?

    23 13 Отговор
    Още 30 страни са подали заявления за присъединяване към БРИКС, те пристигат почти всяка седмица - цитира Bloomberg .
    В момента БРИКС се състои от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

    Сега вече искат да се присъединят към БРИКС и:

    — Алжир,— Аржентина,— Афганистан,— Бангладеш,— Бахрейн,— Беларус,— Венецуела,— Египет,— Зимбабве,— Индонезия,— Иран,— Казахстан,— Мексико,— Нигерия,— Никарагуа,— ОАЕ,— Пакистан,— Саудитска Арабия,— Сенегал,— Сирия,— Судан,— Тайланд,— Тунис,— Турция,— Уругвай.

    ВСИЧКИ ТЕЗИ СТРАНИ ЗАЩО НЕ ИСКАТ ПРИ Г-7 , а ????
    И това е само началото.
  • 44 —//—

    12 12 Отговор
    Иди на Козяк, дават визи, вземи една и отлитай. България не е за русофили, нито за подлоги на американците. И едните, и другите разграбват света и държавите. Бъдете искрени, когато критикувате.
  • 45 защо

    4 3 Отговор
    "Вярно ли е, че ти си човекът, запознал Илия Павлов с шефа на 6-о управление на ДС Димитър Иванов, който стана вицепрезидент на “Мултигруп”?
    - Така се стекоха обстоятелствата. Аз живея в блок в “Младост 2”.

    Срещу вратата на моя апартамент е вратата на Димитър Иванов. Сега там живее един от синовете му.

    Така че освен с Илия моето семейство е близко и с това на Димитър Иванов. Илия ми идваше на гости, Димитър Иванов също."

    Та те така.
  • 46 Атлантист

    18 4 Отговор

    До коментар #41 от "Путинофил":

    Днес обаче не бих се унижавал и губил свободата си заради сини дънки и кока кола

    Коментиран от #74

  • 47 Забелязал съм, най големите русофоби

    10 19 Отговор
    са учили или работили в СССР?
    Знаят хората за какво иде реч, за разлика от днешните русофили, които дори не знаят руски език!

    Коментиран от #48

  • 48 честен ционист

    10 2 Отговор

    До коментар #47 от "Забелязал съм, най големите русофоби":

    Ордени се дават и за актьорско майсторство.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Един

    12 2 Отговор
    Става дума за наследствена масова тростотия мързел и злоба.Всички мразят учените хора напр.В 21 в.такива народи не оцеляват.
  • 52 Мафията

    13 0 Отговор
    На Прокопиев и Маджо взе властта
  • 53 Гюлю

    16 1 Отговор
    Оги а защо забравяш къде бяхте и къде сте : лъжливи и продажни журналисти,готови за някой лев да продадат и майка си!?
    Кога отстояхте истината,дори с цената на живота си,кога писахте за наистина важните неща!?
    В последните трийсетина години нямам спомен дори за един бурналистически прецедент,,!!!
  • 54 Ахъ...

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ултра къса памет!":

    Така си беше, не само да целува, тая п@..ча...беше готова и да му ду....а....
  • 55 НЯКОЙ

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Той отдавна пише, но явно скоро си се научил да четеш.
  • 56 Само да допълня

    10 4 Отговор

    До коментар #39 от "Защо лъжат евроатлантиците ?":

    Характерно за БВП на посочените държави , особено важещо за ФАЩ ,е че 80% от този продукт е от услуги .Т.е. търговия ,реклами ,социални мрежи ,адвокатски услуги и куп други кухи и непроизводствени дейности.С други думи въздух под налягане.Това е ясен показател за икономическата им мощ. Добре, че е брата китаец , да произвежда за целия свят и Русия и Украйна да хранят със зърно.

    Коментиран от #59, #97

  • 57 колчо

    8 5 Отговор
    Не премиера се намира на козяк и неговите подгласници пп и дб и герб
  • 58 Еми да...

    5 9 Отговор
    Лилито знае всичко, колко е велик путин, колко е висок, кой кого напада, кой кого защитава, например Мутрофанка защитава Альоша, трябвало на него да опънат балдахин, за да него наси....ра...т. гугутките, е че за бабе Лили, как няма да разбира от толкова неща като тя е надживяла и динозаврите.

    Коментиран от #72

  • 59 Сандо

    7 5 Отговор

    До коментар #56 от "Само да допълня":

    И още едно нещо,характерно за тях:потънали са до уши в заеми.И още:Г-7 не са седемте най-развити страни;първата от тях - САЩ,е на второ място,а последната - Канада,на 15-то.
  • 60 Дели Димо

    3 2 Отговор
    Бих ти повярвал и зачел дори,но защо си мисля ,че и ти гласуваше за гоцето...
  • 61 123456

    12 3 Отговор
    Огняне , и ти си изписал една кофа чуждо мастило , не го очаквах ...
    И къде сложи Лили Иванова в целия бъркоч - тя има резервирани концерти след 100-150 години напред ...
  • 62 Реалист

    12 4 Отговор
    Честио на българите доживяхме да имаме премиер ге.й като Денков
  • 63 Айде улево

    12 4 Отговор
    glупендър!
    Ще имаме американско правителство а на теб пак Митрофанова ти е в устата.

    Коментиран от #71

  • 64 Нищо, сега руснаците ти

    11 6 Отговор

    До коментар #35 от "И това е лъжа":

    предлагат евтин газ ама ти ще купуваш американски, който може пак да е руски ама да е минал през яколко посредника.
    Щото си много умен.
  • 65 Опааа

    11 6 Отговор
    Тоя е написал голяма тЪпня! 🤦‍♂️
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Та викаш

    10 1 Отговор
    ..........и тоя пухкавел, учил в СССР може да са го забърсали руските девочки и да има N на
    брой деца в Русия. От всички учили в СССР трябва задължително да се вземе генетичен материал за проверка по колко деца имат в Русия.

    Коментиран от #69

  • 68 ЛГБТИ

    7 3 Отговор
    На мен пък най-много ми харесва парадът на миналите под дъгата! Ако, не е Европа , никога няма да можеше да парадираме!
  • 69 Авторът

    4 6 Отговор

    До коментар #67 от "Та викаш":

    Не е вярно! Всичките деца са ми на Запад, нищо че са от рускини!
  • 70 Констатираща

    9 3 Отговор
    Направо се учудвам и поздравявам Лили Иванова, защото тя винаги след 10-ти ноември 1989 г., подкрепяше СДС и всички "сини", но явно е проумяла истината и затова трябва да се вярва на това което казва. Само този, който е бил безпристрастен и е вярвал на всички новоизлюпени партии след споменатата дата, може да направи точна преценка и да стигне до правилния извод, поне за тези, които се лашкат на различни посоки и нямат определено становище.
    Естествено, че страната ни е в катастрофално състояние, но както се казва "Общата болест не е болест", защото състоянието ни се влоши и се влошава все повече от наложената ни съвременна политика, както и на останалите страни, които се подведоха по модата. Трябва да си знаем интересите и трябва да ги отстояваме, а не сляпо да се доверяваме и лакейничим. Не трябва да сме като овцете послушни и със стадно поведение. В това се изразява най-голямата ни грешка, както и в ниското ни самочувствие и от там - чуждопоклонничество.
  • 71 Констатираща

    7 4 Отговор

    До коментар #63 от "Айде улево":

    Коалицията, която се споменава в заглавието, със сигурност е също тъй плашеща за някои, както Русия и Китай за САЩ и ЕС. Интересно е, защо някои са толкова слаби и безпомощни и се чувстват толкова нестабилни, че бягат като "Дявол от тамян" от всичко свързано с Русия, Китай и другите страни, които са съхранили социалната политика? От там можем да си направим голям извод - дали тези страни са толкова опасни или защото пречат като "светят"?
  • 72 Констатираща

    6 5 Отговор

    До коментар #58 от "Еми да...":

    Само не обиждайте и не се нахвърляйте с безпочвените си нападки към жената, която е славила България толкова много години, която я слави и ще продължава да я слави, която има толкова заслуги и която
    първа защитаваше демокрацията, само защото е прозряла истината, както и повечето разумни хора по света Никой не може да се опре на "кутрето й" - нито политиците имат толкова патриотизъм и заслуги за България, нито съвременните мимолетни фолк певици, които никнат и вехнат като плевели. Не искам да обиждам всички от тях, защото всяко изкуство си има "бисери" и плевели. Тя не се подведе по модата и не напусна страната ни, както направиха много от нейния бранш. Можем само да й благодарим, да се гордеем с нея и да се вслушваме в това, което казва, защото тя е видяла и преживяла толкова много, колкото много малко от нас могат да видят и преживеят. СЛАВА НА ЛИЛИ ИВАНОВА!!! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, ЗА ДА МОЖЕ ДА НИ РАДВА И СЛАВИ ПО СВЕТА ОЩЕ МНОГО, МНОГО ГОДИНИ!!!💐🍀💖😘
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Констатираща

    5 6 Отговор

    До коментар #46 от "Атлантист":

    Никога през онези години не съм харесвала и обличала дънки, също и Кока кола, защото е вредна, както и дънките са много твърди и сигурно неудобни - не стават нито за зима, нито за лято, защото лятото запарват, а зимата поддържат студ.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 опълченец

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "А бе Огняне,":

    Тези 90% много добре са описани в статията.
  • 78 пфууууу

    10 4 Отговор
    Срамът от Четвърта национална катастрофа: ОПГ на ГЕРБ и ПП, по нареждане Козяк.
  • 79 опълченец

    4 12 Отговор

    До коментар #75 от "Констатираща":

    Да оправдаем позицията на Путин за азбуката, защото сме на страната на врага? Ти прочете ли внимателно какво си написала? Ако руснаците насочат ракетите си към нас и започнат да ни бомбардират, вие пак удобно ще им измислите оправдание. По- голям роб от българския русофил няма. Ти си срам за българския народ.

    Коментиран от #80

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Реалност

    9 4 Отговор
    След последните събития в България няма никаква изненада, че Козяк отново нареди кой да е български премиер - този път ротационно ББ и Киро за да няма сърдити. За да е катастрофата пълна очаквам и на Емили тротинетката да дадат едно министерско кресло.
  • 82 Срам и резил

    11 1 Отговор
    Март месец Огнян Стефанов: Четвърта национална катастрофа ще е ако ГЕРБ дойдат на власт.
    Май месец Огнян Стефанов: Слава на Бойко Борисов, ГЕРБ е спасението на България.
  • 83 Ама, много добре

    6 3 Отговор
    познава, този сладур, руската и съветската художествена литература. Почти сме сигурни, че е съветски възпитаник. И като всички нему подобни трябва да заличи предишния си живот, за да се подложи на новите господари.

    Коментиран от #90, #93

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Верно ли

    7 1 Отговор
    ЛЕЛЕЕЕЕЕ КОЛКО ДЪЛГО И ТИ КАР ЩОТ НЕ ЩЕШ МИТРОФАНОВА ГЛАСУВА ЗА ПАРАПЕТНИКОВА АМА ДРУГИТЕ ПОНЕЖЕ ЯВНО СА ПО ГЛУПАВИ ОТ ТЕБЕ НЕ ГЛАСУВАХА И СЕГА РЕД ЛЪЖИ РЕД СЪЛЗИ РЕД МАНИПУЛАЦИИ И РЕД СОПОЛИ АМА СТАНА МНОООО ЛЪЗГАВО БЕ
  • 87 викингите са посещавали нашето черномори

    7 3 Отговор
    за да крадат и убиват - сега путин ще ги посети със същата цел !
  • 88 Кюмюра от Драгалевци

    11 1 Отговор
    Абе Огняне,Раз краачено Общество ли ти дадоха начална скорост да се търкаляш?За няколко шекела повече и цирк може да направиш.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Моряка

    6 1 Отговор
    Позна,колега.Огнян е завършил Лвовското военно политическо училище за военни журналисти в гр.Лвов,СССР.От това училище израстнаха редица качествени личности-журналисти,писатели,дипломати,издатели,офицери на високи позиции.Много са,не мога да ги изредя.Гордост за тях е покойния Председател на СБП- Николай Петев.Но всяко стадо си има и ....знаем какво..Рекорда за фурнаджийска лопата счупи сегашния говорител на Атлантическия клуб Васил Данов,с един скок прескочил от активен член на Руския клуб в още по активен на Атлантическия.Та и Огнян Стефанов по този път.
  • 92 Моряка - продължение

    0 1 Отговор
    Коментара ми 91 се отнася за колегата 83.
  • 93 Моряка

    2 2 Отговор

    До коментар #83 от "Ама, много добре":

    Не толкова добре.Митрофанова по никакъв начин,нито външно,нито духовно интелектуално не прилича на легендарната мадам Грицацуева.По скоро автора на пасквила,какъвто е закръглен,ако облече една рокля,направо може да замени артистката в знаменития филм на режисьора Леонид Гайдай Дванадесетте стола,както и да се впише още по успешно в илюстрациите към още по знаменития едноименен роман на Илф и Петров.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Некой си..

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Само да допълня":

    Айде и аз да допълня- Индия отказа да се разплаща с рубли- поради причината, че рублите не се котират на междубанковия пазар и де факто няма от къде да ги закупи..нещо неясно..оставям настрана, че Путлер е подписал договор за доставка ан Китай на 300 000 000тона(триста милиона) за следващите 20 години на фиксирана цена от 57$/барел..което пък ме навежда на мисълта, че май никой няма намерение да събаря $(освен може би Китай).. В договора Русия се задължава да построи нефтопровода до гр. Да цин на стойност около 30млрд$..също така получава 26млрд$ авансово за подкрепа на руската икономика( това е много интересна формулировка- нали всичко с руската икономика е цветя, рози и цъфнали налъми..????)..Има и друг интересен факт- за последните 10 години от управлението на цар Вовка- Первий и Последний , е дал на Китай територии, около два пъти по-големи от България- над 240 000кв/км.. само от ЗАбайкалието липсват едни 40 000кв/км.. та така, драги ми Смехурко, май че преди да си приберат Тайван, Китай ще си прибере Далечния Изток, барабар със Залива на краставиците..
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.