Last news in Fakti

22 Юни, 2023 13:00 1 150 18

Огнян Минчев: Путин се нареди в една редица с Адолф Хитлер като брутален диктатор

  • путин-
  • хитлер-
  • нацизъм-
  • агресия

И това е началото на нова епоха в битието на Европа и на света като цяло

Огнян Минчев: Путин се нареди в една редица с Адолф Хитлер като брутален диктатор - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 22 юни нацистка Германия нападна сталинисткия Съветски съюз. Пактът Рибентроп - Молотов бе временно споразумение за преразпределяне на господството върху източна Европа между двамата тоталитарни диктатори, които продължиха да се дебнат в очакване единият да изпревари с първи удар втория.

Започна Великата отечествена война на народите на Съветския съюз, в която с кръвта на десетки милиони хора бе легитимиран сталинисткия режим в Москва като основна антинацистка сила. Огромните жертви и победата, изкована в пряко сътрудничество със западните съюзници легитимира съветския комунизъм като водеща световна сила. Опитите на Йосиф Сталин да продължи завоеванията на своята империя отвъд границите на централна Европа - след окупирането на половината континент - изправиха срещу Кремъл обединения Запад, организиран в отбранителния съюз НАТО, основния инструмент за сдържане на тоталитарния комунизъм.

Почетната роля на Съветския съюз като победител над нацистка Германия продължи и след разпада на съветския комунизъм, когато победителите в Студената война изрично поканиха демократизираща се Русия да се включи като равноправен партньор в обединената евроатлантическа система за сигурност. Владимир Путин реши да се възползва от тази покана за да оказва натиск и да изнудва обединена Европа и Запада с цел възраждане на великодържавния имперски експанзионизъм.

Москва поиска възстановена "сфера на влияние" над народите, току що еманципирали се от имперското господство на Москва. Арогантността на тази претенция ескалира до откритата агресия на Кремъл срещу Украйна през 2014 и 2022 г. Тази агресия делегитимира изцяло визията на Русия като страна - победител на нацизма. Путин се нареди в една редица с Адолф Хитлер като брутален диктатор, отхвърлящ международното право и нормите на хуманизма в поредицата престъпления на Кремъл на украинска земя. Пред очите ни Путин превръща Русия в държава - парий. И това е началото на нова епоха в битието на Европа и на света като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е!!!

    25 7 Отговор
    Така е Путин ще разруши нарастващият фашизъм под ръководството на САЩ,ЕС и НАТО!

    Коментиран от #10

  • 2 Всъщност,

    28 6 Отговор
    Путин е спасителят на съвременна Русия от атлантическата Хегемония
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пенко

    12 4 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ОГНЯН -НЕ МОЖЕ ДА ЛИЖЕ КАЧЕСТВЕННО ЗА ДНИ К --ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИВЕДЕ -- НОО- АКО ЗА Д НИ КЪТ Е НА ПОСТАМЕНТ -СИ Е ДРУГО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Дженев

    17 3 Отговор
    Огнян Минчев не се нареди,а направо оглави редицата на центблеячите.Ако това наистина е негово мнение по-добре да се върне в предучилищното.
  • 7 Русофила проф. Иво Христов го каза:

    2 12 Отговор
    „Русия навлиза в привичният за нея в исторически план, режим на страна военен лагер. Русия не може да функционира в друго състояние.“
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Урюрвкос

    5 5 Отговор
    още от 10 май1945г Почетната роля на Съветския съюз като победител над нацистка Германия беше оспорвана и игнорирана. Музеите на Западна Европа и САЩ показваха хиляди кв. метра експозиции за победата на своето оръжие и няколко реда дребен шрифт че и някъде от изток е имало подкрепа. Ако японците не бяха ударили американска база в Тихия океан Щатите изобщо нямаше да се месят в тази война.
  • 10 Българин

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Време е!!!":

    Кога? Година и половина блицкриг в Украйна, половината армия и техника на крепостните даде фира, а още не е нападнал натовска държава!
  • 11 Руский

    8 1 Отговор
    Г-н О.Минчев , не познаваш руската душа ,затова не пиши и не ръси глупости. А колкото до Владимир Владимирович, това е един ПАТРИОТ обичащ своята родина! В БГ има ли такъв , няма !
  • 12 Някой беше казал

    6 0 Отговор
    че туй говядо можело да изяде едно агне печено.
    За друго май и не става.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Руский

    4 1 Отговор
    За Борисов : Такъв наглец скоро не се е раждал и няма кой да ни оттърве от него !

    Коментиран от #18

  • 16 ТОВА НЯМА КАК ДА

    5 0 Отговор
    СЕ СЛУЧИ!!!
    РАЗЛИКИТЕ СА МНОГО И ГОЛЕМИ!
  • 17 Ванга

    1 3 Отговор
    Путин ще бъде у.бит по-варварски от убийството на Садам и то скоро... до края на годината!
  • 18 Вангелия

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Руский":

    Не плачете и ако сте мъже удавете го и ще се отървем от него!